|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
u nas tez dzisiaj ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Wogole przyszedł ksiądz i się pytał czy mogę komunie przyjąć a jak nie to czy jutro się chce się wypowiadać no i co zgodziłam się bo jak księdzu odmówić ale mam stresa bo tak w konfesjonale inaczej a tak bezpośrednio krępujące to a w dodatku to ksiądz który uczył mnie w LO religii i bardzo mnie lubił i na konkursy religijne wysłał dobrze ze minęło 13 lat to mnie jie pamieta
nawet nie pamiętam kiedy się ostatnio spowiadalam ...
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój gin też uważa że może być przed terminem i za każdym razem mnie pociesza że może akurat tym razem się samo zacznie przed tp...
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Był na chwile zajrzeć do mnie ordynator bo nie ma dyżuru w weekend ale wstąpił i pytał jak po cewnik i mu opowiedziała to.mowi ze coś się dzieje i w poniedziałek dalej będziemy zachęcać a w weekend mam odpocząć i dać szansę małemu żeby sam chciał wyjść mowie wiec Dominikowi ze ma czas do jutra żeby się ruszyć bo jak nie to go na sile wycisną
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
My już na oddziale po badaniach mamy nie jeść i nie pic na razie, czekamy na kolejna konsultacje. Ordynator miły pan :/ nawet nie powiedział ile mały wazy i czy wszystko dobrze bo on nie rozumie tego pytania... Ehhhh
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia 😊 oby u Was szybciej coś się wyklarowało.. 😊 |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja się denerwuje bo co jej daje cyca to pociągnie kilka minut a resztę śpi Ani dmuchane ani szczypanie nie pomaga. Taki śpioch z niej. Najlepiej cały dzień na cycu by wisiała ![]() Cytat:
Musze cały sprzed przygotować zanim ją dostawie. Rogal trzy poduszki i kołdra pod plecy ![]() Potem tż ja odbija a ja drugiego cyca szykuje ![]() Tu w szpitalu dali do spania taki kombinezon - jak wyjdziemy to musze kupić taki dla małej. Super w nim śpi się jej. Aaa dziewczyny a wy kładziecie dzieci tylko na plecy cały czas ? Czy np tez na boczek i jakiś wałek podstawiacie? ![]() Bo ja nie wiem czy można bo moja w dzień na prosto leży ale w nocy Ja na boczek kładę to wtedy ładnie śpi i nie "chrapie"
|
|
#1689 |
|
perfumoholiczka
|
Mi kazały jak Misiu przy cycu przysypiał masować pod bródką. I zaczynał ssać
http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/5756/Edytowane przez rudziutka1987 Czas edycji: 2016-02-06 o 11:23 |
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ordynator wydaje się być do rzeczy gość...i miło z jego strony że zaglądnął do Ciebie...samopoczucie chyba się z deka poprawiło. Tulę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Witam z rana
Nie nadrabiam nawet bo nie mam szans Gratuluje wszystkim swierzo upieczonym mamusiom ![]() ja mialam ciezki tydzien w pracy i nie mialam nawet sily wchodzic na watek. Costam podczytywalam, ale spamujecie jak szalone ![]() Widze ze kp sie rozkreca, gratuluje ![]() Ja - widze, ze masz stracha tak jak ja. Moja mala tez raczej z tych wiekszych, po ostatnim badaniu wyszlo, ze jest na 100 centylu wiec latwo nie bedzie jeszcze mam nadzieje, ze sie myla Damy rade U mnie nic sie nie dzieje, zadnych przepowiadaczy, ale poprzednio tez nie mialam. Ja mam jeszcze zamiar 2 tygodnie wytrzymac w dwupaku rodze 22 - taki mam plan Jeszcze tydzien do pracy i wolne |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar nasze Zośki to te same typy,moja też lubi być opatulona ściśle, miała ciasno w brzuchu.tusia w ogóle nie lubiła i woombie poszło w odstawke.teraz się przyda
![]() Kiepsko się nadrabia bez cytowania.
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Pierogi zrobione. Całe 45 sztuk. Zjadłam kilka i mam dość...Dzieci jeszcze jedzą. Co chwilę przychodzą po dokładkę
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja mam teraz dylemat czy działać czy nie działać
|
||
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też wczoraj chodził taki młody ksiądz i nie było mi głupio powiedzieć,że nie chce komunii
|
#1696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałabym wam towarzyszyć ale jednak mam nadzieje ze odpadnie z grona wyczekujących chwile chociaz przed połowa ![]() I tak nam nadzieje ze to ostatni weekend w trójkę ![]() U nas wicie gniazda tez na całego. Okna wlasnie umyte. Mieszkanie lśni. Została mi mała kupka prasowania na wieczor i łazienki dla tz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Ehh straszny nieład w tym szpitalu.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
E tam głupio. Mozesz nie byc gotowa do spowiedzi, trzeba było spokojnie powiedziec ze nie i tyle ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę na małe zakupy iść...
|
|
|
|
#1698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuj sie, bedzie dobrze! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Ty to jesteś z ta praca. Kobieta Tytan ![]() Tez cały czas mam bnadzieje ze usg kłamie i nie przekroczy 4kg ja ciąże wg om mam 39 tyg od minionego czwartku, wg usg od jutra wiec spokojnie moge rodzic nie mam nic przeciwko ![]() A znaków porodu tez u mnie nie ma, ale ostatnio podobnie jak u Ciebie tez nie było. Teraz jedynie od wczoraj mam przepowiadacze i mysle ze to powiązane z masażem sutków który zaczęłam uskuteczniać ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
U mnie pyszny rosołek juz zrobiony a na drugie beda pieczone udka z kurczaka z ziemniakami i surówka. A na śniadanie miałam placuszki z patelni z boczkiem smażonym i karmelizowanymi bananami. Pierwszy raz jadłam i super wyszło Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
No cos chyba działają jednak. Pytanie tylko co? czy tylko przepowiadacze czy cos tam sie swieci ![]() Czytałam wczoraj na jakiejś amerykańskiej stronie ze w grupie około 50kobiet po skończonych 39tyg masowanie sutków conajmniej godzinę dziennie skończyło sie porodem u 40% w ciagu 3 dni. Ciekawe tylko na ile o masaż sutków a na ile natura sama w sobie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
MamaKarolci gratuluje
U nas założyli wenflon i czekamy na druga konsultacje W sali mamy jedna młoda kobietek w 36tc Tz posiedzial trochę i poszedł właśnie a ja sobie leżę i czekam na wezwanie Pozdrawiamy
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
MamaKarolci gratulacje 🎆 duży facet!! 😤
Ja Martusia słodka 😊 w dzień ładnie śpi, w nocy nieco mniej, ale się nauczymy 😊Justynka- powodzenia!!! Dlaczego nie masz pić? Masz mieć cc? Zonameza- oby juz się wyjaśniło! Motyl- też muszę spróbować opatulić mala może szybciej zaśnie. |
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusiaczek nie wiem nic
bo ten miły doktorek nic nie powiedział... Mały nie wiem ile wazy bo mi palant nie powiedział a ja jak zerkałam to nie wiem czy nie było 4200 :O ale na 100% pewna nie jestem Chyba by prawie kilkograma w 1.5 tygodnia nie przybył... Czekam na innego lekarza i zobaczymy co powie
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Paula jak tam boli jeszcze? Mi dziś już lepiej..ale podniesc sie to graniczy z cudem! Musze ogarnac jakis stanik do karmienia bo cyce jak donice. I niby mam duzo malych ubranek a one wszystkie sa na Zosie za duze :-D
Zosia Edytowane przez marciar7 Czas edycji: 2016-02-06 o 13:00 |
||
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
O Aninis juz wyspana?
![]() A ja zauważyłam ciąg dalszy kwistego śluzu nie jest to galaretka ale takie białko jaja kurzego z krwią wiec chyba czop odchodzi dalej (z przerwą na noc ) także niech bedzie: melduje czopa ;D
|
#1706 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przyszły mi do małego do pokoju półki+ chmurki, takie do samodzielnego pomalowania, poszłam do sklepu, bo mamy niedaleko z farbami, a tam zamkniete musze to przełożyć, a już mam wszystko przygotowane ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W końcu dziś termin i może uparciuch wyjdzie
|
|
#1708 | |
|
Raczkowanie
|
Mama Karolci i Basieku gratuluję porodów
![]() ja się nie odzywam bo jakiś dół mnie dopadł, że przenoszę ciążę, albo, że urodzę w terminie, tzn. 20.02, a tego bym nie chciała bo męża dziadek ma 20.02 urodziny i już cała rodzina przeżywa, że urodzi się jak pradziadek, że będzie mały Kazik, mały miałby rok, a pradziadek 90lat itd. Każdy inny dzień dobry tylko nie 20.02, chcę, żeby syn miał swoje święto, a nie święto pradziadka ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
im więcej osób tym może szybciej pójdzie
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Obalam teorię z Pepsi. W ciąży nie piłam a moje dziecię to mały kudłacz
![]() Cytat:
![]() A ja się martwiłam, że moja rodzina będzie przy porodzie wydzwaniac nie? A udało się tak że nic nie wiedzieli Rozmawiałam z mamą o 14 i mówie, że nuda. A o 21 dostała telefon w tle z płaczem wnuczka Amen ![]() Cytat:
Cytat:
Gratki ![]() Kciuki ![]() Cytat:
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Lucy też bym tak chciała, żeby dowiedzieli się wszyscy jak już będzie po. Zapowiedziałam już mężowi, że zabraniam mu dzwonić do kogokolwiek jak będziemy jechać na porodówkę, mają się dowiedzieć, że już urodziłam bo nie chcę nikogo w szpitalu. Bo wiem, że chociaż do szpitala będą mieli 40km to przybyli by tam migiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

u nas tez dzisiaj ładnie 
miałam naprawdę lajtowy porod
znam to uczucie ja też liczyłam dziś na drugą oxy ale ten lekarz nic przez weekend nie chce robić bo nie chce żeby skończyło się cesarka. Ja juz popłakałam sobie z rana ale teraz już lepiej jest. Nie martw się damy rade 
Ślub 

no ale nic nie poradzisz jesteś pod opieką będzie dobrze 

musze to przełożyć, a już mam wszystko przygotowane