Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-04, 20:28   #1231
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Call me, 0-700 000 000, 3,69 za minutę, a dowiesz się, kto zamieszkuje w Twoim hotelu All inclucive

Twoja Wróżka - KATE

Ty się nie śmiej, ale na wątku Mikusiowym nas było z 60 i na prawdę tylko w kilku przypadkach się pomyliłam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:30   #1232
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, ja juz po usg polowkowym. Tyn razem dzidzia pięknie wspolpracowala, liczylysmy z panią dr nawet paluszki 😍 jest synek na 100% i wazy 350g

Jedyne co to nie mogla wydrukować zdj serduszka ale mowila ze jest ok, i mam lozysko dość nisko położone, ale ponoc nie jest zle...
bardzo dobre wieści

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:33   #1233
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ty się nie śmiej, ale na wątku Mikusiowym nas było z 60 i na prawdę tylko w kilku przypadkach się pomyliłam
Zobaczymy, Dobra wróżko już w środę, 10.02. Szykuj różową kieckę, w razie gdyby ...

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:35   #1234
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Pewnie ze używany-my tez!
ja też się zdecydowałam i od siostry wezmę wózek bardzo dobrze mi się nim jeździ i podoba mi się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 20:37   #1235
Madzia9999
Zakorzenienie

Ewka nie powiem Ci jak to jest z zuravitem bo ja od razu furagin - tylko u mnie problem jest bardziej złożony. Jeśli gin i urolog zalecali mi furagin to myślę, że zuravit nie zaszkodzi. Dziewczyny tutaj pisały że biorą
Mnie np farmaceutka odradzala xylogel wręcz nie chciała mi sprzedać jak powiedziałam że jestem w ciąży. Z kolei gin pozwolił przy moim uporczywym katarze.

Ja będę często jeździła autem z dzieckiem,często jednak sama więc będzie mi zależało na bezpiecznym przewozeniu maluszka

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:44   #1236
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dzisiaj dzień rozpusty- 4 pączki, a na kolację tortilla bo mi koleżanka w pracy smaka narobiła

a tak btw ktoś jeszcze pracuje, czy wszystkie już odpoczywacie? ja już odliczam dni, chociaż średnio widzę odpoczynek z moim Ancymonem
ja już 2 mce na l4 i dobrze mi tak .... bo nie chce wiedzieć co sie dzieje w firmie bo tylko się denerwuje. :/

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Hormony wariują Ja ostatnio byłam przez kilka godzin obrażona na męża, bo... jak wrócił z pracy, to nie spytał jak się czuję
hahah ja się ostatnio obraziłam bo Tż nie przywitam się z dzidzia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-04, 20:44   #1237
__Veronique
Wtajemniczenie

Madzia, to tymbardziej coś konkretniejszego. Ja tak jak mówię, w foteliku w aucie tylko parę razy i jeszcze zawsze siedziałam koło niej. Chociaż jakby nie daj Boże coś się stało, to to, że ja byłam obok nie miałoby pewnie żadnego znaczenia.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:49   #1238
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ewka nie powiem Ci jak to jest z zuravitem bo ja od razu furagin - tylko u mnie problem jest bardziej złożony. Jeśli gin i urolog zalecali mi furagin to myślę, że zuravit nie zaszkodzi. Dziewczyny tutaj pisały że biorą
Mnie np farmaceutka odradzala xylogel wręcz nie chciała mi sprzedać jak powiedziałam że jestem w ciąży. Z kolei gin pozwolił przy moim uporczywym katarze.

Ja będę często jeździła autem z dzieckiem,często jednak sama więc będzie mi zależało na bezpiecznym przewozeniu maluszka

To chyba wezmę ten zuravit bo nie wyrobie do wtorkowej wizyty u mojego gina.

No jak będziesz sporo jeździć, to jednak polecalabym oddzielny fotelik, nie 3w1. I jesli będziesz sama jeździć to ponoc fajne jest tez lusterko, żeby widzieć malucha

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Madzia, to tymbardziej coś konkretniejszego. Ja tak jak mówię, w foteliku w aucie tylko parę razy i jeszcze zawsze siedziałam koło niej. Chociaż jakby nie daj Boże coś się stało, to to, że ja byłam obok nie miałoby pewnie żadnego znaczenia.

Raczej by moglo nawet pogorszyć sprawę niestety. Nie poleca sie jazdy obok malucha. Ja wien- różne sa dzieci, plączą, marudzą itd, ale w razie wypadku możemy uderzyć dziecko, nasza zalozmy reka ma wtedy niewyobrazalna sile przy uderzeniu. Ja przy wypadku siedzialam kolo malej- nie wiedziałam wtedy ze nie powinnam. Przy uderzeniu instynktownie chciałam ja łapać, ale teraz jak tak pomyśle logicznie, jakby uderzenie bylo mocniejsze to mogłabym jej krzywdę zrobić swoja obecnością tam. Dlatego niby nie powinno sie jeździć z tylu i im mniej ruchomych wolnych przedmiotów w aucie, tym lepiej.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:53   #1239
Madzia9999
Zakorzenienie

Ewka więc i nie czekaj do wtorku to bardzo długo
Muszę się bardziej wydrążyć w temat fotelika teraz siedzę w mieszkaniu to mam na to więcej czasu

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:57   #1240
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Doczytalam.

Asiek gratulacje, zebrah gratuluje, kurczę ale wstydzioch Ci się trafił !

Sliweczka moja Zuzia do 12 mscy jezdzila w pierwszym foteliku. Wozi sie dopóki nie przekracza wagi (sa foteliki do 9 lub 13kg) lub dopóki nie wystaje Glowa. I nie ma sensu wczesniej przekladac dziecka do większego fotelika a zwłaszcza przodem do kieru ku jazdy, bo układ kostny jest niewykształcony i nawet przy ostrym hamowaniu może być problem. No ale ja jestem świruska na punkcie bezpieczeństwa i przewożenia dzieci...

SliwecKa jak tam cora?
Moje dzieci już na pierwsze urodziny miały nowe foteliki z funkcją odchylania. Odkąd zaczęły siadać i w ogóle chodzić (córka w wieku niecałych 1o m-cy), przewożenie ich w tych nosidełkach w pozycji półleżącej to była męka. W ogóle już na sam widok tego nosidełka był mega ryk.

Ale ja tak jak Veronique sporadycznie gdzieś przewoziłam dzieci. Raz na jakiś czas do przychodni czy do teściów po kilka kilometrów.

Córka nadal gorączkuje ale dużo łagodniej. Aktualnie bez leków 38 st. C. No i troszkę pokasłuje. Jutro pojedziemy do lekarza się osłuchać tak na wszelki wypadek, bo podobno jakieś zapalenia płuc i oskrzeli krążą w atmosferze.

Cytat:

sama chcesz, czy jakies inne powody?
Nie ma dalej nikogo na moje miejsce, komu miałabym przekazać obowiązki. Są pewne rzeczy którymi tylko ja się zajmuję i póki co nie ma tego kto obrabiać. W ogóle były u nas jakiś czas temu cięcia etatów i zostałyśmy z koleżanką we dwie w biurze. Nie chcę jej teraz wkopać na pracę na dwa etaty skoro spokojnie jeszcze daję radę. Ale to tylko ze względu na nią.
No i wiem, że jak pójdę na zwolnienie to przejdę pod ZUS czego się trochę obawiam...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:03   #1241
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej by moglo nawet pogorszyć sprawę niestety. Nie poleca sie jazdy obok malucha. Ja wien- różne sa dzieci, plączą, marudzą itd, ale w razie wypadku możemy uderzyć dziecko, nasza zalozmy reka ma wtedy niewyobrazalna sile przy uderzeniu. Ja przy wypadku siedzialam kolo malej- nie wiedziałam wtedy ze nie powinnam. Przy uderzeniu instynktownie chciałam ja łapać, ale teraz jak tak pomyśle logicznie, jakby uderzenie bylo mocniejsze to mogłabym jej krzywdę zrobić swoja obecnością tam. Dlatego niby nie powinno sie jeździć z tylu i im mniej ruchomych wolnych przedmiotów w aucie, tym lepiej.
No proszę, a człowiekowi się wydaje, że jak jest obok to dziecko jest bezpieczniejsze. I ma coś w rodzaju kontroli jakby co

Stary 2016-02-04, 21:20   #1242
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę, a człowiekowi się wydaje, że jak jest obok to dziecko jest bezpieczniejsze. I ma coś w rodzaju kontroli jakby co

Tez tak myślałam. Duzo sie dowiedziałam po wypadku, wtedy tak na prawdę zaczelam sie interesować tematem.

A ponoc najgorsze jest, jak jedzie sie samemu i jest się kierowca, podać dziecku cos do picia/ jedzenia.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Sliweczka niedobrze zdrowia dla córci. Idźcie jutro, lepiej niech ją oslucha lekarz... Oby szybko się wykurowala !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:25   #1243
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Hej, ja juz po usg polowkowym. Tyn razem dzidzia pięknie wspolpracowala, liczylysmy z panią dr nawet paluszki 😍 jest synek na 100% i wazy 350g

Jedyne co to nie mogla wydrukować zdj serduszka ale mowila ze jest ok, i mam lozysko dość nisko położone, ale ponoc nie jest zle...
Super że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
dziewczyny

Nadrabiam Was miałam dzisiaj ciężki dzień...
Tż pokazał mi jak się udostępnia wifi z telefonu i skorzystam z tego żeby poczytać co u Was słychać.

zebrah mogę prosić o przepis na pizee? Tż bym jutro zrobiła niespodziankę
Będę wdzięczna
Czemu cieżki dzień? Coś się stało?

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ania poszło na priv. Smacznego
Wiecie czemu przypaliłam pizzę? BO NIE DAŁAM SERA
Normalnie glut ciążowy w mózgu Zorientowałam się dopiero jak zobaczyłam całe opakowanie mozzarelli w lodówce.
No ser się przydaje na pizzy Ja też się popisałam ostatnio. Mieli przyjść znajomi do nas to chciałam zrobić sałatkę z tuńczykiem, no i zrobiłam zakupy, robię tą sałatkę w domu, wszystkie składniki w misce, goście zaraz mają być, a ja się zorientowałam że nie kupiłam tuńczyka No i przyszli już w końcu, a ja pojechałam do sklepu po tego tuńczyka
Stary 2016-02-04, 21:41   #1244
kanwa
Zakorzenienie

Ale naskrobałyście o matko!
Gratki udanych wizyt i cierpliwości dla mamuś nie ujawnionych płci

Ja zrobiłam karpatkę i chyba milion chrustów.
Plecy moje mają dość stania w kuchni na dziś.Tż wróci z pracy to się zdziwi:P
Dzidziuś dzielnie mi pomagał śpiąc grzecznie w brzuchu

Co do fotelików to ja kupuję nowy.A dzieci w trakcie jazdy nie powinny nic jeść ani pić.To niebezpieczne.Ostatnio była głośna sprawa jak synek się babce zadławił w aucie i zmarł.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:51   #1245
anuszka1984
Zadomowienie

Witam się w 6 miesiącu ciąży

Cytat:
Jedna dziewczyna mowila ze miała cały czas bakt w moczu i w końcu wpadla na pomysł żeby zatykać wejście do pochwy tamponem w trakcie pobierania moczu. Od tego czasu ma idealne wyniki
Mi moja gin każe tak pobierać mocz. Oczywiście przed pobranie zawsze jeszcze biorę prysznic

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś czy ubranka z "George" są coś warte? Bo kusi mnie na all zamówić ale nie wiem czy warto... a nie chcę zamawiać po jednej sztuce na "próbę" bo ciuszek kosztuje 5zł a przesyłka 12...
Mamy kilka z sh i są ok

Cytat:
Dziewczyny., poszłam do apteki, pani uroseptu nie chciała mi sprzedać, dala tylko listek zuravitu. Bralyscie? Mozna w ciąży? Jedną dziennie bralyscie, czy dwie?
Ja urosept przyjmowałam w ciąży Jak miałam to szczypanie podczas sikania to ginka powiedziała żeby przyjmować urosept i żuravit i po 2 dniach przeszło.

Asiek super, że wszystko dobrze i Nadia jest dalej Nadią Wiadomo, że drobinka będzie, przecież Ty drobniutka jak laleczka jesteś

zebrah a to małe wstydzioszątko W końcu na pewno się ujawni

ewka dobrze, że synek ładnie rośnie

Sophie powodzenia w przeprowadzce

sliweczka zdrówka dla Igusi

australia śliczne pajacyki Ja dla Olka kupuje tylko pajacyki z Nexta. Przy Zuzi nam się najbardziej sprawdziły i nadal wyglądają jak nowe. Ogólnie większość rzeczy, które już mam dla niego pochodzą z Nexta. Wczoraj zrobiłam kolejne zamówienie w ich sklepie internetowym - tym razem obkupiłam już wiosennie Zuzkę

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:06   #1246
Cierpliwosc
Zadomowienie

Pisałam do Was rano z kom i mi się post skasował i się zdenerwowałam i już nie pisałam

Gratuluję udanych wizyt ależ te nasze dzieciaczki rosną
haneczko gratuluję poznania płci i szacun za tak szybką decyzję co do imienia (a myślałam, że Ty jesteś Hania)
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość

Co do fotelików to ja kupuję nowy.A dzieci w trakcie jazdy nie powinny nic jeść ani pić.To niebezpieczne.Ostatnio była głośna sprawa jak synek się babce zadławił w aucie i zmarł.
My też nowy kupujemy, mąż ma się tym zająć, bo go kiedyś wkręciłam w http://osiemgwiazdek.blogspot.com i teraz on jest expertem od fotelików
A wiecie, że jak Was czytam, to zaraz widać kto jest po lekturze 8gwiazdek? Hehe
A co do jedzenia i picia, masz rację. Nam się udawało prawie 2lata nic córce nie dawać, teraz niestety bywa, że jest buła albo herbatnik
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:13   #1247
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
O tak, zgadzam się. Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie i Zuzia choć ma już prawie 2,5 roku nigdy nie jadła, ani nie piła podczas jazdy samochodem.
Mam koleżankę, która 2 miesięczne niemowlę karmiła piersią podczas jazdy. Dziecko było przypięte w foteliku a ona gimnastykowała się, żeby podać mu cycka Podobno strasznie płakało, a oni gdzieś się spieszyli i nie chcieli tracić czasu na postój

Stary 2016-02-04, 22:18   #1248
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że jeszcze tydzień max

nie, z teściową siedział teraz w kwietniu chciałabym go posłać do przedszkola bo będzie miał 2,5 roku- żeby nie było na raz tyle zmian, że nowe bobo, przedszkole itd. ale zobaczymy czy się

sama chcesz, czy jakies inne powody?

o długo
a ja pojutrze
i tez lubię róż :P ale nie w nadmiarze

ja u Ciebie od początku czuję córę-ciekawe czy się sprawdzi- kiedy masz usg?
u Madzius90 też babeczka będzie

pyszna pizza
Możesz i mi powróżyć

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Fiazo wariatka z Ciebie tak długo chcesz pracować chociaż ja też chciałam jak najdłużej ale jak poszłam na zwolnienie i się dowiedziałam jak to moi przełożeni komentowali to uważam że nie mogłam zrobić lepije.

W pierwszej żałowalam że nie poszłam wcześniej podobnie jak u Ciebie doszło do mnie co szef gadał. Teraz jest płacz i rozpacz że palnuje tylko do końca kwietnia. Nie pasuje im mój zastępca.
Lubie swoje stanowisko i swoją pracę. Jest mi dobrze. Koledzy o mnie dbają i rozpieszczają, a ja tak naprawde tam też odpoczywam, w domu to zawsze mały coś chce. Póki dobrze sie czuje nie widzę potrzeby by wcześniej iść. A z drugiej str miałam od maja 2 podwyżki znaczące. Im dłużej bede bez L4 tym wiecej dostane macierzyńskiego. Do pracy mam zamiar wrócić po 7msc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:20   #1249
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Pisałam do Was rano z kom i mi się post skasował i się zdenerwowałam i już nie pisałam

Gratuluję udanych wizyt ależ te nasze dzieciaczki rosną
haneczko gratuluję poznania płci i szacun za tak szybką decyzję co do imienia (a myślałam, że Ty jesteś Hania)

My też nowy kupujemy, mąż ma się tym zająć, bo go kiedyś wkręciłam w http://osiemgwiazdek.blogspot.com i teraz on jest expertem od fotelików
A wiecie, że jak Was czytam, to zaraz widać kto jest po lekturze 8gwiazdek? Hehe
A co do jedzenia i picia, masz rację. Nam się udawało prawie 2lata nic córce nie dawać, teraz niestety bywa, że jest buła albo herbatnik
Ja jestem bez "h" - Ania

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
O tak, zgadzam się. Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie i Zuzia choć ma już prawie 2,5 roku nigdy nie jadła, ani nie piła podczas jazdy samochodem.
Mam koleżankę, która 2 miesięczne niemowlę karmiła piersią podczas jazdy. Dziecko było przypięte w foteliku a ona gimnastykowała się, żeby podać mu cycka Podobno strasznie płakało, a oni gdzieś się spieszyli i nie chcieli tracić czasu na postój
? Masakra. To juz przesadzila kolezanka moim zdaniem...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:24   #1250
majkela12
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwale sie - mamy pierwszego malucha na marcowkach juz na swiecie
Kolezanka urodzila synka
Gratulacje, to wątek rozdziewiczony zaraz się posypiecie a potem my

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Przed chwilą mój mąż poczuł dziecinkę w brzuszku w końcu !!!!!tyle czekał
SuperMój też się nie mógł doczekać

Cytat:
Ja myślę, że te komentarze typu "jaki duży" to raczej ze zdziwienia, że czas tak szybko leci i te nasze bąble tak szybko rosną A nie, że Twoje dziecię jest za duże
Z tą wagą to podobno nie jest żadna reguła, więc nigdy nie wiadomo
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A moja Igunia dzisiaj wstała blada jak ściana, z bólem głowy Jak ją dotknęłam to zaraz wiedziałam, że ma wysoką gorączkę. Nie myliłam się, bo termometr pokazał już z rana 39,2... Ciekawe co z tego wyniknie, bo póki co innych objawów brak...
Zdrówka dla córci a jak się teraz czuje? dalej gorączkuje?

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!
Siedzę teraz w pracy, nadal mi niedobrze po tych pączkach i jakoś dziwnie się poczułam Na chwilę taki mi się jakby dziwnie ciepło zrobiło i teraz serce mi strasznie wali. Dokładnie czuję swój puls bez dotykania żadnej tętnicy. Liczyłam uderzenia na minutę i wyszło mi ok 115. To dużo nie? Miała któraś tak?
Ja tak mam czasami jak się najem słodkiego. Miałam tak w drugiej ciąży i teraz, aż myślałam może że mam cukrzycę ciążową, ale dziwne bo krzywa wyszła ok.

Cytat:
Mojej dobrej passy na allegro ciąg dalszy - właśnie przyszły dwa pajacyki z Nexta za 13 zł Używki, ale w b. dobrym stanie
Śliczne uwielbiam nexta

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się z zapaleniem gardła. Na dodatek od rosnącej górnej ósemki tez mi się zrobiło zapalenie. Takze nie dość ze mam problem z połykaniem to jeszcze z gryzieniem.
Byłam u lekarza ale na jedyny antybiotyk który teraz mogę jestem uczulona, jakby było mało
także dalej musze się ratować domowymi sposobami, plus dostałam coś do pisania gardła i jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będziemy kombinować.

Później pojechałam do położnej- posluchalysmy serduszka mojego Malucha i juz mam lepszy humor

A jutro już połówkowe
Dużo zdrówka i oby obeszło się bez antybiotyku no i kciuki za jutrzejsze usg, czekamy na relacje
Stary 2016-02-04, 22:27   #1251
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Nawet sobie tej sytuacji z cycem nie potrafię wyobrazić straszne
Za to pamiętam jak wracaliśmy od szwagierki 5h zamiast 3, bo tyle razy zatrzymywaliśmy się na karmienie. Sarze podobało sie zwiedzać auto i wszystko ją rozpraszało

Anuszka proponuję wrzucić linka do bloga osiemgwiazdek na I stronę, bo na pewno wielu dziewczynom się jeszcze przyda
Stary 2016-02-04, 22:45   #1252
__Veronique
Wtajemniczenie

Karmić piersią w aucie? Niektórzy to mają pomysły... te soczki i herbatniki to blado przy tym wyglądają ale tak na poważnie, to też jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Podczas którejś z naszych nielicznych podróży autem mała strasznie płakała. Jechałam z kuzynką i jej 3letnią córeczką, która ledwo wejdzie do auta to już je nasłuchałam się, jak ja to żałuję dziecku i soczku jej nie dam żeby się uspokoiła. Ja się zapytałam, czy nie boi się, że jej się dziecko takim soczkiem zadławi. Albo batonikiem/cukierkiem/chipsem czy czymkolwiek innym, bo to dziecko je wszystko za koleją jak prosię za przeproszeniem. No ale przecież ona jest takim dobrym kierowcą, że nic się nie stanie i co ja się w ogóle czepiam niektórzy to mają totalny brak wyobraźni...

Wiecie co, najadłam się tych pączków dzisiaj, a jutro rano idę na pobieranie krwi. I teraz się zastanawiam, czy mi nie wyjdzie podwyższony cukier :P

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-04 o 22:48
Stary 2016-02-04, 22:54   #1253
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Czemu cieżki dzień? Coś się stało?
Byłam dzisiaj u siostry popilnować Malutka bo musiała wyjść do biura na parę godzin. Malutka jeszcze je cycusia ale również zupki i deserki dla dzieci, wiec zostałam poinformowana jak co i kiedy. Więc o tych godzinkach Malutka dostała jedzenie potem poszliśmy na spacer , usnęła i obudziła się i wszystko było dobrze do czasu jak Malutka zaczęła płakać...nie wiedziałam co jej jest... godzinie ją na rączkach nosiłam, lulałam , sprawdziłam czy ma pieluszką mokra a tu wszystko było dobrze... a dziecina cały czas płakała... chodziło o cycuszka...
Napisałam do siostry kiedy będzie i po 30 minutach dodatkowego płakusiania Malutkiej jak najszybciej się pojawiła... dała cycuszka i po 10 min był spokój i Malutka się już do mnie uśmiechała...
Dziewczyny poczułam się tak niedoświadczona, taka przerażona itp bo przez godzinę wszystkiego próbowałam aby Malutka się uspokoiła i nic nie pomagało...
Opieka nad malutkim dzieckiem jest sztuka więc Mamy wielki szacunek!!!
Ja po dzisiejszym dniu mam dość .. jestem chyba psychicznie wykończona
I jak na razie to nie chce się Malutka opiekować bo .. się boję, ze może się zdarzyć znowu taka sama sytuacja

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Dobranoc dziewczyny

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-02-04 o 22:49
Stary 2016-02-04, 22:55   #1254
__Veronique
Wtajemniczenie

Ania, nie ma się co denerwować i przejmować wiem, że Ci dzieciaczka szkoda i się wystraszyłaś, ale na to, że dziecko chciało pierś mamy nie ma rady. Tak czasem jest, co zrobić. A to, że się zaraz przy mamie uspokoiło, to normalne. Twój maluszek też będzie się domagał twojej obecności ze swoim dzieckiem jest łatwiej i tego doświadczenia nabiera się błyskawicznie także głowa do góry i nie zrażaj się!

Stary 2016-02-04, 22:58   #1255
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u siostry popilnować Malutka bo musiała wyjść do biura na parę godzin. Malutka jeszcze je cycusia ale również zupki i deserki dla dzieci, wiec zostałam poinformowana jak co i kiedy. Więc o tych godzinkach Malutka dostała jedzenie potem poszliśmy na spacer , usnęła i obudziła się i wszystko było dobrze do czasu jak Malutka zaczęła płakać...nie wiedziałam co jej jest... godzinie ją na rączkach nosiłam, lulałam , sprawdziłam czy ma pieluszką mokra a tu wszystko było dobrze... a dziecina cały czas płakała... chodziło o cycuszka...
Napisałam do siostry kiedy będzie i po 30 minutach dodatkowego płakusiania Malutkiej jak najszybciej się pojawiła... dała cycuszka i po 10 min był spokój i Malutka się już do mnie uśmiechała...
Dziewczyny poczułam się tak niedoświadczona, taka przerażona itp bo przez godzinę wszystkiego próbowałam aby Malutka się uspokoiła i nic nie pomagało...
Opieka nad malutkim dzieckiem jest sztuka więc Mamy wielki szacunek!!!
Ja po dzisiejszym dniu mam dość .. jestem chyba psychicznie wykończona
I jak na razie to nie chce się Malutka opiekować bo .. się boję, ze może się zdarzyć znowu taka sama sytuacja
Aniu po paru takich sytuacjach ze swoją Majeczką poczujesz się doświadczoną mamusią Przyznaje, że to jest okropne uczucie jak maleństwo płaczę a my nie wiemy co zrobić. Robimy coś, a ono jeszcze bardziej się wkurza, bo nie o to mu chodziło Na pocieszenie powiem Ci, że bardzo szybko nauczysz się rozróżniać o co chodzi dzidziusiowi Głowa do góry!!!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Anuszka proponuję wrzucić linka do bloga osiemgwiazdek na I stronę, bo na pewno wielu dziewczynom się jeszcze przyda
Właśnie też o tym pomyślałam

Edytowane przez anuszka1984
Czas edycji: 2016-02-04 o 23:00
Stary 2016-02-04, 23:02   #1256
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się, skoro Cię badali dwa dni temu, to na pewno wszystko w porządku

A to Twój lekarz prowadzący czy u jakiegoś innego byłaś? Najważniejsze, że serduszko bije i dziecię widziałaś
Ja od stycznia mam kartę do LuxMedu i teraz tam chodzę. To była druga wizyta u tego lekarza, więc myślał że jakoś się zacznie nad tym moim dzieckiem rozwodzić, a tu szybko szybko i po wizycie. Co prawda było pytanie czy mam jakieś wątpliwości, problemy zapytania, acz u mnie w głowie pustka no nic może dlatego tak wyszło,bo mam w poniedziałek połówkowe, więc wtedy się napatrzę i nasłucham
Cytat:
Nie mogłam spać przez te bakterie w moczu. Za tydz zrobię powiew. Jedna dziewczyna mowila ze miała cały czas bakt w moczu i w końcu wpadla na pomysł żeby zatykać wejście do pochwy tamponem w trakcie pobierania moczu. Od tego czasu ma idealne wyniki
Ja też mam liczne bakterie i skierowanie na powiew. To chyba częste w ciąży . Nie ma co się zamartwiać.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
To racja, ja zaczynałam ciażę z bardzo dobrą hemoglobiną. Teraz robię raz w miesiącu, biorę Tardyferon-fol i wyniki takie jak byly są W szpitalu jeszcze gorsze miałam ale teraz w domku muszą się poprawić.

To z należytą starannoscią się przygotowujesz do pobrania moczu

Zdrówka dla Igi
Jak teraz lezałam w szpitalu to na cito było cc (oderwane łożysko) dziecko ważyło 1600gram dostało 9pkt końcówka 7miesiąca.
No i znowu się dowiedziałam czegoś nowego. Ja mocz pobieram tak ,że wstaje w środku nocy do sikania, na wpół śpiąc sikam do pojemnika i idę dalej spać No w życiu bym nie pomyślała że źle to robię

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się z zapaleniem gardła. Na dodatek od rosnącej górnej ósemki tez mi się zrobiło zapalenie. Takze nie dość ze mam problem z połykaniem to jeszcze z gryzieniem.
Byłam u lekarza ale na jedyny antybiotyk który teraz mogę jestem uczulona, jakby było mało
także dalej musze się ratować domowymi sposobami, plus dostałam coś do pisania gardła i jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będziemy kombinować.

Później pojechałam do położnej- posluchalysmy serduszka mojego Malucha i juz mam lepszy humor

A jutro już połówkowe
Dużo zdrówka. Oby domowe sposoby dały radę. Kciuki za jutrzejszą wizytę.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła :-D

Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-)

Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem :-P

i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew.
gratuluję wizyty. Widzę że jakaś plaga z tymi bakteriami.
Cytat:
Ja też po wizycie. I dalej dzidzia się nie ujawniła- kolanka ściśnięte i koniec. Za to lekarka się pytała czy mamy wysokich ludzi w rodzinie, bo maleństwo miało nogi jak 23 tydzień, a ogólnie wychodziły pomiary na 19 tydzień (a z terminu wypada 20tyg. 2 dni).
Dzidzia 330g. Niska hemoglobina - taka na granicy wyszła. Jakie żelazo brać?
Zebrah ja bym z ciekawości chodziła dzień w dzień do lekarza i kazała patrzeć między nogi a tak na poważnie to wygląda na to, że dzidzia chce mieć wielkie wejście. Wyczuwam córkę zobaczymy czy dobra że mnie wróżka.

Cytat:

Super wieści. Gratuluję udanej wizyty i potwierdzenia synka.
Cytat:
ja mam dzisiaj dzień rozpusty- 4 pączki, a na kolację tortilla bo mi koleżanka w pracy smaka narobiła

a tak btw ktoś jeszcze pracuje, czy wszystkie już odpoczywacie? ja już odliczam dni, chociaż średnio widzę odpoczynek z moim Ancymonem
Ja pracuje do końca lutego odliczam już dni kiedy nie będę musiała wstać o 6 rano i tłuc się autem tyle kilometrów. A moje szefostwo działa na mnie obecnie jak płachta na byka, więc czym szybciej przestanę ich oglądać, tym lepiej
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt !!
Jutro mam połówkowe. W końcu zobaczę moje maleństwo

Ja lubię
Kciuki za połówkowe

Dziś po raz pierwszy poczułam na 100% moje dziecko. Wcześniej czułam ale nie byłam pewna czy to na pewno to, bo takie to nie wyraźne było. A dziś pierwszy raz mój Wojtek tak kopnął że poczułam go przez skórę jak położyłam rękę na brzuchu . niesamowite uczucie.
Stary 2016-02-04, 23:03   #1257
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
[
Mi siostra może dać fotelik maxi cosi, trzyletni, użytkowany przez jej dwóch synków. Na pewno bezwypadkowy, w ogólnie bardzo dobrym stanie wizualnym. Nie jeździmy jakoś bardzo dużo, no ale trochę jeździmy. W sumie planowaliśmy zakup nowego, nie brałam pod uwagę kupna używanego, bo wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze. No, ale w tym wypadku fotelik na 100% nieuszkodzony i w super stanie. Moglibyśmy zaoszczędzić jakieś 1000-1200 zł, jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Choć pewnie te trzy lata jeśli chodzi o ogólne bezpieczeństwo produkowanych fotelików ma znaczenie. Ciekawa jestem jakie macie zdanie na temat używanych fotelików?
Jak najbardziej jestem za jeśli ze sprawdzonego źródła

Cytat:
Co do pączków:

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my już po wizycie ;-) Zabrałam mame i sie wzruszyła

Jajeczka nie wyrosły :-D :-D wszystko giy wazy 250g ;-)

Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie drobnym dzieckiem

i tez mam bakterie w moczu, musze zrobic posiew.
wizyty i kciuki za piękny mocz

Cytat:
Ja też po wizycie. I dalej dzidzia się nie ujawniła- kolanka ściśnięte i koniec. Za to lekarka się pytała czy mamy wysokich ludzi w rodzinie, bo maleństwo miało nogi jak 23 tydzień, a ogólnie wychodziły pomiary na 19 tydzień (a z terminu wypada 20tyg. 2 dni).
Dzidzia 330g. Niska hemoglobina - taka na granicy wyszła. Jakie żelazo brać?

Gratulacje udanych wizyt
Dziewczyny głupi mam dzień- biorę wszystko do siebie w tej ciąży. Normalnie to bym się roześmiała na niektóre uwagi rodziny, a teraz to jakoś tak hmm emocje jak u nastolatki i nie mam na nie wpływu

Misia- ja też myślę kupić rzeczy do szpitala nawet wcześniej jak dla malucha, bo sam przebieg ciąży może być zaskakujący. Czekają mnie art.higieniczne, koszule z krótkim rękawem i klapki.
szkoda, że dzieć się nie ujawnił, ale dobrze,że wszystko ok
Też jestem za zakupem wyprawki najpierw dla nas
Takie nastroje i przewrażliwienie też mam, niestety są osoby, które dobitnie mnie dobijają

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś czy ubranka z "George" są coś warte? Bo kusi mnie na all zamówić ale nie wiem czy warto... a nie chcę zamawiać po jednej sztuce na "próbę" bo ciuszek kosztuje 5zł a przesyłka 12...
Mam kilka z sh, jakościowo są jak f&f i są ok.

Cytat:
Hej, ja juz po usg polowkowym. Tyn razem dzidzia pięknie wspolpracowala, liczylysmy z panią dr nawet paluszki 😍 jest synek na 100% i wazy 350g :

super wiadomości.

Cytat:

Kiedy będziecie kupować staniki do karmienia?
Bliżej porodu, pewnie maj, ale ja mam mały biust i jakoś cudownie mocno nie urośnie

Cytat:

Ja też zjadłam 4 teraz zajadam grejpfruta aby oczyścić swoje sumienie
Ja jeszcze pracuję i żałuję, że zostałam. Nic mi to nie dało, bo nie dostałam premii na początku roku, bo po co premia kobiecie, która zaraz idzie na macierzyński. Miałam iść w listopadzie, potem grudzień, w styczniu miałam definitywnie odejść, a dalej siedzę. Mówię sobie i głośno wszystkim, że już z końcem lutego na pewno znikam bo i tak nikt tego nie docenia
U mnie w pracy ludzie dopiero teraz dowiadują się o mojej ciąży. Nie afiszowałam się z tym (kto miał wiedzieć ten wiedział). Pozwoliłam sobie na obciślejszy strój i w końcu ludzie dojrzeli (fakt faktem że ostatnio brzuchol mi wystrzelił). Najlepsze są gratulacje i teksty typu, pewnie jeszcze pani nie wie, kto w brzuchu siedzi, albo jak samopoczucie, czy męczą mdłości itp. A ja im bach, mówię, że już wiem i że to nie początek tylko zaczynam zaraz 6 miesiąc, to buzie otwierają mocno ze zdziwienia

Cytat:
Jakas starsza farmaceutka byla i poczytala ulotkę, powiedziała zd nie mozna. Mowie jej, ze nie można bo nie prowadzą badan na kobietach w ciąży. Powiedziała ze nie sprzeda i tyle 😁

A zuravit mozna?
Można ja brałam a jak Cię bardzo boli, to może chociaż do lekarza rodzinnego idź, może on coś poradzi, bo czekać prawie tydzień do wizyty to długo.

Współczuję Wam dziewczyny problemów moczowych, no niestety podatne jesteśmy teraz wyjątkowo na te przypadłości, dlatego odpuściłam np. sobie basen w ciąży.

anuszka1984 za 6 miesiąc, ja zaczynam w niedziele

Ja od kilku dni zdycham na ból pleców, okolice biodra, lędźwie. Ból z jednej strony. Nie mogę się ułożyć na łóżku, w pracy nie mogę wysiedzieć. Dzisiaj już ratowałam się apapem i nospą, bo juz niewiedziałam jak sobie ulżyć. Nie wiem, może jakiś nerw mi uciska.
Dziewczyny można sparować krzyż i okolice np. maścią końską, albo jakimś innym specyfikiem???

Lecę spać, bo dzisiaj znowu zaspałam do pracy
Stary 2016-02-04, 23:35   #1258
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

Wiecie co, najadłam się tych pączków dzisiaj, a jutro rano idę na pobieranie krwi. I teraz się zastanawiam, czy mi nie wyjdzie podwyższony cukier :P
Hehe to tak jak ja I jeszcze same takie z czekoladą czy bitą śmietaną jadłam. Ale pocieszam się, że w bad ogólnym moczu czy morfologii to mi nie wyjdzie,a innych badań jutro nie robię

Czytam o tych Waszych bakteriach w moczu i aż się boję jutro oddawać swój, ale przygotowałam sobie kubeczek i wiecie co?
Mam dwa rodzaje: jeden zwykły i jeden sterylny. Ten I nie ma żadnej daty przydatności,a drugi ma i jest jeszcze w folii zapakowany i poleciła mi go pani w aptece mówiąc, ze lepiej wziąć sterylny, bo pciężarnym często się baterie przyplątują.
A jakie Wy macie? Może o to też warto zadbać oprócz podmywania itp.

Idę w końcu spać, żeby warunki do badań spełniać dobranoc
Stary 2016-02-04, 23:46   #1259
kanwa
Zakorzenienie

Ja zawsze kupuję sterylny w woreczku
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 23:55   #1260
__Veronique
Wtajemniczenie

No właśnie też o tym kubeczku pomyślałam, jak przygotowałam swój na rano. Jest na nim napisane "jałowy", ale nie jest w woreczku. Zobaczymy jak wyjdzie mi mocz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości