Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-12, 09:39   #4471
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II

Kasia jstesmy we 3 :0 bo ja też Yasmin

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 09:40   #4472
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

Dorinka, no to o co chodzi z tym pomyleniem tabletek? Bo ja dzisiaj wolno kapuję...
No normalnie- zamiast np. piątku wzięłam od drugiej strony opakowanie, jakiś poniedziałek i później już się zrobił na tym listku straszny mętik, bo dopiero po kilku dnaich skumałam że coś nie halo
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 09:42   #4473
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Dokładnie, zgadzam się Ja też nie wstydzę się niczego, ostatnio poszliśmy z Tżem do sex shopu i sobie oglądaliśmy gadżety i zaczęłam rozmowę z facetem sprzedawcą na temat -czekolady do malowania ciała a pigułki czy jakieś inne testy, globulki to dla mnie pryszcz
Jeśli chodzi o seks to ja nie mam w ogóle z tym problemów, nie nazywam seksu "tymi sprawami" itd, bo seks ma być radością, czerpaniem przyjemności z bycia razem i zabawą ciałem, a nie ukrywanym i wstydliwym tematem, prawda?
Czekolady nie lubię, w ogóle Niestety bitej śmietany też nie
Za to tequilę bardzo

Dorinka jeśli chodzi o dwuskładnikowe to nieważne którą tabletkę weźmiesz - mają taki sam skład, a te strzałki itd to tylko dla naszej wygody
Natomiast przy minipigułkach kolejność jest najważniejsza, dlateog już myślałam, że mini bierzesz i chciałam podpytać o szczegóły
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 09:48   #4474
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o seks to ja nie mam w ogóle z tym problemów, nie nazywam seksu "tymi sprawami" itd, bo seks ma być radością, czerpaniem przyjemności z bycia razem i zabawą ciałem, a nie ukrywanym i wstydliwym tematem, prawda?
Czekolady nie lubię, w ogóle Niestety bitej śmietany też nie
Za to tequilę bardzo

Dorinka jeśli chodzi o dwuskładnikowe to nieważne którą tabletkę weźmiesz - mają taki sam skład, a te strzałki itd to tylko dla naszej wygody
Natomiast przy minipigułkach kolejność jest najważniejsza, dlateog już myślałam, że mini bierzesz i chciałam podpytać o szczegóły
No to już zgłupiałam, to jeśli wszystko jedno którą się bierze to skąd to plamienie skoro jeszcze mam 4 pigułki do końca
Miałyście kiedyś taką sytuację ?
Stary 2007-10-12, 09:51   #4475
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No to już zgłupiałam, to jeśli wszystko jedno którą się bierze to skąd to plamienie skoro jeszcze mam 4 pigułki do końca
Miałyście kiedyś taką sytuację ?
A bierzesz z przerwami opakowania przepisowo? Bo ja kiedys postanowiłam sobie zrobić wakacje od okresu i wzięłam drugie opakowanie bez przerwy i caaaaaluuuutki miesiąc żałowałam, bo około 2 tyg. przed okresem zaczęły mi się plamienia i trwały do samego okresu. No koszmar Nigdy więcej.

Jak długo bierzesz jasmin?

Zdecydowanie wszystko jedno, którą się bierze - w poradnikach piszą nawet, że przy tabletkach dwuskładnikowych dobrze mieć "awaryjne" opakowanie, z którego można dobrać tabletke, jesli ta z opakowania które jemy upadnie, zgubi się, czy coś - i wtedy bierzemy którąkolwiek.
Stary 2007-10-12, 09:54   #4476
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A bierzesz z przerwami opakowania przepisowo? Bo ja kiedys postanowiłam sobie zrobić wakacje od okresu i wzięłam drugie opakowanie bez przerwy i caaaaaluuuutki miesiąc żałowałam, bo około 2 tyg. przed okresem zaczęły mi się plamienia i trwały do samego okresu. No koszmar Nigdy więcej.

Jak długo bierzesz jasmin?

Zdecydowanie wszystko jedno, którą się bierze - w poradnikach piszą nawet, że przy tabletkach dwuskładnikowych dobrze mieć "awaryjne" opakowanie, z którego można dobrać tabletke, jesli ta z opakowania które jemy upadnie, zgubi się, czy coś - i wtedy bierzemy którąkolwiek.
jateż czasem brałam 2 opakowania jedno po drugim, ale @ pojawiał się normalnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 09:54   #4477
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dokladnie. ze 3 razu przesuwałam sobie okres o np. tydzień czy 2 dni. ale plaminia nigdy nie miałam.

Stary 2007-10-12, 09:56   #4478
dorinka30
Zakorzenienie

Biorę z zachowaniem standardowej 7 dniowej przerwy, tylko w wakacje robię sobie przerwę i biorę opakowanie po opakowaniu nigdy nawet wtedy nie miałam żadnych plamień .
Ostatnio nawet rozmwaiałam z moją panią doktor i powiedziała, ze to bez znaczenia, jeśli ktoś nie odczuwałby np. nabrzmienia piersi to mógłby stosować non stop jeden po drugim bez przerwy, bo to ponoć nie ma żadnego znaczenia

Yasmin stosuję prawie 2 lata .
Stary 2007-10-12, 10:00   #4479
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę z zachowaniem standardowej 7 dniowej przerwy, tylko w wakacje robię sobie przerwę i biorę opakowanie po opakowaniu nigdy nawet wtedy nie miałam żadnych plamień .

Yasmin stosuję prawie 2 lata .
A ja mam zawsze jak robię taki myk Ale lubię mój harmonet, bo nie mam po nim żadnych skutków ubocznych, a boję się, że po zmianie tabletek mogłoby się coś zacząć dziać...
W końcu przeżyję jakoś te przerwy.

Nie mam pomysłu na te Twoje palmienia Dorinka.
Stary 2007-10-12, 10:12   #4480
dorinka30
Zakorzenienie

Kasiu właśnie studiuję ulotkę do Yaśminu- i u Ciebie może nie wystąpić krwawienie w ogóle, jeśli nie zapomniałaś wziąć tabletki to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo małe i należy normalnie kontynuować nast. opakowanie.

A u mnie- jeśli wystąpiło nieoczekiwane sopradyczne plamienie należy brać dalej tabletki i nie przejmowac się a gdyby zaczęło się powtarzać to wtedy do lekarza
Stary 2007-10-12, 10:13   #4481
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu właśnie studiuję ulotkę do Yaśminu- i u Ciebie może nie wystąpić krwawienie w ogóle, jeśli nie zapomniałaś wziąć tabletki to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo małe i należy normalnie kontynuować nast. opakowanie.

A u mnie- jeśli wystąpiło nieoczekiwane sopradyczne plamienie należy brać dalej tabletki i nie przejmowac się a gdyby zaczęło się powtarzać to wtedy do lekarza
nigdy nie zapomniałam tabletki a @ była zawsze regularnie co do godziny

Stary 2007-10-12, 10:16   #4482
hihi
Zakorzenienie

Cytat:

Dorinka ten wątek to się robi wątek od wszystkiego.
Strasznie mi się to podoba
Stary 2007-10-12, 10:17   #4483
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiesz jak TZ wyjechał do Holandii to z tego smutku okres mi sie też spóxnił i tez juz zaczełam panikować

Stary 2007-10-12, 10:17   #4484
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mi też

Stary 2007-10-12, 10:17   #4485
dorinka30
Zakorzenienie

A ja nigdy nie miałam plamienia a teraz mam , coś nam się pokręciło w organiźmie
Stary 2007-10-12, 10:19   #4486
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nigdy nie miałam plamienia a teraz mam , coś nam się pokręciło w organiźmie
a kiedy Wy się pobieracie macie już datę ustaloną bo jakoś nie pamiętam

Stary 2007-10-12, 10:20   #4487
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to chyba w lipcu 2008 roku - tak Dorinko??

Stary 2007-10-12, 10:20   #4488
lemoorka
Zakorzenienie

A ja nie biore tabletek, bo nie moge i się przyzwycaziłam do innego sposobu antykoncepcji

Nigdy nie zapomne jak raz w życiu kupowałam test- oczywiścia moja wyobraznia zadziałala. SToje w aptece, a że wyglądma na 17 lat i tak tez się wystroiłam i prosze o test, a słysze za mna tekst "laseczek" na oko też 17 z tekstem na cała apteke- " Co za g******* i wpadła" . Myslałąm,że im odwine
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 10:22   #4489
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
A ja nie biore tabletek, bo nie moge i się przyzwycaziłam do innego sposobu antykoncepcji

Nigdy nie zapomne jak raz w życiu kupowałam test- oczywiścia moja wyobraznia zadziałala. SToje w aptece, a że wyglądma na 17 lat i tak tez się wystroiłam i prosze o test, a słysze za mna tekst "laseczek" na oko też 17 z tekstem na cała apteke- " Co za g******* i wpadła" . Myslałąm,że im odwine
ja to bym na pewno im coś powiedział

Stary 2007-10-12, 10:23   #4490
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam.
Mi żadnej inny sposób nie dawałby takiego komfortu psychicznego jaki dają hormony, ew. ciachnięcie jajawodów, ale tego zrobić nie mogę
Stary 2007-10-12, 10:25   #4491
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam.
Mi żadnej inny sposób nie dawałby takiego komfortu psychicznego jaki dają hormony, ew. ciachnięcie jajawodów, ale tego zrobić nie mogę
a co może Ci się odwidzieć i zapragniesz dziecka ja też uważam, ze najlepsze sa tabl.
a co do plastrów to bym się bała, że się odklei używa któras z Was?

Stary 2007-10-12, 10:25   #4492
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam.
Siebie tez podziwiam Ale po kilku latach można się przyzwyczaić, w końcu w ciaże się tak łatwo nie zachodzi
Stary 2007-10-12, 10:29   #4493
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja tez dopiero od 11 miesięcy biore tabletki. a zaczełam brac nie ze względów antykoncepcyjnych ale z powodu okresu, który nie dośc ze non stop mi sie spóxniał, jak juz dostalam to od razu lawina, ze aż spodnie zalane i wogóle miałam strasznie obfity(nie potrafiłam na jednych zajęciach wysiedzieć bo mi przez korek i podpasę przeleciało i ból był tez starszny. w pierwszym dniu musiałam brac po 9 tabletek przeciwbólowych.. a teraz przez ten kochany Yasmin normalnie mogę w koncu żyć.

Stary 2007-10-12, 10:33   #4494
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez dopiero od 11 miesięcy biore tabletki. a zaczełam brac nie ze względów antykoncepcyjnych ale z powodu okresu, który nie dośc ze non stop mi sie spóxniał, jak juz dostalam to od razu lawina, ze aż spodnie zalane i wogóle miałam strasznie obfity(nie potrafiłam na jednych zajęciach wysiedzieć bo mi przez korek i podpasę przeleciało i ból był tez starszny. w pierwszym dniu musiałam brac po 9 tabletek przeciwbólowych.. a teraz przez ten kochany Yasmin normalnie mogę w koncu żyć.
Ojc, a badałas sie dokładnie?

Mnie tez boli, ale odkad biore wsiesiołek, pije rumiane, melise, duzo sie ruszam nie biore nawet nic przeciwbólowego Jak jestem w domy to biore kilka kropli melisany i do łozka, po 2/3 godzinach nic mi nie jest
Stary 2007-10-12, 10:35   #4495
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Tak ślubujem,y 19 lipca 2008

Ten wątek od dłuższego czasu jest wątkiem od tematów poważnie egzystencjalnych po problemy dnia codziennego
Ale fajnie nam się gada o wszystkim i wolę czasem spytać o coś Was niż szukać innego wątku, choć to wbrew zasadom , co ja poradzę że Wam ufam najbardziej
Stary 2007-10-12, 10:42   #4496
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ojc, a badałas sie dokładnie?

Mnie tez boli, ale odkad biore wsiesiołek, pije rumiane, melise, duzo sie ruszam nie biore nawet nic przeciwbólowego Jak jestem w domy to biore kilka kropli melisany i do łozka, po 2/3 godzinach nic mi nie jest
raz w roku robię sobie badania kontrolne. Ostatnio miałam takie w grudniu i m.in. miałam te wewnetrzne USG i lekarz powiedział, ze wszystko jest prawidłowo ale niestety lewy jejnik mi sie nie uwidocznił (mógł sie schowac za jelito - tak powedział lekarz - w grudniu zobaczymy czy sie ujawni). a poza tym moja mam tez miała takie okresy jak ja az do urodzania mnie .. więc to chyba dziedziczne ale na szczęscie teraz już jest super. czasami to nawet nic nie musze brac, bo nic nie boli.

Stary 2007-10-12, 10:49   #4497
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
raz w roku robię sobie badania kontrolne. Ostatnio miałam takie w grudniu i m.in. miałam te wewnetrzne USG i lekarz powiedział, ze wszystko jest prawidłowo ale niestety lewy jejnik mi sie nie uwidocznił (mógł sie schowac za jelito - tak powedział lekarz - w grudniu zobaczymy czy sie ujawni). a poza tym moja mam tez miała takie okresy jak ja az do urodzania mnie .. więc to chyba dziedziczne ale na szczęscie teraz już jest super. czasami to nawet nic nie musze brac, bo nic nie boli.
ja też zawsze cierpiałam jak miałam @ a teraz to nawet nie pamiętam, że ją mam

Stary 2007-10-12, 10:50   #4498
vadi
*sportaddict*

Melodio - dobry ruch i boski avatar ale nie sądzę, żeby ex nigdy Cię nie kochał. był po prostu niedojrzałym tchórzem, jeszcze będzie tego żałował (o ile już nie żałuje).

Hihi - co za osioł chociaż i tak wydaje mi sie, że takie teksty na pożegnanie służą raczej podreperowaniu ego :/ żenada. ale najważniejsze, że doprowadziło Cię to wszystko do momentu, w którym jesteś teraz

Kasiu - spokojnie, kobiecy organizm to nie maszyna a jak już chcesz być 100% uspokojona, to zrób test. Ja go nigdy nie robiłam - jak Hihi - ale kilkugodzinny poślizg też mnie stresuje (biorę pigułki), chociaż powtarzam sobie, ze w mojej obecnej sytuacji życiowej nie byłaby to tragedia z tego co czytałam, przy pigułach zdarza się, że nie występuje okres. wtedy trzeba po 7 dniach zacząć następne opak. i iść do ginekologa, jak nie pojawi się drugi z kolei okres.

a co do Yasmin - nigdy wiecej! Libido ok, waga ok, ale łapałam takie doły, depresje itp., że tylko się rzucić z mostu. Tragedia po prostu. Poczytałam trochę o tym, okazało się, ze działają one tak na wiele kobiet (Madzialenko, może stąd Twoje stresy dotyczące Tż?), jedna z dziewczyn miała nawet za sobą próbę samobójczą Po odstawieniu zobaczyłam znowu świat i swój związek w normalnych barwach.

Hihi - tequila to mój najulubieńszy alko

Dorinko - plamienia sie czasem zdarzają, zwłaszcza przy pierwszych miesiacach brania danych pigułek, ja bym się nie stresowała, ale przy najbliższej kontroli u gina możesz o tym wspomnieć i przy tabletkach typu yasmin kolejność faktycznie nie ma znaczenia - tylko w przypadku mini i 3-składnikowych [na opak. zaznaczonych najczęściej różnymi kolorami]. Ja też miałam kiedyś po yasmin plamienia jak wzięłam 2 opak pod rząd, ale z moim obecnym harmonetem już nie

Przerwy co jakiś czas potrzebne są ze względów higienicznych - żeby razem z krwią menstruacyjną wypłynął złuszczony nabłonek macicy

Cytat:
mi tez

edit: jedyny problem z pigułami jest u mnie taki, że (jak sądziłam - dzięki nim), od lat mam koszmarne migreny :/ Prochy od neurologa nic nie dają, chociaż już mam słabsze niż parę lat temu (np. 12 godzin zamiast 48 ). Ale jakiś rok temu mialam miesięczna przerwę w pigułach, a migrenę tak samo, więc możliwe, że przyczyna jest inna. Chociaż chętnie bym poobserwowała swój organizm bez nich (co jest póki co niemożliwe z wiadomych względow )
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 11:03   #4499
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Hihi - co za osioł chociaż i tak wydaje mi sie, że takie teksty na pożegnanie służą raczej podreperowaniu ego :/ żenada. ale najważniejsze, że doprowadziło Cię to wszystko do momentu, w którym jesteś teraz
Oj, jakby nie mój Mąż - poznałam go, gdy byłam w tamtym związku i miałam tylko jedno wyjścia - zakończyć tamto najszybciej jak można...
Cytat:
Hihi - tequila to mój najulubieńszy alko
Pita z pępka, sól na obojczykach, a cytryna w zębach
A Mezcala piłaś? To jest dopiero czadzik. Uwielbiamy tequile
Cytat:
ale z moim obecnym harmonetem już nie
Już myślałam, że tylko mi harmonet pasuje
Cytat:
a co może Ci się odwidzieć i zapragniesz dziecka ja też uważam, ze najlepsze sa tabl.
a co do plastrów to bym się bała, że się odklei używa któras z Was?
Plastrów bym używać nie mogła - co 5 minut bym sprawdzała czy się nie odkleił i w nerwach czekała na każdy okres... dziękuję
kaśka dlatego nie ciacham jajowodów, bo kto wie co mi się kiedyś w głowie uroi

Dorinka i słusznie nam ufasz, bo my dobre dziewczyny jesteśmy

vadi co do migren, to ja miałam jako nastolatka straszne, latami nic mi nie było, a niedawno znowu mam nawroty. U mnie na pewno nie wynika to z tabletek, może raczej ze stresu...
Stary 2007-10-12, 11:05   #4500
sanetka
Zakorzenienie

ale piszecie, nie nadazam czytac.

ja to ogolnie siedze i wyklinam na czym swiat stoi. a sluzbe zdrowia w szczegolnosci
wszystkie bierzecie tabletki a my tylko na gumkach. nie moge tabletek. w sumie moge ale gora pol roku a potem pol roku przerwy robic. beznadzieja, szkoda organizmu.

a ja oddam @ w dobre rece. dostalam dzis i nie pojechalam na zjazd bo umieram. ciekawe jak ja sie jutro rusze poczekam na TZa, moze przyjdzie niedlugo to ja mu noge pomasuje a on mi brzuch i bedzie lepiej

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości