|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
I ja się witam z rana, jeszcze spod kolderki, zastanawiam się czy się nie zdradzemnac jeszcze z godzinkę
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Malos a widzisz, do zwyklej zawsze szlam na czczo
kolejnym razem zrobię tak jak Ty ![]() Nie dawał bo ja jeszcze przed ciąża dostałam na to skierowanie od rodzinnego "bo i tak się przyda" Ineso o kurczę na torentach? Czy gdzies indziej? poszukamy ![]() O szok!!!!!! No ja od razu po porodzie mam zmniejszyć dawkę, ale mam w Sr wizytę to będę dopytywac:O
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie siedzę na allegro i znów mnie ubranka kuszą
z używek jest tyle świetnych że aż zal nie kupić
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 2 szpitale do wyboru w jednym jest zoo w drugim nie za 1 razem wybralam ten bez zoo i teraz tez tak zrobie bo ten drugi szpital ma bardzo zla opinnie . Polozne niemile malo sie co interesuja i jak przenosisz porod biora dopiero po 2 tyg ( moja kolezanka wlasnie tam urodzila i kazali jej przyjsc jak minie 2 tyg od terminu). Ogolnie opieka i caly personel do du...y juz wole rodzic w bólach niz dostac to znieczulenie i potem czekac na Boza laske i zainteresowanie . W tym co bd rodzic przynajmniej jest super polozne mile ordynator to juz wogole super babka bardzo pomocna . Jedyne co to wlasnie zle ze brak tego zoo no i znieczulenia podczas szycia nie daja ;/
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Grupę krwi miałam zrobiona juz dawno, odnalazłam ten wynik wiec gin nie kazał powtarzać
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie wyspalam jak nigdy
wczoraj opralam jeszcze takie okrycie biale co jest w gondoli no i dodalam wiecej proszku i pachnie dzieciem , tak slodko . Dzisiaj mue ugotowac leczo mezowi sie zachcialo , najgorsze co moze byc jak ja nienawidze tego wszystkiego kroic , smazyc i doprawiac no ale czego nie robi sie dla mezulka niech wcina i tak chudy jest
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
ZZO u mnie nie ma w żadnym z 3 szpitali w okolicy Lin gratuluję udanej wizyty szkoda, że ze zdrowiem gorzej ![]() zjadłabym leczo co do liczenia wieku ciąży, to moja ginka liczy wg skończonych... Belly mi pokazuje ciążę donoszoną 37t0d i tego się trzymam ;]
|
|
#339 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem wiem 0- jestem honorowym krwiodawca i mam legitymacje z oznaczeniem, gin powiedział, ze to wystarczy do szpitala, ale pomyslałam ze moze powinnam zrobić papier z laboratorium... Czy dać se spokój i wziąć tylko tą legitkę? Cytat:
a drzemnij się, co Ci szkodzi, niedługo nie bedzie spania
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Malos daj sobie spokój i wez legitymację. Chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi w razie potrzeby.
|
|
|
|
#341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli tak jak u mnie ![]() Cytat:
A masz zaswiadczenie o grupie? Bo z tego co wiem to tylko to jest honorowane ![]() Malos no wlasnie tesciowa i polozne w szpitalu mowili ze z ksiazeczki nie moga brac grupy krwi i trzeba miec zaswiadczenie ![]() Ale moze niektore szpitale maja inne zasady ja mialam zrobiona grupe wczesniej i tylko papier- nie zaswiadczenie z labo wiec musieli mi powtorzyc zeby papier byl. I rzeczywiscie jak bylam 2 razy w szpitalu w ciazy to zabierali tak jak karte ciazy na czas pobytu do dokumentow no i Coombsa mam robionego raz w miesiacu bo tez mam rh-
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
ZJAWA
Gdzie można wyhaczyć na necie? ☺ Też chętnie obejrzę w domowym zaciszu. Cytat:
Grupa krwi Ja miałam oznaczoną na początku ciąży. Jak masz ta legitymację honorowego dawcy to myślę że wystarczy |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za tydzień w środę musze badanie moczu zrobić i przy okazji hemoglobine i żelazo sprawdzę skoro jestem u rodziców a tu w labie to grosze kosztuje |
|
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
No ja brałam najpierw w okolicach 17 tc, potem przerwa do 25 tc i biorę do teraz ☺
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Grupa krwi
![]() Jako ze pracuje w rckik grupę krwi wyrobiłam sobie w pracy i od razu krew kartę. Mój doktor na drugiej wizycie mimo wszystko dał mi skierowanie na grupę krwi, teraz po raz drugi mam zrobić czyli będę miała grupę krwi oznaczona 4 razu Idę zaraz zjem codzienne płatki z mlekiem i chyba się zdrzemne bo maly noc uważa że to dzień i imprezuje w brzuchu :P AAAA położna ma przyjść za 2h do mnie Dziewczyny pytanie czy na fb to co piszemy jest nie widoczne dla innych prawda? Bo muszę się wygadać bo mnie ściska od środka....
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
W czwartek byłam u swojej gin, wszystko ok, dostałam skierowanie na usg za 2 tyg. No i kobitka mi uświadomiła, że mogę urodzić 10 kwietnia, jak i 5 maja i to wszystko jest w terminie a ja a zakupowej du...ie ![]() Więc się zmobilizowałam i wczoraj pokupowałam co trzeba. Wyszło 550 zł ![]() Dziś u nas wielkie smażenie pączków!
|
#349 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Spokojnie, tylko my to widzimy ☺ Cytat:
Dużo rzeczy jeszcze musisz dokupić? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- HUBI WORLD jak długo czekałyscie na wysyłkę zamówienia? Kliknęłam w sobotę i nie mam nawet żadnego maila ze jest przygotowywane do wysyłki... |
|||
|
|
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak? a to dziwnie ![]() Cytat:
No u mnie jest właśnie tak samo, dlatego rozważam szpital gdzie to znieczulenie jest... Cytat:
Ja zrobiłam sama gdy tylko dowiedziałam się o ciąży Cytat:
Nie jest tak do końca. Byłam dwa razy w szpitalu i jak raz im pokazałam książeczkę ciąży z grupą to dostałam OCHRZAN oni honorują tylko oficjalne potwierdzenie grupy.Jaka piękna dziś pogoda! czekam na wypłatę, a potem może ubiorę się ciepło i na dwór poczytać
|
||||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoo
Grupa krwi Ja musiałam robic zaraz chyba na drugich badaniach i u nas musi byc okazany oryginał Mi nie zlecił żadnych badań na następna wizyte. O ktg pytałam i mowil, ze za wcześnie FB- zablokowali mi konto bez ostrzeżenia, bo nie używałam "prawdziwego" imienia i nazwiska tylko skrótu teraz kombinuje jak to odkręcić bo mi szkoda moich wszystkich grup, do których byłam zapisana (m.in nasza) a mam tez takie, do których juz teraz sie nie dostanę z nowym kontem Nigdy nie czytałam tego regulaminu, przyznaje sie bez bicia :/ Kurczę wiecie ze mnie ten żylak zaczyna bolec...mam wrażenie, ze urósł im wiecej chodzę tym bardziej boli...chyba musze tam zajrzeć lusterkiem... A i słuchajcie, co położna to inne zdanie u mijego gina na rejestracji pracuje dziewczyna, która prowadzi swoją szkole rodzenia. No i tak miałam 15 minut do wizyty to z nia pogadałam chwile. Pytam o te herbatki laktacyjne i ona mowi, ze spokojnie od 32 tc mozna je pic wiec juz zdurnialam...i zeby juz smarować same sutki olejem kokosowym lub migdałowym...podpytajcoe proszę wasze położne o te herbaty lakatacyjne, co? Zbierzemy wsystkie info z rożnych źródeł i bedzie wiadomo w końcu
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Ha, zapomniałam się pochwalić - wczoraj dostałam to elektroniczne L4, nie muszę już jeździć raz w miesiącu do tego badziewnego miasta w którym pracuję!
Cytat:
Zawsze chociaż kawę wypiję, bo inaczej nie chce mi się wyłazić z domu...Ja miałam oznaczaną, mimo, że miałam zaświadczenie ze szpitala. Ale gin powiedział, że lepiej mieć zrobione nowe, skoro i tak oddaję krew do innych badań. Ale miałam już kiedyś sytuację, że w szpitalu nie uznali mi zaświadczenia, które mi wydali w tym samym szpitalu 11 lat wcześniej, bo powiedzieli, że to ważne tylko 10 lat. I nie umieli wytłumaczyć czemu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia to jest znak ze masz lezec
![]() pewnie bardzo boli cooo? Ja zapytam jutro na szkole rodzenia i zapytam w poniedzialek u gina u mojej poloznej
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
No kobiety w ciaży nie muszą być na czczo na morfologii
![]() Gosia |
|
|
|
#355 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
wymyślają w tych szpitalach jak nie wiem ;/ ja i tak musiałam zrobić, bo miałam robioną tylko raz po urodzeniu. gosiaczek dziwne bardzo, bo milion ludzi ma takie konta... co za dziady Zaraz spadam na podój pepco i sklepów meblowych, ;]
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Malos ja robiłam grupę krwi w pierwszej ciąży, to teraz już nie musiałam. Oryginał badania mam schowany, a do karty ciąży mam ksero wpięte - u mnie to wymóg szpitala. Dobrze wiedzieć o tej morfologii, bo ja zawsze na czczo chodziłam, czasem tylko łyczka wody zrobiłam bo myślałam, że nic nie można
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ineso mi tez dietetyk kazała jeść skorupki jaj ale swojskich to najlepsze zródło wapnia. I są polane wrzątkiem zanim sie he zmieli. Salmonella to od surowego jaja a nie od skorupy.
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez miałam grupę krwi w książeczce dawcy i gin mówił ze robić nie musze. Z tym ze ja mam rh- i koszt badania przeciwciał jest taki sam jak koszt badania krwi a przy krwi od razu robią przeciwciała wiec sobie zrobiłam raz jeszcze. W sumie książeczkę na inne nazwisko mam więc teraz się stresować nie musze
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak będę teraz w luxmedzie to poproszę o skierowanie. |
|
|
|
|
#360 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę jeszcze zapytam konkretnie gina albo zadzwonię do szpitala, w którym chce rodzić, bo widzę ze każda inną wersje słyszała z tym zaświadczeniem... ![]() Cytat:
Jeszcze dopytam w razie czego Cytat:
Oczywiście, bo fejsbuk wymaga prawdziwych danych, bo chce wiedzieć wszystko o wszystkich... Chamstwo zwykłe! Teraz bedą chcieli od Ciebie skan dwóch dokumentów potwierdzających, ze to Ty np dowód osobisty lub wyciąg z banku.... I dopiero sie zastanowią czy Cie wziąć z powrotem. Masakra jak dla mnie wyłudzanie danych w bardzo niefajny sposób...Cytat:
Ja tam zawsze lekkie śniadanko i kawę sobie dam ️ bo na czczo to glukoza i te wątrobowe wszystkie to na pewno, ale morfologia? Niee, nie trzeba ![]() Chyba zrobię ten oryginał grupy krwi, przyda sie na następne ciąże tak jak Tobie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

kolejnym razem zrobię tak jak Ty 

z używek jest tyle świetnych że aż zal nie kupić 

szkoda, że ze zdrowiem gorzej 
jestem honorowym krwiodawca i mam legitymacje z oznaczeniem, gin powiedział, ze to wystarczy do szpitala, ale pomyslałam ze moze powinnam zrobić papier z laboratorium... Czy dać se spokój i wziąć tylko tą legitkę?
a drzemnij się, co Ci szkodzi, niedługo nie bedzie spania 

u mijego gina na rejestracji pracuje dziewczyna, która prowadzi swoją szkole rodzenia. No i tak miałam 15 minut do wizyty to z nia pogadałam chwile. Pytam o te herbatki laktacyjne i ona mowi, ze spokojnie od 32 tc mozna je pic
wiec juz zdurnialam...i zeby juz smarować same sutki olejem kokosowym lub migdałowym...podpytajcoe proszę wasze położne o te herbaty lakatacyjne, co? Zbierzemy wsystkie info z rożnych źródeł i bedzie wiadomo w końcu 
wyłudzanie danych w bardzo niefajny sposób...
️ bo na czczo to glukoza i te wątrobowe wszystkie to na pewno, ale morfologia? Niee, nie trzeba