|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Nana, Justynka, Zonameza- nie wiem, co Wam napisac, zeby pocieszyć
, chyba tylko to, ze z czasem będzie lepiej i wszystkie złe chwile miną |
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() Tż dostał w pracy ( robi w samsungu )
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu to ty masz zawalista :-D ja mam zwykla :-D znaczy jeszcze czekam na kuriera haha Paula wiesz cos o tym?
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rób nic na siłę skoro cos tam boli bo będzie gorzej niż przed Cytat:
![]() Cytat:
super że taką ulgę odczułaś w końcu Cytat:
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam maszynę do szycia
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnięta jesteś w miarę?
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Esor przez Ciebie zaczęłam oglądać 5 sezon od początku, żeby sobie przypomnieć co i jak
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ty to jesteś zakupoholiczką nie mniej jednak ucieszyła mnie wiadomość, że znowu czekasz na kuriera bo to oznacza, że doszłaś już do siebie |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() Miałam ktg, skurczyki jakieś tam małe się pisały, a Patryś prawie całe ktg przespał...dopiero pod koniec się rozbrykał...leżałam ponad 40 minut..W moczu mi znów ketony wyszły ale gin stwierdził że to pewnie z wymiotów bo ostatnio dość często mi się to zdarza. No i jak dla mnie najlepszy news z dzisiaj- szyjka jeszcze twarda ale już z leksza skrócona i rozwarcie na centymetr Zawsze coś bo ani z Lilką ani z Mikołajem nie miałam rozwarcia na tym etapie Patryś urósł waży ok 3300 ale gin mówi że na tym etapie waga nie jest taka obiektywna bo dziecko się rusza i jest duża granica błędu...ale rośnie ładnie i czuje się dobrze ![]() W tym tyg mam zrobić badania. W poniedziałek za tydzień ktg, a za 2 wizyta jak doczekam... |
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Oooo :-D to czekamy razem :-D
Cytat:
Widzisz nawet rozwarcie jesf :-D :-D
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2142 | ||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ale serio, wszyscy się na nią gapili z politowaniem, jeszcze gdyby była ładna, rozumiem, że chce się fajnie wyglądać, właśnie rzęsy, makijaż permanentny czy coś, wszystko dla ludzi, ale serio wyglądała jakby szła na imprezę tylko ze z brzuchem. W ogóle budzi we mnie właśnie politowanie jak widzę taka maszkare więc wymalowana gorzej niż tapety w moim mieszkaniu, serio nie jej wina ze nie jest ładna, ale takim ostrym makijażem tylko pogarsza sprawę bo podkreśla.Z drugiej strony na poczekalni była też inna brzuchatka czekająca na cc, widać było po jej zachowaniu że się dobrze czuje, młoda, a ubrana jak stara babcia (nowe ciuchy, ale no strasznie skromne), zero makijażu, nieuczesane włosy w mysim kolorze w kucyki, nie była brzydka, ale serio pociagnelaby rzęsy tuszem czy ubrała jakiś fajny sweterek i kolczyki i już by wyglądała 100% inaczej. Też nie rozumiem takiego totalnego braku zadbania. Ja tam też fatalnie wyglądałam po całej nocy rzygania, ale po to mam właśnie kreski permanentne na górnej powiece i henne na brwiach plus jakiś wesoły, a swobodny ubiór, żeby zawsze jakieś tam minimum zachować ![]() Cytat:
NanaR bidulko Bardzo mi przykro to czytać... obyś się poczuła lepiej po tej nocy....Cytat:
Dzięki W ogóle Marta ładne imię. Sama bym rozwazala je, ale mam tak na drugie i ma tak moja chrzestna więc odpadło.Cytat:
Też tak myślę jak czytam tu niektóre posty Cytat:
Hahaha sorry nie chciałam Milego oglądania!!! ostatnie dni laby mamy ![]() Cytat:
Oooo widzisz Agata :klaski: a tak się denerwowalas że przenosisz ciążę a tu nic się nie zapowiada na to
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
justynka nie martw sie pokarm przyjdzie, juz u kazdej to przerabiamy tutaj i zawsze przychodzi
![]() nana strasznie mi przykro ze tak zle znosisz i nie masz pomocy ale wierze ze z kazdym dniem bedzie lepiej!zonameza, nie wiem nawet co napisac. to jakies nieporozumienie co sie tam wyprawia w tym szpitalu. jaja sobie robia, nie do pomyslenia.. agata super ze juz cos tam rusza Patrys duzy, ale to fakt ze granica bledu na tym etapie duza (ja tez w ten blad ciagle wierze )
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mój przystojniak
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Gin mi powiedział że mąż może pomagać żeby dzieciątko raczyło wcześniej się na świecie pojawić...i że albo on albo niech zatrudni zaufanego przyjaciela
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Nana bidulko to może poproś wiecej przeciwbóli i wtedy wstawaj?Musisz się rozchodzić. A poza tym skoro brak odwiedzin to piguły nie pomagają bardziej?
Ze mną na sali leżała dzewczyna, mówiłam jej,żeby szybko wszystko robiła,no ale i niej ciągle mąż i rodzice byli, wszystko za nią robili i efekt był taki,że ledwo chodziła i z wielkim bólem. Ja chciałam pionizacji po 6 h, potem ciagle sama siadałam na łóżku, o 5 rano sama pod prysznic z drenem i cewnikiem w łapie, mejkap zrobiony i od soboty zero przeciwbólowych a teraz jestem w lepszej formie niż ostatnio.Ale u mnie wszyscy zajmowali się Tusią i wiedziałam,że muszę liczyć głównie na siebie ![]() Co do kikuta to nam w szpitalu kazali utrzymywać na sucho,po kąpieli psikać octeniseptem i wycierać do sucha,więc inaczej niż ostatnio ![]() laskie a kiedy kąpiecie? nie pamiętam jak z Tusią,ale Zosia po karmieniu zasypia to nie wiem jak mam odczekać e 30 minuy
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie juz trochę lepiej ruszam się dla Małego byłam się nawet umyć. Jak sie chodzi to.jest lepiej. Ale 3 godz temu minęła doba po operacji wiec powinno być lepiej jutro mam nadzieje. Wywalczyła więcej prochów przeciwbólowych chociaż to nie rana mnie tak boli bo to.do zniesienia ale ten pęcherz od cewnika to porażka. Mam nadzieje ze mi os na to dadzą to będzie już o wiele lepiej. Walczę z płaskimi sutkami bo maly chce załapać ale nie ma co :-( poprosiłam o dokarmienie bo mimo że nie chce do butli dostawiac to przecież musi coś zjeść. Dostałam strzykawki na wyciaganie sutkow może pomoże
najgorsze ze niewyspana jestem strasznie. I jeść mi się nie chce przez co sił nie mam. Oby jutro już lepiej było.
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Nana też mam płaskie i od początku w nakładach.przy Tusi też i git.polecam
![]() Aga ooo to rozwarcie daje nadzieję na wcześniejszą akcje
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już niebawem....---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
tak w porywach do 29 żeby urodzić to by było gites...22 pełnia tak że liczę na nią
|
||
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Mój nie chce w nakładach nawet złapać ale jeszcze sprobuje
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam Wam że idę na godzinę bliżej nie określoną...No i pojechałam przed 15, pozałatwiałam co miałam do załatwienia i poszłam do przychodni...było jakoś deko przed 16...No i gdzieś tak z 10 po weszłam do położnej i sie mnie pyta na którą miałam...to mówię że na żadną
między 15 a 19...i mówi że jak mi zrobi ktg to powie dr i że mnie tam gdzieś pomiędzy weźmie...i potem to ktg i tak leże już z 15 minut może a gin przychodzi i się położnej pyta czy jestem no bardzo miło z jego strony zwłaszcza że byłam na końcu listy dopisana...
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Owszem Marta bardzo ladne imie :-P Cytat:
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej na czworakach do wc iść niz ten cewnik mieć
|
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
Szymon przyszedl na swiat o 19.45. 4220 i 57cm.cc oczywiście. Straszna beksa z niego he he .
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha z moimi cycami a la doda to nie pogadasz [/COLOR] Ty to jesteś zakupoholiczką nie mniej jednak ucieszyła mnie wiadomość, że znowu czekasz na kuriera bo to oznacza, że doszłaś już do siebie Ja na serio jej potrzebuje ![]() Będę szyć takie rożki i otulacze dla malej ![]() No i rekwizyty na sesje ![]() Marcia Tez na maszynę czekasz ??? ![]() Ja juz smigam normalnie ![]() Ale cycki mam tak twarde i ciężkie ze chodzę zgarbiona cały czas i boli mnie kregoslup - pewnie mała źle kładę do karmienia tyle ze jeśli to ja się nie pochyle to ona wypluwa sutka tego silikonowego i taka zgarbiona karmie ja. No i tylko z pod pachy pozycja. Inne odpadają. Może kiedyś się nauczy np na lezaco ![]() Dzisiaj ja wykapalismy, posmarowalismy balsamem i taka pachnąca była minute bo zrobiła kupę jak tylko ja ubralismy I od 18 praktycznie nie spala do 22 aż. Dopiero padla. Ale się kręci ciągle i pewnie zaraz będzie akcja cyc. A ja leżę juz w łóżku i staram się nie myśleć o bólu cycek ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Gratuluję! !!! Ale kluska ![]() Kurcze dziewczyny dopiero się zaczął luty a tu już prawie wszystkie pękniete
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj z siostrą rozmawiałam jak jej poród. Pytałam czy czekala na skurcze co 5min nim pojechała do szpitala. Powiedziała, że miała 3 skurcze w odstępie 30min. a w szpitalu juz rozwarcie na 10cm czyli jakbg co to nie mam na co czekać tylko dylać do szpitala
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

, chyba tylko to, ze z czasem będzie lepiej i wszystkie złe chwile miną 

my jutro wychodzimy, pokarmu tyle co nic
dokarmiały mm. Czuje sie super, wczoraj jak lekarz zobaczyl jak siedzę po turecku to mu szczena opadła... Nadrobie wszystko w domu 

czyli jakbg co to nie mam na co czekać tylko dylać do szpitala