Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 09:49   #361
justyna_fli
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Gratuluje wizyt dziewczyny
Neta, dobrze ze powrocilas do nas
gosiaczek, masakra z tym fb moze jakos Ci sie uda odzyskac konto.
U mnie niewesolo. Caly wczorajszy dzien przeryczalam i dzis ranek tez. Teraz nie moge bo na uczelni siedze. Jestem w takim stanie ze maz mnie zmusil zebym zadzwonila do mamy i ona teraz przyjezdza do nas w czwartek. Z jednej strony sie ciesze, tak egoistycznie bo bede mogla sie przytulic a z drugiej strony co to da... Tylko sobie i jej robie klopot. Nie chcialam zeby przyjezdzala ale sie uparla W sumie myslalam ze mi ulzy jak sie jej wygadam a czuje sie jeszcze gorzej... Masakra, nie wiem dlaczego to wszystko sie na mnie tak zwalilo
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:51   #362
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
U mnie niewesolo. Caly wczorajszy dzien przeryczalam i dzis ranek tez. Teraz nie moge bo na uczelni siedze. Jestem w takim stanie ze maz mnie zmusil zebym zadzwonila do mamy i ona teraz przyjezdza do nas w czwartek. Z jednej strony sie ciesze, tak egoistycznie bo bede mogla sie przytulic a z drugiej strony co to da... Tylko sobie i jej robie klopot. Nie chcialam zeby przyjezdzala ale sie uparla W sumie myslalam ze mi ulzy jak sie jej wygadam a czuje sie jeszcze gorzej... Masakra, nie wiem dlaczego to wszystko sie na mnie tak zwalilo
Kochana może to lepiej że mama do Ciebie przyjedzie. Ona Cię chociaż rozumie?
Głowa do góry, jeszcze jest trochę czasu. Wszystko się jakoś ułoży
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:00   #363
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
To przyjedź do Poznania Tabaska w św Rodzinie jest na życzenie

Tez właśnie szykuje sie do lab i też nie na czczo... Ale podobno nie trzeba przy zwykłej morfologii powodzenia Poli

GRUPA KRWI----> Dziewczyny a lekarz dawał Wam skierowanie na oznaczenie grupy?
Ja mialam jakos na poczatku ciąży, doddatkowo gin powiedziała zeby maz tez zrobil.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
W czwartek byłam u swojej gin, wszystko ok, dostałam skierowanie na usg za 2 tyg. No i kobitka mi uświadomiła, że mogę urodzić 10 kwietnia, jak i 5 maja i to wszystko jest w terminie a ja a zakupowej du...ie
Więc się zmobilizowałam i wczoraj pokupowałam co trzeba. Wyszło 550 zł a ja się dziwilam, skąd Wam te kwoty na gemini się biorą
Dziś u nas wielkie smażenie pączków!

super ze wszystko dobrze ;-)
No pieniazki uciekaja na tych zakupach wyprawkowych, trzeba sie teraz przyzwyczaic do dodatkowych wydatkow.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Hejoo

Grupa krwi
Ja musiałam robic zaraz chyba na drugich badaniach i u nas musi byc okazany oryginał

Mi nie zlecił żadnych badań na następna wizyte. O ktg pytałam i mowil, ze za wcześnie

FB- zablokowali mi konto bez ostrzeżenia, bo nie używałam "prawdziwego" imienia i nazwiska tylko skrótu teraz kombinuje jak to odkręcić bo mi szkoda moich wszystkich grup, do których byłam zapisana (m.in nasza) a mam tez takie, do których juz teraz sie nie dostanę z nowym kontem Nigdy nie czytałam tego regulaminu, przyznaje sie bez bicia :/

Kurczę wiecie ze mnie ten żylak zaczyna bolec...mam wrażenie, ze urósł im wiecej chodzę tym bardziej boli...chyba musze tam zajrzeć lusterkiem...

A i słuchajcie, co położna to inne zdanie u mijego gina na rejestracji pracuje dziewczyna, która prowadzi swoją szkole rodzenia. No i tak miałam 15 minut do wizyty to z nia pogadałam chwile. Pytam o te herbatki laktacyjne i ona mowi, ze spokojnie od 32 tc mozna je pic wiec juz zdurnialam...i zeby juz smarować same sutki olejem kokosowym lub migdałowym...podpytajcoe proszę wasze położne o te herbaty lakatacyjne, co? Zbierzemy wsystkie info z rożnych źródeł i bedzie wiadomo w końcu

wspolczuje, w takim razie odpoczywaj wiecej :-*
Co do fb to pierwsze slysze ze moga tak konto zablokowac.

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Ja tez miałam grupę krwi w książeczce dawcy i gin mówił ze robić nie musze. Z tym ze ja mam rh- i koszt badania przeciwciał jest taki sam jak koszt badania krwi a przy krwi od razu robią przeciwciała wiec sobie zrobiłam raz jeszcze. W sumie książeczkę na inne nazwisko mam więc teraz się stresować nie musze
Mialam tak samo, przy przeciwcialach jeszcze raz mam grupe krwi.

Taka jestem spiaca, wczoraj cale popołudnie przespalam.
Pisalam Wam ostatnio ze zle sie czulam, i wiecie co to jest jakas masakra bo znowu wymiotuje, juz kilka dni, tak jak na poczatku, wstaje jest mi niedobrze, staram sie zjesc cos lekkiego po czym i tak to zwymiotuje i tak mnie trzyma do popoludnia, nie mam sily, apetytu, nic mi sie nie chce i leze caly dzien.
Naprawde dziwne bo tak do 5 miesiaca miala, pozniej 6,7 bylo juz lepiej choc zdarzały sie wymioty, a teraz czuje sie tak jak wczesniej.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:12   #364
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
ehhh trzymaj się jakos i może szybko się to wszystko wyjaśni
dobrze, że mama przyjedzie

Cytat:
Hejoo

Grupa krwi
Ja musiałam robic zaraz chyba na drugich badaniach i u nas musi byc okazany oryginał

Mi nie zlecił żadnych badań na następna wizyte. O ktg pytałam i mowil, ze za wcześnie

FB- zablokowali mi konto bez ostrzeżenia, bo nie używałam "prawdziwego" imienia i nazwiska tylko skrótu teraz kombinuje jak to odkręcić bo mi szkoda moich wszystkich grup, do których byłam zapisana (m.in nasza) a mam tez takie, do których juz teraz sie nie dostanę z nowym kontem Nigdy nie czytałam tego regulaminu, przyznaje sie bez bicia :/

Kurczę wiecie ze mnie ten żylak zaczyna bolec...mam wrażenie, ze urósł im wiecej chodzę tym bardziej boli...chyba musze tam zajrzeć lusterkiem...

A i słuchajcie, co położna to inne zdanie u mijego gina na rejestracji pracuje dziewczyna, która prowadzi swoją szkole rodzenia. No i tak miałam 15 minut do wizyty to z nia pogadałam chwile. Pytam o te herbatki laktacyjne i ona mowi, ze spokojnie od 32 tc mozna je pic wiec juz zdurnialam...i zeby juz smarować same sutki olejem kokosowym lub migdałowym...podpytajcoe proszę wasze położne o te herbaty lakatacyjne, co? Zbierzemy wsystkie info z rożnych źródeł i bedzie wiadomo w końcu
z kontem na fb to jakaś kpina, dużo ludzi tak ma i nie słyszałam żeby się czepiali
zero prywatności
przyczepili się skrótu a rownie dobrze mogłabyś podac fikcyjne imię i nazwisko i skad będa wiedzieli ze to nie Ty...

jeżeli faktycznie bedą chcieli potwierdzić tożsamość tak jak Malos mówi to naprawde w paskudny sposób wyłudzają dane
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:12   #365
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Akinomka a to moze jakis wirus? Idz moze do rodzinnego lekarza?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:13   #366
AsiaPo
Mama Land

Gosiaczek: Tak myślałam, że to Przez Twoje dane Ja jak zmieniałam po ślubie, to też prowadzili proces sprawdzający

Co do grupy krwi: Kiedyś było sporo błędów w oznaczeniu. Mojej mamie trzy razy wpisywali inną:mu: Więc rozumiem skąd ta nagonka na aktualne badania
Stary 2016-02-09, 10:20   #367
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Akinomka a to moze jakis wirus? Idz moze do rodzinnego lekarza?
Tez o tym myslalam ale wymiotuje tylko do poludnia, pozniej juz nie i cos zjem na sile i tak w miare jest a na drugi dzien od rana to samo, mdlosci, wymioty itd. Wyglada to tak samo jak wczesniej mnie meczylo. Ale kurde teraz w 8 miesiącu znowu? Sama juz nie wiem.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 10:22   #368
duchaa123
Wtajemniczenie

Pamietam jak szlam rodzic Adriana to przyjechalam do szpitala i nie wzielam grupy krwi i aktualnych badan tz musial jechac po nie (25 km) w jedna strone teraz juz dobrze sobie przygotowalam ta karteczke z grupa krwi zeby miec pod reka . Mam grupe krwi AB Rh + tz ma A Rh + mamy krzyzowke krwi i nasze dzieciaczki beda sie rodzic z zoltaczka ;( Adrian mial taki wysoki poziom ze lezal 5 dób pod lampamki az bialka w oczkach mial zolte ...

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:23   #369
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam zdjecia z dzis
31 tydzien 1 dzien

Załącznik 6179511Załącznik 6179516Załącznik 6179521
Malutki, zgrabny brzuszek. Nie martw sie- nawet jak dobijesz do 12 kg (w co watpie), to miesiąc po nie bedzie widac po Tobie ciazy.

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ojej jaka jesteś drobniutka i szczuplutka
sliczny brzuszek!!!

A co do zjawy - my czekamy z mężem na dobrą wersje bo mój nie tyknie jak nie będzie HD jakieś super coś tam sroś tam więc jeszcze poczekam

ale ja odkryłam nowy serial dla siebiei i go właśnie katuje
Kurcze muszę iść spać zaraz bo jutro krew oddać, do pracy zawieść L4.
Dziś mi się nie chciało wiec jutro muszę wszystko na raz

To lecę prysznic i spać.
Miłej nocki dziewczynki
A jaki serial??

Cytat:

A masz zaswiadczenie o grupie? Bo z tego co wiem to tylko to jest honorowane

Malos no wlasnie tesciowa i polozne w szpitalu mowili ze z ksiazeczki nie moga brac grupy krwi i trzeba miec zaswiadczenie
U mnie w polskim szpitalu honorowalismy tylko oryginalne zaswiadczenie z podpisem wykonujacego badanie.

Cytat:

Biedna jesteś...Rozumiem, ze sie boisz porodu naturalnego- ale dla mnie gorszy w Twoim przypadku jest brak zrozumienia Twojej sytuacji przez wszytkich na około. Bo jak sie poród zacznie, to kobieta jest w takim stanie, ze musi obok, dla komfortu psychicznego, miec kogos, komu jest w stanie zaufać. Mam nadzieje, ze znajdziecie dobre rozwiązanie- np dobre znieczulenie przy sn.

U mnie noc bardzo kiepska, juz 4 z rzedu, dlatego nie mam weny na długie odpisywanie- córka budzi sie kilka razy a dzień zaczęła dziś o 5. A ja tak potrzebuje wiekszej ilosci sno w ciązy. Ech, przynajmniej noworodek nie będzie dla mnie szokiem.

PIELUCHY WIELORAZOWE:
Lin- masz juz jakies wypatrzone, strony do polecenia? Bo chciałabym miec set na lato przynajmniej, a nie wiem od czego sie zabrać...
A może któras z Was ma doswiadczenie?

W czwartek mam wizyte i pierwsze KTG, bo to juz 30 tydzień. Ciekawe, czy mój Leon juz ma 1,5 kg.

Gosiaczek- z tym Fb to niefajnie, ale widze, że Antos duzy Ci urósł, wiec z łozyskiem nie moze być aż tak źle.
Stary 2016-02-09, 10:28   #370
patulinka94
Zadomowienie

Przyszła paczuszka z Gemini
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1455013707297.jpg (44,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-02-09, 10:40   #371
lulka19
Zakorzenienie

Akinomka kurcze, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie biedulko

Dziewczyny, czy wszystkie będziecie z kimś przy porodzie? ja jeśli będzie SN to będę chyba sama bo TŻ nie wyobrażam sobie brać ze sobą, chyba, że będzie na korytarzu, a z mamą nie chcę

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość

Zawartością się pochwal
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:41   #372
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Paczuszka bardzo mała u mnie tez taka była :P maz sie bardzo zdziwilł jak kurier takie pudło wniósł

Sprawdziłam lusterkiem to był zły pomysł... Ale przynajmniej wiem, ze zrobił sie drugi w pachwinie... Masakra. Nigdy przenigdy nie miałam żylaków... Nie wiedziałam nawet jak to z bliska wyglada, widziałam tylko u starych babć na nogach a tu mam dwa, w okropnym miejscu. Poryczlaam sie jak zobaczyłam

Justyna bedzie dobrze, zobaczysz... Postaraj sie nie myślec o tym... Wiem, ze łatwo powiedzieć. No ale bedzie co ma byc, nie jest powiedziane, ze będziesz miec depresje. Moze sie dobrze tobą zajmą. A mężowi to bym nakopała do dupy moj by stanął na głowie tez jakbym takie schiza miała, a nie jeszcze mnie dobijał
Ja mojemu nic nie mowię, co my tu piszemy, zeby wlasnie nic nie gadał potem.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:44   #373
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie będziecie z kimś przy porodzie?

Zawartością się pochwal
Lulka ja zabieram tż. Ma być ze strony mojej głowy i mnie wspierać ☺

Zamowienie prawie 500 zl i dostałam próbkę pasty do zębów
Zawartość:
Laktator, podkłady, podpaski, waciki, pieluchy tetrowe, proszek bobini, octenisept, linomag, bepanthen, maltan, falmatiker, osłonki na piersi, sól fizjologiczna, mleko 1 na wszelki wypadek i herbatka z kopru.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1455014560271.jpg (62,1 KB, 44 załadowań)
Stary 2016-02-09, 10:46   #374
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Sprawdziłam lusterkiem to był zły pomysł... Ale przynajmniej wiem, ze zrobił sie drugi w pachwinie... Masakra. Nigdy przenigdy nie miałam żylaków... Nie wiedziałam nawet jak to z bliska wyglada, widziałam tylko u starych babć na nogach a tu mam dwa, w okropnym miejscu. Poryczlaam sie jak zobaczyłam.
Kochana glowa do góry. Po porodzie się powinny wchłonąć. Masz kolejny powód do leżenia!

Ja mojemu tż też nie mówię co za tematy tu poruszamy.
Stary 2016-02-09, 10:53   #375
annihilate
Rozeznanie

Akinomka współczuję Ci Wiem jak się czujesz bo w poprzedniej ciąży ciągle wymiotowałam. Na wadze tylko z początku straciłam prawie 4 kg, a potem bardzo tyłam. Gin mi powiedziała, że mam bardzo wrażliwy żołądek. Wymiotowałam na czczo rano, jak jeszcze nic nie zdążyłam zjeść, albo jak własnie na śniadanie zjadłam coś mlecznego to u mnie nasilało mdłości. Nie tolerowałam w ogóle czosnku, jak tylko go wyczułam to zaraz wymioty. Nawet w połowie obiadu byłam w stanie zwymiotować. Raz zjadłam kaszę gryczaną z sardynkami, blehhh bo stwierdziłam, że to połączenie będzie ok. Teraz nawet na sardynki nie jestem w stanie patrzeć.

Lulka my z Tż mamy w planach razem rodzić

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 10:55   #376
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, czy wszystkie będziecie z kimś przy porodzie? ja jeśli będzie SN to będę chyba sama bo TŻ nie wyobrażam sobie brać ze sobą, chyba, że będzie na korytarzu, a z mamą nie chcę

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Zawartością się pochwal
Ja chcę rodzić sama

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:57   #377
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ha! Odblokowali mnie gnoje masakra.

Patulinka, w sumie poza laktatorem to zamawiałam to samo pare tam innych rzeczy jeszcze

Wczoraj dotrwałam w selgrosie karuzelkę z FP i juz powiesiłam. Miałam kupować w sumie pózniej, ale boje sie ze wydam ta kasę od teściowej. No i została mi stówka tylko juz. Musze gdzieś głęboko schować.

Mam nadzieje, ze ten żylak sie wchłonie, bo nie wiem co zrobię po porodzie... Wiem, ze można usuwać, ale stamtąd/?? Któraś z was tez miała zsyłała na piłce, która to? Powiększył sie, zmniejszył, boli?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 10:58   #378
ania_mala
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziękuję za miłe słowa na temat domu. Ech teraz tez tak o nim myślę, że taki dla nas idealny, ale na początku troche nerwów mnie kosztował Któraś o koszt pytała- te 210tys to mniej więcej do stanu deweloperskiego, wykończenie to inna bajka. Oszczędzamy na czym się da i wszystko robimy sami, dlatego wszystko to tyle trwa, ale już bliżej niż dalejJak się mała urodzi, to ściągnę do siebie mamę i mi pięknie ogródek zaprojektuje i w ogóle będzie pięknie

Poród rodzinny
Ja sobie innego nie wyobrażamChociaż patrząc na zaangażowanie mojego męża mam ochotę poprosić do towarzystwa siostrę lub mamę. Pewnie pomogły by więcej niż mój wiecznie stoicko spokojny mąż

Grupa krwi
Miałam oznaczoną na początku ciąży, też mówiono mi,że potrzebny w szpitalu oryginał.

Justyna- dobrze,że mama przyjeżdza. Może razem jakos sobie wszystko w głowie poukładacie, a i mąż w końcu zrozumie...

Akinomka- do mnie też wróciły poranne mdłości. W zeszłym tygodniu było masakrycznie, teraz na szczęście przechodzi, więc może to faktycznie jakiś dziwny wirus...lub po prostu "cionża"
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:03   #379
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Tyle kasy, a w sumie same drobiazgi. ☺ Ale dobrze ze to juz za nami, bo kompletowanie koszyka juz mnie denerwowało

Dużo rzeczy jeszcze musisz dokupić?
W sumie, to już nie. Koszulę do porodu i 2 do karmienia, biustonosze do karmienia, środek do pielęgnacji pępka.
A z takich większych, to łóżeczko, wanienka, kocyki z minky, rożek i prześcieradła do wozka i łóżeczka. No i chyba na tyle. Ubranek juz wystarczy.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

No i z moich fanaberii, jak kasy wystarczy miś whisbear i otulacz woombie.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 11:12   #380
justyna_fli
Zadomowienie

gosiaczek, a mozesz sobie posmarowac czyms te zylaki? Takim zelem jak na nogi sie daje czy nie bardzo? Moze by sie troche zmniejszyly... Bola Cie bardzo?

Dzieki dziewczyny. Ja juz naprawde nie wiem co robic, wydaje mi sie ze przy mamie to juz calkiem sie rozkleje ale trudno, juz jej kupilam bilety... A maz wiem ze sie stara zrozumiec ale on po prostu nie wie co robic w tej sytuacji. Zadzwonilam do tej przychodni o terapie, beda mi oddzwaniac jak cos ustala dla mnie. Tylko mi sie wydaje ze ta terapia mi nic nie da, bo (moim zdaniem) moje strachy to nie sa jakies z kosmosu rzeczy, tylko konkretnie bol w czasie porodu i duze uszkodzenia krocza/porod kleszczowy. Wiem ze porody sa nieprzewidywalne ale sa chyba metody zeby zniwelowac te rzeczy a nie jak mi tu wmawiaja. Wystarczyloby zeby ktos ze mna ustalil plan dzialania, bo na to liczylam (moja polozna powiedziala ze na tej wizycie wczorajszej to sie stanie) a nie na wciskanie antydepresantow i terapii
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:16   #381
niulka_1985
Zadomowienie

A kasa, to faktycznie idzie jak woda...... Na wyprawkę przeznaczyliśmy 4,5 tys. zł, z czego został tysiak największy wydatek, to wózek z nosidełkiem, bo 2100 zł. No i faktem jest, że wszystko kupujemy nowe i sami.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:18   #382
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
paczuszka no maleńka
ja czekam na prześcieradła ale chyba już dziś nie przyjdą
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Pamietam jak szlam rodzic Adriana to przyjechalam do szpitala i nie wzielam grupy krwi i aktualnych badan tz musial jechac po nie (25 km) w jedna strone teraz juz dobrze sobie przygotowalam ta karteczke z grupa krwi zeby miec pod reka . Mam grupe krwi AB Rh + tz ma A Rh + mamy krzyzowke krwi i nasze dzieciaczki beda sie rodzic z zoltaczka ;( Adrian mial taki wysoki poziom ze lezal 5 dób pod lampamki az bialka w oczkach mial zolte ...
u nas podobny układ ja A rh+ mąż AB rh+

Cytat:

Zawartością się pochwal
to Ty masz się czuć komfortowo i jeżeli nie chcesz TŻ przy porodzie to nie ma sensu sie zmuszać, bo moze Ci to dodatkowo utrudnić sprawę i sprawić ze sie bedziesz tylko niepotrzebnie denerwować

masz jeszcze troche czasu wiec może cos Ci sie odmieni
a mogę spytać czemu nie chcesz? a może niech bedzie tylko na czesci porodu?

Cytat:
Paczuszka bardzo mała u mnie tez taka była :P maz sie bardzo zdziwilł jak kurier takie pudło wniósł

Sprawdziłam lusterkiem to był zły pomysł... Ale przynajmniej wiem, ze zrobił sie drugi w pachwinie... Masakra. Nigdy przenigdy nie miałam żylaków... Nie wiedziałam nawet jak to z bliska wyglada, widziałam tylko u starych babć na nogach a tu mam dwa, w okropnym miejscu. Poryczlaam sie jak zobaczyłam

Justyna bedzie dobrze, zobaczysz... Postaraj sie nie myślec o tym... Wiem, ze łatwo powiedzieć. No ale bedzie co ma byc, nie jest powiedziane, ze będziesz miec depresje. Moze sie dobrze tobą zajmą. A mężowi to bym nakopała do dupy moj by stanął na głowie tez jakbym takie schiza miała, a nie jeszcze mnie dobijał
znikną po ciązy, jeszcze niecałe 2 miesiące

Cytat:
Kochana glowa do góry. Po porodzie się powinny wchłonąć. Masz kolejny powód do leżenia!

Ja mojemu tż też nie mówię co za tematy tu poruszamy.
mój w ogóle uważa, ze na forach to same patologiczne przypadki są omawiane, ale ja mam to głęboko w d... i uważam, że to właśnie na forum moge się najwięcej dowiedzieć i spokojnie się wygadać

teraz i tak go trochę przekonałam jak rzucam jakiś pomysł, typu co kupić dla dziecka, czego nie i mówie że dziewczyny na formum polecały
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:32   #383
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

Zawartością się pochwal
Ja będę na pewno sama to jest pewne. Za pierwszym razem byłam sama i bylo najlepiej jak tylko mogło byc przy pierwszym porodzie. Nie chcialam męża. Odwiozl mnie i kazalam mu jechać do domu bo nie wiedziałam ile to potrwa. Jak urodzilam odrazu do niego zadzwonilam i przyjechał w ciągu 20 min dowiozl co trzeba. I te 2 godz po porodzie juz sobie siedzieliśmy razem w osobnej sali. Przy porodzie mialam super położna chodziła do mnie co chwilę, pomagala, zaproponowala prysznic, przynosila wodę, salowa tez byla ekstra przyniosła mi telefon jak urodzilam co chwile pytała czy mi nie slabo itp. Nawet skarpetki mi ubierala itp. Także opieka jest świetna w tym szpitalu co bede rodzic, mały szpital, mało porodow. Dam rade sama. Maz w sumie ma obawy co do porodu nie chce na to patrzeć moze mu słabo nie wiem heh nam obojgu odpowiada taki układ i nikt mnie na porod rodzinny nie namowi.
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 11:39   #384
Ineso
Matka Smoka

Zjawa
Na torrentach jest

Morfologia
Nie wiedziałam, że nie trzeba na czczo. Pewnie dlatego, że często robiłam z glukozą, a wtedy trzeba. Natomiast zawsze mi mówią, że 2 szklanki wody można a nawet trzeba wypić
Oczekuję wyniku dzisiejszej morfo z niepokojem, bo się znaiedbałam z jedzeniem (dopiero ostatnie kilka dni ładuję wszystko z żelazem) a nie chcę skończyć z tabsami

Grupa krwi
Każdy szpital wymaga aktualnego badania, na papierze. Ja dość często robię z racji multum wizyt w szpitalach/zabiegów i nigdy nie udało mi się tego obejść, nawet jak miałam jakieś sprzed roku. Wydaje mi się, że nie jest to uzasadnione, ale chyba chcą mieć podkładkę w razie czego. Z rozpiski Lux Medu miałam to badanie chyba pod koniec pierwszego trymestru, więc już robiłam. Przeciwciała dziś dopiero, bo tak było w rozpisce.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A ja właśnie siedzę na allegro i znów mnie ubranka kuszą z używek jest tyle świetnych że aż zal nie kupić
Mam to samo, ale na fb. Wyłączyłam już powiadomienia, bo jednak do cen jakie płacę w sh to tym ofertom daleko.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Leczo <3 tez bym chętnie zjadła, uwielbiam, ale najbardziej w lecie jak są takie pyszne pomidorki
Ja tylko w lecie robię z tego powodu. I zamrażam zawsze pudełko - jaki aromat jak to się odgrzeje w zimie, mniam.

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

PIELUCHY WIELORAZOWE:
Lin- masz juz jakies wypatrzone, strony do polecenia? Bo chciałabym miec set na lato przynajmniej, a nie wiem od czego sie zabrać...
A może któras z Was ma doswiadczenie?
Nie znam się, ale jak szukałam na aliexpress flanelek i terówek (nie ma), to wyskakiwały przede wszystkim wielorazówki - tanie jak barszcz. Aż właśnie się zastanawiam czy na lato pare nie kupić.

Po badaniach zaliczyłam sh i łup dość mały, ale znów wszystko po 70 gr I cieszę się, że znalazłam dwa body 56 z organicznej bawełny Cubusa - bo jednak po przejrzeniu ciuchów okazało się, że malutkich rozmiarów prawie nie mam Po zakupach zjadłam drożdżówkę i w końcu dobrego pączka z cukierni na placu i popiłam to zdrowym sokiem marchewkowym.
Wczoraj wzięłam się za spisywanie co mam/czego mi brakuje i wyszło na to, że chyba jestem odrobiona - jednak tak strasznie nie było. Wkleję Wam moją tabelkę - może komuś się przyda, a może ktoś będzie tak miły, że przejrzy i zwróci mi uwagę jak o czymś zapomniałam. Opierałam się m.in. na listach wyprawkowych z pierwszej strony+liscie od mojej położnej. Ciuchów nie dawałam, bo to się zmienia, ale myślę że takie minimum mam. Zaczęłam robić wishlistę dla gości na Sprezentuj - super to jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160209_115533.jpg (106,5 KB, 35 załadowań)
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Rozpiska.pdf (231,9 KB, 32 załadowań)
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:47   #385
GGI
Zakorzenienie

Badania Krwi
U mnie wymagają oryginał więc nie było mowy żeby nie zrobić zresztą ja miałam 2 lata temu zabieg robiony i musiałam zrobić wiec miałam już zgłowy...

Herbata laktacyjna
pytałam mojej położnej i ona poleca FEMALTIKER je się go z serkiem czy jogurtem ale powiedziała mi że wcześniej nie ma sensu pić żadnych herbatek dopiero w 1 lub 2 dobie jeśli nie ma pokarmu po sn a wcześniej jest bez sensu bo może byc nawał mleczny i może być później problem.
Stary 2016-02-09, 11:48   #386
gosiulka22
Wtajemniczenie

Ineso do drożej wychodzi ale ja do sh tez mam daleko bo musze jechać do najbliższego miasta wiec chcąc nie chcąc kupuje na allegro używki. Moze mi się uda wybrać jeszcze raz choć na sh ale to tez nie jest pewne Jakbym tak mieszkala w mieście to chyba co drugi dzień bylabym w sh jakimś
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:50   #387
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
to ty nie wiesz, że co 10 lat grupa krwi się zmienia i trzeba oznaczać na nowo
wymyślają w tych szpitalach jak nie wiem ;/ ja i tak musiałam zrobić, bo miałam robioną tylko raz po urodzeniu.
gosiaczek dziwne bardzo, bo milion ludzi ma takie konta... co za dziady
Zaraz spadam na podój pepco i sklepów meblowych, ;]
Właśnie bajery polega na tym, że potwierdzili, że grupa nie może się zmienić, ale muszą powtórzyć
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 11:57   #388
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

Herbata laktacyjna
pytałam mojej położnej i ona poleca FEMALTIKER je się go z serkiem czy jogurtem ale powiedziała mi że wcześniej nie ma sensu pić żadnych herbatek dopiero w 1 lub 2 dobie jeśli nie ma pokarmu po sn a wcześniej jest bez sensu bo może byc nawał mleczny i może być później problem.
Moja mówiła mi to samo.

A oryginał grupy krwi noszę włożony w swojej karcie ciąży w torebce. Pozostałe badania mam w teczce, którą potem schowam do szpitalnej torby i będę dokładać tylko aktualne badania. Teraz wizyty będę miała co 2 tygodnie. 15 lutego idę na ktg, a 22 kolejna wizyta lekarska.. Jeszcze bardziej zaczynam czuć zbliżający się czas do końca

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:01   #389
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Herbata laktacyjna
W Felmatikerze głównym składnikiem jest słód jęczmienny- mozna pic zamiast tego piwo bezalkoholowe- ja mam dostęp do 0%, więc juz z Emilka wybrałam druga opcje

Ineso- dzieki za podsunięcie Aliexpress. Chyba tam zamówie pakiet startowy, bo nie łudze sie, że dam rade z dwójka dzieci i na samych wielorazówkach. Ale na lato i tak po domu to bym chciała miec alternatywę bez większej ilosci chemii. I moze zamówię tez kilka dla starszej, bo odpieluchowanie zaraz sie zacznie i taka wielorazówke mozna spokojnie załozyc zamiast majtek pod sukienkę...
Stary 2016-02-09, 12:08   #390
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Akinomka biedna jestes z tymi mdlosciami
Niulka woombie ️ja tylko czekam az bede mogla Mikolaja w to zapakowac

Trisdom dziekuje za mile slowa

Lulka ja biore meza, po tym co pisala Cloche ma tez zmienil zdanie.. Dlaczego nie wyobrazas sobie brac meza? Ja z kolei z mama tez bym nie chciala

Gosia az tak zle to wyglada? wchlonie sie po ciazy..jeszcze chwilka

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości