![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparat... modny??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
kobieto ! na jakiej ty wiosce mieszkasz ze ludzie i twoi znajomi maja sie smiac z aparatu na zeby!!!!?????ja w zyciu czegos takiego w moim miasteczku nie zaobserwowalam
![]() sama chcialam bardzo miec aparat ,te zmienianie gmeczek,zlazo na zebach itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
spokojnie zakładaj!
tyle ludzi na świecie nosi aparat, więc na pewno nie jest to powod do wstydu! sama nosiłam i nikt z tego powodu nigdy się ze mnie nie śmiał ![]() ![]() ![]() Efekt byl zadowalający, więc nawet się nie zastnawiaj! Teraz jesteś młoda! wiec jak nie teraz to keidy? a gumki miałam zielono-biało-czerowne ![]() ![]()
biegam ![]() dbam o siebie ![]() Edytowane przez ojalika Czas edycji: 2007-08-27 o 18:12 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie to jest chore, ze aparat jest modny. jeeeeeeezu. przeciez aparattrzeba nosic zeby meic proste zeby:/a ty sie martwisz, ze nikt cie nei bedzie chcial, a potem: ale podobno ejst modny<hahaha>. Po aparacie stałym, moga ci zostac na zebach plamy;].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wystarczy dokładnie czyścić zęby ![]() no chyba, że będziesz palić jak smok i pić dużo kawy lub używać pasty wybielającej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
szkoda że nie mogę go mieć juz w tym miesiacu./ niestety byłam w podrózy i nie mogłam się zgłosić wczesniej a teraz moja ortodontka w gabinecie ma remont;/. ale cóż poczekam. mysłałam jednak że już od poczatku roku się oswoję z aparatem;/;/i moi znajomi też. kurde mam nadzieje że przez to sie nie seplemi;/;/; bo jak tak to chyba troche dziwnie... a poza tym chyba ma się wtedy inne ułożenie warg. no zobaczymy. a co do mojej wady to jak juz pisałam nie mam krzywych tylko miałam usuwane zabki a aparat to tylko po to by nie mieć brzydkich dziór po usunięciu. mam nadzieje ze chociaz gumki bede mogła mieć zmieniane bo kosmetycznego nie mogę miec...;/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
nie możesz miec kosmetycznego? przeiceiż on jest tak samo skuteczny jak metalowy
![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
owszem jest droższy, ale jeśli pacjentka by taki chciała, to orto nie powinna jej mówić, że nie może mieć, bo jest słabszy czy coś takeigo.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że ten metalowy jest skuteczniejszy, mocniejszy. I coś w tym jest.
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
gdzieś...
![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Każdy orto coś się zna na swojej pracy
![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
ja nie wiem ale tak mówiła moja orto ze nie mogę mieć kosmetycznego. dlaczego niby powiedziałaby ze nie mogę mieć ? tylko dlatego ze jest drozszy? napewno poinformowała by mnie o cenie a nie od razu mówiła ze nie mogę mięć. była przy tym moja mama i ona by sie napewno zgodziła na kosmetyczny ale widać cos jest w tym metalowym skoro jednak nie mogę mieć kosmetycznego i wydaje mi się że to nie wymysł ani rodziców ani orto tylko coś w tym jest. Najwyrazniej jest lepszy bo jak sama nazwa mówi kosmetyvzny..... a metalowy. to ja juz nie wiem ale wiem tylko tyle ze kosmetyvzny w moim przypadku się nie nadaje. i czytałam gdzieś i słyszałam od paru dziewczyn że one też ne mogły mieć kosmetycznego a nawet od paru że nawet gumeczkek nie mogą zmieniać... więc coś musi w tym być. ja niesety nie naleze do tych które mogą mieć kosmetyczny. skoro moja orto tak stwierdziała to ustosunkuje się
![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja mam Pytanie czy aparat stały nie przeszkadza w całowaniu ?:P hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() już chyba 10 raz odpowiadam : NIE |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
kurcze mnie tez czeka aparat..ale sie nie boje ani sie nie martwie w koncu chodzi o to zebym miala sliczne zeby a nie krzywizny jakies
ale takie male pytanko- dla tych co nnosza aparat oczywiscie- na poczatku noszenia boli szczeka czy tak cos uciska? yyyhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Nie ma różnicy w działaniu aparatu metalowego, porcelanowego czy kryształowego. Może Wasze ortodontki dysponują jedynie pierwszym z tych, które wymieniałam, a nie chciały stracić Was-pacjentów, dlatego tak mówią...?
Ja mam porcelanowy, jestem bardzo zadowolona. Widzę b. duże postępy, pomimo faktu, że aparat założyłam w kwietniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a mnie nie bolały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
oh skoro wy jestescie takie madre to sie nei odzywam;] znam akie osoby, którym zostały fatalne lamy po aparacie, a myly zeby zappewne lepiej od was;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypadków jest wiele. nie mieszkasz ze mną, nie wiesz jak myję zęby i jak dbam o higienę jamy ustnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
no i własnie zapadała decyzjaa. Ze strachem stwierdzam że aparat zakladam 7 listopada. ale się boję... kurde boli to?? wrr troche sie strachu najadam ale jakos to bedzie... kurde coz.... takie sa potrzeby... jejku boje sie. zakladanie boli? a czy to wazne w porownaniu z tym co wycierpie przez okres noszenia...
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wycierpisz się JEDYNIE przez pierwszy góra tydzień. tzn. ja mówię za siebie, bo przypadki są różne ![]() Nie ma się czego bać, uszy do góry! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natalko2106, noszę aparat na górze i na dole od ponad dwóch lat (lada dzień ściągam!!), metalowy. Nikt mi nigdy z tego powodu nie dogryzał, wręcz przeciwnie. Część moich znajomych także postanowiła się w taki "wyposażyć". ![]() A gumki są zmieniane na każdej wizycie, do wyboru wszystkie kolory tęczy. ![]() I jeszcze raz powtarzam - nic nie przebije zdrowych, prostych i zadbanych zębów! ![]() Dodam, że odkąd zaczęłam nosić aparat, częściej się uśmiecham. Nawet, gdy zęby nie były jeszcze proste, każdy widział, że robię coś w tym kierunku i to dodawało mi pewności siebie. ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ale co rozumiecie przez aparat kosmetyczny? Ceramiczne zamki? Ja mam ceramiczne, a naprawdę, to, co mi robiono z zębami to raczej chirurgia plus akrobacje z piruetami, niż kosmetyka. Mam aparat od 1,5 roku. Miałam wyciąganą lewą trójkę i wciąganą na miejsce prawą. Do tego łuk podniebienny i łańcuszki. Ceramiczne zamki świetnie spełniają swoją rolę. Są prawie niewidoczne. Ja akurat nie mam gumek, a druciki, bo łuki mam bardzo grube. Odradzam gumki przeźroczyste - farbują od soków, curry itp. i robią się brzydkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Ja nosiłam aparat 8 lat temu, wtedy to było coś nowego, nikt w mojej szkole nie nosił, wiec każdy się ze mnie nasmiewał, ale teraz aparaty stałe są naprawdę rozpowszechnione, wiele gwiazd nosiło aparaty i teraz, jakie mają piekne uzębienie np. Agnieszka Chylińska. Niestety moja ortodatka nie była najlepszym specjalista i teraz, gdzie juz napewno mozna znaleźć lepszych specjalistów zastanawiam się znów nad założeniem aparaciku. Mój TZ nie ma nic przeciwko temu, żebym miała "metalowe zęby"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Aparat nie ma być modny, tylko skuteczny.
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie do tych które nosiły aparat jak to jest z całowaniem?????? da rade????? hehehe a może wręcz jest przyjemniej?? tak z czystej ciekawosci pytam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.