|
|
#2461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cytat:
No ale nasze mieszkanie ma jeszcze boazerie w przedpokoju i lazienke rodem z prl a biorąc pod uwagę, że jakoś nie oszczędzamy na niczym, to aż wstyd że jescze remontu nie zrobiliśmy... normalne pokoje to mamy tylko dwa (trzeci to porażka) no i kuchnia jest znosna, ale i tak wszystko wymienimy. Ja tam mam powera, bo wreszcie wszystko będzie piękne i w moim stylu Jeden plus to że z wesela, które nas kosztowało gdzies 45tys, zwróciło się w kopertach aż 40tys tak więc można liczyć, że cała zabawa to koszt 5tys. Wypas ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Munia, a o co z tymi weselami chodzi? Bo nie ogarniam? Czy Ty jeszcze muzyczne talenty masz???
Ananka, dziwnie masz z Luxmedem... Ja mam pakiet od ponad 5 lat i nigdy nie musiałam prosić o żadne skierowanie, wręcz w drugą stronę-nie raz pytałam lekarzy czy na pewno na aż tyle badań muszę iść, że nie dam sobie wyssać całej krwi wielokrotnie dostawałam też skierowania na 10 masaży kręgosłupa i też nigdy nie prosiłam... Nie wiem czy to ja mam takie szczęście (nawet jak była potrzeba kroplówki mi podłączali na miejscu, choć mogliby odesłać na SOR do szpitala), czy to Ty masz takiego pecha...Aczkolwiek w tym tyg zamierzam gina spytać czy mają w ofercie masaże prenatalne i jeśli tak to tym razem sama poproszę o skierowanie ![]() A mogę przepraszam spytać na jakie usg pisał skierowanie? Piersi? Bo normalne przecież robią od razu. Biedna, niefajna historia. Podziwiam te z Was, które chociaż tydzień mieszkały z rodzicami czy teściami. Ja się w wieku 14 lat przeprowadziłam do internatu 300 km od domu i od tej pory nie wyobrażam sobie takiego czegoś. Chyba żebym miała jak Munia - jakby 2 totalnie osobne mieszkania. Przez przyjazd gości pokłóciłam się dziś z tż-em o sprzątanie, później pobeczałam się ze zmęczenia bo przegięłam fizycznie, a teraz pachnąca siedzę z kawą, wącham zapachy z piekarnika i czekam aż tż wszystkich przywiezie
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Aaa i mamy takie stare kaloryfery jak na klatkach schodowych są
tylko jeden mamy normalny, haha. No i kasetony w salonie Nie no nasze mieszkanie zabija wyglądem, dobrze że już niedługo...Najgorsze jest to że wynajmujemy kawalerke, która tz odpicował, a nasze mieszkanie zatrzymalo sie 20 lat temu ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=alloffkowa;55243281]Ja ugotowałam żurek, pierwszy raz w życiu i wyszedł zaj...sty
jestem z siebie dumna U nas nudna sobota, jutro mamy 7 rocznice związku i mąż zabiera mnie dziś na kolacje z tej okazji. Poza tym policzyliśmy ile wyniesie nas remont (cała kuchnia+ płytki w przedpokoju i malowanie 2 pokoi) jeśli się zmieścimy w 17 tysiącach to bedzie luksus.... Wiem, że boli wydania takiej kasy, ale jak za to wszystko to i tak nie ma dramatu... A na takich rzeczach nie warto oszczędzać -koszt będziesz pamiętać przez rok, a oglądać tę kuchnię będziesz przez 10 trzeba brać co się podoba i próbować od razu zapomnieć o cenie ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
niedługo będziesz miała to z głowy
|
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=olutka;55247721] Cytat:
No i już kuchenkę i piekarnik mamy kupiony więc w sumie będzie 20. Ale wiem że warto
|
||
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rok temu urządzając domek (mały, 87m) też zakładałam 80 tys. Miałam szczęście, bo akurat sprzedałam kawalerkę po Tacie, to mogłam trochę poszaleć Po 100 przestałam liczyć-a to było koło wakacji od tej pory sporo rzeczy doszło i jeszcze dojdzie. Ale wyszłam z założenia, że jak mam tu mieszkać ileś lat, to musi być tak, jak mi się podoba.---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [QUOTE=alloffkowa;55248036]My 2 lata temu jak kupiśmy mieszkanie i wtedy robiliśmy remont który nas kosztował ok 30 tysięcy... Cytat:
Dom to dom, jeszcze na większej działce jakby był-moje marzenie...
|
||
|
|
|
#2467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na posiew dostałam skierowanie od gin ale też od internisty kiedyś. Dziś dostałam skierowanie na usg tarczycy od endokrynologa i będę musiała za nie zapłacić ok.130zł (policzą mi rabat aż -10% )W jakim mieście chodzisz do LM? Cytat:
|
||
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Alloffkowa dlaczego robicie znow remont? 2l po generalnym remoncie to szybko strasznie
|
|
|
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
No rodzinka sie popisala
a jeszcze rodzice cos sie dorzucili, a raczej zmusili nas do przyjecia pomocy, wiec my jesteśmy na plus z wesla ![]() My mamy 65m i planujemy tu troche pomieszkac. No i powaznie rozwazamy sprzedaz kawalerki, bo odstępnego bierzemy tylko 500zl a zastrzyk gotowki by nie zaszkodził. Spróbujemy zrobić remont i wyprawke bez sprzedazy, ale jak bedzie ciezko, to mamy "kolo ratunkowe". Moj tz jest przeciwnikiem kredytow, co ma swoje plusy i minusy. Nie wszystko da sie bez problemu zrobic za gotowke, wiec juz sie boje budowy za kilka lat ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez StayStylish Czas edycji: 2016-02-06 o 16:00 |
|
|
|
#2470 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkie są blisko siebie, i tak pewnie urodzisz jeszcze j niego dnia
|
||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej od tesciow.. (jeszcze tulko kilka h)
:-DU mnie w rodzeństwie 3 baby i ostatni udal sie chlopak 😉 rodzynek mamuni rozpuszczony jak dziadoski bicz.. |
|
|
|
#2473 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To na pierwszej stronie masz, że dziewczynka.... 🤔 ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Ja mam znajomych z trojka chlopakow. Koleżanka juz zrezygnowala ;D |
||
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladam 600g szczęścia.. rycze jak bobr
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale miał z Wami raj
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Pic na wodę fotomontaż :/ Może Cie dobije, ale serial ma się nijak do rzeczywistości. Pokazali może 10% :/ Ps Nie uważam ze to złe - nigdy w życiu nie zgodziłabym się na udział w czymś takim, myśle, ze tak tez było w wielu przypadkach na Ujastku, gdy kręcono serial. Edytowane przez PaprikaDzika Czas edycji: 2016-02-06 o 17:01 |
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jestem ja i 3 braci
jak prosiłam tatę o siostrę to mówił, że 3 razy próbowali i dość ![]() My na wesele wydaliśmy 25 tys. a w prezentach dostaliśmy 45 tys. także 20 tys. do przodu dzięki temu zaczęliśmy zaraz po ślubie remont domu, który małż dostał po dziadku my na remont do tej pory wydaliśmy ok. 150 tys. także nas nie przebijecie a jeszcze teraz na przystosowanie poddasza pójdzie ok. 40 tys. Ale warte to wszystko każdych pieniędzy tylko nasz ogród ma 1,5 hektara
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej,
Chwalę się pierwszymi ruchami dzidzia ![]() Wczoraj wieczorem dostałam dwa kopniaki, az sie przestraszyłam co to i czy to na pewno to. Ale przed chwilą powtórka - 4 konkretne kopniaki, juz jestem pewna. Aż dziwne, bo wcześniej nie czułam żadnych rybek, bąbelków, nic... Dziewczyny co do remontów, to życzę Wam, żeby Wasze wyliczenia sprawdziły się U mnie nie sprawdziły sie nigdy. Przy kuchni wydaliśmy 2 razy wiecej niz planowaliśmy, przy łazience w sumie podobnie. Przy remoncie pokoi szło juz lepiej, ale i tak zawsze budżet przekroczonyEdytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-02-06 o 17:26 |
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to samo kredyt wzięliśmy o połowę za mały, bo nie mieliśmy pojęcia ile co kosztuje Super, że ruchy poczułaś są emocje
M M Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2016-02-06 o 17:14 |
|
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
Olutka - my się budowaliśmy. Skończyliśmy rok temu. Trzeba mieć nerwy ze stali. Drugi raz bym się nie zdecydowała. Jeszcze coś tam poprawiamy i wykańczamy, ale było ciężko. Na dekarzy tak się darłam, że dostałam zapalenia krtani. Teraz właśnie zastanawiam się że na wiosnę trzeba poprawki porobić, ale nawet nie chce mi się szukać pracownika...
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
No ta pierwsza strona troche bez sensu, bo u mnie tez to tylko przeczucia.
Moze potwierdzone info niech bedzie kolorem albo jakoś pogrubione na pierwszej stronie? Zeby sie nie mieszalo ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Wy kobitki na czymś gracie? Będziecie przekazywać wiedzę muzyczną dzieciakom? Ja marzę o umuzykalnionej rodzinie, niestety Tż na niczym nie potrafi, chyba że na bebnach troszku![]() Cytat:
U nas też wieczny remont. Dwa lata remontujemy poddasze u teściów, wszystko własnymi rękami, fachowca u nas nie uświadczysz ![]() Czasem ma się dość, ale jak się coś skończy, jakiś etap to satysfakcja ogromniasta
|
||
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieciom chcemy proponowac rozne hobby i zobaczymy, co je najbardziej wkreci
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
ja najlepiej gram tż na nerwach
Poza tym uwielbiam śpiewać, co niekoniecznie idzie w parze z talentem
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Wy mnie mialyscie pocieszac a nie dobijac :p no ale to i tak już nieodwracalne
pół roku męki ale mam nadzieję (niewielka ale trzyma mnie przy życiu) że przez ten czas uda nam się kupić domek. A jak nie to w sierpniu cos wynajmiemy 2 pokojowego.Wróciłam i leże bo strasznie kręci mi się w glowie. A muszę jeszcze pozmywac i przejrzeć szafę. Maz pojechał do kolegi i zadowolony :p
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Ananka, dziwnie masz z Luxmedem... Ja mam pakiet od ponad 5 lat i nigdy nie musiałam prosić o żadne skierowanie, wręcz w drugą stronę-nie raz pytałam lekarzy czy na pewno na aż tyle badań muszę iść, że nie dam sobie wyssać całej krwi
wielokrotnie dostawałam też skierowania na 10 masaży kręgosłupa i też nigdy nie prosiłam... Nie wiem czy to ja mam takie szczęście (nawet jak była potrzeba kroplówki mi podłączali na miejscu, choć mogliby odesłać na SOR do szpitala), czy to Ty masz takiego pecha...Aczkolwiek w tym tyg zamierzam gina spytać czy mają w ofercie masaże prenatalne i jeśli tak to tym razem sama poproszę o skierowanie ![]() A mogę przepraszam spytać na jakie usg pisał skierowanie? Piersi? Bo normalne przecież robią od razu. Biedna, niefajna historia. Czyli podejrzewam, że lekarz, którego wybrałam na prowadzącego jest taki uparty, skoro u innych nie ma problemu ze skierowaniami. USG piersi już robiłam, dostałam skierowanie od innego, teraz dostałam na usg połówkowe. Dowiedziałam się też, że w pakiecie mam spotkania z położną, to się nazywa "edukacja przedporodowa". Kilka spotkań z pogadanką na temat zdrowego żywienia w ciąży, ćwiczeń, kp, szczepień itp. [QUOTE=dzojsticzek;5524829 1]Ja również chodzę do LuxMed, sama wykupiłam sobie pakiet Brzoza. Na posiew dostałam skierowanie od gin ale też od internisty kiedyś. Dziś dostałam skierowanie na usg tarczycy od endokrynologa i będę musiała za nie zapłacić ok.130zł (policzą mi rabat aż -10% )W jakim mieście chodzisz do LM? Chodzę w Warszawie. O, na usg tarczycy też miałam iść, ale lekarz zapomniał dać mi skierowanie, muszę się upomnieć na następnej wizycie. Remontu na szczęście nie muszę robić. Kończyliśmy w tym roku wykańczanie domu, kosztów wyszło 2x więcej, niż się spodziewaliśmy, ale w zasadzie wszystko zrobiliśmy jak chcieliśmy, mieliśmy świetnego fachowca i w sumie nam się nie spieszyło. Jak tylko skończyliśmy to okazało się, że jestem w ciąży. Jak robiłam test to akurat TŻ malował na biało ostatni pokój, który miał stać pusty w oczekiwaniu na dzidziusia w przyszłości |
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Munia- a ja gram na fortepianie. W sumie grałam jako dziecko, ale wiedzy trochę zostało.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

jestem z siebie dumna
a biorąc pod uwagę, że jakoś nie oszczędzamy na niczym, to aż wstyd że jescze remontu nie zrobiliśmy... normalne pokoje to mamy tylko dwa (trzeci to porażka) no i kuchnia jest znosna, ale i tak wszystko wymienimy. 
wielokrotnie dostawałam też skierowania na 10 masaży kręgosłupa i też nigdy nie prosiłam... Nie wiem czy to ja mam takie szczęście (nawet jak była potrzeba kroplówki mi podłączali na miejscu, choć mogliby odesłać na SOR do szpitala), czy to Ty masz takiego pecha...

[od 10.09.2011]
Wzięliśmy ślub 26-09-2015