Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 17:46   #481
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Sol fizjologiczna jest do noska

Ci do kapci szpitalnych, to bylo o tym na ostatnim SR u mnie, ze lepiej kupić takie klapki plastigowe/gumowe, są lepsze w utrzymaniu w czystości gdy np. wody odchodzą i cieknie po nogach
Stary 2016-02-09, 17:47   #482
velika
Winter is coming

pytanie za 100 punktów - czy coś się stanie, jak nie będę miała koszuli do szpitala ? ktoś próbował takiej nie mieć ? wzięłabym sobie to w czym w domu śpię, jakąś koszulkę i krótkie spodenki. Bo ja już mam dość szukania, wszędzie brzydkie i drogie, a mi szkoda kasy na badziew, który założę dwa razy na rzyć...
madziara, miło, że cię babeczka przepuściła. Mi się nie zdarzyło, jeszcze się wpychają, jak otwierają nową kasę.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-09 o 17:50
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 17:52   #483
duchaa123
Wtajemniczenie

Tabaska zgadzam sie co do kapci nie kupuje juz takich normalnych bo szybko sie je zadeptuje teraz kupie zwykle plastiki i pod prysznic sa spoko a jeszcze chce sobie kupic takie papcie jak bambosze czesto mi jest w stopy zimno a w takich i na lozku moge lezec

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
pytanie za 100 punktów - czy coś się stanie, jak nie będę miała koszuli do szpitala ? ktoś próbował takiej nie mieć ? wzięłabym sobie to w czym w domu śpię, jakąś koszulkę i krótkie spodenki. Bo ja już mam dość szukania, wszędzie brzydkie i drogie, a mi szkoda kasy na badziew, który założę dwa razy na rzyć...
madziara, miło, że cię babeczka przepuściła. Mi się nie zdarzyło, jeszcze się wpychają, jak otwierają nową kasę.
No nie trzeba miec swojej do porodu dadza ci szpitalna a potem mozesz sie ubrac w so chcesz aby tobie bylo wygodnie . Ja tylko po porodzie sie przebralam w swoja i spalam w niej , przez noc spocilam sie jak mysz . Na drugi dzien tz przywiozl mi leginsy 3/4 i koszulke i tak juz latalam w dzien a na noc spodenki luzne

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 17:58   #484
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość

No nie trzeba miec swojej do porodu dadza ci szpitalna a potem mozesz sie ubrac w so chcesz aby tobie bylo wygodnie . Ja tylko po porodzie sie przebralam w swoja i spalam w niej , przez noc spocilam sie jak mysz . Na drugi dzien tz przywiozl mi leginsy 3/4 i koszulke i tak juz latalam w dzien a na noc spodenki luzne
noo na taką odpowiedź czekałam to olewam te koszule, prędzej osiwieję, niż jakąś kupię.
jako kapcie biorę gumowe klapki ;]

Stary 2016-02-09, 18:05   #485
duchaa123
Wtajemniczenie

Ogarnelam wlasnie ta butelke znajoma mi wyslala podobno bardzo dobra tania ona nie jest , ale raczej w nia zainwestuje http://allegro.pl/mambaby-butelka-an...097484212.html

Stary 2016-02-09, 18:08   #486
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Wrzucam moje dzisiejsze lumpkowe łupy z telefonu i zaraz spadam Was nadrabiac na lapku ciuszki za 50 zlZałącznik 6181096Załącznik 6181101Załącznik 6181106Załącznik 6181111Załącznik 6181116Załącznik 6181121

Kejka jak zwykle same cudeńka wyhaczyłaś 🏻 fajny masz ten sh i taniutko! Ciekawe co jeszcze kupisz do końca ciąży

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
[B]
tez się chwalę moją siatą ciuchów za dwie dychy, narzekałam na brak body z krótkim rękawkiem, wiec juz mam pod dostatkiem,
przy tej ilosci ciuchów będę mogła prac raz w tygodniu

jeszcze kocyk z puchatkiem się trafił i króliczek też za 1 zł

i wszystkie foty do góry nogami , ale nie chce mi sie już zmieniać

Kolejna szczęściara dziś z łupami z sh kocyk wygrał, suuuuper zakupy 🏻

Dziewczyny wróciłam z Tesco, jest promocja na Pampersy 2 kupiłam pakę od razu, wychodzi 0,51 gr za sztukę, myśle ze spoko! ImageUploadedByWizaz Forum1455037695.707631.jpg

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:08   #487
annihilate
Rozeznanie

Kejka ja miałam zwykłe szwy na zewnątrz i rozpuszczalne w środku położna mi w domu już ściągała - jakoś tydzień po porodzie to było.

Neta ja byłam raz na tych dodatkowych prenatalnych z opcja 3d.

Velika to do mnie zawsze poczta przychodzi jak nas nie ma. Zdążyło się nawet, że byliśmy a i tak awizo w skrzynce. Nie wiem czy im się nie chce czy co, ale nie cierpię przez pocztę zamawiać bo i tak przeważnie muszę sama na tę pocztę zalecieć. Najlepsze są paczkomaty

Tabaska mnie nacięcie nic nie bolało, gdyby nie zauważyła tych nożycy to bym nie wiedziała Właśnie na pełnym skurczu je robią

Sól fizjologiczna - już nie pamiętam, która pytała, ale używaliśmy jej do noska i do czyszczenia oczu też, bo Młodemu ropiały.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:14   #488
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
lucy - kocyk z puchatkiem boski!

Mam wyniki: tarczyca ok, hemoglobina 11,9, hematokryt 35,10 Nie jest źle.

super

Cytat:
o jaaa ale ładne a ten kocyk z puchatkiem przeboski, chcę taki!!!

dowodu teraz nie musisz zmieniać z tego powodu, bo w nowych nie ma adresu zamieszkania. Z tego powodu też bym sobie odpuściła wymianę prawka, szkoda 100 zł ;]
wywaliłam pół zamówienia na gemini, bo teściowa pracuje w szpitalu i mi wszystkie rzeczy apteczne ogarnie w zasadzie to muszę kupić tylko termometr, podkłady i tyle

Nie wiedziałam ale i tak muszę się przemeldować

Fajnie macie z tymi koszulami. U mnie to nie przejdzie. Trzeba mieć koszule rozpinane i już :/
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:16   #489
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Fajnie macie z tymi koszulami. U mnie to nie przejdzie. Trzeba mieć koszule rozpinane i już :/
a jak nie będziesz miała to co> wyrzucą cię ze szpitala? ja zaryzykuję

Stary 2016-02-09, 18:16   #490
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Głupie pytanie- do czego sól fizjologiczna?

Niulka masz fb? Może dołacz do grupy sprzedażowej? Dziewczyny wrzucają śliczności.

Pierwszy raz ktoś mnie przepuścił w kolejce. Byliśmy w ludlu i kupowałam tylko piżamkę dla chrześniaczki. Grzecznie ustałam w kolejce, przede mną było 5 osób. Kobitka zaraz przede mną zauwazyła brzuch i od razu kazala przehść przed siebie i stwierdziła, ze od razu powinnam iść na poczatek kolejku, bo to nie powinno tak być, ze ciężarna musi stać w kolejce, jeszcze z jedną rzeczą. Odpowiedziałam jej, że rzadko się zdarza, żeby ktoś przepuścił, ze krzywo patrzą jak się o to prosi. No i ta kobitka jak tylko zobaczyła, że ktoś odchodził od kasy zawołała do kasjerku, zeby najpirerw mnie skasowała, bo ja w ciąży. Reszta kobitek z kolejki niby przytaknęła ale dziwnie spojrzały, tylko ta, którą juz zaczęła kasować przeprosiła, że nie zauważyła brzuszka i dodała, ze ona doskonale wie jak głupio prosić o przepuszczenie, ze względu na różne reakcje, sama dobrze wie, bo niedawno była w ciąży. Podziękowałam jeszcze raz ale dwie najchętniej zabiłyby mnie wzrokiem.

Oglądałam tez te staniki do karmienia ale w końcu nie wzięłam, a teraz żałuję. Jeszcz jak je oglądałam to podeszła jakaś babka i zaczęła gadać, że na kogo oni takie wielkie robią, moja pierwsza myśl- "ma mnie"

Z zakupów cały czas zostały mi.koszule i klapki do szpitala, zamówienie z gemini, pieluchy i chusteczki nawilżane, no i cholerny wózek.
sól do noska i chyba tez mozna nia przemywac oczka jak ropieją

miła sytuacja w lidlu a co do staników to mogliby i te mniejsze robić
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość

Ci do kapci szpitalnych, to bylo o tym na ostatnim SR u mnie, ze lepiej kupić takie klapki plastigowe/gumowe, są lepsze w utrzymaniu w czystości gdy np. wody odchodzą i cieknie po nogach
klapki i to najlepiej plastikowe a nie piankowe, bo te długo schną
ale kapcie tez biorę bo marznę w stopy a do japonek skarpetek nie założe
Cytat:
teoretycznie możesz, ale wiem tez że w niektórych szpitalach krzyczą za spodenki bo rana sie tak ładnie nie goi jak nie ma powietrza
jednak radziłabym Ci jakąs jedną tanią kupić, nawet brzydką jakby się w szpitalu czepiali
skoro czepiają się majtek ze nie są bawełniane czy pokładów to i do spodenek się przyczepią
też nie lubie koszul ale nie chcę spodenek i koszulki bo poród jednak troche moze potrwać a jak nie dadza koszuli to nie zamierzam gołym tyłkiem świecić

zerknij moze w sh, ja ostatnio dorwałam nówkę, zwykłą cała granatową idealną do karmienia i kangurowania bo na górze na napy

ale jak tylko wróce do domu i rana sie juz w miarę zagoi wskakuję z powrotem w swoje koszulki i kuse spodenki
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:18   #491
lulka19
Zakorzenienie

Ból Bożeny

Boli mnie dziś cała okolica bożeny na zewnątrz taki kujący ból. Co to może być?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

Pewnie każą dowieźć
Stary 2016-02-09, 18:18   #492
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Sol fizjologiczna do noska
Aha, bo ja chcę kupic wodę morską. To co pepsze?
Cytat:
U mnie w szpitalu nie przejdzie :niee: Musi być koszula i już.

Klapki też chcę piankowe.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:23   #493
velika
Winter is coming

ej no dobra, ale jak nikt nie dowiezie, nie będę miała to co? niech się czepiają ile chcą. Będę walczyć z systemem nasze prababki walczyły o prawo głosu, ja będę walczyć z koszulami w szpitalach

Stary 2016-02-09, 18:26   #494
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Kejka jak zwykle same cudeńka wyhaczyłaś 🏻 fajny masz ten sh i taniutko! Ciekawe co jeszcze kupisz do końca ciąży

Kolejna szczęściara dziś z łupami z sh kocyk wygrał, suuuuper zakupy 🏻

Dziewczyny wróciłam z Tesco, jest promocja na Pampersy 2 kupiłam pakę od razu, wychodzi 0,51 gr za sztukę, myśle ze spoko! Załącznik 6181896
dobry deal
jest coś jeszcze wartego uwagi z dziecięcych rzeczy na promo?

Cytat:
wyslą męza żeby kupił i przyniesie taką z misiem albo żyrafką

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Aha, bo ja chcę kupic wodę morską. To co pepsze?

U mnie w szpitalu nie przejdzie :niee: Musi być koszula i już.

Klapki też chcę piankowe.
wodę morską też mam w sprayu disnemar, wydaje mi się ze woda wygodniejsza w użyciu, ale sól moze się tez na oczka przydać

jak woda dla młodego się nie przyda to sama zużyję na katar
Stary 2016-02-09, 18:42   #495
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Walcz!!!

Annihilate juz kolejna jestes z tymi szwami. Czyzbym trafila na luksus w szpitalu? chociaz pod tym wzgledem

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:51   #496
renata3_
Rozeznanie

Byłam dzisiaj na wizycie u gin. synek ułożony główkowo (główka bardzo nisko), szyjka skrócona o połowę ale nie ma powodów do niepokoju.
Nie wiem ile ma dokładnie szyjka, nawet nie wiem ile miała na początku i może dobrze. Nie potrzebna mi ta wiedza. Gin. powiedział że na tym etapie to już taki standard, dodał że będzie jeszcze krótsza.
Waga - 1620g

Chciałam kupić na promocji proszek Lovela w Biedronce bo w tak atrakcyjnej promocyjnej cenie nie widziałam nigdzie. Niestety w żadnym z dwóch sklepów już go nie było.

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2016-02-09 o 18:53
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:55   #497
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
ej no dobra, ale jak nikt nie dowiezie, nie będę miała to co? niech się czepiają ile chcą. Będę walczyć z systemem nasze prababki walczyły o prawo głosu, ja będę walczyć z koszulami w szpitalach

walcz! jestem za Toba murem
Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie u gin. synek ułożony główkowo (główka bardzo nisko), szyjka skrócona o połowę ale nie ma powodów do niepokoju.
Nie wiem ile ma dokładnie szyjka, nawet nie wiem ile miała na początku i może dobrze. Nie potrzebna mi ta wiedza. Gin. powiedział że na tym etapie to już taki standard, dodał że będzie jeszcze krótsza.
Waga - 1620g

Chciałam kupić na promocji proszek Lovela w Biedronce bo w tak atrakcyjnej promocyjnej cenie nie widziałam nigdzie. Niestety w żadnym z dwóch sklepów już go nie było.

Ja mam płyn. Nawet wolę
Stary 2016-02-09, 19:08   #498
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie robiłam ani 3D ani 4D, w ogole te badania poza tym, że sa drozsze daja wiecej niz zwykle USg (poza obrazem)? pozwalaja na wykrycie wad, ktrych usg nie wykrywa?
Ja staram sie myslec pozytywnie, że dzidzius jest zdrowy, bo co teraz to da ze bede sie zadreczac, i tak chce go urodzic, poza tym sugeruje sie prawidlowym przyrostem masy i pomiarow i ufam ginowi, obym sie nie myliła
ja teraz mialam w takim wypasionym centrum w monachium te badania. nie 3/4D a po prostu rozszerzone prenatalne/genetyczne. 4D to jakby baby-tv jak rodzice sobie chca popatrzec na dzieciaka. lekarzowi nie daje to kompletnie NIC. przy moich badaniach babka przy dobrym ulozeniu przelaczyla na chwile na 3D i zrobila fotke twarzy - tak w gratisie. ale wszystko ogladala na normalnym obrazie USG. mialam zakaz 3 dni przed smarowac brzuch, zeby nie zaklocac obrazu, a dobry sprzet zalatwil reszte. liczyla palce, ogladala wszystkie zastawki w sercu, w ogole echo serca zrobila, ogladala jakies naczynia w glowie, przeplywy tu i tam... no i wiadomo, pomiary rozne. tego NIE DA sie zrobic z obrazem 3D. bo ten pokazuje ludzika z plasteliny, a nie to, co w srodku.
Cytat:
SZYCIE ZE ZNIECZULENIEM KTÓRE NIE DZIAŁĄ TO JAKIŚ ŻAL.PL
Ściąganie szwów z pipki? Przecież dają te co się same rozpuszczają?!
Nie żartuj, że miałaś zwykłe..przecież nie rodziłaś dawno temu...
wierz mi, ze nawet jak bedziesz miala rozpuszczalne, to bedziesz czekala na ten dzien, az ktos ci je zdejmie ja mialam rozpuszczalne - glownie po to, zeby ewentualne pozostalosci jednak nie zostaly nigdzie ale mimo wszystko to trwa nim sie takie rozpuszcza i wyjecie ich po tym tygodniu czy 10 dniach - roznie to bywa - daje ogromna ulge mi poloza usunela to, co wystawalo wlasnie, i od razu mi sie lepiej siedzialo
Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Tak pokazują wszystko. Każdy paluszek każda kosteczkę czy jest wadą serca czy nerki czy co tam.
Pierwsze się robi N początku i jak coś nie tak dziecko się usuwa (jak tak bardzo bardzo nie tak) potem chyba w 25 tygodniu prenatalne i one są niby po to że ja da wady to operacja już w brzuszku a jak nie to przygotowują do porodu w szpitalu gdzie maleństwo od razu po porodzie trafi na stół operacyjny...

Mi gin mówił że jego kolega śmiał się z tych badań a potem się okazało że na zwykłym usg nie zobaczył że dziecko nie ma rączki...

Ale ja kasy nie miałam. I teraz już nie wiem. Ale skoro nie każda z was robiła to mi ulzylo. Bałam się już.
to twoj gin nie mowil o 3/4 D tylko o prenatalnych. a to, ze gosciu nie dojrzal gdzies braku raczki... to smiech na sali. musial miec jakis przedwojenny sprzet. normalnie na NFZ sa przeciez te 3 badania USG i jesli lekarz nie ma odpowiedniego sprzetu, by je wykonac, to powinien wystawic skierowanie, by ktos inny to zalatwil.
Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Nie wiem nawet co to jest.
Chodzi nam.o coś małego. Bo mamy bardzo mało miejsca.
sa tez wanienki skladane. a i w misce mozna dziecko ogarnac. albo w umywalce
Cytat:
Nie zobaczyć rączki na zwykłym usg? Bez przesady - nie lekarz tylko konował.
no raczej
to nawet ja na sprzecie u mojej ginki doliczylam sie wszystkich paluszkow, dopatrzylam plci, obczailam budowe serca gosciu chyba sie nie umial w ogole sprzetem poslugiwac... albo mial takie zabawkowe usg...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 19:09   #499
Polinezyjka
Zakorzenienie

Jesu nadrabianie jest ciężkie

Byłam w pracy potem na zakupach - które oczywiście mnie zniszczyły.
Dobrze, że w domu był obiad przyszlam zjadłam i poszłam spać

BIUSTONOSZ
Szukam biustonosza i powiem wam, że dopiero teraz zrozumiałam jaki problem mają duże biusty!
Do tej pory jak wchodziłam do tych sieciówek gdzie są tanie biustonosze to każdy miał mój rozmiar.
Dziś - nie znalazłam mojego rozmiaru! A i prawie wszystkie w tych sieciówkach mają 2 razy Push Up!! no bez jaj.....
Chociaż kiedyś taki push up to było must have dla mnie, a teraz to mnie szlag trafia jak widzę piękny stanik a ma takie poduszki (których się oczywiście wyjąć nie da), że cycki to 5 razy większe!

No i cóż, trzeba kupić droższy bo z tych tańszych to ni chu chu nie znajdę mojego nowego rozmiaru.

ZDJĘCIA
Na dole macie rzeczy z TK Maxa żadnej nie kupiłam od razu zaznaczam ! tylko zrobiłam zdjęcia bo mnie zafascynowały sukieneczki buciczki świecące i to pudełko hehe
tam jest też ubranko idealne do karmienia przy BLW hehhee

SERIAL
Trisdom póki pamiętam - jessica jones ale to klimaty wiesz marvela czyli nadprzyrodzone moce hehe

Cytat:
Osttanio na SR polozne mówiły że nacinaja krocze na skurczu.. ciekawe czy to taka bezbolesna metoda, a pewnie to juz i tak wszystko bede miała w w tych bolach, o szyciu nawet nie mysle.. boze preraza mnie to wszystko, bede sie tam darła w niebogłosy
Czytając opisy porodów to w sumie większość nie bolało - ale było kilka dziewczyn co opisywało, że szycie było najgorsze i że cięcie czuły - bo położna nie zrobiła tego na skurczu.

Cytat:
No ja też będę mieć pierwsze. Bardziej bym się bała w wanience szczerze mówiąc bo dziecko się może jakby osunąć- choć są wanienki które mają wkłady dla niemowlaka itp... Popatrz na kąpiel w Tummy Tub na Youtube...dla mnie to magia. Tym bardziej, że dziecko kolkowe może się ...wypierdzieć w takiej pozycji:hahah a:
Tak tak tak tak! My to obie jesteśmy świrnięte na punkcie Tummy Tub
Dlatego Kochana! Nagrywamy pierwszą kąpiel !!!
Mi położna obiecała,ze jak coś to może nam pomóc przy 1 kąpieli Chociaż maż twierdzi, że sobie poradzi
I ubranka piękne dorwałaś

Cytat:
no moja siostra też w aptece, już jej posłałam smsa, czy da radę jakoś załatwić ten termometr taniej. Szkoda, że ma tą aptekę 400 km stąd
do pępka to octenicośtam chyba nie? a na ranę można tantum rosa.
Puściłam zamówienie na dozie, bo ceny takie same, a chociaż dostawa za darmo. A termometr wyczaiłam i tak gdzieś indziej taniej niż na gemini.
Ach jakoś mnie rozśmieszyła ta Twoja nazwa hehehhe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_006.jpg (67,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_007.jpg (74,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_009.jpg (88,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_014.jpg (110,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_015.jpg (110,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_012.jpg (77,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_011.jpg (83,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_017.jpg (86,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_018.jpg (85,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_010.jpg (89,7 KB, 16 załadowań)
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 19:11   #500
renata3_
Rozeznanie

Ja jestem tradycjonalistką piorę w proszku + płyn do płukania. Wytłumaczcie mi jak dziecku jeśli kupiłabym to mleczko do prania to wlewam je tam gdzie proszek i już nie ma potrzeby dodawania płynu czy płyn do drugiej przegródki
Stary 2016-02-09, 19:14   #501
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to co chcesz w sumie? :p Szorty i koszulkę czy szpitalną koszulę?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 19:24   #502
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ale to co chcesz w sumie? :p Szorty i koszulkę czy szpitalną koszulę?
do porodu to chyba coś dadzą, a jak nie, to wezmę jakąś starą koszulkę męża czy coś. A potem chcę mieć swoje koszulki i szorty ;] tak jak w domu czy jak gdzieś śpię u kogoś, odkąd jestem dorosła to nie miałam piżamy ani koszuli nocnej. A nawet jako nastolatka to miałam tylko te satynowe, ale teraz to bym się z cycem nie zmieściła do takiej.
Poli jak to nic nie kupiłaś
hah widzisz witamy w świecie dużych biustów

Stary 2016-02-09, 19:26   #503
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
do porodu to chyba coś dadzą, a jak nie, to wezmę jakąś starą koszulkę męża czy coś. A potem chcę mieć swoje koszulki i szorty ;] tak jak w domu czy jak gdzieś śpię u kogoś, odkąd jestem dorosła to nie miałam piżamy ani koszuli nocnej. A nawet jako nastolatka to miałam tylko te satynowe, ale teraz to bym się z cycem nie zmieściła do takiej.
Poli jak to nic nie kupiłaś
hah widzisz witamy w świecie dużych biustów
To weź lepiej jakąś męża, bo jak trafisz na taką co są w moim szpitalu to może być zabawnie :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-09, 19:28   #504
danika
Zakorzenienie

ja dziś po miłym spotkaniu z "cieżarowkami" z pracy jestesmy trzy z jednego działu w ciąży tylko każda w innym trymestrze super było

wypiłam pycha sok: jabłko, kiwi i seler naciowy polecam

Cytat:
U mnie 1 stopień referencyjności i dają rozpuszczalne...
Kalpana [/b]może się zmieniło a co do czuca, no coś tam powinnaś czuć, że robią, ale nie każde wkłucie...
wydaje mi się, że referencyjność nie ma nic do tego ale u nas też dają szwy rozpuszczalne, moje się rozpuściły po tygodniu, a po 5 dniach już mało co czułam.

Cytat:
Ja mam podwójne nazwisko, a po ślubie zmieniałam dane, gdzie się tylko da, żeby nie było problemów.
teściowa wpadła i mi okna umyła
taka teściowa to skarb ja męża usiłuję do tego zagonić ale skutek marny...

Cytat:
dziewczyny, czy któraś wie jak zrobić pompon z tiulu, żeby ten tiul był tak ładnie powyginany jak na zdjęciu?
[/B]
głowę daję, że Gosiaczek wie

Cytat:
Mam wyniki: tarczyca ok, hemoglobina 11,9, hematokryt 35,10 Nie jest źle.
całkiem przyzwoicie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
polecam stronkę http://www.mlekoipieluszki.pl/
możesz tu sobie sprawdzić gdzie aktualnie najtaniej dorwać mleko i pampersy
o fajne, nie znałam. dzięki

Cytat:

klapki plastikowe i najlepiej po szpitalu do kosza od razu. Przynajmniej ja tym razem tak na pewno zrobię. Ostatnio przyniosłam sobie grzybka i dermatolog mnie opitoliła, że klapki ze szpitala się wyrzuca a nie ubiera na nogi
nabyłam za 15 zł

Cytat:
nic się nie stanie...tyle tylko, że wydaje mi się, ze lepiej leżeć w koszuli (wygodniej) na tych podkładach przynjamniej na początku. Bo koszula w górę i się nie martwisz, że sie ubrudzisz na tyłku
ja rodziłam w zwykłym T-shircie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

a jak nie to co? w łeb? straszą w tych szpitalach niepotrzebnie...
ja się nawet nie dowiadywałam w szpitalu jaką mam mieć koszulę - moja sprawa - wzięłam jaką miałam i już

Cytat:
haha walcz, ja tez jestem fajter ale u nas nikt nie sprawdzał koszul ani obecności majtek

Cytat:
Ja jestem tradycjonalistką piorę w proszku + płyn do płukania. Wytłumaczcie mi jak dziecku jeśli kupiłabym to mleczko do prania to wlewam je tam gdzie proszek i już nie ma potrzeby dodawania płynu czy płyn do drugiej przegródki
jak chcesz używać płynu do płukania to płyn do prania idzie tam gdzie proszek a płyn do płukania idzie do tej drugiej przegródki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 19:31   #505
MiniMonix
Zakorzenienie

A co do wanienki, to też miałam zamiar nie kupować tylko kąpać na leżaczku w brodziku pod prysznicem. Przeszło mi na szczęście i kupiłam małą wanienkę za 10zł w smyku. Potem ją nawet bez żalu wyrzucę jak dziecię będzie stabilnie siedziało

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-09, 19:37   #506
duchaa123
Wtajemniczenie

Ja kupuje sol fizjologiczną jest bardziej uniwersalna bo do noska i oczkow jak zaropieja . Matko jak ja nie rozumiem tego ze sie czepiaja ze ma sie majtki po porodzie albo ze tylko koszula bo w spodenkach rana sie zle goi ... ja bym opie... tych co sie czepiaja i tak bym robila po swojemu bo sama wiem co jest dla mnie najlepsze . Szczerze to nawet wygodniej bylo mi w leginsach chodzic bo podklad sie nie suwał po calej dup... i bylo mi o wiele wygodniej

Stary 2016-02-09, 19:40   #507
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
ale mnie dziec napiera na dol az nie moge sie ruszyc .

Mi się właśnie tak ciśnie na dół od dłuższego czasu. Dziś po zakupach to aż mnie brzuch rozbolal...
Wzięłam nospe, magnez i leżę.

Cytat:
Waga - 1620g.
Synek już spory. Dobrze że wszystko ok
Ja mam usg we wtorek i się trochę martwię co z ta moja szyjka...
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 19:40   #508
duchaa123
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do wanienki, to też miałam zamiar nie kupować tylko kąpać na leżaczku w brodziku pod prysznicem. Przeszło mi na szczęście i kupiłam małą wanienkę za 10zł w smyku. Potem ją nawet bez żalu wyrzucę jak dziecię będzie stabilnie siedziało
Dobrze miec jednak wanienke 10 zl to nie majatek a takie malenstwo jest takie kruche i delikatne ze lepiej je wlozyc do wanienki ( ja mam jeszcze taki wklad gabkowy do wanienki) i na spokojnie umyc

Stary 2016-02-09, 19:43   #509
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
wlewasz tam gdzie proszek
po mleczku pewnie ciuszki beda bardziej miękkie niz po proszku wiec mysle, że nie ma potrzeby dodawania płynu

Cytat:
To weź lepiej jakąś męża, bo jak trafisz na taką co są w moim szpitalu to może być zabawnie :p
Moni dobrze mówi weź, weź, bo szpitalne mogą byc różne

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Jesu nadrabianie jest ciężkie

Byłam w pracy potem na zakupach - które oczywiście mnie zniszczyły.
Dobrze, że w domu był obiad przyszlam zjadłam i poszłam spać

BIUSTONOSZ
Szukam biustonosza i powiem wam, że dopiero teraz zrozumiałam jaki problem mają duże biusty!
Do tej pory jak wchodziłam do tych sieciówek gdzie są tanie biustonosze to każdy miał mój rozmiar.
Dziś - nie znalazłam mojego rozmiaru! A i prawie wszystkie w tych sieciówkach mają 2 razy Push Up!! no bez jaj.....
Chociaż kiedyś taki push up to było must have dla mnie, a teraz to mnie szlag trafia jak widzę piękny stanik a ma takie poduszki (których się oczywiście wyjąć nie da), że cycki to 5 razy większe!

No i cóż, trzeba kupić droższy bo z tych tańszych to ni chu chu nie znajdę mojego nowego rozmiaru.

ZDJĘCIA
Na dole macie rzeczy z TK Maxa żadnej nie kupiłam od razu zaznaczam ! tylko zrobiłam zdjęcia bo mnie zafascynowały sukieneczki buciczki świecące i to pudełko hehe
tam jest też ubranko idealne do karmienia przy BLW hehhee

SERIAL
Trisdom póki pamiętam - jessica jones ale to klimaty wiesz marvela czyli nadprzyrodzone moce hehe

Czytając opisy porodów to w sumie większość nie bolało - ale było kilka dziewczyn co opisywało, że szycie było najgorsze i że cięcie czuły - bo położna nie zrobiła tego na skurczu.

Tak tak tak tak! My to obie jesteśmy świrnięte na punkcie Tummy Tub
Dlatego Kochana! Nagrywamy pierwszą kąpiel !!!
Mi położna obiecała,ze jak coś to może nam pomóc przy 1 kąpieli Chociaż maż twierdzi, że sobie poradzi
I ubranka piękne dorwałaś

Ach jakoś mnie rozśmieszyła ta Twoja nazwa hehehhe
ja z tych małobiuściastych, ale polecam Marks&Spencer, mają tam spory wybór na większe biusty i właśnie bez push upa
mimo, że mam mały biust nie lubię tych staników napakowanych gąbką
Stary 2016-02-09, 19:43   #510
duchaa123
Wtajemniczenie

Patulinka no ja wlasnie tez sie polozylam i leze bo mnie pobolewa a do tego to moje rozwarcie wole nie przesadzic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości