|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
AUSTRALIA noo.. Aż sama musiałam sprawdzić, ale jak nic we wtorek zacznie się 25tc.
ZEBRAH jeśli w tych standaryowych to faktycznie poniżej normy.. Bierzesz jakis zestaw witamin w których jest żelazo? FIAZO ładnie, do końca kwietnia. lepsza jesteś niż ja.. Bo chce do końca marca Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
witam sie w 21 tygodniu
owsianeczka zjedzona, dzis na obiad indyjskie tandoori zaszalalam troche z mama, bo w norwegii nadal trwaja przeceny, obkupilam mala w reczniczki, bodziaki, czapeczki, koszulki, nawet na jesien fajny zestawik i o dziwo nic rozowego (poza reczniczkami hihi) . cos czesto wychodza te bakterie w moczu.. ciekawe jak u mnie bedzie z wynikami... dopiero na 2 marca robie krzywa cukrowa i badanie moczu oraz morfologie. wczoraj znow na moment stwardnial mi brzuszek, dwukrotnie buuu niby normalne,ale cholerka jednak budzi niepokoj - bo to pierwsza ciaza... na szczescie trwa chwile i nie towarzyszy temu bol... twardnienie wystapilo po 3 godzinach chodzenia, moze po prostu organizm sie zmeczyl... ja wczoraj zjadlam dwa pieczone, a nie smazone paczki, z budyniem i z marmoladka. pyszne rzucili tu do sklepu paczuszki z mysla o Polakach. Odbiegaja od naszych polskich ociekajacych lukrem, ale jestem pod wrazeniem, bo byly naprawde smaczne. oczywiscie spalilam je cwiczac hahaha ![]() pytalyscie kto jeszcze pracuje, w sumie oficjalnie nadal jestem w pracy od marca zwolnienie, ale z szefem sie dogadalam,ze w kwietniu troche pomoge z fakturami (bo zaczyna sie u nas goracy sezon), ale z domu idzie mi tak na reke ze wszystkim, ze nie widze przeciwwskazan, zeby troche im pomoc
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-02-05 o 07:27 |
|
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Muszę gina dopytać. Napisal hbg o.0 ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Lalare mi w tamtej ciąży twardniał brzuch od 20-38 tc Przy twardnieniu brzucha lub problemach z szyjką trzeba uważać na cwiczenia. Trzymam KCIUKI za WIZYTUJĄCE Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-05 o 08:36 |
|
|
|
#1264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja też miałam parę lat temu podobną sytuację z siostrzenicą, która miała miesiąc albo dwa. Zaczęła płakać, przewinęłam ją - nadal płacz. Daję mleko, wypiła - nadal płacz. Chciałam ją ululać, a ona się wydziera. No to w końcu usiadłam i zaczęłam beczeć razem z nią Okazało się, że wystarczyło jej założyć bluzę, bo było jej za zimno Także kwestia czasu i wprawy myślę Ze swoim dzieckiem pewnie też inaczej ![]() Cytat:
![]() Super! Teraz to tylko kwestia czasu jak będzie Ci się codziennie odzywał ![]() Cytat:
Biodra też mnie wcześniej bolały, to lekarka mi polecała pas ciążowy czy coś takiego. Nie zainteresowałam się zakupem, bo już mi przeszło w sumie, tylko te kolana...
|
|||
|
|
|
#1265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
*** Kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed badaniem moczu zawsze przy skierowaniu dostaję od lekarza pojemniczek na bad moczu. Taka polityka Medicover
![]() Dziewczynki w sobotę wieczorem tata przywozi auto dla mnie. Cieszę się szalenie, ale z drugiej strony sie boję trochę. Ja bardzo mało sama autem jeździłam,prawko mam od 9lat a wyprawę i doświadczenia maleńkie. Z autem teraz będzie mi lżej przy dziecku to już w ogóle...
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Australia nie zrażaj się. Jeszcze nie raz maleństwo będzie płakać
![]() Przed pobraniem moczu biorę prysznic dokladnie sie myje a na koniec dezynfekuje rivanolem. Tak mnie uczyli na nefrologii jak bylam z Ola Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-05 o 09:11 |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie dała rady wejść pod prysznic z pełnym pęcherzem Zobaczymy co mi teraz wyjdzie, bo wczoraj właśnie zawiozłam mocz do badania.
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Kciuki za wizyty. Patrze, że dziś same połówkowe
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Madzia szybko się wprawisz, ja miałam prawko 5 lat i dogiero zaczęłam jeździć, a teraz sobie nie wyobrażam życia bez samochodu :-D
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odebralam prawko i pojechalaaam
tata dawal mi swoje autn, potem kupil mi moje. Za kolkiem to ja od poczatku jak ryba w wodzie ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Przedewszystkim nie mozna sie bac |
|
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiam że wytrzymasz bez siusiania przez cały prysznic bo ja jak rano wstaje to od razu muszę siku iść. Ja pierwszy strumień do muszli potem do pojemnika takiego z woreczka nawet się nie podmywam i nie mam problemów z bakteriami w moczu.
|
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ponoć ważne jest, żeby do kubeczka trafił mocz środkowy. Czyli najpierw trzeba się trochę odsikać, potem dopiero do kubeczka, i resztę normalnie do muszli. Zwykłe pobranie moczu, a taki rytuał ![]() za dzisiejsze wizyty!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-05 o 10:03 |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PAULA- a jaką sałatkę z tuńczykiem robisz? Rzuć przepis. FIAZO- siedź w pracy jak tylko zdrowie pozwoli i ochota- przy dziecku każda kasa się przydaje (jak już dojdą nianie, żłobki, a potem szkoła to jeszcze bardziej). Dzisiaj wieczorem liczę bardzo, że się dowiem co mój maluszek ma między nóżkami. Ale by było jakby się okazała dziewczynka Mąż by chyba spadł, bo jakoś nastawiony na chłopca
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
własnie mi lekarz powiedział, ze przy tych twardnieniach macicy zeby sie pooszczędzać i obserwować takze moze Lalare odpusc narazie cwiczenia ;-)
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Hello
też się wypowiem na temat badania moczu. Więc ja sobie wstaję o 6 rano jak mam jechać zawieźć mocz,pobieram tak jak pisała Veronique,jakoś instynktownie zawsze tak robiłam.nie podmywam się specjalnie na tą okoliczność,ale zawsze mam pojemniczek świeżo wyjety z folijki,nawet jest napisane ze nie używać jeśli folia jest uszkodzona. I w czasie ok 2.5 godziny już pojemniczek jest w laboratorium. Jak do tej pory miałam raz ciut więcej baterii,ale to czułam,bo mnie szczypalo,a tak to 2-5 w polu widzenia,chyba jakoś tak to opisują i mój lekarz mówi że to normalne
|
|
|
|
#1277 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
o co chodzi dziecku, wiec i tak dobrze sie spisalas a na cycusia nie ma rady Cytat:
ja kupuję w folii, bo tamten kazdy dotyka, przeklada.. Cytat:
rozmawialam z siostra i ona mowi, ze jak wlasnie dluzej chodziła to jek brzuch twardnial.. Cytat:
a na początku to już w ogole Witam sie z rana Kurde jem sniadanie i najesc sie nie mogę ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
My to wczoraj, zjadłyśmy 2 pączki ale bez lukru bo nie lubię bleee za słodko. Co do twardnienia brzucha, mnie złapało w tym tygodniu we wtorek, jak szlam z piesem do fryca. A szlam powoli, stanęłam na chwilę, pomasowałam się, nie było gdzie usiąść i przeszło. Potem jeszcze posiedziałam ok 50 minut i fryzjera i jak wracałam do domu to już się nie powtórzyło. Ja jak mam badanie moczu, to zawsze idę się umyć, wycieram się ręcznikiem papierowym, papierem toaletowym (od zawsze), potem trochę siku do kibelka i dopiero potem do pojemniczka. I ani razu nie miałam złych wyników. Oby tak zostało ![]() A Malutką czuję już bardzo wyraźnie A no i gratuluję ujawnionych dzidziołków ![]() Szkoda, że mamy jeszcze wstydzioszki ![]() Wczoraj, puściłam sobie i Małej takie kołysanki z you tube i zasnęłam
|
#1279 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niesetety jestem troszkę uziemiona w mieszkaniu i cos czuję, ze przeceny na dziedzięce ciuszki mnie ominą :P Po wyjściu ze szpitala w Pepco skarpetki dla małe kupiłam,bodziaka z krótkim rekawkiem i spodenki do tego w pieknym wiosennym miętowym kolorze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz to co innego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Siostra jest u mnie do poniedzialku i czuła małą ![]() Co wieczór i nad ranem szaleje w brzuszku
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizyty !
Zebrah, no niech sie ten Twój wstydzioch ujawni w końcu ![]() Mala wstala o 5:30 i od rana taki koncert, ze ręce opadają. Musiałam ja nosić, bo w łóżeczku zle, bawić sie zle, moze królewna spac w końcu pójdzie.. Chyba jakis ząb na horyzoncie, ale zerknąć sie nie da.. Ania dokladnie, swoim maluszkiem łatwiej sie zajac, instynktownie szybko zalapiesz, o co chodzi i czemu placze, ze swoim dzieckiem łatwiej. A ze uspokaja sie przy mamusi, to normalne, Twój maluch tez na pewno będzie się domagał Twojej obecności... ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- I ja tez jak pobieram mocz do badania, to obowiązkowo musze się najpierw umyć, jakos nie wyobrażam sobie inaczej..
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas jest tak, że jak TŻ daje rękę żeby poczuć córcię to ta się uspokaja
i tak naprawdę to poczuł mała ze dwa razy, szkoda mi go 😔
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaśnie kciuki za wizyty
![]() Dajcie znać po dziewczynki
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dołączam swoje kciuki
![]() ![]() ![]() Dzisiaj dużo wizyt A ja mam dopiero 16, a widziałam Malutką 19 stycznia i już tęsknię za Nią ale coraz bliżej do wizyty
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 12.02 miałam dziś mieć wizyte, ale przełożylam bo nie zdążyłabym zrobić badań moczu i krwi w tym krzywa cukrowa. Więc czekam spokojne do przyszłego piątku
|
#1286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
malutka najwazniejsza, w weekend bede duzo odpoczywac![]() zauwazylam to twardnienie wlasnie po dluzszym chodzeniu lub np. podrozy autem i samolotem. caly czas obswerwuje i zapisuje, aby zdac relacje lekarzowi po powrocie, 17 lutego mam wizyte kontrolna po podrozy
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-02-05 o 11:17 |
|
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc cierpliwości!
|
|
|
#1288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak wypada teraz z wymiarami? Ja ważyłam 5250, moja siostra 4900 i mama rodziła nas sn. Moj pierwszy syn urodzil się z wagą 4980 też sn (niestety) ale lekarz już w połowie ciąży widział z usg, że wymiarami jest przynajmniej o tydzień starsze czyli większe. I faktycznie wyszedł niedźwiadek. Teraz też się obawiam, że drugie będzie duże. Na razie, po usg, niby wpasowuje się w siatki tygodnia w którym jestem. Zobaczymy na kolejnym usg około 30tc. Pododbno jest prawdopodobienstwo, że jeśli mama była duża to i dziecko może urodzić się duże. Cytat:
![]() Tez się zastanawiam czy można czymś smarować ![]() Jak będziesz miała info o bezpiecznej maści to daj proszę znać ![]() Koleżanka ma mi pozyczyć jakiś pas na brzuch- podobno jej pomógł przy takich bólach. Zobaczymy czy to coś pomoże Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-02-05 o 11:42 |
|||
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie
Wszystko jest ok Wymiary są prawidłowe, serduszko bije jak dzwon, narządy na swoich miejscach i nawet lekarka dopatrzyła się, że pęcherzyk moczowy jest pusty, czyli musiała przed wizytą nasiusiać![]() Maluszek waży 383 gram![]() Dziewczynka nadal pozostaje dziewczynką Widzieliśmy z mężem pipuszke :brzydal :Ah ale mam super humor
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszą/radzą, żeby w trakcie podróży siedzącej robić przerwy-wstać i poruszać się bo pozycja siedząca nie sprzyja ciężarnym. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
U nas tez lekarka skomentowała, że mój pęcherz jest mniej napełniony niż naszego dziecka, haha |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

owsianeczka zjedzona, dzis na obiad indyjskie tandoori
buuu niby normalne,ale cholerka jednak budzi niepokoj - bo to pierwsza ciaza... na szczescie trwa chwile i nie towarzyszy temu bol... twardnienie wystapilo po 3 godzinach chodzenia, moze po prostu organizm sie zmeczyl... 

Okazało się, że wystarczyło jej założyć bluzę, bo było jej za zimno 

dobranoc

Zobaczymy co mi teraz wyjdzie, bo wczoraj właśnie zawiozłam mocz do badania.
tata dawal mi swoje autn, potem kupil mi moje. Za kolkiem to ja od poczatku jak ryba w wodzie 

I jeszcze same takie z czekoladą czy bitą śmietaną jadłam. Ale pocieszam się, że w bad ogólnym moczu czy morfologii to mi nie wyjdzie,a innych badań jutro nie robię