![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Ja po basenie stosuję feminella vagic C, z zalecenia lekarza. Stosowałam przed ciążą jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Chyba najpewniej do apteki iść
![]()
#4414 |
Zakorzenienie
|
U nas tragedia, dziś rozłożyło też męża
![]() BeataAmelka, jak u Ciebie? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podsumowując, poradziła mi, żeby nie robić testu z krwi, jeśli genetyczne wyjdzie ok. I mówiła, że często zdarza się tak, że Pappa wychodzi podejrzane, a ostatecznie wszystko jest ok. Cytat:
A co do kondycji - ja jestem bardzo aktywna, jeżdżę do pracy na rowerze 30 km dziennie, biegam, chodzę na fitness i chętnie próbuję nowych aktywności fizycznych. Natomiast w ciąży - z dnia na dzień spadek totalny! Normalnie na 4te piętro w pracy wbiegałam, a teraz na drugim przerzucam się na windę ![]() Współczuję. Ja mam dziś 11t6d i mdłości też dalej są. Ale jest zdecydowanie lepiej, już od ponad tygodnia nie wymiotuję, no i mdłości konkretne dopadają dopiero koło 14:00, do południa jest całkiem nieźle, wieczorami bardzo kiepsko. W pierwszej ciąży pamiętam, że mi zaczęło przechodzić, ale miałam plamienie w 13 tygodniu i dostałam duphaston. Przy duphastonie mdłości wróciły z podwójną siłą. No ale koło 15 tygodnia to już przeszło całkowicie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W piątek miałam wizytę, miałam wtedy 11t1d. Wszystko w porządku, Bobo mega ruchliwe, machało do mamusi, wierciło się, przesłodkie! 4,5 cm, 167 bpm. Przezierność wygląda ok, genetyczne mam 9 lutego. Co do tematu rożka - dla mnie super sprawa. Moja Córcia często w nim leżała, super się ją przenosiło z miejsca na miejsce. No i jak komuś dawałam na ręce (a u nas goście są bardzo często), to w rożku tak bezpiecznie, nie trzeba się bać o główkę, itd ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, podczytuję ale nie mogę się jakoś wbić w temat.
Widziałam, że ciężki temat poruszyłyście, terminacji ciąży. Ja nie oceniam i nie krytykuję, tak naprawdę nie mam zdania. Dopóki coś nam się nie przytrafi nie ma co gdybać, bo to życie i sytuacje weryfikują. Podziwiam kobiety, które się zdecydowały. Bo to najcięższa decyzja w życiu. Na prawdę trzeba być silnym człowiekiem. Dzisiaj odebrałam badania, wszystko w normie. W piątek wizyta. Ale prawdopodobnie bez usg. Ja ruchów jako tako nie czuję, przelewanie i bąbelki tylko. Ale u mnie jeszcze wcześnie - ostatni dzień 11 tygodnia. Chociaż z córcią czułam ją baaaaardzo wcześnie, lekarz tłumaczył że to dlatego że jestem szczupła. Pamiętam jak się dziwił, że na genetycznym wywijała takie fikołki, że nie mógł pomierzyć i usg trwało bardzo długo.
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A propos rożków - u mnie w rodzinie wszystkie dzieci sie z rożkami chowały i wszystkie są zdrowe a i rożki wykorzystywane do oporu byly. Troche mnie zaskoczyły wasze opinie, nie wiem czy to już przesadzanie czy wiedza poszła aż tak do przodu. Nie umiem się odnaleźć w tych obostrzeniach (podobnie te osłonki na łózeczka ![]() BeataAmelka ja też czekam na wieści od ciebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pytałam wczoraj o klub ale nie doczekałam się odpowiedzi ![]() Zdrówka wszystkim potrzebującym i kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja już się stresuję swoją jutrzejszą...
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo klubem rządzi twarda ręka, musisz się 10 lat udzielać na wątku, napisać podanie ze zdjęciem i w ogóle błagać o zgodę na wstąpienie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4424 | ||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() dzięki dziewczyny za miłe słowa, wczoraj mnie wzięło na oglądanie zdjęć brzucha z ciązy z synem. Już się nie mogę doczekać kiedy będzie taki duży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Założyłam 34 ale bałam się, że mogę w nich do końca ciąży nie pochodzić i wziełam 36 ![]() Cytat:
BeataAmelka wczoraj myślałam o Was odezwij się proszę ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też grozi cukrzyca ciążowa, więc u mnie kwestia przytyć jak najmniej to być albo nie być. 1 kg do następnej wizyty za miesiąc.
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Wtajemniczenie
|
Niestety waga do cukrzycy ma się nijak. I ja jestem tego przykładem. Tyłam do 24 tygodnia po 3 kg na trymestr i cukrzyca wyszła. Do końca ciąży od początku przybrałam 9 kg. Wiadomo że osoby bardziej otyłe są w grupie ryzyka. Ale to głównie chodzi o to, że trzustka nie radzi sobie z ilością produkowanych hormonów.
#4427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w Pierwszej ciąży przed porodem ważyłam 12 kilo mniej niż teraz o Te tylko 9 Przytyłam. Ale tak jak Piszesz nadwagą sprzyja pojawieniu się jej znowu, do tego często mam wysokie ciśnienie, które u mnie może wykluczyć poród SN. Zreszta dla samej siebie nie chce wyglądać jak wieloryb, prosić TZ o zakładanie mi butów, na samopoczuciu kończąc. Jeżeli jest opcja przytyć jak najmniej to zamierzam stosować się do zaleceń dietetyczki. Zdrowe Odżywianie się to nie dieta i liczenie kalorii więc jak nie będę się obzerac paszkami i macdonaldem to tylko na zdrowie mi wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Moja autokorekta mnie nie lubi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Raczkowanie
|
Witam nowa Mamusie
![]() Co do ruchow to tak jak pisalam w pierwszej ciazy tez wczesnie je poczulam,babelki juz w 14 a pod koniec zaczely sie pojedyncze pukniecie co drugi dzien po prawej stronie brzucha.U mnie te bulgotania itp to norma i bez ciazy ![]() Ja tez czekam do poniedzialku na wyniku testu pappa ale zbytnio nie przejmuje sie nimi ani nie biore pod uwage.To sa tylko dane statystyczne ktore zazwyczaj wychodza nie tak,strasza mamy niepotrzebnie bo po nerwowce,innych badaniach a w koncu porodzie rodzi sie calkiem zdrowa dzidzia.Znam wiele takich historii.Nawet moj dr powiedzial ze te badania to tak naprawde bzdura ale niestety sa w pakiecie usg genetycznego i trzeba je zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
TinkerrBell wizyty u dietetyka zlecił Ci ginekolog na podstawie wyników glukozy? Ja badam sobie cukier glukometrem. W sobotę idę na glukozę z żyły,ale nie mam najlepszych wyników. Rozmawiałam z lekarzem pierwszego kontaktu i cos mi wspominała o wizytach u diabetologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz pierwszy test na glukoze będę mieć w 16 tyg czyli za dwa tyg
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() skąd wiesz, że pappa często wychodzi nie tak? jak te wyniki w ogóle dziewczyny są podawane? jakiś jeden ogólny numer czy dla każdego schorzenia osobno? ja je robiłam w innym mieście i zastanawiam się czy sama coś z nich odczytam i jechać po nie specjalnie czy nic mi nie powiedzą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Raczkowanie
|
Witam się środowo
![]() Dziewczyny dzisiaj mam wizytę i proszę trzymajcie kciuki. Dostałam od Tż książkę na temat ciąży i się zaczytałam. W ogóle coś mnie chyba rozkłada bo raz mi zimno raz ciepło, gardełko wczoraj mnie bolało. A co dziewczyny polecacie na gardło. ? Pisałyście o bulgotaniach w brzuchu i z ciekawości położyłam się, rozluźniłam i położyłam rękę bardzo nisko. Poczułam przez chwilę jakby takie bąbelki szły ale wiem, że u mnie na ruchy za wcześnie. Miło było jednak poczuć coś czego wcześniej nie mogłam doświadczyć. Pisałyście też wcześniej o tym gdzie można sprawdzić czy dany lekarz ma certyfikat na te usg genetyczne, podałybyście jeszcze raz linka? W ogóle się coś rozpisałam...Życzę wszystkim udanych wizyt i dobrego samopoczucia. Dodaję zdjęcie mojego brzuszka, nie jest duży lecz już widać, że coś się dzieje. Zdjęcie troszku niewyraźne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
TinkerrBell jakie masz ciśnienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
Zespół Downa, Edwardsa i Patau.
#4438 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładny brzusio ![]() Link: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.