|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Cytat:
Cytat:
9 mc przebujałyśmy się na wizażu a ja nie wiedziałam że Ty z Sącza, ja też![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
85j
|
||
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness no bez jaj ja po tygodniu wyszlam z Mlodym na 15 minut, a byl to czas mrozow. Przeciez jak wychodzilas ze szpitala, to juz byla na dworze.
Grr chcialam zostawic Malego na balkonie, musze poprasowac i co? I ach te chopy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi! Czaicie w końcu śpi!
Ahnessy z wyjściem też bym się nie czaila. Zwłaszcza że teraz już ciepło jest. Jakbyśmy wyszli w piątek to na niedzielę planowałam spacer a młody miałby 6dni. |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko nam odciagac bo ona glowe na wszystkie strony wykreca,nie wiem jak sie za to zabrac zeby jej krzywdy Nie zrobic :-( To ja jestem wyrodna bo mamy 21 a ona jest w bodziaku z krótkim i kocyk...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zjadlabym torta
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, pytalas co tato mogly z PL zabrac na gazy Oliwki to na pewno windi, nie wiem jak z dostepnoscia lekow u Was
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joannarol13, ja już sie nie mogę doczekać aż moja będzie chociaż ten miesiąc miała, jakoś wierzę że będzie wtedy trochę prościej
|
|
#1302 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wymuszony płacz, krzyk, wez mnie na rece, 2 min na rekach, znowu krzyczy, biore do dołu to sie pośmieje 2 min i znowu cos steka, to pobujam sie z nim na piłce fajnie przez 5 min i tak w kółko az sie zmeczy, wsadzam do wózka i śpi. Takie to moje dziecko
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza dziś ma 4 tygodnie, a więc równy mówiąc za chwilę U nas dzisiaj 9 stopni i słonko
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mały nie śpi od rana, ale za to śmieje się i zaczyna gadać.
teraz jemy. Magda super, że do domu. Ahnessy tez mam właśnie ranki na dłoniach Kogiel idź na Usg u nas jak najpierw ręcznie zbadał tez było ok a za chwilę na Usg wyszło, że jednak to jedno bioderko jeszcze się nie wykształciło i dla tego ta chusta i dodatkowa pielucha. Teraz może tak się skoryguje ale gdyby nie Usg później mogłoby być gorzej. ( bo tego nie dało się ręcznie zbadać, bo tak to jest wszystko ok, tylko ta część w którą wchodzi kość jest jeszcze nie do końca zamknięta, ale juz na tyle, ze podczas badania ręcznego to nie wyjdzie. ) Zaraz nadrobie resztę i zdjęcia na kom zobaczę. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-08 o 13:36 |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Baby na smarki najlepsza sól fizjologiczna lub woda morska i odciąganie
Czarna dziwne u mnie w przychodzi jest jak byk napisane, że nie szczepią szczepionkami przyniesionymi przez pacjentów..Dotka jaki Witek słodki kurde mój ciągle jest w długim rękawku i spodenkach, ale u nas jakoś mega goraco to nie jestMagda wierze Ci wierzę radość z wyjścia do domu jest ogromna ![]() Kogiel u mnie identycznie, pediatra zbadał Małego i z bioderkami ok, nie dał skierowania. W przyszłym tygodniu idziemy szczepic to będę go jeszcze pytać czy mamy pójsc na USG USG bioder nie jest już obowiązkowe Kogiel, ale kochany maluch w foteliku ![]() Ahnessy pewnie że spokojnie możesz na spacer iść chyba, że jest duże zanieczyszczenie powietrza to lepiej odpuścić Joanna no coś Ty to my sąsiadki! ![]() U nas delicol chyba daje radę, Młody po jedzeniu wali takie pury, że kanapa się trzesie ![]() Godzinny spacer zaliczony, ale ciepło na polu! Dziewczyny jaki model stanika z Alles Mama albo inny porządny polecacie? I jak mierzyć żeby trafić z dobrym rozmiarem?
|
#1307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas nocka super Młody pospał, a ja byłam tak nieprzytomna, że w pewnym momencie nie pamiętałam czy go nakarmiłam czy tylko przytuliłam i spaliśmy ![]() Wyskoczyły mu krostki na policzkach. Typuję trzech winowajców: truskawki z ciasta, princessę kokosową albo produkty mleczne. W ogóle ciągle coś mu wychodzi, jak nie na buziaku to na uszach och ten mój wymagający synek.U nas szczepienie po 2 miesiącu życia. 24 lutego idziemy się szczepić
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aaa no i też wrzuciłam zdjęcie małęj do klubu, musiałam się pochwalić
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz my w trasie na biodra i badanie sluchuuploadfromtaptalk1454935241643.jpg
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, fajny kombinezon
Dorian taki opatulony Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1311 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Casaa, pisalas, ze Twoj maly ma silny odruch moro. U mojego to powolutku zanika, ale nadal sie pojawia jak zrobie cos gwaltownie lub jak maly ma lekki sen. Moze podrzucisz jakies linki z opisem prawidlowej pielegnacji maluszka z moro itd? Bo ja cos znalezc niczego konkretnego nie potrafie
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kamilka, polookam w domu te cyc holdery
![]() Jerzyczka, nic konkretnego nie mam jesli o pielegnacje chodzi... Maz tylko wyczytal ze wlasnie w lezeniu na plecach ten odruch jest najsilniejszy, zeby klasc na boku i najlepiej ciasno motac dziecko. Tu woombie sie odnajduje. Tyle wiemy odruch wygasa chyba do ok 5mca (nie jestem pewna w 100%)Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1314 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.smyk.com/kids-ii-ingenuit...t-niemowlaka-p dopiero jak bedzie siedzieć? Cytat:
W ogóle jak wy wietrzycie dzieciom pupy? w rozchylonym pampku czy całkiem na golasa? bo moja to od razu się zasika lub jeszcze gorzej... Cytat:
mi tez lekarka nie przypadla do gustu ale ile razy na rok mozna zmienic? co innego ze my na razie nie szczepimy wiec pewnie nigdzie nas nie polubia.... Widze ze tylko my jestesmy w tyle ze spacerami, musze TZ zmusic zeby podjazd zrobil bo mam bloto przed domem i pewnie rusze do parku
|
||||
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy, no do tej hustawki raczej bym takiego malucha nie wlozyla
![]() My pupe wietrzymy bez pieluchy pod dupke klade tetre i wacka przykrywam tetra jak cos wyprodukuje to podkladam czysta i tyle. Duzo prania jest ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness ja wyszlam z Malym w kombinezonie i beciku na 15 minut. Nie mialam wozka, doszlismy z takimi spacerami do godziny.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam początkowo podkłady takie zielone co zabierałam do szpitala, to kładłam bez pampka na tym. Teraz się już skończył, a że kiedyś kupiłam taką ceratę to kłądę ją na tym i na tetrze. A, że mała sika momentalnie jak poczuje chłodniejsze powietrze to trochę mi tego schodzi
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na przewijak pielucha tetrowa- młoda na tow bluzeczce tylko... i przykrywam- wszystko potem do prania... |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zarezerwowałam karczmę na chrzciny
![]() I dzwoniłam do kościoła w sprawie formalności, także Jasiek będzie chrzczony w drugi dzień Wielkanocy 28.03. ![]() O taki lokal wybralismy: http://www.naszakarczma.pl/galeria-karczmy/
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;55342661]Viki a ile dokładnie ma Twoja dzidzia teraz?
[/QUOTE]11 dni Cytat:
To moja już teraz taka jest coś chce ale nie wiadomo co, jak wpadnie w histerie to jest koniec, trudno do niej dotrzeć Teraz franca jedna ziewa xd Bosz nie strasz mnie xd
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

trzymam kciuki za wynik krzywej!
9 mc przebujałyśmy się na wizażu a ja nie wiedziałam że Ty z Sącza, ja też

ach te chopy.

21.06.2014r.
Wymuszony płacz, krzyk, wez mnie na rece, 2 min na rekach, znowu krzyczy, biore do dołu to sie pośmieje 2 min i znowu cos steka, to pobujam sie z nim na piłce fajnie przez 5 min i tak w kółko az sie zmeczy, wsadzam do wózka i śpi. Takie to moje dziecko
u mnie w przychodzi jest jak byk napisane, że nie szczepią szczepionkami przyniesionymi przez pacjentów..