Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 22:11   #1381
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

O ja pitole! Aż mnie krocze na samą myśl zabolało

Dzisiaj w pracy miałam niezły rozpiździel. Szefo przyprowadził swoją córkę i zostawił nam ją, a sam poszedł na "ważne biznesowe rozmowy ze wspólnikiem". Miałam wystawiać comiesięczne faktury, a tu dupa, bo trzeba było budować domek z kartonu, zrobić kotka z folii bąbelkowej i smycz do niego z taśmy klejącej

Potem na szybko do domu i z córką do lekarza.
Tylko weszłyśmy do gabinetu, a lekarka pyta czy tak jak wszyscy przychodzimy z gorączką i bólem głowy Żadnych niepokojących objawów nie stwierdziła, kazała tylko zbijać temperaturę przy gorączce i obserwować. Podobno jakiś taki wirus krąży.
no to sobie wyobraź przez co ja przeszłam

Mogłabym rzec, co Wy wiecie o porodzie... haha

Zdrówka dla córci!

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj cały dzień na nogach. Przed południem miałam wizytę u endokrynologa i tam mi troszkę zeszło, popołudniu usg piersi, potem jeszcze zakupy i dopiero niedawno wróciłam.

O ja Cię, u Was to dopiero kolosy Nasz maluch do tej pory zawsze z wymiarami na tydzień starszego wypada, a na pewno starszy nie jest. No, ale zobaczymy jak później, bliżej porodu będzie

Gratulacje potwierdzenia płci i udanej wizyty!

Ja właśnie miałam pisać, że po 2,5 tygodnia po pobraniu krwi otrzymałam wynik na maila.
to miej te wymiary na uwadze.
Wy w PL macie lepiej bo macie skany pomiarowe przed porodem.
Ja miałam scan pomiarowy tylko w 17 tc i nikt się nie spodziewał takiej wagi. Cały personel był w szoku.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

O matulu, podziwiam Ciebie i Twoją mame-szacun
No niestety dalej nic nie wiem jakie maści można, pewnie dowiem się dopiero na wizycie

Super wiadomości
Dzięki!
Liczę, ze drugie bedzie mniejsze.

HANECZKA za licytację!

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-02-05 o 22:19
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 22:11   #1382
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Jak bylam w szpitalu w tamtej ciąży. Odeszly wody koleżance o 6 rano w ndziele. Pierwszy raz widziałam ze tak plyna wody pielęgniarka podlozyla poduszkę na podłogę a ona byla mokra w kilka sekund. Jakby bylo Malo ksiądz wtedy chodzil z eucharystia ....
O matko co za akcja

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 22:42   #1383
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Agusia69, widzialas moze post a fb z "Gdynia Rodzinna"? Remont w Redlowie, ale komentarze nt położnictwa tragiczne..
Własnie przeczytałam. Niby ładne te pokoje.. ale w sumie słyszałam różne opinie o położnictwie w Redłowie.. Ale dziś zdecydowałam z mężem, że jednak rodzę w Gdyni. Do Gdańska i Wejherowa za daleko i nikt mnie z rodziny i przyjaciół wtedy by nie odwiedził

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
i mialam mieć kase z zus bo tak mi baba powiedziała i co wielka dupa mam dość bo jestem totalnie bez pieniędzy, a nie lubię mowić Tż żeby mi dał pieniądze... lubię być niezależna. Więc znowu w poniedziałek będę dzwoniła do zus z zapytaniem o moje pieniądze.

Przeprowadziliśmy się , opłaty mamy babce zrobić, drugą cześć kaucji zapłacić i żyć i malej kupić wyprawkę... po prostu mam dość
Żeby tyle czasu czekać na swoje pieniądze... chory kraj! Jak się w☠☠☠☠ię to pojadę do tego zus i zrobię awanturę!
Ojjjeeeeejj co znowu współczuję !!

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o tych Waszych przeprawach z ZUSem to odechciewa mi się iść na to L4...
Ja miałam tylko na początku problem. Mój pracodawca czegoś tam nie wpisał i czekałam jakieś 2-3 tyg dłużej na kasę. A teraz mam już rozpatrzone pozytywnie zwolnienia lekarskie przed jego datą zakończenia i dosyć szybko dostaję pieniądze Chyba mam mega farta.
Stary 2016-02-05, 22:55   #1384
olinka012
Zadomowienie

Ktos jest ze śląska? Gdzie rodzicie?
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 23:08   #1385
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos jest ze śląska? Gdzie rodzicie?
Ja jestem. Rodze w Katowicach

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 23:19   #1386
Madzia9999
Zakorzenienie

Rodzicie w szpitalach czy prywatnych klinikach? W swojej okolicy mam 4prywatne szpitale z porodami na NFZ i tak się ku nich skłaniam tylko po tej akcji z nerkami jestem w potrzasku bo nie wiem jak to dalej będzie.

Sophia Loren
Stary 2016-02-05, 23:20   #1387
misia880
Zakorzenienie

Ja rodze w prywatnym na kontrakcie z nfz

Stary 2016-02-05, 23:22   #1388
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

L ALARE gratuluje tygodni fajnie z zakupami dla malej. Ja w koncu tez zakupilam pierwsze ciuszki
MADZIA super z autem. Jakie? Nabierzesz wprawy, nie martw sie
AGGUSIA swietne wiesci z wizyty
OLINKA kazda ryba dlugozyjaca a nia jest np tunczyk gromadzi w sobie rtec. Dlatego lepiej ograniczyc spozycie w ciazy. Dzieki, bo swoim pytaniem mi o tym przypomnialas. Aaa i bez znaczenia czy z puszki czy nie, taka wlasciwosc tej ryby.
WERONIA powodzenia na egzaminach!
SLIWECZKA zdrowka dla corki! U nas tez jakis wirus objawiajacy sie tylko wysoka goraczka. Dzisiaj jak odbieralam Igiegi to pani mowila ze szostka dzieci tylko. Maz zreszta chyba przyniosl od Igiego bo trzy dni meczyla go goraczka prawie 39. My z Galgankiem, odpukac, zdrowi.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

MADZIA mam.zamiar rodzic w szpitalu. Tym samym co Galganka to szpital gdzie w razie jak cos sie dzieje to i tak zwoza z calego trojmiasta bo maja specjalistyczny sprzet. Nawet z tych prywatnych

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 23:22   #1389
Madzia9999
Zakorzenienie

Eleine kia rio hatchbackb

Sophia Loren
Stary 2016-02-06, 00:56   #1390
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja ważyłam 5250, moja siostra 4900 i mama rodziła nas sn.
Moj pierwszy syn urodzil się z wagą 4980 też sn (niestety) ale lekarz już w połowie ciąży widział z usg, że wymiarami jest przynajmniej o tydzień starsze czyli większe. I faktycznie wyszedł niedźwiadek.
Teraz też się obawiam, że drugie będzie duże. Na razie, po usg, niby wpasowuje się w siatki tygodnia w którym jestem.
Zobaczymy na kolejnym usg około 30tc.
Pododbno jest prawdopodobienstwo, że jeśli mama była duża to i dziecko może urodzić się duże.
W końcu znalazłam kogos kto ważył wiecej niz ja ja wazyłam 5 100 i mam nadzieję, że dzidziua bedzie do ojca podobna, bo bardziej mi pasuje rodzić 2 900 niż 5 kg

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
I to powinna być wystarczająca motywacja
Ja do prawka robiłam dwa podejścia. Raz zaczęłam kurs i nie dobrnęłam do praktyki-stwierdziłam, że nie każdy musi być kierowcą. Dopiero gdy urodził się synek i była potrzeba wożenia go do żłobka szybko motywacja, umięjętności i talent do jazdy się znalazły Teraz przy dwójce dzieci,a zaraz trójce nie wyobrażam sobie życia bez samochodu
chciałabym, żeby było tak jak piszesz. ja niestety nie zrobiłam prawa jazdy, jak wszyscy w LO robili, to ja sie bałam... dopiero niedawno poczułam, ze chyba już powoli dojrzałam do zrobienia, ale przyznam, że boje sie nadal, bo trochę mam problemy z jakas taka koordynacją swojego ciała i nie wyobrażam sobie, że miałabym prowadzic coś, co jest większe od mojego ciała mam plan, że jak urodzę to w trakcie macierzyńskiego zapiszę sie jednak na kurs i spróbuję, mam nadzieje, że moze akurat nabiorę talentu, bo jednak dwóch kierowców w domu się przydaje. Teraz jak gdzieś z mężem wychodzimy to ja nie pije i on tez się napić nie może, bo tylko on prowadzi, a tak to bym sie przydała chociaż

a jeszcze widziałam rozmowe o podmywaniu się przed badaniem polecam nie wycierać się ręcznikiem, ewentualnie papierowe/jednorazowe - w ręcznikach tak ogólnie też jest sporo bakterii i one też mogą byc wykryte w badaniu. O tym, że tyrzaba się podmyć i o pobieraniu moczu z tzw "środkowego strumienia" widziałam, że już pisałyście ja jeszcze nie miałam ani razu bakterii w moczu. Myslę, że ważne jest dobrze pobrać.

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2016-02-06 o 00:58
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 07:02   #1391
olinka012
Zadomowienie

Ja w ciąży z Ola nie miałam ani razu bakterii. Witam się w 22 tc
Stary 2016-02-06, 07:28   #1392
kaska87
Zakorzenienie

Hej

Ja za 2h mam polowkowe, stresik mnie łapie, ale mam nadzieję, że wszystko ok no i że w końcu dowiem się na 100% płci

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 07:40   #1393
olinka012
Zadomowienie

Powodzenia! Plec pewnie bez zmian
Stary 2016-02-06, 08:35   #1394
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ciąży z Ola nie miałam ani razu bakterii. Witam się w 22 tc

Olinka, kochana, jaki Ty miałaś przypisany antybiotyk teraz w cciąży?

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej

Ja za 2h mam polowkowe, stresik mnie łapie, ale mam nadzieję, że wszystko ok no i że w końcu dowiem się na 100% płci
Kciuki, Kasiu!! Wszystko będzie ok
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 08:36   #1395
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzieńdoberek
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 08:48   #1396
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Olinka, kochana, jaki Ty miałaś przypisany antybiotyk teraz w cciąży?[COLOR="Silver"]

Na pęcherz? Monural
Stary 2016-02-06, 08:58   #1397
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
W końcu znalazłam kogos kto ważył wiecej niz ja ja wazyłam 5 100 i mam nadzieję, że dzidziua bedzie do ojca podobna, bo bardziej mi pasuje rodzić 2 900 niż 5 kg

chciałabym, żeby było tak jak piszesz. ja niestety nie zrobiłam prawa jazdy, jak wszyscy w LO robili, to ja sie bałam... dopiero niedawno poczułam, ze chyba już powoli dojrzałam do zrobienia, ale przyznam, że boje sie nadal, bo trochę mam problemy z jakas taka koordynacją swojego ciała i nie wyobrażam sobie, że miałabym prowadzic coś, co jest większe od mojego ciała mam plan, że jak urodzę to w trakcie macierzyńskiego zapiszę sie jednak na kurs i spróbuję, mam nadzieje, że moze akurat nabiorę talentu, bo jednak dwóch kierowców w domu się przydaje. Teraz jak gdzieś z mężem wychodzimy to ja nie pije i on tez się napić nie może, bo tylko on prowadzi, a tak to bym sie przydała chociaż

a jeszcze widziałam rozmowe o podmywaniu się przed badaniem polecam nie wycierać się ręcznikiem, ewentualnie papierowe/jednorazowe - w ręcznikach tak ogólnie też jest sporo bakterii i one też mogą byc wykryte w badaniu. O tym, że tyrzaba się podmyć i o pobieraniu moczu z tzw "środkowego strumienia" widziałam, że już pisałyście ja jeszcze nie miałam ani razu bakterii w moczu. Myslę, że ważne jest dobrze pobrać.
Choćbym o sobie czytała z tym prawkiem... Jedyna rzecz, jakiej żałuję w życiu. Trzeba było robić 10 lat temu, póki człowiek był młody, a rodzice dawali kasę

kaska, powodzenia

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 08:58   #1398
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KASKA powodzenia plec pewnie bez zmian. Z chlopca rzadko robi sie dziewczynka...
OLINKA gratuluje tygodni
Chyba czas sie podniesc z lozka....

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 09:07   #1399
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Własnie przeczytałam. Niby ładne te pokoje.. ale w sumie słyszałam różne opinie o położnictwie w Redłowie.. Ale dziś zdecydowałam z mężem, że jednak rodzę w Gdyni. Do Gdańska i Wejherowa za daleko i nikt mnie z rodziny i przyjaciół wtedy by nie odwiedził

Ojjjeeeeejj co znowu współczuję !!

Ja miałam tylko na początku problem. Mój pracodawca czegoś tam nie wpisał i czekałam jakieś 2-3 tyg dłużej na kasę. A teraz mam już rozpatrzone pozytywnie zwolnienia lekarskie przed jego datą zakończenia i dosyć szybko dostaję pieniądze Chyba mam mega farta.

Ja niestety słyszałam same negatywne opinie nt Gdyni. Naprawdę zalezy Ci tak, żeby znajomi i rodzina Cie odwiedzili w szpitalu? Ja bym bardziej patrzyła na personel medyczny i opiekę, wiesz jak wszystko ok to to są tylko 3 dni. Ja np z górypowiedzialam, ze nie chce odwiedzin w szpitalu, z redzta tam gdzie rodzilam malucha mozna bylo zobaczyć przez szybę tylko. I to byl dobru wybór, ja bylam zmęczona, obolala po ciężkim porodzie, wyszłam do domu, doszlam do siebie i rodzina do mnie przyjechała.. Tylko tz byl u mnie w szpitalu i raz teściowa bo się uparła.

A do gdańska czy Wejherowa myślę, ze spokojnie byś zdazyla, zwłaszcza ze to Twój 1 poród..

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Paulinagm ja też nie mam prawka. Mialam robic po porodzie Zuzi, ale się nie zlozylo, teraz w ciąży nie chxe malucha stresować, a wiem ze baaardzo ulatwilo by mi to życie. Po porodzie planuje zrobić

Elaine, czyli na Zaspie rodzilas? Zadowolona bylas? Sn? Ja mysle nad zaspa, kliniczna i wejherowem..

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Kaska powodzenia !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 09:28   #1400
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety słyszałam same negatywne opinie nt Gdyni. Naprawdę zalezy Ci tak, żeby znajomi i rodzina Cie odwiedzili w szpitalu? Ja bym bardziej patrzyła na personel medyczny i opiekę, wiesz jak wszystko ok to to są tylko 3 dni. Ja np z górypowiedzialam, ze nie chce odwiedzin w szpitalu, z redzta tam gdzie rodzilam malucha mozna bylo zobaczyć przez szybę tylko. I to byl dobru wybór, ja bylam zmęczona, obolala po ciężkim porodzie, wyszłam do domu, doszlam do siebie i rodzina do mnie przyjechała.. Tylko tz byl u mnie w szpitalu i raz teściowa bo się uparła.

A do gdańska czy Wejherowa myślę, ze spokojnie byś zdazyla, zwłaszcza ze to Twój 1 poród..[COLOR="Silver"]
Wiesz co w Redłowie rodziły moje 4 koleżanki i siostra tż-ta i ogólnie mówiły, że źle nie było.. Natomiast w necie czytałam takie i takie opinie.. Stąd ta moja niepewność. A pewnie, że chciałabym aby mnie rodzina i znajomi odwiedzili Tym bardziej, że już raz w Gdańsku leżałam i niestety nie miał mnie jak kto odwiedzic i na tym strasznie ubolewałam.. Siostra tż-ta nie chciała odwiedzić i prawie jej tata się na nią obraził Ponadto siostra tż-ta nie leżała 3 dni a prawie 10, więc nie wiem jak będzie w moim przypadku. Biorę pod uwagę każdą ewentualność. Tym bardziej, że mój mąż ma pracę jaką ma i jak nie będzie mógł do mnie przyjechać? To kto np do Gdańska czy Wejherowa mi przywiezie potrzebne rzeczy? Szczerze mówiąc nie chciałabym, aby moja mama czy siostra się tłukły skamkami czy busami, gdzie dojazd by im zajął pewnie 1,5 h Może to głupie i zamiast myśleć o sobie myślę też o mojej rodzinie Chociaż według mnie to nie do końca takie głupie..

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-02-06 o 09:31
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 09:35   #1401
misia880
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrazam odwiedzin w szpitalu. Maz bedzie i moja mama czasem, ale tu licze na pomoc a nie odwiedzinki i ploty. Zajma sie małym jak pojde pod prysznic czy cos.
Po co mi tesciowie, dziadki, wujki.. zeby mi prychali na to dziecko? To czas dla mnie i malucha na nauke siebie nawzajem a nie z obolala dupa odwiedziny wujka rysia

Stary 2016-02-06, 09:38   #1402
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Wiesz co w Redłowie rodziły moje 4 koleżanki i siostra tż-ta i ogólnie mówiły, że źle nie było.. Natomiast w necie czytałam takie i takie opinie.. Stąd ta mja niepewność. A pewnie, że chciałabym aby mnie rodzina i znajomi odwiedzili Siostra tż-ta nie chciała odwiedzić i prawie jej tata się na nią obraził Ponadto siostra tż-ta nie leżała 3 dni a prawie 10, więc nie wiem jak będzie w moim przypadku. Biorę pod uwagę każdą ewentualność. Tym bardziej, że mój mąż ma pracę jaką ma i jak nie będzie mógł do mnie przyjechać? To kto np do Gdańska czy Wejherowa mi przywiezie potrzebne rzeczy? Szczerze mówiąc nie chciałabym, aby moja mama czy siostra się tłukły skamkami czy busami, gdzie dojazd by im zajął pewnie 1,5 h Może to głupie i zamiast myśleć o sobie myślę też o mojej rodzinie Chociaż według mnie to nie do końca takie głupie..

No ja leżałam po porodzie 9dni. Ale torbe mialam tak spakowana, ze tz tak naprawde nie przywoził mi prawie nic

U mnie cala ciaza przebiegała prawidłowo, a jednak mala urodziła sie z crp 60, gdzie norma do 5. Dlatego ja ponad wszystko stawiam opiekę medyczna, ktora w razie co będzie umiała zajac sie mną i maluszkiem przede wszystkim. U mnie w rodzinie zrozumieli, ze spotkamy sie w domu, wysylalam im zdjęcia malutkiej, chciałam ten czas spędzić z dzieckiem, odpocząć po porodzie i nie w głowie mi bylo paradowanie w koszulinie w mega pologu po oddziale.

No ale z drugiej strony staram sie zrozumieć Ciebie, jednak uważam ze powinnaś sie bardziej przejmować sobą i dzieckiem, a nie rodzina. No ale mamy po prostu inne kryteria )

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrazam odwiedzin w szpitalu. Maz bedzie i moja mama czasem, ale tu licze na pomoc a nie odwiedzinki i ploty. Zajma sie małym jak pojde pod prysznic czy cos.
Po co mi tesciowie, dziadki, wujki.. zeby mi prychali na to dziecko? To czas dla mnie i malucha na nauke siebie nawzajem a nie z obolala dupa odwiedziny wujka rysia

Napisalas to dobitnie ale mam takie samo zdanie. I pitwierdzilo sie po porodzie. W szpitalu gdzie rodzilam odwiedzający mogą zobaczyć malucha tylko przez szybę, co uważam za dobre. Niejedna osobę przychodząca do noworodka widziałam z kaszlem i katarem :/
Stary 2016-02-06, 09:42   #1403
misia880
Zakorzenienie

Sale u mnie sa 2 osobowe. Kazdy po porodzie chce odpoczac, a tlumy ludzi odwiedzajace sasiadke sa nie potrzebne. Goly cyc, wietrzenie krocza.. pierwsze dziecko i kazdy patrzy na rece - koszmar

Stary 2016-02-06, 09:47   #1404
Madzia9999
Zakorzenienie

Mnie po porodzie tylko tz odwiedzi bo nikt inny bliski nie mieszka w pobliżu :P z tego co czytam o Ewki przeżyciach to nawet lepiej dojść spokojnie do siebie a pielgrzymki odwiedzających zostawić na domowe zacisze
Mnie mama nauczyła żeby w odwiedziny do mamy i maluszka jechać 2 -3 tyg po narodzinach i to chyba dobry pomysł. Ten pierwszy czas jest dla Nas i dziecka

Kasia kciuki za wizytę i usg

Sophia Loren
Stary 2016-02-06, 09:49   #1405
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Sale u mnie sa 2 osobowe. Kazdy po porodzie chce odpoczac, a tlumy ludzi odwiedzajace sasiadke sa nie potrzebne. Goly cyc, wietrzenie krocza.. pierwsze dziecko i kazdy patrzy na rece - koszmar

Tam gdzie rodzilam na oddział nikt nie wejdzie, ale wiem jak moja siostra urodziła i tam byly normalne odwiedziny to sie wkurzala i krepowala, bo do koleżanki z sali przyszla rodzina i przesiadywała tam, na pewno nic fajnego..
Stary 2016-02-06, 09:51   #1406
__Veronique
Wtajemniczenie

Zgadzam się z wami dziołszki. Ja pierwszy poród miałam ciężki, pierwszą dobę po leżałam jak kłoda i nie umiałam się zająć dzieckiem, a co dopiero poświęcić uwagę gościom. Przychodziła do mnie jedna osoba oprócz tż-a i pomagała mi dużo. Na początku na szczęście leżałam w sali sama, potem doszła do mnie nastolatka, do której codziennie przychodziły koleżanki z klasy i odpowiadały o sprawdzianach i kartkówkach... a ja ledwo z łóżka umiałam się zwlec i pójście do toalety było dla mnie wyzwaniem. A te małolaty mnie strasznie denerwowały, dzieci śpią, a one śmiechy sobie na pół oddziału urządzały.

Stary 2016-02-06, 09:54   #1407
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mnie po porodzie tylko tz odwiedzi bo nikt inny bliski nie mieszka w pobliżu :P z tego co czytam o Ewki przeżyciach to nawet lepiej dojść spokojnie do siebie a pielgrzymki odwiedzających zostawić na domowe zacisze
Mnie mama nauczyła żeby w odwiedziny do mamy i maluszka jechać 2 -3 tyg po narodzinach i to chyba dobry pomysł. Ten pierwszy czas jest dla Nas i dziecka

Kasia kciuki za wizytę i usg

Moja mama też takiego zdania, noworodek nie ma odporności, do mnie przyjechali wszyscy dwa tygodnie po porodzie, ja się lepiej czulam, ogarnelam sie trochę z dzieckiem, za to codziennie roznawialismy przez telefon i wysylalam zdjęcia Zuzi

Z reszta jak Zuzia spala to ja tez myślałam tylko o snie 😁

No ale to decyzja każdej z nas, jedni wola odwiedziny od razu, inni przekladaja to na późniejszy czas i rozumiem obie strony )

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Zgadzam się z wami dziołszki. Ja pierwszy poród miałam ciężki, pierwszą dobę po leżałam jak kłoda i nie umiałam się zająć dzieckiem, a co dopiero poświęcić uwagę gościom. Przychodziła do mnie jedna osoba oprócz tż-a i pomagała mi dużo. Na początku na szczęście leżałam w sali sama, potem doszła do mnie nastolatka, do której codziennie przychodziły koleżanki z klasy i odpowiadały o sprawdzianach i kartkówkach... a ja ledwo z łóżka umiałam się zwlec i pójście do toalety było dla mnie wyzwaniem. A te małolaty mnie strasznie denerwowały, dzieci śpią, a one śmiechy sobie na pół oddziału urządzały.

To i tak na fajna wspollokatorke trafilas ! Ja na początku lezalam z fajna babka, a potem jak ona wyszla to dali mi na sale kobietę 40letnia, troszkę uposledzona umysłowo, ktora biegala na dol zapalić papierosa:/ balam sie wyjść pod prysznic, jakos niepewna bylam jej zamiarów... No ale ja to jakiegoś pecha mialam :p
Stary 2016-02-06, 09:55   #1408
Madzia9999
Zakorzenienie

Veronique co za brak taktu ze strony tych nastolatek Nie ciekswie musiałas się czuć,mało komfortowo przede wszystkim

Sophia Loren
Stary 2016-02-06, 09:55   #1409
ewka555
Zakorzenienie

Veronique rodzilas Sn czy cc?
Stary 2016-02-06, 10:02   #1410
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Veronique co za brak taktu ze strony tych nastolatek Nie ciekswie musiałas się czuć,mało komfortowo przede wszystkim
Bardziej niekomfortowo bym się czuła, jakby przychodzili do niej jacyś faceci, typu ojciec, teść itd. Ogólnie te młode dziewczyny nie były
takie złe, tylko wkurzały mnie swoim hałasowaniem. One mały po 17 lat, no powinny być dużo mądrzejsze i zrozumieć, że mogą swoim zachowaniem przeszkadzać innym kobietom i noworodkom. Jak je upominałam to się uspokajały na 10 minut... no jak dzieci...

Cytat:
Veronique rodzilas Sn czy cc?
Sn

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości