|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, czemu mialabys nie dać rady ?
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oglądam "Prestiż". Chłopaków do wzięcia bym nie zdzierżyła :P
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
W glowie się nie mieści ze ludzie tak żyją
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Już któryś raz słyszę o tym programie, ale nawet nie wiem o czym mowa i na jakim kanale to leci.
Mnie mąż terroryzuje Gwiezdnymi Wojnami
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też gwiezdne wojny a ja wizaż:P
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, ja powoli też. Jak siedzę to już nawet zgarbić się nie da ![]() Cytat:
Ja to bym aktualnie po takim spacerku chyba urodziła ![]() Cytat:
U mnie też się siara pojawiła 3 dni temu. Zauważyłam plamy na wewnętrznej stronie stanika. A jak nacisnę na piersi to się pojawiają kropelki. |
|||
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczko hehe no coś Ty.Trzeba dziecko dotleniać.A urodzić byś nie urodziła po tym
![]() Ło matko już siara? |
|
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
No dzisiaj to już miałam co czytać, nawet się uśmiała, szalone kobity jesteście Za dużo by cytować, a pamiętam tyle: kaska87 gratuluję wizyty My imienia też nie mamy i chyba szybko nie będziemy mieć. Co do skojarzeń z imionami to obejrzyjcie sobie uwielbiam :https://www.youtube.com/watch?v=NwtijvB7Z2o Pomoc po porodzie: Za I razem była, ale tylko typu pomóc posprzątać, ugotować-moja mama itp. ale to dlatego że byłam bardzo słaba po porodzie. Nawet przez pierwsze trzy dni przyszła nam pomóc przy kąpieli, bo nie byłam wstanie ustać na nogach (długi poród, straciłam dużo krwi, anemia itp). Za II razem nie trzeba było pomocy, daliśmy radę sami, ale ja się cudnie czułam. Poród był szybki inne siły były. Poza tym w domu czekał na mnie synek więc i motywacja była. Z góry nie rezygnujcie z pomocy i nie bądźcie honorowe. Zobaczcie najpierw jak się będziecie czuły po porodzie, bo czasem jednak honor trzeba schować do kieszeni ![]() Odwiedziny w szpitalu: Za I razem pozwoliłam przyjechać tylko mojej mamie i siostrze. Tż był ze mną praktycznie 24h (wykupiliśmy pokój rodzinny), wracał tylko do domu się wykąpać. Za II razem był tylko tż, bo przecież ktoś musiał się zająć synkiem. Jak synek był w przedszkolu to tż do mnie przyjeżdżał, potem wracał go odebrać i dopiero na wieczór jak już położył synka spać, mama go pilnowała, a tż przyjeżdżał na jeszcze dwie godzinki. Ja rodziłam i będę rodziła w kameralnym powiatowym szpitalu. Wykupiliśmy pokój rodzinny (400zł). Sala na dwie położnice i dla tatusiów rozkładane fotele. Za I razem trafiłam na fajną dziewczynę, która była ze mną 1 dzień (ją odwiedził tylko mąż), później leżałam sama (mało rodzących było). Za II razem byłam sama. W ogóle podczas swojego pobytu urodziłam tylko ja. Czułam się jak w hotelu. W pewnym momencie włączyłam nawet radio, bo pomyślałam, że dziecko przyzwyczai się do ciszy, a w domu czeka żywiołowy czterolatek ![]() Wyjście z dziecka na dwór: Za I razem rodziłam w zimę, a zima była sroga Więc po ok 2 tygodniach dopiero zaczęliśmy się werandować, a potem spacer 5 minutowy. Więcej czasu zabierało nam ubieranie niż spacerowanie![]() Za II razem rodziłam w czerwcu. Mięliśmy pozwolenie na wyjście na dwór, bez werandowania następnego dnia po wyjściu ze szpitala, ale jak na złość była paskudna pogoda/ deszcz padał i w końcu po 5 dniach wyszliśmy na dwór i od razu na 2h. Potem byliśmy większość dnia na świeżym powietrzu. Mówienie dzieci: To my naszym dzieciom mnóstwo czasu poświęcamy, czytamy, nie pieścimy się, dużo do nich mówimy. Na pewno to ma wpływ, ale syn w wieku córki gadał że hoho, a w wieku 2 lat zasuwał pełnymi zdaniami. Córka niestety nie poszła w ślady brata. Mówi pojedyncze wyrazy, kilka też po swojemu, ale szału nie ma. A przecież dzieci tak samo wychowywane. Córka nawet powinna mówić lepiej, bo przecież poszła wcześniej do żłobka, ma starszego brata itp. ale widocznie nie ma na to reguły. Jak bardzo Cię to niepokoi to jedź na IP. Też tak uważam ![]() Cytat:
![]() Weekend poleciał zdecydowanie za szybko. A od jutra znowu młyn ![]() Dla podwójnych mam, mam filmik skąd się biorą dzieci. Mój starszy bardzo lubi. Dla mam, które jeszcze nie mają malucha, obejrzyjcie, jak to kiedyś było-film końcówka lat 80/90 ![]() http://ninateka.pl/film/halo-tutaj-jestem-smf |
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Na dobranoc....
http://m.podaj.to/post/2072,1,zanurz...zruszajce.html |
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
A tak przy okazji. Jestem prawie pewna, że miałam dzisiaj skurcze braxtona-kicksa... Chociaż w pierwszej ciąży albo ich nie miałam albo nie czułam. Średnio przyjemne :P
|
#1723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dzień szybciutko minął.Do taty potem do koleżanki i przewożenie reszty rzeczy. Zostało nam do zabrania pieluchy i proszek i tyle Jutro będę miała zajęcie bo powkładam Małej ubranka do komody i naciesze tym oczy ![]() Dziękuje za odpowiedź, bo tak sobie myślałam czy jest jakiś okres kiedy nie można wychodzić z domu z dzieckiem. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Gratki
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
RADENA nie dziwie ci sie, bo tez czuje sie z tym jakos tak... ale tak to juz jest
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj miałam taką zgagę że aż sie poryczałam... o 24 Tż mleko mi przyniósł i wypiłam duszkiem. Pomogło. Przespałam noc ale rano obudziłam się z bólem brzucha.
Najprawdopodobniej je mam jak zjem coś słodkiego.. więc nie będę jeść. U mnie dalej cisza aaa jest 21 tydzień i parę dni i cisza w brzuszku chyba się nie doczekam i zaczynam się martwić ... w piątek dopiero wizyta.Uciekam spać. Dobranoc.
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie boję dużych piersi po porodzie tylko ewentulanych rozstępów :P I tak mam blizny po operacjach nerek ale rozstępy mnie przerażają
Wiem głupie myslenie...
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj napisałam że moje dziecko ostatnio spokojne a dzisiaj rano chyba ćwiczyło zumbę w brzuchu. Z dwóch stron brzucha kopało i waliło.Wczoraj się wybujało na spacerze to spało a dziś nadrabia.
Proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę żebyśmy poznali płeć naszego dzidziusia ![]() Co prawda wizyta dopiero o 17 ale ja już z podniecenia nie mogę spać:P A jutro połówkowe. |
|
|
|
#1729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś o 13.00 mam połówkowe. Jak na razie nerwów nie ma, tylko radosne oczekiwanie pewnie bliżej badania dojdą nerwy
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już widzę, że mam rozstępy na piersiach, ale stwierdziłam, że trudno, w końcu to ciąża Cytat:
Po wczorajszym spacerze to na pewno się rozkraczy dla świętego spokoju
|
||
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Kciuki ![]() Cytat:
![]() Może faktycznie walnie szpagacik ![]() Wczoraj się pierwszy raz posmarowałam Mustelą bo masło kokosowe mi się skończyło i jak na pierwsze wrażenie to jestem zadowolona. Ładnie nawilżona skóra i po nocy nadal taka.Minus tylko że w tubce i jak się smaruję to tubka cała tłusta od moich paluchów bo masuje się obiema dłońmi. |
||
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety jestem leniwa jeśli chodzi o smarowanie - smaruję się jak mi się przypomni, czyli średnio dwa razy w tygodniu
Rozstępy miałam już wcześniej, więc w sumie nie bardzo się przejmuję tym, że dochodzą kolejne Jedynie co, to przeraża mnie wygląd piersi - jak ostatnio się zobaczyłam w lustrze po kąpieli, to doszłam do wniosku, że wyglądam jak jakaś maciora I znowu muszę rozjerzeć się za większym rozmiarem stanika, masakra
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za wizyty i mam nadzieje ze pierwsza strona znow zostanie odpowiednio pokolorowana
|
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 21 tygodniu
kciukasy za wszystkie wizyty! |
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Ja się smaruje jak mąż na delegacji,bo nie lubię się przytulać cała taka klejąca xD i też wieczorem po myciu,a jak rano wezmę prysznic to też o ile mam na tyle dużo czasu zeby sie od razu nie ubierać
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- U mnie 20 tydzień od czwartku i też trzymam kciuki za wizyty, a szczególnie za uspokojenie Mam spokojnych Maluszków ;-) i niech się Dzieci ujawniają![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Madzius,to w sumie dokładnie połowa u Ciebie gratulacje:-*
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, trzymam kciuki za wizyty !
)---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Mąż wczoraj pojechał po pojemnik na posiew, nie mieli wiec dali na posiew kalu, ale mówili ze moze być. Pojechał dzis z moim moczem do laboratorium i babka nie przyjęła. I jeszcze chcieliśmy Zuzi pobrać, przykleiliśmy jej na noc woreczek, który sie odkleil, poszlo w pampersa i jeszcze jak rano tz ja przebieral, to uciekla mu, stanela przy kanapie i nasiusiala na podłogę. Do d.&py taka robota 😁😁 ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A gdzie anuszka tak w ogóle ? |
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie,dawno jej nie było...
|
|
|
|
#1739 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Ja po zrobieniu około 3km moze 4 wczoraj mialam dosc.. Ale moze taki dzien ale 15 km to o tak dla mnie wyczyn ) Cytat:
Aniu, z tego co wiem, niektore kobiety czują nawet w 24 tygodnii, także na pewno jest wszystko w porządku ![]() gratuluję 21 tygodnia ![]() I mocne kciuki za wizytujace dzis ![]() Ja sie wczoraj położyłam i poczułam co to stawiający się brzuch. Byl twardy jak kamien Ale usnelam i jak sie obudzilam na siusiu to już bylo wszystko ok.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za wizyty!!!
maz przed chwila dzwonil ze ma jelitowke, ciesze sie,ze jestem poza domem! co do siary - u mnie jest od bardzo dawna, jeszcze przed pierwsza ciaza, mimo prolaktyny w normie (badana kilkukrotnie) - lekarz mnie uswiadomil,ze osoby uprawiajace sporty maja czesto niewielki wyciek. takze jestem spokojna. w PL piekna wiosna,a u nas po sniegu ani sladu i teraz pada ( w tej czesci Norwegii jest klimat bardziej angielski niz norweski). zauwazylam,ze brzuch robi mi sie twardy w dwoch sytuacjach - albo jak dlugo jestem w pozycji stojacej albo jak leze na plasko w lozku czy na kanapie, w sensie na plecach,dlatego unikam jednego i drugiego i wczoraj tylko raz mi stwardnial.. mala szaleje az milo musiala przybrac na wadze, bo wariacje sa juz tak mocno widoczne,ze az jestem w szoku![]() widze, ze rowniez czujecie dyskomfort przy zmianie pozycji jak lezycie. mimo naprawde malego brzuszka -w obwodzie na wysokosci pepka mam 79cm, to jednak czuje jak wszystko sie rozciaga i zmienia. na szczescie nie mam zadnego bolu krzyza czy kregoslupa u nas od srody piekne slonce ma byc, co prawda chlodno,ale pojedziemy do fajnego parku zeby sie dotlenic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

?

Ja to bym aktualnie po takim spacerku chyba urodziła
: