![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gratuluje wizyt dziewczyny
![]() Neta, dobrze ze powrocilas do nas ![]() gosiaczek, masakra z tym fb ![]() U mnie niewesolo. Caly wczorajszy dzien przeryczalam i dzis ranek tez. Teraz nie moge bo na uczelni siedze. Jestem w takim stanie ze maz mnie zmusil zebym zadzwonila do mamy i ona teraz przyjezdza do nas w czwartek. Z jednej strony sie ciesze, tak egoistycznie bo bede mogla sie przytulic a z drugiej strony co to da... Tylko sobie i jej robie klopot. Nie chcialam zeby przyjezdzala ale sie uparla ![]() ![]()
#362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowa do góry, jeszcze jest trochę czasu. Wszystko się jakoś ułoży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
super ze wszystko dobrze ;-) No pieniazki uciekaja na tych zakupach wyprawkowych, trzeba sie teraz przyzwyczaic do dodatkowych wydatkow. Cytat:
wspolczuje, w takim razie odpoczywaj wiecej :-* Co do fb to pierwsze slysze ze moga tak konto zablokowac. Cytat:
Taka jestem spiaca, wczoraj cale popołudnie przespalam. Pisalam Wam ostatnio ze zle sie czulam, i wiecie co to jest jakas masakra bo znowu wymiotuje, juz kilka dni, tak jak na poczatku, wstaje jest mi niedobrze, staram sie zjesc cos lekkiego po czym i tak to zwymiotuje i tak mnie trzyma do popoludnia, nie mam sily, apetytu, nic mi sie nie chce i leze caly dzien. Naprawde dziwne bo tak do 5 miesiaca miala, pozniej 6,7 bylo juz lepiej choc zdarzały sie wymioty, a teraz czuje sie tak jak wczesniej.
![]() |
#364 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że mama przyjedzie ![]() Cytat:
zero prywatności przyczepili się skrótu a rownie dobrze mogłabyś podac fikcyjne imię i nazwisko ![]() jeżeli faktycznie bedą chcieli potwierdzić tożsamość tak jak Malos mówi to naprawde w paskudny sposób wyłudzają dane |
||
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Akinomka a to moze jakis wirus? Idz moze do rodzinnego lekarza?
![]()
#366 |
Mama Land
|
Gosiaczek: Tak myślałam, że to Przez Twoje dane
![]() ![]() Co do grupy krwi: Kiedyś było sporo błędów w oznaczeniu. Mojej mamie trzy razy wpisywali inną:mu: Więc rozumiem skąd ta nagonka na aktualne badania
#367 |
Rozeznanie
|
Tez o tym myslalam ale wymiotuje tylko do poludnia, pozniej juz nie i cos zjem na sile i tak w miare jest a na drugi dzien od rana to samo, mdlosci, wymioty itd. Wyglada to tak samo jak wczesniej mnie meczylo. Ale kurde teraz w 8 miesiącu znowu? Sama juz nie wiem.
#368 |
Wtajemniczenie
|
Pamietam jak szlam rodzic Adriana to przyjechalam do szpitala i nie wzielam grupy krwi i aktualnych badan tz musial jechac po nie (25 km) w jedna strone teraz juz dobrze sobie przygotowalam ta karteczke z grupa krwi zeby miec pod reka . Mam grupe krwi AB Rh + tz ma A Rh + mamy krzyzowke krwi i nasze dzieciaczki beda sie rodzic z zoltaczka ;( Adrian mial taki wysoki poziom ze lezal 5 dób pod lampamki az bialka w oczkach mial zolte ...
#369 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna jesteś...Rozumiem, ze sie boisz porodu naturalnego- ale dla mnie gorszy w Twoim przypadku jest brak zrozumienia Twojej sytuacji przez wszytkich na około. Bo jak sie poród zacznie, to kobieta jest w takim stanie, ze musi obok, dla komfortu psychicznego, miec kogos, komu jest w stanie zaufać. Mam nadzieje, ze znajdziecie dobre rozwiązanie- np dobre znieczulenie przy sn. U mnie noc bardzo kiepska, juz 4 z rzedu, dlatego nie mam weny na długie odpisywanie- córka budzi sie kilka razy a dzień zaczęła dziś o 5. A ja tak potrzebuje wiekszej ilosci sno w ciązy. Ech, przynajmniej noworodek nie będzie dla mnie szokiem. PIELUCHY WIELORAZOWE: Lin- masz juz jakies wypatrzone, strony do polecenia? Bo chciałabym miec set na lato przynajmniej, a nie wiem od czego sie zabrać... A może któras z Was ma doswiadczenie? W czwartek mam wizyte i pierwsze KTG, bo to juz 30 tydzień. Ciekawe, czy mój Leon juz ma 1,5 kg. Gosiaczek- z tym Fb to niefajnie, ale widze, że Antos duzy Ci urósł, wiec z łozyskiem nie moze być aż tak źle.
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Przyszła paczuszka z Gemini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Akinomka kurcze, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie biedulko
![]() Dziewczyny, czy wszystkie będziecie z kimś przy porodzie? ja jeśli będzie SN to będę chyba sama bo TŻ nie wyobrażam sobie brać ze sobą, chyba, że będzie na korytarzu, a z mamą nie chcę ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Zawartością się pochwal ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Paczuszka
![]() ![]() Sprawdziłam lusterkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Justyna ![]() ![]() ![]() Ja mojemu nic nie mowię, co my tu piszemy, zeby wlasnie nic nie gadał potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamowienie prawie 500 zl i dostałam próbkę pasty do zębów ![]() Zawartość: Laktator, podkłady, podpaski, waciki, pieluchy tetrowe, proszek bobini, octenisept, linomag, bepanthen, maltan, falmatiker, osłonki na piersi, sól fizjologiczna, mleko 1 na wszelki wypadek i herbatka z kopru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mojemu tż też nie mówię co za tematy tu poruszamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Akinomka współczuję Ci
![]() ![]() Lulka my z Tż mamy w planach razem rodzić ![]()
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Ha! Odblokowali mnie gnoje
![]() Patulinka, w sumie poza laktatorem to zamawiałam to samo ![]() ![]() Wczoraj dotrwałam w selgrosie karuzelkę z FP i juz powiesiłam. Miałam kupować w sumie pózniej, ale boje sie ze wydam ta kasę od teściowej. No i została mi stówka tylko juz. Musze gdzieś głęboko schować. Mam nadzieje, ze ten żylak sie wchłonie, bo nie wiem co zrobię po porodzie... Wiem, ze można usuwać, ale stamtąd/?? Któraś z was tez miała zsyłała na piłce, która to? Powiększył sie, zmniejszył, boli? |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za miłe słowa na temat domu. Ech teraz tez tak o nim myślę, że taki dla nas idealny, ale na początku troche nerwów mnie kosztował ![]() ![]() ![]() Poród rodzinny Ja sobie innego nie wyobrażam ![]() ![]() Grupa krwi Miałam oznaczoną na początku ciąży, też mówiono mi,że potrzebny w szpitalu oryginał. Justyna- dobrze,że mama przyjeżdza. Może razem jakos sobie wszystko w głowie poukładacie, a i mąż w końcu zrozumie... Akinomka- do mnie też wróciły poranne mdłości. W zeszłym tygodniu było masakrycznie, teraz na szczęście przechodzi, więc może to faktycznie jakiś dziwny wirus...lub po prostu "cionża" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z takich większych, to łóżeczko, wanienka, kocyki z minky, rożek i prześcieradła do wozka i łóżeczka. No i chyba na tyle. Ubranek juz wystarczy. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- No i z moich fanaberii, jak kasy wystarczy miś whisbear i otulacz woombie.
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
gosiaczek, a mozesz sobie posmarowac czyms te zylaki? Takim zelem jak na nogi sie daje czy nie bardzo? Moze by sie troche zmniejszyly... Bola Cie bardzo?
![]() Dzieki dziewczyny. Ja juz naprawde nie wiem co robic, wydaje mi sie ze przy mamie to juz calkiem sie rozkleje ale trudno, juz jej kupilam bilety... A maz wiem ze sie stara zrozumiec ale on po prostu nie wie co robic w tej sytuacji. Zadzwonilam do tej przychodni o terapie, beda mi oddzwaniac jak cos ustala dla mnie. Tylko mi sie wydaje ze ta terapia mi nic nie da, bo (moim zdaniem) moje strachy to nie sa jakies z kosmosu rzeczy, tylko konkretnie bol w czasie porodu i duze uszkodzenia krocza/porod kleszczowy. Wiem ze porody sa nieprzewidywalne ale sa chyba metody zeby zniwelowac te rzeczy a nie jak mi tu wmawiaja. Wystarczyloby zeby ktos ze mna ustalil plan dzialania, bo na to liczylam (moja polozna powiedziala ze na tej wizycie wczorajszej to sie stanie) a nie na wciskanie antydepresantow i terapii ![]()
#381 |
Zadomowienie
|
A kasa, to faktycznie idzie jak woda...... Na wyprawkę przeznaczyliśmy 4,5 tys. zł, z czego został tysiak
![]()
#382 | ||||
Zadomowienie
|
paczuszka
![]() ja czekam na prześcieradła ale chyba już dziś nie przyjdą Cytat:
Cytat:
masz jeszcze troche czasu wiec może cos Ci sie odmieni a mogę spytać czemu nie chcesz? a może niech bedzie tylko na czesci porodu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz i tak go trochę przekonałam jak rzucam jakiś pomysł, typu co kupić dla dziecka, czego nie i mówie że dziewczyny na formum polecały |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |||
Matka Smoka
|
Zjawa
Na torrentach jest ![]() Morfologia Nie wiedziałam, że nie trzeba na czczo. Pewnie dlatego, że często robiłam z glukozą, a wtedy trzeba. Natomiast zawsze mi mówią, że 2 szklanki wody można a nawet trzeba wypić ![]() Oczekuję wyniku dzisiejszej morfo z niepokojem, bo się znaiedbałam z jedzeniem (dopiero ostatnie kilka dni ładuję wszystko z żelazem) a nie chcę skończyć z tabsami ![]() Grupa krwi Każdy szpital wymaga aktualnego badania, na papierze. Ja dość często robię z racji multum wizyt w szpitalach/zabiegów i nigdy nie udało mi się tego obejść, nawet jak miałam jakieś sprzed roku. Wydaje mi się, że nie jest to uzasadnione, ale chyba chcą mieć podkładkę w razie czego. Z rozpiski Lux Medu miałam to badanie chyba pod koniec pierwszego trymestru, więc już robiłam. Przeciwciała dziś dopiero, bo tak było w rozpisce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po badaniach zaliczyłam sh i łup dość mały, ale znów wszystko po 70 gr ![]() ![]() Wczoraj wzięłam się za spisywanie co mam/czego mi brakuje i wyszło na to, że chyba jestem odrobiona - jednak tak strasznie nie było. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Badania Krwi
U mnie wymagają oryginał więc nie było mowy żeby nie zrobić zresztą ja miałam 2 lata temu zabieg robiony i musiałam zrobić wiec miałam już zgłowy... Herbata laktacyjna pytałam mojej położnej i ona poleca FEMALTIKER je się go z serkiem czy jogurtem ale powiedziała mi że wcześniej nie ma sensu pić żadnych herbatek dopiero w 1 lub 2 dobie jeśli nie ma pokarmu po sn a wcześniej jest bez sensu bo może byc nawał mleczny i może być później problem.
#386 |
Wtajemniczenie
|
Ineso do drożej wychodzi ale ja do sh tez mam daleko bo musze jechać do najbliższego miasta wiec chcąc nie chcąc kupuje na allegro używki. Moze mi się uda wybrać jeszcze raz choć na sh ale to tez nie jest pewne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oryginał grupy krwi noszę włożony w swojej karcie ciąży w torebce. Pozostałe badania mam w teczce, którą potem schowam do szpitalnej torby i będę dokładać tylko aktualne badania. Teraz wizyty będę miała co 2 tygodnie. 15 lutego idę na ktg, a 22 kolejna wizyta lekarska.. Jeszcze bardziej zaczynam czuć zbliżający się czas do końca ![]()
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ineso- dzieki za podsunięcie Aliexpress. ![]()
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Akinomka biedna jestes z tymi mdlosciami
![]() ![]() Niulka woombie ![]() ![]() ![]() ![]() Trisdom dziekuje za mile slowa ![]() Lulka ja biore meza, po tym co pisala Cloche ![]() ![]() Gosia az tak zle to wyglada? ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.