|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
|
|
|
|
#4532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekam na drugi sezon, po bezczelnym zakończeniu pierwszego. I chcę przeczytać przynajmniej jeden tom, nie znam autora, ciekawość, kostiumowe rzeczy lubię czytać... Tez mnie nie ruszają, poza czwartkiem. Ale kupiłam w sobote w nowej paczkarni w mieście dwa, ogromne, jeden, z wiśniami, trafił do zamrazalnika, czeka na jutro..Kupowałam gorące, świeżo usmażone, świetne ciasto, rozpływalo się w ustach Pewnie dlatego,ze robie to tylko w tłusty czwartek
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja skóra to poligon doświadczalny ![]() ![]() ![]() Jednak - zauważam to ostatnio - nakładanie kosmetyków wieloma warstwami jej służy - może się starzeję a może to retinol nieco mnie wysuszył, wszystko wsiąka jak w gąbkę!Dzięki za recenzję - podasz mi link, które to są dokładnie produkty? Tak dla pewności że mówimy o tym samym. Zerknę czy w składzie nie ma czegoś zapychającego, chociaż z tym problemem jest dokładnie tak jak napisałaś - myślę że trzeba dłużej testować, tu wkracza zbyt wiele innych czynników. Myślałam, że to te HadaLabo z kwasem hialuronowym, tu powinnaś szybko zauważyć efekty... nie wiem, może coś pomieszałam, ostatnio na ebay przeglądam setki tych japońskich i koreańskich cudowności. |
|
|
|
|
#4534 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dziekuje Caffe
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ćwiczenia - ostatnio zauważam nowy trend - ćwiczenia z nowym gadżetem - takim piankowym wałkiem, nie wiem jak to się fachowo nazywa
![]() Ciekawe - muszę zgłębić temat... Miszka, Anyżku - odkryłam wioślarza u mnie na siłowni - a właściwie jest ich kilka sztuk. Pooglądałam... to musi być świetne ćwiczenie na brzuch i core - takie odpychanie się stopami? Polecacie? Jak się zabrać za ćwiczenia - tu muszę mieć system
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
No to aż tak wiele sie nie pomyliłam
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Caffe, tak, to to z kwasem hialuronowym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...in-lotion.html I mleczko http://pinkmelon.pl/opis/8179913/roh...ilk-140ml.html
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2016-02-03 o 14:38 |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Wonder - Lotion jest chyba do stosowania z japońskimi maseczkami? Czy tak właśnie robisz? ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- W mleczku jest silikon, niewiele wprawdzie, ale zapychanie teoretycznie możliwe... |
|
|
|
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
Caffe, bez maseczek, najpierw wklepuje lotion, a następnie mleczko
![]() A tak w ogóle gdzie zniknęłaś jak Cie nie było ? ![]() Eva, pokaz zakupy i Beata botki ![]() Aussie, te srebrne klapki mi sie podobają
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Wonder, spróbuj z maseczką, jeśli nie masz tych oryginalnych - kawałek gazy wystarczy, potnij na mniejsze części - dwa na policzki, jeden na brodę, jeden na czoło - i pod prysznic na 5min.
Tu wkleję trochę o Dimethicone, oczywiście to tylko jeden punkt widzenia, bez paniki ![]() Why Dimethicone is Bad for Your Skin That artificial coating on the outside of skin causes several issues: It traps everything under it—including bacteria, sebum, and impurities—which could lead to increased breakouts and blackheads The coating action actually prevents the skin from performing its normal activities—like sweating, temperature regulating, sloughing off dead skin cells, etc. Prolonged exposure to dimethicone can actually increase skin irritation, due to the coating property and because dimethicone is listed as a possible skin and eye irritant Those with sensitive or reactive skin are at risk of an allergic reaction to dimethicone On top of all this, dimethicone is a non-biodegradable chemical—bad for the environment I also believe that using these types of ingredients on your skin can actually exacerbate skin aging. Why? You’re inhibiting skin’s natural processes You’re creating a dependency on the coating product, disrupting the skin’s own hydrating processes, which in the end increases dryness, making fine lines and wrinkles more noticeable The coating properties may increase breakouts, particularly if you’re susceptible to acne, which will lead to scars and older-looking skin You’re doing nothing to boost the health and vitality of the skin, thus letting aging take its toll |
|
|
|
#4540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale załozenia jasnych spodni, tez z hm, nie mogę sie doczekać...
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2016-02-03 o 14:59 |
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy mnie nie było - byłam na siłowni
![]() ![]() ![]() Oraz poczyniłem ogromne zakupy - zestaw letnich ubranek dla córeczki - na wyprzedażach 50-70%. Dla siebie i swojej skóry - planuję nawilżacz powietrza - dziś kupię Dziewczyny pokazywać zakupy!!! Aussie - świetne są te Birkenstoki ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Dana - a Ty gdzie byłaś? Zeznawaj mi tu zaraz ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Samartali - mamy podobny typ skóry! Napiszę jedno - masło shea - było i będzie moim odkryciem wszech czasów. Krem L'Occitane 25% polecam do znudzenia ![]() Shea jest bogate w naturalne i łatwo przyswajalne wit A i E, pięknie leczy skórę, regeneruje, nawilża, odżywia, chroni przed wolnymi rodnikami, wiatrem i mrozem, także - jest to podobno naturalna ochrona przed słońcem. |
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Beata- fajne botki
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Wszędzie w koło pachnie pączkami i faworkami, czyli smażenie zaczęło się
|
|
|
|
#4543 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy moim talencie do niszczenia obcasów, załatwiłabym takie w jeden dzień Te są jakby metalowe, ale co to dokładnie nie wiem.Uwielbiam faworki może uda mi się kupić jutro...
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Eva pokaż zakupy
![]() Aussie fajne klapki. Muszę pomyslec nad takowymi ..U mnie zawsze idea -ładniejszego- zwycięży przy zakupie.Co nie koniecznie =wygodnemu... ![]() Uklika miałas może ten hialuronowy elixir Pauli?Co sie dodaje po 2,3 kropelki do kremu lub serum.. Jestem zakochana i do bólu nieszczęśliwa... ![]() Zakochałam sie w ..kremie ![]() Nieszczęśliwa jestem z powodu ceny Topix Replenix AE cream Popatrzę tylko,bo na łeba nie upadłam by tyle dać ![]() Wonder http://www.fitnow.pl/pl/3/626/737/Cz...a-treningowego ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Anyż nie mam różu obecnie.Ulubionym był RBR,w tonacji takiej ni to róż ni to brązer... ![]() Kupiłam ten kojący LPR.Kończy mi sie wersja starsza,więc spróbuję teraz baume http://allegro.pl/la-roche-posay-cic...951008716.html Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2016-02-03 o 18:46 |
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Carla - witaj, napisz coś o sobie.
Rolka nazywa się foam roller, tu na dole strony są wszystkie rodzaje: https://www.xxl.no/trening-helse/cor...ller/c/1804085 |
|
|
|
#4547 |
|
Gang Iren
|
Stwierdziłam, że jutro zrobię szybkie pączki z serka homogenizowanego.
Myślałam o faworkach, ale mi się odechciało
|
#4548 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Carla
![]() Caffe-duzo u mnie się działo, jogę ćwiczyłam, byłam na zajęciach pranajamy, kupowałam kosmetyki, gotowałam, czytałam /zawodowe wiec oszczędzę Ci tematykę /, podrożowałam, gadałam z Przyjacielem.
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Dana - o - fajnie, długo już ćwiczysz pranajamę? Co dobrego ugotowałaś?
Miałam Cię również wypytać o olejek Khadi, który kupiłaś i jak wrażenia? ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Wiosna! Uroczy serwis Rosenthal fleurs sauvages. ![]()
|
|
|
|
#4550 |
|
Konto usunięte
|
Caffe
byłam na pierwszych, trafilam od razu na warsztat, Pani zobaczyla, że siedzę w lotosie i wychodzi mi to co mi wychodzi więc zapytala od ilu lat ćwiczę? była w szoku jak jej powiedzialam, że to moj pierwszy kontakt. Fajnie bylo ![]() Olejki Khadi -mam bhringraj i jestem zachwycona, na tyle że dzisiaj dokupiłam pure amla. Włosy są szczęśliwe. Co gotuję-eksperymentuje z wegańskimi smakami /zostałam wlaścicielką 12 opakowań tofu, zjem i to będzie moje ostatnie tofu w życiu, więc celebruję każde opakowanie/, myślę nad wyeliminowaniem mleka krowiego, posiłkuję sie na razie kartonowymi roślinnymi i co coś odkryje to się okazuje,, że jednak nie, bo GMO /dziewczyny koniec z soją i bialym ryżem/mogę polecic smoothie na soku jablkowym ze szpinakiem świeżym i mango. Zgapilam w knajpie i zaczęłam robić sama. Odkrywam smaki kapusty kiszonej smażonej czy pietruszki normalnie orgazm kubkow smakowych... |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Dana, soi nie tknę - kiedys przeczytałam artykuło tym, że ponad 90% produkcji soi na świecie to amerykańskie GMO.
|
|
|
|
#4552 |
|
Konto usunięte
|
Z ryżem podobnie...
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Super - też bym chciała nauczyć się pranajamy...
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- He, he - no właśnie... produkty zbożowe: be - bo gluten, mleko krowie - trucizna!!! sojowe - GMO... człowiek z głodu pomrze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Też bym chciała bhringraj, ale już nie mam miejsca w łazience ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Pietruszka... mówisz o naci czy korzeniu? Co tam z tą pietruszka wykombinowałaś? Lubię naciową do rosołu, taką z bardzo dużymi liśćmi (no ale rosołu nie zjesz )Próbowałaś grillowanego pasternaku? |
|
|
|
#4554 |
|
Konto usunięte
|
Nic mi nie mow o miejscu w łazience
Koniec z zakupami włosowymi na najbliższy rok Makijażowo czekam na tusz i też koniec. Perfumeryjnie też koniec. Lakierowo juz dawno powinien być koniec ![]() Co ja będę z kasą robic?
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
He, he - ja czekam na paczkę z rosyjskimi szamponami
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- ...oraz na przesyłki z Korei i Japonii ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Gdzie podróżowałaś? |
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe, sliczna zastawa
![]() Aussie, lubie klapki, choć nie japonki, zle w nich moja stopa wygląda. ale wygoda, wygoda...Im jestem starsza tym bardziej ja doceniam Latem klapki rządzą...Rózy mam...nie, nie powiem Duzo. Dobre, wysokopołkowe Uzywam, ale ile trwa zuzywanie rozu...?! Wieki. A przynajmniej lata.Czesc Carla ![]() Miszka, nie widze linku do tego kremu, ale topix jest drogi. miałam 2, kupione w promocji. i do znudzenia będę powtarzac - drogie kremy mnie nie ruszają, bo WIEM, ze nie sa tyle warte. mam swoja granice... |
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
Danusia - jakby co to ja przyjmę każdą ilość pieniędzy, nie martw się
.Przypomniałaś mi o smoothies jakie serwowali w bardzo miłym bistro w Koszalinie - np. grucha i pietrucha, czy jabłka i maliny z ... bazylią. Pychotka! Słyszałyście może, a najlepiej - czy używałyście kosmetyków Orientana? Ponoć są dostępne w Superpharm a od niedawna w drogeriach Natura. Kosmetyczka, u której ostatnio robiłam pedicure (nota bene mistrzyni w tym względzie) zachwycała się ich kremem z olejkiem drzewa sandałowego i kurkumą. Widzę, że na kwc też wiele zachwytów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...i-kurkuma.html Ponoć rewelacyjny do odwodnionej skóry na zimę. Dobry skład no i cena - poniżej 35 zł. Nawet jakby miał wylądować na dłoniach lub stopach to wielkiego żalu nie będzie
|
|
|
|
#4558 |
|
Konto usunięte
|
Pietruszka
korzeń, natki nie tykam, pieczona w calości w piekarniku z innymi warzywami odlot, dodawana do moich kombinacji warzywnych odlot. NIE POKAZUJCIE MI ZASTAW I KUBKÓW-jestem na odwyku więc nie odpowiadam za napady złości zresztą, ja sie nie zloszczę tylko wyrażam swoje emocje ![]() Podórże-glownie zawodowo więc ciężkie klimaty... |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik, dzisiaj czytałam o maskach Orientana, takich na nasączonych płatach jedwabiu.
tu ze ślimakiem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...z-slimaka.html ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Dircik ten krem do twarzy `Drzewo sandałowe i kurkuma`jest na bazie masła sha - ot i cała tajemnica ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Dana, ale teraz masz uwolnione zasoby, bo kosmetyki w zapasie - więc trzeba przerzucić się na inne uzależnienie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- ...a gdyby olejków do włosów Ci brakowało - to zobacz ten Orientana, Ajurwedyjska terapia do włosów |
|
|
|
#4560 |
|
სამართალი
|
Danusia, Miszka, Caffe, dziękuję za rady
Dobrze wiedzieć, że nie jestem ze swoją skórą osamotniona. Jakoś w swoim najbliższym otoczeniu nie spotykam osób z takimi problemami, nawet w rodzinie to wyjątek, więc jakoś trudno mi było skonsultować z kimś pielęgnację. Wszystko metodą prób i błędów. A jak pojawia się problem to katastrofa. Danusia, bardzo kompleksowe podejście do tematu. Jestem pod wrażeniem. Niektóre rzeczy mogę wdrożyć od ręki, za innymi muszę się rozejrzeć. Kupiłam kilka produktów i ratuję skórę. Reszta wymaga czasu. Pozapisywałam wszystko, co polecacie, będę stosować. Aussie, srebrne klapki świetne A ja nie potrafię chodzić w klapkach. To dziwne ale strasznie się męczę i mam wrażenie, że zaraz się zabiję, nawet jeśli są zupełnie płaskie (nie to, co w szpilkach ). Nie mam ani jednej pary. Ale za to fajne sandały już jak najbardziej OK. Beata, fajna bluzka i botki. Lubię takie z metalowym, błyszczącym obcasem. Cekinowe albo błyszczące bluzki kupuję przeważnie na promocjach, jak trafi się okazja. Zawsze myślę, że się przydadzą, a w takiej cenie żal nie kupić. I nie mam w nich gdzie chodzić. Caffe, zakochałam się w tym serwisie Roshentala. Cudo Danusia, kapustę kiszoną uwielbiam.A mój organizm często się jej domaga. Problem w tym, że ostatnio przeszukałam większość sklepów w mieście w poszukiwaniu kapusty kiszonej bez żadnych konserwantów (po jakiego grzyba konserwować kapustę kiszoną? ). Znalazłam, w jednym sklepie. Reszta z kapustą kiszoną miała niewiele wspólnego.Muszę sobie jutro zrobić jakieś smoothie. W ramach dnia pączka (za którymi nie przepadam, chyba, że mąż przyniesie dobre, to zjem jednego). Sok jabłkowy mam, tylko szpinaku i mango potrzebuję. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Wszystko na podstawie cyklu tych książek oczywiście.
a może to retinol nieco mnie wysuszył, wszystko wsiąka jak w gąbkę!

i Beata botki