Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 12:40   #271
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
W Domu tez rośnie. Ale przed USG ważyli mnie w jednym gabinecie, zakładając kartę ciąży w drugim i mam różnicę. Wczoraj w jeansach, bez butów 87.
Mnie zwazyli z pełnym pęcherzem i w ciuchach.. .
Stary 2016-02-09, 12:41   #272
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki w ten piękny i słoneczny dzień (przynajmniej u mnie). Noc słaba bo gdzieś z tyłu głowy ciągle myśl, że dziś USG prenatalne i czy wszystko będzie dobrze. Teraz siedzę w pracy jak na szpilkach i czekam na 12.00 na męża żeby pojechać na te badania. Trzymajcie kciuki za mnie !!

trzymam mocno kochana i daj znać jak po wizycie
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:41   #273
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Boze ale sie zeschizowalam.... Przyjeżdża do nas do firmy catering i od jakiegoś czasu kupie sobie soczek jabłkowy lub jabłkowo rabarbowy i tak sobie dzisiaj siedzę... Wypiłam cała butelkę przed chwila 500ml i mysle... Jaka to ma zawartość faktycznie zdrowotna patrze na butelkę a tam ze niepasteryzowany.... masakra nie wypiłam ich mega duzo ale zawsze
Z sokami to nie to samo co z nabiałem spokojnie, te niepasteryzowane maja swoje terminy rzydatnosci zazwyczaj ok 24h i tego sie trzeba trzymać. Ja soki robie w domu sama z wyciskarki , stoja w lodowce i pije je przez 4dni ok - niepasteryzowane. Tylko z wyciskarki maja dłuższy czas przydatności niż z sokowirówki. Wczoraj czytałam że dla kobiet w ciąży sa bardzo zdrowe soki z kiszonych buraków , ale to chyba zbyt wiele nawet jak dla mnie...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:44   #274
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Dziś o 12:00 mam wizytę u gin. prowadzącej na NFZ więc pewnie w końcu założą mi kartę ciążową

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Ja mam za sobą ciężką noc, nie mogłam spać.
bidulka ...

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja po genetycznym. Wszystko super z maluchami
Pochwal się jakaś fotką i Super że wszystko dobrze
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-09, 12:45   #275
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
W Domu tez rośnie. Ale przed USG ważyli mnie w jednym gabinecie, zakładając kartę ciąży w drugim i mam różnicę. Wczoraj w jeansach, bez butów 87.
Ja to się ważę na golasa i rano
Stary 2016-02-09, 12:48   #276
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
To mamy podobna wagę
Ciążę zaczęłam z 80. Dziś 83 - ale te 83 teraz trzymam od ponad 2 tyg i mam nadzieję że jeszcze się utrzyma do następnego ważenia u dietetyczki
No może 0,5 - mama już nagotowala obiad na cały tydzień a nie pogardze pysznymi gołąbkami😍
Zazdroszcze , u mnie w domu tylko ja jem gołąbki ani mój men ani babcia nie przepadają. Teraz nie mam siły gotować a ogólnie dla jednej os brudzić pół kuchni to mi sie nie chce. Kupiłam wczoraj w sklepie sprzedaja teraz jedzenie pakowane hermetycznie robione przez os. niepełnosprawne - niby. Kupiłam wczoraj jedno op 0,5kg 6 mslutkich szt. zjadłam na pół z mamą . Dało radę zjeść ale to nie to co oczekuje po domowych gołąbkach. Ehhh pozostaje mi dalej marzyć.
Stary 2016-02-09, 12:49   #277
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dlatego ja zjadłam wczoraj pizze hehehe
Też u mnie wczoraj byłą pizza :P dziś są pierogi ruskie
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 12:49   #278
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie ile czasu ma ZUS na wysłanie kasy z l4? od 19 grudnia moje l4 przejął ZUS... Za chwilę będą mieli 2 miesiące do tyłu zaległości.
O matko nie strasz bo ja też czekam na kase z ZUSu! z tym że za styczeń. Strasznie mnie odrzucają takie urzędowe załatwienia!
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:51   #279
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja z ,,rana,, tak miedzy 10-12 po pierwszej toalecie ale w ciuchach, takich domowych znaczy dresy i koszukla.
Stary 2016-02-09, 12:57   #280
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem -3kg, co śmieszniejsze zdążyłam przytyć 1,2 i znowu spadło

Nie no, muszę znaleźć Bavarie!

Baaardzo dużo kobiet chudnie w pierwszym trymestrze Jeśli wyniki masz prawidłowe, maluch rozwija się prawidłowo to się nie ma co przejmować Nadrobisz potem

A w domu też się ważysz? Takie mało miarodajne ważenie się w ciuchach i ciągle na innej wadze Moja koleżanka z pracy mi ufa i pyta ile aktualnie ważę

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Też mi się tak wydaję

Kurcze, aż tak Mi po 20 stycznia zus przejął wypłacanie i jestem ciekawa kiedy dostanę pieniądze. Teraz dostanę za 3 tygodnie, bo na tyle dostałam zwolnienie. Może przedzwoń?
Jadę im czas do końca lutego... potem moja cierpliwość się skończy

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
O matko nie strasz bo ja też czekam na kase z ZUSu! z tym że za styczeń. Strasznie mnie odrzucają takie urzędowe załatwienia!
Masakra, u mnie taksa sytuacja, że aż tak nie mam wyliczone od wypłaty do wypłaty więc cierpliwie czekam ale jeśli ktoś tak żyje to co ma zrobić? Nie jeść? dziecku jedzenia nie dać czy nie zapłacić za prąd

U mnie max 2kg na+

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:57   #281
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja też, i po toalecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 12:59   #282
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jadę im czas do końca lutego... potem moja cierpliwość się skończy

Masakra, u mnie taksa sytuacja, że aż tak nie mam wyliczone od wypłaty do wypłaty więc cierpliwie czekam ale jeśli ktoś tak żyje to co ma zrobić? Nie jeść? dziecku jedzenia nie dać czy nie zapłacić za prąd

U mnie max 2kg na+
Masakra

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja też, i po toalecie
To też
Stary 2016-02-09, 13:01   #283
Piernik Torunski
Zakorzenienie

kasia_ruda ogromnie się cieszę, że jesteś po badaniach i że wyszły prawidłowo
ciekawe czy się sprawdzi płeć, którą podejrzałaś..

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

napisałam, że regulaminy się kopiuje z pozostałych klubów, za każdym razem jak się go tworzy to każda kobietka coś innego wymyśli
nie będe się z Tobą kłócić, nie zamierzam nawet i nie o to mi chodziło
nie mam zielonego pojęcia jak mogłaś zostać usunięta z Klubu, nie miałam nawet takiego zamysłu może coś źle kliknęłam, nie wiem
wysyłam oczywiście ponowne

i nie tworze żadnego kółka nie rozumiem po co miałabym to robić
ja też nie zamierzam się z Tobą kłócić.. jesteśmy tu po to , żeby się wspierać nawzajem i towarzyszyć w oczekiwaniu..dlatego zdziwiła mnie Twoja uwaga , że jesteś rozczarowana moim zachowaniem i się do niej odniosłam..nadal nie napisałaś o co Ci dokładnie chodziło i ja zupełnie tego nie rozumiem.. dlatego proszę raz jeszcze, napisz co Cię rozczarowało..
Ty zarządzasz klubem i tylko Ty mogłaś zablokować mój dostęp do niego..być może niecelowo , choć to chyba słabe wytłumaczenie..nie wnikam

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Robicie niepotrzebne spięcia i po co to?
Proszę was, nie psujcie atmosfery. Tak samo Piernik i tak samo agus.
To tylko klub
Jak tak dalej pojdzie to sama sie odejde bo strasznie mnie dołują takie sytuacje.
Po prostu warto inaczej napisac regulamin bo ewidentnie został zle zrozumiany i tyle.
ale czym ja psuję atmosferę? tym, że chciałabym się dowiedzieć co zrobiłam że zostałam wyrzucona z klubu lub że chciałabym wyjasnić czym rozczarowałam Agus? robię to po to aby własnie oczyścić atmosferę.. wczoraj parę z dziewczyn pisało swoje uwagi na temat regulaminu klubu, ja sprawę przemilczałam, a nagle czytam drukowanymi literami, że kogoś rozczarowałam.. jeśli tak jest to chce wiedzieć kogo i czym uraziłam..

z innej beczki - dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z odpowiedzią dotyczącą moich wyników testu pappa - i jesli któras z was będzie w sytuacji że uzyskacie wyniki w jednostce UI/l to ich się nie odnosi do norm, wyników testu pappa nie interpretuje się samych, jedynie bardzo mocno przekroczone wartości (do kilkuset jednosteK) mogą budzić niepokój..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:04   #284
aniula83
Rozeznanie

