Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-16, 11:32   #4831
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za wsparcie
Jesteśmy z Tobą całym sercem, tylko póxniej proszę zdać relację, bo inaczej będzie źle
Super, że wszystko się jednak układa!
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:35   #4832
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Hm... dziwi mnie takie patrzenie z góry na rodzinę Męża - w końcu z tej rodziny się wywodzi, jest w jakiś sposób taki jak oni, więc z samego tego należy im się szacunek - ja na ślubie dziękowałam Teściowej za Mojego Męża.
nie wymagamy od niej nie wiadomo czego. zdarzylo jej sie dac do zrozumienia ze ona ma duzo kasy a my biedni, oan wyksztalcona a u nas nie wszyscy.

ja wlasnie lubie takie nasze letnie zjazdy. raz w roku zjezdza sie ze 20 osob i caly weekend impreza. wiecie jaka zla bylam jak w zeszlym roku przyjechac nie moglam bo szlismy z TZem na wesele w tym roku niestety nie bylo nic bo jakos nie udalo sie wszystkim zgrac.

dobra,uciekam na zakupy. nie pisac za duzo albo pisac to zaczniemy III czesc

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:35   #4833
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziekuje za wsparcieKuzynka pisala mi dzis ze jeszcze raz mnie przeprasza i ze ma juz inna sukienke pozyczyla sobie i ze ok
Ja wlasnie wrocilam z miasta mam juz niebieska podwiazke ponczochy i wkladki do butow brakuje mi tylko diademuJutro jade do KRakowa odebrac sukienke bolerko i welon ale sie ciesze a do slubu 4 dni dziewczyny to jest tak jakbym snila najpiekniejszy sen zycia!!!!!!!
Zazdrosze ci troszkę że masz ten dzien jeszcze przed soba. Nie stresuje sie Kochana tylko staraj się czerpać jak najwięcej - chłon ten dzien cała soba.

Czekam na zdjęcia Nie ominie Cię to
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:37   #4834
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
U niego natomiast w gosciach u rodziny czujesz się jak pod obstrzałem. Multum durnych pytan zadaja, a do tego wszyscy sa tacy jacys spięci i w domach maja jak w muzeum.
własnie u mnie tak jest, dlatego nie lubie ich towarzystwa. Czuje się normalnie jak na przesłuchaniu jakims

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:40   #4835
SoNeRa
Zakorzenienie

Dziewczyny Drogie jakze moglabym Wam nie wyslac zdjec wysle i ze slubu i z wesela i z podrozy poslubnej do Egiptu
Tyle czekalam na ten dzien ze nie pozwole zeby ktos mi go zmarnowal ani zadna ciotka ani beznadziejna pogoda
Stary 2007-10-16, 11:41   #4836
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
nie wymagamy od niej nie wiadomo czego. zdarzylo jej sie dac do zrozumienia ze ona ma duzo kasy a my biedni, oan wyksztalcona a u nas nie wszyscy.
No własnie o tym mówię, że nie rozumiem takiego nastawienia - moi Teściowe obydwoje maja doktoraty, Teściowa do tego hab - człowiek mózg, cała rodzina inteligencja, aż człowiekowi ze "zwykłej rodziny", który się praktycznie na wsi wychował, gdzie niektórzy z wykształceniem technicznym i niczym więcej aż dziwnie.
A i zdarzyło mi się usłyszeć od kogoś "No no no, że do takiej rodziny Ci się udało wejść... coś Ty musiała robić..." itd...
A rodzina Męża nigdy nie komentowała mojego "robotniczego" pochodzenia, nigdy nie zadawała niewygodnych pytań, nikt nie pytał dlaczego ojca na slubie nie będzie - nie będzie, to znaczy, że tak ma być, a ja mam po prostu być i czuć się z nimi dobrze, jak z rodziną.
Sanetko no nie rozumiem po prostu takiego jej zachowania...
Stary 2007-10-16, 11:42   #4837
sanetka
Zakorzenienie

juz wiem dlaczego brata siostra na nas tak patrzy. na ostatnim spedzie 27 letni brat na slowa ze koniec imprezy polozyl sie na podworku na trawie i powiedzial ze nigdzie nie jedzie. dolaczyl do niego 2 brat w podobnym wieku z flaszka w rece ze stwierdzenie ze z ziemi sie lepiej pije. i tak dolaczyli sie prawie wszyscy

wiem wiem, glupie zachowanie...ale raz na jakis czas mozna sobie pzowolic, w koncu sami swoi

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:51   #4838
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Drogie jakze moglabym Wam nie wyslac zdjec wysle i ze slubu i z wesela i z podrozy poslubnej do Egiptu
Tyle czekalam na ten dzien ze nie pozwole zeby ktos mi go zmarnowal ani zadna ciotka ani beznadziejna pogoda
Zazdroszcze Ci

Mnie moj Tz rozczulił, bo mu mówie, z epdooba mi sie slub w maju, a on na to : " Mi też, wyglądałabyś slicznie wśródk kwiatów"

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
juz wiem dlaczego brata siostra na nas tak patrzy. na ostatnim spedzie 27 letni brat na slowa ze koniec imprezy polozyl sie na podworku na trawie i powiedzial ze nigdzie nie jedzie. dolaczyl do niego 2 brat w podobnym wieku z flaszka w rece ze stwierdzenie ze z ziemi sie lepiej pije. i tak dolaczyli sie prawie wszyscy

wiem wiem, glupie zachowanie...ale raz na jakis czas mozna sobie pzowolic, w koncu sami swoi
No baaaa. przeciez wódke nie pije tylko klasa robotnicza i panu profesorowi sie trafi, baa nawet były prezydent drinkuje
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:54   #4839
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Mnie moj Tz rozczulił, bo mu mówie, z epdooba mi sie slub w maju, a on na to : " Mi też, wyglądałabyś slicznie wśródk kwiatów"
Fajnych mamy tych facetów, nie?

Sanetka nie rozumiem, że wódkę piją, czy że się na ziemię kładą? Przecież właśnie o to chodzi, aby wśród rodziny móc się powygłupiać i poszaleć, czuć się na luzie i swobodnie.
Stary 2007-10-16, 11:56   #4840
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnych mamy tych facetów, nie?

Sanetka nie rozumiem, że wódkę piją, czy że się na ziemię kładą? Przecież właśnie o to chodzi, aby wśród rodziny móc się powygłupiać i poszaleć, czuć się na luzie i swobodnie.
Ale mojemu do Twojego meza daleko

Zgadzma sie- przy rodiznie i przyjacielahc powinnismy sie czuc swobodnie
Stary 2007-10-16, 11:57   #4841
SoNeRa
Zakorzenienie

lemoorka ale slodkomnie sie maj podobal zawsze na slub ale jakos tak chcialam miec slub na piekna polska jesien no to przegiełam bo bede miec piekna polska chlupe
Stary 2007-10-16, 11:57   #4842
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Ja jestem zdecydownaia antyrodzinna Nie lubie tych zjazdów, spedów (ja to tak nazywam) rodzinnych. Nie czuje się dobrze w ich towarzystwie, a wręcz drażnią mnie ich osoby. W ich obecności panuje niemiła atmosfera. Właśnie we Wszytskich Swietych ma przyjechac na 4 dni jeden wójek którego nie cierpie wrrr jak ja to zniose ...
J aogólnie nie lubie swojje rodziny Ale ja to w ogóle wyrzutek i dziwak jakiś jestem

U Tz natomiast jest bardzo rodzinnie, każdy za każdym by w ogien skoczył jak by mu sie krzywda działa. Bardzo mi sie to podoba Z wszystkimi z rodziny ma barzdo bliski kontakt, zawsze mu pomoge, a on im.
A ja wręcz przeciwnie, bardzo jestem rodzinna i dobrze się czuję w ich towarzystwie, mój Tż także-traktują go jak członka rodziny nie obcego
U mojego Tża nie jest aż tak rodzinnie, nie ma tych całych spędów, pogawędek, śmiechów ale z czasem widzę, że moja przyszła teściowa trochę nam zazdrości tej rodzinnej atmosfery, bo Tż jej opowiada dużo o mojej rodzinie.......więc widzę, że sama stara się zmieniać- obiadki niedzielne, rodzinne.........Chyba jest zazdrosna, że u nas to norma, że moja mama tak wszystko organizuje i sama postanowiła to wprowadzić w życie..........Ale wiadomo, na siłę to nie jest to samo
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:58   #4843
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A i zdarzyło mi się usłyszeć od kogoś "No no no, że do takiej rodziny Ci się udało wejść... coś Ty musiała robić..." itd...
Tez cos takiego raz usłyszałam. Oj wsiekłam sie wtedy i TZ tez. Okazało się ze jaks tam dalsza znajoma mamy to przyjaciółka ciotki TZ. No i jak ona się dowiedziała ze moj TZ to ten W..... to az zdębiała. No i zaczeła dobre rady dawac najpierw moje mamie później mi. Bo przeciez on z TAKIEJ postawionej rodziny pochodzi itp. więc trzeba go szybko usidlic poki jeszcze mnie chce. Bo do takiej rodziny to tylko córka prezesa moze się dostac a nie budowlańca. Phiiiii.
Z tym ze ciotki TZ rzeczywiscie się wywyzszaja i patrza na wszystkich z góry. Całe szczęscie ze tesciowa po slubie wyluzowała i stała się bardziej przystępna. Mówi w kazdym razie juz do mnie córeczko i jest milutka i słodziutka...a na poczatku....oj cięzko było.
Stary 2007-10-16, 11:59   #4844
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
lemoorka ale slodkomnie sie maj podobal zawsze na slub ale jakos tak chcialam miec slub na piekna polska jesien no to przegiełam bo bede miec piekna polska chlupe
Nie będziesz miec chlupy W pażdzierniku tez bywa pieknie i te kolorowe liście A w maju też bywa tez okropna chlupa i zimno
Stary 2007-10-16, 12:01   #4845
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mojemu do Twojego meza daleko

Zgadzma sie- przy rodiznie i przyjacielahc powinnismy sie czuc swobodnie
Jak będzie Mąż, to może sie i Twojemu poprawi? Nie ma co porównywać, każdy człowiek inny i każdy wyjątkowy - widać, że się stara!
Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
..........Ale wiadomo, na siłę to nie jest to samo
Hehehe, może tak się będzie starać, że w krew jej wejdzie i już nie będzie na siłe, co? I będziecie mieli na zmianę rodzinne obiadki raz tu, a raz tam
Jejku, jak ja takich obiadków nie lubię Mogę się spotkać, pogadać, iść na imprezę, ale nie lubię wspólnych posiłków grupowych zdecydowanie małe spotkania preferuję
Cytat:
Tez cos takiego raz usłyszałam. Oj wsiekłam sie wtedy i TZ tez. (cut). Bo do takiej rodziny to tylko córka prezesa moze się dostac a nie budowlańca. Phiiiii.
Z tym ze ciotki TZ rzeczywiscie się wywyzszaja i patrza na wszystkich z góry. Całe szczęscie ze tesciowa po slubie wyluzowała i stała się bardziej przystępna. Mówi w kazdym razie juz do mnie córeczko i jest milutka i słodziutka...a na poczatku....oj cięzko było.
No to widzę, że podobnie
Co do Teściów, to "na zewnątrz" odbierani są jako ludzie chłodni, zdystansowani, tacy, co to się cenią, a oni z radością podtrzymują ten wiizerunek, bo "przynajmniej nikt mi nosa nie osmieli się wścibić w rodzinne sprawy", a prywatnie to ludzie serdeczni, ciepli i naprawdę cudowni - dla kogoś kto ich nie zna wydaje się być to niemożliwe...
Stary 2007-10-16, 12:07   #4846
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Jakbyś troszke poczytała to byś zauwazyła, że na tym wątku siedza nawet mezatki i zaręczone, szczęscie tez przyniósl niejednej osobie
Przejrzałam Twoje wypowiedzi nie wypowiedałaś się tutaj, ani w części 1.
Gratuluje małżenstwa.

ps. poszukaj wyszukiwarki, jak nie będzie sama załozysz.

buziaczki!!
Wiesz co faktycznie !!! nie na tym watku ale jest ich tyle podobnych to był inny watek z pieścionkiem zareczynowym!! Wybaczysz

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:10   #4847
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Nie będziesz miec chlupy W pażdzierniku tez bywa pieknie i te kolorowe liście A w maju też bywa tez okropna chlupa i zimno
Lemoorko czyli wesele planujecie na maj?? Jeśli tak to bardzo fajnie bo my z Tz tak wstępnie, między sobą też wybralismy maj tylko 2009 (chodzi o kasę) A jesli uda się uzbierac pieniądze wczesniej to mozliwe, ze to będzie w 2008 roku, moze na jesien Czas pokaze...

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:14   #4848
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będzie Mąż, to może sie i Twojemu poprawi? Nie ma co porównywać, każdy człowiek inny i każdy wyjątkowy - widać, że się stara!
Hehehe, może tak się będzie starać, że w krew jej wejdzie i już nie będzie na siłe, co? I będziecie mieli na zmianę rodzinne obiadki raz tu, a raz tam
Jejku, jak ja takich obiadków nie lubię Mogę się spotkać, pogadać, iść na imprezę, ale nie lubię wspólnych posiłków grupowych zdecydowanie małe spotkania preferuję No to widzę, że podobnie
Co do Teściów, to "na zewnątrz" odbierani są jako ludzie chłodni, zdystansowani, tacy, co to się cenią, a oni z radością podtrzymują ten wiizerunek, bo "przynajmniej nikt mi nosa nie osmieli się wścibić w rodzinne sprawy", a prywatnie to ludzie serdeczni, ciepli i naprawdę cudowni - dla kogoś kto ich nie zna wydaje się być to niemożliwe...
Mój jets młodszy od TWojego i się dopiero uczy jak obcowac z kobietami Ale mas zracje, wyrobi sie (chyba)

Bo dla Twoich teściów jest naturalna ich pozycja i nie muszą się z tym afiszowac i jak widac sa tolerancyjni Pogratulować

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Wiesz co faktycznie !!! nie na tym watku ale jest ich tyle podobnych to był inny watek z pieścionkiem zareczynowym!! Wybaczysz
Nie mam czego
Stary 2007-10-16, 12:18   #4849
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
polska chlupa też pikna Nie martw się pogoda nie jest przeciez najwazniejsza w tym dniu.
A tak poza tym powiem Ci że wolałabym chlupe, deszcz i wichurę niz 40 stopnowy upał, taki jaki miałam.

DORINKO nie zrobiłas jeszcze awantury na poczcie??
Stary 2007-10-16, 12:18   #4850
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Lemoorko czyli wesele planujecie na maj?? Jeśli tak to bardzo fajnie bo my z Tz tak wstępnie, między sobą też wybralismy maj tylko 2009 (chodzi o kasę) A jesli uda się uzbierac pieniądze wczesniej to mozliwe, ze to będzie w 2008 roku, moze na jesien Czas pokaze...
U mnie podobnie z tym planowaniem Chciałabym maj przyszłęgo roku, ale Tz ma w maju jescze egzmainy na 5 roku no i ja się w soboty doształcam
Moze na jesien, tylko ja tak strasznie nie lubie jesieni

jak co to 2009 i na spokojnie, na bank będizmey wtedy pracować, tlyko ja bede miec 25 lat, a TZ 26, uuu jakie będziemy "strasze" młode małzenstwo
Stary 2007-10-16, 12:18   #4851
vadi
*sportaddict*

o nie, znowu mnie troche nie było, a tu epopeja napisana

witam Zuzaneczkę i Kulbit na pokładzie ;D

Sonero - najważniejsze, że się świadkowa zreflektowała pewnie miała doła przez gadanie mamy i brak osoby towazyszącej i potrzebowała po prostu rozmowy

Madzialenko ...? będzie mała Madzia? wirtualne ciotki już zacierają ręce ;D

Cytat:
Dziewczyny przygotujcie się na III częśc ploteczek Jeszcze tylko koło 200 postów
Damy rade dzisiaj tyle natworzyc?? Jak myślicie??
napewno nie jest to niemożliwe

Kulbit - niezłe mialaś przygody ślubne, matko, nie dość, że się człowiek denerwuje sam z siebie, to jeszcze tacy się trafiają.

Lemoorko - co za małpa podła, ja bym odeszła po pierwszym tekście tego typu

Haniu - jesteś pewna, że wińsko i prochy to uzdrawiająca mikstura? gripex pomoże napewno, na mysl o fervexie - podobnie jak Hihi mam odruch wymiotny

Ja też jestem rodzinna, lubie Wigilie itp w większym gronie i na szczęście rodzina - zarówno moja jak i Tż - mnie uwielbia węc nie ma żadnych nieprzyjemnosci
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:18   #4852
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jets młodszy od TWojego i się dopiero uczy jak obcowac z kobietami Ale mas zracje, wyrobi sie (chyba)
Ja w to wierzę bezgranicznie - w końcu pewne rzeczy człowiek z wiekiem pojmuje, wraz z nabywaniem doświadczenia życiowego. A i przy odpowiedniej dziewczynie lemoorka, bo bywa, ze nigdy sie nie naucza pewnych podstaw niektore typy
Cytat:
Bo dla Twoich teściów jest naturalna ich pozycja i nie muszą się z tym afiszowac i jak widac sa tolerancyjni Pogratulować
Wiesz, nie rozpatrywalam tego z tej strony, ale mysle, ze wlasnie w tym rzecz, w braku potrzeby manifestowania tego, co sie osiagnelo... Sa szczesliwi tacy jacy sa i nie musza zadzierac nosow.
Stary 2007-10-16, 12:20   #4853
vadi
*sportaddict*

coś w tym jest, że pozycją i kasą najbardziej popisują się przede wszystkim nowobogaccy dorobkiewicze, którzy bardzo chcą innym w ten sposób udowodnić.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:28   #4854
SoNeRa
Zakorzenienie

no nic lece sprzatac bajzel w domudzis idziemy do organisty i musimy skrzypaczke dorwac i cukeirki na brame
PS zniknely mi zajady <jupi>mialam juz okropne takie krwawiaceale jadlam witaminkiz grupy B i smarowalam Flucinarem i pieknie zniknelo tylko ze kuracja trwala 3 tygodnie a wczesiej zajady sie zrobily jak na zlosc 1,5 miesiaca temu
Poza tym czuje sie przedokresowo moze dostane okres przed slubemale z moich obliczen wychodzi ze w dzien slubu haha masakra
Stary 2007-10-16, 12:32   #4855
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Haniu - jesteś pewna, że wińsko i prochy
Pewnie!!!!! winsko i prochy to najlepsze lekarstwo.
Wiesz ja uwielbiam grzane winko i zawsze jak czuję ze cos mnie łapie wypijam winko z pomarańczą siup do łózeczka i rano jak nowo narodzona jestem.
Ale chyba tym razem choróbsko juz mnie dopadło na całego...no i mąz stwierdził że trzeba prochy zarzyc

Cytat:
coś w tym jest, że pozycją i kasą najbardziej popisują się przede wszystkim nowobogaccy dorobkiewicze, którzy bardzo chcą innym w ten sposób udowodnić.
. Dokładnie. Tacy wyzej srrrraja niz dooopę maja.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-17 o 11:13 Powód: post pod postem
Stary 2007-10-16, 12:35   #4856
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

SoNeRa nonoo już nie moge sie doczekac twojej recencji ze slubu ja tez na poczatku planowałąm 20-tego bo 22 mam urodziny ale znowu 6 październik tez znaczący bo od 6 maja 2006 r. jestesmy razem i w dniu slubu mielismy rocznice 1,5 roku RAZEM!!! zycze samych udanych wpadek!!! oczywiście takich do miłego wspominania

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:35   #4857
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
owitam Zuzaneczkę i Kulbit na pokładzie ;D

Kulbit - niezłe mialaś przygody ślubne, matko, nie dość, że się człowiek denerwuje sam z siebie, to jeszcze tacy się trafiają.
Dziękuje
Oj tak przygód było sporo i trochę nerwów zjadłam przed uroczystością ale jak mówię teraz się z tego śmeije i mamy co wspominać

Co do rodzinnych spraw. Ja jestem bardzo samodzielną osobą od wczesnych lat młodości. Ze względu na nieciekawą sytuację rodzinną dosyć szybko musiałam się nauczyć radzić sobie sama. Chyba ma to tez wpływ na stosunki rodzinne, trudno mi prosić o pomoc, bo zawsze sama sobie ze wszystkim radziłam. Czasem bym chciała ale jakoś nie umiem...

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:38   #4858
Yona84
Raczkowanie

do Madlen_18, obiecałam zdać relację z wesela "u Niedźwiedzia"w Krakowie. Otóż, ogólnie sala fajna. Z zewnątrz bardzo niepozorna, w środku ładnie, schludnie- czysto. Faktycznie, zdjęcia na stronie maja się nijak do rzeczywistości.
Jedzenie dobre i dużo. Pięć posiłków to naprawdę ogrom jedzenia, zimnej płyty malo bo i malo zjedliśmy. Ale np pasztet z zimnej płyty super- panie ponoć wszystko robią same. Kilka zastrzeżeń-czego znajomi nie wiedzieli i niemogliwiedzieć, to:
-rosół, za dużo makaronu, Pani jakoś wolno nalewała i podawnaie przez cały stół, jakoś niefajnie- ja miałam troszkę zupy i zimna niestety,przeztą dużą ilość makaronu. Początkowe ciepłe dania zbyt szybko, jakieś 40 minut po lodach. Szkoda było odmawiać:/
- ogromny minus, o 2 podano nam barszcz- w szklankach. Nie było jak go wypić. Kombinowalismy z serwetkami, ale ostatecznie poczekaliśmy az ostygnie, nio i krokiet też ostygł. Bardzo dobry strogonof, dobre ciasta. Co zostaloPAnie pakowały dla gości. Ja jeszczedziś będę jeść ciacho i kurczaka z wesela Ogólnie jedzonko proste, weselne i dobre. Problem troszkę z tymi szklankami, kawa też była w szklankach:/ dla mnie to nie do przejścia. Panie miłe, czasami tyko chcialy wszystko szybkosprzątac, niepatrząc na to czy sa lub nie złożone sztućce. Ja dwa razy walczylam o talerzyk Ale sprawnie działają, soki są ciągle donoszone. Nic co zbedne nie leży na stole. O co sie poprosiło Pani szybko przynosiła.
Pytałaś o ogródek, tobyłapalarnia, wszyscyvbez problemu tam chodzili.
Nie wiem ilu masz gości, ale natym weselu byłook 85 i jeżeli chodzi o część gdzie się siedzi i je, to chyba więcejosobto za dużo.Miejscado tańczenia bardzo dużo. Wygodnie, jakby dwie salki mimo wszystko.
Aha mnie się nie podobały kwiaty, dużo wszędzie sztucznych, na stołach wysokie stojaki z sztucznymi kwiatami, ktore ściągnęliśmy bo przeszkadzają a uroku nie dodają. Możnaby zainwestować w żywe kwiaty.
Jakbyś miała jakieś pytania to na pewno odpowiem...
Yona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:44   #4859
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym powiem Ci że wolałabym chlupe, deszcz i wichurę niz 40 stopnowy upał, taki jaki miałam.
I Ty niby brałaś ślub tego samego dnia co ja? U nas zimno było jakoś i pochmurno

Cytat:
PS zniknely mi zajady <jupi>mialam juz okropne takie krwawiaceale jadlam witaminkiz grupy B i smarowalam Flucinarem i pieknie zniknelo tylko ze kuracja trwala 3 tygodnie a wczesiej zajady sie zrobily jak na zlosc 1,5 miesiaca temu
Poza tym czuje sie przedokresowo moze dostane okres przed slubemale z moich obliczen wychodzi ze w dzien slubu haha masakra
Wiedziałam, że wyleczysz zajady!
Okres na slub? Moim zdaniem to dobra wróżba, no bo dlaczego ma być zła?
Cytat:
Pewnie!!!!! winsko i prochy to najlepsze lekarstwo.
Wiesz ja uwielbiam grzane winko i zawsze jak czuję ze cos mnie łapie wypijam winko z pomarańczą siup do łózeczka i rano jak nowo narodzona jestem.
Haniu, ja też uwielbiam grzane winko Ja w ogóle uwielbiam czerwone winko, najlepiej wytrawne
Kiedyś poszliśmy do jakiegoś lokalu z Mężem i zażyczyliśmy sobie grzane, ale z wytrawnego 10 minut musielismy przekonywać barmana, że wiemy co robimy
Cytat:
. Dokładnie. Tacy wyzej srrrraja niz dooopę maja.
Mówiłam Ci już, że Cię uwielbiam?
Stary 2007-10-16, 12:45   #4860
dorinka30
Zakorzenienie

Przestaję panować nad tematyką dzisiejszego dnia
Ale kogo nie powitałam w wątku serdecznie witam

Z ciekawszych kwestii jakie mi się udało usłyszeć, nie bezpośrednio ale pośrednio (czyli z drugich ust) był tekst" Ja to Ty taki przystojniak i kawaler i bierzesz sobie jakąś zajeżdzoną rozwódkę "

Mój Tż się postawił wówczas, powiedział że niezajeżdzoną wcale a do tego, że woli taką rozwódkę niż beznadziejną pannę , i że jak mnie zobaczą i poznają .........to im gały wypadną z orbit i takie tam inne teksty....

W każdym razie mój Tż po takich tekstach poluzował ową znajomość, a ten uprzejmy teraz bezczelnie dzwoni i pyta- Czy na wesele będzie zaproszony????????
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości