|
|
#4681 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II
Ale ja chcę się kiedyś hajtnąć
![]() Tylko w czasie, kiedy będę pewna, że już mniej więcej okrzepłam emocjonalnie, psychicznie itp.
|
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez caperucitaroja
Zawsze patrze szeroko otwartymi oczami na mlode dzieczyny, ktore wiedza czego chca i sa z tym szczesliwe. To swiadczy o dojrzalosci i stabilizacji emocjonalnej. Ale ja mialam na mysli wizazanki, a nie "obce" baby. Przeczytalam od poczatku wszystkie posty, zanim sie wlaczylam w ten watek. I niektore wizazanki naprawde wydaja mi sie dojrzale, szczegolnie jak spojrze wstecz i przypomne sobie sama siebie 10 lat temu. |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co prawda jest taka ze nie wiadomo ile bysmy tu gadaly to i tak wszystko w zyciu wyjdzie kto sie okazal dojrzaly a komu do dojrzalosci daleko
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4685 |
|
*sportaddict*
|
i to, że jak się ze sobą nie zgadzamy, to się nie rzucamy na siebie z pazurami jak w niektórych innych watkach
|
|
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
no bo tu same fajne dziewczyny sa
|
|
|
|
#4687 |
|
*sportaddict*
|
zgadza się
edit: Kasiu, a jak się sprawy u Ciebie mają? |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcza ja coś dorzuće wydaje mi się, że każy człowiek inaczej dojrzewa ma inne wartosci priorytety w zyciu wie czego chce od zycia tak jak mowi przyslowie "w milosci i na wojnie nie ma zasad" kazda z nas jest tu inna ja napisalam, ze chcialabym miec slub ale to takie pisanie marzenia
bo zarowna ja jak i TZ studiujemy dziennie zosatały nam 2 lata tych studiów, nie stać nas na ślub ani na to by razem zamieszkać itd ale to nie zmienia faktu, że bardzo się kochamy i ze chcemy byc razem ten nasz ślub nastąpi za X lat ale nie wiem kiedy bo jak się coś planuje to najczęściej to gęś kopie dlatego się zaręczyliśmy i ja tego chciałam i TZ też jak skończymy studia i będzimy mieć dobrze płatną pracę i odłożymy trochę pieniązków to wtedy pomyślimy o tym
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
twin--maid Ostrzegam! Nie wiem czy czytałaś moją historię, ale miej oczy i uszy szeroko otwarte!!! Bo mój eks też cały czas znajdował jakieś wymówki! Wiem, że nie każdy facet tak robi, ale tylko ostrzegam! Bo sama wiem jak miłość zaślepia i ogłupia! Pozdrawiam!
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ladnie napisane. Na pewno, po skonczonych studiach, wszystko w naturalny sposob sie ulozy. Wiekszosc dziewczyn chcialaby sie moc zareczyc ze swoimi Tztami. "Trafil" Ci sie udany "egzemplarz". |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż wiem, że zrobił to z własnej i nie przymuszonej woli bo on jest osiołek taki i jak ktoś go do czegoś przymusza to on wtedy się stawia mój TZ powiedział mi, że zawsze myślał, że jak się zaręczy ze mną to będzie to w 3 rocznice dlaczego akurat tak to nie wiem a tak poza tym to myślałam, że on się będzie wstydził mówić "moja narzeczona" a tutaj zonk wszystkim mówi a mi to ciężej przychodzi żeby mówić o nim mój narzeczony
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
Nic dodac, nic ujac. Az milo poczytac
.
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczyny piszcie coś
![]() wszystkie już śpią czy co? Ja w sumie też powinnam się już położyć bo jutro mam na 8:00
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra napiszę.
miałam dzis tylko doła do wieczora.... pojechalismy do przyszłych teściów. Nie są zachwyceni wizją wesela, nie maja kasy niby nic nie powiedzieli, ale pojawiały się teksty "za szybko" "a po co" i takie tam.. nawet nie o ślub tylko o wesele lipa
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z TZ chcemy kiedyś sami zapłacić za ślub i wesele tak jest najłatwiej
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
no...... właśnie najgorsze w tym wszystkim jest to, ze spytalismy sie szczerze, czy to nie problem, bo my wolimy obiad i cichy slub, bo nie mamy kasy. Oni- wesele i wesele. A teraz takie gadki
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze chcecie spedzic ten dzien z rodzina w pelnym tego slowa znaczeniu a nie z ludzmi ktorzy niby sa rodzina a widzieliscie ich kilka razy w zyciu :/
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
tzn źle mnie zrozumiałaś- my nie chcieliśmy wesela z braku kasy, kiedy rodzice powiedzili, że chcą nam je wyprawić- ucieszyliśmy się. Dzień naszego slubu będzie dla nas najpiekniejszym w zyciu a oboje mamy takie charaktery, że najchetniej zrobilibyśmy program do telewizji, żeby wszyscy na swiecie się dowiedzieli jacy jestesmy szczęśliwi
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje Ci bardzo, bo slub powinien byc dla nas i radosna uroczystoscia, a rodzinka nieswiadomie czy swiadomie potrafi tak zrobic, ze sie wszystkiego odechciewa. |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Melodia mgieł nocnych: czytałam Twoja historie. Mam nadzieje, ze u mnie bedzie inaczej.Wybaczcie brak polskich znakow, ale komp mi zeswirowal...
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
elianka przykro mi
bezsensowna ta ich postawa i wiem jak musi Ci byc przykro ze tak na to wszystko zareagowali ale moze martwia sie ze kasy nie maja ??
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
widze ze powazna dyskusja sie toczyla. ja uwazam ze kazdy jest gotowy na slub w odpowiednim wieku. jedne kobiety zaraz po 20 inne wola poczekac. nie mozna generalizowac. mysle ze jak sie nie uwaza slubu jako wielkiego ograniczenia to latwiej podjac decyzje i ma sie dodatkowa satysfakcja ze z mezem sie poznaje zycie. ktoras z Was napisala ze skoro tak jest dobrze to po co od razu slub. a ja zapytam: a czemu nie? jak sie mamy rozstac to i tak sie rozstaniemy, czy przed slubem czy po. no i wstyd napisac ale dla nas slub to takze ulatwienie w formalnych sprawach np. budowie domu ale oczywiscie nie dlatego go bierzemy. o takich rzeczach dopiero ostatnio sie zaczelismy przekonywac.to by bylo na tyle nie pisac mi tu za duzo, uciekam sie uczyc
|
#4703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ło jejku, ale żeście natworzyły w weekend.
Ja odpiszę na raty, wyrywkowo, na to, co mi się pierwsze w oczęta rzuciło, więc proszę się nie poczuwać, że komuś coś nie odpisałam. Cytat:
Co do rozpoczęcia swojego życia, to każdy kiedyś musi odciąć pępowinę i nauczyć się funkcjonować samodzielnie, a nikt od razu wszystkiego nie umie. Podejście - lepiej niech się treraz rozpada jak ma sie rozpaść niż po slubie, moi skromnym zdaniem nie wróży nic dobrego, bo takie fatalistyczne założenia obracają się czasem w... samospełniającą przepowiednię? Oj widze, że Tobie dużo ciepła i wsparcia teraz trzeba ![]() Cytat:
A jako, że Mąż 6 lat starszy, to tak "akurat" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I w świetle takich wypowiedzi zawsze zastanawiam się jak postrzegane jest moje osobiste oświadczenie się Mężczyźnie? Hm? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nasi rodzice jak oznajmiliśmy im, że bierzemy ślub zapytali tylko co planujemy i ew. jak mogą pomóc, o ile oczywiście będą w stanie - nikt nie kwestionował naszego pomysłu i planu, tylko przyjęli to jako oczywistość - w końcu to nasz slub i nasz dzień, prawda? Tulę P.S. Zna się któraś na snach? Miała straszliwy, przerażający i mrożący krew w żyłach koszmar Śniło mi się, że w ciąży byłam. I miałam chłopczyka urodzić Jezu, zlana potem się obudziłam Koszmar po prostu koszamar, tym bardziej, że we śnie wszyscy się z tego cieszyli poza mną
|
|||||||
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobiłam wszystkiego, jedynie tak pobieżnie
![]() Wesele, na którym byliśmy było bardzo udane.....gdyby nie trochę drętwa okiestra to byłoby idealne Wybawiłam się mimo tego z Tżem, zagraliśmy na przysłowiowym "gulu" wszystkim wścibskim, zwłascza jak mój Tż już zaczął niemalże wszystkich zapraszać na nasz ślub 19 lipca 2008 - zrobili takie oczy ![]() Ogólnie kolejny raz sprawdził się jako świetny kompan,dusza towarzystwa, prawdziwy dżentelmen i przede wszystki boski tancerz. Niezłe było zdziwienie jak schodząc z parkietu po zatańczonym walcu, oberku i kiilku innych tańcach w parze cały stół bił nam brawo - musieliśmy dać czadu |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cieszę się, że świentie sie bawiłaś. Poza tym ja też, wbrew temu co się zapowiadało miałam świetny weekend z Mężęm w domu
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz hihi, czasem nie warto się martwić na zapas |
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Dorinko to świetnie, że tak się dopasowaliście z partnerem w tańcu Elianko rodziców pewnie przerażają koszty wesela i tak wypalili. Nie mniej jednak mam nadzieję, że postarają się, by było to Wasze wymarzone wesele, a to zdarzenie to tylko chwilowy kryzys Ja jestem po pierwszych zjazdach na uczelni i jestem przerażona Jak coś to czesne zapłacone do końca 1 semestru, a póżniej to wielka niewiadoma Pocieszam się, że oni tak straszą na początku, ale co do egzaminów przyjdzie to nie jest żle...Ale i tak mam stracha. Poza tym teraz są nowe legitki, za które chcieli 17 zł i na czas ich wyrobienia jeżdziłam na całych. Co za zdzierstwo. TŻ wrócił ze szkolenia, widzieliśmy się wczoraj na 2 godzinki, no a dziś całe popołudnie nasze. Doczekać się nie mogę.
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po niespełna godzinie pojawił się w drzwiach mieszkania "no bo pisałaś, że wolałabyś, żebym w domu z Tobą był"... Wariat. Załatwił sobie zwolnienie lekarskie na kontuzjowaną nogę Nogę ma kontuzjowaną - więzadła rozwalone, ale chodzić może No |
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz w Olsztynie i jakos mi tak tęskno za domkiem
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc na pewno takiej niespodzianki by nie zrobił z lenistwa ![]() Haniu jak po wyjazdowym weekendzie ????????? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

ze chcecie spedzic ten dzien z rodzina w pelnym tego slowa znaczeniu a nie z ludzmi ktorzy niby sa rodzina a widzieliscie ich kilka razy w zyciu :/
bezsensowna ta ich postawa i wiem jak musi Ci byc przykro ze tak na to wszystko zareagowali ale moze martwia sie ze kasy nie maja ??
ale oczywiscie nie dlatego go bierzemy. o takich rzeczach dopiero ostatnio sie zaczelismy przekonywac.
widze, że Tobie dużo ciepła i wsparcia teraz trzeba
Śniło mi się, że w ciąży byłam. I miałam chłopczyka urodzić