![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
NIKI ale sie narobilo...Ja to Wam nie pisze co mi sie przytrafia bo Szymek miał takie upadki ze hej
![]() Dobrze ze małej nic powazniejszego nie bylo ![]() ![]() IWONKO szkoda Kasienki ze tak ja rwie po tych antyb, ale co zrobic...Skoro jestescie pod okiem pediatry to chyba ona wie co robi...Tylko jak pomysle jak ona cierpi a Ty umeczona jestes przy tym to smutno mi ![]() Zdrowiejcie szybko... ![]() Ciekawe co u Humbaczka słychac i Alienka...Kasia z Poznania cos mało zaglada..czyzby sie czula obco z nami????? ![]() Katesiu jak sie czujesz? Czy smutne chwile juz mineły?? Co słychac u Agatki??? Spie dzis u mamy, ona jutro z samego rana wyjezdza i chcemy posiedziec....Ale cos humoru nie ma..chyba smutno jej ale nie chce tego pokazac...Nawet gadac nie chce za wiele ![]() Pijcie smacznie ----buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
przez te "wypadki" naszych szkrabów, to my się nerwicy nabawimy wszystkie
![]() Ja właśnie najbardziej obawiam się takich uderzeń w główkę, bo to niewiadomo co się w środku dzieje po takim uderzeniu ![]() Mojego tż ciocia zmarła, właśnie od uderzenia w głowę ![]() ![]() ![]() ![]() Mój znajomy to samo... został pobity (po głowie), w szpitalu go zbadali, powiedzieli, że ok, wyszedł do domu, i po 3 dniach zmarł ![]() ![]() Ale zmieniam temat, bo straszne to co piszę ![]() Monia a Twoja mamusia nie chce zostać już na stałe w Polsce?? Nie myślała o tym?? Wtedy bylibyście wszyscy razem z Szymonkiem. Katesiu co z Twoją mamą?? Napisz nam bo się martwimy ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki-dziękuję za wsparcie i zainteresowanie
![]() Z mama już lepiej, mniej boli, do wczoraj strasznie cierpiała, dzis mozliwe ze zdejmą jej dreny....a do domu- za tydzień lub dwa.... Operacja była bardzo cięzka- trwała prawie 3 godziny, druga czeka mamę za 2-3 miesiące-ale nie wiem czy mama sie zdecyduje, bo jej cierpienie było naprqawde wielkie. Najgorsze dla mnie było to ze chciałam jej pomóc, ale mogłam tylko ja trzymac za rekę....taka bezsilnośc, bezradnosc wobec bólu bliskiej osoby jest straszna. Ogólnie operacja sie udała, ale czy przyniesie poprawe- to sie za jakis czas okaże.... pozdrawiam Was wszystkie i pociechy ![]()
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Katesiu nie chcialabym byc wscibska albo ciekawska ale co to byla za operacja ze mamusia tak cierpiała?? Nie miała narkozy czy jak??? Smutno mi ze tyle wycierpiała a ty piszesz ze nie wiadomo czy przyniesie poprawe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Katesiu dobrze, że już z mamusia lepiej. Teraz już będzie tylko poprawa.
Zaraz mi się przypomina mój tata zaraz po operacji by-passów. Taki był biedny, ale trzymał się twardo. No i co mu z tego teraz przyszło? Mostek mu się nie zrósł, przy każdym kaszlnięciu cała klatka piersiowa mu się rusza, a pali tyle, ze nie jestem w stanie zliczyć. Najchętniej wygięłabym go przez kolano i zbiła dupsko, ale nic nie chce słuchać łobuz jeden. Wiecie co? Wczoraj miałam tysiace myśli co tu zrobić dalej z tym moim malcem. Jedną z opcji jest wyprowadzka z Łodzi, tam gdzie mam mamę lub tatę. Najprędzej tam gdzie tatę bo moja firma będzie otwierać tam market i może udałoby mi się dostać na lepsze stanowisko. Ale jeszcze nie wiem kiedy to nastąpi. Zresztą mój TŻ dopiero co dostał awans w pracy (bez podwyżki) i nie przeniesie się do innego miasta, bo by musiała się cofnac w hierarchi. Drugą z opcji jest wzięcie urlopu wychowawczego i zaopiekowanie się jeszcze jednym dzieckiem. Skoro opiekunki biorą najmniej 4 zł/h to bym miała trochę mniej kasy, ale byłabym w domu. Dodatkowo wzięłabym kilka firm do prowadzenia ksiegowości i jakoś by się kręciło. Już sama nie wiem co robić. Głupia jestem normalnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane!
Katesiu teraz juz bedzie tylko lepiej ![]() Dużo siły i wytrwałości życze wam wszystkim ![]() Niki całe szczęscie ze Nikoli nic sie nie stało,wyobrażam sobie co czułaś ![]() Wika jak gdzies sie uderzy,albo nawet sie nie uderzy a np. skacze po łóżku to ja odrazu zakładam czarny scenariusz ze sie wywróci i sobie cos zrobi i tyle wtedy nerwów struje ze szkoda słów.A codziennie ma jakieś "przygody",całe szczęscie ze nie wrzeszczy odrazu jak tylko upadnie ![]() ![]() Ale otrzepała sie i dalej sunie,najgorsze to sa jednak te wypadki gdzie wyglada to groźnie,ja to zawsze wyobrażam sobie Bóg wie co. Wczoraj Wika dostała od naszych znajomych takiego ogromnego elfa,wkleje Wam później fotke tylko zrzuce do kompa,radości było tyle ze tego elfa ze spać nei chciała iść ![]() Kolega pracował w coca-coli i zakombinował nam tego elfa,ale jest świetny ![]() Moni@ a na jak długo mama wyjeżdza?Chyba Cie juz o to pytałam wcześneij ale albo przeoczyłam albo nie napisałaś ![]() Czas szybko mija i juz niedługo znó bedziecie razem ![]() Uciekam zrobić sobie kawke bo jeszcze nie piłam,a pogoda okropna i chodze jakas zmulona ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Moniu- narkoza była, ale to cierpienie zaczęło się po operacji, po wybudzeniu...miała wycięte fragmenty płuca, na naciecia pozakładali jakieś spinacze, oprócz tego dreny prowadzą do płuc i przy kazdym oddechu, kazdym lekkim poruszeniu się- dreny naruszają płuco....nie wiem czy wyjasniłam Ci mniej wiecej o co chodzi. Jak wiesz rany wewnetrzne sa o wiele bardziej bolesne niz np.szwy na zewnątrz (ma ich kilka ale akurat na nie nie narzeka), -wolniej sie goją(ze wzgledu na brak dopływu powietrza), oprócz tego jak masz rane na reku czy gdziekolwiek-to po prostu starsz sie tego miejsca nie narazac na dotyk czy cokolwiek, a jak rany sa na płucu- gdzie kazdy oddech powoduje skurcz i rozkurcz- to siłą rzeczy ból musi być niemiłosierny....
a czy poprwe przyniesie- nie wiadomo , bo wycieli jakies pechęrze, jakies znisczone fragmenty....i to miało spowodowac lepsza prace płuc- teraz mama cwiczy dmuchając w rurkę aby płuco zaczęło pracowac jak należy, ale częsc jaka została jest nadal zniszczona...i nie wiadomo czy płuco umożliwi mamie lepsze dotlenienie....to jest strasznie skopmlikowane, staram sie bardzo przystepnie napisac-zanaczam ze to nie jest zaden rak, czy odma, czy rozedma....to tak łopatologicznie mówiąc " zgąbczenie płuc"-które przestały pełnic swoja rolę czesc tej funkcji dotleniania organizmu zaczeło przejmowac serce-które zostało za bardzo prze to obciązone..... ale zasmeciłam watek- przepraszam, ale strałam ci w miare przystepnie napisac....
#728 |
Zadomowienie
|
No pogoda to rzeczywiście jest dzisiaj pod psem.
Jastin ja też sobie zrobię kawkę to wypijemy razem. Ja też jeszcze nie piłam bo całkiem niedawno wstałyśmy. Kurcze ze też czlowiekowi przyplątują sie takie dziwne i niezrozumiałe schorzenia. Diabli wiedzą jak to wtedy pomóc. Nacierpisz się Katesiu nasza też. Będę trzymać kciuki za Twoją mamusię. |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama pojechala na 3 miesiace a jak bedzie to sie okaze...chcialaby wrocic na Szymusia 2 urodzinki.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Monia wychowawczego płatnego to ja nie będę miała. Za dużo zarabiamy, ale nikt nie patrzy że 2/3 dochodów idzie na wydatki na mieszkanie, alimenty i kredyt.
Właśnie rozmawiam z Kasi byłą opiekunką, myślałam, ze może mogłaby przychodzić jak Kasia będzie chora, ale niestety nie da rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Monia rozumiem decyzję Twojej mamy, tam jest inne lapesze życie, więc nie dziwię się jej... Też bym pewnie na jej miejscu wyjechała... Gdyby nie dzieci, to też pewnie nie byłoby mnie w Polsce, pojechałabym do koleżanki do Hiszpani, siedzi tam z mężem już ponad rok, świetnie zarabiają, są bardzo zadowoleni, pracy dużo... mogłabym do nich jechać już dziś, ale gdybym była bezdzietna
![]() Katesiu straszne, to że Twoja mama tak cierpiała ![]() I masz rację, to jest okropne jak ktoś bliski cierpi i nie można mu pomóc ![]() ![]() Iwonko według mnie to fajny pomysł z tym wychowawczym i dorabianiem sobie w domku, może warto spróbować..... A jak się nie uda i będzie ciężko, to wrócisz do pracy
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Tak Niki- paliła i prawdopodobnie to jest główna przyczyna
![]() Iwonko z tego co pamietam to wyscie niedawno wzieli kredyt mieszkaniowy...wie rozumiem skąd Twój dylemat-nie podpowiadam nic , bo czasem sama sobie nie umiem pomóc- cokolwiek nie zrobisz-beda argumenty za i przeciw....życzę aby Twoja decyzja okazała sie tą z wieksza liczbą "za"... spadam bo niedługo do szpitala...dzis i tak pozwoliłam sobie na dłuższą nieobecnosc... dziękuje Wam wszystkim w swoim i mamy imieniu ![]()
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dlatego ja nie palę (a Wy palicie???) Katesiu musi być silna Twoja mama i rzucic nałóg, bo chyba nie chce sie skazywać na powolną śmierć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iwonko i jak kawka pomogła? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki ja palę ![]() Myślałam ze nie wróce do nałogu,ale sie nie udało,niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Jastin ale fajny ten elf. Ja to już bym chyba nie miała gdzie trzymać takiej dużej maskotki.
Kawka pomogła ale na chwilę. Bo kilka minut temu dzwoniły do mnie dziewczyny z pracy pytając, kiedy wracam, bo muszą sobie wszystko rozplanować. Jak już w miarę mi się poukładało i mogłabym iść na 3 dni, porobić najważniejsze rzeczy to TŻ mi powiedział, że jeszcze nie wie, co u niego będzie w przyszłym tygodniu. Ale moja przyjaciółka mówi, żebym olała tą robotę, bo za takie pieniądze to szkoda nerwów. ALe ja oczywiści się poryczałam, bo ja zawsze staram się być odpowiedzialna i lojalna i jest mi strasznie głupio. ALe z drugiej strony Kasia jest dla mnie ważniejsza niż wszystko inne. Właśnie dlatego się wkurzam tak na mojego ojca za te fajki. Ja czasami do piwka też sobie zapalę, ale ten mój ojciec to prawie odpala jednego od drugiego. A potem się wietrzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chcesz tak potem cierpieć jak mama Katesi????????? ![]() a elfik boski ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Jastin za karę za to palenie proszę test na spostrzegawczość
![]()
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Niki dobry ten test. Pierwsze dwa zadania zrobiłam dobrze, czekam na następne a tu jakaś gęba wyskakuje i po wszystkim. Poczułam się rozczarowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki Ty wredoto,tak wystraszyć mnie i Wike (akurat siedziała na kolanach u mnie),Ty babo wstrętna a masz ![]() ![]() Co do palenia to ja duzo nie pale dziś np. zapaliłam jednego,bo na balkonie zimno jak cholera i wychodzić mi sie nie chce,a w domu nie pale ![]() Zaraz powiecie ze sie usprawiedliwiam ![]() Nałog silniejszy,niestety ![]() Ale lenistwo i tak bierze góre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Właśnie walnęłam sobie maseczke i gębe mam tak ściągniętą,napiętą ze uśmiechnąć sie nie moge
![]() Do tego nigdzie z Wika nie wyjdziemy bo deszcz ciągle pada,co za nudy ![]() Iwonko nie mam pojecia co Ci doradzić,niezły masz orzech do zgryziania ![]() ![]() ![]() Co do tego elfa to u nas miejsca pod dostatkiem narazie bo nie mamuy za dużo mebli,a potem jak sie troche obkupimy mebelkami to tego elfa powiesimy ,ma takie specjalne haczyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście
![]() ![]() Jastin świetny ten elfk ![]() co do palenia to ja nie palę, nigdy nie paliłam i napewno nie będę palić w przyszłości ![]() ![]() ![]() ![]() Niki to ci narobiła Nikolka strachu , ale dobrze że nic poważnego się nie stało ![]() Iwonko no to masz nad czym myśleć, decyzja trudna. Ale tak jak napisała jedna z dziewczyn jakbyś wzieła jakąś robotkę do domu to może i mniej byś zarobiła ale na leki nie wydawałabyś już. Napewno podejmiecie słuszną decyzję ![]() Moni@ czas szybko leci, nie zdązysz się obejrzeć a mama bedzie już tu spowrotem ![]() ![]() Katesiu mam nadzieję że mama rzuci palenie , w końcu tu chodzi o jej zdrowie ![]() U nas pogoda dziś też paskudna , zimno i pada. Siedzimy w domu , nawet Julki nie zaprowadziłam do przedszkola , ale to akurat bo mi się nie chciało ![]() ![]() ![]()
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu nie tylko Ty dziś miałaś lenia ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze w weekend bedzie przyjemniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Oj ja też mam nadzieję, ze w weekend będzie ładnie, bo Kasia dziś juz ma sie lepiej i chciałabym z nia pospacerować.
Już mi zbrzydło to siedzenie w domu. A dziś mi tatus zrobił niespodziankę i przyjechał do mnie na herbatke. Kocham go bardzo! A tak naprawde to przyjechal specjalnie do wujka z częściami do naszego samochodu, bo wujek w Łodzi nie mógl dostać. Bardzo się ciesze, ze z Kasia ma coraz lepszy kontakt, bawi się z nią cały czas. A jak była mała to tak niekoniecznie go interesowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i dobrze, że na balkonie zimno ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Monia mamusia Ci wyjechała, pewnie Ci smutno samej i pusto, chodź tu do nas na wizaż
![]() ![]()
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
No wlasnie Monia gdzie Ty się podziewasz?
Napisała do mnie już dziś pierwsza pani z serwisu opiekunek do dzieci. Może rzeczywiście się zdecyduję na opiekę. Jestem coraz bardziej zdecydowana. To dziecko bedzie miało 4 miesiące i opieka byłaby od grudnia. Trochę małe ale przy takim małym to mniej roboty niż przy takich łobuzach jak nasze. Zobaczymy kto się jeszcze odezwie. Zobaczyłabym jakby to było gdybym się zdecydowała na drugie. Całkiem niedawno mysleliśmy z TŻ o tym, zeby wziąć dziecko w rodzinę zastępczą, ale mamy małe mieszkanie i dwójce dzieci w jednym pokoju to nie byłoby zbyt komfortowo. Moja koleżanka z pracy wzięła dziecko w wieku jej syna i sobie chwali. Tylko bałabym sie tego, że nie potrafiłabym obydwojga tak samo traktować. Ona ma z tym problemy, niestety. Ale koleżanki rodzice wzięli dwóch chłopaków i dzieci mają raj na ziemi. Wielki dom z ogrodem, plac zabaw, wszystko, czego dusza zapragnie. Albo rodzinny dom dziecka. Nasi znajomi nawet dom od gminy dostali co prawda do remnotu ale nic więcej nie muszą robić. Tylko cały czas poswięcają dzieciom i pensja co miesiąc + na każde dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niech odmraża ![]() ![]() mrozy mrozy gdzie jesteście ![]() lenistwo weźmie góre i rzuce palenie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.