|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Widziałaś listę wymagań czy wróżysz z fusów? Wszystko zależy od linii lotniczej. W Ryanie może to tylko średnia (kurs nie jest wymagany, szkolenie zapewnia pracodawca, ale trzeba je zdać, a czasem to nie takie proste). Natomiast w lepszych liniach to cały szereg wymagań od wzrostu poprzez języki obce, odpowiednie umiejętności aż do pływania. Niby hop siup, aczkolwiek nie do końca, bo angielski musi być na bardzo wysokim poziomie, żeby ukończyć kurs.
Są zawody trudniejsze i bardziej wymagające, ale ten jest bardzo specyficzny. W związku z tym jest duża konkurencja i b. ciężko się dostać do sensownych linii.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-02-03 o 23:43 |
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzrost, plywanie, i angielski to faktyczie szczyt ambicji. Jak bys napisala ze chcesz zostac pilotem 787 to con innego. |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
OYE chyba nie zrozumialas moich intencji
![]() kazdy ma prawo chciec lub nie dzieci i nic innym do tego ja tylko odpisalam Tinker ze nie warto uzywac wymowek w celu podparcia swojej decyzji, bo dla chcacych sa mozliwe rzeczy niedostepne dla innych. Natomiast ja kompletnie nie rozumiem twojej obecnosci tu z nastawieniem wobec dziewczyn jakie prezentujesz
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
By zostac pilotem w liniach lotniczych przedewszystkim musisz miec studia, licensje pilota, i lata latania by dostac sie na duze samoloty. Korporacja w ktorej pracuej ma tylko 600 samolotow i ponad 4,500 pilotow
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1147 |
|
lise-kotta
|
Nie dyskutuj bo oye zawsze będzie wiedziała lepiej od ciebie w każdej branży plus dla niej każdy powód by nie mieć dzieci to zwykła "wymówka"
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Bo "bezdzietne z wyboru" to idealny temat by się wpieprzyć i piać z zachwytu nad swoimi dziećmi. Logiczne |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ps: znowu prawie rozbilam glowe przy lądowaniu Dla mnie to normalne i tak rozumiem zwiazek, no nie oszukujmy sie, ze w pologu da się pracować, nie widzę w tym nic ponizajacego czy cos. Ale na dzien dzisiejszy nie znam wielu facetów zarabiających tyle, żeby było na jedzenie, zwykle to minimalna krajowa lub nawet mniej, wiec to nie ma rak i nóg. |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
uwazaj bo ci zyla peknie
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ambitne wg mnie jest zajęcie wymagające nauki, wyrzeczeń samodyscypliny oraz rozwoju. Dla każdego może to być coś innego.
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
Zgadza sie. Nie widze jak zdanie kursu na stewardese miesci sie w tym. Stewardesa to jak kelnerka tyle ze w samolocie, oczywiscie ktora umie plywac. A plywac moze nauczyc sie kazdy. I jak juz osiagniesz ta ambitna prace jako stewardesa to jak masz zamiar sie w tym dalej rozwijac? Moze w polsce to jakas ambitna praca. Kolega tez nie mial kasy ale jest pilotem. Praca/pozyczki i dal rade. Mozna ale wlasnie trzeba miec odpowiednie ambicje. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2016-02-04 o 02:20 |
||
|
|
|
#1153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stewardessa to kelnerka tyle, że w samolocie? Nie rozśmieszaj mnie. Tym udowodniłaś, że nie masz pojęcia o tym zawodzie. Do ich obowiązków należy m.in. ewakuowanie całego samolotu w razie zagrożenia, one będą pociągnięte do odpowiedzialności, gdy zrobią to źle i ktoś ucierpi. Przede wszystkim czuwają nad bezpieczeństwem, później dopiero dbają o komfort podróżnych. Ale na ogół pasażerowie nie widzą ich pracy, tzn. widzą tylko jej mały skrawek, stąd te stereotypy. Dla mnie to praca ciekawa, rozwojowa o tyle, że możesz zacząć od czarterów, a skończyć na Emirates w Dubaju z wszystkimi profitami z tego wynikającymi. Podróżujesz, zwiedzasz świat i jeszcze za to płacą fajną kasę. Są trzy stopnie awansu, także jakiś tam rozwój jest, ale to nie korpo z milonem stanowisk. Ciężko wpaść w rutynę, jesteś codziennie gdzie indziej. Ambitna w miarę, w miarę. Dla mnie, czyli totalnego beztalencia językowego, jest ambitna, bo muszę się uczyć czegoś, co sprawia mi ogromną trudność. Jest ciekawa i tyle, nie musi być super, hiper ambitna. Jak mi się znudzi mogę zawsze odejść i wrócić do ambitniejszych zajęć związanych z moimi studiami. Tam zawsze będzie co robić.
|
|
#1155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś wyjeżdżam na parę dni służbowo. Mama wpadnie, żeby zająć się moim kotem i jak to określiła: "Jezu, dobrze że to nie dziecko"
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 |
|
lise-kotta
|
LOL, chyba tobie
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym dieta, więc pączki, to sobie co najwyzej przez szybkę dziś pooglądam
|
|
#1160 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1161 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
a papugę pokochała całym sercem, tak jak my wszyscy bo jest wyjątkowy i jest moim osobistym potworem na własnej piersi wychowanym ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Dla niej praca to praca a marzenie to marzenie i gdyby nawet miała być tym pilotem to wcale nie musi zawodowo tego robić, może dla przyjemności, może za 20 lat zrobić licencję jak się dorobi i dla przyjemności latać, nie zawodowo. Tak samo mogę powiedzieć, że pilot to jak kierowca autokaru, tyle że więcej kasy włożył. Żyłka Ci kiedyś pęknie na tym wątku. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
To Twoje plany (dla mnie mega ciekawa jest taka praca
|
|||
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem jak dla was moze to byc oh i ahh. Jak ktos nie lata czesto to oczywiscie taki zawod moze sie wydawac czyms wyjatkowym. |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
(brak sarkazmu), akurat kasa w związku jest wspólna i nie widzę nic uwłaczającego jeśli ojciec dziecka pracuje na swoją rodzinę w czasie kiedy żona zajmuje się malutkim dzieckiem (sytuacja się zmienia kiedy ona z nim siedzi do ukończenia pełnoletności ale pierwszy rok spokojnie przymknęłabym oko).
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Konto usunięte
|
Twoja pogarda wynika z tego, ze Shar nie planuje dzieci i woli sie poświecić pracy. Gdyby Shar chciała być stewardessa i mieć dzieci to pisałabys ze to ambitne wyzwanie.
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zadan praca ktora wymaga tylko kursu zeby ja wykonywac nie jest ambitna, to jest zawod. Widze bardzo bardzo czesto co stewardessy robia. pokazanie gdzie jest wyjscie, maska do tlenu, podanie posilku i posprzatanie samolotu to zadna filozofia.
|
|
|
|
#1166 |
|
lise-kotta
|
dziewczyny, nie ma sensu wdawać się w dyskusję, oye co drugi dzień lata w kosmos z dziećmi i kto tego nie robi to nie ma ambicji
żałosne ataki pełne jadu ni z gruchy ni z pietruchy, tona błędów ortograficznych, rzeczywiście klasa sama w sobie lol i kto tu jest hejterem
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie dziwne jest mówienie o utrzymance, czymś uwłaczającym..straszne :P Normalny, zaradny facet utrzyma rodzinę, gdy będzie trzeba. Nie po to kobieta rodzi dziecko, żeby tydzień po porodzie zapitalać do roboty. Powinna mieć komfort, że w razie jakby nie mogła wrócić do pracy od razu po macierzyńskim, ojciec dziecka zadba o finanse. To jest jak najbardziej normalne i śmieszne jest jak ktoś mówi, że nie weźmie ani grosza od partnera i ojca swego dziecka. |
|
|
|
|
#1169 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
|
|
|
#1170 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
kasa owszem wspólna jest ale nie ma takiej opcji żeby do naszego budżetu rodzinnego wkładał pieniądze tylko TŻ i nie naraziłabym swojej pracy dla dziecka a każda ciąża w tym kraju i urlop to problem.Nie wyjęłabym sobie roku z życia zawodowego bo to jest strzał w kolano, bardzo łatwo wypaść z obiegu. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Ja dla dziecka bym nie została w domu rok, nie ma takiej opcji. I nie byłabym utrzymanką i tak, jest to dla mnie uwłaczające ale ja mam pogląd, że urodzenie dziecka to żadne osiągnięcie i równie dobrze może kobieta w tydzień po porodzie iść do pracy a facet siedzieć w domu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Haters Gonna Hate