|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szykuj różową kieckę, w razie gdyby ...
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się zdecydowałam i od siostry wezmę wózek
bardzo dobrze mi się nim jeździ i podoba mi się
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka nie powiem Ci jak to jest z zuravitem bo ja od razu furagin - tylko u mnie problem jest bardziej złożony. Jeśli gin i urolog zalecali mi furagin to myślę, że zuravit nie zaszkodzi. Dziewczyny tutaj pisały że biorą
![]() Mnie np farmaceutka odradzala xylogel wręcz nie chciała mi sprzedać jak powiedziałam że jestem w ciąży. Z kolei gin pozwolił przy moim uporczywym katarze. Ja będę często jeździła autem z dzieckiem,często jednak sama więc będzie mi zależało na bezpiecznym przewozeniu maluszka
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, to tymbardziej coś konkretniejszego. Ja tak jak mówię, w foteliku w aucie tylko parę razy i jeszcze zawsze siedziałam koło niej. Chociaż jakby nie daj Boże coś się stało, to to, że ja byłam obok nie miałoby pewnie żadnego znaczenia.
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba wezmę ten zuravit bo nie wyrobie do wtorkowej wizyty u mojego gina. No jak będziesz sporo jeździć, to jednak polecalabym oddzielny fotelik, nie 3w1. I jesli będziesz sama jeździć to ponoc fajne jest tez lusterko, żeby widzieć malucha ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Raczej by moglo nawet pogorszyć sprawę niestety. Nie poleca sie jazdy obok malucha. Ja wien- różne sa dzieci, plączą, marudzą itd, ale w razie wypadku możemy uderzyć dziecko, nasza zalozmy reka ma wtedy niewyobrazalna sile przy uderzeniu. Ja przy wypadku siedzialam kolo malej- nie wiedziałam wtedy ze nie powinnam. Przy uderzeniu instynktownie chciałam ja łapać, ale teraz jak tak pomyśle logicznie, jakby uderzenie bylo mocniejsze to mogłabym jej krzywdę zrobić swoja obecnością tam. Dlatego niby nie powinno sie jeździć z tylu i im mniej ruchomych wolnych przedmiotów w aucie, tym lepiej. |
||
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka więc i nie czekaj do wtorku to bardzo długo
![]() Muszę się bardziej wydrążyć w temat fotelika teraz siedzę w mieszkaniu to mam na to więcej czasu
|
#1240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja tak jak Veronique sporadycznie gdzieś przewoziłam dzieci. Raz na jakiś czas do przychodni czy do teściów po kilka kilometrów. Córka nadal gorączkuje ale dużo łagodniej. Aktualnie bez leków 38 st. C. No i troszkę pokasłuje. Jutro pojedziemy do lekarza się osłuchać tak na wszelki wypadek, bo podobno jakieś zapalenia płuc i oskrzeli krążą w atmosferze. Nie ma dalej nikogo na moje miejsce, komu miałabym przekazać obowiązki. Są pewne rzeczy którymi tylko ja się zajmuję i póki co nie ma tego kto obrabiać. W ogóle były u nas jakiś czas temu cięcia etatów i zostałyśmy z koleżanką we dwie w biurze. Nie chcę jej teraz wkopać na pracę na dwa etaty skoro spokojnie jeszcze daję radę. Ale to tylko ze względu na nią. No i wiem, że jak pójdę na zwolnienie to przejdę pod ZUS czego się trochę obawiam... |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak myślałam. Duzo sie dowiedziałam po wypadku, wtedy tak na prawdę zaczelam sie interesować tematem. A ponoc najgorsze jest, jak jedzie sie samemu i jest się kierowca, podać dziecku cos do picia/ jedzenia. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Sliweczka niedobrze zdrowia dla córci. Idźcie jutro, lepiej niech ją oslucha lekarz... Oby szybko się wykurowala !
|
|
|
|
|
#1243 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też się popisałam ostatnio. Mieli przyjść znajomi do nas to chciałam zrobić sałatkę z tuńczykiem, no i zrobiłam zakupy, robię tą sałatkę w domu, wszystkie składniki w misce, goście zaraz mają być, a ja się zorientowałam że nie kupiłam tuńczyka No i przyszli już w końcu, a ja pojechałam do sklepu po tego tuńczyka
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście o matko!
Gratki udanych wizyt i cierpliwości dla mamuś nie ujawnionych płci ![]() Ja zrobiłam karpatkę i chyba milion chrustów. Plecy moje mają dość stania w kuchni na dziś.Tż wróci z pracy to się zdziwi:P Dzidziuś dzielnie mi pomagał śpiąc grzecznie w brzuchu ![]() Co do fotelików to ja kupuję nowy.A dzieci w trakcie jazdy nie powinny nic jeść ani pić.To niebezpieczne.Ostatnio była głośna sprawa jak synek się babce zadławił w aucie i zmarł. |
|
|
|
#1245 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 6 miesiącu ciąży
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asiek super, że wszystko dobrze i Nadia jest dalej Nadią ![]() zebrah a to małe wstydzioszątko W końcu na pewno się ujawni ![]() ewka dobrze, że synek ładnie rośnie ![]() Sophie powodzenia w przeprowadzce sliweczka zdrówka dla Igusi australia śliczne pajacyki
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Pisałam do Was rano z kom i mi się post skasował i się zdenerwowałam i już nie pisałam Gratuluję udanych wizyt ależ te nasze dzieciaczki rosnąhaneczko gratuluję poznania płci i szacun za tak szybką decyzję co do imienia (a myślałam, że Ty jesteś Hania) Cytat:
![]() A wiecie, że jak Was czytam, to zaraz widać kto jest po lekturze 8gwiazdek? Hehe A co do jedzenia i picia, masz rację. Nam się udawało prawie 2lata nic córce nie dawać, teraz niestety bywa, że jest buła albo herbatnik
|
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która 2 miesięczne niemowlę karmiła piersią podczas jazdy. Dziecko było przypięte w foteliku a ona gimnastykowała się, żeby podać mu cycka Podobno strasznie płakało, a oni gdzieś się spieszyli i nie chcieli tracić czasu na postój
|
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W pierwszej żałowalam że nie poszłam wcześniej podobnie jak u Ciebie doszło do mnie co szef gadał. Teraz jest płacz i rozpacz że palnuje tylko do końca kwietnia. Nie pasuje im mój zastępca. Lubie swoje stanowisko i swoją pracę. Jest mi dobrze. Koledzy o mnie dbają i rozpieszczają, a ja tak naprawde tam też odpoczywam, w domu to zawsze mały coś chce. Póki dobrze sie czuje nie widzę potrzeby by wcześniej iść. A z drugiej str miałam od maja 2 podwyżki znaczące. Im dłużej bede bez L4 tym wiecej dostane macierzyńskiego. Do pracy mam zamiar wrócić po 7msc |
||
|
|
|
#1249 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1250 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Cytat:
a potem my![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
straszneZa to pamiętam jak wracaliśmy od szwagierki 5h zamiast 3, bo tyle razy zatrzymywaliśmy się na karmienie. Sarze podobało sie zwiedzać auto i wszystko ją rozpraszało Anuszka proponuję wrzucić linka do bloga osiemgwiazdek na I stronę, bo na pewno wielu dziewczynom się jeszcze przyda
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmić piersią w aucie? Niektórzy to mają pomysły... te soczki i herbatniki to blado przy tym wyglądają
ale tak na poważnie, to też jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Podczas którejś z naszych nielicznych podróży autem mała strasznie płakała. Jechałam z kuzynką i jej 3letnią córeczką, która ledwo wejdzie do auta to już je nasłuchałam się, jak ja to żałuję dziecku i soczku jej nie dam żeby się uspokoiła. Ja się zapytałam, czy nie boi się, że jej się dziecko takim soczkiem zadławi. Albo batonikiem/cukierkiem/chipsem czy czymkolwiek innym, bo to dziecko je wszystko za koleją jak prosię za przeproszeniem. No ale przecież ona jest takim dobrym kierowcą, że nic się nie stanie i co ja się w ogóle czepiam niektórzy to mają totalny brak wyobraźni...Wiecie co, najadłam się tych pączków dzisiaj, a jutro rano idę na pobieranie krwi. I teraz się zastanawiam, czy mi nie wyjdzie podwyższony cukier :P
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-04 o 22:48 |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u siostry popilnować Malutka bo musiała wyjść do biura na parę godzin. Malutka jeszcze je cycusia ale również zupki i deserki dla dzieci, wiec zostałam poinformowana jak co i kiedy. Więc o tych godzinkach Malutka dostała jedzenie potem poszliśmy na spacer , usnęła i obudziła się i wszystko było dobrze do czasu jak Malutka zaczęła płakać...nie wiedziałam co jej jest... godzinie ją na rączkach nosiłam, lulałam , sprawdziłam czy ma pieluszką mokra a tu wszystko było dobrze... a dziecina cały czas płakała... chodziło o cycuszka...
Napisałam do siostry kiedy będzie i po 30 minutach dodatkowego płakusiania Malutkiej jak najszybciej się pojawiła... dała cycuszka i po 10 min był spokój i Malutka się już do mnie uśmiechała... Dziewczyny poczułam się tak niedoświadczona, taka przerażona itp bo przez godzinę wszystkiego próbowałam aby Malutka się uspokoiła i nic nie pomagało... Opieka nad malutkim dzieckiem jest sztuka więc Mamy wielki szacunek!!! Ja po dzisiejszym dniu mam dość .. jestem chyba psychicznie wykończona ![]() I jak na razie to nie chce się Malutka opiekować bo .. się boję, ze może się zdarzyć znowu taka sama sytuacja ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Dobranoc dziewczyny
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-04 o 22:49 |
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania, nie ma się co denerwować i przejmować
wiem, że Ci dzieciaczka szkoda i się wystraszyłaś, ale na to, że dziecko chciało pierś mamy nie ma rady. Tak czasem jest, co zrobić. A to, że się zaraz przy mamie uspokoiło, to normalne. Twój maluszek też będzie się domagał twojej obecności ze swoim dzieckiem jest łatwiej i tego doświadczenia nabiera się błyskawicznie także głowa do góry i nie zrażaj się!
|
|
#1255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zuzia 13.09.2013 ♥ Aleksander 30.04.2016 ♥ https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/ Edytowane przez anuszka1984 Czas edycji: 2016-02-04 o 23:00 |
||
|
|
|
#1256 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic może dlatego tak wyszło,bo mam w poniedziałek połówkowe, więc wtedy się napatrzę i nasłucham ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No w życiu bym nie pomyślała że źle to robię![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tak na poważnie to wygląda na to, że dzidzia chce mieć wielkie wejście. Wyczuwam córkę zobaczymy czy dobra że mnie wróżka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś po raz pierwszy poczułam na 100% moje dziecko. Wcześniej czułam ale nie byłam pewna czy to na pewno to, bo takie to nie wyraźne było. A dziś pierwszy raz mój Wojtek tak kopnął że poczułam go przez skórę jak położyłam rękę na brzuchu .
|
|
#1257 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wizyty i kciuki za piękny mocz![]() Cytat:
![]() Też jestem za zakupem wyprawki najpierw dla nas Takie nastroje i przewrażliwienie też mam, niestety są osoby, które dobitnie mnie dobijają ![]() Cytat:
Cytat:
Bliżej porodu, pewnie maj, ale ja mam mały biust i jakoś cudownie mocno nie urośnie Cytat:
teraz zajadam grejpfruta aby oczyścić swoje sumienie ![]() Ja jeszcze pracuję i żałuję, że zostałam. Nic mi to nie dało, bo nie dostałam premii na początku roku, bo po co premia kobiecie, która zaraz idzie na macierzyński. Miałam iść w listopadzie, potem grudzień, w styczniu miałam definitywnie odejść, a dalej siedzę. Mówię sobie i głośno wszystkim, że już z końcem lutego na pewno znikam bo i tak nikt tego nie docenia U mnie w pracy ludzie dopiero teraz dowiadują się o mojej ciąży. Nie afiszowałam się z tym (kto miał wiedzieć ten wiedział). Pozwoliłam sobie na obciślejszy strój i w końcu ludzie dojrzeli (fakt faktem że ostatnio brzuchol mi wystrzelił). Najlepsze są gratulacje i teksty typu, pewnie jeszcze pani nie wie, kto w brzuchu siedzi, albo jak samopoczucie, czy męczą mdłości itp. A ja im bach, mówię, że już wiem i że to nie początek tylko zaczynam zaraz 6 miesiąc, to buzie otwierają mocno ze zdziwienia ![]() Cytat:
Współczuję Wam dziewczyny problemów moczowych, no niestety podatne jesteśmy teraz wyjątkowo na te przypadłości, dlatego odpuściłam np. sobie basen w ciąży. anuszka1984 za 6 miesiąc, ja zaczynam w niedzieleJa od kilku dni zdycham na ból pleców, okolice biodra, lędźwie. Ból z jednej strony. Nie mogę się ułożyć na łóżku, w pracy nie mogę wysiedzieć. Dzisiaj już ratowałam się apapem i nospą, bo juz niewiedziałam jak sobie ulżyć. Nie wiem, może jakiś nerw mi uciska. Dziewczyny można sparować krzyż i okolice np. maścią końską, albo jakimś innym specyfikiem??? Lecę spać, bo dzisiaj znowu zaspałam do pracy
|
|||||||
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze same takie z czekoladą czy bitą śmietaną jadłam. Ale pocieszam się, że w bad ogólnym moczu czy morfologii to mi nie wyjdzie,a innych badań jutro nie robię ![]() Czytam o tych Waszych bakteriach w moczu i aż się boję jutro oddawać swój, ale przygotowałam sobie kubeczek i wiecie co? Mam dwa rodzaje: jeden zwykły i jeden sterylny. Ten I nie ma żadnej daty przydatności,a drugi ma i jest jeszcze w folii zapakowany i poleciła mi go pani w aptece mówiąc, ze lepiej wziąć sterylny, bo pciężarnym często się baterie przyplątują. A jakie Wy macie? Może o to też warto zadbać oprócz podmywania itp. Idę w końcu spać, żeby warunki do badań spełniać dobranoc
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze kupuję sterylny w woreczku
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie też o tym kubeczku pomyślałam, jak przygotowałam swój na rano. Jest na nim napisane "jałowy", ale nie jest w woreczku. Zobaczymy jak wyjdzie mi mocz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

ależ te nasze dzieciaczki rosną

no nic może dlatego tak wyszło,bo mam w poniedziałek połówkowe, więc wtedy się napatrzę i nasłucham 

I jeszcze same takie z czekoladą czy bitą śmietaną jadłam. Ale pocieszam się, że w bad ogólnym moczu czy morfologii to mi nie wyjdzie,a innych badań jutro nie robię