![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Plan na 2016 rok - schudnąć 30kg.
Witcie na forum
Mam na imię Ada, moim postanowieniem na 2016 rok jest schudnąć 30 kg. Jestem po 3 ciążach i nie planuję już więcej dzieci ![]() By bardziej się motywować i pokazywać swoje efekty prowadzę bloga na https://www.youtube.com/watch?v=l7b6...VhOgYku44lITm7 Nie jest aktorką lub zawodową blogerką więc moje filmy są dość amatorskie ale nie o to chodzi. Postanowiłam nagrywać moje odchudzanie by nie przerwać w chwili słabości tak jak to było dotąd! Jeśli tym sposobem zmotywuję więcej osób - to super. Wiecie mam już dość chodzenia w wielkich ciuchach bo normalne w sklepie nie leżą ![]() Kamera jest bezlitosna jak się obejrzałam w pierwszym filmie to była masakra... Ale schudłam już 10 kg. pomiar z wagi też nagrywam więc nie ma ściemy ale to tylko powoduje, że chudnę dalej i trzymam się planu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plan na 2016 rok - schudnąć 30kg.
Trzymam kciuki.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki ma nadzieję, że i się uda.
Dieta jest monotonna ale jakoś daję radę. Mam nadzieję wyglądać jak laska w lato ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Najgorsze jest tylko gotowanie pyszności dla dzieci...aż się czasem chce skubnąć co nieco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Powodzenia. Nie lada wyzwanie, ale mam takie samo
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Fajnie też chcesz zrzucić tyle?
Ja przyznam, że nie mogę się usprawiedliwiać ciążami, oczywiście to też zmienia ciało i to jak ale to siedzenie w domu i ciągłe podjadanie mnie zgubiło do tego pracuję z mężem w domu masakra. Ale dość. Fajnie mam siostrę bliźniaczkę, które waży 85 kg ale jak zobaczyła jak chudnę wzięła się w garść taka siostrzana rywalizacja - zobaczymy co z tego będzie. Ja nie chcę wyglądać na 20 tak bo mam 38 moim pragnieniem jest góra rozmiar 40 i dół rozmiar 42 to mi wystarczy teraz mam rozmiar 48! horror |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cześć,mam 37 lat,dwójkę dzieci. zawzięłam się i od października zrzuciłam 10 kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A jaka diete stosujesz ze jest monotonna?
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja właśnie zaczęłam dzisiaj, a raczej wczoraj walkę z moimi kilogramami a jest ich naprawdę dużo. Ponad 30 do zrzucenia. 30 to takie minimum które muszę zgubić w tym roku. To nie jest moje pierwsze odchudzanie dlatego wiem ze nie będzie łatwo ani lekko ani przyjemnie. Ale wierzę ze to moje ostanie odchudzanie, bo będę dzielna i silna i na bank dam radę. A teraz coś o mnie: Niebawem skończę 34 lata. Jestem szczęśliwą mamą i żoną. W pracy robię to co lubię. I nie bardzo wiem co jeszcze tak na wstępie napisać. Moja zaplanowana dieta opiera się głównie na zasadzie MŻ. Postanowiłam na początek zrezygnować (nie wliczając fast foodów, słodyczy itp) z pieczywa, normalnych domowych obiadów na rzecz chrupkiego pieczywa i świeżych sałatek z dodatkiem gotowanego kuraka lub ryby. A na szafce w kuchni zakrólował dzbanek z wodą z cytrynką. To tak na początek a z biegiem dni i gubionymi kilogramami będę rozwijała dietkę. No i jak zgubie jakąś dyszkę to zamierzam zaczać biegać, ale ta myśl dopiero we mnie kiełkuję. Na razie wykupiłam karnet na basen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej tyle ![]() Ale nie mam parcia, żeby schudnąć w rok. Tyłam długo to i na schudnięcie też potrzebuję czasu. Póki co zdrowe jedzenie i ćwiczenia mi wystarczają, żeby zobaczyć efekty. A także grupa wsparcia dziewczyn z podobnymi celami. Serdecznie zapraszam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=836367 ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Dla mnie 30 kg to absolutne minimum, do pełnego zadowolenia potrzeba mi jakichś 50, tragedia... 3 lata temu zrzuciłam 34 kg i naprawdę bardzo żałuję, że nie pociągnęłam tego dalej tylko sobie pofolgowałam i to ostro. Zaczęłam znów od 01.02. i póki co -4 kg, z doświadczenia wiem, że sama woda, ale i tak cieszy ![]() Pozdrawiam i wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie jestem sama która ma tak dużo do zrzucenia. U mnie te 30kg to też takie minimum. Marzy mi się -45kg, ale to chyba juz się nie uda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ....
normalnie spadłyście mi z nieba ![]() Dołączam do was , bo samej tak jakoś ciężko ! a PLAN na ten rok to właśnie te 30 kg mniej ! Dzik78 twój blog dodał mi chęci i mocno zmotywował .... dzięki Ci wielkie dobra kobieto ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Dołączam do Was- mój cel to -40kg, także wzięłam sie ostro do roboty ze zdrowym stylem życia. Ja stosuję "dietę" metabolic balance...- póki co w półtorej tygodnia 3kg mniej ![]() Fajnie, że jest taka grupa wsparcia... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
cóż... najpierw zobaczyłam, że sporo schudłaś w krótkim czasie, a później powiedziałaś, że to dieta wysokobiałkowa. jak dla mnie kiepski wybór, bo prawdopodobnie dorobisz się efektu jojo. żeby zdrowo schudnąć potrzebne są nawet te demonizowane węglowodany i tłuszcze. jak się stosuje diety wykluczeniowe to należy je stosować do końca życia, bo przy powrocie do normalnego żywienia są opłakane efekty. lepiej chudnąć wolniej, ale trwale.
![]() |
#15 |
DietetykWroclaw
|
Dziewczyny, największym wrogiem odchudzania jest założenie sobie nierealnych celów, które zniechęcają już na starcie. Odchudzanie to długi proces na który składa się nie tylko trwała zmiana nawyków żywieniowych, ale też stylu życia (regularna aktywność fizyczna to podstawa).
Dlatego też namawiam, żeby do odchudzania podejść z głową. Racjonalnie, czyli maksymalnie 1 kg mniej w 7 dni! Inaczej 7000kcal do zrzucenia w tydzień. Tylko takie podejście do tematu, gwarantuje Wam trwałą utratę wagi â a nie wody z organizmu i pewność, że kilogramy nie powrócą ze zdwojoną siłą. Życzę powodzenia!
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Dołączam się
![]() Ja do stracenia mam trochę więcej bo 35kg i przyda mi się każda motywacja ![]() Karnet na siłownię już mam jutro wizyta u dietetyka w celu wykonania badania- na starcie zalecił mi wykonanie badania genetyczne xxx i dopiero na podstawie tego badania będzie układał mi dietę.Czy któraś z Was spotkała się już z tym badaniem?Albo jakie badania wykonujecie w celu ustalenia diety? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-13 o 15:26 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dziewczyny,żadna dieta tylko trwała zmiana nawyków żywieniowych na stale jest gwarancją szczupłej sylwetki u osób,które tyją od samego patrzenia na jedzenie.Do tego codzienna porcja ruchu i efekty przyjdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kurcze ... ja wiem dieta + ćwiczenia ale co zrobić jak z tak sporą nadwagą ciężko nawet tyłek z fotela ruszyć
![]() Mój plan to najpierw zrzucić trochę kg aby poczuć cię choć trochę lżej i zacząć się ruszać (czyt. ćwiczyc) Dobrze kombinuje ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Kajszkowa odpowiadając na Twoje pytanie- uważam, że dobrze kombinujesz
![]() Specjalista nie jestem, ale wiem od swojej lekarki i nie tylko, że osoby ze sporą nadwagą nie powinny wykonywać ciężkich ćwiczeń, biegać itp., ponieważ stawy siada. A tebo byśmy nie chciały. Wskazane są natomiast spacery- to możemy robić do woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ada fajnie, że założyłyście taką grupę ![]() Ja chciałabym schudnąć może nie 30, ale 20 kg to już na pewno. Mam 169 cm wzrostu, 78 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jest szukanie wymówek jak dla mnie. Wierz mi, że ja ważę naprawdę dużo, ale oprócz diety 3x w tygodniu chodze na siłownię i staram się w wolne dni ćwiczyc również w domu. Nikt Ci nie każe skakać na skakance czy biegać. To jest bardzo niewsakazane przy otyłości, bo faktycznie obciąża stawy. Ale możesz zacząć od lekkich ćwiczeń dla poprawy własnej kondycji. Ja np. nie ćwiczę teraz po to, żeby schudnąć. Cwiczę po to, żeby odzyskać kondycję, którą traciłam przez lata. A że się przy tym chudnie to tylko same plusy ![]() Także wzywam Cię do pełnej mobilizacji, postawienia sobie pewnych celów. Koniec lenistwa! A wierz mi, że jestem leniem ponad leniami. Skoro ja potrafiłam się ogarnąć to ty również ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
.
|
nie. zwyczajnie pielęgnujesz w sobie lenia. ja jestem jeszcze na etapie otyłości, ale się ruszam. spacery, basen, wyjście na siłownię. nie biegam, ale ćwiczę siłowo i do tego np. jeżdżę na rowerku czy orbitreku. ten drugi mniej obciąża stawy i chociażby mała dawka ruchu jest wskazana. szybciej się chudnie, bo kalorie spalone, podkręca się metabolizm, reguluje się ciśnienie krwi i można wymienić jeszcze kilka innych rzeczy.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie trzeba od razu zaczynać biegać, nosić po 100kg na przysiadach. Ja zaczynałam od 15min Mel B i uwierzcie mi ze po 5min myślałam ze zdechne. Dzisiaj lajcikiem przebiegam 7km na bieżni. Po prawie 3 latach.
Wrzucam link ze zdjeciem mojej ciagłej zmiany ![]() https://www.facebook.com/65837179089...type=3&theater
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BRAWO! ![]() Piękna przemiana, gratuluję efektów i wytrwałości!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Paulinika ... super
![]() ![]() Póki co dałyście mi "kopniaka" aby przytargać z garażu Orbitrek i zaczynam się ruszać ![]() Jeżżżżuuu .... mam nadzieje że dam rade ! Bo macie racje ja tak leniwa trochę jestem , powiem wam w sekrecie ,że nawet od początku roku" pichce " te dietetyczne dania dla mojego syna ale mój LEŃ nawet nie raczył tego zaakceptować ! Teraz pora to zmienić! Dziewczyny mam do was pytanie jak to jest z tymi owocami ? ? ? Jakie jeść , które omijać no i czy to prawda że po południu są one nie wskazane ? Powiedzcie jak to u was w praktyce ? Pozdrawiam cieplutko K. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
jeść, ale nie w dużych ilościach, mówi się o ograniczeniu winogron. ja, jeśli jem owoce to jedną porcję dziennie. najlepiej niby do pory obiadowej zjeść owoce, chociaż mnie się zdarza wciągnąć banana zmiksowanego z białkiem po treningu.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A co ja mam powiedziec jak pracuje 12h na nocną zmiane, mam 6 i pół letnią córkę, pracuje fizycznie a w weekendy jetem makijażystką. Czasem mi doby nie starcza a samo się nie zrobi. Po pracy o 6:00 ide na siłownie a potem dopiero spać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
nawet jak macie dużą nadwagę to nie jest żadna wymówka aby rezygnować z ćwiczeń.Włączcie muzykę,weźcie do rąk lekkie ciężarki i tańczcie,wyginajcie się,poszukajcie w internecie ćwiczeń dla osób otyłych.Ja tak zaczynałam,zaraz po operacji kolana.Nie mogłam wielu ćwiczeń zrobić ale z tygodnia na tydzień byłam bardziej sprawna.Z Wami będzie identycznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() Przyłączę się do Was w walce z nadbagażem ![]() ![]() ![]() ![]() loocyka ja też jestem na mateaboliku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Limonka 1978 ... super jedziemy na tym samym wózku .Ja też od tyg.walczę z sobą i z swoimi słabościami w postaci zbędnych kg. Jutro pierwszy raz się zważę i pochwale się swoimi rezultatami .... Az , się boje
![]() Będzie dobrze co ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.