Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-06, 19:44   #1531
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Moja mama to naprawde ciezki czlowiek.. teraz w tygodniu po sterylizacji kotki 3x ją prosilam i tlumaczylam, zeby nie wypuszczala jej z pokoju bo kotka w kuchnii skaczee po meblach gdzie jedzenie a nie moze przez 2 dni skakac bo jej sie moga szwy rozejsc..

To jakbym gadala do sciany, jeszcze ją wołała "bo co ona tak sama w pokoju" "a bo mi jej szkoda" no rece opadaja a co dopiero bedzie z dzieckiem
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:45   #1532
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja sobie też nie wyobrazam mieszkania tutaj jak będzie już dziecko, bo moja mama teraz jest taka upierdliwa itd a co dopiero wtedy.. ja z kolei straszny nerwus, jednym słowem mozna mnie z rownowagii wyprowadzic .

I nie wiem co zrobimy, czy wynajmiemy cos juz na poczatlu czerwca czy jeszcze zostaniemy przez wakacje i sie pomeczymy ale zaoszczedzimy sporo kasy bo jednak za nic nie placimy..

Musze powaznie pomowoc z tz , tymbardziej ze planowalismy, ze od do polowy czerwca bedzie pracowal caly czas w tej delegacji, odlozy kase a potem na miesiac dwa bedzie mogl byc caly czas z nami i poszuka czegos w miescie ..

Straszne to zycie
Z doświadczenia Ci powiem, że jeżeli już teraz jest upierdliwa, to po urodzeniu dziecka to się na pewno nie zmieni, a może jeszcze bardziej się nasilić.
Pamiętaj, że pieniądze to nie wszystko, a SPOKÓJ Twój i dziecka jest najważniejszy.
Ja nie wyobrażam sobie już mieszkania u rodziców/teściów.
Jestem na swoim i mam spokój. Chcę pochodzić w piżamie, to se chodzę. Chcę wstać o 9, to wstaję, nikt mi nie stoi nad głową i nie marudzi, co tak długo śpię itd. Nikt nie hałasuje, nie nawala garami. O wtrącaniu się w wychowanie dziecka nie wspomnę Oj, przykładów można by mnożyć.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:49   #1533
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja sobie też nie wyobrazam mieszkania tutaj jak będzie już dziecko, bo moja mama teraz jest taka upierdliwa itd a co dopiero wtedy.. ja z kolei straszny nerwus, jednym słowem mozna mnie z rownowagii wyprowadzic .

I nie wiem co zrobimy, czy wynajmiemy cos juz na poczatlu czerwca czy jeszcze zostaniemy przez wakacje i sie pomeczymy ale zaoszczedzimy sporo kasy bo jednak za nic nie placimy..

Musze powaznie pomowoc z tz , tymbardziej ze planowalismy, ze od do polowy czerwca bedzie pracowal caly czas w tej delegacji, odlozy kase a potem na miesiac dwa bedzie mogl byc caly czas z nami i poszuka czegos w miescie ..

Straszne to zycie
trudne decyzje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Z doświadczenia Ci powiem, że jeżeli już teraz jest upierdliwa, to po urodzeniu dziecka to się na pewno nie zmieni, a może jeszcze bardziej się nasilić.
Pamiętaj, że pieniądze to nie wszystko, a SPOKÓJ Twój i dziecka jest najważniejszy.
Jestem na swoim i mam spokój. Chcę pochodzić w piżamie, to se chodzę. Chcę wstać o 9, to wstaję, nikt mi nie stoi nad głową i nie marudzi, co tak długo śpię itd. Nikt nie hałasuje, nie nawala garami. O wtrącaniu się w wychowanie dziecka nie wspomnę Oj, przykładów można by mnożyć.
Zgadzam się!
Ja podjęłam taką decyzję i się ciesze... mam ciszę spokój i właśnie mogę robić co chce. A spokój jest najważniejszy! Dopiero 6 dni mieszkamy, ale to są najlepsze 6 dni

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:50   #1534
__Veronique
Wtajemniczenie

Ewka, zależy jaki ma dzień. Czasem to jest taka przylepa, że nic nie umiem w domu zrobić, a czasem więcej czasu bawi się sama. No chyba że wyjdę z pokoju, to wtedy od razu za mną biegnie. Ale pokazuje zazdrość, jak np położymy się z tż-em na chwilę to od razu do nas biegnie i wskakuje między nas do łóżka. A jak się wygłupiamy "moja mama" albo "mój tata" i tak się głaskamy po policzkach, to zaraz biegnie do tej głaskanej osoby a tą drugą odpycha i bije boję się jak ta moja zazdrośnica zareaguje na siostrę! Żeby tylko jej tak nie tłukła

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:51   #1535
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Nie 😁 mąż od pierwszej ciąży chce Jasia, ale mi się to imie teraz zle kojarzy. Za to jemu nie podobają sie moje propozycje.

A jak u Was ?
A jakie są Twoje propozycje?

My jeszcze się w sumie nie zagłębialiśmy w temat imion, bo nie znamy płci. Liczę, że w środę już będziemy wiedzieć, po połówkowym.
I wtedy zaczniemy się zastanawiać nad imieniem dla chłopca, bo dla dziewczynki, już w razie czego, mamy ustalone

Stary 2016-02-06, 19:51   #1536
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania fajnie,że jesteś bardzo zadowolona z przeprowadzki Komfort psychiczny jest jednak bardzo ważny

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:52   #1537
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
trudne decyzje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Zgadzam się!
Ja podjęłam taką decyzję i się ciesze... mam ciszę spokój i właśnie mogę robić co chce. A spokój jest najważniejszy! Dopiero 6 dni mieszkamy, ale to są najlepsze 6 dni
I bardzo dobrze

Stary 2016-02-06, 19:56   #1538
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ania fajnie,że jesteś bardzo zadowolona z przeprowadzki Komfort psychiczny jest jednak bardzo ważny
Tak
Chociaż brakuje mi obecności Tż bo jednak dużo pracuje. Ale to nas do siebie jeszcze bardziej zbliży i się będziemy docierać.

Jutro przewozimy kwiaty i ubrania Malutkiej więc będę mieć zajęcie w układaniu

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
I bardzo dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 20:00   #1539
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ewka, zależy jaki ma dzień. Czasem to jest taka przylepa, że nic nie umiem w domu zrobić, a czasem więcej czasu bawi się sama. No chyba że wyjdę z pokoju, to wtedy od razu za mną biegnie. Ale pokazuje zazdrość, jak np położymy się z tż-em na chwilę to od razu do nas biegnie i wskakuje między nas do łóżka. A jak się wygłupiamy "moja mama" albo "mój tata" i tak się głaskamy po policzkach, to zaraz biegnie do tej głaskanej osoby a tą drugą odpycha i bije boję się jak ta moja zazdrośnica zareaguje na siostrę! Żeby tylko jej tak nie tłukła

Wiesz, jak teściowa wróciła ze szpitala z tztem, to starszy o rok i 8 mscy brat wkladal noge z butem przez szczeble do łóżeczka, w którym lezal tz 😌

Moja to teraz straszna przylepa, mam wrażenie, ze taki prawdziwy lek separacyjny przyszedł wlasnie TERAZ, kiedy brzuch rośnie, a w plecach łupie

Zuzia też straszna zazdrosnica. Niby jest za dziećmi, uwielbia sie bawić z kuzynem, ale to ona zawsze zabiera mu zabawki (kuzyn ma dwa latka i jest tak w mala zapatrzony ze nie protestuje&#128513 a jak młody wejdzie mi na kolana, to Zuza odpycha go i bije. On zejdzie, ona wejdzie na sekundę, i zlazi

Tez się boje, jak to będzie jak maluch w domu będzie... Póki co pokazuje gdzie jest dzidzia w brzuszku i daje buźki, ale jak tztowi podwinęła sie koszulka, to tez poszla robic cacy dzidzi w tzta brzuchu A lalki na zmianę caluje i rzuca nimi, zalezy od humoru 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 20:04   #1540
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja już przywyklam że dużo czasu w mieszkania spędzam sama. Czasem narzekam ale da się tak żyć Boję się tylko troszeczkę jak to przy malenstwie będzie funkcjonować
Tak myślę sobie że Tz dziewczyn tutaj z,watku majacych małe dzieci pracują w służbach mundurowych także też system zmianowy.

Sophia Loren
Stary 2016-02-06, 20:05   #1541
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie są Twoje propozycje?

My jeszcze się w sumie nie zagłębialiśmy w temat imion, bo nie znamy płci. Liczę, że w środę już będziemy wiedzieć, po połówkowym.
I wtedy zaczniemy się zastanawiać nad imieniem dla chłopca, bo dla dziewczynki, już w razie czego, mamy ustalone

Tymek, Mikołaj, Maksymilian(ale Maks mi sie juz nie podoba &#128514, Antoś, Ignaś, Cezary.

Ale tez nie zadne jakos tak na "wow" i mega szczególnie. Sama nie wiem zreszta Dla dziewczynki miałabym 10000 typów.

Przepraszam, pewnie pisalas, ale nie pamiętam. Jak dla dziewczynki ?,😉
Stary 2016-02-06, 20:07   #1542
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, jak teściowa wróciła ze szpitala z tztem, to starszy o rok i 8 mscy brat wkladal noge z butem przez szczeble do łóżeczka, w którym lezal tz 😌

Moja to teraz straszna przylepa, mam wrażenie, ze taki prawdziwy lek separacyjny przyszedł wlasnie TERAZ, kiedy brzuch rośnie, a w plecach łupie

Zuzia też straszna zazdrosnica. Niby jest za dziećmi, uwielbia sie bawić z kuzynem, ale to ona zawsze zabiera mu zabawki (kuzyn ma dwa latka i jest tak w mala zapatrzony ze nie protestuje&#128513 a jak młody wejdzie mi na kolana, to Zuza odpycha go i bije. On zejdzie, ona wejdzie na sekundę, i zlazi

Tez się boje, jak to będzie jak maluch w domu będzie... Póki co pokazuje gdzie jest dzidzia w brzuszku i daje buźki, ale jak tztowi podwinęła sie koszulka, to tez poszla robic cacy dzidzi w tzta brzuchu A lalki na zmianę caluje i rzuca nimi, zalezy od humoru 😁
moja głaska mi brzuch, ja myślałam, że coś rozumie, ale chyba mi się tylko zdawało... tż jej swojego nie pokazuje, pewnie też by go głaskała
Z małymi dziećmi właśnie nie ma za bardzo kontaktu, ostatnio jak miała 10 miesięcy to bawiła się z dziećmi i pokazywała zazdrość. Nie mamy na miejscu rodziny z małymi dziećmi ani żadna moja bliska koleżanka nie ma, więc mała jest przyzwyczajona, że jest w centrum zainteresowania... Dlatego się tak bardzo boję, jak zareaguje na siostrzyczkę.

Stary 2016-02-06, 20:07   #1543
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już przywyklam że dużo czasu w mieszkania spędzam sama. Czasem narzekam ale da się tak żyć Boję się tylko troszeczkę jak to przy malenstwie będzie funkcjonować
Tak myślę sobie że Tz dziewczyn tutaj z,watku majacych małe dzieci pracują w służbach mundurowych także też system zmianowy.

My teraz musimy troszkę pieniędzy dorobić, tz w tygodniu wraca przed 17, za to każdy weekend w pracy, do tego czasem sluzba, czasem delegacja na tydzień, ale da sie zyc. Wiadomo smutno i trudniej, ale grunt to dobre nastawienie. I zapelniona lodowka 😂 tz przed wyjazdem zawsze jedzie mi na duże zakupy, tak abym miala wszystko do obiadów i nic ciężkiego nie musiała dźwigać
Stary 2016-02-06, 20:10   #1544
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
też właśnie sobie myślę jak to będzie...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 20:11   #1545
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy maleństwie to będzie funkcjonować tak (jak już się ogarniesz przez pierwsze tygodnie), że przywykniesz, że siedzisz dużo czasu w domu tylko z dzieckiem niby jest do kogo pogadać, ale ileż można gadać do dziecka, które Ci nie odpowie?

Stary 2016-02-06, 20:11   #1546
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
moja głaska mi brzuch, ja myślałam, że coś rozumie, ale chyba mi się tylko zdawało... tż jej swojego nie pokazuje, pewnie też by go głaskała
Z małymi dziećmi właśnie nie ma za bardzo kontaktu, ostatnio jak miała 10 miesięcy to bawiła się z dziećmi i pokazywała zazdrość. Nie mamy na miejscu rodziny z małymi dziećmi ani żadna moja bliska koleżanka nie ma, więc mała jest przyzwyczajona, że jest w centrum zainteresowania... Dlatego się tak bardzo boję, jak zareaguje na siostrzyczkę.

Aaa no to moja tez rzadko widuje, bo to jak jedziemy do mojego domu rodzinnego, srednio raz w miesiącu, to wtedy spedza z kuzynem okolo dwa dni.

A jak byla mlodsza to bala się córki mojej koleżanki 😂 no jak tylko ją widziała, to nieruchomiala dosłownie i plakala😁 teraz jak jest bardziej mobilna to zwiewa jej, ale ta Wiktoria to taki maly diabelek, bo gladzcze zuze po glowie i nagle pyk- wyrywa jej spinkę z włosów

Pewnie będzie tak, ze będziemy karmić maleństwo, a starsze będą na drugie kolana wlazic
Stary 2016-02-06, 20:15   #1547
__Veronique
Wtajemniczenie

Ewka, i będziemy uważać, żeby nie stłukły z zazdrości rodzeństwa
Jak fajnie, twoja sobie da założyć spineczki mojej w ogóle nie można po głowie dotknąć, bo zaraz się za nią łapie i ucieka z groźną miną :P chociaż ostatnio był postęp, bo nie ściągnęła opaski. Ale spinki dalej odpadają

Stary 2016-02-06, 20:18   #1548
Madzia9999
Zakorzenienie

-$,,$
u Nas podobnie jeśli chodzi o dorabianie się. Mamy kredyt hipoteczny na głowie i nie chcemy $ z nim 25lat :P także

Sophia Loren
Stary 2016-02-06, 20:20   #1549
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka, i będziemy uważać, żeby nie stłukły z zazdrości rodzeństwa
Jak fajnie, twoja sobie da założyć spineczki mojej w ogóle nie można po głowie dotknąć, bo zaraz się za nią łapie i ucieka z groźną miną :P chociaż ostatnio był postęp, bo nie ściągnęła opaski. Ale spinki dalej odpadają

Dokladnie😉 jak planowaliśmy to widziałam same plusy malej różnicy wieku, minusów widzieć nie chciałam

Spinka jej nie przeszkadza. Nawet kitka miala 😁 ale to przed ścięciem wloskow bo na roczek obcięliśmy i ma króciutkie teraz (w klubie zdj co wrzuciłam to juz po obcieciu&#128513.

Za to za opaskami nie przepada. Latem jej ubieralam, teraz ściąga

Twoja przynajmniej ucieka, moja nie chodzi jeszcze

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
-$,,$
u Nas podobnie jeśli chodzi o dorabianie się. Mamy kredyt hipoteczny na głowie i nie chcemy $ z nim 25lat :P także

O. Dokladnie to samo 😁
Stary 2016-02-06, 20:21   #1550
olinka012
Zadomowienie

Zebrah gratulacje!!!!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 20:24   #1551
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Tymek, Mikołaj, Maksymilian(ale Maks mi sie juz nie podoba &#128514, Antoś, Ignaś, Cezary.

Ale tez nie zadne jakos tak na "wow" i mega szczególnie. Sama nie wiem zreszta Dla dziewczynki miałabym 10000 typów.

Przepraszam, pewnie pisalas, ale nie pamiętam. Jak dla dziewczynki ?,😉
Nie pamiętam, czy pisałam Dziewczynkę nazwalibyśmy Izabela.

Z podanych przez Ciebie imion najbardziej mi się podoba Mikołaj .
U mnie w okolicy ( osiedle i przedszkole) jest za dużo Antosiów i jakoś mi się to imię przestało podobać.

Stary 2016-02-06, 20:25   #1552
__Veronique
Wtajemniczenie

Ewka, każde dziecko ma swoje tempo moja chodzi, ale za to nie chce mówić. Gada sobie coś po swojemu i to dużo, ale nie zwraca się do nas "mama", "tata". Jedynie mówi "daj" jak ktoś coś je dużo osób uważa, że to nienormalne i powinnam z nią iść do specjalisty, ale ja tak nie uważam. Z resztą widać, że ona dużo rozumie, więc się tym nie martwię.

A z tą różnicą wieku, to też widziałam same plusy, a minusy przyszły do głowy dopiero wraz z dwiema kreseczkami na teście

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-06 o 20:26
Stary 2016-02-06, 20:26   #1553
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Ewka, każde dziecko ma swoje tempo moja chodzi, ale za to nie chce mówić. Gada sobie coś po swojemu i to dużo, ale nie zwraca się do nas "mama", "tata". Jedynie mówi "daj" jak ktoś coś je dużo osób uważa, że to nienormalne i powinnam z nią iść do specjalisty, ale ja tak nie uważam. Z resztą widać, że ona dużo rozumie, więc się tym nie martwię.
A ile ma? Bez przesady z tym specjalistą.

Stary 2016-02-06, 20:30   #1554
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

A ile ma? Bez przesady z tym specjalistą.
15 miesięcy. Moim zdaniem ma jeszcze czas.

Stary 2016-02-06, 20:35   #1555
ewka555
Zakorzenienie

Miqesi, tyle ze mój tz na kazda moja propozycje ma swoją durna odzywkę.

Mikolaj- będą wolac gdzie ma worek,

Kiedys rzucilam po prostu tez kilka imion:

Mateusz - wajhe przeloz

Gabriel - panie w przedszkolu będą wolac Gabryjel

Kuba - piesek

Jak to są czyjes typy, to nie chce nikogo urazić, to tylko chora wyobraznia mojego tzta.

Veronique mala chodzi przy meblach tylko. Ale ma maly problem, bo stopy obkreca na zewnątrz i obciąża bardziej wewnętrzną stronę stopy. Mamy rehabilitacje ale g. To daje, za rzadko. No i łuski które sa ciężkim tematem ale nie bede się rozwodzić.

Zuzia ma rok i miesiąc i tez nie mówi dużo bo mówi bam, tata, idę, baba, nie ma nawet szans na "mama". Daj spokój, jaki specjalista. Sa dzieci, które dlugo nie mówią a jak zaczynają to tak z grubej rury nawijają przeciez..

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Miqesi Izabela bardzo ladnie, podoba mi się 😉
Stary 2016-02-06, 20:36   #1556
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko, bo u teściów jesteśmy na weekend i ogólnie w rozjazdach.

Będzie chłopak Także proszę o wpisanie na niebiesko i z "roboczym" imieniem Leon Dzidek ma jednak 370g (doktor miał lepszy sprzęt niż moja ginka) i termin pokrywa się prawie z wcześniejszym (różnica 1 dnia). Wszystkie parametry w normie- i to mnie cieszy bardzo bardzo

Dzisiaj kupiłam już niebieską czapeczkę i komplecik na to konto
Super i gratuluję
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 20:42   #1557
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
15 miesięcy. Moim zdaniem ma jeszcze czas.
Oczywiście, że tak!
Mój synek zaczął mówić jak miał 22 miesiące. Też się martwiłam tym bardzo na początku, bo innych koleżanek dzieci mówiły już pojedyncze słowa, a on tylko 'tata'
Ale baaaaaaaaardzo dużo czasu mu poświęcaliśmy każdego dnia. Non stop do niego mówiliśmy, o wszystkim, on wszystko rozumiał, więc się tym nie martwiłam.
Jak zaczął mówić, to od razu pełnymi zdaniami. A jego pierwsze zdanie brzmiało: " Tata poszedł na dół zrobić mamie kawę" . Od tamtej pory gada, jak najęty. Jak miał dwa lata, jak jeździlismy komunikacją miejską, to cały czas nas ludzie zaczepiali, bo wypowiadał się bardzo mądrze, nie przekręcał słów. Nie mogli uwierzyć, że ma tylko dwa latka. W przedszkolu zawsze ma ważną rolę, bo mówi najlepiej. Przychodzi do nich logopeda i tylko on i jeszcze jedna dziewczynka nie potrzebują indywidualnego toku. Ale naprawdę, sporo czasu na to poświęciliśmy, książeczki, czytanki, opowiadania. I to procentuje. Ważne, aby mówić dużo do dziecka. I nie zdrabniać. Jak mu coś wyjaśniam, to używam normalnych słów, a nie jakiś dziecięcych.
Np. teściowa do niego mówi: Jak będziesz sypał piaskiem po swojej głowie, to będziesz mieć takie małe robaczki. A on do niej: Babciu, to przecież wszy!
Albo idzie do łazienki, babcia drepcze za nim ( ), a on do niej:
- Babciu, ale ja potrzebuję INTYMNOŚCI.
babcia zaliczyła zgon na miejscu

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Miqesi, tyle ze mój tz na kazda moja propozycje ma swoją durna odzywkę.

Mikolaj- będą wolac gdzie ma worek,

Kiedys rzucilam po prostu tez kilka imion:

Mateusz - wajhe przeloz

Gabriel - panie w przedszkolu będą wolac Gabryjel

Kuba - piesek

Jak to są czyjes typy, to nie chce nikogo urazić, to tylko chora wyobraznia mojego tzta.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Miqesi Izabela bardzo ladnie, podoba mi się 😉

O losie Ja tylko znam jedno: Agata nogą zamiata

Ale nie chcesz Jaś?

Stary 2016-02-06, 20:46   #1558
__Veronique
Wtajemniczenie

Miqesi, bardzo mi się podoba takie podejście do dziecka. Też do niej dużo mówimy, czytamy itd i mam nadzieję, że to zaprocentuje jak u was. Też nie zdrabniam, nie lubię tego. Jak stoi przy włączonym piekarniku to tłumaczę, że nie może dotykać piekarnika, bo jest bardzo gorący i się poparzy, a to boli. Nie wołam do niej "Roza! Si!". Jak ktoś mówi do niej, dajmy na to: "podaj cerwony kubeczek", to ja na to, że nie ma takiego koloru przecież... Myślałam, że to tylko ja taka inna pod tym względem

Ewka, no szkoda, że ta rehabilitacja tak rzadko! Ale jak chodzi przy meblach, to już bliżej niż dalej

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-06 o 20:47
Stary 2016-02-06, 20:47   #1559
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko, bo u teściów jesteśmy na weekend i ogólnie w rozjazdach.

Będzie chłopak Także proszę o wpisanie na niebiesko i z "roboczym" imieniem Leon Dzidek ma jednak 370g (doktor miał lepszy sprzęt niż moja ginka) i termin pokrywa się prawie z wcześniejszym (różnica 1 dnia). Wszystkie parametry w normie- i to mnie cieszy bardzo bardzo

Dzisiaj kupiłam już niebieską czapeczkę i komplecik na to konto
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Będzie wszystko dobrze musi ! nie ma innego wyjścia

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Dziewczyny a kiedy można z takim maluszkiem po raz pierwszy wyjść na spacer
Kiedy tylko Ty będziesz się czuła na siłach Szczególnie latem.

Cytat:
Dokładnie

Ewka, Veronique nie martwcie się, wszystko będzie ok
Jak ja wróciłam z synem ze szpitala to moja córka miała 14 m-cy i serio nie przejawiała żadnej zazdrości. Spokojnie znosiła długie karmienia brata- tak jakby rozumiała, że teraz musi poczekać. Często jej w tym czasie czytałam. Nigdy nie wpychała się na kolana.
Trzeba było wiadomo pilnować żeby nie wspinała się na łóżeczko albo wózek i żeby nie wciskała bratu paluszków do oczu, nosa i buzi albo żeby nie podzieliła się z nim jakimś jedzeniem

Ale jestem nażarta na noc
Mojemu TZowi zachciało się duszonek i zrobił! 2 godziny siedział w ogródku i pilnował ogniska pod kociołkiem Ale było pyszne... I tłuste
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 20:47   #1560
ewka555
Zakorzenienie

Miqesi Jaś mi sie bardzo zawsze podobało.. Jaś, Janek, Jan.. Ale teściowa pracuje w ośrodku terapeutyczno-wychowawczym, taki dom dziecka dla chorych dzieci. Wziela jakby pod opiekę chłopca, bierze go na weekendy do domu itd, chłopiec opóźniony bardzo, Jaś wlasnie. Teraz zawsze jak mysle o tym imieniu, to mam jego przed oczami i jakos nie mogłabym chyba syna tak nazwać..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości