|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
I im większy brzuch tym mniej snu.Uważaj ze słodkim na cukrzycę ciążową, a jak lubisz mega słodkie rzeczy to chociaż badanie glukozy bedzie Ci się podobało ja się mało nie zrzygałam Cytat:
Gratuluję super wyników! I pączki pewnie pyszne, moje domowe aż takie jak u babci nie są, ale nie powiem, udały się Cytat:
Kurcze Wy się tak przejmujecie, badacie itd, a moja przyjaciółka ma pcos, problemy z tarczycą i marudzi, że starania im nie idą. Do lekarza się wybiera już któryś miesiąc, uparcie twierdzi, że ma owu (oczywiście nie po śluzie czy temp, ale tak jej mówi kalendarz - w końcu uczyli nas, że owu jest 14 dnia cyklu około i tak sobie przyjęła). Ja jej tłumaczę, żeby sobie sprawdziła temp, żeby obserwowała, że nie musi mieć owulacji bo tak jej wychodzi z kalendarza. Ale to na nic. A potem się żali, że ona by tak bardzo chciała zajść, że się starają i nie wychodzi... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie wpadłam na to, że może to trzeba w konkretnym dniu cyklu? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1414 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba faktycznie potrzebna będzie jeszcze jedna diagnoza. Tylko zastanawiam się czy nie lepiej powiedzieć, że jesteś po dwóch konsultacjach i jeden lekarz stwierdził PCOS a drugi owulacje. Może jak będzie wiedział o dwóch sprzecznych diagnozach to bardziej dokładnie przeprowadzi wywiad, dokładniej zrobi USG? Cytat:
Będę twarda i cierpliwa i wytrzymam ![]() Eh dziewczyny...jestem nakręcona jak mały motorek a Wy mi tego nie ułatwiacie To musiałby być istny cud. Jedyne przytulanie od 2 miesięcy i od razu ciąża ![]() Wydaje mi się, że coś jest na rzeczy, bo w poprzednim cyklu nie miałam nic z tego co mam teraz, ale miałam identyczne objawy wtedy, przy tej ciąży biochemicznej. I teraz boje się aby to się nie powtórzyło. Oby do 10 ![]() Podoba mi się Twoje nastawienie ![]() Cytat:
Rodziców też mogę zrozumieć, bo kiedyś przyplątały się dwie suki - jedna średnia, a druga duża, większa od owczarka niemieckiego i ta duża urodziła 7 szczeniaków. Dwa miesiące się nimi zajmowaliśmy. Miały legowisko w garażu, karmiłam je butelką i mlekiem Bebilon, bo matka nie miała tyle pokarmu. Dla mnie była to radość, ale dla rodziców kłopot i zmartwienie, więc teraz chcą uniknąć takiej sytuacji. Całe szczęście wszystkie psiaki znalazły dom. A jedna została z nami ![]() W ogóle moim marzeniem jest otworzyć dom dla bezdomnych psów. Jak wygramy z mężem w Totka to taki otworzymy ![]() Cytat:
![]() Najgorzej to przetrwać jeszcze ten miesiąc. W marcu zrobi się już cieplej, będzie więcej słońca, święta za pasem. Od razu poprawi nam się wszystkim humor! Cytat:
Cytat:
To przyszły tydzień szykuje się Wam bardzo intensywnie ![]() Cytat:
ale włożenie bez prezerwatywy i kilka pchnięć może się skończyć ciążą... W życiu by mi nie przyszło wtedy do głowy, że tyle czynników ma na to wpływ. Jakaś tarczyca? Śluz? Temperatura? Może Ona pomimo Twoich rad, nie zdaje sobie sprawy, że jest to aż tak skomplikowane? Może nie jest aż tak obeznana z tymi wszystkimi rzeczami i nie wie na co zwrócić uwagę?
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tarczycą to wie, no w końcu ma z nią problem i z tymi jajnikami. Ale nie kumam, lekarz jej nie powiedział, że może nie mieć owu? Ja jej dużo rzeczy opowiadam, co sama robię, co ona by mogła robić. Podpowiadam, jak obserwować czy jest owu, opowiadam o testach i monitorowaniu płodności. To nie. Jedyne co powtarza to biadoli, że ma pcos i problemy z tarczycą i przez to może wcale nie zajdzie. I tyle. Dodam, że lekarka jej przepisała jakieś hormony na regulację cyklu. Teraz ma regularne i już wie, że ma płodne i owu tylko jakimś cudem zajść nie może. Nawet sobie badań nie chce zrobić. Ja ją uświadamiam a ona woli narzekać. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś 13dc i pecherzych ma 25,9mm i nie pękł. Natomiast we wtorek miał 22mm. Jeszcze mi brakuje do tego wszystkiego problemów u mnie :-(. 25 kwietnia idę na operację laparoskopii czy tam wszystko jest ok droznosc i czy nie ma polipow, endometriozy itd. Będę chodzić jak na szpilkach do tego czasu :-( a po drodze chyba zbankrutuje.. :-/ okazuje się z wyników histopatologicznych że to nie był polip. Lecz polipy.. :-/ ale jest ok
|
|
|
|
#1417 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie byłam. No ale po tym co napisałaś, to Twoja przyjaciółka faktycznie jakoś tak dziwnie podchodzi do tematu. Jeżeli ma takie problemy i wie o nich, to nie wiem na co czeka ![]() Cytat:
Jest jeszcze szansa aby ten pęcherzyk pękł? Laparoskopią się nie przejmuj To mało inwazyjny i szybki zabieg, a przynajmniej sprawdzą to co trzeba
|
|
|
#1418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Natlem, jest szansa że jeszcze pęknie ten pecherzyk?
|
|
#1420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie nie zdążę go zbadać przed wizytą u gin. Trudno. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Badania zrobić muszę, żeby ustalić czemu znowu mam nieregularne @, a ciąże już zaczynam powoli traktować jak coś mało realnego. A najbardziej to mi przykro jak słucham na prawo i lewo o ciążach, dzieciach, że nie chciałam, wpadłam, w sumie to tak tylko raz spróbowaliśmy bez zabezpieczenia i jest... Kurcze a ja? Chcę i nie mogę, gdzie ta sprawiedliwość?
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
A możecie pomyśleć teraz o mnie co chcecie, ale my dziś z mężem kupujemy na wieczór "tanie szampany"😁 test negatywny, plamienie nikłe konkretnego okresu brak, kurczę przynajmniej się napiję...
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Aiina mnie też ta niesprawiedliwość boli.... |
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze możesz sciemnic ze bierzesz antybiotyk
![]() Ja się chyba z tego wszystkiego też wnika napije cykl bezowulacyjny to mogę może nawet lepiej będzie się pisalo projekt na zaliczenie ćwiczeń przy lampce wina
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Ja muszę trochę odreagować... |
||
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba sciemnie że faktycznie jakieś leki biorę. W sumie to nospe sobie już zaaplikowalam bo podbrzusze masakrycznie boli...
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro mamy iść do znajomego małżeństwa na nowe mieszkanie. Właśnie mi tż napisał że gospodyni jest w ciąży. Jestem w pracy zaraz się porycze
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po czym on stwierdził pco? Ja też mam obawy co do tej diagnozy ale żaden lekarz nie powiedział mi tego wprost. Odebrałam dziś wyniki z drugiego badania progesteronu i mam 9,66, dzwoniłam do lekarki i wg niej mój wynik z wczoraj jest ok, owu była ( 10.32) mimo wszystko kazał czekać na rozwój sytuacji, czy będzie @ czy nie. Powiedziała, że do pełnej diagnozy brakuje jej długości fazy lutealnej, jeżeli w tym cyklu dostanę @ i faza lutealna będzie min 12dni to nie będzie dawać progesteronu, jeżeli mniej to wtedy się do niej zgłosić i badania i dalszy monitoring. Obecnie jestem w 24dc i czuję ból jak na @ i ból głowy, temp 36,67. Test zrobię dopiero w pon rano. |
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, zgłasza się nowa staraczka
Można do Was dołączyć?
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
VelaLuca zrób test
trzymam kciuki za wynik pozytywny ![]() Właśnie weszłam na stronę labu i nie mam żadnej zakrzepicy teraz oczekiwania - przyjdzie @ czy nie ![]() Mala Mi - to jest najgorsze jak nie ma jednoznacznej diagnozy może tak jak dziewczyny piszą skonsultuj się z jakimś innym lekarzem, który jeszcze Cię nie badał.Anettt87 witaj
|
#1432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() i teraz mam turbo pytanie jak to robicie, że cytujecie parę wypowiedzi w jednej Waszej wypowiedzi bez edycji ?![]()
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-05 o 20:00 |
||
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
witam i obyś długo u nas nie zagościła 😉---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Co do odrzucenia, może jeszcze nie wszystko stracone, przecież może jednak była owulacja? Kurcze kto wie... Mi % bardzo dziś pomagają... Hehehe pisze jak alkoholik 😆 |
|
|
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak się mają zafasolkowane dziewczyny z naszego wątku. Ostatnio tylko Fanta się odzywa. Jak tak dalej pójdzie to nas garstka zostanie na tym wątku
|
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co ma być to będzie, oby tylko uregulować cykle i urodzić w tym roku, tego bym najbardziej chciała
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Ja to bym chciała tylko zajść w ciążę już nie mówię o rodzenia w tym roku bo na to już chyba szans nie mam :-( |
|
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dokładnie tak samo myślę. Nie liczę na to ze urodze w tym roku. Ale chciałabym chociaż w tym roku w ciążę zajść. A takie miałam plany ze od razu po ślubie w ciążę zajde. W sumie to nawet już 3 miesiące przed ślubem zaczęliśmy spontanicznie próbować. No ale trzeba myśleć pozytywnie- kiedyś musi się w końcu udać.
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
zauważyłam wczoraj na balkonie w doniczce dwa jaja, potem gołębia okazuje się, że gołąb złożył jaja u mnie na balkonie a teraz je wysiaduje. Początkowo postanowiłam je zostawić, aby się wykluły ale poczytałam trochę w necie o tym i jestem przerażona. Wcześniej uznałam to za znak z niebios, że przynajmniej ktoś w moim domu się rozmnaża a teraz to już sama nie wiem co z tym zrobić, miałyście taką sytuacje?
|
|
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj! Ja też jadę po jakieś browary i się upiję, mam dość wszystkiego, boję się że będzie awantura z mężem bo nie wiem po co pisze mi takie newsy jak jestem w pracy. Nie chcę się na nim wyżywać, ale on chyba sobie sprawy nie zdaje jak to przeżywam. Wszystkie baby wokół w ciąży, to już czwarta od grudnia. Jutro kompletnie nie mam ochoty iść do tych ludzi, ale wypada, jeszcze dla męża to ważne bo to jego kumpel ze studiów. Ta jego żona to taka moja koleżanka, nawet znajoma, nie mam o czym z nią gadać. I musi to być sam początek jej ciąży bo w Sylwestra byli u nas i normalnie piła z nami alkohol. Uhhh 😔 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj,opowiedz troszke o sobie zeby nas wprowadzic troche w temat
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
mnie tez dobija jak ja chce miec dziecko,chce mu zapewnic dobre warunki i tone milosci no i wogole co tylko moge a tu wszedzie naokolo ciaze tylko moja macica pominieta!![]() jeszcze jak ktos ma pierwsze to inaczej bo ja tez mam jedno ale jak np są rodziny ktore otwarcie mowia ze nie chca dzieci a robia je maszynowo jedno za drugim to juz masakra!---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze moja zagmatwana odpowiedz ci w czyms pomoze![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
co innego jaby przylatywaly golebie to bym ewentualnie ploszyla ale jak juz sa jajka...toż to ich dzieci! W skorupach ale dzieci
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Chciałabym mieć chęć na zdrowe jak Panna Izabela 
I im większy brzuch tym mniej snu.

Jest jeszcze szansa aby ten pęcherzyk pękł? 

Chyba sciemnie że faktycznie jakieś leki biorę. W sumie to nospe sobie już zaaplikowalam bo podbrzusze masakrycznie boli...

może tak jak dziewczyny piszą skonsultuj się z jakimś innym lekarzem, który jeszcze Cię nie badał.
mnie tez dobija jak ja chce miec dziecko,chce mu zapewnic dobre warunki i tone milosci no i wogole co tylko moge a tu wszedzie naokolo ciaze tylko moja macica pominieta!