Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 18:13   #271
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mój to z kolei ma w drugą stronę, nie może ogarnąć, dlaczego chcę sn
Mój to samo

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
U mnie raczej cesarka się szykuje, a mi szczerze to obojętne bo aby maly zdrowy się urodził.

Jutro do mnie przychodzi położna to sobie z nią pogadaj

Mam pytanie jak dziecko np urodzi się w 36t3d to jest urodzone w 36 czy w 37 tygodniu? Jak to lekarze respektuja?
Na pewno wpisują 36 tydzień.
W dokumentacji muszą być ukończone tygodnie.

U mnie też raczej cesarka (póki co mam dwa wskazania z czego każdy może się "cofnąć"), ale nie do końca podchodzę do tego obojętnie. Poród SN nawet, gdy będę się męczyć 12h to jakoś z niskim-zerowym progiem bólu wytrzymam, później ból krocza pozostanie do przeżycia. A przy CC jest cięcie dosyć spore...w moim mniemaniu długo się goi niestety, a tego już mogę nie wytrzymać...a tutaj na cycku malutkie dziecko..

Malos spoooko

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:17   #272
valaria
Raczkowanie

Kiedyś wpadłam na blog dziewczyny, która dopiero co zobaczyła dwie kreski na teście i zaczęła się logować do jakichś grup forumowych. Pisała na swoim blogu, że nie rozumie tych przyszłych forumowych mamusiek, co to w 3, 4 miesiącu już narzekają, jak wszystko boli, że mdłości, że to tamto, że przecież decydując się na dziecko wiedziały na co się piszą i tak dalej. No okej pomyślałam, zobaczymy jak ci pójdzie dalej... Wróciłam na jej blog jakieś 2-3 miesiące później. Tu coś boli, tu dolega, tak źle, tak niedobrze... aż miałam ochotę skopiować jej w ramach komentarza ten wpis sprzed tygodni :P No bo jakby nie było, decydując się na dziecko człowiek musi się liczyć z tym, że potem to dziecko jakoś musi wyjść na świat, nie? Ale to jednak wcale nie jest takie proste.

Czasami jak mnie tż chce podrażnić widząc, że mam zły dzień, mówi, że jeszcze tylko jedno, może dwoje dzieci i będzie spokój zawsze wtedy usłyszy, że nigdy więcej, a jak chce to następną ciążę sam niech se nosi i sam se urodzi
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:17   #273
annihilate
Rozeznanie

Też właśnie zamówiłam te próbki Tena

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:21   #274
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.
Przełożyłam wizytę usg z 24 na 16 lutego.
Powiedziałam że młoda strasznie ciśnie się na dół.
Gin badała mnie na fotelu i mówi że faktycznie główka nisko, ale nie powinno być źle i że sprawdzimy na usg jak z szyjka.
Na temat wyplywajacej siary mówi ze to normalne i że potem ważne żeby przystawić dziecko od razu do piersi to mleko będzie.
Szyjka w badaniu ręcznym w porządku.
Posluchalismy serduszka i to najlepszy dźwięk pod słońcem!

Trzymam kciuki by po antybiotyku spadło
No i pytałaś czy to zwiastuje szybszy poród? Ja przyznam się, że nie miałam do tego głowy...

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

Minimonix ja też mam antybiotyk. Dostalaś jakiś probiotyk do tego?
:
A wiesz że nie? Lekarz powiedział żeby wykupić te leki i pokazać, bo nie mógł się sam recepty doczytać.. Mąż był wykupić mi te leki i dać do zaakceptowania.

W sumie ogólnie moja wizyta ok. Mała waży 2100g. Robili mi ktg żeby zobaczyć czy to przeziębienie nie ma na nią złego wpływu. Na szczęście jest ok, ale powiedział mi, że jak do czwartku nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala :/

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Ania_mała
Piękny domek! Te 210tys to kwota wydana na ten stan, czy budżet na cały dom?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:22   #275
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
No i pytałaś czy to zwiastuje szybszy poród? Ja przyznam się, że nie miałam do tego głowy...

A wiesz że nie? Lekarz powiedział żeby wykupić te leki i pokazać, bo nie mógł się sam recepty doczytać.. Mąż był wykupić mi te leki i dać do zaakceptowania.

W sumie ogólnie moja wizyta ok. Mała waży 2100g. Robili mi ktg żeby zobaczyć czy to przeziębienie nie ma na nią złego wpływu. Na szczęście jest ok, ale powiedział mi, że jak do czwartku nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala :/
Szczerze nie zapytałam czy wskazuje na wczesniejszy poród. Zapytam jak będą robić usg.
Córka ładnie ci rośnie. Mam nadzieje że po lekach przeziębienie przejdzie. Trzymam mocno kciuki!
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:22   #276
MiniMonix
Zakorzenienie

A majtki ja mam jednorazowe szt 6, bo nie będę chciała ich prać zaraz po porodzie i 2szt wielorazowych. Myślę, że wystarczy

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Edytowane przez MiniMonix
Czas edycji: 2016-02-08 o 18:29
MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:23   #277
Polinezyjka
Zakorzenienie

ALe dzis mam jakis dzień leniwy - no nic nie robie - tylko obiad;/

Ale znalazłam sobie serial bo wszystkie moje się pokonczyly.

A i kurcze, zmierzyłam się w pupie i okazuje się, że przytyłam .... och nie moge sie doczekać kiedy będę mogła znów trenować ! A teraz chyba dołączę do Kejki i jak tylko skończę czekoladę która dzis kupilam to zero słodyczy hehehhe

Cytat:
Patrz nawet inne opcje są. A ja zacofana nawet Noe wiedziałam ze cos takiego istnieje :P
haha też nie miałam pojęcia
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U nas w regionie to bardzo popularna zupa. Gotujesz bulion na kaczce, później dodajesz krew i zaprawiasz mąką czy jakoś tak. Doprawia się octem i cukrem. Dla mnie sam widok jest nie do zniesienia, tż za to uwielbia.
O fujjjjj! nie wiedziałam naprawdę, że to tak sie robi brrr
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 18:30   #278
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Wózek z fotelikiem więc podwójny czad Dobrze, że jednak się ruszyliśmy bo pan nam powiedział, że najprawdopodobniej będą wycofywać ten kolor wózka, więc mogłoby się zdarzyć, że już nie będzie dostawy.
i jaki w końcu wzięliście?

[QUOTE=patulinka94;5536081 6]Melduję się po wizycie.
Przełożyłam wizytę usg z 24 na 16 lutego.
Powiedziałam że młoda strasznie ciśnie się na dół.
Gin badała mnie na fotelu i mówi że faktycznie główka nisko, ale nie powinno być źle i że sprawdzimy na usg jak z szyjka.
Na temat wyplywajacej siary mówi ze to normalne i że potem ważne żeby przystawić dziecko od razu do piersi to mleko będzie.
Szyjka w badaniu ręcznym w porządku.
Posluchalismy serduszka i to najlepszy dźwięk pod słońcem!
/QUOTE]

dobrze, że wszystko ok, kciuki za usg
ja się zdrzemnęłam... trochę to do mnie niepodobne, bo nigdy nie potrzebowałam drzemek, a od jakiegoś tygodnia to mnie zamula po południu i muszę się położyć. Jak przez to nie będę mogła znowu zasnąć to się wkurzę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:42   #279
duchaa123
Wtajemniczenie

Anni wiem o czym mowisz ja tez nie boje sie parcia tylko tego cholernego szycia to bylo gorsze od samego porodu i najglosniej sie wtedy darlam zeby juz przestali a to dopiero 1 wkłucie bylo ...

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:45   #280
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Fajne! Fajne!

