Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 07:11   #1261
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

AUSTRALIA noo.. Aż sama musiałam sprawdzić, ale jak nic we wtorek zacznie się 25tc.

ZEBRAH jeśli w tych standaryowych to faktycznie poniżej normy.. Bierzesz jakis zestaw witamin w których jest żelazo?

FIAZO ładnie, do końca kwietnia. lepsza jesteś niż ja.. Bo chce do końca marca

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 07:25   #1262
LaLaRe87
Rozeznanie

witam sie w 21 tygodniu owsianeczka zjedzona, dzis na obiad indyjskie tandoori

zaszalalam troche z mama, bo w norwegii nadal trwaja przeceny, obkupilam mala w reczniczki, bodziaki, czapeczki, koszulki, nawet na jesien fajny zestawik i o dziwo nic rozowego (poza reczniczkami hihi) .

cos czesto wychodza te bakterie w moczu.. ciekawe jak u mnie bedzie z wynikami... dopiero na 2 marca robie krzywa cukrowa i badanie moczu oraz morfologie. wczoraj znow na moment stwardnial mi brzuszek, dwukrotnie buuu niby normalne,ale cholerka jednak budzi niepokoj - bo to pierwsza ciaza... na szczescie trwa chwile i nie towarzyszy temu bol... twardnienie wystapilo po 3 godzinach chodzenia, moze po prostu organizm sie zmeczyl...

ja wczoraj zjadlam dwa pieczone, a nie smazone paczki, z budyniem i z marmoladka. pyszne rzucili tu do sklepu paczuszki z mysla o Polakach. Odbiegaja od naszych polskich ociekajacych lukrem, ale jestem pod wrazeniem, bo byly naprawde smaczne. oczywiscie spalilam je cwiczac hahaha

pytalyscie kto jeszcze pracuje, w sumie oficjalnie nadal jestem w pracy od marca zwolnienie, ale z szefem sie dogadalam,ze w kwietniu troche pomoge z fakturami (bo zaczyna sie u nas goracy sezon), ale z domu idzie mi tak na reke ze wszystkim, ze nie widze przeciwwskazan, zeby troche im pomoc

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-02-05 o 07:27
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:08   #1263
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A może chodzi Ci o anty HBs?

Muszę gina dopytać. Napisal hbg o.0

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Lalare mi w tamtej ciąży twardniał brzuch od 20-38 tc

Przy twardnieniu brzucha lub problemach z szyjką trzeba uważać na cwiczenia. Trzymam KCIUKI za WIZYTUJĄCE

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-05 o 08:36
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:43   #1264
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u siostry popilnować Malutka bo musiała wyjść do biura na parę godzin. Malutka jeszcze je cycusia ale również zupki i deserki dla dzieci, wiec zostałam poinformowana jak co i kiedy. Więc o tych godzinkach Malutka dostała jedzenie potem poszliśmy na spacer , usnęła i obudziła się i wszystko było dobrze do czasu jak Malutka zaczęła płakać...nie wiedziałam co jej jest... godzinie ją na rączkach nosiłam, lulałam , sprawdziłam czy ma pieluszką mokra a tu wszystko było dobrze... a dziecina cały czas płakała... chodziło o cycuszka...
Napisałam do siostry kiedy będzie i po 30 minutach dodatkowego płakusiania Malutkiej jak najszybciej się pojawiła... dała cycuszka i po 10 min był spokój i Malutka się już do mnie uśmiechała...
Dziewczyny poczułam się tak niedoświadczona, taka przerażona itp bo przez godzinę wszystkiego próbowałam aby Malutka się uspokoiła i nic nie pomagało...
Opieka nad malutkim dzieckiem jest sztuka więc Mamy wielki szacunek!!!
Ja po dzisiejszym dniu mam dość .. jestem chyba psychicznie wykończona
I jak na razie to nie chce się Malutka opiekować bo .. się boję, ze może się zdarzyć znowu taka sama sytuacja

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Dobranoc dziewczyny

Wiesz, ja też miałam parę lat temu podobną sytuację z siostrzenicą, która miała miesiąc albo dwa. Zaczęła płakać, przewinęłam ją - nadal płacz. Daję mleko, wypiła - nadal płacz. Chciałam ją ululać, a ona się wydziera. No to w końcu usiadłam i zaczęłam beczeć razem z nią Okazało się, że wystarczyło jej założyć bluzę, bo było jej za zimno Także kwestia czasu i wprawy myślę Ze swoim dzieckiem pewnie też inaczej

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
No i znowu się dowiedziałam czegoś nowego. Ja mocz pobieram tak ,że wstaje w środku nocy do sikania, na wpół śpiąc sikam do pojemnika i idę dalej spać No w życiu bym nie pomyślała że źle to robię

Dziś po raz pierwszy poczułam na 100% moje dziecko. Wcześniej czułam ale nie byłam pewna czy to na pewno to, bo takie to nie wyraźne było. A dziś pierwszy raz mój Wojtek tak kopnął że poczułam go przez skórę jak położyłam rękę na brzuchu . niesamowite uczucie.
No ja tak samo Tyle, że sikam rano dopiero, ale nie myję się przedtem ani nic

Super! Teraz to tylko kwestia czasu jak będzie Ci się codziennie odzywał

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Ja od kilku dni zdycham na ból pleców, okolice biodra, lędźwie. Ból z jednej strony. Nie mogę się ułożyć na łóżku, w pracy nie mogę wysiedzieć. Dzisiaj już ratowałam się apapem i nospą, bo juz niewiedziałam jak sobie ulżyć. Nie wiem, może jakiś nerw mi uciska.
Dziewczyny można sparować krzyż i okolice np. maścią końską, albo jakimś innym specyfikiem???

Lecę spać, bo dzisiaj znowu zaspałam do pracy
Ja mam ból kolan, ale niczym nie smarowałam, raz wzięłam apap, bo mnie tak napierdzielały, że aż w nocy płakałam z bólu Biodra też mnie wcześniej bolały, to lekarka mi polecała pas ciążowy czy coś takiego. Nie zainteresowałam się zakupem, bo już mi przeszło w sumie, tylko te kolana...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:44   #1265
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Czytam o tych Waszych bakteriach w moczu i aż się boję jutro oddawać swój, ale przygotowałam sobie kubeczek i wiecie co?
Mam dwa rodzaje: jeden zwykły i jeden sterylny. Ten I nie ma żadnej daty przydatności,a drugi ma i jest jeszcze w folii zapakowany i poleciła mi go pani w aptece mówiąc, ze lepiej wziąć sterylny, bo pciężarnym często się baterie przyplątują.
A jakie Wy macie? Może o to też warto zadbać oprócz podmywania itp.

Idę w końcu spać, żeby warunki do badań spełniać dobranoc
Mi pani w aptece powiedziała, że najlepiej kupować kubeczki jałowe, bo niejałowe przed pobraniem trzeba koniecznie wyparzać.

Kciuki za dzisiejsze wizyty
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:53   #1266
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja przed badaniem moczu zawsze przy skierowaniu dostaję od lekarza pojemniczek na bad moczu. Taka polityka Medicover

Dziewczynki w sobotę wieczorem tata przywozi auto dla mnie. Cieszę się szalenie, ale z drugiej strony sie boję trochę. Ja bardzo mało sama autem jeździłam,prawko mam od 9lat a wyprawę i doświadczenia maleńkie. Z autem teraz będzie mi lżej przy dziecku to już w ogóle...

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:07   #1267
olinka012
Zadomowienie

Australia nie zrażaj się. Jeszcze nie raz maleństwo będzie płakać

Przed pobraniem moczu biorę prysznic dokladnie sie myje a na koniec dezynfekuje rivanolem. Tak mnie uczyli na nefrologii jak bylam z Ola

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-05 o 09:11
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:22   #1268
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość

Przed pobraniem moczu biorę prysznic dokladnie sie myje a na koniec dezynfekuje rivanolem. Tak mnie uczyli na nefrologii jak bylam z Ola
Ja się nie zraziłam, to Ania miała wczoraj chwile zwątpienia

Ja bym nie dała rady wejść pod prysznic z pełnym pęcherzem Wyszły mi raz bakterie, ale gin się nie przejął, więc ja tym bardziej Zobaczymy co mi teraz wyjdzie, bo wczoraj właśnie zawiozłam mocz do badania.
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:30   #1269
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja przed badaniem moczu zawsze przy skierowaniu dostaję od lekarza pojemniczek na bad moczu. Taka polityka Medicover

Dziewczynki w sobotę wieczorem tata przywozi auto dla mnie. Cieszę się szalenie, ale z drugiej strony sie boję trochę. Ja bardzo mało sama autem jeździłam,prawko mam od 9lat a wyprawę i doświadczenia maleńkie. Z autem teraz będzie mi lżej przy dziecku to już w ogóle...
Najpierw jakies spokojniejsze trasy i jak wolisz to z zaufana osobą. Mi wygodniej bylo zaczynać samej bo mnie doradcy z boku wkurzali. Tez miałam dlugą przerwe. Jak zaczęłam jeździc to nie wyobrażam sobie braku auta przy dziecku

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Kciuki za wizyty. Patrze, że dziś same połówkowe

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:31   #1270
motylek1984
Zadomowienie

Madzia szybko się wprawisz, ja miałam prawko 5 lat i dogiero zaczęłam jeździć, a teraz sobie nie wyobrażam życia bez samochodu :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:34   #1271
misia880
Zakorzenienie

Ja odebralam prawko i pojechalaaam tata dawal mi swoje autn, potem kupil mi moje. Za kolkiem to ja od poczatku jak ryba w wodzie

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Przedewszystkim nie mozna sie bac

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:02   #1272
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:

Podziwiam że wytrzymasz bez siusiania przez cały prysznic bo ja jak rano wstaje to od razu muszę siku iść. Ja pierwszy strumień do muszli potem do pojemnika takiego z woreczka nawet się nie podmywam i nie mam problemów z bakteriami w moczu.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:02   #1273
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiedziałam, że trzeba się dezynfekować. Ja się tylko myje ponoć ważne jest, żeby do kubeczka trafił mocz środkowy. Czyli najpierw trzeba się trochę odsikać, potem dopiero do kubeczka, i resztę normalnie do muszli.
Zwykłe pobranie moczu, a taki rytuał

za dzisiejsze wizyty!

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-05 o 10:03
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:04   #1274
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ZEBRAH jeśli w tych standaryowych to faktycznie poniżej normy.. Bierzesz jakis zestaw witamin w których jest żelazo?
Biorę vitaminer prenatal i osobno omega 3 z Olimpu. No i na razie mam tą próbkę tego leku Zelazek, ale nie wiem co kupić potem więc jak coś to poradzę się w aptece. Już wiem dlaczego tak okropnie mam ochotę na kawał mięcha- organizm się domaga żelaza.

PAULA- a jaką sałatkę z tuńczykiem robisz? Rzuć przepis.
FIAZO- siedź w pracy jak tylko zdrowie pozwoli i ochota- przy dziecku każda kasa się przydaje (jak już dojdą nianie, żłobki, a potem szkoła to jeszcze bardziej).

Dzisiaj wieczorem liczę bardzo, że się dowiem co mój maluszek ma między nóżkami. Ale by było jakby się okazała dziewczynka Mąż by chyba spadł, bo jakoś nastawiony na chłopca
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:05   #1275
Asiek121
Zakorzenienie

własnie mi lekarz powiedział, ze przy tych twardnieniach macicy zeby sie pooszczędzać i obserwować takze moze Lalare odpusc narazie cwiczenia ;-)
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:08   #1276
Radena
Zadomowienie

Hello też się wypowiem na temat badania moczu. Więc ja sobie wstaję o 6 rano jak mam jechać zawieźć mocz,pobieram tak jak pisała Veronique,jakoś instynktownie zawsze tak robiłam.nie podmywam się specjalnie na tą okoliczność,ale zawsze mam pojemniczek świeżo wyjety z folijki,nawet jest napisane ze nie używać jeśli folia jest uszkodzona. I w czasie ok 2.5 godziny już pojemniczek jest w laboratorium. Jak do tej pory miałam raz ciut więcej baterii,ale to czułam,bo mnie szczypalo,a tak to 2-5 w polu widzenia,chyba jakoś tak to opisują i mój lekarz mówi że to normalne
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:14   #1277
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u siostry popilnować Malutka bo musiała wyjść do biura na parę godzin. Malutka jeszcze je cycusia ale również zupki i deserki dla dzieci, wiec zostałam poinformowana jak co i kiedy. Więc o tych godzinkach Malutka dostała jedzenie potem poszliśmy na spacer , usnęła i obudziła się i wszystko było dobrze do czasu jak Malutka zaczęła płakać...nie wiedziałam co jej jest... godzinie ją na rączkach nosiłam, lulałam , sprawdziłam czy ma pieluszką mokra a tu wszystko było dobrze... a dziecina cały czas płakała... chodziło o cycuszka...
Napisałam do siostry kiedy będzie i po 30 minutach dodatkowego płakusiania Malutkiej jak najszybciej się pojawiła... dała cycuszka i po 10 min był spokój i Malutka się już do mnie uśmiechała...
Dziewczyny poczułam się tak niedoświadczona, taka przerażona itp bo przez godzinę wszystkiego próbowałam aby Malutka się uspokoiła i nic nie pomagało...
Opieka nad malutkim dzieckiem jest sztuka więc Mamy wielki szacunek!!!
Ja po dzisiejszym dniu mam dość .. jestem chyba psychicznie wykończona
I jak na razie to nie chce się Malutka opiekować bo .. się boję, ze może się zdarzyć znowu taka sama sytuacja

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Dobranoc dziewczyny
Aniu, spokojnie, nieraz nawet rodzice nie do końca wiedza
o co chodzi dziecku, wiec i tak dobrze sie spisalasa na cycusia nie ma rady

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hehe to tak jak ja I jeszcze same takie z czekoladą czy bitą śmietaną jadłam. Ale pocieszam się, że w bad ogólnym moczu czy morfologii to mi nie wyjdzie,a innych badań jutro nie robię

Czytam o tych Waszych bakteriach w moczu i aż się boję jutro oddawać swój, ale przygotowałam sobie kubeczek i wiecie co?
Mam dwa rodzaje: jeden zwykły i jeden sterylny. Ten I nie ma żadnej daty przydatności,a drugi ma i jest jeszcze w folii zapakowany i poleciła mi go pani w aptece mówiąc, ze lepiej wziąć sterylny, bo pciężarnym często się baterie przyplątują.
A jakie Wy macie? Może o to też warto zadbać oprócz podmywania itp.

Idę w końcu spać, żeby warunki do badań spełniać dobranoc

ja kupuję w folii, bo tamten kazdy dotyka, przeklada..

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość

zaszalalam troche z mama, bo w norwegii nadal trwaja przeceny, obkupilam mala w reczniczki, bodziaki, czapeczki, koszulki, nawet na jesien fajny zestawik i o dziwo nic rozowego (poza reczniczkami hihi) .

cos czesto wychodza te bakterie w moczu.. ciekawe jak u mnie bedzie z wynikami... dopiero na 2 marca robie krzywa cukrowa i badanie moczu oraz morfologie. wczoraj znow na moment stwardnial mi brzuszek, dwukrotnie buuu niby normalne,ale cholerka jednak budzi niepokoj - bo to pierwsza ciaza... na szczescie trwa chwile i nie towarzyszy temu bol... twardnienie wystapilo po 3 godzinach chodzenia, moze po prostu organizm sie zmeczyl...

ja wczoraj zjadlam dwa pieczone, a nie smazone paczki, z budyniem i z marmoladka. pyszne rzucili tu do sklepu paczuszki z mysla o Polakach. Odbiegaja od naszych polskich ociekajacych lukrem, ale jestem pod wrazeniem, bo byly naprawde smaczne. oczywiscie spalilam je cwiczac hahaha

pytalyscie kto jeszcze pracuje, w sumie oficjalnie nadal jestem w pracy od marca zwolnienie, ale z szefem sie dogadalam,ze w kwietniu troche pomoge z fakturami (bo zaczyna sie u nas goracy sezon), ale z domu idzie mi tak na reke ze wszystkim, ze nie widze przeciwwskazan, zeby troche im pomoc

rozmawialam z siostra i ona mowi, ze jak wlasnie dluzej chodziła to jek brzuch twardnial..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Najpierw jakies spokojniejsze trasy i jak wolisz to z zaufana osobą. Mi wygodniej bylo zaczynać samej bo mnie doradcy z boku wkurzali. Tez miałam dlugą przerwe. Jak zaczęłam jeździc to nie wyobrażam sobie braku auta przy dziecku

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ja do tej pory wole jeździć sama a na początku to już w ogole

Witam sie z rana
Kurde jem sniadanie i najesc sie nie mogę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:22   #1278
Evelinke
Zakorzenienie

Witamy się

My to wczoraj, zjadłyśmy 2 pączki ale bez lukru bo nie lubię bleee za słodko.

Co do twardnienia brzucha, mnie złapało w tym tygodniu we wtorek, jak szlam z piesem do fryca. A szlam powoli, stanęłam na chwilę, pomasowałam się, nie było gdzie usiąść i przeszło. Potem jeszcze posiedziałam ok 50 minut i fryzjera i jak wracałam do domu to już się nie powtórzyło.

Ja jak mam badanie moczu, to zawsze idę się umyć, wycieram się ręcznikiem papierowym, papierem toaletowym (od zawsze), potem trochę siku do kibelka i dopiero potem do pojemniczka. I ani razu nie miałam złych wyników.
Oby tak zostało

A Malutką czuję już bardzo wyraźnie

A no i gratuluję ujawnionych dzidziołków
Szkoda, że mamy jeszcze wstydzioszki

Wczoraj, puściłam sobie i Małej takie kołysanki z you tube i zasnęłam

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:52   #1279
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie z zakupami Ja niesetety jestem troszkę uziemiona w mieszkaniu i cos czuję, ze przeceny na dziedzięce ciuszki mnie ominą :P Po wyjściu ze szpitala w Pepco skarpetki dla małe kupiłam,bodziaka z krótkim rekawkiem i spodenki do tego w pieknym wiosennym miętowym kolorze

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Na początku planuję z TŻ spokojnie pojeździć, ale i tak głównie będę sama jeździła po dużej aglomeracji

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Madzia szybko się wprawisz, ja miałam prawko 5 lat i dogiero zaczęłam jeździć, a teraz sobie nie wyobrażam życia bez samochodu :-D
Muszę się wprawić dla własnej wygody

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja odebralam prawko i pojechalaaam tata dawal mi swoje autn, potem kupil mi moje. Za kolkiem to ja od poczatku jak ryba w wodzie

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Przedewszystkim nie mozna sie bac
Ja długo mam prawko, zdalam przed pójściem na studia. Tam gdzie studiowałam mieszkałam 3 min spacerem od uczelni. W centrum wiadmo płatne parkowanie więc nie potrzebowałam auta. Teraz pracując mam płaciłam gorszę za bilt aglmeracyjny na wszytskie linie, latem i wiosna rowerem dla zdrowia jeździłam do pracy także nie czułam potrzeby posiadania auta Teraz to co innego

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że trzeba się dezynfekować. Ja się tylko myje ponoć ważne jest, żeby do kubeczka trafił mocz środkowy. Czyli najpierw trzeba się trochę odsikać, potem dopiero do kubeczka, i resztę normalnie do muszli.
Zwykłe pobranie moczu, a taki rytuał

za dzisiejsze wizyty!
Też mam zakodowane, że musi być to mocz ze środkowego sturumienia.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
własnie mi lekarz powiedział, ze przy tych twardnieniach macicy zeby sie pooszczędzać i obserwować takze moze Lalare odpusc narazie cwiczenia ;-)
To samo przy wypisie ze szpitala lekarka mowila, że to twardnienie brzucha to tzw stawianie się macicy i na to odpoczynek. Jak długo nie przechodzi i się powtarza to szpital - tylko u mnie tez jest trochę zlożona sytuacja więc podwójnie uwazam,

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Witamy się

My to wczoraj, zjadłyśmy 2 pączki ale bez lukru bo nie lubię bleee za słodko.

Co do twardnienia brzucha, mnie złapało w tym tygodniu we wtorek, jak szlam z piesem do fryca. A szlam powoli, stanęłam na chwilę, pomasowałam się, nie było gdzie usiąść i przeszło. Potem jeszcze posiedziałam ok 50 minut i fryzjera i jak wracałam do domu to już się nie powtórzyło.

Ja jak mam badanie moczu, to zawsze idę się umyć, wycieram się ręcznikiem papierowym, papierem toaletowym (od zawsze), potem trochę siku do kibelka i dopiero potem do pojemniczka. I ani razu nie miałam złych wyników.
Oby tak zostało

A Malutką czuję już bardzo wyraźnie

A no i gratuluję ujawnionych dzidziołków
Szkoda, że mamy jeszcze wstydzioszki

Wczoraj, puściłam sobie i Małej takie kołysanki z you tube i zasnęłam
Tak jak ja
Siostra jest u mnie do poniedzialku i czuła małą
Co wieczór i nad ranem szaleje w brzuszku

Sophia Loren
Stary 2016-02-05, 10:56   #1280
ewka555
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizyty !

Zebrah, no niech sie ten Twój wstydzioch ujawni w końcu

Mala wstala o 5:30 i od rana taki koncert, ze ręce opadają. Musiałam ja nosić, bo w łóżeczku zle, bawić sie zle, moze królewna spac w końcu pójdzie.. Chyba jakis ząb na horyzoncie, ale zerknąć sie nie da..

Ania dokladnie, swoim maluszkiem łatwiej sie zajac, instynktownie szybko zalapiesz, o co chodzi i czemu placze, ze swoim dzieckiem łatwiej. A ze uspokaja sie przy mamusi, to normalne, Twój maluch tez na pewno będzie się domagał Twojej obecności...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

I ja tez jak pobieram mocz do badania, to obowiązkowo musze się najpierw umyć, jakos nie wyobrażam sobie inaczej..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:56   #1281
Evelinke
Zakorzenienie

A u nas jest tak, że jak TŻ daje rękę żeby poczuć córcię to ta się uspokaja i tak naprawdę to poczuł mała ze dwa razy, szkoda mi go 😔

Stary 2016-02-05, 10:57   #1282
Madzia9999
Zakorzenienie

Wlaśnie kciuki za wizyty
Dajcie znać po dziewczynki

Sophia Loren
Stary 2016-02-05, 11:10   #1283
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas jest tak, że jak TŻ daje rękę żeby poczuć córcię to ta się uspokaja i tak naprawdę to poczuł mała ze dwa razy, szkoda mi go 😔

U mnie tez tak jest i w 1 ciąży tez tak bylo
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:11   #1284
Evelinke
Zakorzenienie

Ja też dołączam swoje kciuki

Dzisiaj dużo wizyt

A ja mam dopiero 16, a widziałam Malutką 19 stycznia i już tęsknię za Nią ale coraz bliżej do wizyty

Stary 2016-02-05, 11:14   #1285
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja mam 12.02 miałam dziś mieć wizyte, ale przełożylam bo nie zdążyłabym zrobić badań moczu i krwi w tym krzywa cukrowa. Więc czekam spokojne do przyszłego piątku

Sophia Loren
Stary 2016-02-05, 11:15   #1286
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
oczywiscie tak zrobie malutka najwazniejsza, w weekend bede duzo odpoczywac

zauwazylam to twardnienie wlasnie po dluzszym chodzeniu lub np. podrozy autem i samolotem.

caly czas obswerwuje i zapisuje, aby zdac relacje lekarzowi po powrocie, 17 lutego mam wizyte kontrolna po podrozy

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-02-05 o 11:17
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:21   #1287
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak u nas jest! I w pierwszej ciąży tak samo, ale tylko na początku. Potem jak mała nie miała miejsca się schować to tż mógł ją głaskać ile chciał więc cierpliwości!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:36   #1288
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Herbata zurawinowa nic nie pomaga tak mi urolog pow ostatnio. Kazal kupic sok z zurawiny w aptece, nie taki slodki z herbapola ino taki mega kwasny. 50 ml dziennie az ryja wykrzywia haha 25 zl w aptece i na 21 dni jest po otwarciu.
ja też mam taki mega kwaśny, dodawałam do herbaty. Bardzo pomaga również przy przeziebieniu

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

No 5 kg prawie Współczuję mojej mamie, bo rodziła mnie naturalnie. W ogóle zauważyłam tendencję wzrostową z kolejnymi ciążami, bo u mojej mamy pierwsze dziecko 4300 g, drugie 4500, trzecie 4750 g. U mojej siostry pierwsze 4200 g, drugie 4500 g. Ciekawe czy to się sprawdza również u innych.

Na pewno to w jakimś stopniu amortyzuje ruchy, ale lada dzień poczujemy i my
to przygotuj się, że możesz urodzic duże dziecko
Jak wypada teraz z wymiarami?

Ja ważyłam 5250, moja siostra 4900 i mama rodziła nas sn.
Moj pierwszy syn urodzil się z wagą 4980 też sn (niestety) ale lekarz już w połowie ciąży widział z usg, że wymiarami jest przynajmniej o tydzień starsze czyli większe. I faktycznie wyszedł niedźwiadek.
Teraz też się obawiam, że drugie będzie duże. Na razie, po usg, niby wpasowuje się w siatki tygodnia w którym jestem.
Zobaczymy na kolejnym usg około 30tc.
Pododbno jest prawdopodobienstwo, że jeśli mama była duża to i dziecko może urodzić się duże.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Ja od kilku dni zdycham na ból pleców, okolice biodra, lędźwie. Ból z jednej strony. Nie mogę się ułożyć na łóżku, w pracy nie mogę wysiedzieć. Dzisiaj już ratowałam się apapem i nospą, bo juz niewiedziałam jak sobie ulżyć. Nie wiem, może jakiś nerw mi uciska.
Dziewczyny można sparować krzyż i okolice np. maścią końską, albo jakimś innym specyfikiem???

Lecę spać, bo dzisiaj znowu zaspałam do pracy
mam podobnie, bolą mnie biodra, kolano, pachwiny pod koniec dnia już ledwo chodzę
Tez się zastanawiam czy można czymś smarować
Jak będziesz miała info o bezpiecznej maści to daj proszę znać

Koleżanka ma mi pozyczyć jakiś pas na brzuch- podobno jej pomógł przy takich bólach. Zobaczymy czy to coś pomoże

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-02-05 o 11:42
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:37   #1289
agusiia69
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie

Wszystko jest ok Wymiary są prawidłowe, serduszko bije jak dzwon, narządy na swoich miejscach i nawet lekarka dopatrzyła się, że pęcherzyk moczowy jest pusty, czyli musiała przed wizytą nasiusiać Maluszek waży 383 gram

Dziewczynka nadal pozostaje dziewczynką Widzieliśmy z mężem pipuszke:brzydal :

Ah ale mam super humor
Stary 2016-02-05, 11:41   #1290
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie tak zrobie malutka najwazniejsza, w weekend bede duzo odpoczywac

zauwazylam to twardnienie wlasnie po dluzszym chodzeniu lub np. podrozy autem i samolotem.

caly czas obswerwuje i zapisuje, aby zdac relacje lekarzowi po powrocie, 17 lutego mam wizyte kontrolna po podrozy
U mnie w pierwszej ciąży też pojawiały się takie twardnienia i to bardzo często.
Piszą/radzą, żeby w trakcie podróży siedzącej robić przerwy-wstać i poruszać się bo pozycja siedząca nie sprzyja ciężarnym.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

Wszystko jest ok Wymiary są prawidłowe, serduszko bije jak dzwon, narządy na swoich miejscach i nawet lekarka dopatrzyła się, że pęcherzyk moczowy jest pusty, czyli musiała przed wizytą nasiusiać Maluszek waży 383 gram

Dziewczynka nadal pozostaje dziewczynką Widzieliśmy z mężem pipuszke:brzydal :

Ah ale mam super humor
super wieści!

U nas tez lekarka skomentowała, że mój pęcherz jest mniej napełniony niż naszego dziecka, haha

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości