![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Sorce a moze chcesz sie tu pobawic, nie wiem, czy moze jest to przydatne?
https://color.adobe.com/de/create/color-wheel/ albo tu sa inspiracje kolorystyczne, bardzo piekne ![]() http://colrd.com/ i tu http://design-seeds.com/ nie wiem dokladnie, jaki ten szaroniebieski masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Moderna och ach http://design-seeds.com/
![]() ![]()
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
CR Sorce jakie macie maszyny do szycia? bo mnie kusi, by sobie kupic
![]() na co trzeba zwrocic uwage przy zakupie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Mam tylko pytanie Sroce: jak przetrwały te kwiatki na parapecie?
![]() U nas by nie dało rady, bo dużo zainteresowania wzbudzają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Demeter/ założyłam
![]() uwielbiam robić zdjęcia i moze w końcu wyjmę je z szuflady.. Moderna- instagram BYou- przepraszam całkiem mi to wyleciało z głowy! Wyślę ci maila! Dzięki ![]() Sorcerres - ale sen ! Mnie sie śniło ostatnio ze urodziłam 10tke dzieci. Jedno zmarło przy porodzie. i tak co chwila czuwałam nad nimi i zmieniałam im pampersy. Każde ważyło 1kg. Moderna- Myśle podobnie. Najlepsze byłoby mm. Tylko ze mam wrazenie ze temat alergii jest dla naszej lekarki jakaś abstrakcją. Juz ostatnio z łaska dała jakieś nestle na odczepnego a mówiłam jej o bebilonie pepti. Jak juz to chyba spróbuje na własna rękę. Sprowadzę z polski i spróbuje. Wtedy jak będzie ok to poproszę zeby dała na receptę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | ||
Rozeznanie
|
Dziękuję, mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam
![]() ![]() ![]() Czy będzie spokojna to się okaże w przyszłym tygodniu .... wysłali mnie już na obciążenie glukozą ![]() Piękny pokoik ![]() Cytat:
Ooooo gratuluję, wielkie brawa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Alez sie usmialam - przegladam wlasnie te ksiazki, ktore kupilam - Dobranoc, Albercie Albertsonie - leze na podlodze ze smiechu - fantastyczna, bardzo mi sie podoba, jak taka jest cala seria, to beda to moje ulubione ksiazki
![]() ![]() CR "Idziemy na niedzwiedzia" bardzo mi sie podoba - przepieknie wydana, mysle, ze po kilkukrotnym przeczytaniu wpadnie na tyle w pamiec, ze bedzie mozna z dzieckiem inscenizowac ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Jola ![]() aaa instagram ![]() jaka polityka prywatnosci, wiesz moze? ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-05 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
MBZ♥
|
Jolu polecialo
![]() Cr świetny pokój ![]() ![]() Achna mega ![]() Moderna nie wszystkie. Z całej klasy zachorowała tylko ta jedna dziewczyna :/ To teraz się wydało dla kogo tyle książek ![]() Demeter pytanie nie do mnie ale od początku tlumaczylam, że o kwiaty trzeba dbać żeby rosły, żeby kwitly żeby było ładnie w domu, i nie ma problemu. Pomaga podlewać itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Demeter, o te kwiatki to nie do mnie?
![]() Moderna, mam na razie pożyczonego podstawowego Łucznika, nie pamiętam modelu (Anna ![]() Jola, ale sen... Byłas u innych lekarzy? Ta lekarka to alergolog czy pediatra?
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Moderna-
Na razie staram sie zobaczyć co to to ![]() Polityka prywatności pewnie podobna jak fb. Fajne jest to ze mozna wrzucać zdj i nikt nie będzie rzygal setnym zdjęciem twojego obiadu albo dziecka.. No ale pewnie mogą sobie z moimi zdjęciami robić co chcą. Zastanawiam sie czy jednak nie założyć fotobloga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Fragment z "Niezle to sobie wymysliles, Albercie"
Albert najbardziej lubi dwie rzeczy. Po pierwsze, kiedy dorosli sie z nim bawia. Ale tata nie zawsze ma czas na zabawe. Po drugie, lubi szafe, bo tata trzyma tam skrzynke z narzedziami. Ale Albertowi nie wolno sie nia bawic. -Nie wolno, bo mozesz sie skaleczyc pila - mowi tata [...] Ale sa dni, kiedy tata chce miec spokoj. Chce sobie poczytac gazete albo poogladac telewizje, zamiast zajmowac sie Albertem. I wtedy Albertowi wolno wyjac skrzynke z narzedziami. Kiedy tatusiowie chca miec spokoj, nie za bardzo przejmuja sie tym, co robia dzieci. [...] dalej tata tylko znad gazety co chwile przypomina,tylko nie bierz pily, ale uwazaj na pile, ale nie ruszasz pily, prawda? Az Albert cos zbuduje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-05 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BYou- dzięki bardzo! Moderna- samochód rodzinny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
aha, no wlasnie u nas od wczoraj w aldi maszyna w swietnej cenie (ok 600zl wyjdzie) Singer Starlet (taka jak w zalaczniku) - ale juz jej nie produkuja, to pewnie resztki niewyprzedane, raczej taka podstawowa sie wydaje - i nie wiem, czy na taka sie zdecydowac, czy dolozyc troche i wziac np. Brother?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Jolan, bo z mlekiem kozim też bym się bała, czytałam trochę o nim - nie do końca tak jest, że nie uczula. (ja polecam bebilon pepti, ale wiadomo, że to wszystko zależy od konkretnego przypadku. W PL refundowane, płaciłam chyba ok 10 zł za puszkę)
Demeter, tak jak Zosia, Wo podlewa ze mną kwiatki, razem przesadzaliśmy. Nigdy nie było z nimi problemu. Nie wyjadał ziemi z doniczek ![]() ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-02-05 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, rodzinny, teraz bedziemy miec sporo miejsca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
MBZ♥
|
Moderna super auto
![]() Niech Wam służy ![]() CR to samo u nas, nie mamy zabezpieczeń, nie przynosiła nic wyżej ani nie chowalam. I się udaje ![]() ![]() Demeter, a probowalas tak tłumaczyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Jako podstawę bo pytała czy dziecko musi jeszcze pic mm. Także wybór zostawiła nam rodzicom. A ze juz wcześniej pił roslinne (sporadycznie mm) to spróbowaliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tłumaczyłam tak ale jak ma ochotę coś nabroić to moje gadanie wsadza sobie głęboko gdzieś ![]() Jeszcze gorzej ma się sprawa z kotami. Goni je ciągle, ma taki odruch bezwarunkowy jak oddychanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bańki K daje sobie postawić raczej- mówię, ze najpierw jest jezykiem, a potem będzie biedronką, umawiamy się, ze jak go zacznie boleć to ściągam od razu, albo poprawiam, czasem któraś syczy to słuchamy;p czasem jak nie chce to pozwalamy postawić sobie ?(ja albo tż) i potem i on też chce....ale wczoraj był wyjatek...nie dał postawić na plecach,,,na klacie tylko, a ze klata :sucha" spadaly...moze dzis się uda....A my dalej walczymy z temper\tura... o 22.30 dostał nurofen bo temp 38.9 a o 4 rano juiz 39.8.... po paracetamolu w ogóle nie przechodzi...okładów nie daje sobie robić, w nocy namówiłam go na kąpiel...wziełam dzis l4 i z nim siedzę, ale już znów gorący... i chrypa i kaszel sie zaczął... mam nadzieję, ze nie grypa... ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- cholera dziewczyny 3 godziny temu podałam nurofen spadła tem a teraz znów 38,7 na paracetamol nie reaguje wale...lekarka kazała kapiele i okłady, ale z tym tez cięzko- wscieka sie strasznie, reczniki zrzuca... żeby po 3 godzinach po nurofenie tak temp rosła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |||
Wtajemniczenie
|
śmiej się, śmiej
![]() Cytat:
![]() Kurde, czyli czuć różnicę w gramaturze ![]() oki... dobra.... tylko które wzorki? chciałabym połączyć dwa. Albo gładki i wzorki. Ale dwa ![]() moje koleżanka dużo szyje i zaopatruje się tu: http://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Winogronowy/66 (dokładnie z tego minky uszyła Zosi narzutkę i po 3 praniach nie widzę, żeby cokolwiek się z nim działo. Gramatura [nieco niższa] też w żaden sposób nie czuć malizną, do tego w środku jest wypełnienie, a druga strona o ta: http://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Ptasie-Budki/207] i drugi sklep: http://craftspot.pl/28-panele?p=2 (tu się zakochałam w tych indiańskich panelach na jaśki) Cytat:
Cytat:
![]() zygzaki też za mną chodzą, chociaż też oklepane :P Myślałam też o rombach granatowych. Linknęłam wcześniej stronki z zaufanymi sprzedawcami, może coś wypatrzysz. Ja Filipowi chcę jeszcze uszyć na wzór Zosinego (bo sobie zażyczył) coś albo z granatem, albo z ciemnymm zielonym plus kolorowe wzoreczki (może balony bo bardzo lubi???).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
CR o jaki ladny pokoik
![]() Sorce pokazalabys moze fragment pokoju Fi? bo ja tak mysle, ze fajnie by bylo, by kolorystycznie gdzies byl tez mocniejszy kolorowy akcent ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-05 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
O, i do kocyka mamy taką "gryzałkę"
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
o jaki piekny - to Twoja robota?
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Tak przegladam te materialy i mi sie podobaja te szare trojkaty, albo zygzaki (szary lub jasna mieta), te slonie niebieskie sa ciekawe jako dodatek do gladkiej poscieli w postaci poduszki, albo jedna strona gladka a druga w te slonie. Te czarno biale rowery, czy te chmurki tez ciekawe, ale do kobinacji z innym materialem lub jako dodatek. Ale ja musze jednak zobaczyc chyba pokoj i rzeczywiste kolory, tak jest ciezko z wyobraznia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak dla Ciebie sniezynki ok, to ok ![]() Linki przejrze, dzieki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm my kwiatków nie mamy, ale u teściowej lubi wywalić ziemie z doniczki. Jak coś wie, że nie moze ruszać to często pod naszą nieuwagę coś spsoci ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |||||||
Zakorzenienie
|
aaaa! czajnik roku!!!!!!
gratuluję! (najpiękniejszy wiek na dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cudowny!!!! ![]() Cytat:
![]() kciuki!!!! świetny. zasłony ![]() Cytat:
![]() ale Ty nawet pół nie wrzucasz! powrzucaj (nam)! cudowny pomysł! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.