Ostatnio obejrzane filmy - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-11, 15:42   #3661
°Alchemia
Zadomowienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

"Hi Way" -100000/10
Szkoda klawiatury i czasu na opisywanie tego żałosnego, najnudniejszego filmu świata, ale muszę przestrzec osoby, które jeszcze go nie oglądały (szczęściarze). Nie róbcie tego! Życie jest zbyt piękne, żeby tak je marnować, bo 1,5 h poświęcone (prawdziwe męczeństwo) na oglądanie, tfu, na zmuszanie się do oglądania tego "czegoś" jest marnotrawstwem (czasu, życia, nerwów) zaiste.

W skrócie: historia dwóch kolesi, którzy gdzieś jadą, bo mają coś nakręcic. I to udało mi się "zajarzyć", bo reszta to prawdziwa zagadka dla umysłu. Cały film składa się z różnych scenek, których dialogi sugerują, że to udawana improwizacja. Ma być na luzie, wychodzi jak wyciągnięte wiadomo skąd. W większosci scenek występują główni bohaterowie, ale wchodzą chyba w jakieś inne role albo to są ich wspomnienia, które potem komentują jadąc samochodem. Hmm. Chyba. Bo tak naprawdę żadna scenka nie ma pointy, nie jest zabawna, ani absurdalna(a chyba ma byc, ale to nie jest absurd, to jest po prostu zlepek jakichs dialogów o niczym, jakies zwykłe nudne rozmówki wyciągniete z kontekstu, jesli w ogole go miały). Do tego jakieś długie pauzy, mówienie o bzdurach. Ten film jest bez sensu i bez celu. 100% niczego w nicości. Koszmar nie do oglądania Kiedy dobrnęłam do końca czułam się stara, jakbym siedziała wieczność i zmuszała w nieskończoność umysł do odgadnięcia przesłania tego gniota. A to bylo zaledwie 90 minut.
Nie polecam to za mało powiedziane. Przestrzegam (bo z nudów też można umrzeć)
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 17:12   #3662
dorkaaa
Wtajemniczenie

ale mnie tu dawno nie było :P tyle zajęć i ciagle nie mam czasu zeby wypoczać.ale zdazylam ogladnać przez ten czas pare filmow wiec sie wypowiem :

Cytat:
Napisane przez ironcat Pokaż wiadomość
KATYŃ - Popieram, moim zdaniem jest wstrząsający, cały ale końcówka szczególnie, te odgłosy pojedynczych strzałów w lesie katyńskim i scena zabijania jak w fabryce na linii produkcyjnej, kolejny i kolejny... przerażające, że ktoś mógł to z rozmysłem zaplanować i wydać takie rozkazy...
A cisza na końcu była zamierzona i potęgowała to ostatnie wrażenie. Ludzie wychodzili z sali w kompletnej ciszy, nikt się nie odezwał.
9/10
byłam na KAtyniu ze szkoła wczoraj. Mam takie same zdanie jak ty. wstrzasajacy jest cały, ale koncówka to juz masakrycznie, przy wyjsciu nikt nie rozmawiał, nie smiał się. Ja przez cały film siedziałam twardo w fotelu, chioć na sali ogólnie panował czasem śmiech czy szepty. ja jakos podczas tego filmu nie mialam ochoty na pogaduszki, tak sie wczułam. przeraża mnie to, jak ludzie mogli robić takie rzeczy, zabijać ludzi i przy tym normalnie żyć, miec rodziny, dzieci.
według mnie brak muzyki był zamierzony i nie mam nic przeciwko temu. a co do koncówki, tej ciszy i ciemnego ekranu...wiem ze mialam wtedy w sobie bombe uczuć, i bardzo przydała sie ta cisza.
oceniam film 9/10, nie moge jeszcze dac 10 bo nie wiem jak długo bede o nim myślec. narazie jeszcze ciągle mam te obrazy w głowie

No a teraz przyjemniejsze filmy :

BORAT: w końcu ogadnełam !! powiem ze skutecznie poprawił mi humor, czasem troche był przesadzony ale mimo wszystko jestem na tak. podziwiam ludzi ze potrafia grać w takich filmach.

KATE I LEOPOLD - komedia romantyczna, a tak, bo mnie złapał dół i skutecznie z niego wyszłam po tym filmie. bardzo przyjemna historia leopolda z przeszłosci i kate z terazniejszości. miło mi sie oglądało, z usmiechem. komedia to moze nie ybło ale czasto sie zaśmiałam polecam na smutne samotne dni
no i
Hugh Jackman mnie po prostu zachwycił. w tym filmie był przecudowny, jeszcze jako dżentelmen, och idealny mężczyzna. Meg rayan troche mniej mnie zachwyciła, pewnie przez to że cały zachwyt spadł na Hugh'a

TENACIUOS D - najgłupszy film jaki widziałam w życiu, w dodatku z mnóstwem przekleństw i takich tam... ale byl świetny. kilak razy sie popłakałam ze smiechu. gdyby nie moi koledzy z klasy to bym nie wiedziala ze taki zespół i film o nim istnieje. a teraz mam nawet ich płyte bo niektore piosenki sa super. polecam raczej widzom w wieku 17-30 lat, bo niektóre rzeczy mogą obrzydzić czy zniesmaczyć ale ogólnie tez mnie wyciagnąłz jesiennego doła i smieszne mi sie go ogladało.

Stary 2007-10-11, 20:48   #3663
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Katyń.
nie trzeba chyba nic pisac.bardzo ciekawy i wzruszajacy film.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 23:09   #3664
Kota
Zakorzenienie

Obejrzałam Wieczną miłość z Gary Oldmanem... No cóż. Nie nastawiałm sie na jakiś wielki film, czekałam na muzykę, kostiumy, zdjęcia, Isabelle Rosselini i Oldmana. To wszystko było, owszem. Ale jakieś nieprzekonujące. Bez wyrazu.
Holland zrobiła lepszy film.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 23:17   #3665
the-scarlet-garden
BAN stały

Hmm daawno nic nie ogladałam... Chcociaż nie, 28 tyg później ogladąłam niedawno, fajny film. A na KAtyń napewno nie pójdę bo..... bo mnei to nie interesuje.
the-scarlet-garden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 23:22   #3666
dorkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Obejrzałam Wieczną miłość z Gary Oldmanem... No cóż. Nie nastawiałm sie na jakiś wielki film, czekałam na muzykę, kostiumy, zdjęcia, Isabelle Rosselini i Oldmana. To wszystko było, owszem. Ale jakieś nieprzekonujące. Bez wyrazu.
Holland zrobiła lepszy film.
A mi sie film bardzo podobał...Oldman zagrał wyśmienicie z reszta jak zwykle.... i wejście w ten śwait muzyki. pamietam jak skonczyłam oglądac to było mi tak cicho...
a potem zaczelam sie uczyć Sonaty Księzycowej na foretapian (- moja ulubiona scena z tego filmu)
Stary 2007-10-12, 08:13   #3667
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Wczoraj obejrzałam "Przeczucie". Całkiem wciągający i trzymajacy napiecie. Cały czas byłam ciekawa o co chodzi i jak się skończy, ale gdy w końcu dotarłam do mety, lekko się rozczarowałam zakonczeniem. Czegoś mi brakowało...
Ogólnie film nie wywarł na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. Widziałam o wiele lepsze filmy z tego gatunku.
6/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 09:58   #3668
Elittle
Raczkowanie

Step up .... śliczny piękny cudowny 10/10
Skok przez płot kolejny raz.... ubóstwiam to 9/10

Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu...
Elittle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 10:19   #3669
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkaaa Pokaż wiadomość
A mi sie film bardzo podobał...Oldman zagrał wyśmienicie z reszta jak zwykle.... i wejście w ten śwait muzyki. pamietam jak skonczyłam oglądac to było mi tak cicho...
a potem zaczelam sie uczyć Sonaty Księzycowej na foretapian (- moja ulubiona scena z tego filmu)
Dorko, jakoś może nie trafiłam z nastrojem i tym filmem. Nie był dla mnie zły, absolutnie, Oldmana doceniam, Rossellini wielbię. Ale właśnie nie poruszył nic we mnie.
Zresztą wolę oglądać w kinie. Dvd zawsze jest gorsze- już sama świadomość, że można zatrzymać- i wyjść na moment do kuchni- rozbija mi całe oglądanie. Chociaż, pamiętam, kiedyś zrobiłam sobie maraton- przez weekend ogladnęłam z dziesięć filmów. I każdy wywarł na mnie wrażenie... Ale byłam wtedy sama w domu.
Stary 2007-10-12, 16:12   #3670
dorkaaa
Wtajemniczenie

masz racje oczywiscie w kinie na pewno efekt podwoił by się dwa razy.
na szczescie ja ogladalam ten film w samotności, nikt nic ode mnie nie chciał, nie musiałam nic robić, nigdzie wychodzić. mogłam się wczuć. i dlatego tak bardzo mi sie spodobał , i wracalam juz do niego kilka razy, ale nie do całego tylko do wybranych tych najlepszych scen
Stary 2007-10-12, 17:55   #3671
dzojsticzek
Zadomowienie

Katyn 9/10
Wpadka 8/10

dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 18:03   #3672
ImpossibleIsNothing
Raczkowanie

Wczoraj leniuchowałam w domu z powodu choroby i w towarzystwie mojej kochanej goldenki Nelly obejrzałam "Czekoladę" po raz drugi...;p Fajnie było . Daję 6,5/10.
Stary 2007-10-12, 23:53   #3673
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

Ja wczoraj obejrzałam Zakochana Jane osobiście film mi się podobał 9/10 Polecam
Ultimatum Bourne'a zajefajny film 10/10 zdecydowanie !!!!!!!!!!!!

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 09:40   #3674
candibar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misi@ Pokaż wiadomość
Ultimatum Bourne'a zajefajny film 10/10 zdecydowanie !!!!!!!!!!!!
tak, Ultimatum jak i inne części Bourne'a, to świetne filmy, w swoim gatunku jedne z najlepszych!
candibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 19:42   #3675
wilhelmina
Zadomowienie

"Planet terror" pana Rodrigueza (dla niewtajemniczonych - druga część Grindhouse). Od razu przyznam, że nie jestem w stanie powiedzieć, która część podobała mi się bardziej - obie są po prostu świetne.

Powiem tak - duet Rodriguez-Tarantino jest genialny we wszystkim, za co się weźmie. Ogólne wyśmiewanie typowych horrorów o zombie - dużo krwi, ładnych kobiet (Fergie w epizodycznej roli - to było zaskoczenie!), przygłupich policjantów i głowny bohater - Meksykanin, były żółnież armii amerykańskiej. Brawa za wszystko!

Daję 10/10, ponieważ klimat filmów Rodrigeza/Tarantino trafia do mnie, ale przestrzegam - niewtajemniczeni mogą być najzwyczajniej zniesmaczeni i znudzeni.
Stary 2007-10-13, 20:23   #3676
Milky_quartz
Zadomowienie

- Sin City - ok

- Grindhouse Death Proof - Rewelacja

- Grindhouse Planet Terror - Jestem na nie
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 20:31   #3677
marta6704
Zakorzenienie

Angielski Pacjent:nastawiona byłam na typowe romansidło,a tu traach i nie było tak źle.
Ciekawa historia,lata końca II wojny no i Juliette Binoche,która grała w ukochanej Czekoladzie.
8/10 bo czegos mi tu jednak brakowało i troche zagmatwane w pewnych momentach,ale wytrwałam te 2 i pół godziny

A w poniedzialek czeka na mnie Katyń.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 22:03   #3678
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

"Niepokój"- 9/10- fajny film
"Bordertown" z Jennifer Lopez i Antonio Banderasem - 6/10 - jednak nie do końca mnie przekonali

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 16:13   #3679
Fraoch
Rozeznanie

"KIedy Paryż wrze" z Audrey Hepburn i epizodem Marleny Dietrich ... komedia romantyczna ^^ choć bardziej podobał mi się ze wzgędu na potraktowanie z humorem wszelkich produkcji amerykańskich 8/10

a dziś o 23:00 "Kwiaty Harrisona" na tvp 1 francuski film z 2000 ? oglądał ktoś może? zaciekawił mnie
Is ar ár n-anam féin...

Fraoch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 16:55   #3680
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fraoch Pokaż wiadomość
"KIedy Paryż wrze" z Audrey Hepburn i epizodem Marleny Dietrich ... komedia romantyczna ^^ choć bardziej podobał mi się ze wzgędu na potraktowanie z humorem wszelkich produkcji amerykańskich 8/10

a dziś o 23:00 "Kwiaty Harrisona" na tvp 1 francuski film z 2000 ? oglądał ktoś może? zaciekawił mnie
Fraoch, oglądałam Kwiaty Harrisona tylko do połowy! Cóś mi przerwało....
Ale ta połowa to tak-
świetny facet - mąż bohaterki- David Strathairn (myślę, ze Ci się spodoba...)
Adrien Brody przejmujący.
Andie Mac Dowell- lubię ją, ale tu nijaka... no i skończyłam swoje oglądanie właśnie wtedy, jak Andie jechała samochodem i po raz pierwszy dorwałą ją wojna...
Stary 2007-10-14, 17:06   #3681
Fraoch
Rozeznanie

Adrien tam gra ? ooo nawet nie spojrzałam na obsade .. lubie go przystojniak hyhy obejrzę na pewno ^^
dzięki za informacje
Is ar ár n-anam féin...

Fraoch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 17:15   #3682
Kasia_81
Przyczajenie

"Bursztynowy amulet"
piękny film o miłości w czasach wojny.
dzis druga część na TVP
Kasia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 17:51   #3683
marta6704
Zakorzenienie

Wywiad z wampirem: Banderas,Pitt,Durst 9/10

Labirynt Fauna:Połączenie baśni z okrutnymi realniami walk w Hiszpanii w XX wieku.Film bardzo mi sie podobał 10/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 19:08   #3684
talus
Wtajemniczenie

Transformers- całkiem fajny filmik, trzymał w napięciu, dużo akcji oraz śmiesznych momentów

9/10

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 19:29   #3685
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

"wpadka" calkiem ciekawy filmik jak na komedie romantyczna, ona jest atrakcyjna, on... atrakcyjny inaczej to sie rzadko zdarza w komediach romantycznych, raczej wszyscy sa piekni i fajni, ogladalm z siostra i butelka malinowego winka wiec moze dlatego mi sie podobal, bo po obejrzeniu "idealnego faceta" to normalnie sie zalamalam, cos strasznego, moze jestem juz za stara na takie filmy hihihihihi, juz sie nie ma tych 16 latek
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 20:16   #3686
hotmaui
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Post Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

"300 (Trzystu)" - Przepiękny, wzruszający film o męstwie Spartan, z czystym sumieniem daje 10/10

"Prostytutki" - Dogłębnie poruszający a nawet przerażający film, pokazujący życie Moskiewskich prostytutek. Dobry, ale polecam tylko dziewczynom o naprawde mocnych nerwach. Ja z pewnością go ponownie nie obejrze...
hotmaui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-14, 22:44   #3687
dorkaaa
Wtajemniczenie

50 pierwszych randek - a taki romansik na samotny sobotni wieczór, miły lekki, czasem troche smieszny. Obsada mnie nie zachwyciła, zochwyciły mnie piekne widoki tropikalnego klimaty i tajemniczych wysp.
Film jest o mężczyźnie który lubi rozkochiwac w sobie kobiety, i potem je rzucać. w końcu natrafia na Lucy która cierpi na przypadłość że.... zapomina co sie zdarzyło dzień wcześniej...
Zakonczenie bardzo przyjemne.
Polecam na szary, samotny wieczór.
Stary 2007-10-14, 23:09   #3688
Alma89
Przyczajenie

The Whisper-grupa porywaczy, małe dziecko, która obdarzone jest niezwykłymi umiejętnościami przewidywania przyszłości, kreowania jej i wgłądowi w umysły otaczających go osób. Zaskakujący bieg akcji. Bardzo ciekawy scenariusz. Polecam Ogłądałem wczoraj i nie załuję.
Alma89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 09:29   #3689
Aaś
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ogladała film "Trio z Belleville"? Świetna kreskówka dla dorosłych. Wzruszająca i zabawna POLECAM - 10/10
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 11:48   #3690
maryd
Zadomowienie

GG do maryd

Ja z kreskówek dla dorosłych to tylko "Władców móch" oglądam i daje oczywiście 10/10.

maryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości