Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-04, 18:42   #1201
olinka012
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Gratulacje wizyt! Dziewczyny możecie mnie uświadomić co to jest badanie anty hbg?
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 18:51   #1202
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Ale chyba dziewczyny nie będzie problemu jak narazie dziecko będzie jeździło w tym foteliku od wózka w 3w1 ?
Wg. mnie nie będzie problemu nawet jeżeli przy takim foteliku zostaniesz ale to jest indywidualna sprawa każdego rodzica.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła :-D

Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-)

Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem :-P

i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew.
Bardzo ładnie
A bakterie się wyleczy...

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie. I dalej dzidzia się nie ujawniła- kolanka ściśnięte i koniec. Za to lekarka się pytała czy mamy wysokich ludzi w rodzinie, bo maleństwo miało nogi jak 23 tydzień, a ogólnie wychodziły pomiary na 19 tydzień (a z terminu wypada 20tyg. 2 dni).
Dzidzia 330g. Niska hemoglobina - taka na granicy wyszła. Jakie żelazo brać?
No Ty to się naczekasz na poznanie płci malucha! Najważniejsze że wszystko ok.
Ja zażywam tardyferon fol ale to jest na receptę.

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie odnośnie używanego fotelika. Hmm... Ja mam takie mieszane uczucia, bo nawet jeśli fotelik nie był w żaden sposób uszkodzony to zawsze niezależnie od tego jak się dba o fotelik zachodzą procesy starzenia materiału. Podlega też jakimś obciążeniom, które prowadzą do zmęczenia materiału. Wysokie temperatury latem nie pozostają obojętne, zwłaszcza na tworzywa sztuczne. W miarę upływu czasu z powodu wymienionych wyżej procesów na pewno w jakimś stopniu w razie sytuacji awaryjnej słabiej spełnia swoją rolę. Pozostaje pytanie w jakim, a bez wiedzy odnośnie szczegółowych parametrów użytych materiałów i ekspertyzy danego egzemplarza w danym momencie na te pytania sobie nie odpowiemy.

Właśnie myślałam, żeby rzeczy do szpitala dla siebie kupić jako pierwsze, ale nie wiedziałam jaki rozmiar.
Ja mam najmniejsze rzeczy na 62, tylko kilka pojedynczych sztuk 56. Wydedukowałam sobie, że skoro ja ważyłam 4750g, mąż 3900g i w rodzinie wszystkie dzieci takie duże to na wszelki wypadek kupię większe. Wiem, że to nie musi tak działać ale w razie czego dokupimy.
Te pierwsze foteliki- nosidełka wystarczają tylko na kilka miesięcy, więc można kupić używany jeszcze na gwarancji. I tych fotelików nie zostawia się raczej w aucie, bo dziecko wyjmuje się zwykle z samochodu razem z fotelikiem.

Ile Ty ważyłaś ?

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień doberek wszystkim mamusiom

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków

Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś czy ubranka z "George" są coś warte? Bo kusi mnie na all zamówić ale nie wiem czy warto... a nie chcę zamawiać po jednej sztuce na "próbę" bo ciuszek kosztuje 5zł a przesyłka 12...
Dużo ubranek z Georga widuję w SH, a to raczej świadczy o tym że są superwytrzymałe

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Zjadłam trzy pączki z adwokatem czyli teraz muszę się położyć na 30 godzin?
Hahaha, a jakże!

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, ja juz po usg polowkowym. Tyn razem dzidzia pięknie wspolpracowala, liczylysmy z panią dr nawet paluszki 😍 jest synek na 100% i wazy 350g

Jedyne co to nie mogla wydrukować zdj serduszka ale mowila ze jest ok, i mam lozysko dość nisko położone, ale ponoc nie jest zle...
Gratuluję synka! Zuzia będzie mieć młodszego braciszka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj dzień rozpusty- 4 pączki, a na kolację tortilla bo mi koleżanka w pracy smaka narobiła

a tak btw ktoś jeszcze pracuje, czy wszystkie już odpoczywacie? ja już odliczam dni, chociaż średnio widzę odpoczynek z moim Ancymonem
Ja pracuję i raczej jeszcze trochę to potrwa
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 18:52   #1203
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

fiazo jak wyszły pączki z piekarnika? Też takie dobre jak smażone?

A moja Igunia dzisiaj wstała blada jak ściana, z bólem głowy Jak ją dotknęłam to zaraz wiedziałam, że ma wysoką gorączkę. Nie myliłam się, bo termometr pokazał już z rana 39,2... Ciekawe co z tego wyniknie, bo póki co innych objawów brak...
Wyszły jak bułeczki bo troche wiecej mąki podsypałam. Ogólnie smaczne, ale nie to samo co smażone.
Zdrówka dla Iguni

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tak dziewczyna z dużym krawieniem trafiła w ostatniej chwili ją i dziecko uratowali. Miałam rozległą operacje po cc bo narządy wew były uszkodzone przy tak szybkim wyjęciu dziecka. Byłam przypadkiem przy tym jak lekarz rodzinie tłumaczyl -zebyście nie pomyślały że podsłuchiwałam jak stara plotkara
Hol byl pomiędzy oddziałem gin, patologi ciąży, nowodorodkami a porodówką i często jak TZ do mnie przychodził to lekarze z porodówki wychodzili do rodziny z informacją. Wtedy jak tą dziewczynę z oderwanym łozyskiem przywieźli to aż mi ciarki przechodziły Niech żadną z Nas to nie spotka
Kolegi z pracy żona tez miała cc w skutek odklejenia sie łożyska. Miałyśmy rodzić ona w lipcu a ja w sierpniu. Obie po przejsciach. Ona koniec maja urodzila ja początek lipca. Teraz znów jestesmy "razem" w ciąży. Ona na 9 a u mnie 28 czerwca.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła :-D

Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-)

Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem :-P

i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew.
Super. Brawa za udaną wizytę.

Cytat:
Ja też po wizycie. I dalej dzidzia się nie ujawniła- kolanka ściśnięte i koniec. Za to lekarka się pytała czy mamy wysokich ludzi w rodzinie, bo maleństwo miało nogi jak 23 tydzień, a ogólnie wychodziły pomiary na 19 tydzień (a z terminu wypada 20tyg. 2 dni).
Dzidzia 330g. Niska hemoglobina - taka na granicy wyszła. Jakie żelazo brać?
Brawo za wizyte. Najwazniejsze że wszystko ok. Wstydzioszek chce utrzymać Was w niepewności

Cytat:
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś czy ubranka z "George" są coś warte? Bo kusi mnie na all zamówić ale nie wiem czy warto... a nie chcę zamawiać po jednej sztuce na "próbę" bo ciuszek kosztuje 5zł a przesyłka 12...
dobra jakość, mialam kilka z sh

Cytat:
Hej, ja juz po usg polowkowym. Tyn razem dzidzia pięknie wspolpracowala, liczylysmy z panią dr nawet paluszki 😍 jest synek na 100% i wazy 350g

Jedyne co to nie mogla wydrukować zdj serduszka ale mowila ze jest ok, i mam lozysko dość nisko położone, ale ponoc nie jest zle...
Gratulacje. Super że ok.

Ja mam zamiar pracować do końca kwietnia jak wszystko bedzie dobrze.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 18:52   #1204
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Gratulacje wizyt! Dziewczyny możecie mnie uświadomić co to jest badanie anty hbg?
A może chodzi Ci o anty HBs?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 18:55   #1205
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Te pierwsze foteliki- nosidełka wystarczają tylko na kilka miesięcy, więc można kupić używany jeszcze na gwarancji. I tych fotelików nie zostawia się raczej w aucie, bo dziecko wyjmuje się zwykle z samochodu razem z fotelikiem.
Mój mały w nosidelku jeździl do 12 miesiąca. Zależy jak duże dziecko i jakie nosidelko. Nie może głowa z nosidełka wystawać z tego co pamiętam.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:20   #1206
ewka555
Zakorzenienie

Doczytalam.

Asiek gratulacje, zebrah gratuluje, kurczę ale wstydzioch Ci się trafił !

Sliweczka moja Zuzia do 12 mscy jezdzila w pierwszym foteliku. Wozi sie dopóki nie przekracza wagi (sa foteliki do 9 lub 13kg) lub dopóki nie wystaje Glowa. I nie ma sensu wczesniej przekladac dziecka do większego fotelika a zwłaszcza przodem do kieru ku jazdy, bo układ kostny jest niewykształcony i nawet przy ostrym hamowaniu może być problem. No ale ja jestem świruska na punkcie bezpieczeństwa i przewożenia dzieci...

SliwecKa jak tam cora?

Haneczkab dzieki, nie martwię się, nie lubię czarnowidztwa. Skoro mowila, ze nie jest zle z tym lozyskiem, to na pewno ma racje, po prostu postaram sie bardziej oszczędzać ..noo, o ile przy mojej rocznej diablicy to możliwe.😁

Dziewczyny., poszłam do apteki, pani uroseptu nie chciała mi sprzedać, dala tylko listek zuravitu. Bralyscie? Mozna w ciąży? Jedną dziennie bralyscie, czy dwie?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:23   #1207
misia880
Zakorzenienie

Czemu nie chciala uroseptu? Ja normalnie go biore

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:27   #1208
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Czemu nie chciala uroseptu? Ja normalnie go biore

Jakas starsza farmaceutka byla i poczytala ulotkę, powiedziała zd nie mozna. Mowie jej, ze nie można bo nie prowadzą badan na kobietach w ciąży. Powiedziała ze nie sprzeda i tyle 😁

A zuravit mozna?
Stary 2016-02-04, 19:30   #1209
australia87
Zakorzenienie

Żuravit chyba Olinka bierze Ja piję herbatę żurawinową tylko, to nie pomogę...

Tak spojrzałam właśnie na skład Żuravitu, to raczej nie powinien zaszkodzić

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-02-04 o 19:32
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:31   #1210
agusiia69
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt !!

Jutro mam połówkowe. W końcu zobaczę moje maleństwo

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No słodkie owszem, ale nie lubię różowego w nadmiarze A jeszcze jak to tego dochodzi pierdylion kwiatuszków, wstążeczek itp itd, to już w ogóle dziękuję bardzo
Ja lubię
Stary 2016-02-04, 19:32   #1211
misia880
Zakorzenienie

Herbata zurawinowa nic nie pomaga tak mi urolog pow ostatnio. Kazal kupic sok z zurawiny w aptece, nie taki slodki z herbapola ino taki mega kwasny. 50 ml dziennie az ryja wykrzywia haha 25 zl w aptece i na 21 dni jest po otwarciu.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:36   #1212
ania230
Zakorzenienie

dziewczyny

Nadrabiam Was miałam dzisiaj ciężki dzień...
Tż pokazał mi jak się udostępnia wifi z telefonu i skorzystam z tego żeby poczytać co u Was słychać.
Cytat:
Soffinka- ale fajny

ale Was smaki łapią- a to lody, ta pączka, ptysie, ta andruta I tak wszystko przebił ogórek maczany w nutelli (aż się wzdrygam jak pomyślę)

Ja zrobiłam pizzę i przypaliłam...
zebrah mogę prosić o przepis na pizee? Tż bym jutro zrobiła niespodziankę
Będę wdzięczna

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:37   #1213
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Herbata zurawinowa nic nie pomaga tak mi urolog pow ostatnio. Kazal kupic sok z zurawiny w aptece, nie taki slodki z herbapola ino taki mega kwasny. 50 ml dziennie az ryja wykrzywia haha 25 zl w aptece i na 21 dni jest po otwarciu.
Mam taki, tyle że z czarnej porzeczki A herbatę żurawinową bardziej piję dlatego, że lubię Ja w ogóle herbaciana bardzo jestem
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:41   #1214
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Sliweczka moja Zuzia do 12 mscy jezdzila w pierwszym foteliku. Wozi sie dopóki nie przekracza wagi (sa foteliki do 9 lub 13kg) lub dopóki nie wystaje Glowa. I nie ma sensu wczesniej przekladac dziecka do większego fotelika a zwłaszcza przodem do kieru ku jazdy, bo układ kostny jest niewykształcony i nawet przy ostrym hamowaniu może być problem. No ale ja jestem świruska na punkcie bezpieczeństwa i przewożenia dzieci...
To ja jeszcze dodam, że przy ostrym hamowaniu dziecko nie jest w stanie samo utrzymać główki, bo ma jeszcze zbyt słabe mięśnie na karku i szyi. Dlatego dzieci powinny być tyłem do kierunku jazdy w miarę jak najdłużej.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:44   #1215
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jeszcze dodam, że przy ostrym hamowaniu dziecko nie jest w stanie samo utrzymać główki, bo ma jeszcze zbyt słabe mięśnie na karku i szyi. Dlatego dzieci powinny być tyłem do kierunku jazdy w miarę jak najdłużej.

O, dokladnie! W krajach skandynawskich jest nakaz przewożenia Tylem do 3 czy 4 roku. U nas mieli wprowadzić ale z tego co kojarzę to do 15msca? Jakos tak.

My mieliśmy z mala powiedzmy "wypadek" jak miala miesiąc. Nie wybaczylabym sobie, gdyby cos się stało mojemu dziecku przez głupi fotelik. Uważam ze lepiej przyoszczedzix na ciuchach, tysiącach kocykow itd ale fotelik to rzecz wazna. Ale to nie mi oceniać, każdy rodzic robi jak uważa najlepiej, ja tylko opisuje swoje spostrzeżenia.
Stary 2016-02-04, 19:48   #1216
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie czuję ruchów No, ale to moja pierwsza ciąża, łożysko z przodu, więc tłumaczę sobie, że mam jeszcze czas.
Też tak sobie tłumaczę brak ruchów, u mnie dodatkowo wchodzi jeszcze dość duża ilość wód płodowych.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Mam ochotę na pączki z adwokatem :-D
ja na pączka wiedeńskiego ( z bitą śmietaną )

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 19:51   #1217
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
O, dokladnie! W krajach skandynawskich jest nakaz przewożenia Tylem do 3 czy 4 roku. U nas mieli wprowadzić ale z tego co kojarzę to do 15msca? Jakos tak.

My mieliśmy z mala powiedzmy "wypadek" jak miala miesiąc. Nie wybaczylabym sobie, gdyby cos się stało mojemu dziecku przez głupi fotelik. Uważam ze lepiej przyoszczedzix na ciuchach, tysiącach kocykow itd ale fotelik to rzecz wazna. Ale to nie mi oceniać, każdy rodzic robi jak uważa najlepiej, ja tylko opisuje swoje spostrzeżenia.
Do kiedy mieli wprowadzić to nie wiem, ale ponoć do 2r.ż. są osłabione te mięśnie. U was na szczęście nic się nie stało. Ale ciary przechodzą jak sobie człowiek pomyśli co mogło się stać... A pamiętam czasy, że bez fotelików w ogóle dzieci siedziały z tyłu

Stary 2016-02-04, 19:51   #1218
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ubranka kupuje raczej kolorowe. ni am to dla mnie znaczenia czy są różowe czy zielone. Oczywiście małż chciałby księżniczkowe ale na szczęście do kupna rzeczy dla dziecka mi się nie miesza bo on śpiochów od body nie odróżnia. Wczoraj jego siostra pytała czy rożek potrzebujemy a ten pyta czy taki rożek do lodów

Asiek, to dobrze, że NIC nie wyrosło między nóżkami tak się wczoraj martwiłaś

Ewka, gratuluję synka

Ja dzisiaj kupiłam sobie fajną spódnicę ciążowa za 30 zł i wypożyczyłam 3 fajne książki w bibliotece, aż siadłam tam na krzesełku i zaczęłam jedną czytać, tak mnie wciągnęła

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:52   #1219
Madzia9999
Zakorzenienie

Taki sok żurawinowy z Herbapolu na nerki i pęcherz nie pomoże:P Lepiej taki droższy z lepszym skladem z apteki jak pisze Misia
Mnie mama co roku robi sama sok i konfitury z żurawiny. Podobno ta leśna jest najbardziej wartościowa ale zwykle sok i przetwory z takiej hodowlanej się robi

Fotelik polecacie kupic oddzielnie, bezpieczniejszy jest taki niż kupiony w zestawie z wózkiem?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 19:53   #1220
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A więc poproszę, na pierwszej stronie, zakolorować moje dziecię na: [COLOR=Magenta]różowoOtóż, widzieliśmy dokładnie szparkę i jeśli nagle nic nie urośnie pozostanie dziewczynka!- Hania- jak tylko lekarz powiedział płeć byliśmy zgodni z mężem co do imienia- widzieliśmy tam Hanie i już
Haneczko GRATULACJE!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 19:57   #1221
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Do kiedy mieli wprowadzić to nie wiem, ale ponoć do 2r.ż. są osłabione te mięśnie. U was na szczęście nic się nie stało. Ale ciary przechodzą jak sobie człowiek pomyśli co mogło się stać... A pamiętam czasy, że bez fotelików w ogóle dzieci siedziały z tyłu

A, no tak, bo maly, to sie zmieści i na 4 z tylu :/ tragedia jak tak teraz człowiek o tym pomyśli.

Madzia999, polecam blog osiemgwiazdek

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Madzia a Ty wiesz czy zuravit w ciąży mozna?
Stary 2016-02-04, 19:59   #1222
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
dziewczyny

Nadrabiam Was miałam dzisiaj ciężki dzień...
Tż pokazał mi jak się udostępnia wifi z telefonu i skorzystam z tego żeby poczytać co u Was słychać.

zebrah mogę prosić o przepis na pizee? Tż bym jutro zrobiła niespodziankę
Będę wdzięczna
Ania poszło na priv. Smacznego
Wiecie czemu przypaliłam pizzę? BO NIE DAŁAM SERA
Normalnie glut ciążowy w mózgu Zorientowałam się dopiero jak zobaczyłam całe opakowanie mozzarelli w lodówce.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:00   #1223
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Przed chwilą mój mąż poczuł dziecinkę w brzuszku w końcu !!!!!tyle czekał
Super

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 20:03   #1224
kiara92
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluję potwierdzenia płci i grzecznego dzidziusia
Łożysko ma czas do około 30 tygodnia ciąży, aby się podnieść.

Cytat:

Ile Ty ważyłaś ?
No 5 kg prawie Współczuję mojej mamie, bo rodziła mnie naturalnie. W ogóle zauważyłam tendencję wzrostową z kolejnymi ciążami, bo u mojej mamy pierwsze dziecko 4300 g, drugie 4500, trzecie 4750 g. U mojej siostry pierwsze 4200 g, drugie 4500 g. Ciekawe czy to się sprawdza również u innych.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Też tak sobie tłumaczę brak ruchów, u mnie dodatkowo wchodzi jeszcze dość duża ilość wód płodowych.[COLOR="Silver"]
Na pewno to w jakimś stopniu amortyzuje ruchy, ale lada dzień poczujemy i my
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:04   #1225
__Veronique
Wtajemniczenie

Madzia, ja miałam fotelik z wózka 3 w 1, ale my bardzo malutko jeździmy autem. Przydał nam się dosłownie kilka razy i na krótkiej trasie. Jakbym woziła dziecko systematycznie, to rozejrzałabym się za jakimś porządniejszym.

Stary 2016-02-04, 20:08   #1226
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam, ze oglądalas program "Mojae 60gram szcześcia" ja raz pół odcinka ogldałam - caly czas płakałam. Nie oglądałam tego więcej to nie na moje emocje w ciąży
Też nie oglądam bo bym cały czas płakała.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
\

Mojej dobrej passy na allegro ciąg dalszy - właśnie przyszły dwa pajacyki z Nexta za 13 zł Używki, ale w b. dobrym stanie
Ale śliczności

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 20:17   #1227
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia a Ty Kiedy wybierasz się do odpoczywać?
mam nadzieję, że jeszcze tydzień max

Cytat:
Chyba jeszcze parę z nas pracuje A Twój Ancymonek do żłobka nie chodzi?
nie, z teściową siedział teraz w kwietniu chciałabym go posłać do przedszkola bo będzie miał 2,5 roku- żeby nie było na raz tyle zmian, że nowe bobo, przedszkole itd. ale zobaczymy czy się
Cytat:

Ja pracuję i raczej jeszcze trochę to potrwa
sama chcesz, czy jakies inne powody?
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Ja mam zamiar pracować do końca kwietnia jak wszystko bedzie dobrze.
o długo
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt !!

Jutro mam połówkowe. W końcu zobaczę moje maleństwo

Ja lubię
a ja pojutrze
i tez lubię róż :P ale nie w nadmiarze

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Asiek, to dobrze, że NIC nie wyrosło między nóżkami tak się wczoraj martwiłaś
ja u Ciebie od początku czuję córę-ciekawe czy się sprawdzi- kiedy masz usg?
u Madzius90 też babeczka będzie

Cytat:
Normalnie glut ciążowy w mózgu Zorientowałam się dopiero jak zobaczyłam całe opakowanie mozzarelli w lodówce.
pyszna pizza

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:21   #1228
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje ślicznie

Właśnie zjadłam rożka śmietankowego

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się z zapaleniem gardła. Na dodatek od rosnącej górnej ósemki tez mi się zrobiło zapalenie. Takze nie dość ze mam problem z połykaniem to jeszcze z gryzieniem.
Byłam u lekarza ale na jedyny antybiotyk który teraz mogę jestem uczulona, jakby było mało
także dalej musze się ratować domowymi sposobami, plus dostałam coś do pisania gardła i jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będziemy kombinować.

Później pojechałam do położnej- posluchalysmy serduszka mojego Malucha i juz mam lepszy humor

A jutro już połówkowe
Dużo zdrowia życzę

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Co do pączków:

kurde zjadłam aż 4

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 20:22   #1229
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Fiazo wariatka z Ciebie tak długo chcesz pracować chociaż ja też chciałam jak najdłużej ale jak poszłam na zwolnienie i się dowiedziałam jak to moi przełożeni komentowali to uważam że nie mogłam zrobić lepije.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:24   #1230
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja u Ciebie od początku czuję córę-ciekawe czy się sprawdzi- kiedy masz usg?
u Madzius90 też babeczka będzie

pyszna pizza
Call me, 0-700 000 000, 3,69 za minutę, a dowiesz się, kto zamieszkuje w Twoim hotelu All inclucive

Twoja Wróżka - KATE

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości