Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 22:27   #1321
pater86
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Ewula88, iwona335 widzę że wmawianie sobie symptomów ciąży jest powszechne, uf nie jestem sama że swoją "chorobą" 😆
Ewula trzymam kciuki za progesteron ☺

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Hehehe już się nie mogę doczekać większych piersi, w sumie ciąża i karmienie to jedyny czas kiedy je w ogóle miałam, bo inaczej to malotki jakich mało 😉
Stary 2016-02-03, 22:33   #1322
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś wyniki z histopatologi - z polipa. Wprawdzie po łacinie ale dr Google mi pomógł i chyba jest wszystko git . Najbardziej mnie moi rodzice wkurzają mówię moim że byłam odebrać to ani nie zapytali co tam pisze czy wszystko ok, tylko mówi mi że moja siostra ma grypę żołądkowe
a jak słyszy o tym że ja co drugi dzień do gin i te laparoskopie to mówi po co mi to że dałabym se spokój.
Wspaniale, że wszystko git! A Rodzicom chyba zabrakło empatii? Też bym się wkurzyła.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Orientujecie się, czy po owulacji śluz płodny nadal się utrzymuję?
Jak tak to ile dni?
Po owulacji może schodzić jeszcze śluz z szyjki. Lecz nie wiem ile to może trwać.

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 23:01   #1323
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponoć niektóre pary zaskoczą po 10 razie. Za 1szym razem szanse niskie
Może i nikłe, ale znam dziewczyny, którym udało się za 2 lub 3 razem i jest ich sporo Nie wolno tak pesymistycznie myśleć, trochę optymizmu

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Polecam permanentne! Zrobiłam jakoś w zeszłym roku chyba i nie żałowałam nawet przez sekundę. Mam zupełnie inną twarz i teraz mega łatwo mi sie reguluje samej te brwi bo mam juz nadany kształt. Jeden kłopot z twarzy mniej

Kusi mnie przedłużanie rzęs, ale to juz nie jest takie piękne, bo trzeba chodzić i uzupełniać i jak się nie zrobi na czas, to się dziwnie wyglada, zostaje kilka takich długich a reszta krótka. Miałam pare razy i nie chciało mi się potem chodzić i uzupełniać, ale to jednak jest wygoda jak co rano oczy zrobione.
Też zrobiłabym sobie makijaż prenatalny ale się boje. Że się oszczepce, nie wiem dziwne to, ale mam obawy.
Najchętniej to zrobiłabym sobie prenatalną kreskę na górze powieki, taką jaskółkę, ale też się boje. Cyba bólu najbardziej

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Może to pobolewanie to jakaś ciunża mejbi? 😜

Jaki wymyślny smak! Ja nie znoszę alkoholu w słodyczach, to było nasączone tym prosecco czy jakiś krem szampański? Krem bym przełknęła 😜
Maybe, maybe

Polecam Ci Galerię Tortów Artystycznych na Floriańskiej i Bożego Ciała. Mają przepyszne torty i inne słodkości. Właśnie takie wymyśle smaki, egzotyczne, ale przepyszne, palce lizać. Zawsze zamawiam tam torty na wesela, ale i inne okazje, urodziny, imieniny, chrzciny. Bo tylko od nich torty mogę przełknąć
I absolutnie nie ma nic nasączonego alkoholem. Tego bym nie tknęło. Ten prosecco, to taka milimetrowa galaretka, a właściwie przeźroczysty lukier, którym zakończony jest tort. No niebo w gębie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja też lubię robić zabiegi w domu. Zbieram się do kupna paru rzeczy, żebym mogła mikrodermabrazję w domu robić -ogólnie zabiegi na twarz wolę robić sama, bo nie muszę na ulicę bez makijażu wychodzić. Ale nie radzę sobie z moimi brwiami. Są trochę krzaczaste i mam taką wystającą górkę, której się nie da usunąć niestety, bo miałabym krzywe i niskie brwi. Włoski mi dziwnie rosną i trudno im nadać ładny kształt. Ale gdyby nie chodzenie do kosmetyczki nie odkryłabym kremu z kwasem, który mi ratuje cerę od wyprysków.

Co do teściów to jedną ją mają, nasza Wiki była druga. Trochę to rozumiem, ale jestem na etapie "też tak chcę, czekałam na to długo i wkurza mnie, że tego nie mam". Tż uważa, że to normalne, że po takim bólu następuje złość. Być może ma rację... A moi rodzice nie wspominają w ogóle, licząc na to, że jakoś "zapomnę" i zacznę szukać pracy
Ja niestety jestem uzależniona od kosmetyczki. Szczególnie jeśli chodzi o paznokcie, co 3 tygodnie chodzę. Ale i na inne zabiegi lubię, kwasy, depilacja, no i to nieszczęsne oczyszczanie
Tylko, że moje kosmetyczki, jedna od paznokci, druga od zabiegów przyjmują do 19 i do 21. Aż się dziwie, że mają otwarte tylko do 17, przecież kobiety które pracują, mogą przyjść po pracy, więc zdecydowanie powinny wydłużyć ten czas.

A co do Twojej Córeczki, to również myślę jak dziewczyny, że może Twoi bliscy nie chcą rozdrapywać ran dlatego unikają tego tematu? Aby nie sprawiać Ci więcej przykrości, smutku i cierpienia. Może pamiętają o Niej na swój sposób, też to przeżywają, ale nie chcą Cię tym jeszcze dodatkowo dołować?
Wiesz, kilka razy był tu temat jakie to jest denerwujące i irytujące takie ciągłe gadanie o staraniach, planach, dzieciach, szczególnie gdy ktoś się stara - nie wychodzi, a rodzina dopytuje. Może właśnie Twoi bliscy chcą tego uniknąć?

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Poza tym piękne macie włosy kobietki😍 aż mnie naszło na ombre, powiedzcie czy to trzeba często "poprawiać"?
Dzię - ku - je - my! Ja poprawiam raz na rok

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
U nas niby nie można wjeżdżać do lasu (nie wszędzie) ale my wielokrotnie wjeżdżaliśmy () i nikt nas nie złapał
Zresztą do 'naszego' lasu musimy jechać przez państwowy więc
Szewc bez butów chodzi. My mieszkamy w lesie, a jeszcze nigdy "tego" w nim nie robiliśmy

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Piękne włosy!

Cytat:
Odebrałam dziś wyniki z histopatologi - z polipa. Wprawdzie po łacinie ale dr Google mi pomógł i chyba jest wszystko git . Najbardziej mnie moi rodzice wkurzają mówię moim że byłam odebrać to ani nie zapytali co tam pisze czy wszystko ok, tylko mówi mi że moja siostra ma grypę żołądkowe
a jak słyszy o tym że ja co drugi dzień do gin i te laparoskopie to mówi po co mi to że dałabym se spokój.
Kamień z serca Ciesze się, że wszystko dobrze
A rodzice no cóż.... szkoda nawet nerwów. Chyba przestałabym ich informować o tym co się u mnie dzieje....

Cytat:
Ewula88, iwona335 widzę że wmawianie sobie symptomów ciąży jest powszechne, uf nie jestem sama że swoją "chorobą" 😆
Oj tak, jest Sama wymyśliłam ich już chyba z pięć, a to dopiero 6 dpo
Stary 2016-02-03, 23:03   #1324
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Też zrobiłabym sobie makijaż prenatalny ale się boje. Że się oszczepce, nie wiem dziwne to, ale mam obawy.
Najchętniej to zrobiłabym sobie prenatalną kreskę na górze powieki, taką jaskółkę, ale też się boje. Cyba bólu najbardziej
Wiem ze to literówka i nie wypada ale normalnie padłam przepraszam ale naprawde mnie to smieszy a jeszcze jak pomysle jakby to mialo wyglądać to juz całkiemmam nadzieje ze sie nie gniewasz

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-02-03 o 23:05
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 00:19   #1325
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Wiem ze to literówka i nie wypada ale normalnie padłam przepraszam ale naprawde mnie to smieszy a jeszcze jak pomysle jakby to mialo wyglądać to juz całkiemmam nadzieje ze sie nie gniewasz
Nie, to nie literówka. To słownik w telefonie
Mój telefon zapamiętuje ostatnio same takie słowa: ciąża, owulacja, dni płodne, zagnieżdżenie zarodka, więc mu się od razu nasunęły badania prenatalne
Coś Ty, ja się nie umiem gniewac, jak coś to strzelam focha
Stary 2016-02-04, 02:04   #1326
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi,ale moze z drugiej strony tescie nie wiedza poprostu jak sie zachowac przy Tobie,nie chcą Cie urazic i moze boja sie poruszac tego tematu zeby nie rozdrapywac ran,mysle ze mają swiadomosc ze cierpisz po stracie coreczki i moze nie chca o tym mowic bo nie wiedza poprostu jak,bo nikt tak naprawde nie wie co czujesz,oprócz Ciebie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Tak sobie mysle ze co np w sytuacji w ktorej jest susza i jednak jest zakaz wstepu do lasu jak w zeszlym roku,to wtedy policja moze dac mandat czy nie?
No właśnie to nie o to chodzi. Bo my już nie raz rozmawialiśmy np z teściową. My ciągle coś o Niej wtrącamy przy ludziach. Wiem, jak ktoś się boi tego tematu i już umiem zachęcić np do pytań. Doskonale wiedzą, że lubimy o Niej rozmawiać i więcej bólu sprawia nam unikanie tematu, mówiliśmy im to nie raz. Więc niestety to nie to.

Cytat:
Panna Izabela może rodzina nie wspomina o Wikusi bo myślą, że przysporzy Ci to więcej bólu i cierpienia? Sama nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji...
Co do mojego plemienia to już sama nie wiem, bo na okresowe trochę za wcześnie, na implantacyjne na późno i w ogóle jest do duuuu.... Organizm płata figle po prostu...
Geosmina prokaktyna w normie, jedynie ta po obciążeniu za wysoka, myślisz że to może być powód? Do mojego lekarza mam termin dopiero 18, może pójść do innego wcześniej?

Poza tym piękne macie włosy kobietki😍 aż mnie naszło na ombre, powiedzcie czy to trzeba często "poprawiać"?
Jak wyżej...

Plamienie faktycznie jakieś dziwne, ale może to jakieś tam o plamienie i nie trzeba się przejmować?

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Mam tak samo

Pewnie, korzystaj póki możesz

Piękne włosy!

Przykro mi ale musicie pozytywnie myśleć..

Kolejna z pięknymi włosami

Gabinety kosmetyczne otwarte do 17? Sama prowadzę działalność w tym kierunku i tak naprawdę to od 16 do 21 mam największy ruch i nie wyobrażam sobie pracować do 17
Dokładnie, uważam tak samo. Tu jakbyś otworzyła otwarty choćby do 19 to byś nie miała konkurencji żadnej. Jak się jakaś trafi do 18 to cud normalnie... No ale tu i bezrobocie spore i mimo wszystko sporo młodych mam. Albo panie z urzędu kończące o 15 chodzą i nauczycielki jak mają okienko i nastolatki.

Cytat:
No kurde grypa żołądkowa a polip, dziewczyno co Ty chcesz, co tam jakieś polipy! Albo chęć posiadania potomstwa! Wymioty i sraczka, to są dopiero choroby
Cytat:
Hej dziewczyny.
Orientujecie się, czy po owulacji śluz płodny nadal się utrzymuję?
Jak tak to ile dni?
Ja mam wszystkie dni płodne płodny śluz. Czasem mam w niepłodny płodny śluz Ale nie da się podać ile dni konkretnie.

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Ha! wycwaniłam się i jutro rano jadę do swojej mamy podjem troszkę

Kochana cała nasza 4 osobowa rodzinka ! Teściowa wymyśliła dietę i katuje nią wszystkich

O proszę , jakaś kobitka wreszcie w temacie ! A nie chciałaś pójść w ślady tatusia ?
Tyle w temacie, ile wiem od taty Jakoś mnie to nie kręciło nigdy. Samo to że mój tata ma nienormowany czas pracy, wymogi żeby się zgadzało w papierach a rzeczywistość to same nerwy... Nie, nie kręci mnie to Ja jestem typową humanistką, mi się marzyło naprawianie relacji międzyludzkich

Cytat:
Uważają chyba że skoro nie ma to nie ma, i nie rozumieją że można tak bardzo chcieć, że się zrobi i przejdzie wszystko. Skoro mi jest dobrze to po co mi dziecko... To same kłopoty i już nie będę mogła żyć jak sobie chce. Ale stwierdziłam że już nie będę mówić że idę do gina itp. Ciekawe kiedy coś sami zapytaja
Dziecko to kłopot? Taki jak Ty i Twoja siostra?...
Nie mów nic rodzicom, niech się sami zainteresują, masz rację.
Ja bym chciała, żeby moi interesowali się wszystkim mniej...

Cytat:
Ewula trzymam kciuki za progesteron ☺

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Hehehe już się nie mogę doczekać większych piersi, w sumie ciąża i karmienie to jedyny czas kiedy je w ogóle miałam, bo inaczej to malotki jakich mało 😉
A mi nadal nie zmalały

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 06:29   #1327
natlem
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-D

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 06:45   #1328
pater86
Zadomowienie

Cytat:

No kurde grypa żołądkowa a polip, dziewczyno co Ty chcesz, co tam jakieś polipy! Albo chęć posiadania potomstwa! Wymioty i sraczka, to są dopiero choroby

Hehehehe świetnie powiedziane 😁
Stary 2016-02-04, 08:27   #1329
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Hehehehe świetnie powiedziane 😁
Też się uśmiałam z rana ;-) no masakra mając jeszcze na uwadze że siostra ma 43 lata :-S

Stary 2016-02-04, 08:29   #1330
Ewula88
Wtajemniczenie

melduję się po oddaniu krwi:P wyniki dziś po 14 Pochwalę się na pewno.
dziś temp 36,8 i rośnie
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 09:00   #1331
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie to nie o to chodzi. Bo my już nie raz rozmawialiśmy np z teściową. My ciągle coś o Niej wtrącamy przy ludziach. Wiem, jak ktoś się boi tego tematu i już umiem zachęcić np do pytań. Doskonale wiedzą, że lubimy o Niej rozmawiać i więcej bólu sprawia nam unikanie tematu, mówiliśmy im to nie raz.
To ja juz nie wiem,mozna byc az tak malo empatycznym?
Stary 2016-02-04, 09:00   #1332
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
ja tez mysle nad permanentnymi brwiami, ale jednak troche sie boję:/ na jak dlugo tali zabieg starcza?

Na jakieś dwa lata, myślę, bez poprawki.

Cytat:
To niefajnie z rodzicami, ale cudownie, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja marzę o pięknych brwiach juz nawet wybrałam salon kosmetyczny. Teraz tylko czekam na odwagę boję się, że zrobią mi nienaturalne i nie będę mogła się poznać w lustrze

Ja też się bałam, ale widziałam zdjęcia jak robią tak gdzie byłam i chyba z pół godziny tłumaczyłam Pani, że chcę naturalnie, że się boję, poprawiała mi kształt na moje życzenie kilka razy, aż było ok wg mnie (najpierw rysuje kształt kredką).

Cytat:
Nie, to nie literówka. To słownik w telefonie
Mój telefon zapamiętuje ostatnio same takie słowa: ciąża, owulacja, dni płodne, zagnieżdżenie zarodka, więc mu się od razu nasunęły badania prenatalne
Coś Ty, ja się nie umiem gniewac, jak coś to strzelam focha

Uśmiałam się!

A my z TŻ wczoraj zabookowaliśmy wakacje w sierpniu! Szaleństwo, spontan i w ogóle, jak TŻ zacznie nowa prace, to przecież nie powinno być problemu z urlopem w sierpniu, a juz jest na ci czekać, a jak zajdę w ciążę, to najwyżej z brzuchem polecę albo będziemy jakaś zamianę kombinować, co ma być to będzie Raz się żyje
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 09:12   #1333
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:

A my z TŻ wczoraj zabookowaliśmy wakacje w sierpniu! Szaleństwo, spontan i w ogóle, jak TŻ zacznie nowa prace, to przecież nie powinno być problemu z urlopem w sierpniu, a juz jest na ci czekać, a jak zajdę w ciążę, to najwyżej z brzuchem polecę albo będziemy jakaś zamianę kombinować, co ma być to będzie Raz się żyje
To gdzie wyruszacie?my chcielibysmy wybrac sie gdzies z corką ale w kraju i zabardzo nie wiemy gdzie by sie nie nudzila zbytnio
Stary 2016-02-04, 09:15   #1334
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
dziś temp 36,8 i rośnie
Super, przydałaby się jakaś dobra wiadomość na poprawę humoru ☺

Ja żeby poprawić sobie swój wisielczy humor bo oczywiście plamienia nie ustały... kupiłam sobie ogromnego pączka z bitą śmietaną, takiego że na raz nie dałam radę zjeść 😆
Stary 2016-02-04, 09:20   #1335
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też się bałam, ale widziałam zdjęcia jak robią tak gdzie byłam i chyba z pół godziny tłumaczyłam Pani, że chcę naturalnie, że się boję, poprawiała mi kształt na moje życzenie kilka razy, aż było ok wg mnie (najpierw rysuje kształt kredką).

Uśmiałam się!

gdzie? szukam inspiracji ja się boję bukować :/

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

Ja żeby poprawić sobie swój wisielczy humor bo oczywiście plamienia nie ustały... kupiłam sobie ogromnego pączka z bitą śmietaną, takiego że na raz nie dałam radę zjeść 😆
ja tez mam mega dużego paczką z bitą śmietaną, nie dałam rady na raz
Stary 2016-02-04, 09:27   #1336
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Może i nikłe, ale znam dziewczyny, którym udało się za 2 lub 3 razem i jest ich sporo Nie wolno tak pesymistycznie myśleć, trochę optymizmu

Maybe, maybe

Polecam Ci Galerię Tortów Artystycznych na Floriańskiej i Bożego Ciała. Mają przepyszne torty i inne słodkości. Właśnie takie wymyśle smaki, egzotyczne, ale przepyszne, palce lizać. Zawsze zamawiam tam torty na wesela, ale i inne okazje, urodziny, imieniny, chrzciny. Bo tylko od nich torty mogę przełknąć
I absolutnie nie ma nic nasączonego alkoholem. Tego bym nie tknęło. Ten prosecco, to taka milimetrowa galaretka, a właściwie przeźroczysty lukier, którym zakończony jest tort. No niebo w gębie

Ja niestety jestem uzależniona od kosmetyczki. Szczególnie jeśli chodzi o paznokcie, co 3 tygodnie chodzę. Ale i na inne zabiegi lubię, kwasy, depilacja, no i to nieszczęsne oczyszczanie
Tylko, że moje kosmetyczki, jedna od paznokci, druga od zabiegów przyjmują do 19 i do 21. Aż się dziwie, że mają otwarte tylko do 17, przecież kobiety które pracują, mogą przyjść po pracy, więc zdecydowanie powinny wydłużyć ten czas.

A co do Twojej Córeczki, to również myślę jak dziewczyny, że może Twoi bliscy nie chcą rozdrapywać ran dlatego unikają tego tematu? Aby nie sprawiać Ci więcej przykrości, smutku i cierpienia. Może pamiętają o Niej na swój sposób, też to przeżywają, ale nie chcą Cię tym jeszcze dodatkowo dołować?
Wiesz, kilka razy był tu temat jakie to jest denerwujące i irytujące takie ciągłe gadanie o staraniach, planach, dzieciach, szczególnie gdy ktoś się stara - nie wychodzi, a rodzina dopytuje. Może właśnie Twoi bliscy chcą tego uniknąć?

Dzię - ku - je - my! Ja poprawiam raz na rok

Szewc bez butów chodzi. My mieszkamy w lesie, a jeszcze nigdy "tego" w nim nie robiliśmy

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Kamień z serca Ciesze się, że wszystko dobrze
A rodzice no cóż.... szkoda nawet nerwów. Chyba przestałabym ich informować o tym co się u mnie dzieje....

Oj tak, jest Sama wymyśliłam ich już chyba z pięć, a to dopiero 6 dpo
co do makijażu permanentnego...mam znajomą, która robila sobie tak usta, i zarazila sie j kosmetyczki na wzw b... przechodziła chemię, i powiedziala ze nigdy więcej masakra co

ja do kosmetyczki chodze tylko na henne i czasem na pazurki bylam 2 razy na kwasach tez ale szkoda mi na to kasy

Cytat:
dziś temp 36,8 i rośnie
czekamy!

Cytat:

Uśmiałam się!

ale super, zazdroszczę! ! gdzie jedziecie?

Cytat:

Ja żeby poprawić sobie swój wisielczy humor bo oczywiście plamienia nie ustały... kupiłam sobie ogromnego pączka z bitą śmietaną, takiego że na raz nie dałam radę zjeść ��
ja tez juz po pączku u nas w pracy szefostwo zamówilo chyba tysiac pączków, ale ja postanowiłam zjeść maks.2, bo tluste to jak cholera.

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-02-04 o 10:49
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 09:43   #1337
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Super że wynik ok przykro mi z powodu podejścia rodziców, ja bym w ogóle nic nie mówiła na Twoim miejscu skoro tak robią

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Ha! wycwaniłam się i jutro rano jadę do swojej mamy podjem troszkę
Ja też jadę do mojej

Cytat:
dziś temp 36,8 i rośnie
trzymam za wyniki
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 10:28   #1338
cavagirl
Rozeznanie

Jedziemy na Ibizę ale w takie klimatyczne miejsce, nie w środek imprezowni. Trochę ponad zaplanowany budżet wyszliśmy, ale teraz jak TŻ bez pracy, to nauczyliśmy sie mega oszczędzać, tak więc damy radę jak tam mam, że muszę sie oderwać raz w roku i mogę na to ostatni grosz wydać, to średnio odpowiedzialne, ale co tam. Dość nerwów i problemów na co dzień, cos trzeba czasem dla siebie zrobić!
Mojego brata żona w dość zaawansowanej ciąży była kiedyś na wakacjach samolotem i było ok, wiec jakby co, to dzidzia będzie miała pierwsze wakacje zaliczone. Dodam, ze hotel bez dzieci, wiec gdyby do tego czasu ciąży nie było, to nie będą mnie wszędzie dzieciaki otaczały. Wystarczy, ze w wakacje urodzi żona brata TŻta.
Stary 2016-02-04, 10:29   #1339
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Też się uśmiałam z rana ;-) no masakra mając jeszcze na uwadze że siostra ma 43 lata :-S
Ty wiesz, jakie to groźne w tym wieku?!
Cytat:
To ja juz nie wiem,mozna byc az tak malo empatycznym?
No jak widać można... Trochę już przywykliśmy do tego, że tylko my o Wikusi wspominamy i wtedy robi się cisza. Wcześniej jak coś mówiliśmy to rozmawiali z nami, teściowa sama dzwoniła i mówiła, że sobie o Niej myślała. Teraz to jest cisza i od razu zajmują się starszą wnuczką. Żeby nie było, nie mówimy o Wiki cały czas..

Cytat:

Ja dzisiaj robię podejście do swoich pączków. Pewnie tż nażre się w pracy i będzie miał dość, ale mi najbardziej smakowały pączki mojej babci i chciałabym spróbować je odtworzyć, no i zawsze to swoje a nie kupne. Tylko jak coś robię pierwszy raz to średnio mi to wychodzi, więc pewnie będę zła chodziła...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-02-04, 10:35   #1340
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedziemy na Ibizę ale w takie klimatyczne miejsce, nie w środek imprezowni. Trochę ponad zaplanowany budżet wyszliśmy, ale teraz jak TŻ bez pracy, to nauczyliśmy sie mega oszczędzać, tak więc damy radę jak tam mam, że muszę sie oderwać raz w roku i mogę na to ostatni grosz wydać, to średnio odpowiedzialne, ale co tam. Dość nerwów i problemów na co dzień, cos trzeba czasem dla siebie zrobić!
Mojego brata żona w dość zaawansowanej ciąży była kiedyś na wakacjach samolotem i było ok, wiec jakby co, to dzidzia będzie miała pierwsze wakacje zaliczone. Dodam, ze hotel bez dzieci, wiec gdyby do tego czasu ciąży nie było, to nie będą mnie wszędzie dzieciaki otaczały. Wystarczy, ze w wakacje urodzi żona brata TŻta.
zazdroszczę odwagi! Mi się marzy teneryfa, nawet już wszystko znalazłam, hotel, samolot ale nie mam odwagi zabukować, bo co jeżeli zajdę... Wstępnie planuję urlop w czerwcu i w sierpniu.Chyba będzie polować na last minute. U nas z kasą też kiepsko, będziemy się budować i jak pomyślę ile kasy na to pójdzie to mnie boli głowa
Stary 2016-02-04, 10:44   #1341
natlem
Zadomowienie

Cytat:
dziś temp 36,8 i rośnie
Czekam z niecierpliwością na Twój wynik. :-D

Stary 2016-02-04, 10:49   #1342
Qazsew
Zakorzenienie

A u mnie @ ale jakos nie mam dola zwlaszcza ze corka biega z kocykiem na plecach po całym domu i udaje superbohatera
Stary 2016-02-04, 11:05   #1343
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszcze tydzien czy 2 i sami czy z biura?

ja nie rezerwuje, bo jednak w ciązy obawiam się być za granicą, ale ibizę też mam na liscie do realizacji. Tylko ja to bym chciała tak na 2 tyg, bo my zwiedzamy, a 2 tyg to już koszt spory. W ogóle teraz podróże podrożały, szczególnie te dalsze, bo jednak wiele krajów odpada i sporo ludzi nie chce jeździć typu egipt, tunezja, turcja itp. Widzę różnicę w cenach niestety.

Cytat:
zazdroszczę odwagi! Mi się marzy teneryfa, nawet już wszystko znalazłam, hotel, samolot ale nie mam odwagi zabukować, bo co jeżeli zajdę... Wstępnie planuję urlop w czerwcu i w sierpniu.Chyba będzie polować na last minute. U nas z kasą też kiepsko, będziemy się budować i jak pomyślę ile kasy na to pójdzie to mnie boli głowa
polecam, byłam i cudownie.

ale tak jak mówię nie odważyłabym się w ciazy wiem, ze masa kobiet lata, ale jednak widzę po koleżankach, ze wiele z nich ma jakieś skurcze, problemy i laduja na izbie przyjęć, nie dla mnie taki stres.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 11:11   #1344
pater86
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie @ ale jakos nie mam dola zwlaszcza ze corka biega z kocykiem na plecach po całym domu i udaje superbohatera
To że mamy już dzieci jest dużym lekarstwem dla nas, przynajmniej dla mnie. Jeszcze bardziej doceniam że go mam i daje mi to większa nadzieję, że w końcu uda się drugi raz ☺ To tylko kwesta czasu i starań, które mają przecież być przyjemne. Tak sobie to wszystko tłumaczę, ale jak przychodzi @ to humor siada...
Stary 2016-02-04, 11:17   #1345
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Podpisuje się dwiema rękami! U nas podobna sytuacja, ja bez pracy, mąż kokosów nie zarabia, leasing i kredyty na głowie ale wakacje muszą być My juz w styczniu rezerwowalismy na wrzesień. Wolę sobie odmówić jakiegoś ciucha, imprezy czy remontu w domu i wydać to na podróże. I też planuje pojechać w ciąży. Jak będę np. w 6 mc to nie widzę przeszkód Gorzej jak się uda teraz to termin będzie na październik Wtedy najwyżej wyślę męża z siostrą bo jadą wspólnie nasi znajomi to nikt nie będzie się głupio czuł
Stary 2016-02-04, 11:48   #1346
MajWija
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
w swoich obserwacjach cyklu mam rubryczkę rozciągliwość śluzu płodnego i nie wiem, od ilu cm mam do tego "rozciągliwego" zaliczać.
Raz mi się rozciąga na 1,5 cm raz na 2 a innym razem na 5cm, czyli od1,5 do 2-3cm można już zaliczać do rozciągliwego?

Dzięki za pomoc.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 11:54   #1347
cavagirl
Rozeznanie

No właśnie tez sie zastanawiałam, ze jak bym teraz zaszła, to trochę by kolidowało jednak, ale 6 miesiąc to luzik Teraz każdy grosz będę odkładała na ten wyjazd, żeby za bardzo oszczędności marnych nie naruszyć i żałuje właśnie, ze w styczniu nie zarezerwowaliśmy bo pewnie taniej było, ale trudno juz.
Jedziemy na tydzień, no bo nie wiadomo jak będzie w nowej pracy u TŻ, łatwiej tydzień dostać niż dwa. Przez biuro podróży, lubimy sami sobie jeździć, ale nie było teraz tanich biletów nigdzie, a jak będę w ciąży to lepiej żeby zawieźli, przywieźli i wszystko pod nos
W razie czego zawsze można zmienić jakis rezerwacje albo w ostateczności odsprzedać, wiec małego cykora miałam, ale przynajmniej juz mam o czym myślec jak mnie ktoś w pracy wkurzy
Stary 2016-02-04, 12:05   #1348
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
To że mamy już dzieci jest dużym lekarstwem dla nas, przynajmniej dla mnie. Jeszcze bardziej doceniam że go mam i daje mi to większa nadzieję, że w końcu uda się drugi raz ☺ To tylko kwesta czasu i starań, które mają przecież być przyjemne. Tak sobie to wszystko tłumaczę, ale jak przychodzi @ to humor siada...
No fakt, macie dużo łatwiej niż osoby, które nie mają jeszcze dziecka lub nie mają go ze sobą. Moja szwagierka chce drugie, ale że ma już córeczkę to nie ma jakiegoś mega parcia i nie przejmuje się niepowodzeniami.
Cytat:
Hej dziewczyny
w swoich obserwacjach cyklu mam rubryczkę rozciągliwość śluzu płodnego i nie wiem, od ilu cm mam do tego "rozciągliwego" zaliczać.
Raz mi się rozciąga na 1,5 cm raz na 2 a innym razem na 5cm, czyli od1,5 do 2-3cm można już zaliczać do rozciągliwego?

Dzięki za pomoc.
W życiu nie mierzyłam tego w cm

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-02-04, 12:10   #1349
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
dziś temp 36,8 i rośnie
Trzymam kciuki! Ktory to dc?

Cytat:

Jedz i niech idzie w cycki
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 12:16   #1350
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki! Ktory to dc?

Jedz i niech idzie w cycki
to dopiero progesteron, ale jak będzie adekwatna wartość i potwierdzi, że owu była to nie wiem czy jutro nie zrobię bety. 23 dc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości