Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-04, 14:54   #1351
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

chwyta i ssie miało być,nie umiem tu edytować.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 14:59   #1352
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja jak się ogarniemy to wstawię

Nana mocne kciuki!

A mój mąż przywiózł na porodowke pączki, ale wszyscy byli happy

Teraz mi ją wzieli na szczepienie,mala jest krzykacz jak jest glodna,ja jeszcze nie mam pokarmu ale to kwestia czasu bo Zosia ładnie chwyta i je.

To teraz jakiś chłopak by się mogł urodzić))
dokładnie bo mamy wysyp dziewuszek ostatnio

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Motyl jesteś 16tą mamuśką rozpakowaną, ale na pocieszenie Ci napiszę, że Twoja Zosieńka jest 17tym dzieciaczkiem urodzonym, bo Mami przecież ma bliźniaki.
Więc jednak masz swoją szczęśliwą 17tkę
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:20   #1353
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
dokładnie bo mamy wysyp dziewuszek ostatnio

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Motyl jesteś 16tą mamuśką rozpakowaną, ale na pocieszenie Ci napiszę, że Twoja Zosieńka jest 17tym dzieciaczkiem urodzonym, bo Mami przecież ma bliźniaki.
Więc jednak masz swoją szczęśliwą 17tkę
o ile się któraś nie ujawni zaraz, że urodziła w nocy bo dziś się wszystkie jeszcze nie odmeldowały

Poszłam do szkoły po dziecko, wróciłam z gromadką
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:27   #1354
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
o ile się któraś nie ujawni zaraz, że urodziła w nocy bo dziś się wszystkie jeszcze nie odmeldowały

Poszłam do szkoły po dziecko, wróciłam z gromadką
nooo to po karpatce
Stary 2016-02-04, 15:28   #1355
himbeere
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Butterfly gratuluję

Nie chcę Ci mieszać w głowie, ale kiepskie opinie słyszałam i kiepskie mam doświadczenia z tym szpitalem. No ale może na porodówce jest lepiej.

za rozkręcające się akcje. A u mnie tyle roboty że nie wiem w co ręce włożyć
moja lekarka pracuje w tym szpitalu więc myślę że nie powinno być tak źle
himbeere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:32   #1356
NanaR
Zadomowienie

A u mnie nic ciekawego są boleśniejsze skurcze ale chyba nic z tego. Za pół godz kończę kroplowke lekarz mnie zbada I wracam na dol na patologie i jutro zdecydują co dalej. Mam nadzieje ze coś się ruszy i np w nocy mnie złapie. ... Wogole za ścianka obok rodziła dziewczyna takich krzyków ze juz nie chce ze ma dość nie słyszałam aż się z nerwów trzeslam i juz mi nie było śpieszno rodzic ale co tu się dziwić jak urodziła córkę 4160 i 60cm długa.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:40   #1357
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Mam neta! Zofia Anna urodziła się o 8.55 3000g i 57 cm, bardzo podobna Do Tusi
No w koncu bo tak zerkalam czy urodzilas gratulacje i powrotu do sił
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 15:42   #1358
agaczilla21
Zakorzenienie

Nana wiec trzymam kciuki żeby byl postep 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:48   #1359
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak się ogarniemy to wstawię

Nana mocne kciuki!

A mój mąż przywiózł na porodowke pączki, ale wszyscy byli happy

Teraz mi ją wzieli na szczepienie,mala jest krzykacz jak jest glodna,ja jeszcze nie mam pokarmu ale to kwestia czasu bo Zosia ładnie chwyta i je.

To teraz jakiś chłopak by się mogł urodzić))

Super ale fajnie ze masz ja juz ze sobą

No wlasnie nena rodz bo chłopak potrzebny dla równowagi

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
aleeeee ciszaaaaaaaa

Wszystkie rodzą, albo tańczą brokuła, albo jedzą pączki

A ja się właśnie śmieję z mojego tż, że mu się syndrom wicia gniazda włączył hahaha tak wypucował mieszkanie, że można robić test białej rękawiczki nawet szafki w kuchni wypolerował i błyszczą się jak psu jajca

Jam na placu zabaw z młoda ale ma mnie w poważaniu i biega nie chce sie z matka bawić to zaglądam co tam u was

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 15:56   #1360
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Super ale fajnie ze masz ja juz ze sobą

No wlasnie nena rodz bo chłopak potrzebny dla równowagi

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Jam na placu zabaw z młoda ale ma mnie w poważaniu i biega nie chce sie z matka bawić to zaglądam co tam u was

a tu nudaaaaaa
Stary 2016-02-04, 16:20   #1361
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A u mnie nic ciekawego są boleśniejsze skurcze ale chyba nic z tego. Za pół godz kończę kroplowke lekarz mnie zbada I wracam na dol na patologie i jutro zdecydują co dalej. Mam nadzieje ze coś się ruszy i np w nocy mnie złapie. ... Wogole za ścianka obok rodziła dziewczyna takich krzyków ze juz nie chce ze ma dość nie słyszałam aż się z nerwów trzeslam i juz mi nie było śpieszno rodzic ale co tu się dziwić jak urodziła córkę 4160 i 60cm długa.

Czyli to samo co u mnie wczoraj.....

Gratulacje rozpakowanym, kciuki za rodzące.. A u mnie podjęli kolejną decyzję. W sobotę przebiją pęcherz płodowy i jak nie ruszy to cesarkę zrobią, bo wyniki lecą i nie ma na co czekać...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 16:23   #1362
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
a tu nudaaaaaa
Ja stwierdziłam że do siebie nie będę pisać bo żadna nie chętna na pisanie...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Czyli to samo co u mnie wczoraj.....

Gratulacje rozpakowanym, kciuki za rodzące.. A u mnie podjęli kolejną decyzję. W sobotę przebiją pęcherz płodowy i jak nie ruszy to cesarkę zrobią, bo wyniki lecą i nie ma na co czekać...
Mi podczas indukcji z Mikołajem przebili rano na obchodzie...jeszcze skurczy nie było...a z Lilką dopiero po południu jak już skurcze konkret miałam...i po przebiciu za niedługo skurcze się jeszcze bardziej nasiliły...
Stary 2016-02-04, 16:24   #1363
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam że do siebie nie będę pisać bo żadna nie chętna na pisanie...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Mi podczas indukcji z Mikołajem przebili rano na obchodzie...jeszcze skurczy nie było...a z Lilką dopiero po południu jak już skurcze konkret miałam...i po przebiciu za niedługo skurcze się jeszcze bardziej nasiliły...

U mnie dzisiaj dzień odwiedzin a jaką miałaś szyjkę? Bo u mnie zachowana i wszystko wysoko podobno...
Stary 2016-02-04, 16:26   #1364
Dzaasti
Rozeznanie

Melduję się w dwupaku niedługo zmykam do gina, wizytę przyśpieszyłam bo przyplątała mi się jakaś infekcja... wrrrr....
Stary 2016-02-04, 16:27   #1365
butterfly20
Zakorzenienie

Aninis heh no fakt a powiem ci,że tu względnie pusto jest,w nocy jedna cc,o 4 rano mnie zbudzila taka krzyczaca,biedna o 10 nadal jeszcze rodziła,ale darla się nieziemsko od początku do końca.personel rewelacja oprócz dwóch od noworodków.

Ja już po pionizacji,prawie nic nie boli (a nie mam przeciwbólowych) także super))) opis sklece już w domu na kompie

No i tusia świetnie to znosi,prawie wcale i mnie nie gada

Nana szkoda,Że dzisiaj już nic z tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 16:28   #1366
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj dzień odwiedzin a jaką miałaś szyjkę? Bo u mnie zachowana i wszystko wysoko podobno...
Nie mam pojęcia. Wiem tyle że z Mikołajem w ogóle nie miałam rozwarcia jak szłam na porodówkę a z Lilką 3cm...i główka jeszcze nie była "wstawiona w kanał rodny"...
Stary 2016-02-04, 16:30   #1367
butterfly20
Zakorzenienie

Aaa i mojej gince asystent bardzo przystojny,młody lekarz.aż mi dziwnie,że widział mi flaki i od rana jestem sama na sali,ale to akurat kiepsko i nudy

Stary 2016-02-04, 16:34   #1368
re_nata
Raczkowanie

A do mnie wczoraj siostra przyjechała i nie miałam czasu, I dopiero pojechała A zaraz pewnie tz przyjedzie!Jupi w końcu wraca i już będzie ze mną. Ale jutro jedziedo pracy i pobutka na przed 5.

nie wiem czy Was nadrobie
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 16:35   #1369
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia. Wiem tyle że z Mikołajem w ogóle nie miałam rozwarcia jak szłam na porodówkę a z Lilką 3cm...i główka jeszcze nie była "wstawiona w kanał rodny"...

To może i dla mnie jest nadzieja .

Motylku super, że nie czujesz bólu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 16:40   #1370
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis heh no fakt a powiem ci,że tu względnie pusto jest,w nocy jedna cc,o 4 rano mnie zbudzila taka krzyczaca,biedna o 10 nadal jeszcze rodziła,ale darla się nieziemsko od początku do końca.personel rewelacja oprócz dwóch od noworodków.

Ja już po pionizacji,prawie nic nie boli (a nie mam przeciwbólowych) także super))) opis sklece już w domu na kompie

No i tusia świetnie to znosi,prawie wcale i mnie nie gada

Nana szkoda,Że dzisiaj już nic z tego
Super, że samopoczucie dopisuje i że Tusia wszystko dzielnie znosi.
Czekamy na fotki Zosi

Kiedy Cię wypiszą? W piątek, sobotę?

Fajnie, że się w końcu przeludniło na porodówce i że opieka dobra
Stary 2016-02-04, 16:43   #1371
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa i mojej gince asystent bardzo przystojny,młody lekarz.aż mi dziwnie,że widział mi flaki i od rana jestem sama na sali,ale to akurat kiepsko i nudy

Co sie Motyl przejmujesz 😊 przynajmniej jest na kogo popatrzeć
Stary 2016-02-04, 16:44   #1372
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wychodzimy!!! Ale jestem szczesliwa!💜
Super! W domu zawsze najlepiej

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

no to kawał Lilki ile czasu spędza się na ktg? bo ja dopiero będę miała

są 3 stopnie łożyska chyba 3 poziom najbardziej dojrzałe ja mam 8.5 objętości wód i mówił wczoraj gin że w normie

dbasz o siebie więc mnie to nie dziwi

Mamusie...czy to możliwe że kawałek Pana Czopa zobaczyłam ? nie żartuje tylko dumam czy to nie przez wiesiołka tam coś się pojawiło ?
Panikary nie czytać
Pierwsza marcówka rozpakowana SN to się nazywa tempo
No to gratulacje utraty pierwszej raty czopa

Cytat:
Mam neta! Zofia Anna urodziła się o 8.55 3000g i 57 cm, bardzo podobna Do Tusi
Gratulacje!

U nas włamali się dzisiaj do piwnicy. Niby nic cennego nie mamy, alevtrseba było zamek wymienić. I pomyśleć o innym zabezpieczeniu, bo kiedyś jednak będzie tam wózek czy rower...
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 16:57   #1373
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
to było z gimnazjum, że nie chodziliśmy, a potem dopiero doszło, że jeszcze starą maturę pisaliśmy
o tak to było o tym
Cytat:
podczytywałam Was na telefonie, ale nie lubię na nim pisać, więc napiszę teraz z głowy, to co pamiętam

Motyl GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!

Marcia super, że już wychodzicie do domku

Ja
gratuluję wizyty... duża ta Twoja córa

Esor gratulacje dla siostry i kciukasy za dzisiejszą wizytę

NanaR
kciuki za rozwój akcji

Kaaasi
a gdzie obiecana relacja i udam, że nie widziałam Twojego info o czopie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Figa ta Twoja karpatka... zjadłabym

I nie wiem, co jest w tym tłustym czwartku, ale jak nie lubię pączków i nie jem ich przez cały rok, to w ten dzień zawsze się skuszę... tak jak część z Was napisała
Ale dzisiaj dopiero wieczorkiem do sklepu, więc na razie poszczę pączkowo
wepchnęłam ale o matko wypchnąć to sztuka
mam nadzieję że może za 3 dni będzie lepiej ale zabawa fajna
Cytat:
A ja się zmuszam właśnie do wypicia soku z grejfruta - zmieszałam z mandarynkowym
bedzie zgaga po cytrusach
Cytat:
Przypomniało mi się co jeszcze chciałam napisać

Pisałyście, że 1 marcówka się rozpakowała, więc będzie dobrze u nas z końcówką lutego... ale nie wiem, czy widziałyście, że jeszcze 2 styczniówki są w dwupaku
oooooo to tego nie wiedziałam bo nie zaglądam tam
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Super! W domu zawsze najlepiej

No to gratulacje utraty pierwszej raty czopa

Gratulacje!

U nas włamali się dzisiaj do piwnicy. Niby nic cennego nie mamy, alevtrseba było zamek wymienić. I pomyśleć o innym zabezpieczeniu, bo kiedyś jednak będzie tam wózek czy rower...
oj tak wózka szkoda by było nie dziękuję....rozbawił mnie bo tyle o tych czopach tu było ale czekam na część nr 2 na wszelki wypadek spakowałam wszystko i lepiej żeby syn się wstrzymał bo plan mi pójdzie cały no ale poradzę sobie i tak

ogarniam ostatnie rzeczy w mieszkaniu ale podczytuje Was teraz spokojniej z nadrobieniem bo połowy nie ma

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 16:58   #1374
lamia12344
Rozeznanie

Ależ tu spokój dzisiaj

Melduję się po kolejnej sesji z klockami lego... Pod koniec Zuzka mi prawie przez pępek wylazła I zdrętwiałam cała. Do tego jestem coraz bardziej spuchnięta
Teraz obiadek, a raczej obiadokolacja bo ciut nam zeszło, i jedziemy do teściów na chrust

Aninis ja bym chciala żeby mojemu się włączył syndrom wicia gniazda, bo u mnie sily już nie te i tylko się wkurzam, że nie mogę zrobić tyle ile bym chciała
Motylku super że tak dobrze zniosłaś cc. Dajesz mi nadzieję
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 16:59   #1375
butterfly20
Zakorzenienie

Aninis jak będzie wszystko ok to w sobotę lub niedzielę.ostatnio miałam cc w piątek i wyszłam w poniedziałek rano,ale było mało ludu,więc zależy od oblozenia

Stary 2016-02-04, 17:07   #1376
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis jak będzie wszystko ok to w sobotę lub niedzielę.ostatnio miałam cc w piątek i wyszłam w poniedziałek rano,ale było mało ludu,więc zależy od oblozenia
Dobrze, że w sobotę i niedzielę też robią wypisy

Ciekawa jestem, bo piszesz że pustki. A Marzena z SR milczy w sprawie zwiedzania porodówki.
My już skończyliśmy SR, a ona ma nową grupę i miała dzisiaj sprawdzić co i jak... i w razie czego wysłać nam smsa, żebyśmy przyjechali na zwiedzanie, to nas do nowej grupy dołączy.
A tu 18.05 i cisza.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ależ tu spokój dzisiaj

Melduję się po kolejnej sesji z klockami lego... Pod koniec Zuzka mi prawie przez pępek wylazła I zdrętwiałam cała. Do tego jestem coraz bardziej spuchnięta
Teraz obiadek, a raczej obiadokolacja bo ciut nam zeszło, i jedziemy do teściów na chrust

Aninis ja bym chciala żeby mojemu się włączył syndrom wicia gniazda, bo u mnie sily już nie te i tylko się wkurzam, że nie mogę zrobić tyle ile bym chciała
Motylku super że tak dobrze zniosłaś cc. Dajesz mi nadzieję
Ja mojemu mówię, że mu się syndrom wicia gniazda włączył... a ten, że cooooo??? więc mu wyjaśniłam
A ten mi na to, że mi na pewno się nie włączy, bo ja jestem bałaganiara

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
o tak to było o tym

wepchnęłam ale o matko wypchnąć to sztuka
mam nadzieję że może za 3 dni będzie lepiej
ale zabawa fajna
bedzie zgaga po cytrusach

oooooo to tego nie wiedziałam bo nie zaglądam tam

oj tak wózka szkoda by było nie dziękuję....rozbawił mnie bo tyle o tych czopach tu było ale czekam na część nr 2 na wszelki wypadek spakowałam wszystko i lepiej żeby syn się wstrzymał bo plan mi pójdzie cały no ale poradzę sobie i tak

ogarniam ostatnie rzeczy w mieszkaniu ale podczytuje Was teraz spokojniej z nadrobieniem bo połowy nie ma
Mi się nie udaje wypchnąć a to już 3 dzień nie mam pojęcia jak to zrobić... jak mi się wydaje, że napinam odpowiednie mięśnie, to zamiast wypychać balonik, to wciągam go głębiej
Stary 2016-02-04, 17:07   #1377
lamia12344
Rozeznanie

Nie przejmuj się. Ja z reguły najpierw robię burdel, a później wkurzam się, że muszę sprzątać A ja nienawidzę sprzątać
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-04, 17:07   #1378
Aninis
Zakorzenienie

dobra zmykam do sklepu
Stary 2016-02-04, 17:07   #1379
Lola2828
Zadomowienie

Motyl gratulacje dla was !! Cudownie ! Super że tak dobrze to znosisz ) Marcia dobrze że już w domu ! Człowiek szybciej wraca do formy ! Trzymam kciuki za rozwój wszystkich akcji i kciuki za wizyty dzisiaj Ja ta twoja córka rośnie jak szalona ! Super !
Stary 2016-02-04, 17:17   #1380
Elena_22
Wtajemniczenie

Ledwo żyję usiąść na dłużej się boję, bo mam wrażenie jakbym na główce małego siedziała .

Motylku- fajnie, że lepiej się czujesz, dzielna jesteś .Ciekawa jestem reakcji Tusi na siostrzyczkę, widziała ją już?

Ja- nie ma sprawy, rodzimy 08.02., zsynchronizujemy się , tak jak piszesz- w kupie raźniej .

Figa- mam pytanko odnośnie tej karpatki- jak przygotowujesz ciasto w garnku, to czym wtedy ucierasz? mikserem czy takim drewnianym wałkiem- kulką? Bo potem z jajkami to mikserem, ale w garnku czym?
A składniki do kremu masz przeliczone na łyżki? bo nie chce mi się takich ilości odważać .
Jutro chcę zrobić ciacho, bo takiego smaka mi narobiłaś, ze nie wiem co
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości