Kremy uniwersalne

Orientana Krem do Twarzy Drzewo Sandałowe i Kurkuma
Orientana Balans

• 29 marca 2025 o 23:01
    Tak pachnie luksus
    Chyba każda z nas natknęła się w internecie na ten kosmetyk. Spróbowałam więc i ja. Mój Boże jak on pachnie. Jakbym miała powiedzieć jak pachnie luskus to dla mnie byłby to zapach tego kremu. Porządny, elegancki szklany słoiczek, a w nim treściwy krem, który... mnie zapychał :( Mam cerę mieszaną, odwodnioną, z tendencją do wyprysków/trądziku. Krem jest mocno emolientowy, co okazało się dla mojej skóry too much. Następnego dnia po aplikacji miałam takie malutkie pryszczyki z treścią w środku - właśnie takie mam jak coś mnie zapcha. Mimo miłości ogromej do tego zapachu puściłam krem dalej w świat, bo serce mi nie pozwalało zużyć go do rąk. Daje jednak 4 gwiazdki, bo z założenia ten krem dedykowany do mojej cery teoretycznie nie jest.
    Zalety:
    • Zapach!
    Wady:
    • Zapycha cerę skłonną do wyprysków
  • 21 lutego 2025 o 18:10
    Najlepszy!
    Mój ukochany krem na zimę! Pięknie nawilża, wycisza skórę, nie zapycha, zapach to jest jakiś kosmos! Super krem, polecam go swoim klientkom w salonie kosmetycznym bo jest naprawdę godny uwagi!
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    • Ożywienie
    • Wyciszenie skóry
  • 21 lutego 2025 o 3:19
    Zagęszcza skórę, ale ja spodziewałam się czegoś innego
    Ze względu na ekstremalnie mocny zapach stosuję raz w tygodniu, ten zapach bardzo drażni bo jest tak mocny jak perfumy na twarzy i nie wydaje się naturalny. Krem jest dość treściwy więc używam na noc. Trzeba nakładać daleko od oczu ponieważ je bardzo mocno podrażnia pieką i szczypią, potrafią łzawić i aż chce się je zamknąć. Nie polecam na cerę wrażliwą z trądzikiem ponieważ zaostrza stan zapalny. Nawilża. Działa silnie regenerująco, miałam pęknięte usta, krem migrował na nie i na drugi dzień mam nawilżone, bardzo elastyczne i zregenerowane usta. Trochę rozjaśnia stany pozapalne oraz przebarwienia i uelastycznia. Może sprawdziłby się lepiej u osób 50+. Ten krem jest ciekawy, jakby zagęszcza skórę. Również uelastycznia i liftinguje, regeneruje stany pozapalne i przebarwienia ale dla cery wrażliwej jest moim zdaniem zbyt mocny i aromatyzowany. Kupiłam w Hebe. Oceniam ten skład, jest na opakowaniu kremu który kupiłam: aqua, butyrospermum parkii butter, theobroma cacao seed butter, caprylic/capric triglyceride, glycerin, helianthus annuus seed oil, glyceryl stearate se, stearic acid, santalum album oil, curcuma longa root extract, isopropyl myristate, glyceryl caprylate, cetyl alcohol, citrus grandis seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, triticum vulgare germ oil, Cl- 19140, cytric acid, sodium benzoate, Na opakowaniu kremu nie ma potassium sorbate, ale na stronie Orientana już jest. Wygląda to tak jakby ktoś się spieszył kreując pudełko na krem
    Zalety:
    • Naturalny skład z bardzo dobrymi składnikami jak kurkuma i drzewo sandałowe
    • Silnie regeneruje
    • Nawilża
    • Rozjaśnia stany pozapalne
    • Mocno uelastycznia
    Wady:
    • Ekstremalnie mocny zapach
    • Mocno podrażnia oczy
    • Nie na trądzikową cerę
    AnaNo
    3 lutego 2025 o 21:17
    Nic specjalnego oprócz zapachu
    Kupując ten krem sugerowałam się opinią znajomej o tej marce oraz tym, że posiada drzewo sandałowe - zapach który uwielbiam. Niestety, tutaj kończy sie moja sympatia. Pachnie ładnie, ale nie jeśli chodzi o działanie, nie robi kompletnie nic. Kupiłam na zime, ma troche cięższą konsystencje, ale po 1-2 godzinach moja skora wcale nie czuje sie bardziej nawilzona czy odżywiona. Co więcej, czasami odczuwam pewne swędzenie, ale nie jestem na 100% pewna czy to od niego. Wiecej nie kupie.
    Zalety:
    Wady:
    • brak odczuwalnego dzialania
  • 11 grudnia 2024 o 23:25
    Totalnie nic nie robi
    Orientana Krem do twarzy Drzewo sandałowe i kurkuma to dla mnie niestety rozczarowanie. Kupiłam go, zachęcona pozytywną opinią jednej z youtuberek, która polecała go jako świetny krem na zimę. Miałam nadzieję, że nie tylko ochroni moją skórę przed mrozem, ale też pomoże w walce z niedoskonałościami i poprawi jej ogólną kondycję. Niestety, w moim przypadku krem nie spełnił tych oczekiwań. Jedyne, co zauważyłam, to fakt, że tworzy warstwę ochronną, która faktycznie dobrze zabezpiecza skórę przed zimnym wiatrem i niską temperaturą. Jednak poza tym nie zauważyłam żadnego działania pielęgnacyjnego. Nie pomaga w walce z niedoskonałościami, nie nawilża w sposób szczególny, a efekty, które obiecuje producent, po prostu się nie pojawiły. Jedynym plusem tego produktu jest przyjemny, orientalny zapach oraz to, że nie podrażnił mojej wrażliwej skóry – co dla mnie jest zawsze ważnym kryterium. Mimo to, biorąc pod uwagę brak innych korzyści, raczej nie sięgnę po niego ponownie. Myślę, że są lepsze kremy na zimę, które oferują coś więcej niż tylko ochronną warstwę na skórze.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Ochrona przed zimnem
    Wady:
    • Zero nawilżenia, odżywienia, rzeczy które obiecuje producent