Jejku waga ja to nie wiem chyba do końca ciąży to jak soń będe wyglądała ja 11 .01 ważyłam 63,800 i na ostatniej wizycie 29.01 jak mi karte załadali ważyłam 66 juz też w ciuchach i martwie się ze według mnie to bardzo szybko przybieram na wadze nie mam wagi cholerka u siebie ale chyba zaraz sobie ją zamówie na allegro bo aż sie zaczynam bać ...
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-09, 13:06   #285
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Nie, bo to urządzenie reguluje siłę zasysania. Zobacz sobie w necie filmiki, tam jest super wyjaśnione, jak to działa. Ja jestem wielką fanką, u dzieci to strasznie ważne, żeby odciagac katar, bo od zalegającego momentalnie idzie np zapalenie ucha. A to straszny ból dla dziecka. Mojej siostry trzyletnia córka co katar kończyła z antybiotykiem na ucho. W końcu uległa mojej namowie, kupiła katarek i od tej pory ani razu nie miała powikłania.
Właśnie popatrzyłam sobie na filmiki i faktycznie wcale mocno nie zasysa.

Cytat:

Baaardzo dużo kobiet chudnie w pierwszym trymestrze Jeśli wyniki masz prawidłowe, maluch rozwija się prawidłowo to się nie ma co przejmować Nadrobisz potem

Kurcze, aż tak Mi po 20 stycznia zus przejął wypłacanie i jestem ciekawa kiedy dostanę pieniądze. Teraz dostanę za 3 tygodnie, bo na tyle dostałam zwolnienie. Może przedzwoń?
Wyniki wszystkie miałam dobre. Gin mówiła, że z maluchem wszystko dobrze. W takim razie nie będę aż tak się martwić.

A mam takie pytanie odnośnie zus i l4. Zwolnienie zaczęłam od 11.01. i po tych 30 dniach jak miną to zus przejmie wypłacanie tak? Wtedy dostanę część wynagrodzenia w pod koniec lutego od pracodawcy a część z zusu? Dobrze to rozumiem?
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:08   #286
aniula83
Rozeznanie

Jejciu iszecie o tym szumisiu ,szczerze raczej tego nie będe kupowałą dla mnie to strata kasy ale to moje zdanie , co do Katarka pierwszy raz o czymś takim słysze ,ja uzywałam NoseFrida i w zupełności mi to starczyło , póżniej staralam sie uczyć synusia wydmuchiwać katar to najbezpieczniejszy sposób ,kiedys tego nie było i też żyło sie dobrze.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-09, 13:13   #287
Talantea
Zakorzenienie

Piernik Torunski

Chodziło mi tylko o nie rozwlekanie tej sprawy. Juz nie bede sie w tym temacie odzywała

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:13   #288
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie odnośnie zus i l4. Zwolnienie zaczęłam od 11.01. i po tych 30 dniach jak miną to zus przejmie wypłacanie tak? Wtedy dostanę część wynagrodzenia w pod koniec lutego od pracodawcy a część z zusu? Dobrze to rozumiem?
Ja się kompletnie na tym nie znam Chce u siebie 15.02 podejść do kadr, bo i tak będę w szpitalu u gina. Wiem tylko, że po 33 dniach zus przejmuje.
Stary 2016-02-09, 13:19   #289
Kasmina
Rozeznanie

Dobrze że nie tylko mnie swędzi skóra- w grupie raźniej

O szumisiach słyszałam, ale nie wiem czy warto- drogie są
Frida i Katarek to dla mnie póki co czarna magia- chyba będę nadrabiała na l4 (JESTEM W SZOKU ŻE TO PODŁĄCZA SIĘ DO ODKURZACZA!!!)
Laktator chyba kupię, ale ręczny póki co

Nie wiem jak to ogarnę
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:24   #290
Piernik Torunski
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś z Was ogarnia temat tego co dozwolone i niedozw. w ciąży jeśli chodzi o pielęgnację? przestałam stosować serum z kwasem migdałowym 10% bo gdzieś chyba wpadło mi w oczy, że w ciąży się nie powinno, ale może któraś z Was ma jakieś inform. na ten temat?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:25   #291
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Ja jestem -3kg, co śmieszniejsze zdążyłam przytyć 1,2 i znowu spadło

Nie no, muszę znaleźć Bavarie!

A w domu też się ważysz? Takie mało miarodajne ważenie się w ciuchach i ciągle na innej wadze Moja koleżanka z pracy mi ufa i pyta ile aktualnie ważę

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Też mi się tak wydaję

To lepiej chyba zadzwonić do zakładu pracy - dodzwonienie się do ZUS graniczy z cudem. Czasem muszę w pracy zadzwonić i wiszę na słuchawce po 30 min (oczywiście melodyjka i licznik bije), po czym i tak mnie rozłącza albo łączy z panią, która nie wie i każe dzwonić do kogo innego nienawidzę ZUS-u.

U mnie w pracy cały czas wypłaca mi kasę pracodawca, a potem rozliczają się z ZUSem. Są chyba jakieś regulacje odnośnie tego, ile firma zatrudnia osób, ale kompletnie się na tym nie znam. Afryga mi coś kiedyś tłumaczyła, ale już jej u nas nie ma ... Może priv do niej? Albo zapytać w kadrach
Stary 2016-02-09, 13:50   #292
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was ogarnia temat tego co dozwolone i niedozw. w ciąży jeśli chodzi o pielęgnację? przestałam stosować serum z kwasem migdałowym 10% bo gdzieś chyba wpadło mi w oczy, że w ciąży się nie powinno, ale może któraś z Was ma jakieś inform. na ten temat?
Czytałam mądry artykuł ostatnio na ten temat. Jak poszukam to wkleję

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
To lepiej chyba zadzwonić do zakładu pracy - dodzwonienie się do ZUS graniczy z cudem. Czasem muszę w pracy zadzwonić i wiszę na słuchawce po 30 min (oczywiście melodyjka i licznik bije), po czym i tak mnie rozłącza albo łączy z panią, która nie wie i każe dzwonić do kogo innego nienawidzę ZUS-u.

U mnie w pracy cały czas wypłaca mi kasę pracodawca, a potem rozliczają się z ZUSem. Są chyba jakieś regulacje odnośnie tego, ile firma zatrudnia osób, ale kompletnie się na tym nie znam. Afryga mi coś kiedyś tłumaczyła, ale już jej u nas nie ma ... Może priv do niej? Albo zapytać w kadrach
Raz kiedyś do zusu dzwoniłam i sobie zamówiłam konsultanta na dzień kolejny, by do mnie zadzwonił

Fajnie masz w pracy, może u mnie też tak wygląda
Stary 2016-02-09, 13:56   #293
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

My juz po wizycie wszysyko ok. Przeziernosc 1.7, dzidzia ma 6.77 cm i mamy 12 tydzien.

Co do wagi ja mam 55 kg na razie także +1kg od poczatku.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:57   #294
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
My juz po wizycie wszysyko ok. Przeziernosc 1.7, dzidzia ma 6.77 cm i mamy 12 tydzien.

super

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 13:59   #295
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam!
http://www.feminasum.pl/artykuly/cia...-czego-unikac/
http://www.feminasum.pl/artykuly/cia...wasy-i-filtry/
Stary 2016-02-09, 14:02   #296
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:

Brawo

Tija, to ciekawe z tym konsultantem. Jak wrócę do pracy, nie omieszkam skorzystać :P Swoją drogą ciekawe czemu nigdy nie wpadłam na tę opcję, ba, nikt w pracy u mnie na to nie wpadł
Stary 2016-02-09, 14:03   #297
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo

Tija, to ciekawe z tym konsultantem. Jak wrócę do pracy, nie omieszkam skorzystać :P Swoją drogą ciekawe czemu nigdy nie wpadłam na tę opcję, ba, nikt w pracy u mnie na to nie wpadł
Ja nie miałam o tym pojęcia Zadzwoniłam, muzyki posłuchałam i w pewnym momencie była opcja z tym konsultantem. Na drugi dzień pani zadzwoniła
Stary 2016-02-09, 14:03   #298
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nie wiecie ile czasu ma ZUS na wysłanie kasy z l4? od 19 grudnia moje l4 przejął ZUS... Za chwilę będą mieli 2 miesiące do tyłu zaległości.
Mi pierwsza wypłata tez przyszła z opóźnieniem. Potem dostałam razem z zaległym

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:05   #299
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Jak juz powiem w pracy prawdopodobnie po jutrzejszym badaniu to tez zapytam księgowych bo strasznie mnie nurtuje jak to z tymi wypłatami bedzie. Szkoda ze dostałam podwyżkę dopiero od tego miesiąca bo jak biorą średnia z 12 to niewiele mi to zmieni

Dziewczyny czy te odczuwacie takie szybsze bicie serca w ciagu dnia? Jak spokojnie siedzicie? Czytałam ze to niby jest normalne w ciazy ale troche niepokojące....
Do wyliczania L4 i macierzyńskiego bierze się średnią z ostatnich 12 miesięcy. Niestety powoduje to, że jesli w ostatnim roku byłaś na zwolnieniu z jakiegos powodu i dostawałaś 80% wynagrodzenia, to też wpływa na ostateczną kwotę macierzyńskiego teraz.

Cytat:
Ja po genetycznym. Wszystko super z maluchami

Cytat:

A jak to jest z dodatkami specjalnymi? Mam je ozusowane itp.
Nie wiem o jakich dodatkach mówisz, ale jeśli są wypłacane niezależnie od tego, czy przepracowałaś cały miesiąc, czy byłaś w tym czasie na L4, to nie będą Ci się wliczały. Ale w tym wypadku tylko zgaduję, bo nie bardzo mam pojęcie co to za dodatki

Cytat:

hehe, u mnie kumpela mówi ''kuciapa'' :P

Czuję czasem szybsze bicie serca ot tak sobie. A jeszcze bardziej (co już w ogóle jest naturalne), jak się zmęczę. Wczoraj weszłam po schodach (III piętro) i zanim się rozebrałam, to musiałam usiąść i odpocząć
A co do wypłaty, to też jestem zawiedziona. Tną mi cały czas wypłatę, bo na L4 też biorą śrędnią z 12 miesięcy. Dostałam podwyżkę, ale we wrześniu I nie jest ona wpisana do umowy, tylko po prostu ją dostaję (wpływa mi normalnie na konto). Koleżanka z pracy, która urodziła w zeszłym roku, powiedziała mi, że normalnie jej tę ''nieoficjalną" podwyżkę wliczają. Boję się grypy, nie chce mi się rano wstawać, ale chyba wrócę do pracy choćby na 3 miesiące, żeby sobie tyci średnią podwyższyć. A przynajmniej spróbuję ... Tymbardziej, że wiem, że będę mieć względny luz (wiem jak miałam w pierwszej ciąży), jedyne, co jest męczące, to godzinny dojazd i wstawanie przed 6 ... A teraz wstaję o 10:00
Ja się bardzo szybko męczę od jakiegoś czasu, nawet stojąc w tramwaju jak wracam do domu, dziwne uczucie. A na wizycie dziś mi zmierzyli ciśnienie: 90/55

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Podobno to, czy premia jest uwzględniana w L4 w ciąży zależy od zapisów wewnątrz firmowych, właśnie czekam na maila odnośnie wynagrodzeń w mojej firmie aby się upewnić, ale do tej pory byłam przekonana, że jeśli premie mam normalnie na paskach płacowych i one opodatkowane to powinny się liczyć skoro ma być "średnia z ostatnich 12stu mcy"
Tak, zapis w regulaminie wynagradzania ma tu b. duże znaczenie. Natomiast i tak nadrzędne są przepisy :/

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Zresztą podobno kefir czy kapusta kiszona mają więcej alkoholu niż Lech Free ale dla mnie te 0,5% to jednak alkohol a na kapuście nie piszą o tym
ale mnie rozbawiłaś

Cytat:
Co do pogrubionego - serio? A skąd niby? Jedyne zachcianki jakie mam (ale w stopniu umiarkowanym), to kwaśne właśnie typu kiszona kapusta. No i to piwsko, ale to synuś chyba ma akurat po tatusiu
O "ukrytym" alkoholu mozna np. tu przeczytać: http://www.nowiny.pl/junior-nowinki/...y-alkohol.html

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
z innej beczki - dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z odpowiedzią dotyczącą moich wyników testu pappa - i jesli któras z was będzie w sytuacji że uzyskacie wyniki w jednostce UI/l to ich się nie odnosi do norm, wyników testu pappa nie interpretuje się samych, jedynie bardzo mocno przekroczone wartości (do kilkuset jednosteK) mogą budzić niepokój..
Jak to się ma do Twoich wyników

Ja mam -3kg, bo jak mnie dziś ważyli na wizycie to wyszło 72, a w grudniu było 75. Muszę sobie wagę na stałe do łazienki przenieść i kontrolować wagę.

Byłam na wizycie kontrolnej pierwszy raz na NFZ u swojej gin, któraś z Was pisała o bakteriach w moczu: ja tez miałam, ale poza tym wszystkie wyniki ok, nic mnie nie piecze, nie swędzi itd. i gin stwierdziła, że to taka infekcja - nie-infekcja i przepisała Monural (pierwszy raz się z tym spotkałam). Mam wypić rozpuszczoną zawartość saszetki 2 godz. po kolacji, a za 2 tyg. najpóźniej powtórzyć badanie moczu. Ciekawe, czy faktycznie pomoże

Co macie dziś na obiad? Bo mnie naszło na filety za kurczaka zapiekane pod mozarellą na porach
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:05   #300
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

Brawooo
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości