|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Ewula88, iwona335 widzę że wmawianie sobie symptomów ciąży jest powszechne, uf nie jestem sama że swoją "chorobą" 😆
Ewula trzymam kciuki za progesteron ☺ ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Hehehe już się nie mogę doczekać większych piersi, w sumie ciąża i karmienie to jedyny czas kiedy je w ogóle miałam, bo inaczej to malotki jakich mało 😉 |
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Rodzicom chyba zabrakło empatii? Też bym się wkurzyła. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1323 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Może i nikłe, ale znam dziewczyny, którym udało się za 2 lub 3 razem i jest ich sporo
Nie wolno tak pesymistycznie myśleć, trochę optymizmu ![]() Cytat:
Najchętniej to zrobiłabym sobie prenatalną kreskę na górze powieki, taką jaskółkę, ale też się boje. Cyba bólu najbardziej ![]() Cytat:
![]() Polecam Ci Galerię Tortów Artystycznych na Floriańskiej i Bożego Ciała. Mają przepyszne torty i inne słodkości. Właśnie takie wymyśle smaki, egzotyczne, ale przepyszne, palce lizać. Zawsze zamawiam tam torty na wesela, ale i inne okazje, urodziny, imieniny, chrzciny. Bo tylko od nich torty mogę przełknąć I absolutnie nie ma nic nasączonego alkoholem. Tego bym nie tknęło. Ten prosecco, to taka milimetrowa galaretka, a właściwie przeźroczysty lukier, którym zakończony jest tort. No niebo w gębie ![]() Cytat:
![]() Tylko, że moje kosmetyczki, jedna od paznokci, druga od zabiegów przyjmują do 19 i do 21. Aż się dziwie, że mają otwarte tylko do 17, przecież kobiety które pracują, mogą przyjść po pracy, więc zdecydowanie powinny wydłużyć ten czas. A co do Twojej Córeczki, to również myślę jak dziewczyny, że może Twoi bliscy nie chcą rozdrapywać ran dlatego unikają tego tematu? Aby nie sprawiać Ci więcej przykrości, smutku i cierpienia. Może pamiętają o Niej na swój sposób, też to przeżywają, ale nie chcą Cię tym jeszcze dodatkowo dołować? Wiesz, kilka razy był tu temat jakie to jest denerwujące i irytujące takie ciągłe gadanie o staraniach, planach, dzieciach, szczególnie gdy ktoś się stara - nie wychodzi, a rodzina dopytuje. Może właśnie Twoi bliscy chcą tego uniknąć? Cytat:
Ja poprawiam raz na rok Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ![]() Cytat:
Ciesze się, że wszystko dobrze A rodzice no cóż.... szkoda nawet nerwów. Chyba przestałabym ich informować o tym co się u mnie dzieje.... Cytat:
Sama wymyśliłam ich już chyba z pięć, a to dopiero 6 dpo
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze jak pomysle jakby to mialo wyglądać to juz całkiem
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-02-03 o 23:05 |
|
|
|
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój telefon zapamiętuje ostatnio same takie słowa: ciąża, owulacja, dni płodne, zagnieżdżenie zarodka, więc mu się od razu nasunęły badania prenatalne ![]() Coś Ty, ja się nie umiem gniewac, jak coś to strzelam focha
|
|
|
#1326 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plamienie faktycznie jakieś dziwne, ale może to jakieś tam o plamienie i nie trzeba się przejmować? Cytat:
i nastolatki. Cytat:
Cytat:
Ale nie da się podać ile dni konkretnie.Cytat:
Jakoś mnie to nie kręciło nigdy. Samo to że mój tata ma nienormowany czas pracy, wymogi żeby się zgadzało w papierach a rzeczywistość to same nerwy... Nie, nie kręci mnie to Ja jestem typową humanistką, mi się marzyło naprawianie relacji międzyludzkich Cytat:
Nie mów nic rodzicom, niech się sami zainteresują, masz rację. Ja bym chciała, żeby moi interesowali się wszystkim mniej... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-D
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Hehehehe świetnie powiedziane 😁
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Też się uśmiałam z rana ;-) no masakra mając jeszcze na uwadze że siostra ma 43 lata :-S
|
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się po oddaniu krwi:P wyniki dziś po 14
Pochwalę się na pewno.dziś temp 36,8 i rośnie
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na jakieś dwa lata, myślę, bez poprawki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uśmiałam się! ![]() A my z TŻ wczoraj zabookowaliśmy wakacje w sierpniu! Szaleństwo, spontan i w ogóle, jak TŻ zacznie nowa prace, to przecież nie powinno być problemu z urlopem w sierpniu, a juz jest na ci czekać, a jak zajdę w ciążę, to najwyżej z brzuchem polecę albo będziemy jakaś zamianę kombinować, co ma być to będzie Raz się żyje
|
||||
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja żeby poprawić sobie swój wisielczy humor bo oczywiście plamienia nie ustały... kupiłam sobie ogromnego pączka z bitą śmietaną, takiego że na raz nie dałam radę zjeść 😆 |
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1336 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra co ja do kosmetyczki chodze tylko na henne i czasem na pazurki bylam 2 razy na kwasach tez ale szkoda mi na to kasy![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gdzie jedziecie? Cytat:
u nas w pracy szefostwo zamówilo chyba tysiac pączków, ale ja postanowiłam zjeść maks.2, bo tluste to jak cholera.
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-04 o 10:49 |
||||
|
|
|
#1337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przykro mi z powodu podejścia rodziców, ja bym w ogóle nic nie mówiła na Twoim miejscu skoro tak robiąCytat:
![]() Cytat:
za wyniki
|
|||
|
|
|
#1338 |
|
Rozeznanie
|
Jedziemy na Ibizę
ale w takie klimatyczne miejsce, nie w środek imprezowni. Trochę ponad zaplanowany budżet wyszliśmy, ale teraz jak TŻ bez pracy, to nauczyliśmy sie mega oszczędzać, tak więc damy radę jak tam mam, że muszę sie oderwać raz w roku i mogę na to ostatni grosz wydać, to średnio odpowiedzialne, ale co tam. Dość nerwów i problemów na co dzień, cos trzeba czasem dla siebie zrobić! Mojego brata żona w dość zaawansowanej ciąży była kiedyś na wakacjach samolotem i było ok, wiec jakby co, to dzidzia będzie miała pierwsze wakacje zaliczone. Dodam, ze hotel bez dzieci, wiec gdyby do tego czasu ciąży nie było, to nie będą mnie wszędzie dzieciaki otaczały. Wystarczy, ze w wakacje urodzi żona brata TŻta. |
|
|
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak widać można... Trochę już przywykliśmy do tego, że tylko my o Wikusi wspominamy i wtedy robi się cisza. Wcześniej jak coś mówiliśmy to rozmawiali z nami, teściowa sama dzwoniła i mówiła, że sobie o Niej myślała. Teraz to jest cisza i od razu zajmują się starszą wnuczką. Żeby nie było, nie mówimy o Wiki cały czas.. Cytat:
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Czekam z niecierpliwością na Twój wynik. :-D
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie @ ale jakos nie mam dola zwlaszcza ze corka biega z kocykiem na plecach po całym domu i udaje superbohatera
![]()
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tydzien czy 2 i sami czy z biura?ja nie rezerwuje, bo jednak w ciązy obawiam się być za granicą, ale ibizę też mam na liscie do realizacji. Tylko ja to bym chciała tak na 2 tyg, bo my zwiedzamy, a 2 tyg to już koszt spory. W ogóle teraz podróże podrożały, szczególnie te dalsze, bo jednak wiele krajów odpada i sporo ludzi nie chce jeździć typu egipt, tunezja, turcja itp. Widzę różnicę w cenach niestety. Cytat:
ale tak jak mówię nie odważyłabym się w ciazy wiem, ze masa kobiet lata, ale jednak widzę po koleżankach, ze wiele z nich ma jakieś skurcze, problemy i laduja na izbie przyjęć, nie dla mnie taki stres. |
||
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
To że mamy już dzieci jest dużym lekarstwem dla nas, przynajmniej dla mnie. Jeszcze bardziej doceniam że go mam i daje mi to większa nadzieję, że w końcu uda się drugi raz ☺ To tylko kwesta czasu i starań, które mają przecież być przyjemne. Tak sobie to wszystko tłumaczę, ale jak przychodzi @ to humor siada...
|
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My juz w styczniu rezerwowalismy na wrzesień. Wolę sobie odmówić jakiegoś ciucha, imprezy czy remontu w domu i wydać to na podróże. I też planuje pojechać w ciąży. Jak będę np. w 6 mc to nie widzę przeszkód Gorzej jak się uda teraz to termin będzie na październik Wtedy najwyżej wyślę męża z siostrą bo jadą wspólnie nasi znajomi to nikt nie będzie się głupio czuł
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
w swoich obserwacjach cyklu mam rubryczkę rozciągliwość śluzu płodnego i nie wiem, od ilu cm mam do tego "rozciągliwego" zaliczać. Raz mi się rozciąga na 1,5 cm raz na 2 a innym razem na 5cm, czyli od1,5 do 2-3cm można już zaliczać do rozciągliwego? Dzięki za pomoc.
|
|
|
|
#1347 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie tez sie zastanawiałam, ze jak bym teraz zaszła, to trochę by kolidowało jednak, ale 6 miesiąc to luzik
Teraz każdy grosz będę odkładała na ten wyjazd, żeby za bardzo oszczędności marnych nie naruszyć i żałuje właśnie, ze w styczniu nie zarezerwowaliśmy bo pewnie taniej było, ale trudno juz.Jedziemy na tydzień, no bo nie wiadomo jak będzie w nowej pracy u TŻ, łatwiej tydzień dostać niż dwa. Przez biuro podróży, lubimy sami sobie jeździć, ale nie było teraz tanich biletów nigdzie, a jak będę w ciąży to lepiej żeby zawieźli, przywieźli i wszystko pod nos ![]() W razie czego zawsze można zmienić jakis rezerwacje albo w ostateczności odsprzedać, wiec małego cykora miałam, ale przynajmniej juz mam o czym myślec jak mnie ktoś w pracy wkurzy
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

. Najbardziej mnie moi rodzice wkurzają mówię moim że byłam odebrać to ani nie zapytali co tam pisze czy wszystko ok, tylko mówi mi że moja siostra ma grypę żołądkowe

i nastolatki.
Ale nie da się podać ile dni konkretnie.

boję się, że zrobią mi nienaturalne i nie będę mogła się poznać w lustrze
masakra co
za wyniki