|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Aha i podjęliśmy decyzje, że sprzedamy kawalerkę tż - narazie ją wynajmujemy, ale to już było koło 6 rano więc nie wiem na ile to wiarygodna decyzja
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
O, to i ja się przyznam do zbudynienia
![]() Gotowałam ostatnio kaszę - przed wrzuceniem do wrzątku płuczę na sicie, potem przerzucam do drugiego garnka. No i na sicie zostało mi sporo przylepionej kaszy, więc nie myśląc wiele... nalałam wody z kranu do sitka i chciałam wlać tę wodę razem z resztą kaszy do garnka. Byłam autentycznie zdziwiona, że nie wyszło. Wczoraj z kolei wracałam się z wieczornych zakupów, bo "przypomniałam" sobie, że rano nastawiłam pranie i ono teraz leży mokre w pralce. Po powrocie okazało się, że pranie owszem, robiłam rano, tyle że w poniedziałek. We wtorek nastawiałam zmywarkę. Grr, ale mnie właśnie wkurzył inpost! Poszłam dziś do biura, bo idę po południu na wizytę w Luxmedzie i mam z pracy bliżej, to mnie pokarało. Akurat musieli przynieść paczkę (nie mam nawet bladego pojęcia, jaką), nie było mnie, więc awizo. OK, punkt odbioru mam nawet niedaleko, ale oni zostawili mi ją... na drugim końcu Wrocławia. Nie mam zielonego pojęcia, czemu. Uznali pewnie, że co za różnica, 500 m czy 10 km, grunt że miasto się zgadza. $%^#*! Trzymajcie dziś za mnie kciuki, mam nadzieję, że zrobi nam USG i zobaczę, czy to dziewczynka, jak mi mówi przeczucie, czy jednak się mylę i chłopczyk
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj przez przypadek trafiłam na zalando w dział noworodków, patrzę a tam przecenione ubranka carter's. Parę rzeczy wleciało do koszyka 😆
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
otwieram oczka i ja ![]() Do 1-szej oglądałam z bratem Mistrza i Malgorzate - w wersji z lat 80-tych, to teraz odsypiałam ![]() Za moment zejdę na dół po kawkę, mniam! w końcu wróciłam do normalności i moja najukochańsza na świecie kawa znów mi smakuje ![]() Jak to dobrze, że nie tylko ja cierpię na zbudunienie mózgu!! Chwilami jestem sama sobą przerażona... Nie dziwią mnie łyżki w torebce ani nic z tych rzeczy ![]() Muszę wziąć się za sprzątanie dokładne chaty, szczególnie góry (bo ostatnio przez mega lenia ogarniam tylko dół...), żeby do przyjazdu gości do soboty jakoś to wyglądało. Przypomniało mi się jak za pierwszą wizytą moja mama się załamała, jak można mieć tak brudną podłogę -myła ją i nic, to wzięła gąbkę i na kolanach zaczęła plamy szorować!!! Minęło sporo czasu, zanim się zorientowała, że nasza podłoga w kuchni i na schodach to imitacja betonu i takie jakby plamy są jej wzorem
|
|
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak wczoraj miałam z soczewkami... Najpierw mówię bratu, że muszę pilnie do okulisty bo to niewiarygodne, żebym w nowych soczewkach tak dramatycznie widziała... A jak poszłam je zdjąć, zobaczyłam, że już leżą w pudełeczku... A co do inposta, nie denerwuj się, zadzwoń k Ci tę paczkę przewiozą. Ja tak też niedawno miałam z pocztą - zostawili mi Awizo, że moja paczka jest w jakieś innej wsi. Niby niedaleko, ale uparłam się, że nie pojadę. Zadzwoniłam do naczelnika poczty, powiedziałam, że czekam na paczkę w domu i za 30 min listonosz z paczką i przeprosinami był ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Elrosa, i kciuki trzymam za usg! I pamiętaj dla własnej wygody dopytać w recepcji czy na pewno na badania z planu opieku przedporodowej musisz mieć osobne skierowania. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- A propos tych skierowań -ostatnio patrzyłam co mój tż ma w pakiecie w Medicover, to u niego jest mega szczegółowo rozpisane, że jak zajdzie w ciążę to bez skierowania ma 10 badań moczu, 10 morfologii itd itp. Niech też zachodzi
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
StayStylish, podziwiam! ja to jak sie położę to mam odpływ natychmiastowy, Tż też lubi pogadać w wyrku.. ja za to od razu mu usypiam haha
też marzymy o domku, nawet kilka tygodni przez tym jak dowiedzieliśmy sie o ciąży zrobiliśmy spory krok w tym kierunku teraz trochę tylko wydluży nam się czas realizacji.. ![]() imiona męskie? podziwiam, my mamy z tym nie lada problem ![]() dzięki, dzięki wielkie! wejde na to zalando haha ![]() za to ja pokazę wam jak sobie powoli po taniości garderobę uzupełniam na wiosnę, lato.. wyprz w HM i lumpik
|
|
|
|
#1748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi kupujesz swój rozmiar na wiosnę? Bo ja nie wiem, czy się nie rozrosnę w biodrach, nogach itp?
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Cała_w_kwiatkach, a jednak razem wizytujemy 25 lutego
![]() Marcylina powodzenia w ogarnianiu szafy, nie jest to moje ulubione zajęcie MuniaMusia, widziałam ten film!!! początek był średni, ale potem się rozkręciło i bardzo mi się podobał!!! O hej Piwnooka! ojoj daleka ta przeprowadzka, w a jakim rejonie Polski teraz będziecie mieszkać? HAHAHa, ale się uśmiałam z Waszych poziomów zbudynienia:p Mnie się nic takiego nie zdarza, huśtawek nastroju też nie mam, jestem jakaś dziwna?? |
|
|
|
#1750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i nic nie wypatrzyłam ![]() Ale za to zakupiłam zegarek dla siebie
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle już wyposażona jesteś też sobie te dżinsowe spodenki wzięłam ![]() A, w hm online do 14.02 na kod 0221 jest rabat 25% na najdroższą rzecz w koszyku
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
StayStylish.. górę mam M, dół L.. wiec kupuję rozmiar większy.. tam mi doradzono
staram sie teraz coś wyszukać na wyprz, żeby potem trzykrotnie nie przepłacać latem.. mam nadzieję, że nie przykoksuję w udach, bo tylko w przypadku spodenek moze sie ewentualnie nie udać zakup najwyzej sprzedam, metek nie odrywam.. a ceny są ok ![]() Wesoła Ania, to jest tragedia, jak wyrzucisz to cały dzień schodzi!
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Zegarek... Widzę, że lubimy sobie dogadzać ![]() Dziś zajrzałam do bankowości i przeraziłam się przeglądając transakcje z karty kredytowej. Dobrze, że z tż-em mamy osobną kasę bo umarłby jakby zobaczył część transakcji ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Marcylina, a jak już się rozpędzisz przy swojej szafie to tak za jednym zamachem i mojej nie masz ochoty ogarnąć?
|
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
caly czas mnie kusi sukienka w c&a online na wiosnę.. ale tak jak na złość żadnych przecen i stacjonarnie nie maja ciażowego działu
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecienione chyba nie ja wczoraj z tego powodu wzięłam 2 czy 3 rzeczy przecenione i z nieprzecenionych spodnie, którym się 2 tyg przyglądałam
|
|
|
|
|
#1756 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Jak tam nastroje w środku tygodnia?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mówię po prostu ile skończyłam tygodni i tyle też mam w podpisie ![]() Cytat:
Trzymaj się w tym młynie jakoś i powodzenia na wizycie poniedziałkowej. Ja spadam na wizytę do nefrologa na usg...ciekawe co to za kamica czy inne nieszczęście będzie, że tyle choruję na drogi moczowe :/ |
||||
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu z tymi tygodniami. Jeśli np mam 16+4 to mówię, że 16. Dla mnie tak jest prościej. A lekarz mi wypisuje dokładnie tydzień i dzień
![]() Byłam w pracy dzis. Strasznie się ucieszyli ![]() Ja jestem zla, że nie znam plci. Chciałabym już zrobić jakieś konkretne zakupy ale nie mogę
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mary poziomkowa śmieszna akcja z kluczami Ja jeszcze nie miałam żadnej takiej przygody heheMarcylina pasta w torebce Z tego co słyszałam to tych wszystkich Cammbertów, Brie itd. nie można w ciąży, bo są z mleka niepasteryzowanego i można się Listerią zarazić...sama mam na ten serek ochotę, ale boję się trochę.. Stay ja bym padła po takiej nocy nieprzespanej, już nie mówiąc o wsiadaniu do auta.. Nutik powodzenia u nefrologa! Ja zaraz lecę do gina - dziś tylko zwykłe badanie, niestety bez usg.. |
|
|
|
|
#1759 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja standardzik - siusiu i morfo, na jutrzejsza wizytę i też się zastanawiam czym sobie to wynagrodzić ale chyba dzisiaj odpuszczę, bo jutro TŁUSTY CZWARTEK ![]() Cytat:
A po co robiłaś CRP drugi raz? wyszło coś za pierwszym? Cytat:
a druga szafa stoi pusta i czeka aż się z drugiej ciuchy przeniosą Cytat:
Cytat:
mam to samo \, na szczęście do pracy już nie muszę chodzić, bo bym szalu dostała albo kogoś zamordowała (recepcja w hotelu... nie nadawałam się, byłam niebezpieczna dla otoczenia )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A we Wrocku to wszelkie instytucje dostarczające przesyłki widzę leżą i kwiczą, ostatnio wysyłałam w tamte strony paczkę i szla 2 tygodnie!!! Cytat:
na dzieciaczki nawet nie wchodziłam bo jeszcze nie wiem dla kogo kupować, ale rozglądam się powoli ![]() Cytat:
Dzisiaj samopoczucie juz troszkę lepiej, chyba dlatego, że mi krwi upuścili i kopnijcie mnie w tyłek, żebym się do okulisty umówiła w końcu
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Flowerbombka;550443 86]
Marcylina pasta w torebce Z tego co słyszałam to tych wszystkich Cammbertów, Brie itd. nie można w ciąży, bo są z mleka niepasteryzowanego i można się Listerią zarazić...sama mam na ten serek ochotę, ale boję się trochę.. Też czytałam, że nie wolno serów pleśniowych jeść w ciąży….trochę mi smutno, bardzo lubię cammambert |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
StayStylish, widzę że małżeństwo napędza Was w plany, pomysły itd, super
![]() MartasSul, zaraz wskakuję na Zalando ![]() Elrosa, trzymam kciuki za wizytę! ![]() marcylina, super łowy, zazdroszczę Ja to nie mam talentu do wyszukiwania okazji i promocji
|
|
#1762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nic nie stoi na przeszkodzie szamajcie!Cytat:
![]() no to wpadaj, bedą dwie urodzinkowe babeczki! ![]() bluzka z lumpa za cale 2zł a sukienka z HM Mama 20zł |
||
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam w sekrecie, że ja codzień robię sobie Tłusty Czwartek
![]() Na słodkie ogólnie nie mam ochoty, nawet herbatę mniej słodzę, ale pączek codzień musi być |
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Sery typu Brie, Cammembert są z mleka PASTERYZOWANEGO, inaczej być nie może, takie są przepisy, więc jedzcie na zdrowie.
Łatwiej można listeriozę załapać z niedokładnie umytej marchewki czy mięsa. Bez paniki, bo popadniemy w paranoje z tym jedzeniem. Słyszałyście o przypadku zakażenia listeriozą? Tu mała ściąga, warto czytać etykiety. turek-camembert-z-grzybami-lesnymi-ser-120g-Full.jpg Turek Ser Brie z zielonym pieprzem 125g - składniki.JPG
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
mi to się tak beka po pączkach
![]() zjadłabym jutro jednego, dobrego z czekoladą lub różą.. ale kurcze w tym dniu to nie jakość, a ilość..o piknie cwk ![]() idę zrobic sobie koktaj z kefiru, chia, borówek i truskawek ![]()
Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2016-02-03 o 12:32 |
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
ja czekam na ten czwartek i cieszę się jak dziecko, że zjem pączka...a nawet dwa sobie kupie
![]() Już widzę te kolejki w piekarni.
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pomimo tego tłustego czwartku jutro jednak podjadę na obiad do maca :P Jezu, niedługo będę się toczyć a brzuch ciążowy to w 9 miesiącu zobaczę bo wcześniej tłuszcz go przykryje.
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Lecę na wizytę trzymajcie kciuki żeby dzidzia pokazała się w całej okazałości 😉 a po drodze chyba będzie Mc 😜 ze stresu obiadu dzisiaj nie ma 😂
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za info odnośnie tych serków, z czystym sumieniem mogę jeść
MartaSul kciuki! |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie kuście tym Mc, bo w weekend namówię TŻta i też pojedziemy :p
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

no i najgorsze, że mam wahania nastroju straszne... Dobrze, że w czwartek na wizytę idę, może coś mi gna powie na to wszystko
a druga szafa stoi pusta i czeka aż się z drugiej ciuchy przeniosą 

)

Wzięliśmy ślub 26-09-2015