Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 20:16   #301
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien

ImageUploadedByWizaz Forum1454962503.048947.jpgImageUploadedByWizaz Forum1454962536.377313.jpgImageUploadedByWizaz Forum1454962565.916936.jpg

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:17   #302
Avlis
Raczkowanie

Ineso/BLW
Pewnie wiele zależy od dziecka, ale założenie jest takie, że tak jak dorosły nie wszystko lubi zjeść, tak i dziecko ma do tego prawo. Taki wyraz szacunku, ale nie przymusu. Dla mnie sytuacja, że dziecko nie znosi czegoś, a matka jeszcze pcha na siłę łyżeczkę jest słaby. U nas jest raptem kilka składników, za którymi córka nie przepada, ale mnie to nie przeszkadza, bo ja też nie wszystko lubię jeść. Częściej słyszałam argumenty o marnowaniu jedzenia, bo dziecko dostaje porcję na talerz i na początku BLW trochę się tym bawi, a potem jak już je ładniej, zostawi, jeśli czegoś nie lubi. Tylko zawsze na to odpowiadałam, że jak mi zostawi pół ziemniaka i dwa pomidorki, to nie ucierpię jakoś bardzo, bez przesady, a więcej korzyści z tego mam, że je sama.

Co finansów to na spokojnie. Chyba że jesteś bardzo eko i musisz mieć wyselekcjonowane składniki. Kupowałam owoce i warzywa tam, gdzie zawsze, pozostałe składniki typu kasze, makaron, ryż są zwykle na stanie spiżarki, więc nic specjalnego.

Z moich obserwacji wynika, że więcej grymaszą dzieci na papkach Sama, gdy pomyślę o takiej to mi gorzej, wolę na talerzu kilka gotowanych warzyw. Sens BLW jest właśnie taki, że nie gotuje się osobno dla dziecka, je zdrowo, a nie daje wszystko, co mu w rękę wpadnie. Chodzi o naukę samodzielnego jedzenia, ale i dokonywania wyborów.

Jak szybko BLW przyniesie rezultaty, zapewne zależy od dziecka, ale i nastawienia rodziców. Jeśli mama jest zestresowana, tylko biega ze szmatką i smuci ją pół marchewki, które zostało na talerzu, to dziecko stres wyczuje. Oczywiście wszystko wedle uznania, jeśli ktoś nie czuje się na siłach do BLW to luz.

patryska0804
Opis gościa z g.. Padłam

majty
Wielorazówki dla mnie były o wiele wygodniejsze.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:21   #303
Smarrita
Wtajemniczenie

Te znieczulenie do szycia trwa krótko. Nie wiem moze z 10 minut? Ja delikatnie poczułam ostatnie dziubniecie i od razu mówiłam że zaczynam czuc

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Gosia- oszczedzaj się ile tylko możesz. Wiem że przy dzieciach ciężko ale jak masz możliwość to lez jak najwięcej.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:22   #304
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kopycio nie musisz otwierać przy kurierze, ważne ze będziesz miala do niego nr Tel, jakby cos bylo nie tak dzwonisz i on przyjeżdża z protokolem, wypelniasz i trafia on do sprzedawcy, jest podstawą do zwrotu/wymiany towaru

NetaC witamy z powrotem :róża:
Stary 2016-02-08, 20:24   #305
velika
Winter is coming

neta fajnie, że się odezwałaś, podziwiam za chęć nadrabiania
kejka ślicznie wyglądasz, brzuszek malutki
idę oglądać porody na ipli

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:26   #306
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Osz kurde, a ja mam dwie paczki jednorazówek - awaryjnie na szpital jeszcze, bo przecież prać tam nie będę. Te wielorazowe prałaś ręcznie?Spiera się toto popoprodowe Zobaczę jak to się sprawdzi w praktyce i wyślę już wtedy tż po coś konkretnego.

Super pomysł A listę masz taką zwykłą w doc gdzieś udostępnioną?
Bo nie wiem czy znałyście, ale był przez chwilę taki serwis ,,chceto" i tam się robiło takie listy już ze zdjęciem produkty i z linkami do sklepów. Boskie to było, nie wiem czemu padło. Raz w życiu dostałam na urodziny same fajne prezenty. Teraz właśnie mi czegoś takiego brakuje dla dziecka - bo pewnie będą pytania przed wizytami co chcemy, już w pracy tż pytają. A głupio tak mówić, jak nie wie się kto jaki budżet ma. A na takiej liście różne rzeczy, więc każdy wybiera. Więc nie wiem czy nie skończy się tak, że każdemu będziemy mówić: pieluchy.
Ja zalozylam konto na stronie sprezentuj.pl i tak się właśnie wrzuca linki do prezentów i nawet fotki
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:44   #307
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
W sumie ogólnie moja wizyta ok. Mała waży 2100g. Robili mi ktg żeby zobaczyć czy to przeziębienie nie ma na nią złego wpływu. Na szczęście jest ok, ale powiedział mi, że jak do czwartku nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala :/
Ale duża
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Ale znalazłam sobie serial bo wszystkie moje się pokonczyly.
Jaki?

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
i jaki w końcu wzięliście?
Taki jak Ty Ten granatowy taki smutny. Maxi cosi kolor sparkling grey, i do niego mamy jeszcze gratis folię i moskitierę. Oraz butelkę jakąś.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybciora, nie czytałam nic. Po wizycie Antek ok wazy ponad 2300 szyjka sie skraca teraz ma 2,5 mm gin mnie postraszył krążkiem wiec albo leżę plackiem i nic nie robie albo krążek, co przy tych zylakach to bardzo niedobry pomysł.
Kolejny duży dzieć!

Ale to wszystko przyspieszyło, co? Rosną te dzieciątka teraz expressowo.
Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
CRP
Kurde, ja nie mialam od poczatku ciazy ani raz zleconego badania CRP
Ale tego nie zleca się standardowo, tylko w razie podejrzeń o bakteryjne zapalenie. Ja robiłam jak długo mnie przeziębienie trzymało, i laryngolog nie wiedziała czy dawać antybiotyk.
Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Hej przepraszam że mnie tyle nie było najpierw weekend z męzem a potem leń. Tyle do nadrobienia nowy wątek. Lecicie do przodu jak nie wiem co.
Czytałam Twoją wypowiedź na końcu poprzedniego wątku i nie mogę się nadziwić, że jesz skorupki jajek Nie boisz się salmonelli i innych świństw?
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjecia z dzis
Ale idealny
Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Ineso/BLW
Pewnie wiele zależy od dziecka, ale założenie jest takie, że tak jak dorosły nie wszystko lubi zjeść, tak i dziecko ma do tego prawo. Taki wyraz szacunku, ale nie przymusu. Dla mnie sytuacja, że dziecko nie znosi czegoś, a matka jeszcze pcha na siłę łyżeczkę jest słaby. U nas jest raptem kilka składników, za którymi córka nie przepada, ale mnie to nie przeszkadza, bo ja też nie wszystko lubię jeść.
Kilka składników mnie nie przeraża, boję się że byłoby dużo więcej. Ale jak widać po dzisiejszych wypowiedziach dziewczyn, niezależnie od sposobu podejścia rodziców, taka sytuacja może się zdarzyć, zależy od dziecka.
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Kopycio nie musisz otwierać przy kurierze, ważne ze będziesz miala do niego nr Tel, jakby cos bylo nie tak dzwonisz i on przyjeżdża z protokolem, wypelniasz i trafia on do sprzedawcy, jest podstawą do zwrotu/wymiany towaru
Naprawdę mają taki obowiązek? A nie powie żaden, że mogłaś w tym czasie zepsuć towar?
Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ja zalozylam konto na stronie sprezentuj.pl i tak się właśnie wrzuca linki do prezentów i nawet fotki
O, super! Dzięki za info.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-02-08 o 21:43
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:47   #308
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien

Załącznik 6179511Załącznik 6179516Załącznik 6179521
ale zgrabny i dość mały brzuszek
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:50   #309
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Danika biedactwo, dobrze ze inne mamuski byly przy Tobie piszesz o szyciu...wlasnie nie wiem o co chodzi ze duzo kobiet mowi ze to boli. U nas znieczulaja lignokaina tak jak u dentysty i polozna mowila ze nie ma prawa bolec jesli lekarz odczeka i sprawdzi czucie u pacjentki. Na logike..przeciez znieczulenie u dentysty trzyma sie bardzo dlugo wiec co...na zywa byly dziewczyny zszywane? Kopnelabym lekarza w czolo gdyby mial tako zamiar!
Ja miałam znieczulenie, ale może nie zadziałało, albo za mała dawka na taką ilość szycia Zgłaszałam to, że mnie boli, no ale nic z tym nie zrobiła Jeszcze mi powiedziała, że mam się nie ruszać bo krzywo będzie. No ból przeżyłam wiadomo, ale dla mnie to własnie było najgorsze. Pewnie jeden, czy dwa szewki bym lepiej zniosła, ale tyle co ja ich miałam to dziękuje. I potem czekanie tydzień na ściągniecie A na kopanie lekarki to już sił mi brakło

A brzuszek masz super! Taki zgrabniutki

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 20:51   #310
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja na szybciora, nie czytałam nic. Po wizycie Antek ok wazy ponad 2300 szyjka sie skraca teraz ma 2,5 mm gin mnie postraszył krążkiem wiec albo leżę plackiem i nic nie robie albo krążek, co przy tych zylakach to bardzo niedobry pomysł.

Następna wizyta za 2 tyg. Nic wiecej nie wiem, tyle, ze młody jest większy niz wychodziłoby z daty.

No i lipa teraz bo rano zauważyłam u syna kurzajke na stopce, pod spodem i dzwoniłam do dermatologa, mamy to jak najszybciej usunąć bo to wirusowe i lepiej żebym nie złapała wirusa od Kuby. Jutro maz jedzie mu to wymrozic, na sama myśl co Kuba bedzie przezywał aż mnie brzuch boli

Zablokowali mi konto na FB, nie mam teraz głowy załatwiać tego, ale żebyście sie nie zdziwiły ze mnie nie ma. Nie wiem czemu zablokowali.

Ojj trzymaj się kochana i odpoczywaj Z Antka duży chłop, nie martw się wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Lulka a moze akurat nie bd koniecznosci szycia myslimy pozytywnie a nawet jezeli to tzrebazacisnac zeby i do przodu to wiecznosc nie trwa . Gosiaczek duzy juz ten twoj synus

dokładnie, trzeba myśleć pozytywnie!

Cytat:
Hej przepraszam że mnie tyle nie było najpierw weekend z męzem a potem leń. Tyle do nadrobienia nowy wątek. Lecicie do przodu jak nie wiem co.

Mam już pudełko lodów Carte Dor czekoladowych laptop termoforek i będę was nadrabiać, ten wątek a potem tamten.

U nas wszystko okay. W środę mamy wizytę u ginekologa, powie mi jak badanie na cukrzyce i zapytam dokładnie o wagę i długość i poproszę o jakąś fotę.

Mój tato myśli już o sesji ja też już coraz bardziej póki mi się ten mój brzuchol podoba.

Dziękuję że do mnie pisałyście priv i że się martwicie to bardzo miłe. Cały czas myślałam co u was i w końcu was nadrobię i będę na bieżąco. Z rana czytałam 2h poprzedni wątek 100stron nadrobiłam zostało mi drugie 100. dam radę noc jeszcze młoda^^

W sumie to sie trochę za wami tu stęskniłam i aż się nie mogę doczekać czytania.

A jutro zrobię zdjęcia ubranek mam ich takie mnóstwo że chyba będę sprzedawać dalej a leci do mnie 18kg paczka z Anglii od rodziny...

To do za kilka godzin jak nadrobię.

No jesteś! czytałam Twoją wiadomość w poprzednim wątku. Super, że czujesz już bardziej ruchy

Cytat:
Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien️️️

chudzino!

Przeglądałam dziś 1 część wątku i tam Gosiaczek wrzucała zdjęcie swojego brzucha, takie początki. Pisała, że to wzdęcie

Ano, infekcja w organizmie może przyczynić się do wcześniejszego porodu, ale nie musi. Ja jeszcze żadnych skurczy w ciaży nie miałam.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 21:01   #311
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien

Wygladasz kwitnąco brzuszek jak 5 miesiąc

Neta----> martwiłyśmy sie o Ciebie fajnie, ze zajrzałaś do nas🏻

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 21:24   #312
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe - część V :-)

Avlis ladnie to napisalas

Smarrita bo pewnie mala dawka, ale mozna stekac o kolejna wiec nooo ale wiadomo ze wszystko od szpitala zalezy w moim przy szyciu nie dadza kobiecie odczuc bolu, tego jestem pewna.

Annihilate no kurcze to jest wlasnie chore!!! Traktowanie kobiety jak zwierzecia..

Ineso, Velika, Lucy, Ann, Malos dzieki

Obejrzelismy zjawe...kurde, obie role powinny miec Oskara!!! Faktycznie czasem sceny drastyczne...nie dalabym rady obejrze tego filmu w kinie Polecam!!

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-08 o 21:26
Stary 2016-02-08, 21:32   #313
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka we wschowie jest zzo? Albo jakies inne formy znieczulenia (poza gazem)?
Stary 2016-02-08, 22:02   #314
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Tabaska niestety nic ale Ty w Lesznie chyba masz ZZO?

Mikołaj <3
Stary 2016-02-08, 22:13   #315
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Obejrzelismy zjawe...kurde, obie role powinny miec Oskara!!! Faktycznie czasem sceny drastyczne...nie dalabym rady obejrze tego filmu w kinie Polecam!!
Ojej jaka jesteś drobniutka i szczuplutka
sliczny brzuszek!!!

A co do zjawy - my czekamy z mężem na dobrą wersje bo mój nie tyknie jak nie będzie HD jakieś super coś tam sroś tam więc jeszcze poczekam

ale ja odkryłam nowy serial dla siebiei i go właśnie katuje
Kurcze muszę iść spać zaraz bo jutro krew oddać, do pracy zawieść L4.
Dziś mi się nie chciało wiec jutro muszę wszystko na raz

To lecę prysznic i spać.
Miłej nocki dziewczynki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 22:15   #316
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Niestety w Lesznie tez nie ma.
Stary 2016-02-08, 22:15   #317
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
W sumie ogólnie moja wizyta ok. Mała waży 2100g. Robili mi ktg żeby zobaczyć czy to przeziębienie nie ma na nią złego wpływu. Na szczęście jest ok, ale powiedział mi, że jak do czwartku nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala :/
Cytat:

Następna wizyta za 2 tyg. Nic wiecej nie wiem, tyle, ze młody jest większy niz wychodziłoby z daty.

No i lipa teraz bo rano zauważyłam u syna kurzajke na stopce, pod spodem i dzwoniłam do dermatologa, mamy to jak najszybciej usunąć bo to wirusowe i lepiej żebym nie złapała wirusa od Kuby. Jutro maz jedzie mu to wymrozic, na sama myśl co Kuba bedzie przezywał aż mnie brzuch boli

Zablokowali mi konto na FB, nie mam teraz głowy załatwiać tego, ale żebyście sie nie zdziwiły ze mnie nie ma. Nie wiem czemu zablokowali.
za dzieciaczki! spore juz i oszczedzajcie sie

Cytat:
Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien️️️

eee fajny! moj chyba podobny ;p
Cytat:
Avlis ladnie to napisalas

Smarrita bo pewnie mala dawka, ale mozna stekac o kolejna wiec nooo ale wiadomo ze wszystko od szpitala zalezy w moim przy szyciu nie dadza kobiecie odczuc bolu, tego jestem pewna.

Annihilate no kurcze to jest wlasnie chore!!! Traktowanie kobiety jak zwierzecia..

Ineso, Velika, Lucy, Ann, Malos dzieki

ZJAWA hahaha wczoraj 3 razy wlaczalismy 1 wlaczylismy ogladamy z 5 min zadzwonil kolega i sie zaczelismy przez niego klocic.. 2 raz maz wlaczyl to sie zaczelismy godzic 3 raz ogladalismy od poczatku uwaznie przez 20 min i tz zasnal no wiec i ja zamknelam oczy i tak nie skonczylismy go ogladac
Agnessa a czy w naszym szpitalu daja znieczulenie przy zszywaniu? bo nic nie widzialam na ten temat.. bo zadnego gazu czy zzo nie ma przy porodzie...;/ czy sie myle?

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś

Edytowane przez patryska0804
Czas edycji: 2016-02-08 o 22:18
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 22:29   #318
Agnessssa
Rozeznanie

Mój mały za dnia śpi pod wieczór zaczyna harce... zaczynam czuć coraz bardziej aż czasami się martwię czy nie za bardzo tam wariuje

Jutro przychodzi do mnie położna to posluchamy serduszka

Aha i się dowiedziałam że jeżeli dziecko urodzi się w 36t3d to urodzone jest w 37 tygodniu ciąży
Stary 2016-02-08, 22:34   #319
patryska0804
Zadomowienie

Agnessa wiesz cos na temat tego szpitala??

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 22:46   #320
GGI
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Ja również dołączam do nowego wątku z wielkim opóźnieniem bo 11 stron do nadrobienia a raptem mnie nie było 1.5 dnia

Justyna piękna pierwsza stronka i te zdjęcia +

patryska doskonale Cię rozumię też nienawidzę jak ktoś włazi w buciorach

kejka ściąganie butów no tak to kwestia indywidualna u nas w polsce raczej przyjęte że się ściąga ale we włoszech to absolutnie
zakazane to brak szacunku

bethoo wyboru imion nadia ślicznie fabian ani mi sie nie podoba ani nie podoba wiec no....
Jeśli chodzi o prania no pobiłaś nas wszystkie

madziara
teściowie no brak słów Jak można być takimi d u p ka mi współczucia...

Kalpanam no mąż mi zainponował niespodzianka mega... Cieszcie sie sobą

Gosiaczek ja Cię doskonale rozumie co do nie ściętej jajecznicy a tym bardziej z mlekiem bleeeeeeee

ducha pięknie wyprasowane i poskładane ciuszki ,,

jedzenie
nie zjem śledzi i tatara za to miesa wszystkie golonki boczki flaki uwielbiam rodzice dawali mi spróbować wszystkiego ale nie zmuszali nigdy do jedzenia.
Ale uważam że to kwestia przyżądzenia potrawy!!!
Mój mąż jest tego najlepszym przykładem nienawidził zup do póki nie zaczął jeść u mnie w domu później moich teraz jak nie ma zupy jeden dzień (co zdaża się niezmiernie rzadko) to odrazu że mu brakuje co mnie bardzo buduje!!!
Czego nie na widzę szumowiny w zupach i rosole :rzyg:
Owoce morza zjem choć nie koniecznie ale na żaby psa itp rzeczy to

Patulinka
garuluje zdanego kolejnego egzaminu oraz udanej wizyty.

Justyna
strsznie Ci wspołczuje a zarazem rozumie Twoja panike przed SN. ALe tak jak dziewczyny pisaly nie poddawaj sie i próbuj dalej ja bym włąsnie poszłą do psychologa żeby dał Ci zaświadczenie że nie dasz psychicznie sn bo too podejscie położnej jest chore

Próbka z Tena

Ja też dostałam dzisiaj 1 podpaskęi 2 wkładki a wy ?

ania mała
no domek rewelka

gosiaczek
ale wilekie już to Twoje dzieciątko Antoś dobrze karmiony to i duży a z zszyjką nie fajnie kurka no...

kejka piękny brzusio a kolor paznokci

Tak mnie umęczyło to czytanie waszych zaległych postów że nic wiecej z siebi enie wydusze ide spać.. Miłych snów
Stary 2016-02-08, 23:51   #321
NetaC
Raczkowanie

Cytat:

Spory już Synuś ładnie rośnie Trzymam kciuki za starszego i mam nadzieje ze dasz rade odpoczywać.

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Fajnie że w końcu się odezwałaś. Wiele z nas się zastanawiało czy u Was wszystko ok, bo z takiej gaduły nagła cisza. :P
Cieszę się że wszystko w porządku [COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Neta, super, że wszytko u Was ok. Czekamy na wieści z wizyty
Cytat:
Neta super ze wszystko okej!!

Cytat:

NetaC witamy z powrotem :róża:
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
neta fajnie, że się odezwałaś, podziwiam za chęć nadrabiania
kurcze bardzo miłe że tak myślicie i mnie i miło reagujecie że jestem, jeszcze chętniej się was czyta i odpisuje, : love:

Cytat:

Czytałam Twoją wypowiedź na końcu poprzedniego wątku i nie mogę się nadziwić, że jesz skorupki jajek Nie boisz się salmonelli i innych świństw?
Kury z wolnego wybiegu skórki wygotowane potłuczone. Ponoć to zdrowe.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

No jesteś! czytałam Twoją wiadomość w poprzednim wątku. Super, że czujesz już bardziej ruchy
No już tak i ja czuję i mąż nawet jak nie kłądzie ręki na brzuchu to czuje jak się przytuli. Mały kopnie i to po prostu czuć na mnie. Albo widzi jak mi brzuch chodzi,.

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Neta----> martwiłyśmy sie o Ciebie fajnie, ze zajrzałaś do nas🏻
Miałam lenia ale też postaowiłam zasypiać z mężem potem spałam też w dzień a jak wracał to już marudził że mam z nim spędzać czas więc tez nie nadrabiałam nic. Ale już jestem ^^

Cytat:
Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien

Oj zazdroszczę CI bo ja mam większy brzuch i niewygodnie z nim coraz bardziej :P

Miałam zacytowane o wiele więcej ale chyba jest jakiś limit cytowanych i się nie zacytowały posty z początku.

Co do jedzenia i ja i mąż jemy wszystko. Jak czegoś nie lubię to to można policzyć na palcach jednej ręki. Nic co ma krew w sobie (kaszanka bez krwi super) oliwek nie lubię, źle zrobionego szpinaku. Mąż je też wszystko. Zawsze gotuję jeden obiad i jemy to samo. Myślę że skoro ja teraz jem wszystko jak leci i przy karmieniu będę jeść wszystko to mały nie powinien wybrzydzać a jak będzie to postaram się jakoś go zachęcić do jedzenia i nie dawać słodyczy. By polubił różne smaki. Wiem że się da. Ale nie będę zmuszać do jedzenia. Bo potem jest coś takiego jak strach by zostawić coś na talerzu i się je do końca i człowiek nie kończy jak się naje tylko jak opróżni tależ to prowadzi do tycia. Nie chcę by mój syn tak miał. Wolę by zostawił na talerzu gdy się naje niż wpychał w siebie na siłę. A jak nic nie będzie jadł to poczekam aż zgłodnieje i zje.

Majtek nie mam jeszcze ale kupuję od kobiet z fb co im zostały więc o wiele taniej.

Temat teściów. Ja mam super teściową. W sumie gdyby nie była taka fajna nie wiem czy bym tak pokochała męża. Ich relacja jest piękna. On ma do mamy taki szacunek i tak ją mocno kocha. jeszcze bardziej się w nim przez to zakochałam, A jego mama mnie pod dach przyjęła jak mnie przyjacółka wykopała z domu jak się dowiedziała że w ciązy jestem bym się nie gnieździła w jednym pokoju u innej prawdziwej przyjaciółki. (u rodziców już miejsca nie było niestety dla mnie jeden pokój mają) . Opiekowała się jak córką super babka. Starsza jest bo w wieku mojej babci. Ale ja lubię jak ona wpada i spędzać z nią czas ogólnie. Teść to ja z nim kontaktu nie mam, mąż próbuje mieć ale to raczej jednostronne próby od zawsze. Mocno mu ojca brakuje i dzięki temu się lepiej zaprzyjaźnił z moim tatą.

Ściąganie butów, dla mnie mus, zawsze i wszedzie ściągam a jak nie chcę to zakładam na nie worki, często jak do kogoś idę to biorę własne szmaciane kapcie ze sobą i z głowy, u przyjaciół wszędzie są moje kapcie pozostawiane.
Nie wyobrażam sobie komuś wejść w butach do mieszkania. Nawet jak mówią bym weszła nie lubię tego.

Pieluch nie mam kupionych al myślę że kupię jedną paczkę 1 i jedną 2. Plus masę tych wielorazowych by mieć i na przewijak i do wózka i ogólnie.

Płyn i proszek do prania mam bobini baby z rossmana te wielkie paki i prać będę w marcu by mi ładnie schło albo pod koniec lutego. Nie mam jeszcze deski do prasowania więc nie miałabym jak prasować.

No nadrobiłam i idę spać :P bo niewygodnie pisać siedząć na kibelku (mąż śpi nie będę mu klikać :P )

Dobranoc i do rana
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 04:49   #322
Linaewen
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam, co taka cisza na wątku, a zapomniałam zasubskrybować nowy Bo w zanim napisałam coś to zeszłam na obiad i wyleciało mi z głowy całkowicie...

Na wczorajszej wizycie wszystko w porządku, wyniki wzorcowe, mała żwawa (znowu położna ją obudziła i musiała zademonstrować swoje niezadowolenie maltretując matce brzuch i zasłaniając buziaka, więc znowu bez foty ), duża -1800g w 31 tyg , wymiarowo starsza o dwa tygodnie (czyli standard u niej).

U nas pogoda mnie ostatnio nie rozpieszcza, jak nie deszcze to duże wiatry, więc ciśnienie świruje, co odbija się niepozytywnie bardzo na moich kościach i mięśniach i ledwo chodzę. Wczoraj miałam problem, żeby wrócić do domu po lekarzu, bo jak mi przewiało kolano na dworze to myślałam, że nie wejdę po schodach już...

Cytat:
Och nie! Istnieje coś takiego?
I jak takie coś się przyrządza? Krew się jakoś gotuje? Nie do wiary ale to chyba taki "rarytas" i raczej ciężko to dostać ? bo nigdy nie słyszałam
Pewnikiem słyszałaś-czernina to inaczej czarna polewka, co to się ją kiedyś podawało kawalerowi w ramach odrzuconych zaręczyn. Nie no, nie próbowałam i nie żałuję

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ehhh no poród boli tu nie ma się co oszukiwać, ale jest to do przeżycia. Pomyślcie tylko ile kobiet się decyduje na kolejne dziecko
Ba, mnie ciąża wykańcza póki co fizycznie, bo jak widać spać nie mogę, a ciągle myślę, że chcę drugie, żeby Olka miała rodzeństwo. Zawsze chciałam dwójkę

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
Czasami jak mnie tż chce podrażnić widząc, że mam zły dzień, mówi, że jeszcze tylko jedno, może dwoje dzieci i będzie spokój zawsze wtedy usłyszy, że nigdy więcej, a jak chce to następną ciążę sam niech se nosi i sam se urodzi
Też to mówię TŻtowi-"w następnej ciąży Ty chodzisz!" I on wtedy zawsze wygląda tak ->

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Doradzcie mi cos jestem umowiona na usg u takiego super profesora, u ktorego robilam i pierwsze i drugie usg, bo mialam podejrzenia komplikacji roznych i teraz gin mowi ze mi to trzecie zrobi u siebie, a ja sie zapisalam juz tam. Myslicie ze to usg jest na tyle wazne ze powinnam jechac do tego guru profesora (cena 400zl) czy wystarczy jak mi moja gin zrobi? Jak myslicie?
Jeśli wcześniej były jakieś podejrzenia co do zdrowia to ja bym poszła do tego profesora. Ufam mojemu lekarzowi prowadzącemu, ale i tak dwa pierwsze USG robiłam u dwóch różnych lekarzy, żeby ktoś inny potwierdził, że wszystko gra.

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Justyna: Co za idiotyczne podejście położnych! Niby jak masz im zaufać, skoro nie rozwiązały Twojego problemu? Skąd masz wziąć pewność, że dadzą sobie radę z porodem, skoro teraz były bezużyteczne? No brak pomyślunku. Co do rad: Popieram Kejkę. W każdym zdaniu.

I o tyle, ile męża reakcję potrafię zrozumieć, gdyż nie ma do czynienia z porodami, o tyle położnych nie
I jak potem człowiek ma zaufać lekarzom...?

A ja właśnie na odwrót-prędzej rozumiem położną, bo niejedno widziała, niejeden poród z komplikacjami pewnie odbierała. A mąż powinien wspierać żonę, a nie robić z niej histeryczkę i egoistkę, "bo będzie miała bliznę".

Cytat:
Kilka składników mnie nie przeraża, boję się że byłoby dużo więcej. Ale jak widać po dzisiejszych wypowiedziach dziewczyn, niezależnie od sposobu podejścia rodziców, taka sytuacja może się zdarzyć, zależy od dziecka.
Mnie i siostrę rodzice karmili tak samo i nie zmuszali nigdy do jedzenia. Efekt jest taki, że lubimy i nie lubimy innych rzeczy. Ale nie jest tego na tyle dużo, że przymieramy głodem
Ja nie ruszę grzybów, podrobów, chińskiej kuchni, mięs z owocami, zielonego groszku i kaszy jęczmiennej. No nie i koniec, smak mi zupełnie nie odpowiada. Siostra z kolei z tych rzeczy jada tylko jęczmienną, a nie cierpi ziemniaków. I mama wcale nie zwariowała, mimo, że od lat gotuje np. dwie różne kasze do obiadu. Także według mnie to cecha mocno osobnicza.
Każdy ma jakieś swoje smaki i miło ze strony rodziców jak to szanują a nie wciskają jedzenie na siłę. Metodę "póki nie zjesz obiadu to nie dostaniesz nic innego" to ja mogę stosować ewentualnie na kocie (nie nakładać nowego żarełka póki nie zje starego, chociaż na mojego kota to też czasem nie działało) a nie na autonomicznym, chociaż małym człowieku.

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Zgłaszałam to, że mnie boli, no ale nic z tym nie zrobiła Jeszcze mi powiedziała, że mam się nie ruszać bo krzywo będzie. No ból przeżyłam wiadomo, ale dla mnie to własnie było najgorsze. Pewnie jeden, czy dwa szewki bym lepiej zniosła, ale tyle co ja ich miałam to dziękuje.
A później robią z pacjentek wariatki i histeryczki...

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
nie zjem śledzi i tatara za to miesa wszystkie golonki boczki flaki uwielbiam rodzice dawali mi spróbować wszystkiego ale nie zmuszali nigdy do jedzenia.
Ale uważam że to kwestia przyżądzenia potrawy!!!
Nie do końca. Są rzeczy których nie ruszę, choćby sam Gordon Ramsey mi je przygotował i podał pod nos. Nie i koniec.

Uhfhfhf...Nadrobiłam
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 05:01   #323
NetaC
Raczkowanie

No i jest rano. Taka jestem jakaś że nie miałam nawet siły wstać i mąż sobie sam śniadanie zrobił. Potem wrócił do łóżka i mnie mocno przytulił jeszcze te kilkanaście minut przed wyjściem *.*

Ja tez mam teraz jakies do mleka rozbudzone uczucia i to z wzajemnoscia. Kiedyś mnie krzywdzilo a teraz dobrze na mnie wplywa. Płatki kakao samo mleko. Mniam.
A z miodem to herbata tylko o wyłącznie. Kanapki tez ale z tym białym miodem i na odwrót daje z masłem na dół miód na górę troszkę masła. Mniami.

A jajka to na miękko kocham. Ale musi być ścięte białko. Jajecznica białko ścięte a żółtko jeszcze mokre tez cudo. Jak sadzone to też żółtko musi mi się rozlać na talerzu.

Owoców morza nigdy nie jadłam. Ale za to marzę o suhi ale takim prawdziwym. I o ramen Ale to mi po anime Naruto zostało jak kiedyś z chłopakiem w technikum oglądałam.

Dziczyzna dla mnie to poezja. Sama nie robię ale w restauracji gdzieś miód w gębie.

Fast food obowiązkowo.

Ale zawsze muszę mieć mięso i warzywa na obiad. Obowiazkowe skladniki w tym ziemniaka za warzywo nie liczę w tedy.

Słodycze. Kurczę kocham. Najbardziej wszystko firmy Kinder. To to zawsze nigdy nie odmawiam.
I napoje gazowane słodkie owocowe pełno tego.

Herbata tylko czarna ^^ kawa z mlekiem chociaż jak bez mleka to sypana.

Wszystkie ciasta ciasta kremem i galaretka.

Nie no nie ma sensu wymieniać co jem bo ja mniej nie jem.

Jestem ogólnie obrzartuch i łasuch.
Myślę że ludzie którzy jedzą mniej mają lepiej.

Ciąży mi już ten brzuch okropnie.
Nie ogarniam się totalnie.
Ale nie peklam jeszcze N brzuchu. Cycki już tak ale brzuch się trzyma na razie.

Co do strachu przed porodem. Nie zaczynam o nim myśleć. Nie oglądam porodów nic. Wiem że jak zacznę wpadnę w panikę. Wolę iść jak do dentysty milion przede mną milion po mnie daje radę ja też dam. Luzik.
Zamienię się w robocik będę robić co mi powiedzą byle szybko skonczyc. Mąż będzie obok jakoś to pójdzie.

Co do porodu w Anglii właśnie z rodziny od babci tam dziewczyna rodziła. I ciężko było. Nie dość ze długo po terminie to jeszcze prawie 4 kg dziecko czy ponad chcieli by rodziła sama jak ona ma tak wąskie i drobne bioderka ze fizycznie nie możliwe by taki klocek przepchnac. Czekali tak długo ze doszło do zatrucia i ogólnie dziecko się urodziło niedotlenione. Jeszcze jej wodą do serca doszła przez wysiłek. W końcu łaskawie zrobili jej CC Ale kazali jej o to poprosić. Babcia to w kółko opowiada za każdym razem jak jest. Do tego po porodzie sama kazała dziecko zbadać ze nie oddycha bo dla nich wszystko było okay. I jej mała nie chciała ssać cyca albo jej nie szlo mleko i chciała ja karmić a oni mieli tylko butle ze leje się z niej mleko jak z kranu i to najpierw jej położna kazała dziecko ze szklanki poic... Maz leciał do sklepu po butelkę dla małej by ssala by później mogła ja karmić piersią.

Teraz już jest wszystko ok ale co się nacierpiala to jej...

Koszmarna Mają tam ta opiekę zdrowotną i drogą. Nad wymiar.

Czasem myślę że Polska to nie taki zły kraj by tu żyć. Zależy z którego punktu widzenia ale ogólnie to chyba nie jest teraz aż tak całkiem beznadziejnie.

No tak więc ja nie myślę. Idę na żywioł. Relaks robocik. Rach ciach rodzimy i do domku.

^^
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 06:10   #324
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Tabaska a bylam przekonana ze jest ZZOale szczerze mowiac ja nie chce zeby mi sie ktos w kregoslup wbijal

Agnessa wg lekarzy w 37 tc??? Czy wg poloznej srodowiskowej? Bo wiesz, moja tez twierdzi ze sie wpisuje zaczete ale ona pracowala w szpialu 15 lat temu i nie wyprowadzam jej z bledu

Linaewen super ze u Olki wszystko okej biedna jestes z tymi zmianami pogody i do tego ciaza meczy...jeszcze troszke

Mikołaj <3
Stary 2016-02-09, 06:56   #325
Polinezyjka
Zakorzenienie

Idę oddać zaraz krew na tarczyce i postanowiłam nie robic tego na czczo:P podobno nie trzeba

Tzn trzeba po potem powinnam wziac ta tabletkę na tarczyce i dopiero po pól h vos zjeść ALE jak raz wezmę ja z jedzeniem to nic się nie stanie :P

A potem lecę do pracki zawieść L4
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:03   #326
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Oficjalnie jest zzo, ale na SR babki mowily ze nie ma takiej możliwości bo nie ma anestezjologa
Stary 2016-02-09, 07:07   #327
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Niestety w Lesznie tez nie ma.

To przyjedź do Poznania Tabaska w św Rodzinie jest na życzenie

Cytat:
Idę oddać zaraz krew na tarczyce i postanowiłam nie robic tego na czczo:P podobno nie trzeba

Tzn trzeba po potem powinnam wziac ta tabletkę na tarczyce i dopiero po pól h vos zjeść ALE jak raz wezmę ja z jedzeniem to nic się nie stanie :P

A potem lecę do pracki zawieść L4

Tez właśnie szykuje sie do lab i też nie na czczo... Ale podobno nie trzeba przy zwykłej morfologii powodzenia Poli

GRUPA KRWI----> Dziewczyny a lekarz dawał Wam skierowanie na oznaczenie grupy?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:14   #328
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
A co do zjawy - my czekamy z mężem na dobrą wersje bo mój nie tyknie jak nie będzie HD jakieś super coś tam sroś tam więc jeszcze poczekam
Już jest
Cytat:
Kury z wolnego wybiegu skórki wygotowane potłuczone. Ponoć to zdrowe.
Jak wygotowane to już lepiej. Ale i tak mega dziwne - tzn. wiem że dawno dawno temu się takie rzeczy praktykowało, ale w dzisiejszych czasach?
Cytat:

Haha ja też dziś na tarczycę. Nie musisz na czczo i w ogóle możesz sobie podarować w tym dniu dawkę leku, nic się nie stanie. Mnie lekarka mówi, że ważne żebym robiła bez porannej dawki i zawsze mniej więcej o tej samej porze. Przy stałym braniu euthyroxu ma się już spory poziom i nie wzięcie nie jest w żaden sposób szkodliwe.
A co do jedzenia - wiem, że te pół godz. jest ważne, ale mnie się dość często zdarza, że jem/piję trochę wcześniej

Aaa. jeszcze a propos euthyroxu - to moja położna mówiła, że może utrudniać laktację. Więc te z Was które biorą tylko w ciąży powinny wcześniej uzgodnić z lekarzem kiedy mogą odstawiać, albo przynajmniej zmniejszać dawkę.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:16   #329
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Nadrabiałam Was do nocy :P jesteście niemożliwe. Już wstałam mąż mnie obudził no ale ze śniadaniem do łóżka które przyniósł to mu wybaczyłam Ja za chwile zamierzam wrzucić kolejjną ture ciuszków mojej księżniczki no ale jeszcze grzeje tyłek pod kołdrą wiec no.
Stary 2016-02-09, 07:26   #330
gosiulka22
Wtajemniczenie

Malos tak w pierwszej ciąży to było pierwsze badanie jakie miałam zrobić. A co Ty nie wiesz jeszcze jaka masz grupę krwi?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości