Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 23:36   #1141
Shar14
Zadomowienie

Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Bardzo, wymagania szkola srednia i kurs
Widziałaś listę wymagań czy wróżysz z fusów? Wszystko zależy od linii lotniczej. W Ryanie może to tylko średnia (kurs nie jest wymagany, szkolenie zapewnia pracodawca, ale trzeba je zdać, a czasem to nie takie proste). Natomiast w lepszych liniach to cały szereg wymagań od wzrostu poprzez języki obce, odpowiednie umiejętności aż do pływania. Niby hop siup, aczkolwiek nie do końca, bo angielski musi być na bardzo wysokim poziomie, żeby ukończyć kurs.
Są zawody trudniejsze i bardziej wymagające, ale ten jest bardzo specyficzny. W związku z tym jest duża konkurencja i b. ciężko się dostać do sensownych linii.

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-02-03 o 23:43
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 23:43   #1142
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Widziałaś listę wymagań czy wróżysz z fusów? Wszystko zależy od linii lotniczej. W Ryanie może to tylko średnia (kurs nie jest wymagany, szkolenie zapewnia pracodawca, ale trzeba je zdać, a czasem to nie takie proste). Natomiast w lepszych liniach to cały szereg wymagań od wzrostu poprzez języki obce, odpowiednie umiejętności aż do pływania. Niby hop siup, aczkolwiek nie do końca, bo angielski musi być na bardzo wysokim poziomie, żeby ukończyć kurs.
widzialam.

Wzrost, plywanie, i angielski to faktyczie szczyt ambicji. Jak bys napisala ze chcesz zostac pilotem 787 to con innego.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 23:50   #1143
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
widzialam.

Wzrost, plywanie, i angielski to faktyczie szczyt ambicji. Jak bys napisala ze chcesz zostac pilotem 787 to con innego.
To chyba serio w tym nie siedzisz skoro tak piszesz. Wystarczy zrobić dwie licencje, później szkolenie w konkretnej linii na konkretny typ samolotu. Około 200-300 tys i po 2-3 latach możesz latać B787. Chciałabym, ale mnie nie stać.
Stary 2016-02-03, 23:51   #1144
favianna
Zakorzenienie

OYE chyba nie zrozumialas moich intencji
kazdy ma prawo chciec lub nie dzieci i nic innym do tego
ja tylko odpisalam Tinker ze nie warto uzywac wymowek w celu podparcia swojej decyzji, bo dla chcacych sa mozliwe rzeczy niedostepne dla innych.
Natomiast ja kompletnie nie rozumiem twojej obecnosci tu z nastawieniem wobec dziewczyn jakie prezentujesz
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 23:59   #1145
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba serio w tym nie siedzisz skoro tak piszesz. Wystarczy zrobić dwie licencje, później szkolenie w konkretnej linii na konkretny typ samolotu. Około 200-300 tys i po 2-3 latach możesz latać B787. Chciałabym, ale mnie nie stać.
By zostac pilotem w liniach lotniczych przedewszystkim musisz miec studia, licensje pilota, i lata latania by dostac sie na duze samoloty. Korporacja w ktorej pracuej ma tylko 600 samolotow i ponad 4,500 pilotow

Haters Gonna Hate
Stary 2016-02-04, 00:29   #1146
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
By zostac pilotem w liniach lotniczych przedewszystkim musisz miec studia, licensje pilota, i lata latania by dostac sie na duze samoloty. Korporacja w ktorej pracuej ma tylko 600 samolotow i ponad 4,500 pilotow
Jakie studia? Nie trzeba być po pilotażu i astronautyce. Mogą być jakiekolwiek. Tak jak pisałam, to wszystko (przynajmniej w Polsce) kosztuje krocie. Także mnie nie stać, a bym chciała. Zrobię sobie kiedyś licencje turystyczną, tak dla siebie. Żeby móc wypożyczyć samolot i polatać jak przyjdzie mi ochota. uwielbiam to uczucie wolności w powietrzu.
Stary 2016-02-04, 00:33   #1147
liselotta
lise-kotta

Nie dyskutuj bo oye zawsze będzie wiedziała lepiej od ciebie w każdej branży plus dla niej każdy powód by nie mieć dzieci to zwykła "wymówka"

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Bo "bezdzietne z wyboru" to idealny temat by się wpieprzyć i piać z zachwytu nad swoimi dziećmi. Logiczne
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 00:48   #1148
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie studia? Nie trzeba być po pilotażu i astronautyce. Mogą być jakiekolwiek. Tak jak pisałam, to wszystko (przynajmniej w Polsce) kosztuje krocie. Także mnie nie stać, a bym chciała. Zrobię sobie kiedyś licencje turystyczną, tak dla siebie. Żeby móc wypożyczyć samolot i polatać jak przyjdzie mi ochota. uwielbiam to uczucie wolności w powietrzu.
tu tez kosztuje krocie i to dluga droga by zostac pilotem 787. Ale wtedy tez zarabia sie krocie. Dlatego pisze ze to ambitne wyzwanie.

Haters Gonna Hate
Stary 2016-02-04, 01:43   #1149
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
ona jest prezesem GM, nie zrobisz wrażenia

Ps: znowu prawie rozbilam glowe przy lądowaniu
Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
No jak wy na macierzynskim, to ojciec dziecka was utrzymuje.
Tak powinno byc przynajmniej.
Dla mnie to normalne i tak rozumiem zwiazek, no nie oszukujmy sie, ze w pologu da się pracować, nie widzę w tym nic ponizajacego czy cos. Ale na dzien dzisiejszy nie znam wielu facetów zarabiających tyle, żeby było na jedzenie, zwykle to minimalna krajowa lub nawet mniej, wiec to nie ma rak i nóg.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 01:53   #1150
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
ona jest prezesem GM, nie zrobisz wrażenia

.
uwazaj bo ci zyla peknie

Haters Gonna Hate
Stary 2016-02-04, 01:55   #1151
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
tu tez kosztuje krocie i to dluga droga by zostac pilotem 787. Ale wtedy tez zarabia sie krocie. Dlatego pisze ze to ambitne wyzwanie.
Co ma wspólnego z ambicjami? Chyba, że inaczej pojmujemy ambicje. Dla mnie ambitne nie jest to za co muszę zapłacić by w ogóle móc o tym pomyśleć. A nawet jak włożę w to czas, pracę i 100% siebie to nigdy tego nie osiągnę tylko dlatego, że nie msm pieniędzy.
Ambitne wg mnie jest zajęcie wymagające nauki, wyrzeczeń samodyscypliny oraz rozwoju. Dla każdego może to być coś innego.
Stary 2016-02-04, 02:08   #1152
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
OYE chyba nie zrozumialas moich intencji
kazdy ma prawo chciec lub nie dzieci i nic innym do tego
ja tylko odpisalam Tinker ze nie warto uzywac wymowek w celu podparcia swojej decyzji, bo dla chcacych sa mozliwe rzeczy niedostepne dla innych.

Natomiast ja kompletnie nie rozumiem twojej obecnosci tu z nastawieniem wobec dziewczyn jakie prezentujesz
dokladnie, identyczny przyklad jak z kariera. Wiekszosc kobiet ktore osiagaja sukcesy w pracy maja dzieci a tutaj teksty typu "jak chcesz osiagnac sukces w pracy to logiczne ze nie bedziesz miec dzieci"

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:
Co ma wspólnego z ambicjami? Chyba, że inaczej pojmujemy ambicje. Dla mnie ambitne nie jest to za co muszę zapłacić by w ogóle móc o tym pomyśleć. A nawet jak włożę w to czas, pracę i 100% siebie to nigdy tego nie osiągnę tylko dlatego, że nie msm pieniędzy.
Ambitne wg mnie jest zajęcie wymagające nauki, wyrzeczeń samodyscypliny oraz rozwoju. Dla każdego może to być coś innego.

Zgadza sie. Nie widze jak zdanie kursu na stewardese miesci sie w tym. Stewardesa to jak kelnerka tyle ze w samolocie, oczywiscie ktora umie plywac. A plywac moze nauczyc sie kazdy. I jak juz osiagniesz ta ambitna prace jako stewardesa to jak masz zamiar sie w tym dalej rozwijac? Moze w polsce to jakas ambitna praca.
Kolega tez nie mial kasy ale jest pilotem. Praca/pozyczki i dal rade. Mozna ale wlasnie trzeba miec odpowiednie ambicje.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2016-02-04 o 02:20
Stary 2016-02-04, 02:35   #1153
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Dla mnie to normalne i tak rozumiem zwiazek, no nie oszukujmy sie, ze w pologu da się pracować, nie widzę w tym nic ponizajacego czy cos. Ale na dzien dzisiejszy nie znam wielu facetów zarabiających tyle, żeby było na jedzenie, zwykle to minimalna krajowa lub nawet mniej, wiec to nie ma rak i nóg.
Oj, może ci faceci, to jeszcze studenci?
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 03:07   #1154
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
dokladnie, identyczny przyklad jak z kariera. Wiekszosc kobiet ktore osiagaja sukcesy w pracy maja dzieci a tutaj teksty typu "jak chcesz osiagnac sukces w pracy to logiczne ze nie bedziesz miec dzieci"

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

[/B]

Zgadza sie. Nie widze jak zdanie kursu na stewardese miesci sie w tym. Stewardesa to jak kelnerka tyle ze w samolocie, oczywiscie ktora umie plywac. A plywac moze nauczyc sie kazdy. I jak juz osiagniesz ta ambitna prace jako stewardesa to jak masz zamiar sie w tym dalej rozwijac? Moze w polsce to jakas ambitna praca.
Kolega tez nie mial kasy ale jest pilotem. Praca/pozyczki i dal rade. Mozna ale wlasnie trzeba miec odpowiednie ambicje.
Nie zamierzam się zapożyczać na całe życie tylko dlatego, że mam jakieś tam marzenie, w Polsce po a) takich kredytów nie dostaje się z czapy, po b) jest to totalnie bez sensu. Mogę sobie porealizować inne marzenia. Wolę wydać 300 tys na mieszkanie niż na zrobienie licencji, trzeba wybrać i też żałuję.
Stewardessa to kelnerka tyle, że w samolocie? Nie rozśmieszaj mnie. Tym udowodniłaś, że nie masz pojęcia o tym zawodzie. Do ich obowiązków należy m.in. ewakuowanie całego samolotu w razie zagrożenia, one będą pociągnięte do odpowiedzialności, gdy zrobią to źle i ktoś ucierpi. Przede wszystkim czuwają nad bezpieczeństwem, później dopiero dbają o komfort podróżnych. Ale na ogół pasażerowie nie widzą ich pracy, tzn. widzą tylko jej mały skrawek, stąd te stereotypy.
Dla mnie to praca ciekawa, rozwojowa o tyle, że możesz zacząć od czarterów, a skończyć na Emirates w Dubaju z wszystkimi profitami z tego wynikającymi. Podróżujesz, zwiedzasz świat i jeszcze za to płacą fajną kasę. Są trzy stopnie awansu, także jakiś tam rozwój jest, ale to nie korpo z milonem stanowisk. Ciężko wpaść w rutynę, jesteś codziennie gdzie indziej. Ambitna w miarę, w miarę. Dla mnie, czyli totalnego beztalencia językowego, jest ambitna, bo muszę się uczyć czegoś, co sprawia mi ogromną trudność. Jest ciekawa i tyle, nie musi być super, hiper ambitna. Jak mi się znudzi mogę zawsze odejść i wrócić do ambitniejszych zajęć związanych z moimi studiami. Tam zawsze będzie co robić.
Stary 2016-02-04, 05:16   #1155
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
bedac instruktorka jogi juz bys mogla moja trenerka prowadzila zajecia do dosc zaawansowanej ciazy, wygladalo to nieziemsko, ale ona byla wycwiczona jak akrobatka, tylko mowila ze musi korygowac swoja postawe bo centrum rownowagi ma gdzie indziej, poza tym byly asany ktorych nie robila, a czesc robila plycej

wiec wiesz

P.S. na zdjeciu to ta w wysoka blondynka, w fioletowej koszulce, w srodku z brzuszkiem
Ale nie jestem instruktorką jogi, bo nienawidzę jogi i pluje na nią jadem i jak słyszę joga to się tak jeżę jak kot i robię takie "khhhh" gardłowe. najgorszy przedmiot w tej szkole.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 06:22   #1156
201604301932
Konto usunięte

