|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie lubie takie nasze letnie zjazdy. raz w roku zjezdza sie ze 20 osob i caly weekend impreza. wiecie jaka zla bylam jak w zeszlym roku przyjechac nie moglam bo szlismy z TZem na wesele w tym roku niestety nie bylo nic bo jakos nie udalo sie wszystkim zgrac.dobra,uciekam na zakupy. nie pisac za duzo albo pisac to zaczniemy III czesc
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na zdjęcia ![]() Nie ominie Cię to ![]()
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Drogie jakze moglabym Wam nie wyslac zdjec wysle i ze slubu i z wesela i z podrozy poslubnej do Egiptu
![]() Tyle czekalam na ten dzien ze nie pozwole zeby ktos mi go zmarnowal ani zadna ciotka ani beznadziejna pogoda
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i zdarzyło mi się usłyszeć od kogoś "No no no, że do takiej rodziny Ci się udało wejść... coś Ty musiała robić..." itd... A rodzina Męża nigdy nie komentowała mojego "robotniczego" pochodzenia, nigdy nie zadawała niewygodnych pytań, nikt nie pytał dlaczego ojca na slubie nie będzie - nie będzie, to znaczy, że tak ma być, a ja mam po prostu być i czuć się z nimi dobrze, jak z rodziną. Sanetko no nie rozumiem po prostu takiego jej zachowania... |
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
juz wiem dlaczego brata siostra na nas tak patrzy. na ostatnim spedzie 27 letni brat na slowa ze koniec imprezy polozyl sie na podworku na trawie i powiedzial ze nigdzie nie jedzie. dolaczyl do niego 2 brat w podobnym wieku z flaszka w rece ze stwierdzenie ze z ziemi sie lepiej pije. i tak dolaczyli sie prawie wszyscy
wiem wiem, glupie zachowanie...ale raz na jakis czas mozna sobie pzowolic, w koncu sami swoi
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moj Tz rozczulił, bo mu mówie, z epdooba mi sie slub w maju, a on na to : " Mi też, wyglądałabyś slicznie wśródk kwiatów" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sanetka nie rozumiem, że wódkę piją, czy że się na ziemię kładą? Przecież właśnie o to chodzi, aby wśród rodziny móc się powygłupiać i poszaleć, czuć się na luzie i swobodnie. |
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzma sie- przy rodiznie i przyjacielahc powinnismy sie czuc swobodnie |
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
lemoorka ale slodko
mnie sie maj podobal zawsze na slub ale jakos tak chcialam miec slub na piekna polska jesien no to przegiełam bo bede miec piekna polska chlupe
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojego Tża nie jest aż tak rodzinnie, nie ma tych całych spędów, pogawędek, śmiechów ale z czasem widzę, że moja przyszła teściowa trochę nam zazdrości tej rodzinnej atmosfery, bo Tż jej opowiada dużo o mojej rodzinie.......więc widzę, że sama stara się zmieniać- obiadki niedzielne, rodzinne.........Chyba jest zazdrosna, że u nas to norma, że moja mama tak wszystko organizuje i sama postanowiła to wprowadzić w życie..........Ale wiadomo, na siłę to nie jest to samo
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze ciotki TZ rzeczywiscie się wywyzszaja i patrza na wszystkich z góry. Całe szczęscie ze tesciowa po slubie wyluzowała i stała się bardziej przystępna. Mówi w kazdym razie juz do mnie córeczko i jest milutka i słodziutka...a na poczatku....oj cięzko było.
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co porównywać, każdy człowiek inny i każdy wyjątkowy - widać, że się stara!Hehehe, może tak się będzie starać, że w krew jej wejdzie i już nie będzie na siłe, co? I będziecie mieli na zmianę rodzinne obiadki raz tu, a raz tam Jejku, jak ja takich obiadków nie lubię Mogę się spotkać, pogadać, iść na imprezę, ale nie lubię wspólnych posiłków grupowych zdecydowanie małe spotkania preferuję ![]() Cytat:
![]() Co do Teściów, to "na zewnątrz" odbierani są jako ludzie chłodni, zdystansowani, tacy, co to się cenią, a oni z radością podtrzymują ten wiizerunek, bo "przynajmniej nikt mi nosa nie osmieli się wścibić w rodzinne sprawy", a prywatnie to ludzie serdeczni, ciepli i naprawdę cudowni - dla kogoś kto ich nie zna wydaje się być to niemożliwe... |
||
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas pokaze...
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mas zracje, wyrobi sie (chyba)Bo dla Twoich teściów jest naturalna ich pozycja i nie muszą się z tym afiszowac i jak widac sa tolerancyjni Cytat:
|
||
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się pogoda nie jest przeciez najwazniejsza w tym dniu . A tak poza tym powiem Ci że wolałabym chlupe, deszcz i wichurę niz 40 stopnowy upał, taki jaki miałam. ![]() DORINKO nie zrobiłas jeszcze awantury na poczcie??
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym maj przyszłęgo roku, ale Tz ma w maju jescze egzmainy na 5 roku no i ja się w soboty doształcam![]() Moze na jesien, tylko ja tak strasznie nie lubie jesieni ![]() jak co to 2009 i na spokojnie, na bank będizmey wtedy pracować, tlyko ja bede miec 25 lat, a TZ 26, uuu jakie będziemy "strasze" młode małzenstwo
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
*sportaddict*
|
o nie, znowu mnie troche nie było, a tu epopeja napisana
![]() witam Zuzaneczkę i Kulbit na pokładzie ;D Sonero - najważniejsze, że się świadkowa zreflektowała pewnie miała doła przez gadanie mamy i brak osoby towazyszącej i potrzebowała po prostu rozmowy ![]() Madzialenko ...? będzie mała Madzia? wirtualne ciotki już zacierają ręce ;DCytat:
![]() Kulbit - niezłe mialaś przygody ślubne, matko, nie dość, że się człowiek denerwuje sam z siebie, to jeszcze tacy się trafiają. Lemoorko - ![]() co za małpa podła, ja bym odeszła po pierwszym tekście tego typu ![]() Haniu - jesteś pewna, że wińsko i prochy to uzdrawiająca mikstura? gripex pomoże napewno, na mysl o fervexie - podobnie jak Hihi mam odruch wymiotny Ja też jestem rodzinna, lubie Wigilie itp w większym gronie węc nie ma żadnych nieprzyjemnosci
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, nie rozpatrywalam tego z tej strony, ale mysle, ze wlasnie w tym rzecz, w braku potrzeby manifestowania tego, co sie osiagnelo... Sa szczesliwi tacy jacy sa i nie musza zadzierac nosow. |
|
|
|
|
#4853 |
|
*sportaddict*
|
coś w tym jest, że pozycją i kasą najbardziej popisują się przede wszystkim nowobogaccy dorobkiewicze, którzy bardzo chcą innym w ten sposób udowodnić.
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
no nic lece sprzatac bajzel w domu
dzis idziemy do organisty i musimy skrzypaczke dorwac i cukeirki na brame![]() PS zniknely mi zajady <jupi>mialam juz okropne takie krwawiace ale jadlam witaminkiz grupy B i smarowalam Flucinarem i pieknie zniknelo tylko ze kuracja trwala 3 tygodnie a wczesiej zajady sie zrobily jak na zlosc 1,5 miesiaca temu![]() Poza tym czuje sie przedokresowo moze dostane okres przed slubem ale z moich obliczen wychodzi ze w dzien slubu haha masakra
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie!!!!! winsko i prochy to najlepsze lekarstwo
![]() . Wiesz ja uwielbiam grzane winko i zawsze jak czuję ze cos mnie łapie wypijam winko z pomarańczą siup do łózeczka i rano jak nowo narodzona jestem. Ale chyba tym razem choróbsko juz mnie dopadło na całego...no i mąz stwierdził że trzeba prochy zarzyc ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-17 o 11:13 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
SoNeRa nonoo już nie moge sie doczekac twojej recencji ze slubu
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak przygód było sporo i trochę nerwów zjadłam przed uroczystością ale jak mówię teraz się z tego śmeije i mamy co wspominać ![]() Co do rodzinnych spraw. Ja jestem bardzo samodzielną osobą od wczesnych lat młodości. Ze względu na nieciekawą sytuację rodzinną dosyć szybko musiałam się nauczyć radzić sobie sama. Chyba ma to tez wpływ na stosunki rodzinne, trudno mi prosić o pomoc, bo zawsze sama sobie ze wszystkim radziłam. Czasem bym chciała ale jakoś nie umiem...
|
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
do Madlen_18, obiecałam zdać relację z wesela "u Niedźwiedzia"w Krakowie. Otóż, ogólnie sala fajna. Z zewnątrz bardzo niepozorna, w środku ładnie, schludnie- czysto. Faktycznie, zdjęcia na stronie maja się nijak do rzeczywistości.
Jedzenie dobre i dużo. Pięć posiłków to naprawdę ogrom jedzenia, zimnej płyty malo bo i malo zjedliśmy. Ale np pasztet z zimnej płyty super- panie ponoć wszystko robią same. Kilka zastrzeżeń-czego znajomi nie wiedzieli i niemogliwiedzieć, to: -rosół, za dużo makaronu, Pani jakoś wolno nalewała i podawnaie przez cały stół, jakoś niefajnie- ja miałam troszkę zupy i zimna niestety,przeztą dużą ilość makaronu. Początkowe ciepłe dania zbyt szybko, jakieś 40 minut po lodach. Szkoda było odmawiać:/ - ogromny minus, o 2 podano nam barszcz- w szklankach. Nie było jak go wypić. Kombinowalismy z serwetkami, ale ostatecznie poczekaliśmy az ostygnie, nio i krokiet też ostygł. Bardzo dobry strogonof, dobre ciasta. Co zostaloPAnie pakowały dla gości. Ja jeszczedziś będę jeść ciacho i kurczaka z wesela Ogólnie jedzonko proste, weselne i dobre. Problem troszkę z tymi szklankami, kawa też była w szklankach:/ dla mnie to nie do przejścia. Panie miłe, czasami tyko chcialy wszystko szybkosprzątac, niepatrząc na to czy sa lub nie złożone sztućce. Ja dwa razy walczylam o talerzyk Ale sprawnie działają, soki są ciągle donoszone. Nic co zbedne nie leży na stole. O co sie poprosiło Pani szybko przynosiła. Pytałaś o ogródek, tobyłapalarnia, wszyscyvbez problemu tam chodzili. Nie wiem ilu masz gości, ale natym weselu byłook 85 i jeżeli chodzi o część gdzie się siedzi i je, to chyba więcejosobto za dużo.Miejscado tańczenia bardzo dużo. Wygodnie, jakby dwie salki mimo wszystko. Aha mnie się nie podobały kwiaty, dużo wszędzie sztucznych, na stołach wysokie stojaki z sztucznymi kwiatami, ktore ściągnęliśmy bo przeszkadzają a uroku nie dodają. Możnaby zainwestować w żywe kwiaty. Jakbyś miała jakieś pytania to na pewno odpowiem... |
|
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zimno było jakoś i pochmurno ![]() Cytat:
![]() Okres na slub? Moim zdaniem to dobra wróżba, no bo dlaczego ma być zła? Cytat:
Ja w ogóle uwielbiam czerwone winko, najlepiej wytrawne ![]() Kiedyś poszliśmy do jakiegoś lokalu z Mężem i zażyczyliśmy sobie grzane, ale z wytrawnego 10 minut musielismy przekonywać barmana, że wiemy co robimy ![]() Mówiłam Ci już, że Cię uwielbiam?
|
|||
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Przestaję panować nad tematyką dzisiejszego dnia
![]() Ale kogo nie powitałam w wątku serdecznie witam Z ciekawszych kwestii jakie mi się udało usłyszeć, nie bezpośrednio ale pośrednio (czyli z drugich ust) był tekst" Ja to Ty taki przystojniak i kawaler i bierzesz sobie jakąś zajeżdzoną rozwódkę " , i że jak mnie zobaczą i poznają .........to im gały wypadną z orbit W każdym razie mój Tż po takich tekstach poluzował ową znajomość, a ten uprzejmy teraz bezczelnie dzwoni i pyta- Czy na wesele będzie zaproszony????????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

w tym roku niestety nie bylo nic bo jakos nie udalo sie wszystkim zgrac.
albo pisac to zaczniemy III czesc

będzie mała Madzia?