|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ja dzisiaj mam wrażenie, że mi dziecko podmienili, zasna ok 8:00 i od tamtej pory budzi się na karmienie, pieluche i dalej w kime
w między czasie na spiocha przeszedł wizytę położnej, potem godzinny spacer, a na końcu pediatrę (ta wizyta wyjątkowo mu się nie spodobała, ale potem dostał cyca i dalej spać). Oby częściej takie dni Dzisiaj TZ pierwszy raz od porodu poszedł do pracy, więc może młody wyczuł że matka się strasuje i postanowił odpuścić
|
#1322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O dobrze, że już wiesz coś na ten temat, bo my dopiero planujemy na 15 maja, bo wtedy mogę wszystkich zebrać do kupy. A powiedz mi - jak wygląda sprawa kościoła, terminy jakieś zerezwowane są czy jak to wygląda? I w którym kościele robisz?
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, fajny lokal
ile ludzi prawdopodobnie bedzie? Ile za talerzyk?Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Bigcoffee, tylko sie cieszyc oby wszystkie dni takie byly rowniez dla kazdej z nas ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1324 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś coś wie na temat jakiś promocji na pampki? Bo mi się zapasy kończą, jeszcze tylko opakowanie rossmanowych zostało, ale czytając Wasze opinię widzę że nie bardzo się spisuja.
|
|
#1325 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ubieracie dzieciom szaliki? bo mojej troszkę szyjka wystaje mimo pajaca a kombinezon to szkoda mówić, nie wiem co z nim zrobic jest za wielki, dobry chyba bedzie w w akacje ![]() no to lipa, TZ wczoraj sie podniecił i go złożył bo młoda nie lubi na płasko leżeć ale zaraz go wywalę z salonu żeby ojca nie kusiło trudno taki dostaliśmy nie bede inwestowac w innyCasa a jak wasz pepek? trzyma sie nadal? [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;55345696]Ja miałam początkowo podkłady takie zielone co zabierałam do szpitala, to kładłam bez pampka na tym. Teraz się już skończył, a że kiedyś kupiłam taką ceratę to kłądę ją na tym i na tetrze. A, że mała sika momentalnie jak poczuje chłodniejsze powietrze to trochę mi tego schodzi [/QUOTE]Cytat:
a tak przy okazji czy tez macie tak wrażliwe brodawki ze bez stanika w koszulce sie nie da chodzić? |
||
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;55346006]Tam jest fajnie!
O dobrze, że już wiesz coś na ten temat, bo my dopiero planujemy na 15 maja, bo wtedy mogę wszystkich zebrać do kupy. A powiedz mi - jak wygląda sprawa kościoła, terminy jakieś zerezwowane są czy jak to wygląda? I w którym kościele robisz?[/QUOTE]tak, fajnie miejsce z klimatem i jedzenie też wygląda okej. Chrzest w naszej parafii, tam gdzie bralismy ślub, w Bazylice więc będzie bliziutko.W kościele nic się nie rezerwuje tylko trzeba przyjść z tydzień wcześniej z dokumentami, pewnie nie ma "limitu" chrztów na jedną mszę ze mną i TŻ będzie 29 osób ![]() Cena do ustalenia wszystko zależy od menu, ale tak średnio za obiad, napoje (soki, kawa, herbata) i zimną płytę 80zł za osobę, nie mam porównania, ale wydaje mi się, że cena w porządku ![]() Cytat:
![]() Nasz będzie miał 2 i pół miesiąca
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
My po badaniu. Słuch ok biodra tez tylko profilaktycznie mu nóżki na żabę układać bo się maly urodził. I tyle
) pani od słuchu super. Gościu od bioder miał ze 100 lat i niezbyt fajny pierwsze co przyczepił się o cc jakby to w ogóle powinno go obchodzić![]() Jedziemy jeszcze do banku wpisać mnie w konta firmowe...hmm nie wiem czy mąż się gdzieś wybiera czy co ale stwierdził że w razie w nie dostane kasy, a karta tyle nie wyciągnę. Po drodze jeszcze kusząco wygląda McDonald^^ |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze sie trzyma przy czyszczeniu na patyczku jest troche krwistej wydzieliny ale polozne z ktorymi to konsultowalam mowily ze jest ok bo sie zasusza i odkleja sie od wlosowatych naczyn krwionosnych dlatego lekko podkrwawia :/ w przyszlym tyg mamy wizyte u pediatry bo tsh malemu trzeba zbadac to przy okazji go oblooka. U Was jak z pepkiem?Ja na szyje nic nie zakladalam ale byl dobrze opatulony. |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka Witek jaki duży i te długie nogi.
Lune i on ci 6 kg waży, nie wygląda. Mój jest grubszy , a ostatnio 5150 ważył. Karen świetny lokal |
|
|
|
#1330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bank, musimy iść otworzyć konto dla małego i wpłacać mu pieniążki co miesiąc, założenie jest żeby wpłacać mu, pieniądze z rodzinnego, ciekawe czy nam się uda. Wy już wpłacacie coś, bo wiem, że chyba wszystkie tak miałyśmy robić.
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy za darmo to chyba 2 albo 3 razy. Nie pamiętam dokładnie.
Kasia super! ![]() Mojakaren super miejsce
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, cena powiedzialabym, ze normalna za taki zestaw
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness Wojtus ma 3 kombinezony i kazdy jest za duzy. Ja nie zakladam szalika, ale pod szyja dosc szczelnie zapinalam, teraz jest troche luzniej zapiety, ale tylko dlatego, ze jezdzi w gondoli a tam nie wieje. Gdzies czytalam, ze dzieci nalezy ubierac jedna warstwe wiecej niz na siebie zakladamy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My moze w tym tygodniu ogarniemy ten temat bo Franek juz dostal koperty od dziadkow, wujkow i pradziadkow wiec trzeba te pieniadze gdzies ulokowac
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chodzę bez stanika nigdy bo mi się mleko leje ![]() Przeżyłam glukoze, jutro wyniki dzięki za kciuki Konradek przez całą moją nieobecność spał więc niepotrzebnie panikowalam ![]() Jak się ogarnęłam po powrocie to jeszcze spacer zaliczylismy i teraz karmie i czekam na pania od chustowania szczerze mówiąc nie mam już za bardzo siły po tej glukozie i spacerze ale może jakoś przetrwamy U mnie w kościele są chrzciny w drugą niedzielę miesiąca i nam ten termin pasuje dopiero w maju ale za lokalem musimy się wcześniej rozejrzeć bo w maja już większe oblozenie, komunie itp...
|
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle widzę że Alles mama ma nowe jakieś modele, ten wygląda fajnie https://sklep.alles.pl/produkt,mama-aura-u,965.html ![]() Cytat:
jeszcze rozumiem jak by było z -10 ale jest tak ciepło że nie ma co się kisić w chacie
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Ahnessy 4 razy, pozniej placis za zmiane.
My w ogóle nie wyrandujemy. Kasia to u nas ta pediatra się przyczepiła do karmienia... Także każdy coś :/ Dzusiaj była położna i młody waży już 5180
|
#1339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett ładna waga, tylko, że Twój długi to pewnie tak tego nie widać.
|
|
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zmieniliśmy lekarza i przychodnię i zero opłat. A nawet jakby się płaciło to chyba kwestia 80 zł |
|
|
|
|
#1342 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi tez w szpitalu mówili ze bedzie podkrwawiał i że to jest ok - czasem widze na ubranku że jest brudne od pepka Cytat:
![]() u nas w domu 24/25 stopni a mała w pajacu a po zdjeciach widzę ze dziewczyny chowaja na golaska tylko moja ma zimne nóżki i raczki jak nie jest ubrana wiec chyba tez lubi ciepełko![]() Cytat:
kciuki za wyniki i czekam na relacje ze spotkania z doradczyniąJa chciałam chrzciny zrobic w weekend majowy, bo moja siostra która studiuje w innym miescie ma byc chrzesną wiec musimy taki termin wybrac zeby jej sie oplacało przyjezdzac - a tu lipa bo akurat wtedy bedzie komunia wiec sie zastanawiam czy jednak nie przyspieszyc sprawy i nie zrobic w swieta...ale ja zapraszam tylko najblizsza rodzinę i robie obiad w domu, jeszcze nie wiem czy sama ugotuję czy catering ale bede sie swobodniej czuła na pewno w domu A dziewczyny, piekne chłopaki wam rosną
|
|||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Wstał po 1,5 godziny spania. Oczy jak 5 zł juz się kawaler wysłał, szkoda ze juz mu chumor nie dopisuje, a to była jego pierwsza drzemka dziś.
|
|
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i też mam ochotę zrobić w domu, wynając catering, ale jak pomyślę o sprzątaniu ![]() U nas dziś dzień śpiocho-marudy. Dużo śpi i dużo marudzi. Bo jak nie śpi i nie je to marudzi. |
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj pochwaliłam go przed gośćmi że w miarę ładnie śpi w nocy. A dziś nie spał od 2 do 4 .o 4 zasnął a o 4:35 się już obudził. .. :/ Wzięłam go do łóżka ,ciumknął cyca dwa razy i zasnął. .. Choć spał nie spokojnie. .. Była położna dziś u nas. Mówila żebym jeszcze sprobowala pić napar z pół łyżki majeranku i kminku. Taką szklankę małymi łyczkami pić cały dzień. Jak dalej będzie miał takie gazy to zadzwonić do niej i umówi mnie do rodzinnej żeby nam dała skierowanie na usg brzuszka. Kupiłam też windii. Drogie 35zl za 10 szt. .. niby nie można używać wielokrotnie ale zastanawiam się dlaczego. .. ?? Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-08 o 16:31 |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett ale super waga!
![]() A my wlasnie mieliśmy super drzemke na klacie Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

w między czasie na spiocha przeszedł wizytę położnej, potem godzinny spacer, a na końcu pediatrę (ta wizyta wyjątkowo mu się nie spodobała, ale potem dostał cyca i dalej spać). Oby częściej takie dni 

oby wszystkie dni takie byly 

trudno taki dostaliśmy nie bede inwestowac w inny

21.06.2014r.