|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
[B]Asia [\B]powodzenia miłego wyjazdu ^^
[B]Ines[\B] też myślę że konowal. Ale jak z płcią się mylą to co ? |
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zewnątrz miałam zwykłe szwy (znaczy na nacięciu), a w środku rozpuszczalne. Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u nas tak było. Może teraz jest już inaczej, bo się zmienił ordynator, muszę gina zapytać. A rodziłam nie tak dawno temu, bo niecałe 3,5 roku temu.
|
|
|
|
|
#453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dokładnie, mama mi dziś powiedziała, że oszalałam, że mam tyle na 0-3 mce..więc ja jej na to, że ma się nie martwić, jakoś przeżyję to, że Miki ubierze coś jeden raz! ![]() Boli... więc ogólnie super... mnie najbardziej kopy w pęcherz bolą jak siedzę... a co do Mikiego...nie odwrócił się niestety, no ale... u mnie marne szanse na SN Cytat:
Kalpana może się zmieniło a co do czuca, no coś tam powinnaś czuć, że robią, ale nie każde wkłucie...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-09 o 16:23 |
||
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
NetaC ja na Twoim miejscu bym takie sprawy teraz załatwila, jak tylko zaszłam w ciaze i mialam wiecej czasu to od razu zmienilam prawko, a tym bardziej że dowod jest najwazniejszym dokumentem, a druga sprawa to taka ze nie wyobrazam sobie jezdzic sama z malenkim dzieckiem po urzedach. i tak bedzie sporo zalatwiania po urodzeniu, ale mam nadzieje ze TŻ bedzie mial wolne i bedzie lżej we dwoje
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawo jazdy i dowodu rejestracyjnego nie wymienilam bo muszę to zrobić u siebie w rodzinnych stronach a to 200 km i ciężko tak się wybrać no i teraz też mamy inne wydatki. Narazie nie muszę więc nie wymieniam :P |
|
|
|
|
#456 |
|
Winter is coming
|
ja się zgadzam z dziewczynami, wymień dowód Neta, przecież to za darmo jest... z prawkiem to nie ma się co tak spieszyć hehe, ja wymieniałam, bo i tak mi się akurat po ślubie kończyła ważność, no i ja dużo jeżdżę. Ale gdyby nie to, to pewnie bym się mocno nie spieszyła.
Wymiana prawka i dowodu rejestracyjnego zajęła mi 2 dni, kocham mój wydział komunikacji to jakaś masakra była.Ja mam podwójne nazwisko, a po ślubie zmieniałam dane, gdzie się tylko da, żeby nie było problemów. teściowa wpadła i mi okna umyła
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 16:33 |
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
To tummi tub to wiadro... ja bym się bała w wiaderka kąpać niemowlę moje pierwsze dziecko. Brrrr
Chyba pozostaje ta malutka wanna z Ikey. No Masz rację chyba zrobię to w tym tygodniu. Przeżyje jakoś to zdjęcie już... Mnie mały kopie Ale delikatnie w brzuch a oszczędza wszystkie narządy wewnętrzne. Póki co mam z nim bardzo dobrze. Mąż mi zajrzał przez ramię i mówi że ja mu mam szwów nie pokazywać ani nic nie mówić bo zwymiotuje. Ja nie wiem jak ok ten poród przeżyje xd |
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Osttanio na SR polozne mówiły że nacinaja krocze na skurczu.. ciekawe czy to taka bezbolesna metoda, a pewnie to juz i tak wszystko bede miała w
|
#459 |
|
Matka Smoka
|
kejka - ale stopień referencyjności odnosi się chyba do opieki neonatologicznej a nie do całokształtu na położnictwie. Przynajmniej tak jest u nas.
A szwy może ściągnąć też chyba położna środowiskowa. Neta - no z płcią to trochę inaczej. Porządny lekarz, jak nie będzie 100% pewny to to powie - a to co widzi zależy też od ułożenia dziecka. Ten do którego ja chodzę - nie miał wątpliwości już na pierwszym usg. Znam dużo osób, które u niego robiły badania i u nikogo się nie pomylił - co najwyżej na pierwszym mówił, że nie daje gwarancji. |
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Ineso dzięki za namiary na sklep
Happy Girl o to szybciutko zamówienie przyszło, ja wzięłam wysyłkę poleconym ekonomicznym, bo nie chcialam przepłacać wiec nie spodziewam sie ze dojdzie w dwa dni, ale ze sklepu mogliby cokolwiek napisać ale cudowności mama nakupiła dla małej księzniczki Asia ale fajny maleńki brzuszek tez się chwalę moją siatą ciuchów za dwie dychy, narzekałam na brak body z krótkim rękawkiem, wiec juz mam pod dostatkiem, przy tej ilosci ciuchów będę mogła prac raz w tygodniu ![]() jeszcze kocyk z puchatkiem się trafił i króliczek też za 1 zł ![]() i wszystkie foty do góry nogami , ale nie chce mi sie już zmieniać
Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-09 o 16:37 |
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
lucy ale łupy
![]() najbardziej mi się podoba ten śpioch w gwiazdki i ten obok ze słonikiem dziewczyny, czy któraś wie jak zrobić pompon z tiulu, żeby ten tiul był tak ładnie powyginany jak na zdjęciu? klik
|
#463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja robię sałatkę z brokułem Cytat:
słodkości Cytat:
kurcze ja tez powinnam zmienić dokumenty, a konkretniej adres zameldowania, ale odwlekam w czasie, bo gruba jestem ![]() Asia Po ślicznie rośniecie Tabaska u mnie jest tylko gaz, ale to tyle co nic... Poleżałam godzinkę i 3 strony do nadrabiania
|
|||
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nacinaja na skurczu i to akurat nic a nic nie boli. Spokojnie ja nie wiem kiedy mnie nacieli. Dopiero jak mnie Szyc chciała po porodzie to doszło do mnie ze bylam nacinana |
|
|
|
|
#465 |
|
Matka Smoka
|
lucy - kocyk z puchatkiem boski!
Mam wyniki: tarczyca ok, hemoglobina 11,9, hematokryt 35,10 |
|
|
|
#466 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo zobaczymy ja ufam ze będzie wszystko dobrze i się obejdzie bez problemowo bez tych badań. Cytat:
Nie wiem jakoś się boję jak jak fo wymyje jak tam tak mało miejsca w tym wiaderku. A wiecie ja mam dobre wspomnienia z kurierami. Zawsze dzwonili najpierw czasem nawet jeździli na dwa razy. Jedynie z kurierami ze sklepów meblowych mam zle wspomnienia. Czeka się na nich tyle są drodzy i mebli nie wniosa postawia pod domem i sobie radz. Zrobię to zdjęcie do dowodu. Akurat u mnie tylko o zdjęcie chodzi bo mam urząd miasta za sąsiada i po dowód mogę iść w kapciach. |
||
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://naszebiale-m.blogspot.com/201...kurs-nr-1.html ale nie wyszły takie powykręcane jak na Twoim zdjęciu, może to od rodzaju tiulu zależy? |
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#469 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
wywaliłam pół zamówienia na gemini, bo teściowa pracuje w szpitalu i mi wszystkie rzeczy apteczne ogarnie
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest apteka co zamaiwa leki przez Internet nie droga. W mieście. I znajome tam pracują chyba sobie zamowie to co wy i nich.
A tu leki wszystkie to na co zamawiacie. Do pielęgnacji pępka u noworodka i miejsc intymnych.? I na ranę po porodzie tak.? Czy coś jeszcze jest potrzebne.? Mleko matki tez tylko w aptece się zamawia.? Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-09 o 17:00 |
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
lucy111 cuda
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Do pielegnacji pepka sa takie specjalne waciki spirytusowe
. Do mycia miejsc intymnych nie stosowalam nic czysta wode a tak wogole przez 2 tyg nie dotykalam sie tam tylko prycznicem czyscilam balam sie tam dotknac potem jak sie zagoilo to normalny plyn ... ale mnie dziec napiera na dol az nie moge sie ruszyc .
|
#473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kocyk śliczny, szkoda, że akryl a nie bawełna, ale za złotówkę nie marudzę ![]() Cytat:
![]() u mnie udało się z termometrem bo ciotka pracuje w aptece i ma załatwić po hurtowej cenie aż sama się zdziwiłam, że udało się takie cuda znaleźc tak późno, dostaw się boje, tym bardziej że to wszystko w koszach leży i ciężko się dopchac bo babki aż łokciami sie rozpychają |
||
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
A teraz w biedronce nie maja byc dwa termometry .?
|
|
|
|
#475 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() do pępka to octenicośtam chyba nie? a na ranę można tantum rosa. Puściłam zamówienie na dozie, bo ceny takie same, a chociaż dostawa za darmo. A termometr wyczaiłam i tak gdzieś indziej taniej niż na gemini.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 17:30 |
|
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w starym wątku dziewczyny wrzucały listy zamówień z apteki, spróbuj sobie wyszukać mleka typu bebilon, bebiko etc. jest w aptekach ale też w marketach polecam stronkę http://www.mlekoipieluszki.pl/ możesz tu sobie sprawdzić gdzie aktualnie najtaniej dorwać mleko i pampersy |
|
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
O dzięki
![]() A w biedrze za 79 zl termometr na podczerwień i bezdotykowy. |
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
coś ma byc, ale cena wcale nie jakaś super atrakcyjna wiec uważam, ze lepiej dodac te 20 zł i kupić sprawdzony microlife
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszy raz ktoś mnie przepuścił w kolejce. Byliśmy w ludlu i kupowałam tylko piżamkę dla chrześniaczki. Grzecznie ustałam w kolejce, przede mną było 5 osób. Kobitka zaraz przede mną zauwazyła brzuch i od razu kazala przehść przed siebie i stwierdziła, ze od razu powinnam iść na poczatek kolejku, bo to nie powinno tak być, ze ciężarna musi stać w kolejce, jeszcze z jedną rzeczą. Odpowiedziałam jej, że rzadko się zdarza, żeby ktoś przepuścił, ze krzywo patrzą jak się o to prosi. No i ta kobitka jak tylko zobaczyła, że ktoś odchodził od kasy zawołała do kasjerku, zeby najpirerw mnie skasowała, bo ja w ciąży. Reszta kobitek z kolejki niby przytaknęła ale dziwnie spojrzały, tylko ta, którą juz zaczęła kasować przeprosiła, że nie zauważyła brzuszka i dodała, ze ona doskonale wie jak głupio prosić o przepuszczenie, ze względu na różne reakcje, sama dobrze wie, bo niedawno była w ciąży. Podziękowałam jeszcze raz ale dwie najchętniej zabiłyby mnie wzrokiem. Oglądałam tez te staniki do karmienia ale w końcu nie wzięłam, a teraz żałuję. Jeszcz jak je oglądałam to podeszła jakaś babka i zaczęła gadać, że na kogo oni takie wielkie robią, moja pierwsza myśl- "ma mnie" Z zakupów cały czas zostały mi.koszule i klapki do szpitala, zamówienie z gemini, pieluchy i chusteczki nawilżane, no i cholerny wózek. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-02-09 o 17:43 |
||
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
Sol fizjologiczna jest do noska
Ci do kapci szpitalnych, to bylo o tym na ostatnim SR u mnie, ze lepiej kupić takie klapki plastigowe/gumowe, są lepsze w utrzymaniu w czystości gdy np. wody odchodzą i cieknie po nogach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Na zewnątrz miałam zwykłe szwy (znaczy na nacięciu), a w środku rozpuszczalne. Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u nas tak było. Może teraz jest już inaczej, bo się zmienił ordynator, muszę gina zapytać. A rodziłam nie tak dawno temu, bo niecałe 3,5 roku temu.

mnie najbardziej kopy w pęcherz bolą jak siedzę...
a co do Mikiego...nie odwrócił się niestety, no ale... u mnie marne szanse na SN 
a co do czuca, no coś tam powinnaś czuć, że robią, ale nie każde wkłucie...