![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Mój to samo
![]() ![]() Cytat:
W dokumentacji muszą być ukończone tygodnie. U mnie też raczej cesarka (póki co mam dwa wskazania z czego każdy może się "cofnąć"), ale nie do końca podchodzę do tego obojętnie. Poród SN nawet, gdy będę się męczyć 12h to jakoś z niskim-zerowym progiem bólu wytrzymam, później ból krocza pozostanie do przeżycia. A przy CC jest cięcie dosyć spore...w moim mniemaniu długo się goi niestety, a tego już mogę nie wytrzymać...a tutaj na cycku malutkie dziecko.. Malos spoooko ![]()
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Kiedyś wpadłam na blog dziewczyny, która dopiero co zobaczyła dwie kreski na teście i zaczęła się logować do jakichś grup forumowych. Pisała na swoim blogu, że nie rozumie tych przyszłych forumowych mamusiek, co to w 3, 4 miesiącu już narzekają, jak wszystko boli, że mdłości, że to tamto, że przecież decydując się na dziecko wiedziały na co się piszą i tak dalej. No okej pomyślałam, zobaczymy jak ci pójdzie dalej... Wróciłam na jej blog jakieś 2-3 miesiące później. Tu coś boli, tu dolega, tak źle, tak niedobrze... aż miałam ochotę skopiować jej w ramach komentarza ten wpis sprzed tygodni :P No bo jakby nie było, decydując się na dziecko człowiek musi się liczyć z tym, że potem to dziecko jakoś musi wyjść na świat, nie? Ale to jednak wcale nie jest takie proste.
Czasami jak mnie tż chce podrażnić widząc, że mam zły dzień, mówi, że jeszcze tylko jedno, może dwoje dzieci i będzie spokój ![]() ![]()
#273 |
Rozeznanie
|
Też właśnie zamówiłam te próbki Tena
![]()
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz że nie? Lekarz powiedział żeby wykupić te leki i pokazać, bo nie mógł się sam recepty doczytać.. Mąż był wykupić mi te leki i dać do zaakceptowania. W sumie ogólnie moja wizyta ok. Mała waży 2100g. Robili mi ktg żeby zobaczyć czy to przeziębienie nie ma na nią złego wpływu. Na szczęście jest ok, ale powiedział mi, że jak do czwartku nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala :/ ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Ania_mała Piękny domek! Te 210tys to kwota wydana na ten stan, czy budżet na cały dom?
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Córka ładnie ci rośnie. Mam nadzieje że po lekach przeziębienie przejdzie. Trzymam mocno kciuki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
A majtki ja mam jednorazowe szt 6, bo nie będę chciała ich prać zaraz po porodzie i 2szt wielorazowych. Myślę, że wystarczy
1 IV 2010 Mój primaaprilisowy chłopak ![]() 29 IV 2012 Zaręczona 4 V 2013 Żona ![]() 31.III.2016 Córeczka ! ![]() Edytowane przez MiniMonix Czas edycji: 2016-02-08 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
ALe dzis mam jakis dzień leniwy - no nic nie robie - tylko obiad;/
Ale znalazłam sobie serial bo wszystkie moje się pokonczyly. A i kurcze, zmierzyłam się w pupie i okazuje się, że przytyłam .... och nie moge sie doczekać kiedy będę mogła znów trenować ! A teraz chyba dołączę do Kejki i jak tylko skończę czekoladę która dzis kupilam to zero słodyczy hehehhe ![]() Cytat:
![]() O fujjjjj! nie wiedziałam naprawdę, że to tak sie robi brrr
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Winter is coming
|
Cytat:
[QUOTE=patulinka94;5536081 6]Melduję się po wizycie. Przełożyłam wizytę usg z 24 na 16 lutego. Powiedziałam że młoda strasznie ciśnie się na dół. Gin badała mnie na fotelu i mówi że faktycznie główka nisko, ale nie powinno być źle i że sprawdzimy na usg jak z szyjka. Na temat wyplywajacej siary mówi ze to normalne i że potem ważne żeby przystawić dziecko od razu do piersi to mleko będzie. Szyjka w badaniu ręcznym w porządku. Posluchalismy serduszka i to najlepszy dźwięk pod słońcem! ![]() /QUOTE] dobrze, że wszystko ok, kciuki za usg ![]() ja się zdrzemnęłam... trochę to do mnie niepodobne, bo nigdy nie potrzebowałam drzemek, a od jakiegoś tygodnia to mnie zamula po południu i muszę się położyć. Jak przez to nie będę mogła znowu zasnąć to się wkurzę
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Anni wiem o czym mowisz
![]()
#280 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem po wizycie, po moich ostatnich skurczach na szczescie szyjka nadal długa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doradzcie mi cos ![]() Jutro przychodzi mi wózek ![]() ![]() Teraz został tylko fotelik ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czuję tak nisko. Jak leżę na lewym boku to czuję w pachwinach, a jak siedzę pod pępkiem. Ale napisali, że dziecko dość wysoko od miednicy. Cytat:
no własnie przez to co czytam boję się tego szycia ![]() Tż złozy łóżeczko jutro bo dziś zmęczony jest ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja na szybciora, nie czytałam nic. Po wizycie Antek ok wazy ponad 2300 szyjka sie skraca teraz ma 2,5 mm gin mnie postraszył krążkiem wiec albo leżę plackiem i nic nie robie albo krążek, co przy tych zylakach to bardzo niedobry pomysł.
Następna wizyta za 2 tyg. Nic wiecej nie wiem, tyle, ze młody jest większy niz wychodziłoby z daty. No i lipa teraz bo rano zauważyłam u syna kurzajke na stopce, pod spodem i dzwoniłam do dermatologa, mamy to jak najszybciej usunąć bo to wirusowe i lepiej żebym nie złapała wirusa od Kuby. Jutro maz jedzie mu to wymrozic, na sama myśl co Kuba bedzie przezywał aż mnie brzuch boli ![]() Zablokowali mi konto na FB, nie mam teraz głowy załatwiać tego, ale żebyście sie nie zdziwiły ze mnie nie ma. Nie wiem czemu zablokowali. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Winter is coming
|
gosiaczek, MiniMonix ale duże już wasze dzieci!
gosiaczek leż i odpoczywaj, a przynajmniej się staraj ![]() ![]()
#284 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio ja robilam i I trymestru i II tez w super hiper miejscu. Teraz juz nie robie
![]()
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda kasy, ale to tylko moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że Wasze maluchy doganiają Ewkę z wagą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Winter is coming
|
kopycio ja się zgadzam z dziewczynami
![]()
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję synkowi kurzajki, mam nadzieje ze po zamrożeniu zniknie raz na zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Gosiaczek suuuuper
![]() ![]() Kopycio i MiniMonix super wiadomości ![]() ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Lulka a moze akurat nie bd koniecznosci szycia myslimy pozytywnie a nawet jezeli to tzrebazacisnac zeby i do przodu to wiecznosc nie trwa
![]() ![]()
#291 |
Rozeznanie
|
CRP
Kurde, ja nie mialam od poczatku ciazy ani raz zleconego badania CRP ![]() Gratuluje udanych wizyt ![]()
03.05.2016r. ![]() ![]() Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2016-02-08 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek teraz już serio oszczedzaj się, wiem, że łatwo powiedzieć ale juz naprawdę mało czasu zostało więc dasz rade
A Antoś juz kawał chłopa ![]() Moni u Ciebie też maleństwo pięknie rośnie. Renata ja tez nie miałam CRP zleconego ani razu, ale niby leukocyty i reszta w porzadku więc może nie ma takiej potrzeby, ale dowiem sie ile kosztuje u mnie i jak bede robić morfologie to moze dodatkow sobie zrobię. Ania piękny domek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Mama Land
|
Kopycio: To juz zależy od Ciebie - bo jak te badanie za 400zł ma Cię uspokoić, to ja bym brała. Jeśli jednak ufasz lekarzowi prowadzącemu, to nie widzę sensu w wydawaniu kasy.
Porównanie klasy sprzętów też masz, bo byłaś już u obu. Justyna: Co za idiotyczne podejście położnych! ![]() I o tyle, ile męża reakcję potrafię zrozumieć, gdyż nie ma do czynienia z porodami, o tyle położnych nie ![]()
#295 |
Zadomowienie
|
u mnie tez młody jakoś nisko leży i czasem czuję takie lekko bolesne uderzenia gdzieś w okolicy pęcherza, choć nie wiem jakby tam nóżka sięgnął skoro głowkę ma już ułożoną w dół, może rączkami tak boksuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
pojechałam z córą na basen i słabo mi się zrobiło od tego gorąca i zapachu chloru....ale wstyd
![]() ![]() Synuś ma właśnie czkawke ![]() Ja byłam szyta w znieczuleniu miejscowym i nic kompletnie nie czułam. Także nie koniecznie to musi boleć ![]() Cytat:
![]() A Kubie na pewno dadzą znieczulenie miejscowe, tylko musicie uważać żeby potem mu się to nie paprało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Hej przepraszam że mnie tyle nie było
![]() Mam już pudełko lodów Carte Dor czekoladowych laptop termoforek i będę was nadrabiać, ten wątek a potem tamten. U nas wszystko okay. W środę mamy wizytę u ginekologa, powie mi jak badanie na cukrzyce i zapytam dokładnie o wagę i długość i poproszę o jakąś fotę. Mój tato myśli już o sesji ja też już coraz bardziej póki mi się ten mój brzuchol podoba. Dziękuję że do mnie pisałyście priv i że się martwicie to bardzo miłe. Cały czas myślałam co u was i w końcu was nadrobię i będę na bieżąco. Z rana czytałam 2h poprzedni wątek 100stron nadrobiłam zostało mi drugie 100. ![]() W sumie to sie trochę za wami tu stęskniłam i aż się nie mogę doczekać czytania. A jutro zrobię zdjęcia ubranek mam ich takie mnóstwo że chyba będę sprzedawać dalej a leci do mnie 18kg paczka z Anglii od rodziny... To do za kilka godzin jak nadrobię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się że wszystko w porządku ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Zmykam się położyć i z tz obejrzeć jakiś film. Taki leniwy dziś dzień mam. W południe krótka drzemka Ale nadal mogłabym spać. Nie szaleć za bardzo z postami :P Do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Neta, super, że wszytko u Was ok. Czekamy na wieści z wizyty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Neta super ze wszystko okej!!
![]() Gosia oszczedzaj sie, nie ma zartow ![]() ![]() ![]() ![]() Mi badali CRP jak bylam w szpitalu i bylo podwyzszone- dostalam antybiotyk. Powiedzieli ze te skurcze tez mogly sie pojawic od jakiegos stanu zapalnego. Danika biedactwo, dobrze ze inne mamuski byly przy Tobie ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.