A ja dziś wyjeżdżam na parę dni służbowo. Mama wpadnie, żeby zająć się moim kotem i jak to określiła: "Jezu, dobrze że to nie dziecko"
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 08:00   #1157
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY tyle razy już było mówione żeby ją ignorować, naprawdę. Tylko dajecie się prowokować i jest bez sensowna gównoburza na wątku.
Dokładnie, zawsze można skorzystać z tej opcji.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 09:35   #1158
liselotta
lise-kotta

Cytat:
uwazaj bo ci zyla peknie
LOL, chyba tobie tak się ciskasz i plujesz na plany zawodowe innych że się zaraz rozpukniesz
Stary 2016-02-04, 09:39   #1159
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
A ja nie szaleję jakoś ani za pączkami, ani za faworkami, więc nawet nie mam bólu dupy, że nie mogę ich zjeść (smażenie w smalcu).

Poza tym trochę buntuję się przed takimi "imprezami". Jak będę chciała nawpierniczać się pączków to zrobię to nawet w lipcu. Jak będę chciała iść na imprezę z przebierankami to nie będę czekać do karnawału czy halloween. Jak chcę mieć w domu choinkę do samej wiosny to będę miała. Nie będę szaleńczo imprezować w sylwestra tylko dlatego, że się cyferka w zapisie roku zmienia. Szampan jest smaczny każdego dnia tak samo.
No ogólnie jestem na nie
też tak mam

Poza tym dieta, więc pączki, to sobie co najwyzej przez szybkę dziś pooglądam
Stary 2016-02-04, 09:51   #1160
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Oj, może ci faceci, to jeszcze studenci?
Dawno nie
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 10:52   #1161
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nimueg Pokaż wiadomość
A ja dziś wyjeżdżam na parę dni służbowo. Mama wpadnie, żeby zająć się moim kotem i jak to określiła: "Jezu, dobrze że to nie dziecko"
znam to we wrześniu zostawiałam mamie papugę na tydzień jak jechałam w góry i to samo mówiła a papugę pokochała całym sercem, tak jak my wszyscy bo jest wyjątkowy i jest moim osobistym potworem na własnej piersi wychowanym

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

[/B]

Co Cię obchodzi kto i jak będzie się rozwijać? się uśmiałam z rana. Aż tak Cię boli, że ktoś ma wielkie marzenia? Każdy z nas ma wielkie marzenia a praca to co innego.
Dla niej praca to praca a marzenie to marzenie i gdyby nawet miała być tym pilotem to wcale nie musi zawodowo tego robić, może dla przyjemności, może za 20 lat zrobić licencję jak się dorobi i dla przyjemności latać, nie zawodowo.
Tak samo mogę powiedzieć, że pilot to jak kierowca autokaru, tyle że więcej kasy włożył.
Żyłka Ci kiedyś pęknie na tym wątku.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Nie zamierzam się zapożyczać na całe życie tylko dlatego, że mam jakieś tam marzenie, w Polsce po a) takich kredytów nie dostaje się z czapy, po b) jest to totalnie bez sensu. Mogę sobie porealizować inne marzenia. Wolę wydać 300 tys na mieszkanie niż na zrobienie licencji, trzeba wybrać i też żałuję.
Stewardessa to kelnerka tyle, że w samolocie? Nie rozśmieszaj mnie. Tym udowodniłaś, że nie masz pojęcia o tym zawodzie. Do ich obowiązków należy m.in. ewakuowanie całego samolotu w razie zagrożenia, one będą pociągnięte do odpowiedzialności, gdy zrobią to źle i ktoś ucierpi. Przede wszystkim czuwają nad bezpieczeństwem, później dopiero dbają o komfort podróżnych. Ale na ogół pasażerowie nie widzą ich pracy, tzn. widzą tylko jej mały skrawek, stąd te stereotypy.
Dla mnie to praca ciekawa, rozwojowa o tyle, że możesz zacząć od czarterów, a skończyć na Emirates w Dubaju z wszystkimi profitami z tego wynikającymi. Podróżujesz, zwiedzasz świat i jeszcze za to płacą fajną kasę. Są trzy stopnie awansu, także jakiś tam rozwój jest, ale to nie korpo z milonem stanowisk. Ciężko wpaść w rutynę, jesteś codziennie gdzie indziej. Ambitna w miarę, w miarę. Dla mnie, czyli totalnego beztalencia językowego, jest ambitna, bo muszę się uczyć czegoś, co sprawia mi ogromną trudność. Jest ciekawa i tyle, nie musi być super, hiper ambitna. Jak mi się znudzi mogę zawsze odejść i wrócić do ambitniejszych zajęć związanych z moimi studiami. Tam zawsze będzie co robić.
I masz 100% racji. Nie musisz się OYE tłumaczyć. Przecież ona to bóg wie co robi i bóg wie gdzie.
To Twoje plany (dla mnie mega ciekawa jest taka praca ) i super, robisz to dla siebie więc rób
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 11:04   #1162
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Co Cię obchodzi kto i jak będzie się rozwijać? się uśmiałam z rana. Aż tak Cię boli, że ktoś ma wielkie marzenia? Każdy z nas ma wielkie marzenia a praca to co innego.
Dla niej praca to praca a marzenie to marzenie i gdyby nawet miała być tym pilotem to wcale nie musi zawodowo tego robić, może dla przyjemności, może za 20 lat zrobić licencję jak się dorobi i dla przyjemności latać, nie zawodowo.
Tak samo mogę powiedzieć, że pilot to jak kierowca autokaru, tyle że więcej kasy włożył.
Żyłka Ci kiedyś pęknie na tym wątku.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

I masz 100% racji. Nie musisz się OYE tłumaczyć. Przecież ona to bóg wie co robi i bóg wie gdzie.
To Twoje plany (dla mnie mega ciekawa jest taka praca ) i super, robisz to dla siebie więc rób
Alez niech sobie bedzie stewardessa. Ale z to ambitnie to jest smieszne. Przeciesz to zawod ktory potrzebuje tylko kursu, to niczym bycie fryzyjerka. Robisz kurs.
Ale rozumiem jak dla was moze to byc oh i ahh. Jak ktos nie lata czesto to oczywiscie taki zawod moze sie wydawac czyms wyjatkowym.

Haters Gonna Hate
Stary 2016-02-04, 11:09   #1163
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
To sorry, u mnie się to nie wydarzy bo mnie nikt nie będzie utrzymywał. Może się walić, palić i mogę spać pod mostem ale nie będę niczyją utrzymanką Jestem dumna z tego, że mnie chłop nie utrzymuje i koniec kropka. Ani grosza nie wezmę.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

A mówienie, że tak być powinno to totalna bzdura.
Ale to normalne jest przecież (brak sarkazmu), akurat kasa w związku jest wspólna i nie widzę nic uwłaczającego jeśli ojciec dziecka pracuje na swoją rodzinę w czasie kiedy żona zajmuje się malutkim dzieckiem (sytuacja się zmienia kiedy ona z nim siedzi do ukończenia pełnoletności ale pierwszy rok spokojnie przymknęłabym oko).
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 11:09   #1164
201604301932
Konto usunięte

Twoja pogarda wynika z tego, ze Shar nie planuje dzieci i woli sie poświecić pracy. Gdyby Shar chciała być stewardessa i mieć dzieci to pisałabys ze to ambitne wyzwanie.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 11:15   #1165
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimueg Pokaż wiadomość
Twoja pogarda wynika z tego, ze Shar nie planuje dzieci i woli sie poświecić pracy. Gdyby Shar chciała być stewardessa i mieć dzieci to pisałabys ze to ambitne wyzwanie.
Nie zadan praca ktora wymaga tylko kursu zeby ja wykonywac nie jest ambitna, to jest zawod. Widze bardzo bardzo czesto co stewardessy robia. pokazanie gdzie jest wyjscie, maska do tlenu, podanie posilku i posprzatanie samolotu to zadna filozofia.

Haters Gonna Hate
Stary 2016-02-04, 11:27   #1166
liselotta
lise-kotta

dziewczyny, nie ma sensu wdawać się w dyskusję, oye co drugi dzień lata w kosmos z dziećmi i kto tego nie robi to nie ma ambicji
żałosne ataki pełne jadu ni z gruchy ni z pietruchy, tona błędów ortograficznych, rzeczywiście klasa sama w sobie lol
i kto tu jest hejterem
Stary 2016-02-04, 11:46   #1167
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie ma sensu wdawać się w dyskusję, oye co drugi dzień lata w kosmos z dziećmi i kto tego nie robi to nie ma ambicji
żałosne ataki pełne jadu ni z gruchy ni z pietruchy, tona błędów ortograficznych, rzeczywiście klasa sama w sobie lol
i kto tu jest hejterem

kosmos mnie nie kreci.

Haters Gonna Hate
Stary 2016-02-04, 11:55   #1168
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ale to normalne jest przecież (brak sarkazmu), akurat kasa w związku jest wspólna i nie widzę nic uwłaczającego jeśli ojciec dziecka pracuje na swoją rodzinę w czasie kiedy żona zajmuje się malutkim dzieckiem (sytuacja się zmienia kiedy ona z nim siedzi do ukończenia pełnoletności ale pierwszy rok spokojnie przymknęłabym oko).
Oczywiście, że tak.
Dla mnie dziwne jest mówienie o utrzymance, czymś uwłaczającym..straszne :P
Normalny, zaradny facet utrzyma rodzinę, gdy będzie trzeba.
Nie po to kobieta rodzi dziecko, żeby tydzień po porodzie zapitalać do roboty. Powinna mieć komfort, że w razie jakby nie mogła wrócić do pracy od razu po macierzyńskim, ojciec dziecka zadba o finanse.
To jest jak najbardziej normalne i śmieszne jest jak ktoś mówi, że nie weźmie ani grosza od partnera i ojca swego dziecka.
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 12:08   #1169
faeria
she-wolf

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
i kto tu jest hejterem
wyjęłaś mi to z ust

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 13:07   #1170
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Dla mnie to normalne nie jest kasa owszem wspólna jest ale nie ma takiej opcji żeby do naszego budżetu rodzinnego wkładał pieniądze tylko TŻ i nie naraziłabym swojej pracy dla dziecka a każda ciąża w tym kraju i urlop to problem.
Nie wyjęłabym sobie roku z życia zawodowego bo to jest strzał w kolano, bardzo łatwo wypaść z obiegu.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Oczywiście, że tak.
Dla mnie dziwne jest mówienie o utrzymance, czymś uwłaczającym..straszne :P
Normalny, zaradny facet utrzyma rodzinę, gdy będzie trzeba.
Nie po to kobieta rodzi dziecko, żeby tydzień po porodzie zapitalać do roboty. Powinna mieć komfort, że w razie jakby nie mogła wrócić do pracy od razu po macierzyńskim, ojciec dziecka zadba o finanse.
To jest jak najbardziej normalne i śmieszne jest jak ktoś mówi, że nie weźmie ani grosza od partnera i ojca swego dziecka.
Mam zupełnie inny na to pogląd. Jeśli choroba to zarówno TŻ gdyby zachorował to może na mnie liczyć pod względem finansowym i w drugą stronę też to działa.
Ja dla dziecka bym nie została w domu rok, nie ma takiej opcji.
I nie byłabym utrzymanką i tak, jest to dla mnie uwłaczające ale ja mam pogląd, że urodzenie dziecka to żadne osiągnięcie i równie dobrze może kobieta w tydzień po porodzie iść do pracy a facet siedzieć w domu.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości