|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
![]() Dzisiaj od rana sie obżeram ![]() Nie martw się tym twardnieniem i jak złapie to odpocznij. I pamiętaj, żeby zapytać na nast.wizycie ŚLIWECZKA jak córcia?? HANECZKA gratuluje różu HaniaAUSTRALIA ładne lupy Next ma śliczne ubranka ale cenowo jest... My dla pierwszego synka dostalismy dużo ubranek z Nexta bo dla tutejszych to nie problem wydać tyle kasy na małe ubranka. Trzeba przyznać, że jakościowo są super.KAŚKA trochę wiem, co czujesz bo ja też kiedys myślałam, że będę miała dwie córy (w rodzinie same dziołchy) a okazuje się, że będę miała samych facetow w domu (też mam już synka). I chociaż na usg szłam z nadzieją, że zobaczę tam Milenkę, to jak mi lekarka powiedziała, że wszytsko jest ok -a czekałam na te wieści az 20 tyg., to już mi nawet ten siusiak nie przeszkadzał. Wiem, że chyba każda mamusia marzy, żeby miec chociaż jedną księżniczkę (no może oprócz Fiazo ) ale głowa do góry- przynajmniej chłopaki nie będę sie nudzić w swoim towarzystwie---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- MADZIUŚ zdrówka! OLINKA nie martw się tymi bakteriami. Tak jak dziewcyny piszą, nie Ty pierwsza, nie ostatnia... CLAUDETTE udanych zakupów! Ja też bym chętnie poszalała ale będzie drugi chłopczyk więc... Ewentualnie kilka rzeczy zmienię- kocyk, śpiworek do wózka, ochraniacz do łóżeczka i inne pierdółki. |
|
|
|
|
#1142 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
|
|
#1143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie przy bolącej ósemce przyjęli od razu ze względu na ciaze ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Jest 13 a ja wypilam 2l plus zuravit plus wit c. Wierze ze wyplucze to cholerstwo. Jeszcze nie zjadłam paczka i jakos perspektywa tylu kalorii mnie skutecznie zniecheca
|
||
|
|
|
#1144 | |
|
Konto usunięte
|
Mąż mi dzwonił, że odkąd wyszłam do pracy gorączka spadła po leku i się póki co nie podnosi. Ma nieco ponad 37 teraz.
Niestety dzisiaj będę dosyć późno w domu, bo po pracy jadę jeszcze na pogrzeb. I to niestety nie żadnej wiekowej osoby ale znajomej i przy okazji siostry żony od kuzyna, z którą utrzymuję względny kontakt. Dziewczyna miała 26 lat i zmarła na białaczkę. W marcu ub.r. urodziła córeczkę, a we wrześniu zdiagnozowano u niej ostrą białaczkę i od tej pory już praktycznie większość czasu spędzała w szpitalu. Smutne to. Córeczka nawet nie będzie pamiętała mamy... madzius zdrówka życzę, oby te domowe sposoby dały radę! australia fajne pajacyki, a cena jeszcze lepsza ![]() Co do pobierania próbki moczu do badania to ja jeszcze czytałam, że pierwszy strumień należy oddać do toalety, a resztę dopiero do kubeczka ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj przeczytałam , że żeby spalić jednego pączka wystarczy przez 10 godzin leżeć na kanapie, także zajadaj i do wyrka
|
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Rozeznanie
|
Śliweczka Zdrówka dla Iguni
Chudziaszek Najważniejsze, że serduszko w porządku. Pewnie lekarz nie widział nic niepokojącego i dlatego tak szybko. A z tym, że nie dopytam o wagę i inne rzeczy mam tak samo. Jak tylko zobaczę maluszka na ekranie to wyłącza mi się myślenie, a potem po wizycie przypominam sobie, że nie zapytałam i jestem zła na siebie. Z tego względu lubię chodzić na wizyty z mężem, chociaż on ma chyba tak jak i ja, bo siedzi cicho jak nie on, no ale zawsze to większa szansa, że o cokolwiek zapytamy Olinka Co do provagu tej emulsji to nie używałam. Za to długi czas stosowałam provag probiotyk i na mnie dobrze działał, bo podczas stosowania nie łapałam infekcji. Cytat:
![]() Mi siostra może dać fotelik maxi cosi, trzyletni, użytkowany przez jej dwóch synków. Na pewno bezwypadkowy, w ogólnie bardzo dobrym stanie wizualnym. Nie jeździmy jakoś bardzo dużo, no ale trochę jeździmy. W sumie planowaliśmy zakup nowego, nie brałam pod uwagę kupna używanego, bo wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze. No, ale w tym wypadku fotelik na 100% nieuszkodzony i w super stanie. Moglibyśmy zaoszczędzić jakieś 1000-1200 zł, jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Choć pewnie te trzy lata jeśli chodzi o ogólne bezpieczeństwo produkowanych fotelików ma znaczenie. Ciekawa jestem jakie macie zdanie na temat używanych fotelików? Claudette Co planujecie kupić na początek? Sama chciałabym rozłożyć koszty, ale nie wiem od czego zacząć. Na razie mam kupione ubranka i więcej już kupować nie będę, no chyba, że trafię na coś co mnie powali ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj zjadłam już 4 pączki Uwielbiam to święto
|
|||
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam ![]() dzisiaj można jeść a Brzuchatki to juz w ogóle... ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- KIARA ja bym brala używany od znajomej osoby- to tak jakbyś miala po pierwszym dziecku. A jeśli chodzi o 3 lata... nie wiem co jeszcze mogą wprowadzić i zmienić w takich fotelikach, czy w ogóle cos mogą oprócz bajerów i ceny ![]() My pierwszy fotelik-nosidło mamy po pierwszym synku z 8.2013 i na pewno nie kupimy nowego- nie widzę sensu. Drugi fotelik jest i bedzie w użyciu bo to jest ten "rosnący z wiekiem" więc już trzeba bedzie kupić dla drugiego. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-02-04 o 14:01 |
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
kiara92
Ogólnie zamierzamy jutro zapolować na ubranka w roz.62 a jak będą jakieś 56 w przecenie to też kupimy, jakoś się uparłam że 62 kupimy u nas a na 56 w warszawie, np w F&F czy C&A wyjdze taniej i z resztą siostra się ucieszy że będzie mogła pomóc mi wybierać. ![]() Ogólnie na mojej liście wyprawkowej mam 42 pojedyńcze rzeczy prócz ubranek i rzeczy dla mnie do szpitala. Łóżeczko kupujemy w maju, wózek na początku czerwca lub też w maju i rzeczy dla mnie do szpitalu na początku czerwca, więc na resztę zakupów zostaje nam luty,marzec,kwiecień więc podzieliłam sobie że w tym miesiącu muszę kupić 14 rzeczy, w tym np: pampersy, ręczniki, smoczek, butelka, leżaczek, prześcieradła, pościel, jeszcze nie wiem dokladnie co, jutro tż ma poczytać listę i wybrać 14 rzeczy z tej listy oczywiście na liście zaznaczyłam mu (*) drogie rzeczy a (-) tanie rzeczy, to mu pomoże
|
#1151 | |
|
Ania
|
Cytat:
No i właśnie ja też nie wiem jak to jest właśnie z używanym fotelikiem. Bezpieczeństwo jest dla mnie bardzo ważne, ale czy to nie jest tak, że foteliki mają jakoś 5 lat gwarancji? Kurde, sama nie wiem, a faktycznie można zaoszczędzić...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
misia880
Wiesz, wszystko wyjdzie tak jak się mówi w praniu, jak zostanie nam więcej funduszy to wcześniej kupię, dużo rzeczy mi zostało po ostatniej wizycie w czerwcu na wowołaniu porodu i łyżeczkowaniu, więc takie rzeczy jak szlafrok to nie muszę kupować. Z resztą ale mi się to wszystko ułożyło, 18 czerwca pożegnałam jednego aniołka a na 25 czerwca mam teraz termin z kubusiem.
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA kciuki za maluszka zeby nerki dały rade
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
Ja będę kupowała używany fotelik. Wiadomo, nie jakiś 10-letni ale ludzie często sprzedają zaraz po tym jak dziecko wyrasta, a wyrasta szybko
![]() Albo używany wózek 3 w 1. Szkoda mi wydawać takiej kasy na coś co posłuży kilka m-cy. |
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie ze używany-my tez!
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Na fotelik nie jest mi zal ani zlotowki. Bezpieczenstwo dziecka jest warte wszystkiego
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Ale chyba dziewczyny nie będzie problemu jak narazie dziecko będzie jeździło w tym foteliku od wózka w 3w1 ?
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Ja będę miała fotelik po 2 dzieci w dobrym stanie. Myślę że nic mu się nie stało bo niby co miało by się stać jeśli byłby np. uszkodzony to będzie widać od razu.
Osobiście chciałabym poszaleć z zakupami dla córci ale 3malych dzieci w rodzinie więc bez sensu dublowac to co dostanę ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- My będziemy mieli taki od wózka 3w1 z isofixem także szybko będę mogła zamontować w aucie |
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
SLIWECXKA używany wózek spoko, a fotelik TYLKO z pewnego i sprawdzonego źródła, gdzie masz PEWNOSC (a nie zapewnienie sprzedającego) ze nie brał udziału w jakiejś stłuczce itd. Czasami wystarcza mikropęknięcia po takiej sytuacji i fotelik nie spełnia swojej funkcji. Równie dobrze możecie wozić bez fotelika
Jestem kompletnie do tylu z tym co u was, pewnie nadrobię dopiero w weekend. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Moje drugie dziecko bedzie jeździć w używanym foteliku po pierwszym.. (recaro). Odnośnie informacji o fotelikach z wózków 3w1 itd. Odsyłam na blog osiemgwiazdek. Jeśli oczywiście zwracacie uwagę na bezpieczeństwo a nie tylko na wygląd ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie zdrówka ![]() Cytat:
Też mam taki zamiar. Tylko nie wiem np jaki rozmiar koszuli(takiej do karmienia brać) Szlafroki mam dwa, kapcie, klapki też bez problemu. Typowo higienicznych rzeczy mi brakuje i koszul właśnie w razie czego do karmienia. Kupowalas online czy stacjonarnie? Cytat:
Mam dużo wsparcia od TŻ, moich rodziców,rodzeństwa od Was tutaj też otrzymalam dużo ciepłych słów Także musi być dobrze, dla dobra dziecka jestem w stanie wiele znieść! Misia TY fotelik z bazą isofix kupilas? Ile łacznie zaplaciłaś?
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciążą nosiłam XS/S koszule wziełam M a do porodu L tak kupowałam z baza isofix. 1000 zł z rabatem |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
adapter jest żeby wpiąć do wózka
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Misia za odp
Jestem początkująca w tematyce wózków, fotelików więc wolę dopytać
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA najważniejsze jest pozytywne nastawienie!
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła :-D
Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-) Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem :-P i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew. |
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
aa i przytylam 2kg od poczatku :-D dzisiaj zaczynam 20 tydzien :-P
|
|
|
|
#1169 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() A co do bakterii- jak widać większość z nas je ma. Zrób posiew i będzie wiadomo co i jak.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
Ja też po wizycie. I dalej dzidzia się nie ujawniła- kolanka ściśnięte i koniec. Za to lekarka się pytała czy mamy wysokich ludzi w rodzinie, bo maleństwo miało nogi jak 23 tydzień, a ogólnie wychodziły pomiary na 19 tydzień (a z terminu wypada 20tyg. 2 dni).
Dzidzia 330g. Niska hemoglobina - taka na granicy wyszła. Jakie żelazo brać? Gratulacje udanych wizyt ![]() Dziewczyny głupi mam dzień- biorę wszystko do siebie w tej ciąży. Normalnie to bym się roześmiała na niektóre uwagi rodziny, a teraz to jakoś tak hmm emocje jak u nastolatki i nie mam na nie wpływu ![]() Misia- ja też myślę kupić rzeczy do szpitala nawet wcześniej jak dla malucha, bo sam przebieg ciąży może być zaskakujący. Czekają mnie art.higieniczne, koszule z krótkim rękawem i klapki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

tylko jak piszecie ze twardnienie brzucha max minuta dwie, a ja tyle czasu mam. Ja myslalam ze to normalne, bo caly d,ien na nogach, schylanie, kucanie, klecczenie i inne wygibasy
) zapytam sie za tydzien. Teraz na usg widoczna byla czarna plama obok szyjki, pani ja mierzyla ale powiedziala ze to normalnie. Niestety nie powiedziala co to. Nawet nie ma tego w opisie :/ i to tez wprowadza lekki niepokoj. Ale nic, dzis wolne i jade w odwiedziny do brzuchatej kolezanki z ktora mamy ten sam termin porodu. Wczoraj posmazylam dla mojego lasucha oponkow serowych, wiec tz szczesliwy.
Hania
My dla pierwszego synka dostalismy dużo ubranek z Nexta bo dla tutejszych to nie problem wydać tyle kasy na małe ubranka. Trzeba przyznać, że jakościowo są super.
) ale głowa do góry- przynajmniej chłopaki nie będę sie nudzić w swoim towarzystwie

Na chwilę taki mi się jakby dziwnie ciepło zrobiło i teraz serce mi strasznie wali. Dokładnie czuję swój puls bez dotykania żadnej tętnicy. Liczyłam uderzenia na minutę i wyszło mi ok 115. To dużo nie? Miała któraś tak?
Uwielbiam to święto