![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj był Scent Intense. "Chodził" za mną już od kilku dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pensji to się zgadzam-trza przepuści(i tu zazdroszczę,bo ja nie mam czego przepuszczać ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jedziesz od Rynku w stronę Pilczyc 3, 10, 12, 21 lub 22, to wysiadasz na następnym przystanku po TGG ![]() ![]() (już do Cię piszę PW, przepraszam, zapomniałam się odezwać ![]() idę myć nadgarstki i potestować niesamowitości od Nat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
No - dzis rano nawet nie rzucilam okiem na wizaz, jutro tez nie rzuce... bede jakies 12 godzin w robocie. I to na wlasne zyczenie - zapytana czy po meetingu zostaje czy ide do domu mowie. ze jak cos to zostaje.
Na wlanej zmianie duzo do roboty nie mam w tym tygodniu bo wlasciwie to najwiecej to siedze. Dostalam dzis Avonowe Extraordinary i ogolnie... jak juz przetrzymam to poczatkowe 'ble' to calkiem ladnie rozwinal sie w kawe a potem taka wytrawna slodycz. Ulubione pewnie i tak nie beda.. bo to Avon. Taki jakis we mnie siedzi oblesny snob. Maz choruje... ale jakos tak 'dziwnie' - jak to chlop, glowka boli to juz z pracy sie zwolnil... Ale sile do siedzenia na kompie ma ![]() Ja tam z pracy sie zwalniam jak rzygam/ mdleje lub rzygam i mdleje. Ewentualnie zycie mi sie wali i placze tak, ze sami kaza mi isc do domu ![]() Ale przynajmniej bedzie mnie mial kto jutro rano zawiesc do roboty ![]() Tesknilam ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Ze niby nie widać tego w recenzji?! ![]() Dopisać? Podoba mi się, podoba... w sumie. ![]() Cytat:
![]() Energia od pięknie pachnącego mężczyzny z pewnością mi nie zaszkodzi. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze skarżyła się, że sąsiedzi pewnie myślą, że mi jeść nie daje, ![]() -------------------------- Pachniałam dziś Ambre Russe i nikomu się nie podobało. Super! ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Burn - od Ciebie to będzie 10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś niczym nie pachniałam. Męczył mnie zapchany katarem nos ![]() ![]() Ale teraz jest już dobrze ![]() ![]() Aha, Rachelo, łowca wampirów powinien przecież pachnieć Incense ![]() Tymeno, cieszę się, że miło bawiliście się z synkiem na zajęciach ceramiki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Witam się z wszystkimi, czapką do ziemi
![]() ![]() A dziś wpadam tylko na chwilę, bo od jutra zaczynam pracowanie i stresuję się jak cholera. ![]() ![]() Różo, Rachelo, Sabbath - moja matka też tak ma... "Zielona jesteś jak śledź", to chyba ulubione powiedzonko. Dobre było też - kiedy wybierałam się na narty - "Nie bierz tych gogli, bo się nie opalisz"... ![]() ![]() Wrocławianki, przyjmijcie szczere wyrazy zawiści tytułem powstania nowego Body Shopu. ![]() --- Odkurzyłam stare próbki i pachnę nadgarstkowo Quarzazate. Chyba najsłabszy z serii, ale i tak niebrzydki. A we włosach jeszcze odrobina Smoka. Jeździł ze mną dzisiaj na rowerze. ![]() Że profanacja? No dobra, wiozłam go w przednim koszyczku na kierownicy... ![]()
#160 |
Czekam na Ragnarok
|
Gloria i w końcu wychodzę
![]() ![]() Miłego wieczorku/nocy. PS. MAC we Wrocławiu, achhh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Deratyzacja w workach i pudełkach wskazana. ![]() Cytat:
Kochana, czy aby Twoje kretyńskie wakacje nie za bardzo Ci... się udały? ![]() ![]() Witaj, witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio - stres zrozumiały, ale będzie dobrze. W końcu dostałas tę pracę, a to już o czymś świadczy (szczególnie w Polsce). ![]() ![]() Cytat:
Ale znam także ludzi wielbiących go ponad inne Incensy. ![]() ![]() Cytat:
![]() Scena jak z ET. Chciałabym widzieć ten lot... ups... znaczy: tę jazdę.
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na nadgarstku Incensi Villoresi - buuu, drodzy Państwo, buuu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Papugo
![]() Tulip, jest i to dużo, i pięknego...Hmmm, chyba jutro będzie nim pachnieć do pępka ![]() Rozmawiałam z kumplem ze studiów, tak pół żartem pół serio, i wspomniałam o mojej dzisiejszej chęci mordowania wszelkich istot ładniejszych ode mnie - a zaczęło się od tego, że trafiłam na zdjęcia jakichś ślicznych dziewczyn na gronie. Na to on żartem powiedział, żebym nie pierniczyła głupot i dodał: każda wymięka przy twoim uśmiechu. Jakoś tak... mi się zrobiło... Że straciłam wątek.
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kyoto lubię już bardziej. Ma nutkę kawy, która mi się podoba. A tak w ogóle, to chyba one oba są najmniej trwałe z całego incensowego towarzystwa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze - wyszukalam Twojue zdjecia bo szukalam rzekomego paszteta i paszteta nie znalazlam, smok tez nisko nie przelecial a byla ladna dziewucha. Owszem nie typ gwiazdy z fotka.pl spalonej niebieskimi swietlowkami z cyckami wypchenietymi w gore pod brode ale ladne, naturalnie ladne dziewcze. Owszem - jesli marzysz by zostac gwiazda fotka.pl i uwazsz, ze to co opisalam za super to raczej musisz sporo popracowac...i karnet se do solary kupic. Ja radzilabym jednak 'przychylne oko' czyli spojrzenie na siebie nie pod katem 'ale ja jestem zjechana bo to i to mam niedoskonale' co raczej -' no lustro nie peka i podobam sie sobie' Uwierz mi, problemy z akceptacja siebie 'widac' na zewnatrz, naprawde osoby, ktore nie czuja sie atrakcyjne czesto sa tak odbierane... Wiec jesli Ty bedziesz sie lubic to inni to zobacza... tzn ja mysle, ze widza ale Ty tez musisz zobaczyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Hecate, pracuję nad tym i mi to wychodzi. Serio. Nawet lustro obdarzę czasem łaskawym uśmiechem. Tylko dzisiaj jeszcze mam ochotę walnąć głową w ścianę.
Jak zawsze, to co we mnie siedzi, wyłazi z narzekaniami na wygląd. Dlaczego zawsze wygląd? Dlaczego nie przyczepię się do czegokolwiek innego? Chyba wygląd najłatwiej porównać, stąd wszelkie frustracje koncentrują się właśnie na nim... |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale potem przechodzi, wypycham do przodu swoj maly biuscik i dobrze mi ze soba ![]() Poza tym - zawsze myslalam, ze kluczem do mojej pelni szczescia bedzie 'likwidowanie' kompleksow... i co? niby najwiekszy przeszedl do historii, pomijajac fakt, ze malo kto zauwazyl zmiane to i ja czuje sie tak samo. Wiec mozna sie zrobic na idealnie wyprowadzona lale Barbie za ktora kazdy bedzie sie spuszczal a laski ciely z zazdrosci a nie bedzie sie szczesliwym i tak.. a mozna byc moze nie idealnym ale lubic sie i wiesc szczesliwy zywot... mowie to ja co se chce powiekszyc usta ![]() ale nie, ze to moj kompleks co raczej ciekawosc jak to bedzie z takim karpikiem dmuchanym ![]() ah i czemu wyglad? o to sie pietnuje i gloryfikuje w gazetach... Jak sie ktos tam prowadzi nie halo to brukowiec owszem wspomni ale jak ktos sie roztyje, schudnie to sie brukowiec rozowdzi... przyklad Liszowska... gdzie kazdy jej faldek i kilogram jest uwaznie studiowany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Tak sztuka jest spojrzeć w lustro i sobie nic nie zarzucić ale to tyczy sie niektórych osób. Dziś przejechalam sie kolejny raz na koleżance dla której bylam deską ratunku, sluchaczem.
No tak wyścig szczurów dopada tych których bardzo lubimy. Szkoda tylko że podcięla wlaśnie mi skrzydla mówiąc"wykorzystuje swoją szanse, czemu nie". Ja odstąpilam jej swoje godziny w szkole a ją awansuja na moje stanowisko i nawet zafunduja 2 letni nowy kierunek. Nie ma jak wtorkowa BOMBA!
#170 | |
Zakorzenienie
|
Neonko, słonko
![]() Cytat:
Widzę, że sama wpadłam w tę manię doskonałości, tylko nie wiem jak z niej wybrnąć. Idę się z tym przespać. Pociesza mnie, że skoro czepiam się swojego wyglądu, to znaczy że to co mnie przez kilka ostatnich dni gniotło, powoli znika. Aż do następnego razu...
![]() |
#171 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ja pisałam już, że Twoje kompleksy i problemy z poczuciem własnej wartości nie mają nic wspólnego w Twoim wyglądem - i Ty też o tym wiesz. Potrzebujesz spokoju, wyciszenia. Trudno jest zaakceptować siebie, kiedy od najważniejszej osoby w życiu odbieramy ciągle negatywne sygnały. My możemy Cię przekonywać, kumple komplementować, a Ty... i tak sama musisz dojrzeć do tego, by uniezależnić swoją samoocenę od przytyków mamy. Wiem jednak, że im matka jest bardziej krytyczna, im jej ocena jest bardziej niszcząca - tym to poczucie niezależności jest mniejsze i tym trudniej się z tego kręgu wyzwolić. I jeszcze: Hecate ma rację. Ten do absurdu wyidealizowany, wytapetowany, wyfotoshopowany wizerunek perfekcyjnego produktu zwanego kobietą atakuje nas zewsząd i praktycznie bez przerwy. Dajemy sobie wmówić, że ludzie tak właśnie wyglądają. A nie wyglądają tak... ![]()
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Rachel
![]() Założę się, że nawet gwiazdy z fotkipeel mają gorsze dni, kiedy ich własny wygląd budzi ich czarną rozpacz ![]() ![]() A na serio, to faktycznie, kolega miał rację - nie piernicz ![]() ![]() ![]()
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej miod na serce kobiety oraz jej samopoczucie leje meska uwaga orazm komplementy ![]() Jak sie ktos usmiechnie, jak wlasny, hodowlany facet nawet rzeknie 'fajny masz tylek' w tych spodniach... jakos tak razniej i se czlowiek mysli 'no dupka w sumie nienajgorsza' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
rachela można być pięknym jak moja koleżanka i co...i bardzo niesympatycznym. Przy czym takie piekno pryska jak bańka mydlana. Pozostaje żal i nieufność do ludzi.
Piękna... Dziewczyny a czemu nie zalożymy naszego perfumeryjnego wątku wspierającego
#175 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, że nie jestem tego taka pewna.
Bo mogłoby się okazać, że będąc w obcym mieście, czekałabym aż zadzwonią, aż powiedzą że tęsknią, no wiesz - tego typu rodzinne czułości. I czekałabym, i czekała; a w odpowiedzi na czekanie byłyby li i jedynie zdawkowe rozmowy. Wiem, że nie wyjaśniłam za dobrze i zbyt dokładnie tego, o co mi chodzi, no ale masz zarys. Dogłębne wyjaśnienie oznaczałoby moje otwarcie się, czego teraz nie potrafię zrobić, i czego zrobić się wstydzę... Ciężko się wykrzyczeć przez zamknięte na cztery spusty drzwi i okna. --- Dziękuję Wam za wsparcie ![]() Ale nie chcę żeby ten wątek zszedł tylko na jeden temat, na dodatek mój. I tak staram się ostatnio nie zamęczać wszystkich sobą, więc jeśli pozwolicie... Wracam do samotni.
#176 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Nie, wracaj rachelko!!! Zostan z nami
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedac matka/siostra no osoba bliska bardzo trudno sie zdystansowac do wygladu swojego dziecka ... mozna przesadzic zbytnio krytykujac... a jedz wiecej/mniej Niby w imie dobra... ha! ale ja mam od jakiegos czasu zywy przyklad dziewczyny, ktorej matka pewne rzeczy rekompensowala rozplywajac sie nad jej uroda. Dziewoja jest urody przecietnej a wrecz mozna by powiedziec, ze jest brzydka... Zastanawialm sie dlugo co powoduja u niej to przekonanie niezmacone 'jestem najpiekniejsza' A takie slo9wa z jej ust padly, pomijajac fakt urody to nieskromnosci tez nie lubie... No ale dziewczyna nosi glowe wysoka, bardzo - idac ulica jedzie auto i trabi np na psa wyskakujacego na przejscie... Oczywiscie trabi na nia... teksty 'on chce mnie zerznac, ten tez' (cytat) tez na porzadku dziennym... patrze na to z boku i widze jak ludzie sie..no coz smieja... Sama mnie to bawi i zlosci ale zazdroszcze jej tego dobrego samopoczucia... Poznalam jej matke... i tak. Chciala dobrze, bo dla matki dziecko zawsze naj ale przez takie pranie mozgu bardzo dziewczyna skrzywila... Zero krytyki tez owocuje skrzywieniem charakteru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Proszę zamęczać... Proooszę.... ![]() Cytat:
Jestem teraz po drugiej stronie "barykady". Staram się dać mojemu dziecku poczucie własnej wartości, świadomość, że jest kimś wyjątkowym, bez wychowania go na nadętego buca. Nie wiem, czy mi się udaje... Jestem z natury bardzo krytyczna i konkretna, dziecko jednak kocham miłością... czasem durną po prostu. Nie wiem, co z tego będzie...
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nadety buc - nie, to nie ma szans... No chyba, ze wygral juz jakis konkurs pieknosci w przedszkolu ![]() ![]() ![]() ![]() to jest zart aczkolwiek wziety doslownie z zycia... ze tez ja w przedszkolu bawilam sie kasztanami w gotowanie zup i przyswajalam nowe przeklenstwa zamiast bawic w Miss... przy najblizej okazji kaze mojej mamie witac mnie 'o corko moja najpiekniejsza' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w przedszkolu wybiłam jednemu z kolegów zęba za nazywanie mnie króliczkiem. ![]() Też raczej do typu słodkich laluń nie należałam. ![]() Tak naprawdę okropna byłam. Jeszcze w wieku 18-19 lat zdarzały mi się "lima" pod okiem i ruszające się zęby... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.