Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 10:00   #3751
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
miałaś wypadek na motorze?
Tak, w tamtym roku w kwietniu..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:01   #3752
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Zdążyłam się przyzwyczaić ze rozstępy to loteria, jeśli ktoś ma tendencje do powstawania to będzie miał nawet, jak się będzie czystym złotem smarowal :-P
Z naturą nie wygrasz. ja mam całe uda i tyłek w rozstępach, wcześniej mi nie przeszkadzały, wychodziłam na plażę w stroju kąpielowym. To co to te kilka dodatkowych pręgów. Jak bedzie źle, to najwyżej zainwestuje w strój jednoczęściowy lub majty z wysokim stanem.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:04   #3753
sloneczko4477
Zadomowienie

Też mam rozstępy.. Duuużo rozstępów na boczkach największe, uda, nawet pod kolanami mam i co najlepsze! Na cyckach które w ogóle nie urosły też mam! I na tyłku.. Wszędzie
Stary 2016-02-05, 10:04   #3754
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
żyje się dalej i smaruje bio oil.
I jak ten bio-oil, fajny? Bo kupiłam 60ml i przerzucę się na niego weekend bo wykańczam mojego palmersa

U mnie bez rozstepów, mam cichutką nadzieję że już tak zostanie ale smaruje się codziennie po kąpieli i w ogóle ja mam śmieszny brzuszek, bardzo nisko całą ciążę więc nawet nie zauważę tego "obniżania" brzucha przed porodem

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:04   #3755
fjolek
Zadomowienie

ja to samo odkad sie wypierdzielilam na motorze to juz mam inne podejscie do swiata, zostal mi juz tylko kask ktory by wypadalo za jakis czas sprzedac zawsze to jakis grosz wpadnie ale ciagle mi go szkoda bo tak mi sie podoba z wygladu i mam sentyment
teraz sie prubuje zmobilizowac urodzic wydobrzec i isc na prawko zeby jezdzic sobie samochodem i nie byc zalezna od tz ale nie wiem czemu mam jakis strach w sobie juz nawet przed jazda autem ;/

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2016-02-05 o 10:06
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:04   #3756
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Z naturą nie wygrasz. ja mam całe uda i tyłek w rozstępach, wcześniej mi nie przeszkadzały, wychodziłam na plażę w stroju kąpielowym. To co to te kilka dodatkowych pręgów. Jak bedzie źle, to najwyżej zainwestuje w strój jednoczęściowy lub majty z wysokim stanem.
Tez mam dużo rozstępów ale z czasów gimenazjum-liceum wiec są juz niewidoczne i mi nie przeszkadzają tylko te żywe czerwone straszą i wątpię że do lata zbledną :-D
Stary 2016-02-05, 10:05   #3757
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Tak ale na łubinowej
Tam chodziłam na szkołę rodzenia bo była w niedziele a tylko niedziela u nas chodziła w grę
Stary 2016-02-05, 10:06   #3758
Bonku
Wtajemniczenie

Mi najbardziej nogi na udach posiekalo a moj mąż zapatrzony w brzuch mowi no i co z tego i caluje glaszcze brzuszek cieszy mnie to ze nie oczekuje ode mnie ze bede wyglądać jak z Photo shopa wyciagnieta i tylko mu mowie ja schudnę ja schudnę nie zostane taka a on tylko weź przestań w ciąży jesteś

Ten filmik z brzuchem szok nie wiedziałam ze tak mozna ja tez się trzymam marca rękami i nogami jak fasolka napisala moze dlatego ze jeszcze w swoim otoczeniu nikt w innym miesiącu nie wystrzelił niz mial

No z torebka to jeszcze pikus wczoraj mówili ze kolez porwał dziecko przy matce 4letnie zaczął uciekać wlozyl do kubka na śmieci i zaczął patykiem bic a potem ugryzl w policzek!! No masakra co sie na świecie dzieje!!
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:07   #3759
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
I jak ten bio-oil, fajny? Bo kupiłam 60ml i przerzucę się na niego weekend bo wykańczam mojego palmersa

U mnie bez rozstepów, mam cichutką nadzieję że już tak zostanie ale smaruje się codziennie po kąpieli i w ogóle ja mam śmieszny brzuszek, bardzo nisko całą ciążę więc nawet nie zauważę tego "obniżania" brzucha przed porodem
Używam go ze 2 tygodnie dopiero. ale fajnie się wchłania, pięknie pachnie i brzuch nie swędzi.

Cytat:
Tez mam dużo rozstępów ale z czasów gimenazjum-liceum wiec są juz niewidoczne i mi nie przeszkadzają tylko te żywe czerwone straszą i wątpię że do lata zbledną :-D
Można zawsze spróbować wspomagaczy typu bio oil, cepan lub no scar.

Stary 2016-02-05, 10:10   #3760
201704101323
Konto usunięte

Darkanddark;- a co to za krem? Jeśli chcesz to ja mogę polecić z czystym sumieniem, olejek z alterry na noc, z pestek granatu.
Po wieczornym myciu, na lekko wilgotną cere , nanosisz odrobinę (rozgrzewasz w rękach kilka kropel i przykładasz do twarzy lekko wklępując )
a z kremów na noc, to mi podpasował z perfecty biolaser fioletowy, on dla dojrzałych pań co prawda, ale ja takie stosuje, przynajmniej widać efekty.Ogólnie to ja mam duzo mazideł- raz w tygodniu stosuje retinol(wiem ze niby nie wolno, mi nic nie szkodzi tylko na ++), raz w tygodniu ten olejek z alterry, i 2 kremy z eveline i ten z perfecty, naprzemian.
Pod oczy znalazłam swój idealny krem (próbowałam chyba wszystkie istniejace na rynku, oprócz tych 300 zł+) z Ziaji z bławatkiem .
A krem na dzien to Olay total efect, super!
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:11   #3761
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie chce zamawiac recznikow dla dziecka w ciemno w necie, bez macania. A zwykle reczniki się nadają? Czy beda nie wygodne ze wzgledu na ksztalt? Mamy, jakie inne macie sprawdzone?
ja najbardziej lubię te:

http://allegro.pl/baby-ono-recznik-k...481768101.html

są naprawdę mięciutkie
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:14   #3762
_polly_
Zakorzenienie

Nadia, mój krem pod oczy nr 1 to clinique all about eyes. nie ma nic lepszego, ale niestety cena trochę boli, szczególnie teraz, gdy mam już na kogo wydawać pieniądze.
A na dzień to iwostin intensywnie nawilżający, super jest. na noc nie używam kremów.

Stary 2016-02-05, 10:15   #3763
sloneczko4477
Zadomowienie

Teraz sobie przypomniałam, że mąż mi opowiadał, że jego kuzynce próbowali niedawno DZIECKO ukraść z auta! Stanęła na skrzyżowaniu i podbiegło dwóch gości ale nie zdołali wyszarpać małego z fotelika! Prawdopodobnie im chodziło o kasę bo jej "teść" jest kierownikiem banku..
Stary 2016-02-05, 10:16   #3764
Bonku
Wtajemniczenie

Dark co Ci sie stalo wtedy? Ogólnie wypadki na motorze to mega niebezpieczne bo przy takiej prędkości to często gęsto jest to najgorsze, ja raz w zyciu jechałam z kolega miało byc do 100km max... Yhmmm 220 bylo a ja wszystkie modlitwy zmowilam, zeszlam nogi jak z waty i powiedziałam nigdy w zyciu! W ogóle nie lubię adrenaliny.. Karuzel i zjeżdżalni w aqua parku jakos tak się dusze i nie mogę powietrza złapać a nie mówiąc o skoku na spadochronie itd moj Extreme to jazda na snowboardzie gdzie mam kontrole nad prędkością hehe
Stary 2016-02-05, 10:17   #3765
201704101323
Konto usunięte

Bonku- słyszałam w radio to jest jakiś psychopata, uciekł ze szpitala.

Ja kupiłam krem z Isany czerwony, i powiem że lepszy niz ten z babydream dla mam. Szybciej się wchłania i bez tych dziwnych drobinek. Nie smaruje się codziennie, tak ze 2 dni w tygodniu zapomne
Stary 2016-02-05, 10:18   #3766
Bonku
Wtajemniczenie

Ewa jakie imię dla córeczki bo nie widzę chyba ze na zdjęciu zalaczonym bylo ale z kom mi sie nie wyswietla

Wczoraj sie kapalam w końcu w nowej lazience cieplej nie w piwnicy mowie Wam szaleństwo zwerbowalam Pana do siebie na budowę i w poniedziałek zacznie nam układać plytki w naszym domku
Stary 2016-02-05, 10:21   #3767
misia880
Zakorzenienie

Diewczyny zmieniło się w klubie
. Olgietka oddała mi zarządzanie - więc jak ktoraś by chciała dolączyć to do mnie zmieniłam na 1 stronie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:22   #3768
Bonku
Wtajemniczenie

Ja po kapaniu mam taka susza szorstka skore na nogach ze szok wczoraj kupiłam Leosiowi oliwke z hipp i rzeczywiście super się wchlania zakochałam sie nie wiem czy wystarczy dla niego ale za 15zl to tez 2bym miala rossmanowe.. No ale tej tlustej powloki nie zdzierżę
Stary 2016-02-05, 10:35   #3769
201704101323
Konto usunięte

Bonku;- ja pamietam że kolega mojego męża kupił motor i przyjechał do mnie pochwalic się, też powiedziałam że nigdy w zyciu. A za jakiś czas mąż kupił, ale mój mąż jak jedzie ze mną to b.ostrożnie, bo wie że później może być meeeega awantura, psychozy i tydzień dyspenzy
Też nie przepadam za sportami ekstremalnymi, ze zjeżdżalni w basenie nigdy wiecej nie zjade po tym jak sie topiłam
Fjolek- to Ty też motorowa laska?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

polly_- miałam ten krem, to znaczy miniatiurkę (dostałam) . Tak, zgodze się jest świetny, ale za drogi, dla tego szukałam tańszej alternatywy. No i ten z ziajki (bo wypróbowałam wszystkie z ziaji i były bleee) mi super nawilża i nawet lekko rozświetla.
a z Iwostin mam na przebarwienia, szczerze to nie działa. Staram się nie wydawać dużo kasy na kosmetyki, dla tego jak znajdę fajny tani, to jestem mega dumna i szczęśliwa z siebie
Stary 2016-02-05, 10:36   #3770
magda16262
Zadomowienie

Dziewczeta wyruszam wlasnie po kolezanke ciezarowke z tz i na dzidkowe zakupy. Bez zamowionego wozka nie wracam!

Milego dnia.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:48   #3771
201704101323
Konto usunięte

Bonku;-ja mam ta oliwkę z babydream, smaruje się nią na mokro pod prysznicem, póżniej właże do swojego szlafroka, który wsiąka wilgoć, a wtedy dopiero krem. Inaczej oliwki nie stosuje, bo nie dość że skóra taka tłusta, to jeszcze później ubrania, piżama czy co tam ubiore

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Ja musze kupić jeszcze fotelik samochodowy,nosidełk, bo ten wózek to 2w1, nie chce chyba uzywanego bo mam jeszcze po Igorku. I leżaczek bujaczek, uparłam się na Tiny Love i chyba kupie nowy, bo nie moge już dłużej czekać na okazje
Stary 2016-02-05, 10:50   #3772
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w tamtym roku w kwietniu..
Coś poważnego?
Jak nie chcesz nie pisz
Stary 2016-02-05, 10:56   #3773
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
polly_- miałam ten krem, to znaczy miniatiurkę (dostałam) . Tak, zgodze się jest świetny, ale za drogi, dla tego szukałam tańszej alternatywy. No i ten z ziajki (bo wypróbowałam wszystkie z ziaji i były bleee) mi super nawilża i nawet lekko rozświetla.
a z Iwostin mam na przebarwienia, szczerze to nie działa. Staram się nie wydawać dużo kasy na kosmetyki, dla tego jak znajdę fajny tani, to jestem mega dumna i szczęśliwa z siebie
Ja się ziaji boję, bo wszystko co używałam mnie uczuliło.:/

Stary 2016-02-05, 11:03   #3774
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się ziaji boję, bo wszystko co używałam mnie uczuliło.:/
Ja właśnie uwielbiam ziaję i z Pl zawsze przywożę zapas

kolejny bolesny skurcz.. ała.. i to dość dłuugi..

Sprawdziłam sobie wyniki wczorajszego badania i toxo nadal ujemne
Ciekawe jak wyszły wyniki, które robiłam 3 tygodnie temu w szpitalu.. jeszcze 1,5 tygodnia czekania na nie..
Stary 2016-02-05, 11:05   #3775
malinka9191
Zakorzenienie

Pochwalę się nowym tworem, jeszcze nie skończony, ale może ktoś zgadnie co to będzie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2016-02-05 10.54.31.jpg (74,3 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-02-05, 11:09   #3776
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Pochwalę się nowym tworem, jeszcze nie skończony, ale może ktoś zgadnie co to będzie ?
rzecz w tym,że teraz to może być wszystko w zależności od tego jakie uszy dorobisz choć z koloru najprędzej królik albo miś ale co ja tam wiem
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:12   #3777
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przeczytałam kolejny sposób na wywołanie polecany przez położne. Ale nie będę pisać żeby nie kusiło.
Swoją drogą lutówki wróżą nam porody, bo pisały ze jak juz pierwsza poszła to reszta się posypie. Fajne mi wróżenie :-/
Ej ale to nie dziwne bo kilka z nas może się rozpakować w lutym, jest kilka terminów cc na koniec lutego. Ja za tydzień zaczynam 38tc, więc ciąża donoszona, a to dopiero połowa lutego będzie. Gdyby nie to, że psychicznie wolę marzec mógłby być luty

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Ja jestem przerażona tym co się wyprawia w ogóle - prywatne szpitale, położne, lekarze umówione , jakieś układy.. A później się dziwić że korupcja rośnie,narzekania na lekarzy które przyjmują na NFZ że gorzej traktują pacjentek niż te prywatne...a kto uczy ? skąd to się bierze?....
Ja nie wydaje na lekarzy ani grosza, skoro płace składki, skoro należy mi się darmowe leczenie, to z tego korzystam. Wiadomo nie jestem jakoś przewlekle chora, ani nie mam wyjątkowych schorzeń, chociaż synek był chory- miał ta alergie, ale też korzystaliśmy z usług lekarza z NFZ i chwała Bogu, wyleczylismy się..
Nie chce nikogo zniechęcać i nakręcać, to tylko moje podejście do sprawy
Super, że trafiłaś na normalnego lekarza na nfz. Bo ja pomimo prowadzenia ciąży na nfz non stop muszę robić badania za swoją kasę i prosić się o kolejne l4. I co? jedynie powkurzać się mogę, a potem wysmarować skargę do nfz. I niby chodzę do takiego polecanego gina na nfz a przecież nie będę w ponad 300tys.mieście dzwoniła po przychodniach i pytała "a przepraszam czy Pan/Pani wypisuje skierowania itp.?", żeby zmienić lekarza. Więc nie wiem co ma do tego korupcja i chodzenie do prywatnych lekarzy.

Cytat:
Zdążyłam się przyzwyczaić ze rozstępy to loteria, jeśli ktoś ma tendencje do powstawania to będzie miał nawet, jak się będzie czystym złotem smarowal :-P
Ja miałam tendencję w okresie dojrzewania, a teraz nic, zero, ani jednego. Chyba, że mnie wysadzi na koniec :P Ale ja 2-3x w tygodniu robię piling tutti frutti, czyli porządny zdzierak + codziennie od początku ciąży balsam nawilżający na całe ciało. Bez wyjątku, że mi się nie chce czy coś

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a ja mam jakąś moc po wczoraj, miałam ktg, wyszło super i od tamtej pory jestem na fali szkoda tylko że siły się szybko wyczerpują...
Jadę zaraz do lumpa, potem wstawię pranie czy dwa.
TŻ mi powiedział "nie szalej za bardzo, żebyś nie skończyła w weekend w szpitalu", wierzy we mnie... nie ma co
Mój też mi już zakazał długich wędrówek bo się wydygał, że zacznę rodzić

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Teraz sobie przypomniałam, że mąż mi opowiadał, że jego kuzynce próbowali niedawno DZIECKO ukraść z auta! Stanęła na skrzyżowaniu i podbiegło dwóch gości ale nie zdołali wyszarpać małego z fotelika! Prawdopodobnie im chodziło o kasę bo jej "teść" jest kierownikiem banku..
Dlatego ja zawsze zamykam wszystkie drzwi od wewnątrz tylko to bardziej ze względu na np.:kradzieże torebek podczas postoju na światłach.

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziewczeta wyruszam wlasnie po kolezanke ciezarowke z tz i na dzidkowe zakupy. Bez zamowionego wozka nie wracam!

Milego dnia.
Kciuki za furę!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:15   #3778
fasolka1987
Zadomowienie

Ja nigdy bym na motor nie wsiadła, i jak byliśmy w parku rozrywki Prater to weszłam tylko na jedno bardzo lajtowe urządzenie na pontonach

Malinka nie wiem- lala? królik ?
Stary 2016-02-05, 11:15   #3779
Darkanddark
Zakorzenienie

Malinka - mnie się nic poważnego nie stało, prócz mocno obitej #upy i ud. Motor ucierpiał okropnie, rozsypał się w drobny mak :-( naprawa kosztowała mnie kilka tysięcy. Najbardziej bolała jednak duma :-P
Tz miał wypadki kilka razy, w pracy czasami wołają na niego robokop bo ma obie ręce z bliznami i blachy w nich..
Podziwiam go, bo mnie wystarczył jeden dzwon i juz respekt i inne podejście do motora, a on bez urazu dalej jeździ.

Nadia - moja mama używa właśnie tego kremu pod oczy z Ziaji i mówi że jest do bani :-P chociaż ja nie wiem jakiego efektu ona w sumie oczekuje.

Teraz używam Bielenda Esencja Młodości na noc. Nie był jakiś drogi, bo 20zl ale ma fajne opinie i bardzo na niego liczyłam. Szukałam go 2 tygodnie po drogeriach :-/
A tu taki zawód.

Ja mam problemowa cerę, bo ledwo zszedł mi trądzik młodzieńczy, ale skóra dalej jest bardzo podatna, po tym kremie zaraz zaczęły mi wylazic na czole placki i grudki.. Nienawidzę mojej twarzy, mam 24 lata a wyglądam jak zmęczona życiem 40stka.
Przebarwienia, blizny, skóra ciągle jakby walczyła z trądzikiem, zmęczona, jakąś taka szara. A zmarszczek jako tako nie mam, tylko ona nie jest taka świeża i promienna jak powinna być u młodej kobiety.
Jakby mogła krzyczałaby "pomocy" :-P
Ale z drugiej strony ja nie mam czasu i kasy żeby zgłębiać się w tematy kosmetyczne, przeszukiwać fora żeby dowiadywać się co mogę zrobić żeby było lepiej

Wiem, bez odpowiedniej wiedzy i kosmetyków nic nie zadziałam, ale ja się już trochę zraziłam bo co nie kupię coś nowego to twarz wygląda coraz gorzej :-P
Stary 2016-02-05, 11:15   #3780
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
rzecz w tym,że teraz to może być wszystko w zależności od tego jakie uszy dorobisz choć z koloru najprędzej królik albo miś ale co ja tam wiem
Bingo!

Znalazłam super bloga kobiety i filmiki na youtube. I to moje pierwsze podejście do szydełkowej maskotki, bałam się, że będzie gorzej, ale jest ok Chociaż do ideału mu brakuje wiele, ale to i wina włóczki jaką mam i szydełka (robię podwójną nitką, na cienkim szydełku,ale daję radę )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości