|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
i nawet te niepowodzenia w staraniu lzej przechodze bo wiem ze juz mam moje szczescie i nawet jesli sie nie uda z drugim to i tak jestem szczesciarą |
|
|
|
|
#1352 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My kiedyś często chodziliśmy w plener albo w samochodzie albo na kocyku, nad wodą, w lesie Cytat:
Cytat:
![]() Super! Cytat:
|
||||
|
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj też 23 dc i mnóstwo ciążowych objawów
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie też 23 dc ![]() objawow brak, ale też owu miałam późno. Ale powiem wam, że ja to bym chyba w szoku była jakbym w ciązy była. Jakos już mi sie to nierealne wydaje
|
||
|
|
|
#1356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biorac pod uwagę, ze raz wam się udało szybciutko to kto wie kto wie
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że tak się cieszyłam tym wynikiem progesteronu, który ewidentnie wskazywał że owu była, że szok i teraz nie wiem czego się czepiać, może powinnam już wysłać męża na badania? Jeśli ze mną ginekologiczne jest ok, owu jest, hormony w miarę normie to może nasienie się pogorszyło, teraz z tym nigdy nie wiadomo... 3 lata temu mogło być wszystko dobrze, a teraz siedzący tryb życia, stresy, dieta, wiek robią swoje...
|
|
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to na bank będę myśleć że jestem w ciąży A tak serio to ciąża akurat mocno poprawilaby naszą sytuację finansową więc jakaś tam presja i parcie jest, ale to uczucie zna chyba każda z nas...niestety
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
A co do wyimaginowanych objawów ciąży, mnie wczoraj zemdliło po obiedzie tak, że już byłam nad kibelkiem i myślałem że poleci, ale się opanowałam 😁 a przypominam, plamie od wczoraj więc z ciąży nici...
|
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś pewna? Plamienia i na początku ciąży się zdarzają. Jeśli nie ma czystej krwi, która wskazywalaby na @ to może coś tam się dzieje. Robiłaś test?
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
VelaLuca Nie, nie robiłam testu... W poprzedniej ciąży po postu nie dostałam okresu, w ostatnich cyklach takimi plamieniami zaczynał mi się okres, więc teraz odrazu założyłam porażkę... Ale może jutro faktycznie zrobię test żeby było czarno na białym... Najchętniej pojechałabym na betę, ale jutro mogę tylko podjechać do miasteczka obok mojej pracy, gdzie tylko pobierają krew, więc wyniku nie będzie jutro tylko pewnie po weekendzie, a do tego czasu okres na pewno się rozkręci...
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-02-04 o 15:00 |
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,widzę ze ciekawie u Was, wreszcie może jakieś nowe II kreski, bo dawno nic sie nie działo w tym temacie. Trzymam kciuki!!!
|
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, na genetyczne USG mamy iść już w przyszłym tygodniu bo lekarz powiedział że ciąża większa niż wychodziło wcześniej
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Progesteron 10.32 ng/ml to mało chyba nie?
|
#1367 | |||
|
Zadomowienie
|
Zaczynam pakowanie.. 6.30 na izbie mam się stawić, odczuwam lekki stres
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W którym dc robiłaś? |
|||
|
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6-7 dzień po owulacji. Pójdę zrobić jeszcze jutro.
|
|
#1369 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Na USG umówiłam się na przyszły czwartek na 14:40
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobię jeszcze jutro, bo dziś robiłam 7po wg mnie, wg ovu friend jutro będzie 7po. Zadzwonię też jutro do gin, ciekawe co ona mi powie
|
|
|
|
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plamienie moze byc implantacyjne Cytat:
|
|||
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Mi lekarz kazał iść zbadać progesteron między 22 a 24dc, może pójdź zrobić jeszcze raz. Coś mi się wydaje że trochę nisko Ci wyszło... Ciekawe co lekarz powie.
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NORMY hormon
dzień norma co oznacza Progesteron 7-8 dni po owulacji >= 10 ng/ml Prawidłowa czynność ciałka żółtego II faza cyklu <= 3ng/ml Brak owulacji tż zgodził się na badanie nasienia ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-04 o 17:41 |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Mój to jak mu powiedziałam o badaniach to za 3 dni odbierał już wyniki ;-) niestety bez szału :-(
|
|
|
|
#1376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natlem gdzie robiliście i ile to kosztowało? |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Pytaj śmiało: podzwonilam po laboratoriach, lekarz mi zaproponował gdzie najbliżej mogę to zrobić ale tam tylko we środy jest osoba co robi takie analizy. A że tż nie zawsze jest w domu a akurat ta środę co miał to zrobić wyjeżdżał na 2dni (taka praca) a prawie by było 5dni wstrzemiezliwosci to zadzwoniłam do 1szego lepszego laboratorium które mamy koło siebie i okazało się że można codziennie przywiezc-tylko jak i ta Pani jak i lekarz radził zawsze się upewnić i zadzwonić bo akurat może komuś wypaść urlop l4. Pozatym Pani zapisała mniej więcej o której godzinie będzie - co by w tym czasie kilku tego nie przyniosło. I powiedziała mi że można dowieść lub mają pomieszczenie u siebie gdzie można to zrobić dodając że gazetki też jakieś się znajdą ;-). My dowozilismy - trzymalam pod kurtka i swetrem by nie spadła znacząco temperatura i dowieść trzeba do 30 minut, nam to zajęło 10. Ale był to rajd niczym w filmach jak do banku spermy jadą :-D :-D. Badanie kosztowało 60zl +40(posiew) teraz jak będzie robił to już bez posiewu. Zamierza pójść jeszcze w tym miesiącu do tego co robią tylko w środy - na konfrontację czy wyjdą podobne wyniki, bo to różnie bywa. Oddaje się to do pojemnika na mocz. Przerazilo mnie ze w tym pojemniku wyglądało to tak choćby nic tam nie było -a było 2,5ml. Ja zaraz dzwonie do swojego lekarza umówić się na tą laparoskopie :'( na samą myśl mnie wierci w brzuchu :-( wolałabym to już by tak długo nie myslec-ale lekarz chce mnie "poobserwowac" minimum 3 cykle- i powiedział a nóż się uda :-o
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Podzwonię i wygonie męża na badania po urlopie ![]() robią u mnie w szpitalu, ale dużo tego strasznie co mam zrobić , jest badanie nasienia 40zł albo : Badanie nasienia (metoda SCA) 60złMorfologia plemników (CASA) 60zł Ocena żywotności (CASA) 30zł Seminogram (CASA) 240zł Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-04 o 18:28 |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w 25min byliśmy w lab
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Ja od bodajże 4 lat chodzę systematycznie na paznokcie do kosmetyczki
robię hybrydy i jestem mega zadowolona ![]() Panna Izabela my o Adasiu często mówimy i nasi najbliżsi normalnie z nami o Nim rozmawiają, ale też nie ma jakiegoś mega szaleństwa. Tydzień temu miałam termin porodu... ehhh Nie jest lekko, ale musimy dać radę, bo co nam innego zostaje ? My byliśmy w listopadzie na Lanzarotte - polecam, super miejsce na wypoczynek ![]() Ja zrobiłam badania na jelita żeby potwierdzić, czy moja choroba weszła na pewno w stan remisji morfologię i żelazo, bo miałam anemię - nadal jest, ale żelazo idzie powoli w górę - z 4,8 na 6,6 no i ginekolog mimo, że znam przyczynę śmierci mojego Synka kazał mi zrobić badania sprawdzające, czy nie mam problemu z krzepliwością. Jakieś 3 badania - łączny koszt jakieś 500 zł, bo oczywiście można je zrobić tylko prywatnie miałam je sobie odpuścić, ale doszłam do wniosku, że zrobię jedne z nich, które mają mi dać ogólny obraz czy jest okey czy nie. I jeżeli coś wyjdzie to wtedy już chyba będą mi mogli pozostałe zlecić na NFZ - jak myślicie ? dobrze kombinuję, czy nie ? ![]() Całe "życie" miałam cykle po 32-33 dniowe. Jak zachorowałam to skróciły mi się do 22 - 25 dniowych, po ciąży też mam te krótsze. Dziś mam 13dc, dwa ostatnie dni działaliśmy w temacie mam nadzieję, że tak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

i nawet te niepowodzenia w staraniu lzej przechodze bo wiem ze juz mam moje szczescie i nawet jesli sie nie uda z drugim to i tak jestem szczesciarą

My kiedyś często chodziliśmy w plener 
Pochwalę się na pewno.

, jest badanie nasienia 40zł albo : Badanie nasienia (metoda SCA) 60zł
Nie jest lekko, ale musimy dać radę, bo co nam innego zostaje ?
no i ginekolog mimo, że znam przyczynę śmierci mojego Synka kazał mi zrobić badania sprawdzające, czy nie mam problemu z krzepliwością. Jakieś 3 badania - łączny koszt jakieś 500 zł, bo oczywiście można je zrobić tylko prywatnie