Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-06, 18:35   #1501
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, odnosnie szpitali, to wiadomo co osoba to opinia, nikomu sie nie dogodzi. Ja mam możliwośc rodzić w krakowie, np na Ujastku, jeden z lepszych szpitali, tam kręcą 500gr szczęścia i wydaje sie, że opieka profesjonalna, a leżałam teraraz z dziewczyną w szpitalu, która tam rodziła 5 lat temu i o mało by sie nie przekręciła. Urodziła normalnie, wszystko było ok, ale całe dwa tyg potlrwawiła, lekarka twierdziła, że to normalne i tak ma być, w końcu poszła do innegolekarza iokazało się, że zostawili jej w macicy kawałek łożyska. Więc rożnie to bywa, w każdym szpitalu takie rzeczy sie zdarzają, niemiłe pielęgniarki i okropni lekarze.
Dla sprostowania 600 gr szczęścia

Ujastek i szpital Żeromskiego dwa najlepsze szpitale położnicze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 18:36   #1502
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To nie ja, to moje dziecko! Oczywiście kinder bueno już zniknęło

Powiedz to mojemu mężowi
To dawaj go tu! Marysie to super babki, piękne, mądre i zaradne!

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 18:45   #1503
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja też rodziłam bez znieczulenia. W naszym szpitalu nie było takiej możliwości w ogóle wtedy.
Poród sam w sobie aż tak bolesny nie jest, ale za to skurcze, wow, wtedy można się za przeproszeniem pos%$ć.

Mnie ze szpitala odebrał mąż i teście.
Teściowa dostała wtedy na głowę; uroiła sobie, że to ona urodziła mojego synka i przy każdej czynności musiała być. Wchodziła do pokoju o 1 w nocy, o 3 nad ranem, jak tylko synek zapłakał. Wyrywała mi z rąk dziecko, krytykowała.... W końcu się sprzeciwiłam, ale i tak były jazdy.
Generalnie masakra.
Teraz mieszkamy sami, więc wszystko będzie po mojemu.
o kurde... nie wyobrażam sobie czegoś takiego :/ ja myślę że w razie ostateczności poproszę siostrę żeby do mnie przyjechała.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ewka, to kropla w morzu, co ona wyprawiała. Ale nie będę teraz o tym pisać, może kiedyś w klubie Przed urodzeniem synka była całkiem ok, i jak mieszkaliśmy za granicą też, dopiero wszystko się zmieniło, kiedy zamieszkaliśmy razem i kiedy urodziłam dziecko.
Teraz stosunki są poprawne, i mimo, że jest miła, to ja ją pamiętam z czasów, kiedy mieszkałyśmy razem i niestety, nie potrafię zapomnieć. Za dużo się wydarzyło.
Na szczęście poszliśmy po rozum do głowy i szybko się wynieśliśmy, i teraz ja jestem Sprite a ona Pragnienie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 18:50   #1504
Honcia
Zakorzenienie

Witam mamusie

Ja będę rodziła w szpitalu gdzie odwiedziny są tylko w takiej małej salce przy oddziale i nie ma opcji wejścia na salę gdzie leżą położnice. Bardzo mi to pasuje. Ja staram się nie odwiedzać mamuś i dzieciaczków szybciej niż po miesiącu i mam nadzieję, że poza najbliższymi u nas też tak będzie.

Mieszkam z moją mamą i szczerze powiedziawszy już się nie mogę doczekać tych wszystkich "dobrych rad". Wiem, że opinia bardziej doświadczonych osób jest często bezcenna ale mam też a pamięci sytuacje kiedy w środku nocy wparowywała do pokoju siostry bo dziecko płakało...

Mąż poszedł się żegnać ze szwagrem bo jutro wyjeżdża
A ja mam w planie odmoczenie w wannie, peeling kawowy, sok z grejpfruta i

Australia popieram Miqesi! Marysie to super babki Nasza by była Marysia gdyby juz moja siostra Mani nie miała

Miłego wieczoru Mamuśki

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-02-06 o 18:52
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 18:52   #1505
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ależ to moje brzuszkowe dziecko jest ruchliwe
Bartek chyba aż tak się nie wiercil. Albo nie pamiętam.
Szczegolnie na tym etapie (20 tc), gdzie od 18 dopiero czułam ruchy. Teraz czuję od 14 tyg.
Ale wtedy i pracowałam i studiowałam wiec może tez nie miałam tyle czasu na "wsluchiwanie" się
Ja też widze różnice. Piotruś mało sie odzywał. A te dzieciątko kopie często.
Chyba po prostu od dziecka zależy

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Wlasnie zjadłam golabka w sosie pomidorowym mniammmm

U nas "bunt" tez byl a nawet terror bo ola jak miała ok. 2lat jak jej cos nie pasowało wolala- BEDE RZYGAC!! A ja do niej mowie proszę mnie nie zdenerwujesz a ta chlusnęła na zawołanie!!!! Dzieci potrafią.. Nie raz musiałam wyjść do łazienki żeby mną emocje nie targaly. I nigdy nie mówiłam do Oli zdrobnieniami czy jakimiś nazwami typu np autko brum brum itp dzis gada jak najęta
u mnie też ostatnio rzygnal na zawołanie. Jakis czas brał wiadero i udawal ze rzyga, wkurzyłam sie jednego dnia już...on to robił przed spaniem i mówie to rzygaj i ten bleee , napił sie i poszedl spac hahah

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Coś tu za rzadko byłam i z pierwszego miejsca gaduły zaraz zejdę na ostatnie

Dzisiaj ogarnęliśmy mieszkanie z Tż. Powiesił mi zasłonki i są ciut za krótkie ale aż tak mi to nie przeszkadza.
Przeniósł regal do pokoju a jak kolega będzie miał czas to do piwnicy zniosą.
Dalej śpimy w salonie bo nie mam weny twórczej jak urządzić sypialnie... w ogóle to ostatnio mam doła spowodowanego tym zusem... i myślę że to jest powód takiego mojego stanu.
Zawsze zarabiałam na siebie i nigdy się nie musiałam prosić o kasę a teraz niestety muszę powiedzieć co mi potrzeba i Tż daje mi pieniążki a ja się z tym źle czuje... dzisiaj aż się poryczałam.

Ja też powiedziałam że nie chce nikogo widzieć oprócz taty sióstr i Tż

A i teściowa mi załatwiła szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodziła od marca zaczynam. Bardzo się cieszę
fajnie. Też chyba od marca zaczne. U mnie można od 21tc ale mam tyle wizyt i badan na koniec lutego że nie chce nadwyręzać dobroci kierownika

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2016-02-06 o 18:53
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 18:57   #1506
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Mój mąż wziął sobie od mojego gina chyba opiekę na mnie 2 tygodnie+ ustawowo na urodzenie dziecka chyba 2 dni wolnego się należą. Teraz jeszcze są 2 tygodnie tacierzyńskiego.
Ja tam za bardzo pomocy przy dziecku nie potrzebowałam, a noworodkiem to i tak najwięcej czasu spędza się na karmieniu. TZ za to obiady gotował i chodził po zakupy.
Ja własnie mam w planach aby Tż tak zrobił a jak wyjdzie to się okaże.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Właśnie zrobiliśmy pierogi ruskie i połowy już nie ma
Miqesi proszę o przepis na ciasto i farsz

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejka

melduję, że dziecko zdrowe, wszystko jak trzeba, jedynie rączki i nóżki 2 tygodnie "straszne" bo 23tc serduszko pięknie pracuje, w główce wszystko gra, moje przepływy ok, łóżysko super na tylnej ścianie Pani dr zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie gdybym teraz była na początku ciąży to na pewno bym ją wybrała, ale teraz już bez sensu się przenosić

no i sisiak nie odpadł... jak go badała to myślałam, że odpadł bo nic nie było, ale z widoku kibelkowego się pokazało...
i mamy problem z imieniem... mąż jakoś nie przekonany do tego Michałka- sam się przyznał, że on liczył, że jednak babka będzie i nie myślał o imieniu dla chłopca, no ale mamy jeszcze czas może jak go zobaczymy to coś wymyślimy

także Anuszka jak możesz to mi na 1 stronie zostaw tylko chłopa bez imienia...
Gratulacje najważniejsze że zdrowe i wszystko co ma być to jest

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:01   #1507
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
zullugula, cześć
Aleś uparta

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Wlasnie zjadłam golabka w sosie pomidorowym mniammmm

U nas "bunt" tez byl a nawet terror bo ola jak miała ok. 2lat jak jej cos nie pasowało wolala- BEDE RZYGAC!! A ja do niej mowie proszę mnie nie zdenerwujesz a ta chlusnęła na zawołanie!!!! Dzieci potrafią.. Nie raz musiałam wyjść do łazienki żeby mną emocje nie targaly. I nigdy nie mówiłam do Oli zdrobnieniami czy jakimiś nazwami typu np autko brum brum itp dzis gada jak najęta
Niezłe

Cytat:
To nie ja, to moje dziecko! Oczywiście kinder bueno już zniknęło

Powiedz to mojemu mężowi

A mąż już się chyba jednak przekonał, skoro takie smsy pisze
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:04   #1508
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Za Chiny ludowe się nie uspokoi u mnie na rękach! Pręży się i wygina do tyłu, trzeba dużo siły włożyć w to, żeby jej nie upuścić. Trzeba ją odłożyć, ale na podłodze ani nie chce usiąść ani stać. Rzuca się za to na podłogę i tak beczy i wierzga nogami. A jak z kolei ktoś próbuje ją podnieść i uspokoić to drze się, jakby ją ktoś ze skóry obdzierał. Bardzo rzadko udaje się odwrócić jej uwagę jakaś zabawką, raczej trzeba to przeczekać, ew dać coś do picia. Ale to jest w sytuacjach, kiedy coś idzie nie po jej myśli, np ja gotuję obiad i nie chce dać jej pobawić się nożem, albo nie dam jej do ręki surowego ziemniaka. Też z dnia na dzień to się zaczęło.

Ania, pewnie, że je uciszałam. Z resztą nie tylko ja, bo położne przychodziły i się po nich darły, groziły, że zaraz je wywalą jak nie będzie spokoju. Z takim samym skutkiem, 10 minut i znowu to samo.

Jejj u nas bardzo podobnie ! Odlozona pręży sie niemiłosiernie, odchyla do tylu i wierzga nogami, jak przytrzymam jej te nóżki na podłodze i powiem ze tak nie wolno, to zaczyna wręcz podnosić głowę i uderzać się Glowa !

Jak jej przytrzymam glowke żeby nie zrobila sobie krzywdy to albo się wpienia jesCze bardziej, albo wręcz odwrotnie- zaczyna miec zabawe, mimo ze ja mowie spokojnie, żeby tak nie robila, bo będzie bolalo, to o a sie cieszy w najlepsze i robi jeszcze bardziej. Czasem głupieje i juz nie wiem, czy mówić ze nie wolno, Ignorować, czy odwracać uwagę, choc z odwracaniem uwagi ciężko, bo jak np pokazuje jej książkę, to rzuca nią Sorry ze to napisze, ale to w pewnym sensie pocieszające, ze nie tylko u nas tak jest, wiem , okropna jestem ! :p
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:04   #1509
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż chyba przekonuje się do Marysi, bo wczoraj napisał mi w smsie "Dobranoc kochanie, dobranoc Marysiu"
Super Marysia podoba mi się
Mój Tż dzisiaj położył ucho na brzuszku i nasłuchiwał i całował.. ale cisza... chociaż wczoraj wydawało mi się że tak jakby coś mi w brzuchu pękło.. ale tylko raz.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:06   #1510
ewka555
Zakorzenienie

Australia Marysia śliczne imie ! 😍 jakbym miala miec druga córkę, to tez brałabym pod uwagę to imie 😁
Stary 2016-02-06, 19:12   #1511
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, pewnie, że je uciszałam. Z resztą nie tylko ja, bo położne przychodziły i się po nich darły, groziły, że zaraz je wywalą jak nie będzie spokoju. Z takim samym skutkiem, 10 minut i znowu to samo.

Nie dojrzałe dziewczyny.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
fajnie. Też chyba od marca zaczne. U mnie można od 21tc ale mam tyle wizyt i badan na koniec lutego że nie chce nadwyręzać dobroci kierownika
myślę sobie że dużo mi to pomoże i może więcej pewności i wiary w siebie nabędę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:18   #1512
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Jejj u nas bardzo podobnie ! Odlozona pręży sie niemiłosiernie, odchyla do tylu i wierzga nogami, jak przytrzymam jej te nóżki na podłodze i powiem ze tak nie wolno, to zaczyna wręcz podnosić głowę i uderzać się Glowa !

Jak jej przytrzymam glowke żeby nie zrobila sobie krzywdy to albo się wpienia jesCze bardziej, albo wręcz odwrotnie- zaczyna miec zabawe, mimo ze ja mowie spokojnie, żeby tak nie robila, bo będzie bolalo, to o a sie cieszy w najlepsze i robi jeszcze bardziej. Czasem głupieje i juz nie wiem, czy mówić ze nie wolno, Ignorować, czy odwracać uwagę, choc z odwracaniem uwagi ciężko, bo jak np pokazuje jej książkę, to rzuca nią Sorry ze to napisze, ale to w pewnym sensie pocieszające, ze nie tylko u nas tak jest, wiem , okropna jestem ! :p
Rozumiem Cię, dobrze wiedzieć, że nie tylko moje dziecko się tak zachowuje czyli jest normalne i nie ma nic niepokojącego w tych atakach. Ja na początku starałam się odwracać uwagę, tłumaczyć, ale nie odnosiło to skutku, i tak się dłuższy czas męczyłyśmy obie. U nas najbardziej sprawdza się ignorowanie - jak mała widzi, że nic swoją złością nie wskóra, to sama radzi sobie ze swoją złością i znajduje sobie jakieś zajęcie.

Cytat:

Nie dojrzałe dziewczyny.
I jedna z nich została mamą...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:22   #1513
zebrah
Rozeznanie

Dziewczyny ja na szybko, bo u teściów jesteśmy na weekend i ogólnie w rozjazdach.

Będzie chłopak Także proszę o wpisanie na niebiesko i z "roboczym" imieniem Leon Dzidek ma jednak 370g (doktor miał lepszy sprzęt niż moja ginka) i termin pokrywa się prawie z wcześniejszym (różnica 1 dnia). Wszystkie parametry w normie- i to mnie cieszy bardzo bardzo

Dzisiaj kupiłam już niebieską czapeczkę i komplecik na to konto
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:23   #1514
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
I jedna z nich została mamą...
Nie wiem dlaczego ale jak słyszę ze dziewczyna w wieku 17-20 lat została mama to mi się to kojarzy z patologią.. mam nadzieje że nikogo nie uraziłam.
Bo zawsze mi się wydawało i dalej wydaje że do takiej ważnej roli trzeba dorosnąć.
Mogę się mylić...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko, bo u teściów jesteśmy na weekend i ogólnie w rozjazdach.

Będzie chłopak Także proszę o wpisanie na niebiesko i z "roboczym" imieniem Leon Dzidek ma jednak 370g (doktor miał lepszy sprzęt niż moja ginka) i termin pokrywa się prawie z wcześniejszym (różnica 1 dnia). Wszystkie parametry w normie- i to mnie cieszy bardzo bardzo

Gratulację kawał chłopaczka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:24   #1515
Madzia9999
Zakorzenienie

Jak teraz byłam w szpitalu to dziewczynka 16lat tuż przed porodem ze mną na sali leżała. Od rana do wieczora przy telefonie :P kolezanek nie przyjmowała ale jak tatuś przychodził to w hipochondrie wpadła :P takie dziecko jeszcze ...

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:28   #1516
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!!!

Cytat:
Nie wiem dlaczego ale jak słyszę ze dziewczyna w wieku 17-20 lat została mama to mi się to kojarzy z patologią.. mam nadzieje że nikogo nie uraziłam.
Bo zawsze mi się wydawało i dalej wydaje że do takiej ważnej roli trzeba dorosnąć.
Mogę się mylić...
Masz rację, że do roli matki trzeba dorosnąć, ale nieraz taka 17-latka jest dużo mądrzejsza i dojrzalsza od 30stki.

Cytat:
Jak teraz byłam w szpitalu to dziewczynka 16lat tuż przed porodem ze mną na sali leżała. Od rana do wieczora przy telefonie :P kolezanek nie przyjmowała ale jak tatuś przychodził to w hipochondrie wpadła :P takie dziecko jeszcze ...
Dokładnie taki sam przykład. Dziecko ma dziecko.

Stary 2016-02-06, 19:28   #1517
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra..

Madziu jak się czujecie ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:30   #1518
ewka555
Zakorzenienie

Veronique to życzę nam aby to sie jak najszybciej skonczylo. Nie wyobrażam sobie takich akcji w czerwcu, przy noworodku

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2016-02-06 o 19:33
Stary 2016-02-06, 19:33   #1519
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Miqesi proszę o przepis na ciasto i farsz

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ciasto:
3 szklanki mąki
szklanka wrzącej wody
płaska łyżeczka soli
2 łyżki rozpuszczonego masła.

Do mąki wlać gorącą wodę, dodać sól i na koniec rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto, wykrawać krążki, nakładać farsz i lepić pierogi.

Farsz:
ugotowane ziemniaki ( ok kilo, ale to można regulować, w zależności, kto, co lubi)
0,5 kg twarogu półtłustego
2-3 cebule pokrojone w kostkę i usmażone
sól, pieprz

Wszystko razem wymieszać, nakładać na ciasto, lepić pierogi. Wrzucać na wrzącą wodę, pogotować 2-3 minuty od wypłynięcia.

Stary 2016-02-06, 19:33   #1520
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejny chłopak w naszej czerwcowej drużynie, gratulacje
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:33   #1521
ewka555
Zakorzenienie

Zebrah gratuluje! No, w końcu pleć znasz ! ) fajnie, ze wszystko ok
Stary 2016-02-06, 19:34   #1522
Madzia9999
Zakorzenienie

Dzidzia pewnie bardzo dobrze codziennie szaleje w brzuszku czuję jak dłużej pochodzę że na pęcherz mi ciśnie a teraz malutka jest aż się boję myśleć co będzie dalej :P

Mnie czasem nerka pobolewa, ale to bardziej kłucie niż straszny ból. Często sikam także wyjście z mieszkania bez wizji wizyty w wc na więcej niż godzina to koszmarek bo o tyle o ile przy siedzeniu nie czuję parcia na pęcherz to przy staniu i chodzeniu często muszę siku. Trochę to uciążliwe bo wczoraj ze spaceru prawie biegiem wracałam tak mi się siku chciało.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:34   #1523
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję synka

Stary 2016-02-06, 19:35   #1524
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronique to życzę nam aby to sie jak najszybciej skonczylo. Nie wyobrażam sobie takich akcji w czerwcu, przy noworodku
Też się tego boję...

Stary 2016-02-06, 19:35   #1525
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasto:
3 szklanki mąki
szklanka wrzącej wody
płaska łyżeczka soli
2 łyżki rozpuszczonego masła.

Do mąki wlać gorącą wodę, dodać sól i na koniec rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto, wykrawać krążki, nakładać farsz i lepić pierogi.

Farsz:
ugotowane ziemniaki ( ok kilo, ale to można regulować, w zależności, kto, co lubi)
0,5 kg twarogu półtłustego
2-3 cebule pokrojone w kostkę i usmażone
sól, pieprz

Wszystko razem wymieszać, nakładać na ciasto, lepić pierogi. Wrzucać na wrzącą wodę, pogotować 2-3 minuty od wypłynięcia.
dziękuje ślicznie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:37   #1526
australia87
Zakorzenienie

Ktoś mi tu narobił ochoty na ruskie Jakbym mało dziś zjadła!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:38   #1527
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia pewnie bardzo dobrze codziennie szaleje w brzuszku czuję jak dłużej pochodzę że na pęcherz mi ciśnie a teraz malutka jest aż się boję myśleć co będzie dalej :P

Mnie czasem nerka pobolewa, ale to bardziej kłucie niż straszny ból. Często sikam także wyjście z mieszkania bez wizji wizyty w wc na więcej niż godzina to koszmarek bo o tyle o ile przy siedzeniu nie czuję parcia na pęcherz to przy staniu i chodzeniu często muszę siku. Trochę to uciążliwe bo wczoraj ze spaceru prawie biegiem wracałam tak mi się siku chciało.
Będzie wszystko dobrze musi ! nie ma innego wyjścia

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Dziewczyny a kiedy można z takim maluszkiem po raz pierwszy wyjść na spacer

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-06, 19:39   #1528
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Australia Marysia śliczne imie ! 😍 jakbym miala miec druga córkę, to tez brałabym pod uwagę to imie 😁
Ewka, a Wy macie już imię dla synka?

Stary 2016-02-06, 19:41   #1529
Asiek121
Zakorzenienie

ja sobie też nie wyobrazam mieszkania tutaj jak będzie już dziecko, bo moja mama teraz jest taka upierdliwa itd a co dopiero wtedy.. ja z kolei straszny nerwus, jednym słowem mozna mnie z rownowagii wyprowadzic .

I nie wiem co zrobimy, czy wynajmiemy cos juz na poczatlu czerwca czy jeszcze zostaniemy przez wakacje i sie pomeczymy ale zaoszczedzimy sporo kasy bo jednak za nic nie placimy..

Musze powaznie pomowoc z tz , tymbardziej ze planowalismy, ze od do polowy czerwca bedzie pracowal caly czas w tej delegacji, odlozy kase a potem na miesiac dwa bedzie mogl byc caly czas z nami i poszuka czegos w miescie ..

Straszne to zycie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 19:42   #1530
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Też się tego boję...

A Twoja córcia tez jest teraz tak bardzo za Toba? Chodzi za Toba, lapie za nogi, ciagle na ręce itd?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Ewka, a Wy macie już imię dla synka?

Nie 😁 mąż od pierwszej ciąży chce Jasia, ale mi się to imie teraz zle kojarzy. Za to jemu nie podobają sie moje propozycje.

A jak u Was ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości