|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
NR czemu sie nie pochwaliles jakie masz zamiary??!!:p
![]() ![]() ![]()
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Już jestem
![]() przepraszam wszystkich niecierpliwiących się, ale od 7:30 do 14:30 jestem w szpitalu i nie mam jak tam wejść na wizaż , dlatego jestem dopiero teraz ![]() a więc tak: 1) dostałam dziś od Seony płytkę,za chwilę idę dać do wywołania te zdjęcia w Rossmanie w formacie pocztówkowym 2) aktualnie na wysyłkę mam 50 zł, z tym że na razie to jest tylko składka moja + jeden przelew który już dotarł, nr konta podałam jeszcze 3 osobom ale nie wiem ile pieniążków mają zamiar przesłać więc trudno powiedzieć ile do końca zostało 3)jakimi listami mam to wysłać?? zwykłe, priorytety, polecone??? 4) dostałam na PW propozycję,żeby nie pisać o tych znaczkach rodzicom bo są różni ludzie, mogą różnie na to zareagowąć a niektórzy mogą poczuć się urażeni. Jest więc sugestia,żebyśmy robili na wysyłki składkę. Poproszę tych rodziców którzy nie dali dotychczas adresów mailowych o podanie ich, wtedy będziemy wysyłać wszystkie zdjęcia mailowo więc pozostaną koszta tych wysyłek świątecznych. Rodziców adopcyjnych jest w tej chwili koło 150 więc myślę że to będzie kwestia jakiś 250 zł. W zasadzie zrzucając się na te wysyłki raz do roku jednocześnie zdejmujemy te opłaty z Siostry, więc to tak jakbyśmy też przeznaczali je w ten sposób na pomoc misji. Także daję tą sprawę do dyskusji-ja się dostosuję do decyzji większości jak to zrobimy 5) napiszę dziś ten list który razem ze zdjęciami wyślę do rodziców adopcyjnych także wieczorem będziecie oceniać i poprawiać ![]() 6)acha, w Rossmanie na zdjęcia czeka się u mnie 2 dni robocze-więc do odbioru będę je mieć na pon lub wtorek, więc do tego czasu musimy ustalić czy i co piszemy rodzicom adopcyjnym w związku z tą wysyłką ufff,no to się nagadałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
ja na razie sama nie wiem co napisać
ale wam powiem ze jest jeszcze do opłacenia domena z serwerem do 14.02.2008 r. - 170,80 zł ![]() edit: zastanawiam się nad jakimś sponsorem
#425 |
Rozeznanie
|
najnowsze informacje-na zdjęcia i wysyłkę jest już 100 zł + 2 przelewy o nieznanej jeszcze wartości
![]() ps. MAMA w takim układzie musimy chyba pomyśleć o tej opłacie na administrację, napisze się maile do wszystkich rodziców adopcyjnych, kto będzie chciał i mógł wpłaci jakąś drobną sumę i będzie chociaż na część kosztów związanych z listami, serwerem itd. musimy o tym pomyśleć, jak widzę teraz bez problemu uzbieramy na to wywołanie zdjęć i ich wysłanie, podejrzewam że jeśli zdecydujemy się na wysłanie tego zwykłymi listami (a nie poleconymi) to jeszcze zostanie mi trochę na wysyłkę listów świątecznych. no ale pojawiają się nowe sprawy jak np ten serwer. także wnioskuję o to, żeby jedna osoba zajęła się tym mini funduszem. dobrze by było wybrać taką osobę do poniedziałku, to wtedy jej nr konta podam w liście do tych rodziców, do których wysyłam zdjęcia, a resztę powiadomi się mailownie. myślę że takie rozwiązanie będzie dobre. na pewno nie wszyscy wpłacą pieniążki na ten fundusz więc na resztę będziemy mogli się zrzucać,ale to już będą mniejsze kwoty więc będzie łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
ja ze swojej strony mogę sie zobowiazać do wpłacenia na konto Mikrejszej 20zł. jeśli będzie konieczność to bedę mogła więcej wpłacić, ale dopiero po 10 listopada. teraz już nie dam rady
![]() ![]() Mikrejsza piszesz, że dostałaś propozycję, żeby nie pisać o znaczkach, bo ludzie są różni i ja to rozumiem. nie chciałabym żeby znowu ktoś zarzucił mi czarnowidztwo czy temu podobne rzeczy, ale ja widzę to tak. jeśli do listów dołaczysz prośbę z przesłaniem znaczków pocztowych bądź wpłatą dowolnej kwoty na koszty administracyjne, to kto będzie chciał to wpłaci, a kto nie to nie. poprostu wydaje mi sie , że każdy z rodziców powinien wiedzieć, że istnieje taka potrzeba.
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dorzucę swój grosik i prześlę 20zł tam gdzie będzie potrzeba. Czy na serwer czy na listy
![]()
#428 |
Zakorzenienie
|
podoba mi się pomysł z wyborem dla rodzicó, albo koperta ze znaczkami, albo wpłata paru zł na konto, wydaje mi sie Mikrejsza że skoro ty wysyłasz to powinno to byc twoje konto . Ja na swoim mam już wpłaty na przesyłki z allegro i moje prywatne wpłaty to wolałabym nie mieszać
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam się całkowicie ![]() opisze się w listach do rodziców sytuację jaka jest i poprosi o drobne wpłaty, kto będzie chciał ten wpłaci, resztę dozbieramy. to chyba pozostaje nam poszukać ochotnika do prowadzenia takiego funduszu, ja się na w takich rzeczach gubię więc się nie zgłaszam ![]() także niech ujawni się ktoś kto umie zarządzać finansami tak żebym do zdjęć mogła dołączyć już nr tego konta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oj,tylko ja na dłuższą metę to z ekonomii noga jestem, i jak mi przyjdzie to podliczać na większą skalę to się pogubię ![]() dlatego gorąco proszę żeby ujawnił się na forum jakiś umysł ścisły ![]() Najnowsze dane: na wysyłkę jest już 115 zł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
To i ja 2 grosze dorzucę.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mikrejsza ja bym wysyłała zwykłym listem za 1,35. Bez przesady, znowu PP nie zgubi chyba, co najwyżej długo będzie szedł ![]() ![]() Zawsze można wystawić coś na Allegro ![]() ![]() W aktualnościach na stronie napiszemy, że jest zbiórka pieniędzy na domenę i koszty administracyjne? Co Wy na to? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-12 o 17:12 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
a co z tymi osobami, ktorych adresy macie tylko domowe? to ludzie, ktorzy na pewno nie maja adresow mailowych czy po prostu ich nie podali? bo moze mozna byloby ich zapytac czy maja dostep do internetu zeby wywolywanie zdjec ograniczyc tylko do tych naprawde odcietych od sieci
![]()
#433 |
Rozeznanie
|
Super
![]() ![]() to czekamy już tylko na naszego Ekonomistę/Ekonomistkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie nie wiemy jak to jest z tymi ich mailami, w listach poproszę żeby jeśli mają adresy mailowe podali je nam, tak że wtedy będą dostawać zdjęcia tą drogą ![]() zaproszenia na forum też dołączę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Dokładam na wymienione potrzeby 20zł.
Komu przesłać? ![]() W ekonomii cienka jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to dalej szukamy ekonomisty...Hmm,a gdzie się podziali Panowie?? nie to żebym kogoś wskazywała, ale wydają się nieźle zorganizowani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
ja będę zbierała na domenę ty na znaczki to chyba problem z głowy
a jak zacznął przychodzic koperty ze znaczkami lub wpłaty to nadal na Twoje konto -dasz radę ![]() BIG do Mikrejszy to jest priorytet ja mam czas do lutego
#438 |
Rozeznanie
|
EKONOMIŚCI ZLITUJCIE SIĘ
![]() dla mnie to będzie totalny sajgon, poplączę się w tym wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałaś na pewno liste rodziców od Seony przyjdzie kopertka ze znaczkiem zaznaczasz na liście i kopertkę do pudełeczka, przyjdzie przelew, też notujesz na liście "zapłacono 5 zł " i tyle, ty wiesz co ja mam z allegro? ![]() ![]() DZIEWCZYNO UWIERZ W SIEBIE ![]() ![]() powiedzcie jej że da radę ![]()
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
Mikrejsza chyba nie masz wyjscia
![]() ![]()
#441 |
Zakorzenienie
|
To do wszystkich te listy będziecie wysyłać czy tylko do tych co nie podali maili? Bo ja się, sierotka, zgubiłam
![]() Bo jeśli do wszystkich to nie tylko Polska wchodzi w grę, a to podwyższa koszty. Jakby co, to ja się do czegos mogę dorzucić ale dopiero w grudniu, bo wtedy będe w Polsce.
#442 |
Rozeznanie
|
uważam że powinno się jednak wysyłać listem poleconym - to będą zdjęcia, ale też z tego co słyszałem, malunki dzieci, więc unikat niepowtarzalny i jeśli by to zginęło to
1. nie do odtworzenia 2. rodzice zarzucą Ci, że w ogóle nie wysłałaś (a Ty nie będziesz mieć dowodu nadania) i będzie kwas dobra to gdzie to konto i ile się wpłaca? :D ja po poniedziałku mogę wpłacać, na razie ciułam ;P
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() chcesz być sponsorem strony? ja dobrze czytam? czy chodzi o znaczki? a ja i tak i tak się modlę za twojego brzdąca ![]()
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zdjęcia tylko do tych co nie podali adresu mailowego, natomiast potem listy do wszystkich-to rzeczywiście koszt zwiększy. ale proszę żeby ktoś się zdecydował na tą ekonomię, ja naprawdę nie lubię takich rzeczy i nie czuję się w nich dobrze, to dla mnie ogromnie stresujące, poza tym boję się że nie wyrobię się z tym czasowo-będę już mieć zabawę z adresowaniem kopert, koordynacją tłumaczenia i wysyłaniem tego, a przez pracę nie mam teraz za dużo wolnego czasu. Jak będzie trzeba to mogę te koszta pokrywać z góry i potem poprostu rozliczać się z osobą do której pójdą składki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Nie no chodziło mi o stronę (domenę, czy jak temu tam)- to się płaci raz w roku, czy co miesiąc, bo jak co miesiąc to nie dam rady, ale jak raz w roku, albo co pół roku- to nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
słuchajcie,to chyba damy sobie z tym spokój. ja naprawdę źle bym się czuła z tą całą ekonomią, ostatecznie takie wysyłanie jest tylko raz w roku-
powinno nam się udać to zebrać,jak się nie uda-trudno,moje ryzyko. tylko zaznaczam, że wtedy listami zwykłymi a nie poleconymi, ostatecznie Siostra Józefa też nie wysyłała tego poleconymi, a chyba jest mniejsze prawdopodobieństwo że takie listy zaginą na trasie Polska-Polska niż Zambia-Polska. Poza tym to uchroni przed takimi nieprzyjemnościami jak zaginięcia listów,czy np jeśli z jakiś powodów list od któregoś dziecka nie dotrze-bo nie zdążyło przyjść czegoś namalować itp. mając znaczki i listy od rodziców musiałabym się z takich sytuacji tłumaczyć, także wolę żeby to zostało niezależne od oficjalnych składek. Cieszę się że dzięki nam Siostra oszczędza i czas i pieniądze na te znaczki, my tu sobie jakoś z tym poradzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
No to ja.
Po pierwsze mówicie chyba o wyborze pomiędzy listem zwykłym,a poleconym. Bo priorytet istnieje w obu wersjach,daje on szansę na szybszą przesyłkę,ale w pierwszym przypadku nie ma potwierdzenia i co za tym idzie możliwości reklamacji i szukania zagubionego listu,natomiast przy liście poleconym jest taka szansa. Jest droższy ,ale... Po drugie można napisać do takich rodziców,o możliwości wpłaty dowolnej kwoty na administrację,lub innych możliwościach pomocy np.fanty na allegro itp... A po trzecie może ja sie przydam na kasiera,tylko wolałabym otworzyć nowe konto na ten cel.I jeśli tak to w jakim banku? Po czwarte zostawić was na chwilę to sobie wszystko zorganizowaliście i moje pieniądze widzę są zbędne ![]() No to co mam zrobić ? ![]() ![]() NR no no no,a taka cicha woda |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ojej, z nieba mi spadłaś ![]() ![]() ![]() proponuję żebyś otworzyła to konto w mBanku-ze względu na darmowy dostęp do internetu i darmowe prowadzenie. to jak je założysz to w listach do rodziców wyślę od razu jego nr, opiszę im to wszystko w liście wraz z możliwościami pomocy i przede wszystkim zaproszę ich na naszą stronę i na forum ![]() no to super że mamy sprawę załatwioną ![]() ps. wiecie co, z proszenia o znaczki chyba zrezygnujemy-podobno na poczcie takie rzeczy giną-jak się włoży do koperty czy pieniądze, czy dobry do wysłania znaczek :/ taką radę dostałam. Anastazja rozumiem że jak tylko będziesz mieć zdjęcia Twojego malca to też się pochwalisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.