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
gosiaczek kciuki

Tragedia Ogolnie nie bardzo sluchala co mam do powiedzenia dala mi numer do jakiegos centrum terapii i mam tam dzwonic i potem jeszcze mnie skierowala do jakiejs poloznej ktora sie zajmuje takimi problemami. I powiedziala ze powinnam isc do lekarza po antydepresanty. Czyli zamiast ustalic ze mna jakis plan dzialania to zrobili ze mnie wariatke... Najlepiej odeslac mnie i teraz musze sie wywnetrzac kolejny raz przed co najmniej 2 kolejnymi osobami albo isc do lekarza i nalykac sie tabletek ktore zamaskuja problem na chwile i nie bede przynajmniej nikomu zarwacac dupy...
Kazali tam przyjsc z partnerem to poszlam z mezem, on jak wyszlismy to powiedzial ze on wiedzial ze tak bedzie i ta terapia tez mi nic nie da (zgadzam sie z nim) a tabletek tez on nie chce zebym brala (ja tez nie chce). Tylko wiecie jaka jest jego recepta na moj problem? Mam zaczac myslec pozytywnie i nie wydziwiac tylko isc urodzic jak kazda inna. I mam pomyslec o Pawelku bo mu szkodze moim zachowaniem. A ja glupia myslalam ze wlasnie z mysla o moim dziecku szukam pomocy zeby nie mial mamy z depresja jak sie urodzi... A tak nie dosc ze wariatka to jeszcze egoistka jestem
A i jeszcze mi powiedzial ze mi odetnie internet bo kwietnioweczki mi na pewno wypisuja ze wszystkie maja cesarke na zadanie i ze ja tez powinnam miec
Hmm kiepsko Przykro mi, że mąż ma takiepodejście, ciekawe jakby było, gdyby to on miał rodzić tez slyszalam o sposobie na psychiatre, ze moze bez poblemu wystawić Ci zwolnienie, wiec moze warto sprobowaćPołożna beznadziejna,powinna Cie wesprzeć, pocieszyc ustalić co i jak, bo jak wiadomo najbardziej boimy się nieznanego, a gdyby z Toba szczerze porozmawiała to napewno opanowalabyś swój strach przynajmniej w jakimś stopniu. Miałam znajomą, panicznie bała się rodzic naturalnie, ale ustaliły z polozna, że chociaż spróbuje, bo cesarke można zrobic zawsze i ta znajoma nawet sie nie spodziała jak szybko poszło i jak dużo zniosła i wlasnie ta mysl, że w kazdej chwili moze miec cesarke jej bardzo pomogła.

Ja jestem po wizycie, po moich ostatnich skurczach na szczescie szyjka nadal długa i mam zielone świało na bzyku bzyku Młody tylko podejrzany, za dwa tygodnie kolejna wizyta i usg 3 trymestru. Za to moje zawroty glowy mogą miec powiazanie z niewydolnoscia serca i mam zrobic echo serca, bo jesli wyjdzie cos nie tak to bede miala CC. W sumie nie nastawiam sie ani na CC ani na SN. Co ma byc to bedzie, choc tż deklaruje, że on mi zaplaci za CC bo on sobie niewyobraza normalnego porodu nic zobaczymy jak bedzie. Nie rodzilam nie wiem z czym przyjdzie mi sie zmierzyć, ale chyba bardziej boję się o zdrowie Młodego niż o ból zwiazany z porodem

Doradzcie mi cos jestem umowiona na usg u takiego super profesora, u ktorego robilam i pierwsze i drugie usg, bo mialam podejrzenia komplikacji roznych i teraz gin mowi ze mi to trzecie zrobi u siebie, a ja sie zapisalam juz tam. Myslicie ze to usg jest na tyle wazne ze powinnam jechac do tego guru profesora (cena 400zl) czy wystarczy jak mi moja gin zrobi? Jak myslicie?

Jutro przychodzi mi wózek musze tylko przy kurierze go rozpakowac, bo jest uzywany i za pobraniem go bralismy, nie lubie takich spraw, bo kurier bedzie jeczal ze mu sie spieszy a ja bede sie gramolic z tymi kartonami

Teraz został tylko fotelik i pozamiatane
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:46   #281
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie już jakiś czas czułam że mi tak naciska na dół i tak jakby gmerała tam rękami czy co. Zobaczymy co będzie na usg. Mam nadzieje że długość szyjki odpowiednia i nie będą kazali mi leżeć.
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja mam podobne odczucia, jakby mi wkładał raczki w pachwiny

Ja też czuję tak nisko. Jak leżę na lewym boku to czuję w pachwinach, a jak siedzę pod pępkiem. Ale napisali, że dziecko dość wysoko od miednicy.

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Anni wiem o czym mowisz ja tez nie boje sie parcia tylko tego cholernego szycia to bylo gorsze od samego porodu i najglosniej sie wtedy darlam zeby juz przestali a to dopiero 1 wkłucie bylo ...

no własnie przez to co czytam boję się tego szycia

Tż złozy łóżeczko jutro bo dziś zmęczony jest
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:47   #282
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dziewczyny ja na szybciora, nie czytałam nic. Po wizycie Antek ok wazy ponad 2300 szyjka sie skraca teraz ma 2,5 mm gin mnie postraszył krążkiem wiec albo leżę plackiem i nic nie robie albo krążek, co przy tych zylakach to bardzo niedobry pomysł.

Następna wizyta za 2 tyg. Nic wiecej nie wiem, tyle, ze młody jest większy niz wychodziłoby z daty.

No i lipa teraz bo rano zauważyłam u syna kurzajke na stopce, pod spodem i dzwoniłam do dermatologa, mamy to jak najszybciej usunąć bo to wirusowe i lepiej żebym nie złapała wirusa od Kuby. Jutro maz jedzie mu to wymrozic, na sama myśl co Kuba bedzie przezywał aż mnie brzuch boli

Zablokowali mi konto na FB, nie mam teraz głowy załatwiać tego, ale żebyście sie nie zdziwiły ze mnie nie ma. Nie wiem czemu zablokowali.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:52   #283
velika
Winter is coming

gosiaczek, MiniMonix ale duże już wasze dzieci!
gosiaczek leż i odpoczywaj, a przynajmniej się staraj co do fb to dziwne, może ktoś ci się próbował włamać

Stary 2016-02-08, 18:52   #284
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kopycio ja robilam i I trymestru i II tez w super hiper miejscu. Teraz juz nie robie

Mikołaj <3
Stary 2016-02-08, 18:52   #285
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Fajne! Fajne!

Hmm kiepsko Przykro mi, że mąż ma takiepodejście, ciekawe jakby było, gdyby to on miał rodzić tez slyszalam o sposobie na psychiatre, ze moze bez poblemu wystawić Ci zwolnienie, wiec moze warto sprobowaćPołożna beznadziejna,powinna Cie wesprzeć, pocieszyc ustalić co i jak, bo jak wiadomo najbardziej boimy się nieznanego, a gdyby z Toba szczerze porozmawiała to napewno opanowalabyś swój strach przynajmniej w jakimś stopniu. Miałam znajomą, panicznie bała się rodzic naturalnie, ale ustaliły z polozna, że chociaż spróbuje, bo cesarke można zrobic zawsze i ta znajoma nawet sie nie spodziała jak szybko poszło i jak dużo zniosła i wlasnie ta mysl, że w kazdej chwili moze miec cesarke jej bardzo pomogła.

Ja jestem po wizycie, po moich ostatnich skurczach na szczescie szyjka nadal długa i mam zielone świało na bzyku bzyku Młody tylko podejrzany, za dwa tygodnie kolejna wizyta i usg 3 trymestru. Za to moje zawroty glowy mogą miec powiazanie z niewydolnoscia serca i mam zrobic echo serca, bo jesli wyjdzie cos nie tak to bede miala CC. W sumie nie nastawiam sie ani na CC ani na SN. Co ma byc to bedzie, choc tż deklaruje, że on mi zaplaci za CC bo on sobie niewyobraza normalnego porodu nic zobaczymy jak bedzie. Nie rodzilam nie wiem z czym przyjdzie mi sie zmierzyć, ale chyba bardziej boję się o zdrowie Młodego niż o ból zwiazany z porodem

Doradzcie mi cos jestem umowiona na usg u takiego super profesora, u ktorego robilam i pierwsze i drugie usg, bo mialam podejrzenia komplikacji roznych i teraz gin mowi ze mi to trzecie zrobi u siebie, a ja sie zapisalam juz tam. Myslicie ze to usg jest na tyle wazne ze powinnam jechac do tego guru profesora (cena 400zl) czy wystarczy jak mi moja gin zrobi? Jak myslicie?

Jutro przychodzi mi wózek musze tylko przy kurierze go rozpakowac, bo jest uzywany i za pobraniem go bralismy, nie lubie takich spraw, bo kurier bedzie jeczal ze mu sie spieszy a ja bede sie gramolic z tymi kartonami

Teraz został tylko fotelik i pozamiatane
Ja myślę ze jak tamte robiłaś u guru i było wszystko ok to teraz możesz sobie odpuścić, tym bardziej że twoja gin Ci zrobi ☺
Szkoda kasy, ale to tylko moje zdanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 18:52   #286
madziara889
Zakorzenienie

Widzę, że Wasze maluchy doganiają Ewkę z wagą
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:53   #287
velika
Winter is coming

kopycio ja się zgadzam z dziewczynami i też bym już tego hiper super nie robiła

Stary 2016-02-08, 18:55   #288
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybciora, nie czytałam nic. Po wizycie Antek ok wazy ponad 2300 szyjka sie skraca teraz ma 2,5 mm gin mnie postraszył krążkiem wiec albo leżę plackiem i nic nie robie albo krążek, co przy tych zylakach to bardzo niedobry pomysł.

Następna wizyta za 2 tyg. Nic wiecej nie wiem, tyle, ze młody jest większy niz wychodziłoby z daty.

No i lipa teraz bo rano zauważyłam u syna kurzajke na stopce, pod spodem i dzwoniłam do dermatologa, mamy to jak najszybciej usunąć bo to wirusowe i lepiej żebym nie złapała wirusa od Kuby. Jutro maz jedzie mu to wymrozic, na sama myśl co Kuba bedzie przezywał aż mnie brzuch boli

Zablokowali mi konto na FB, nie mam teraz głowy załatwiać tego, ale żebyście sie nie zdziwiły ze mnie nie ma. Nie wiem czemu zablokowali.
No to Antos już duży chłopak! Super że u niego wszystko dobrze ☺ No i kochana teraz nie na wyjscia, musisz sie oszczedzać
Współczuję synkowi kurzajki, mam nadzieje ze po zamrożeniu zniknie raz na zawsze
Stary 2016-02-08, 19:01   #289
MaLoS
Rozeznanie

Gosiaczek suuuuper 🏻 ale duży Antek!!!!

Kopycio i MiniMonix super wiadomości dzieciaczki nam zdrowi rosną! Monix mam nadzieje, ze nie będziesz musiała iść do szpitala na pewno Ci sie polepszy

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 19:10   #290
duchaa123
Wtajemniczenie

Lulka a moze akurat nie bd koniecznosci szycia myslimy pozytywnie a nawet jezeli to tzrebazacisnac zeby i do przodu to wiecznosc nie trwa . Gosiaczek duzy juz ten twoj synus

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:11   #291
renata3_
Rozeznanie

CRP
Kurde, ja nie mialam od poczatku ciazy ani raz zleconego badania CRP

Gratuluje udanych wizyt Ja mam jutro.

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2016-02-08 o 19:13
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:21   #292
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
CRP
Kurde, ja nie mialam od poczatku ciazy ani raz zleconego badania CRP

Gratuluje udanych wizyt Ja mam jutro.
Ja też nie miałam badanego crp. Ale lekarz zleca chyba tylko wtedy gdy podwyższone są leukocyty.
Stary 2016-02-08, 19:25   #293
lucy111
Zadomowienie

Gosiaczek teraz już serio oszczedzaj się, wiem, że łatwo powiedzieć ale juz naprawdę mało czasu zostało więc dasz rade
A Antoś juz kawał chłopa

Moni u Ciebie też maleństwo pięknie rośnie.

Renata ja tez nie miałam CRP zleconego ani razu, ale niby leukocyty i reszta w porzadku więc może nie ma takiej potrzeby, ale dowiem sie ile kosztuje u mnie i jak bede robić morfologie to moze dodatkow sobie zrobię.

Ania piękny domek
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:25   #294
AsiaPo
Mama Land

Kopycio: To juz zależy od Ciebie - bo jak te badanie za 400zł ma Cię uspokoić, to ja bym brała. Jeśli jednak ufasz lekarzowi prowadzącemu, to nie widzę sensu w wydawaniu kasy.

Porównanie klasy sprzętów też masz, bo byłaś już u obu.

Justyna: Co za idiotyczne podejście położnych! Niby jak masz im zaufać, skoro nie rozwiązały Twojego problemu? Skąd masz wziąć pewność, że dadzą sobie radę z porodem, skoro teraz były bezużyteczne? No brak pomyślunku. Co do rad: Popieram Kejkę. W każdym zdaniu.

I o tyle, ile męża reakcję potrafię zrozumieć, gdyż nie ma do czynienia z porodami, o tyle położnych nie
Stary 2016-02-08, 19:34   #295
lucy111
Zadomowienie

u mnie tez młody jakoś nisko leży i czasem czuję takie lekko bolesne uderzenia gdzieś w okolicy pęcherza, choć nie wiem jakby tam nóżka sięgnął skoro głowkę ma już ułożoną w dół, może rączkami tak boksuje
Stary 2016-02-08, 19:35   #296
danika
Zakorzenienie

pojechałam z córą na basen i słabo mi się zrobiło od tego gorąca i zapachu chloru....ale wstyd dobrze, że nie zemdlałam całkiem... mamuśki innych dzieciaków mnie ratowały

Synuś ma właśnie czkawke

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
J
no własnie przez to co czytam boję się tego szycia
Ja byłam szyta w znieczuleniu miejscowym i nic kompletnie nie czułam. Także nie koniecznie to musi boleć

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Gosia to w sumie dobre wiadomości tylko faktycznie musisz poleżeć, szycie będzie musiało poczekać. Duży chłopak z Antosia

A Kubie na pewno dadzą znieczulenie miejscowe, tylko musicie uważać żeby potem mu się to nie paprało
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:37   #297
NetaC
Raczkowanie

Hej przepraszam że mnie tyle nie było najpierw weekend z męzem a potem leń. Tyle do nadrobienia nowy wątek. Lecicie do przodu jak nie wiem co.

Mam już pudełko lodów Carte Dor czekoladowych laptop termoforek i będę was nadrabiać, ten wątek a potem tamten.

U nas wszystko okay. W środę mamy wizytę u ginekologa, powie mi jak badanie na cukrzyce i zapytam dokładnie o wagę i długość i poproszę o jakąś fotę.

Mój tato myśli już o sesji ja też już coraz bardziej póki mi się ten mój brzuchol podoba.

Dziękuję że do mnie pisałyście priv i że się martwicie to bardzo miłe. Cały czas myślałam co u was i w końcu was nadrobię i będę na bieżąco. Z rana czytałam 2h poprzedni wątek 100stron nadrobiłam zostało mi drugie 100. dam radę noc jeszcze młoda^^

W sumie to sie trochę za wami tu stęskniłam i aż się nie mogę doczekać czytania.

A jutro zrobię zdjęcia ubranek mam ich takie mnóstwo że chyba będę sprzedawać dalej a leci do mnie 18kg paczka z Anglii od rodziny...

To do za kilka godzin jak nadrobię.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:46   #298
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Hej przepraszam że mnie tyle nie było najpierw weekend z męzem a potem leń. Tyle do nadrobienia nowy wątek. Lecicie do przodu jak nie wiem co.

Mam już pudełko lodów Carte Dor czekoladowych laptop termoforek i będę was nadrabiać, ten wątek a potem tamten.

U nas wszystko okay. W środę mamy wizytę u ginekologa, powie mi jak badanie na cukrzyce i zapytam dokładnie o wagę i długość i poproszę o jakąś fotę.

Mój tato myśli już o sesji ja też już coraz bardziej póki mi się ten mój brzuchol podoba.

Dziękuję że do mnie pisałyście priv i że się martwicie to bardzo miłe. Cały czas myślałam co u was i w końcu was nadrobię i będę na bieżąco. Z rana czytałam 2h poprzedni wątek 100stron nadrobiłam zostało mi drugie 100. dam radę noc jeszcze młoda^^

W sumie to sie trochę za wami tu stęskniłam i aż się nie mogę doczekać czytania.

A jutro zrobię zdjęcia ubranek mam ich takie mnóstwo że chyba będę sprzedawać dalej a leci do mnie 18kg paczka z Anglii od rodziny...

To do za kilka godzin jak nadrobię.
Fajnie że w końcu się odezwałaś. Wiele z nas się zastanawiało czy u Was wszystko ok, bo z takiej gaduły nagła cisza. :P
Cieszę się że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Zmykam się położyć i z tz obejrzeć jakiś film.
Taki leniwy dziś dzień mam. W południe krótka drzemka Ale nadal mogłabym spać.
Nie szaleć za bardzo z postami :P
Do jutra
Stary 2016-02-08, 19:48   #299
lucy111
Zadomowienie

Neta, super, że wszytko u Was ok. Czekamy na wieści z wizyty
Stary 2016-02-08, 20:10   #300
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Neta super ze wszystko okej!!

Gosia oszczedzaj sie, nie ma zartow️Antek juz duzy chlop a co do Kuby...nie dziwie sie ze sie przejmujesz, ale wymrazanie nie bolida sobie rade dzielny Twoj mezczyzna tym bardziej ze bedzie z tata

Mi badali CRP jak bylam w szpitalu i bylo podwyzszone- dostalam antybiotyk. Powiedzieli ze te skurcze tez mogly sie pojawic od jakiegos stanu zapalnego.

Danika biedactwo, dobrze ze inne mamuski byly przy Tobie piszesz o szyciu...wlasnie nie wiem o co chodzi ze duzo kobiet mowi ze to boli. U nas znieczulaja lignokaina tak jak u dentysty i polozna mowila ze nie ma prawa bolec jesli lekarz odczeka i sprawdzi czucie u pacjentki. Na logike..przeciez znieczulenie u dentysty trzyma sie bardzo dlugo wiec co...na zywa byly dziewczyny zszywane? Kopnelabym lekarza w czolo gdyby mial tako zamiar!

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości