Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-04, 13:05   #1141
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Sliweczka, nie przestraszylas mnie akurat opowiescia o kolezance tylko jak piszecie ze twardnienie brzucha max minuta dwie, a ja tyle czasu mam. Ja myslalam ze to normalne, bo caly d,ien na nogach, schylanie, kucanie, klecczenie i inne wygibasy ) zapytam sie za tydzien. Teraz na usg widoczna byla czarna plama obok szyjki, pani ja mierzyla ale powiedziala ze to normalnie. Niestety nie powiedziala co to. Nawet nie ma tego w opisie :/ i to tez wprowadza lekki niepokoj. Ale nic, dzis wolne i jade w odwiedziny do brzuchatej kolezanki z ktora mamy ten sam termin porodu. Wczoraj posmazylam dla mojego lasucha oponkow serowych, wiec tz szczesliwy.

Olinka mam nadziej ze przejda te bakterie w moczu,, ja nie mam doswiadczenia z nimi, wiec nic nie doradze, ale trzymam kciuki zeby minelo.
Ja też wczoraj smażyłam oponki serowe
Dzisiaj od rana sie obżeram
Nie martw się tym twardnieniem i jak złapie to odpocznij.
I pamiętaj, żeby zapytać na nast.wizycie

ŚLIWECZKA jak córcia??

HANECZKA gratuluje różu Hania

AUSTRALIA ładne lupy Next ma śliczne ubranka ale cenowo jest... My dla pierwszego synka dostalismy dużo ubranek z Nexta bo dla tutejszych to nie problem wydać tyle kasy na małe ubranka. Trzeba przyznać, że jakościowo są super.

KAŚKA trochę wiem, co czujesz bo ja też kiedys myślałam, że będę miała dwie córy (w rodzinie same dziołchy) a okazuje się, że będę miała samych facetow w domu (też mam już synka). I chociaż na usg szłam z nadzieją, że zobaczę tam Milenkę, to jak mi lekarka powiedziała, że wszytsko jest ok -a czekałam na te wieści az 20 tyg., to już mi nawet ten siusiak nie przeszkadzał.
Wiem, że chyba każda mamusia marzy, żeby miec chociaż jedną księżniczkę (no może oprócz Fiazo ) ale głowa do góry- przynajmniej chłopaki nie będę sie nudzić w swoim towarzystwie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

MADZIUŚ zdrówka!

OLINKA nie martw się tymi bakteriami. Tak jak dziewcyny piszą, nie Ty pierwsza, nie ostatnia...

CLAUDETTE udanych zakupów!
Ja też bym chętnie poszalała ale będzie drugi chłopczyk więc...
Ewentualnie kilka rzeczy zmienię- kocyk, śpiworek do wózka, ochraniacz do łóżeczka i inne pierdółki.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 13:22   #1142
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj była Tłusta Środa, a dzisiaj z moich wczorajszych pączków zostały 3 sztuki, które już pochłonęłam

Hihi Nadrabiaj, nadrabiaj

Mojej dobrej passy na allegro ciąg dalszy - właśnie przyszły dwa pajacyki z Nexta za 13 zł Używki, ale w b. dobrym stanie
Fajna okazja i super ciuszki

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się z zapaleniem gardła. Na dodatek od rosnącej górnej ósemki tez mi się zrobiło zapalenie. Takze nie dość ze mam problem z połykaniem to jeszcze z gryzieniem.
Byłam u lekarza ale na jedyny antybiotyk który teraz mogę jestem uczulona, jakby było mało
także dalej musze się ratować domowymi sposobami, plus dostałam coś do pisania gardła i jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będziemy kombinować.

Później pojechałam do położnej- posluchalysmy serduszka mojego Malucha i juz mam lepszy humor

A jutro już połówkowe
Uuu to trzymaj się i odpoczywaj
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Stary 2016-02-04, 13:30   #1143
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Oj bidulo

Mnie za to po tym słodkim coś ząb boli, a wizytę u dentysty mam dopiero za 2 tyg., mam nadzieję, że dam radę do tego czasu

Mnie przy bolącej ósemce przyjęli od razu ze względu na ciaze

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

OLINKA nie martw się tymi bakteriami. Tak jak dziewcyny piszą, nie Ty pierwsza, nie ostatnia...

.

Jest 13 a ja wypilam 2l plus zuravit plus wit c. Wierze ze wyplucze to cholerstwo. Jeszcze nie zjadłam paczka i jakos perspektywa tylu kalorii mnie skutecznie zniecheca
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 13:47   #1144
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
ŚLIWECZKA jak córcia??
Mąż mi dzwonił, że odkąd wyszłam do pracy gorączka spadła po leku i się póki co nie podnosi. Ma nieco ponad 37 teraz.

Niestety dzisiaj będę dosyć późno w domu, bo po pracy jadę jeszcze na pogrzeb. I to niestety nie żadnej wiekowej osoby ale znajomej i przy okazji siostry żony od kuzyna, z którą utrzymuję względny kontakt.
Dziewczyna miała 26 lat i zmarła na białaczkę. W marcu ub.r. urodziła córeczkę, a we wrześniu zdiagnozowano u niej ostrą białaczkę i od tej pory już praktycznie większość czasu spędzała w szpitalu.
Smutne to. Córeczka nawet nie będzie pamiętała mamy...

madzius zdrówka życzę, oby te domowe sposoby dały radę!

australia fajne pajacyki, a cena jeszcze lepsza

Co do pobierania próbki moczu do badania to ja jeszcze czytałam, że pierwszy strumień należy oddać do toalety, a resztę dopiero do kubeczka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Jest 13 a ja wypilam 2l plus zuravit plus wit c. Wierze ze wyplucze to cholerstwo. Jeszcze nie zjadłam paczka i jakos perspektywa tylu kalorii mnie skutecznie zniecheca
Eeee tam Ja dzisiaj przeczytałam , że żeby spalić jednego pączka wystarczy przez 10 godzin leżeć na kanapie, także zajadaj i do wyrka
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 13:52   #1145
kiara92
Rozeznanie

Śliweczka Zdrówka dla Iguni Teraz jakieś apogeum zachorowań na grypę.

Chudziaszek Najważniejsze, że serduszko w porządku. Pewnie lekarz nie widział nic niepokojącego i dlatego tak szybko. A z tym, że nie dopytam o wagę i inne rzeczy mam tak samo. Jak tylko zobaczę maluszka na ekranie to wyłącza mi się myślenie, a potem po wizycie przypominam sobie, że nie zapytałam i jestem zła na siebie. Z tego względu lubię chodzić na wizyty z mężem, chociaż on ma chyba tak jak i ja, bo siedzi cicho jak nie on, no ale zawsze to większa szansa, że o cokolwiek zapytamy

Olinka Co do provagu tej emulsji to nie używałam. Za to długi czas stosowałam provag probiotyk i na mnie dobrze działał, bo podczas stosowania nie łapałam infekcji.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Znalazlam fotelik maxi cosi z baza, 2.5 letni za 300 zl. (moj fryzjer sprzedaje). Myslicie ze warto kupić ?
Cena na pewno okazyjna. To, że od znajomej osoby też na plus

Mi siostra może dać fotelik maxi cosi, trzyletni, użytkowany przez jej dwóch synków. Na pewno bezwypadkowy, w ogólnie bardzo dobrym stanie wizualnym. Nie jeździmy jakoś bardzo dużo, no ale trochę jeździmy. W sumie planowaliśmy zakup nowego, nie brałam pod uwagę kupna używanego, bo wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze. No, ale w tym wypadku fotelik na 100% nieuszkodzony i w super stanie. Moglibyśmy zaoszczędzić jakieś 1000-1200 zł, jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Choć pewnie te trzy lata jeśli chodzi o ogólne bezpieczeństwo produkowanych fotelików ma znaczenie. Ciekawa jestem jakie macie zdanie na temat używanych fotelików?

Claudette Co planujecie kupić na początek? Sama chciałabym rozłożyć koszty, ale nie wiem od czego zacząć. Na razie mam kupione ubranka i więcej już kupować nie będę, no chyba, że trafię na coś co mnie powali

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!
Siedzę teraz w pracy, nadal mi niedobrze po tych pączkach i jakoś dziwnie się poczułam Na chwilę taki mi się jakby dziwnie ciepło zrobiło i teraz serce mi strasznie wali. Dokładnie czuję swój puls bez dotykania żadnej tętnicy. Liczyłam uderzenia na minutę i wyszło mi ok 115. To dużo nie? Miała któraś tak?
Ja bym obstawiała zasłabnięcie. Zdarza się mi to obecnie bardzo często.

Cytat:
Witam się z zapaleniem gardła. Na dodatek od rosnącej górnej ósemki tez mi się zrobiło zapalenie. Takze nie dość ze mam problem z połykaniem to jeszcze z gryzieniem.
Byłam u lekarza ale na jedyny antybiotyk który teraz mogę jestem uczulona, jakby było mało
także dalej musze się ratować domowymi sposobami, plus dostałam coś do pisania gardła i jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będziemy kombinować.

Później pojechałam do położnej- posluchalysmy serduszka mojego Malucha i juz mam lepszy humor

A jutro już połówkowe
Ojej, współczuję choróbska.

Ja dzisiaj zjadłam już 4 pączki Uwielbiam to święto
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 13:58   #1146
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Mnie przy bolącej ósemce przyjęli od razu ze względu na ciaze

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

eee tam
dzisiaj można jeść a Brzuchatki to juz w ogóle...

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

KIARA ja bym brala używany od znajomej osoby- to tak jakbyś miala po pierwszym dziecku.
A jeśli chodzi o 3 lata... nie wiem co jeszcze mogą wprowadzić i zmienić w takich fotelikach, czy w ogóle cos mogą oprócz bajerów i ceny
My pierwszy fotelik-nosidło mamy po pierwszym synku z 8.2013 i na pewno nie kupimy nowego- nie widzę sensu. Drugi fotelik jest i bedzie w użyciu bo to jest ten "rosnący z wiekiem" więc już trzeba bedzie kupić dla drugiego.

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-02-04 o 14:01
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:03   #1147
australia87
Zakorzenienie

Co do pączków:

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:07   #1148
201711281320
Konto usunięte

Stary 2016-02-04, 14:08   #1149
Claudette1996
Raczkowanie

kiara92

Ogólnie zamierzamy jutro zapolować na ubranka w roz.62 a jak będą jakieś 56 w przecenie to też kupimy, jakoś się uparłam że 62 kupimy u nas a na 56 w warszawie, np w F&F czy C&A wyjdze taniej i z resztą siostra się ucieszy że będzie mogła pomóc mi wybierać.
Ogólnie na mojej liście wyprawkowej mam 42 pojedyńcze rzeczy prócz ubranek i rzeczy dla mnie do szpitala.
Łóżeczko kupujemy w maju, wózek na początku czerwca lub też w maju i rzeczy dla mnie do szpitalu na początku czerwca, więc na resztę zakupów zostaje nam luty,marzec,kwiecień więc podzieliłam sobie że w tym miesiącu muszę kupić 14 rzeczy, w tym np: pampersy, ręczniki, smoczek, butelka, leżaczek, prześcieradła, pościel, jeszcze nie wiem dokladnie co, jutro tż ma poczytać listę i wybrać 14 rzeczy z tej listy
oczywiście na liście zaznaczyłam mu (*) drogie rzeczy a (-) tanie rzeczy, to mu pomoże
Stary 2016-02-04, 14:14   #1150
misia880
Zakorzenienie

Ja bym rzeczy do szpitala kupila wczesniej

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:15   #1151
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Śliweczka Zdrówka dla Iguni Teraz jakieś apogeum zachorowań na grypę.

Cena na pewno okazyjna. To, że od znajomej osoby też na plus

Mi siostra może dać fotelik maxi cosi, trzyletni, użytkowany przez jej dwóch synków. Na pewno bezwypadkowy, w ogólnie bardzo dobrym stanie wizualnym. Nie jeździmy jakoś bardzo dużo, no ale trochę jeździmy. W sumie planowaliśmy zakup nowego, nie brałam pod uwagę kupna używanego, bo wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze. No, ale w tym wypadku fotelik na 100% nieuszkodzony i w super stanie. Moglibyśmy zaoszczędzić jakieś 1000-1200 zł, jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Choć pewnie te trzy lata jeśli chodzi o ogólne bezpieczeństwo produkowanych fotelików ma znaczenie. Ciekawa jestem jakie macie zdanie na temat używanych fotelików?

Ja dzisiaj zjadłam już 4 pączki Uwielbiam to święto
Cytat:
Co do pączków:

No i właśnie ja też nie wiem jak to jest właśnie z używanym fotelikiem. Bezpieczeństwo jest dla mnie bardzo ważne, ale czy to nie jest tak, że foteliki mają jakoś 5 lat gwarancji?
Kurde, sama nie wiem, a faktycznie można zaoszczędzić...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:18   #1152
Claudette1996
Raczkowanie

misia880

Wiesz, wszystko wyjdzie tak jak się mówi w praniu, jak zostanie nam więcej funduszy to wcześniej kupię, dużo rzeczy mi zostało po ostatniej wizycie w czerwcu na wowołaniu porodu i łyżeczkowaniu, więc takie rzeczy jak szlafrok to nie muszę kupować.

Z resztą ale mi się to wszystko ułożyło, 18 czerwca pożegnałam jednego aniołka a na 25 czerwca mam teraz termin z kubusiem.
Stary 2016-02-04, 14:18   #1153
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MADZIA kciuki za maluszka zeby nerki dały rade

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:27   #1154
201711281320
Konto usunięte

Ja będę kupowała używany fotelik. Wiadomo, nie jakiś 10-letni ale ludzie często sprzedają zaraz po tym jak dziecko wyrasta, a wyrasta szybko
Albo używany wózek 3 w 1.
Szkoda mi wydawać takiej kasy na coś co posłuży kilka m-cy.
Stary 2016-02-04, 14:28   #1155
olinka012
Zadomowienie

Pewnie ze używany-my tez!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:30   #1156
misia880
Zakorzenienie

Na fotelik nie jest mi zal ani zlotowki. Bezpieczenstwo dziecka jest warte wszystkiego

Stary 2016-02-04, 14:31   #1157
Claudette1996
Raczkowanie

Ale chyba dziewczyny nie będzie problemu jak narazie dziecko będzie jeździło w tym foteliku od wózka w 3w1 ?
Stary 2016-02-04, 14:34   #1158
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja będę miała fotelik po 2 dzieci w dobrym stanie. Myślę że nic mu się nie stało bo niby co miało by się stać jeśli byłby np. uszkodzony to będzie widać od razu.

Osobiście chciałabym poszaleć z zakupami dla córci ale 3malych dzieci w rodzinie więc bez sensu dublowac to co dostanę

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Ale chyba dziewczyny nie będzie problemu jak narazie dziecko będzie jeździło w tym foteliku od wózka w 3w1 ?
My będziemy mieli taki od wózka 3w1 z isofixem także szybko będę mogła zamontować w aucie
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:42   #1159
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

SLIWECXKA używany wózek spoko, a fotelik TYLKO z pewnego i sprawdzonego źródła, gdzie masz PEWNOSC (a nie zapewnienie sprzedającego) ze nie brał udziału w jakiejś stłuczce itd. Czasami wystarcza mikropęknięcia po takiej sytuacji i fotelik nie spełnia swojej funkcji. Równie dobrze możecie wozić bez fotelika

Jestem kompletnie do tylu z tym co u was, pewnie nadrobię dopiero w weekend.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Moje drugie dziecko bedzie jeździć w używanym foteliku po pierwszym.. (recaro). Odnośnie informacji o fotelikach z wózków 3w1 itd. Odsyłam na blog osiemgwiazdek. Jeśli oczywiście zwracacie uwagę na bezpieczeństwo a nie tylko na wygląd

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-02-04, 14:42   #1160
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

A jutro już połówkowe
Ja codziennie x3 w szpitalu słuchałam bicia serca dziecka fajnie uczucie
Tobie zdrówka

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja musiałam dwa razy powtarzać badania moczu, bo dwa razy źle go pobrałam Wyszły mi mega bakterie, ale jak powtórzyłam wszystko było w normie Także najpierw warto jeszcze raz zrobić badanie.
Często tak jest, że jest źle pobrany mocz albo źle przechowany przed oddaniem go w laboratorium.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja bym rzeczy do szpitala kupila wczesniej
Też mam taki zamiar. Tylko nie wiem np jaki rozmiar koszuli(takiej do karmienia brać) Szlafroki mam dwa, kapcie, klapki też bez problemu. Typowo higienicznych rzeczy mi brakuje i koszul właśnie w razie czego do karmienia. Kupowalas online czy stacjonarnie?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MADZIA kciuki za maluszka zeby nerki dały rade

Staram się myśleć tylko i wylącznie pozytywnie! Jednak cień strachu ciągle jest bo zdaję sobie sprawe jak może być.
Mam dużo wsparcia od TŻ, moich rodziców,rodzeństwa od Was tutaj też otrzymalam dużo ciepłych słów
Także musi być dobrze, dla dobra dziecka jestem w stanie wiele znieść!

Cytat:
Na fotelik nie jest mi zal ani zlotowki. Bezpieczenstwo dziecka jest warte wszystkiego
Misia TY fotelik z bazą isofix kupilas? Ile łacznie zaplaciłaś?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:49   #1161
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Też mam taki zamiar. Tylko nie wiem np jaki rozmiar koszuli(takiej do karmienia brać) Szlafroki mam dwa, kapcie, klapki też bez problemu. Typowo higienicznych rzeczy mi brakuje i koszul właśnie w razie czego do karmienia. Kupowalas online czy stacjonarnie?

Misia TY fotelik z bazą isofix kupilas? Ile łacznie zaplaciłaś?
Koszule kupowałam przez neta Przed ciążą nosiłam XS/S koszule wziełam M a do porodu L

tak kupowałam z baza isofix. 1000 zł z rabatem

Stary 2016-02-04, 14:52   #1162
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Koszule kupowałam przez neta Przed ciążą nosiłam XS/S koszule wziełam M a do porodu L

tak kupowałam z baza isofix. 1000 zł z rabatem
Misia a taki fotelik do wózka pasuje? Wiesz o co mi chodzi tak żeby gondoli nie wpinac

Sophia Loren
Stary 2016-02-04, 14:54   #1163
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Misia a taki fotelik do wózka pasuje? Wiesz o co mi chodzi tak żeby gondoli nie wpinac
tak adapter jest żeby wpiąć do wózka

Stary 2016-02-04, 15:02   #1164
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziękuję Misia za odp Jestem początkująca w tematyce wózków, fotelików więc wolę dopytać

Sophia Loren
Stary 2016-02-04, 15:03   #1165
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MADZIA najważniejsze jest pozytywne nastawienie!

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-02-04, 15:07   #1166
Asiek121
Zakorzenienie

my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła :-D

Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-)

Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem :-P

i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew.
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:08   #1167
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MADZIA najważniejsze jest pozytywne nastawienie!

Wiem to dużo daję! bardzo dużo

Sophia Loren
Stary 2016-02-04, 15:14   #1168
Asiek121
Zakorzenienie

aa i przytylam 2kg od poczatku :-D dzisiaj zaczynam 20 tydzien :-P
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:25   #1169
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła :-D

Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-)

Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem :-P

i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew.
Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku
A co do bakterii- jak widać większość z nas je ma.
Zrób posiew i będzie wiadomo co i jak.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:32   #1170
zebrah
Rozeznanie

Ja też po wizycie. I dalej dzidzia się nie ujawniła- kolanka ściśnięte i koniec. Za to lekarka się pytała czy mamy wysokich ludzi w rodzinie, bo maleństwo miało nogi jak 23 tydzień, a ogólnie wychodziły pomiary na 19 tydzień (a z terminu wypada 20tyg. 2 dni).
Dzidzia 330g. Niska hemoglobina - taka na granicy wyszła. Jakie żelazo brać?

Gratulacje udanych wizyt
Dziewczyny głupi mam dzień- biorę wszystko do siebie w tej ciąży. Normalnie to bym się roześmiała na niektóre uwagi rodziny, a teraz to jakoś tak hmm emocje jak u nastolatki i nie mam na nie wpływu

Misia- ja też myślę kupić rzeczy do szpitala nawet wcześniej jak dla malucha, bo sam przebieg ciąży może być zaskakujący. Czekają mnie art.higieniczne, koszule z krótkim rękawem i klapki.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości