![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Justyna ... po prostu szkoda słów. Śmiertelność z powodu CC...szczerze mówiąc pierwsze słyszę. Fakt, może u nich to tak jest, bo oni się tam mnożą na potęgę i w krótkim czasie (a przecież blizna po CC musi się wygoić, wszystko dojść do normy), a służbę zdrowie mają na takim poziomie, że żal.pl
Tak myślałam, że do męża nie dociera, bo nikt mu tego wprost nie powiedział...a to logiczne, że kobieta nie będzie opowiadać, że nie trzyma moczu, bo co by o niej pomyślał? ahhh... Nie potrafią zapewnić Ci krzty bezpieczeństwa wg mnie.. szukaj pomocy i zrób dziś dla siebie jakąś wielką przyjemność ![]() ![]() velika piękny łup z nexta ![]() ![]() ![]() a co do jedzenia, to mnie się podoba Twoja wypowiedź.. ![]() ![]() ![]() madziara kuruj się pod kocem ![]()
#242 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czerniny nie miałam okazji, ale średnio mi to leży, myślę że mogłabym mieć kłopot ze spróbowaniem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Och nie! Istnieje coś takiego?
I jak takie coś się przyrządza? Krew się jakoś gotuje? Nie do wiary ![]() ![]()
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#246 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
juz chyba nic nowego nuż dziewczyny nie doradzę, albo zaświadczenie od okulisty ewentualnie tak jak Kejka mówi może uda się znaleźć jakiegoś polskiego gina a jak nie to chyba zostaje tylko cc w Polsce Mam nadzieje ze w miarę szybko się to wyjaśni i będziesz spokojnie mogła cieszyć się końcówka ciąży ☺ A co do CC, moja ciotka miała 3, ostatnia 18 lat temu wiec dość dawno i wszystko było ok Cytat:
Widziałam kiedyś jakiś zestaw z różnymi wzorami w rossmanie, tez byłam w szoku ![]() Teraz przy naszej ograniczonej widoczności okolic bikini nawet gdybyśmy chciały wzorkow nie porobimy ![]() Cytat:
Ty to dopiero jesteś wybredna :sly: no i dylematy z gotowaniem macie niezłe Może i ja się spróbuje do szkoły rodzenia zapisać skoro u Ciebie mówią ze można i tak późno. U mnie niby najlepiej od 25 tc ale wtedy kompletnie nie miałam czasu, bo święta a później sesja. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Matka Smoka
|
Pchnęłam w końcu to zamówienie w hubiworld
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Ineso hmm hiponoza to chyba nie dla mnie... Jakos nie przekonuje mnie grzebanie sobie w podswiadomosci
![]() Poli ja biore tylko pod uwage porod ze znieczuleniem. Wyglada na to ze nie ma z tym problemow, z tego co dzis mowila. Tylko pytanie co jesli nie zadziala? Jest wiele takich 'a co jesli' niestety. Nie chce sie upierac przy tej cesarce ale chce zeby mnie potraktowali powaznie a nie takie pitu pitu. kejka zezarlam chrupki bekonowe, liczy sie? ![]() ![]() Dzieki dziewczyny za wypowiedzi. Z ta cesarka w Polsce to tez nie jest tak latwo, bo cala moja i meza rodzina jest przeciwna temu, chociaz jeszcze nic nie mowilam o czyms takim ale podejrzewaja cos tam ![]() ![]() ![]()
#249 |
Matka Smoka
|
Justyna - ale to chyba nie jest taka prawdziwa hipnoza właśnie, bo do takiej trzeba hipnotyzera. Tylko nagrania których sama słuchasz. O nawet jest o tym tutaj, a oni raczej szamaństwem się nie zajmują
![]() A to są te nagrania, o których pozytywne opinie czytałam: http://cud-narodzin.pl/hipnoporod-cud-narodzin/ |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Majtki wielorazowe- 2 sztuki mam i tyle wystarczy one ladnie sie piora i wysychaja w blyskawicznym tempie. Jednorazowych mam 2 opakowania z poprzedniego porodu bo nie zuzylam ani jednego.. wtedy tez mialam 2 wielorazowki i bylo wystarczajaco.
Antydepresantow chyba nie mozna nawet przy planowaniu ciazy a co dopiero w ciazy. Zalatwienie papierka od psychiatry bedzie najprostrzym rozwiazaniem! Trochę łez trzesacych sie rąk i wypisze. Sama l4 takie zalatwialam raz ale nie pytajcie czemu hihihi. Przykro mi że nie masz wsparcia w tz Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Winter is coming
|
justyna kurcze ale to ty będziesz rodzić, nie oni, no normalnie wszystko się we mnie gotuje, jak czytam twoje posty. Co ich to obchodzi w jaki sposób wydasz na świat potomka? chcesz rodzić przez cc, twoja sprawa, to w razie czego ty się będziesz zmagać z traumą po porodzie sn, a nie oni... jedź do Łodzi i tyle, dorosła jesteś, masz prawo urodzić dziecko w jaki sposób chcesz. A już najmniej rozumiem twojego męża, bo on urodzić nie musi, nie powinien się w ogóle wypowiadać.
Mój to z kolei ma w drugą stronę, nie może ogarnąć, dlaczego chcę sn ![]()
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
U mnie raczej cesarka się szykuje, a mi szczerze to obojętne bo aby maly zdrowy się urodził.
Jutro do mnie przychodzi położna to sobie z nią pogadaj ![]() Mam pytanie jak dziecko np urodzi się w 36t3d to jest urodzone w 36 czy w 37 tygodniu? Jak to lekarze respektuja?
#254 |
Zakorzenienie
|
U nas w regionie to bardzo popularna zupa. Gotujesz bulion na kaczce, później dodajesz krew i zaprawiasz mąką czy jakoś tak. Doprawia się octem i cukrem. Dla mnie sam widok jest nie do zniesienia, tż za to uwielbia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Fuj!
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę ze konkretnie się wzięłas za zakupy, a jak już wózek będzie zaklepany to w ogóle czad. Ja miałam trochę mniej rzeczy na hubi wiec załapałam się na tańsza wysyłkę poleconym ekonomicznym, nie ma jeszcze info ze wysłali ale liczę ze do końca tygodnia może dostane. Za to prześcieradła kerstin juz wysłane ☺ Cytat:
wkurza mnie tysiąc doradców i tłumaczenie ze tyle kobiet daje rade to czemu Ty masz nie dać i w ogóle takie porównywanie jednej ciąży do drugiej, kurde każda kobieta jest inna i inaczej wszystko znosi To Ty najlepiej wiesz czy czujesz się na siłach czy nie Cytat:
![]() Dopóki pierwszy raz nie przygotowywalam watrobki nie wiedziałam że to takie obrzydliwe, ale mimo to nadal lubię |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki krwi, i CRP mam już na poziomie 17. Wzrosło o 2
![]() ![]() Nadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
W pierwszej ciazy nie balam sie porodu tlumaczylam sobie ze nie moze byc az tak zle i tak przezyje . Teraz czytam rozne fora na temat czy drugi porod jest latwiejszy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Wydaje mi sie ze 36 wpisuja
#259 | |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie.
Przełożyłam wizytę usg z 24 na 16 lutego. Powiedziałam że młoda strasznie ciśnie się na dół. Gin badała mnie na fotelu i mówi że faktycznie główka nisko, ale nie powinno być źle i że sprawdzimy na usg jak z szyjka. Na temat wyplywajacej siary mówi ze to normalne i że potem ważne żeby przystawić dziecko od razu do piersi to mleko będzie. Szyjka w badaniu ręcznym w porządku. Posluchalismy serduszka i to najlepszy dźwięk pod słońcem! ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() W hubi brałam też coś dla kuzynki, stąd taka kwota wyszła. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Próbowałam was nadrobić ale cytaty nie chcą mi działać
![]() Minimonix ja też mam antybiotyk. Dostalaś jakiś probiotyk do tego? Agnessssa na pewno liczą jako 36 tydzień ![]() Justyna załatw sobie tą cesarkę. Najlepiej jakbys właśnie na ten czas przyjechała do Polski. Mam nadzieję, że dogadasz się jakoś z mężem ![]() Patulinka dobra ta reklama ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Super, ze wszystko ok i udało się zmienić wizytę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Kejka90 sama się czasem zastanawiam jak ja funkcjonuje :-P ale juz tak mam i ciężko to zmienić. Czasem mi głupio jak jestem u kogoś lub z tz w restauracji i praktycznie nic nie zjem. A w restauracji patrze na menu dla dzieci... ale no zapytam się słodkim zazwyczaj wiec nie czuje potrzeby innych dań. Co odbija się oczywiście na wiecznej anemi, osłabieniu, wypadaniu włosów itd. Ale w tym wieku już ciężko coś zmienić
![]() Co do majtek. Kupiłam 4 sztuki wielorazowych i 5 jednorazowych. Z tym ze jednorazowe kupowałam 2 razy bo za pierwszym razem wzięłam standardowy rozmiar i niestety były za małe. ..
#263 |
Zadomowienie
|
No ja właśnie już jakiś czas czułam że mi tak naciska na dół i tak jakby gmerała tam rękami czy co. Zobaczymy co będzie na usg. Mam nadzieje że długość szyjki odpowiednia i nie będą kazali mi leżeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
justyna_fli - dziewczyny tu mądrze piszą. Najważniejsze jest to, jak się sama czujesz i nie pozwól, żeby zrobili Ci wodę z mózgu. Ja też się panicznie boję porodu i odsuwam tę myśl jak najdalej. Boję się, że po prostu fizycznie nie dam rady. I co potem, w połowie powiem, że sorry ale dalej nie mogę i chcę iść do domu? Nie wyobrażam sobie tego i póki co usiłuję za bardzo się nad tym nie zastanawiać bo znając w siebie skończy się marnie. Nieprzespane noce, rewolucje w brzuchu i trzęsące ręce - jak zawsze, kiedy coś sobie wbiję do głowy. A po co mi to teraz.. Zostawię to na czas, jak już przyjdzie co do czego i jak już się dowiem, ile młody ostatecznie będzie ważył, bo póki co rośnie jak szalony i jeszcze nie wiadomo, co z tego wyniknie. Ale sama nie wiem, czy cc będzie lepsze do przeżycia... tak czy inaczej jest to ogromny stres i naprawdę nie ma się co dziwić. Raczej potrzeba wyrozumiałości i poczucia, że nie jesteś sama i że wszystko z Tobą okej, bo to naturalny strach przed nieznanym.
Właśnie mi przyszło zamówienie z hubi ![]() ![]()
#265 |
Raczkowanie
|
Kurcze znowu zaległości jeden dzień mnie nie było- internetu nie było przez halny i nowa odsłona.
Justyna ja mam nerwice lękową i przed ciążą chodziłam do psychologa i byłam raz u psychiatry. Nigdy nie brałam żadnych leków na nerwicę bo miałam nadzieję że wyjdę z tego bez leków. Powiedziałam u psychiatry że leków nie zamierzam brać bo chce zajść w ciąże on mi powiedział że ok ale powiedział że nerwica może powrócić przed porodem bo kobiety które nerwicy nie mają myśl o porodzie w końcówce ciąży je przeraża a co dopiero u kobiet z nerwicą i mi powiedział że jak chce i będę bala się sn to mam przyjść do niego w 7 miesiącu ciąży bez problemu wypisze papier o wskazaniach do cc. Lekarz na NFZ. Ja nie byłam po temu u psychiatry. Mam nadzieje że nerwica mi nie powróci przed porodem a gin mi nie robi problemów z cc ze względu na ciąże zagrożoną i rozumie mój strach po tylu latach starań o dziecko. Jak się boisz porodu naturalnego to spróbuj iść do psychiatry i powiedz że boisz się porodu naturalnego wypisze ci papier i po problemie.
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam podobne odczucia, jakby mi wkładał raczki w pachwiny
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
Valaria no ja tak właśnie gadałam przy 9 cm rozwarcia, że nie dam rady i chcę iść do domu. Teraz się z tego śmieję trochę nawet, żeby się pozytywnie nastawić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każda z nas się boi, każda na swój sposób. Jedne bardziej, a inne mniej. Ja wierzę że będzie wszystko dobrze ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny domek macie! Gratulacje i niech sie dobrze mieszka ![]() ![]() Kejka---> jeszcze raz dzieki za podpowiedz z Teną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Tez zamówie próbki Tena. Dzięki
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za szybkie wykończenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.