|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Spakowałam wstępnie torbę, nie mam jeszcze tam wszystkiego, jutro dokupię żele do higieny intymnej itp. Nie podoba mnie się to wszystko
Mi się wydaje, że połóg po CC trwa dłużej niż po SN, pozostawia po sobie więcej śladów, i ta rana jednak jest większa i też krwawi. Dłużej trwa proces obkurczania się macicy i dochodzenie do tych 50gram z 1,5kg. Ja nie chcę rodzić
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wrzucam we wrzatek i trzymam tak jakies 5min
Cytat:
mam wozek
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Co 5 do 8min, ale bezbolesne wiec luzik
![]() Pewnie to tylko skurcze BH
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja prasuję, ale to z nudów
![]() Cytat:
A znowu inna po sn od razu uzywala zwykłych podpasek, a nie maczug. Ja maczug nie kupuję. Mam z pracy próbki wkładek anatomicznych seni dla nietrzymajacych mocz to to sobie użyję w domu w razie potrzeby W klinice maczugi dają. Nigdy nie wyparzałam,ale myslalam, ze smoczki wystarczy przelać wrzątkiem. |
|
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
trzydziescidwa tak ja chce CC, ale miałam też problem z biodrami , chodziłam po urodzeniu w rozwórce koszla i ten kanał rody może być u mnie nie taki i boję się że dziecko się zaklinuje czy coś
może niepotrzebnie, ale ja już jestem zdecydowana i nic mnie nie przekona do sn ![]() idę na sklepy kupić brakujące rzeczy do wyprawki- katarek, smoczki ![]() miłego wieczorku Dziewczyny.
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
My dzisiaj pobiegalismy po sklepach żeby dokupić brakujące rzeczy. Miałam nadzieję, że Verrerie się w końcu odezwała. . Ja bym chciała założyć spirale jeżeli to będzie możliwe. Tabletki u mnie nie wchodzą w grę. Z trójką dzieci pewnie będzie dużo trudniej niż z dwójką. Mam tyle dobrze, że starsze są w wieku szkolnym i przedszkolnym. Ja też wszystko prasuję ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
hej. ja dzisiaj jakaś rozlazła jestem nigdzie miejsca nie mogę sobie znaleźć jakoś mi ciężko i w ogóle z du..y.
ciuszki wczoraj poprasowałam i zapakowałam w worki próżniowe, w przyszłym tygodniu spakuje torbę, już prawie wszystko mam jeszcze jakaś drobnica została.no i mam nadzieje w końcu za to sprzątanie się wezmę bo jakoś nie mam weny
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
O to dobrze bo ja tak na czuja z tym przelewaniem
![]() Caro to chyba kryzys 9 miesiaca ![]() Ja to juz nawet na kanapie nie wiem jak siedziec. A tż mi przed chwila powiedział, że przez ostatnie 2,3 tygodnie zwiekszył mi się apetyt. Milutko
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4244 |
|
Raczkowanie
|
spoko mój małżonek też ostatnio stwierdził tu cytuję: że zrobiłam się żarta
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomóżcie bo mam dylemat... mąż chce jechać jutro do rodziny, 150km a ja mam wątpliwości bo gdyby coś się stało to torba niespakowana, większość rzeczy niegotowa a zamowienia niezrealizowane...
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie zgaga dzis znow dopadla a zaraz pizze przywioza:-P
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
ja bym tyle km juz niejechala;/ dla mnie 40 jest meczace no ale kazdy inaczej znosi ciaze
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Tez prawda. Ja jeszcze sama robie wycieczki po 100km dziennie chociaz juz w lutym miałam się nie wypuszczać za daleko :P |
||
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
witam
u mnie dzisiaj dzień jak codzień - spotkałam się z siostrą, trochę mnie do porodu przygotowywała - opowiadała dokładnie jak u niej było itp trochę posprzątaliśmy ale bez szaleństw. TŻ przywiózł torbę ciuszków od mamy więc czeka mnie jeszcze pranie. Szczeperka - ja ostatnio kiepsko znoszę jazdę samochodem więc pewnie bym zrezygnowała Gosiaczek - mnie też znowu zgaga męczy ![]() co do antykoncepcji to w ogóle się jeszcze nie zastanawiałam - ale ja nie tak łatwo zachodzę w ciąże a chciałabym mieć drugie dziecko więc nie wiem. Jeśli już to pewnie spirala.. na pewno nie tabletki |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jazdy samochodem, to mój Tż chce już mi kluczyki od auta zabrać.:brzydal jak ja będę do lumpa jeździć?
żebym tylko nie urodziła w lumpie.
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie niby to tylko odwiedziny ale łącznie jakieś 5h siedzenia w samochodzie a Ignacy ostatnio szaleje tylko jak ruszymy. Nie wiem czy tyle zniosę jednego dnia
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
To Ignacy jak prawdziwy facet, reaguje na odgłos silnika
|
|
|
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze tym razem zniose to tak samo dobrze jak poprzednimi razy. Ale jestem umeczona dzisiejszym dniem. Na szczęście już 20 zaraz idę kąpać chłopaków i spać. Mam nadzieje ze tz ogarnie kuchnię i salon bo niezły sajgon tu panuje. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
fotę zrobię jutro w świetle dziennym
a niespodzianka nie wiem, bo mamy nie odpakowywać do jutra, bo akurat osoba od której to jest ma przyjechać i chce żebyśmy przy niej odpakowali. Ale wiem, że jest miękkie, ale dalej nie mam pomysłu co to ![]() Swoją drogą, myślałam, że wózek delikatnie mniejszy będzie, ale moja wyobraźnia co do rozmiarów jest słaba Ale ogólnie jest superJak odpakowaliśmy to się przeraziłam, że do windy się nie zmieszczę, a jak tu z 4 piętra schodzić i wychodzić Ale testowałam i na styk się zmieszczę, więc jestem zadowolona ![]() Mąż jeszcze tylko koła musi jechać gdzieś napompować A i dostaliśmy gratis parasolkę ![]() moja córcia też reaguje na odgłos silnika, chyba po tatusiu będzie miała zamiłowania
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale autem jak jade to sie nie mecze, gorzej jak chodze ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Ja godzine temu przezylam szok. Myslalam ze wypadl mi czop.. az mame zawolalam i pokazalam ale mama mowi ze nie to nie to. Byla pewna, to tylko grudka dosc duza sluzu. Ale az mi sie goraca zrobilo
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie zmienia to faktu, że cc nie należy do przyjemności ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde misia, ja to bym pewnie na googlach sprawdzała jak ten cały czop wyglada
jakoś mamie bym się krępowała pokazać to już predzej przyjaciołce
|
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczeperka wszystko zależy od tego jak się czujesz Jeśli kiepsko to bym sobie darowala
Moja rana tez nie krwawila Psikalam octaniseptem i mylam szarym mydlem Szybko przestala w ogóle bolec Dłużej mnie glowa bolala ale to dlatego ze podnosilam glowe za szybko po cc Tez mam ok 40 km do rodziców ;-) ale jeszcze tez daje rade pojechać ale tylko wtedy gdy czuję sie dobrze
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny które jeszcze domawiają pieluchy tetrowe- to tutaj sporo wzorów znalazłam
http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-k...964272924.html |
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy mega dobry kontakt
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

W klinice maczugi dają. 

może niepotrzebnie, ale ja już jestem zdecydowana i nic mnie nie przekona do sn 

Ale ogólnie jest super