|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
![]() chyba też muszę zacząć bardziej się wsłuchiwać to może obczaję te bąbelkidzięki |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na gardlo bardzo polecam islę, mi zawsze pomaga, z tym, że u mnie infekcje gardła objawiają się nie tyle bólem, co taką suchością, "tarką" w gardle. Isla super pomaga. A w poprzedniej ciąży jak mnie bolało gardło, to gin kazał płukac salviaseptem, to na alkoholu, ale nie łyka się. Super skuteczne to było.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio prawie skakałam z radości, że wyczułam bicie serduszek ale koleżanki szybko sprowadziły mnie na ziemię, że to zapewne tętnica brzuszna
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Po takiej informacji koniecznie musisz pokazać brzuch
|
#4447 |
|
Przyczajenie
|
Witam, dzień dobry! Czy mogę dołączyć do tak zacnego grona jak przyszłe sierpniowe mamy
? Sama nią zostanę przypuszczalnie 26.08.2016 po raz pierwszy...więc pomyślałam,że dobrze jest podzielić się swoimi spostrzeżeniami, obawami, rozterkami czy radościami... bądź poczytać mądrych rad weteranek póki co od 30.12.15' dzień w dzięń borykam się z nudnościami, mdłościami, mięsowstretem, zapachowstrętem etc.. Z nowości- od dwóch dni naszło mnie na coś słodkiego, więc przeczuwam, że najgorszy okres już za mną, pomijając dzisiejszą noc (bezsenną z nudnościami) , ale jakże owocną- znalazłam owe forum pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy postaram się aktywnie uczestniczyc w tej aszej wspólnocie...do usłyszenia.! ahoj!!
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam
Cytat:
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam bezsenne noce, choć staram się nie spać już tak długo do południa i nie drzemać w ciągu dnia. Choć dziś mam kryzys. Wstałam, zjadłam i się zmęczyłam. I tak przeleżałam całe dopołudnie aż to teraz :/ Faworków to chyba jednak z tego nie będzie ![]() W ogóle jakiś muł mnie dopada, chyba wiatry mi przywiały depresję. Patrzę na te Wasze brzuszki, a ja u siebie nie widzę żadnych zmian, chyba, że się najem, nie czuję ciągnięcia w pachwinach itd. Aj... Mam nadzieję, że wymyślam. A wizyta za 2 tygodnie dopiero
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze dość wcześnie, żeby były mega brzuchy..u niektórych są wcześniej u innych później, jeszcze będziesz w sierpniu miała co dźwigać .. i to chyba powód do radości, że Cię nie ciągnie w pachwinach..heeej..chyba chcesz zasłużyć na lanko jakieś za to smucenie się |
|
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za pamięć.
![]() Jakieś przygnębienie mnie złapało... Leżymy sobie dalej. Wczoraj plamienie jakby ustało, ale brzuch pobolewal dosyć mocno, dziś brzuch nie boli za to plamienia się pojawiły :-( Wizytę mam w niedziele, u dr u którego leczylam się ponad rok zanim udało nam się zajść w ciążę... Niestety przyjmuje 150 km ode mnie :-( do tego trochę mnie zdenerwował, wysłałam mu wczoraj wiadomość sms czy te zastrzyki mam brac codziennie czy jak ostatnie dwa tygodnie co drugi dzień i odpowiedzi brak :-( także przykro mi się zrobiło :-(
|
|
#4453 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Ja dziś 12t0d, niestety nie było wczoraj wyników badań, ale jutro już powinny być. Z jedzeniem nam podobnie jem porcje mniejsze niż wcześniej i jestem pojedzona, ale za jakieś dwie godziny znów czuje głód. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4456 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymyślam, po raz kolejny wychodzi moje nicnierobienie ... Cytat:
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
U nas gile do pasa, na szczęście bez kaszlu i gorączki, także mam nadzieję na szybkie powroty do zdrowia. Na przeziębienie polecam czosnek, działa powalająco ![]() Tak się zastanawiałam kilka dni temu, czy to możliwe, że już coś czuję... Leżałam wieczorem, czytałam i parę bulgotek w brzuchu poczułam W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, i pomimo normalnej sylwetki przed - na końcówce czułam się fatalnie. Byłam ogrooomna. Ciężko zmienić pozycję podczas leżenia, ciężko wygramolić się z fotela, wiązane buty to masakra, a golenie tylko na wyczucie. Coś pięknego dlatego tym razem zawzięłam się i nie ładuję w siebie tony przekąsek, tylko jem tyle, ile dotychczas. Czasem tylko muszę przed spaniem coś przekąsić (a tego zawsze unikałam), bo mi się słabo robi. A co ciekawe wyniki cukru z glukometru mam ok. Zastanawiam się, jak mi krzywa wyjdzie z żyły...
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po basenie czułam brzuch. Wysiłek w porównaniu z tym sprzed ciąży maleńki, a jednak odczuwalny. Dlatego wolę jeszcze zaczekać.
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Hej hej hej zapachowstert pojawił sie u mnie właśnie od niedawna. Mam w domu szczeniaka juz całkiem pokaźnego w sumie ale jeszcze zdarza mu sie podsiknac w domu na matę specjalnie do tego przeznaczona i nie moge wytrzymać z tym zapachem w dodatku wszystkie moje ulubione perfumy przyprawiają mnie od mdlosci juz nie wiem czym sie psikac wczoraj kupiłam sobie kabanosy ale tak mi śmierdziały ze nie mogłam ich zjeśc ba nawet miec ich w pobliżu w pracy bo było mi bardzo niedobrze... Dziewczyny a oprócz plamien czy któraś z was miała wydzielinę ale taka zwykła biała po prostu? To jest normalne?I w ogole obudziłam sie dzisiaj ze strasznymi zakwasami na pośladkach wtf?! Jakbym przysiady robiła abo co...
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-02-03 o 15:12 |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy Termin porodu mamy bardzo zbliżony bo ja 23.08 i również moja pierwsza ciąża Podobnie jak Ty miałam długi czas nudności, mdłości, mięsowstręt itd ![]() Od jakiegoś tygodnia jest zdecydowanie lepiej I mam ochote na słodkie ;p wcześniej od początku ciąży słodyczami gardziłam ![]() ![]() Dziś moje kochane lece na wizytę do mojego ginekologa, zapytam co myśli o usg prenatalnym w moim przypadku (gdy nie mam do tego żadnych wskazań) i wedy zdecyduje co zrobię
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie też taką mam, ale nie pytałam lekarza.
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha też miewam zakwasy na pośladkach, wiązałam to z tym, że na okrągło leże w wcześniej codziennie siłownia i może mięśnie są już zwyczajnie zmęczone tym leżeniem na dupie ;p Co do wydzieliny białej to dokładnie tak samo mam, na okrągło na początku goniłam sprawdzić czy czasem nie krwawie bo jakoś tak mokro ... |
|
|
|
|
#4467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja od 3 dni spięłam poślady i po każdym posiłku mierzę cukier i chyba nie mam już wątpliwości. Poziom cukru waha się od 150 do 180. Także witaj cukrzyco. Do tego dochodzi osłabienie i przemęczenie po około 20 minutach po każdym posiłku. No i nauczona poprzednią cukrzycą wiem, że to nie zwiastuje nic dobrego. Także w sobotę uderzam na drinka z glukozy. Lepiej wcześniej zrobić i wiedzieć. A od jutra witaj dieto Jeszcze wieczorem zrobię test z ziemniakiem. One strasznie mi wywalały cukier. Cytat:
Co do wydzieliny, też mam taką. Z resztą jakby była infekcja to lekarz by podczas badania wychwycił.
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2016-02-03 o 15:49 |
||
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja do tej pory czasami się przestrasze, że może to krew, a zawsze okazuję się, że to biały śluz ![]() a jak wymiotuję to czasami mam wrażenie, że popuściłam siku i też się okazuję, że to sporo tej wydzieliny wyleciało, strasznie nieprzyjemne to jest
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek8
Moje cukry to 80 na czczo a po jedzeniu 126. Widac, ze narazie w normie, ale i tak mam powiedziane zebym uwazala. Wspólczuje, ze znowu musisz sie tym martwić
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-03 o 16:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

za wiztę!
.

w dodatku wszystkie moje ulubione perfumy przyprawiają mnie od mdlosci juz nie wiem czym sie psikac
wczoraj kupiłam sobie kabanosy ale tak mi śmierdziały ze nie mogłam ich zjeśc ba nawet miec ich w pobliżu w pracy bo było mi bardzo niedobrze... Dziewczyny a oprócz plamien czy któraś z was miała wydzielinę ale taka zwykła biała po prostu? To jest normalne?