![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Kilka dni temu widziałam BC w Douaglasie katowickim,były dwie pojemności ale nie sprawdzałam jakie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łobabuniu! ![]() No nie ma co, połączenie Black Cashmere i woni spieczonej kiełbachy jest wyjątkowo, uroczo trafne.... ![]() Mam wielką nadzieję, że pisząc o ognisku, nie miałaś na myśli pieczenia prosiaka czy innych zdobyczy przemysły garmażeryjnego przy wtórze pieśni "Hej Sokoły". ![]() Black Cashmere to Dzieło Sztuki, a jako Dzieło Sztuki łaknie celebracji przy ogniu magicznym, gorejącym, dumnym, pierwotnym, pachnącym lasem i dzikimi iskierkami wspomnień z pradawnych czasów.... BC + kiełbacha na kijku = profanacja Jak widać mam bardzo osobisty stosunek do tych perfum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
gamma Orionis
|
Cytat:
![]() No dobrze, dość tych fatalnych wizji. Fakt, BC jest niezwykły - od niego zdaje się rozpoczął się mój intensywny i płomienny romans z kadzidłami. Ale czasem mnie nudzi, czy raczej nuży - może dlatego że jest zbyt popularny?... Mimo wszystko - perełka!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Perełka, wiem, ale właśnie sie jej pozbyłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Black Cashmere Donna Karan
A ja właśnie wygrałam aukcję na Allegro.
![]() ![]() I osobiście uważam, że Black Cashmere przy ognisku mógłby wywołać raczej COFNIĘCIE się zjedzonej dopiero co kiełbasy. ![]() ![]() ![]()
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-15 o 20:02 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do odpowiedniej oprawy dla zapachu.... hmmmm wlasciwie, to nie zastanawialam sie w tym przypadku, ale wydaje mi się, ze skoro osoba nosząca go jest silną osobowością, to i na ognisku z kiełbaską w ręku sobie z nim poradzi ![]() Zapach z tych, ktore się oswaja, by razem współgrać.... a ja taka niecierpliwa no i ten brak konsekwencji "kto tu rządz" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Jeszcze w ogóle nie udzielałam się w tym wątku mimo, że Black Cashmere kocham miłością dozgonną. To moja druga skóra. I była to miłość od pierwszego powąchania, mimo że przypadło to na moment gorących miesięcy.
Po Black Cashmere nic już nie było takie same. To właśnie BC sprawiło, że zaczęłam poszukiwać i ten zapach pokierował moje poszukiwania na odpowiednie tory. Ale zawsze z wielką przyjemnością wracam do Kaszmiru. Mimo, że komplementy za zapachy jakoś mnie nie łechcą, bo lubuję się w zapachach powszechnie uważanych za ''dziwne'' to wiele razy skomplementowano mnie za BC. Wiele osób mnie z nimi kojarzy. Kiedyś na spotkanie z przyjaciółką ubrałam Black, a Ona kilka godzin po spotkaniu napisała, że czuje jakby ten zapach ją opętał i chodził za nią cały dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale istnieje też inne niebezpieczeństwo. BC to bardzo dymny zapach. Żeby tylko za bardzo nie "stopił się" z dymem ogniskowym i zapachem smażonej kiełbasy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeno widzę pewien problem - nie wiem, jak to będzie u Ciebie, skoro dla Ciebie BC jest demoniczne, bo na mnie przy Poeme BC to demonowy pikuś. Ten to dopiero wymaga odwagi ![]() (zamotałam, ale chyba wiadomo, o co mi chodzi) Życzę przyjemnego noszenia - szalenie lubię używać Poeme w te dni, kiedy nie patrzę pod nogi idąc chodnikiem, tylko wprost przed siebie, kiedy uważam, że pięknie wyglądam i kiedy chcę być zauważana ![]() Dla mnie to zapach z kategorii "Uwaga, nadchodzę, więc lepiej usuń się z drogi". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
I rzeczywiście - tak ja Agu.s nie uważam, by ognisko z kiełbachą mu w czymkolwiek miało przeszkodzić. Po cóż byłby mi potrzebny zapach, którego nie mogę nosić tam, gdzie chcę? Moc i klimat zapachu tkwi we mnie, wbrew pozorom nie we flaszce i nie w otoczeniu. Mogę być mroczną czarodziejką na słonecznej plaży, mogę być promieniem słońca w deszczową noc. Black Cashmere to posłuszna potęga - jeśli potrafisz nad nią zapanować. Pasuje do długiej, czarnej sukni, pasuje i do glanów. Pod warunkiem, że nosi je właściwa osoba. Utożsamianie BC z jednym tylko stylem jest równie mylne, jak deklarowanie, że Baby Doll może nosić tylko różowa lolitka z patyczkiem z lizaka wystającym przez szczerbę w uzębieniu. Cytat:
![]() edit: Muszę jeszcze zgodzić się z Kotą - dla mnie również BC nie jest demoniczne. Nie jest nawet mroczne w sensie ponure. Jest nasycone: barwą, znaczeniem, mocą, ciepłem.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-10-15 o 20:39 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, to po raz kolejny jesteśmy zgodne w odbiorze - dla mnie to raczej jeden z tych oddalonych zapachów ![]() Offtopowo: Koto, obiecuję, że jutro wysmażę obiecaną listę na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie Kaszmirrrrr bardzo podoba ... miekki kocia miekkoscia. Lekko alkoholowy i upajajacy. Moj rudy kocur ma podobny zapach futerka
![]() ![]() ![]() Nat
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, koniec offtopa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Zadomowienie
|
Oczywiście jakiś gotyk
![]() Cytat:
![]() Cytat:
........ Dla mnie najwiekszym plusem od kiedy poznałam BC było to że był INNY od reszty zapachów i to mnie zafascynowało (na jakiś czas), jednak to jest wg mnie zapach który absolutnie nie nadaje się do noszenia na skórze! Bo co może byc niezwyklego w polaczeniu kobieca skora + kadzidło>>?hmmm kto co lubi... Ja podziękuję. Jedyną rzecza wartą uwagi w BC jest ta jego innosc i tyle ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać każdy ma swoje racje, a poza tym - "Co nos, to opinia" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze zdradzę wam, że najlepiej, to mi się sypia z BC, w tej konfiguracji sprawdza się jak najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Ja BC poznałam niedawno gdy w pracy dostałam w prezencie testerek
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie teraz, kiedy wycofano juz BC z krakowskich perfumerii (w kazdym razie na pewno z Sephory) czuje zal... Ze nie posiadam tego pieknego czarnego kamienia na wlasnosc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby nie było: skoro Ci się podobają to KUPUJ! Bo będzie coraz gorzej je dostać - a tak to są nawet jeszcze na Allegro ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Kupuj !
![]() W razie rozczarowania, na pewno znajdziesz chętnych, którzy z ochotą odkupią, lub wymienisz na targowisku na inny zapach.
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-11-05 o 11:17 Powód: literówka :] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Ha! Wyglada na to, ze zanim kupie, to jesczez powacham
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Leć, leć Ropuszko. I wąchaj koniecznie na ciele. Jeśli okażesz mu trochę ciepła pokaże Ci swoje prawdziwe oblicze. A właściwie Twoje - bo on na różnych osobach różnie pachnie. ![]() Powodzenia!
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam, że BC to żelazna pozycja na mojej zapachowej półce od lat - wiem, że zapach jest hmmm... kontrowersyjny (dla mnie po prostu piekny), ale pierwszy raz spotkałam się z porównaniem do gotującego się rosołu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.