Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-16, 20:02   #151
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Nareszcie w domu! Z tej radości zaraz wskoczę w pielesze i wypachnię się jak tymena Kenzo Amour, na dobry, spokojny sen
pozdrawiam!
Oj tak, Amour też koi moje nerwy Wiecie, że jeszcze nie pachniałam nim w pracy To takie moje domowe pielesze
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 20:03   #152
pieńkowa_dama
Zadomowienie

Dzisiaj był Scent Intense. "Chodził" za mną już od kilku dni.
pieńkowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 20:13   #153
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Magnolia jest tak trochę cofnięta, dlatego nie bardzo ją widać. Jest tuż za przystankiem "Niedźwiedzia". Ja mam do niej jakieś 10 min tramwajem
A Body Shop -

Mówisz, że trzeba? W sumie zawsze się znajdzie kilka rzeczy do kupienia
(jak ja lubię słówko "radośnie" )

nie ma lekko

pachnę LLL
To ode mnie kawałek,ale cóż trudno-mam już 2 centra handlowe blisko,niech będzie coś dla innych.Czyli z tego co mówisz wnioskuję,że to jest po drodze na Bielany,tam gdzieś gdzie jest zajezdnia tramwajowa?
Co do pensji to się zgadzam-trza przepuści(i tu zazdroszczę,bo ja nie mam czego przepuszczać )
Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Pokłuta Burn, to superkowo, cieszę się razem z Tobą Niech Paris zawsze tak radośnie na Tobie leży!

Ja też się cieszę,choć mi nieswojo trochę na myśl o tej leżącej na mnie Paris
Stary 2007-10-16, 20:25   #154
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
To ode mnie kawałek,ale cóż trudno-mam już 2 centra handlowe blisko,niech będzie coś dla innych.Czyli z tego co mówisz wnioskuję,że to jest po drodze na Bielany,tam gdzieś gdzie jest zajezdnia tramwajowa?
Co do pensji to się zgadzam-trza przepuści(i tu zazdroszczę,bo ja nie mam czego przepuszczać )
O nie! Nie wiesz, że mi takich pytań się nie zadaje? Ani o komunikację miejską, ani o ulice we Wrocławiu, bo ja i tak nie znam odpowiedzi
Jak jedziesz od Rynku w stronę Pilczyc 3, 10, 12, 21 lub 22, to wysiadasz na następnym przystanku po TGG Na Bielany umiem dojechać tylko i wyłącznie samochodem
(już do Cię piszę PW, przepraszam, zapomniałam się odezwać )

idę myć nadgarstki i potestować niesamowitości od Nat chyba padnie na Incensi Villoresi i BO Lutka. A może Borneo? Palisander?
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 20:36   #155
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

No - dzis rano nawet nie rzucilam okiem na wizaz, jutro tez nie rzuce... bede jakies 12 godzin w robocie. I to na wlasne zyczenie - zapytana czy po meetingu zostaje czy ide do domu mowie. ze jak cos to zostaje.
Na wlanej zmianie duzo do roboty nie mam w tym tygodniu bo wlasciwie to najwiecej to siedze.

Dostalam dzis Avonowe Extraordinary i ogolnie... jak juz przetrzymam to poczatkowe 'ble' to calkiem ladnie rozwinal sie w kawe a potem taka wytrawna slodycz.
Ulubione pewnie i tak nie beda.. bo to Avon. Taki jakis we mnie siedzi oblesny snob.

Maz choruje... ale jakos tak 'dziwnie' - jak to chlop, glowka boli to juz z pracy sie zwolnil...
Ale sile do siedzenia na kompie ma

Ja tam z pracy sie zwalniam jak rzygam/ mdleje lub rzygam i mdleje.
Ewentualnie zycie mi sie wali i placze tak, ze sami kaza mi isc do domu

Ale przynajmniej bedzie mnie mial kto jutro rano zawiesc do roboty

Tesknilam ;D

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 20:41   #156
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Wrrrr... wcięło mi odpowiedź

Dziękuję za recenzję i dedykację

Uchowaj Boże Gdyby wszystkim podobało się to samo, to jaki sens miałoby istnienie takiego forum???
Ale mnie się RL podoba!
Ze niby nie widać tego w recenzji?!
Dopisać?
Podoba mi się, podoba... w sumie.

Cytat:
Napisane przez tharoon Pokaż wiadomość

Nat, Sabbath, Rachela - to w takim razie poranne "dobranoc" zamieniam na ogromniastą dawkę energii potrzebnej do egzystencji.

Wieczorkiem zastosowałem na sobie Gucci PH .
Biorę! Biorę co do krztyny tę część dawki, która na mnie przypada.
Energia od pięknie pachnącego mężczyzny z pewnością mi nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Holy Smoke nie znam, Patchouli - o ile mowa o paczuli Il Profvmo - kocham (skrycie, bo mnie na nią nie stać), a Mandragore jest na mojej skórze tak obrzydliwa, że na samo wspomnienie mnie wzdryga.
A bo nie chciałam, żeby to był tylko łowca katolickich wampirów. Pomyślałam, że szuka ich pewnie po piwnicach i lochach (paczula) i w miejscach mocno przykurzonych (Mandragore).

Cytat:
W końcu wybrałam Feminite du Bois i do teraz się ze mnie kopci.
Ale niestety nie spotkałam dzisiaj żadnego wampira wartego upolowania ;]Dobra myśl z Eau de Fier, szkoda tylko że w próbeczce zostało parę kropel. Chociaż... Czy Wy też macie stosy próbek, których nie używacie, bo szkoda Wam tej odrobinki zapachu? Pora to zwalczyć, bo w końcu wszystkie skarby się zepsują <odpukać>.
Rachelo - ten sam natrętny chomik i mnie nęka... Gdybyś znalazła jakieś antidotum na swojego - daj znać.

Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Nasze matule mogą podać sobie dłonie ... "Córka młynarza" i "śmiertka" to jej standardowe teksty w stronę mojej niestandardowej koloratury Ech te mamy ..... Najważniejsze, że mnie jest dobrze ze swoją bladościanowością, o!
Moja matka wstydziła się ze mną pokazać na ulicy, bo twierdziła, że wstyd jej robię swoim wyglądem a'la zagłodzony wampir. Blada, chuda i w żałobie...
I jeszcze skarżyła się, że sąsiedzi pewnie myślą, że mi jeść nie daje,

--------------------------
Pachniałam dziś Ambre Russe i nikomu się nie podobało. Super!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 21:01   #157
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
O nie! Nie wiesz, że mi takich pytań się nie zadaje? Ani o komunikację miejską, ani o ulice we Wrocławiu, bo ja i tak nie znam odpowiedzi
Ach te zmotoryzowane ludzie - one nic nie wiedzą

Burn - od Ciebie to będzie 10

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 21:05   #158
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Rachelo - ten sam natrętny chomik i mnie nęka... Gdybyś znalazła jakieś antidotum na swojego - daj znać.
Mnie też nęka Dziś okazało się, że mam dwa duże worki próbek i kilka mniejszych Wiem, powinnam to po częsci chociaż puścić w świat, ale jakoś mi szkoda

Dziś niczym nie pachniałam. Męczył mnie zapchany katarem nos i to w dniu, w którym przyleciało do mnie tyle małych skarbów Wyobraźcie sobie jak leżały i kusiły, a ja nie mogłam ich niuchąć...

Ale teraz jest już dobrze Chyba na noc spróbuję się z którymś z irysów, które dziś dostałam

Aha, Rachelo, łowca wampirów powinien przecież pachnieć Incense

Tymeno, cieszę się, że miło bawiliście się z synkiem na zajęciach ceramiki
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 21:10   #159
martwa papuga
Zakorzenienie

Witam się z wszystkimi, czapką do ziemi Wczoraj wieczorem wpadłam na Wizaż z zamiarem napisania czegoś, ale trafiłam na wątek "Kolekcja perfum", zobaczyłam kolekcję Sabbath i tak się zacukałam, że nie napisałam ni słowa, bo niespecjalnie wiedziałam, co. I to już po pierwszej serii fotek. Piać z zachwytu zacznę, jak mi głos wróci koniec offtopa.

A dziś wpadam tylko na chwilę, bo od jutra zaczynam pracowanie i stresuję się jak cholera. Trzymajcie kciuki o godzinie 13, żeby Wasze papuzie zwłoki nie zrobiły z siebie pośmiewiska...

Różo, Rachelo, Sabbath - moja matka też tak ma... "Zielona jesteś jak śledź", to chyba ulubione powiedzonko.
Dobre było też - kiedy wybierałam się na narty - "Nie bierz tych gogli, bo się nie opalisz"...

Wrocławianki, przyjmijcie szczere wyrazy zawiści tytułem powstania nowego Body Shopu.

---

Odkurzyłam stare próbki i pachnę nadgarstkowo Quarzazate. Chyba najsłabszy z serii, ale i tak niebrzydki. A we włosach jeszcze odrobina Smoka. Jeździł ze mną dzisiaj na rowerze.
Że profanacja? No dobra, wiozłam go w przednim koszyczku na kierownicy...
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 21:12   #160
Fenris
Czekam na Ragnarok

Gloria i w końcu wychodzę Trochę późno na kolację, ale...

Miłego wieczorku/nocy.

PS. MAC we Wrocławiu, achhh...
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 21:15   #161
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość

Ja niezmotoryzowana i jeszcze na dodatek nie wiem-to dopiero ciężki przypadek
Dziekuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 21:20   #162
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Mnie też nęka Dziś okazało się, że mam dwa duże worki próbek i kilka mniejszych Wiem, powinnam to po częsci chociaż puścić w świat, ale jakoś mi szkoda
Toż to jakaś plaga...

Deratyzacja w workach i pudełkach wskazana.

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Witam się z wszystkimi, czapką do ziemi Wczoraj wieczorem wpadłam na Wizaż z zamiarem napisania czegoś, ale trafiłam na wątek "Kolekcja perfum", zobaczyłam kolekcję Sabbath i tak się zacukałam, że nie napisałam ni słowa, bo niespecjalnie wiedziałam, co. I to już po pierwszej serii fotek. Piać z zachwytu zacznę, jak mi głos wróci koniec offtopa.
Piejąca Papuga?
Kochana, czy aby Twoje kretyńskie wakacje nie za bardzo Ci... się udały?

Witaj, witaj , coś tam do ziemi bez czapki... Nie noszę czapek.

Cytat:
A dziś wpadam tylko na chwilę, bo od jutra zaczynam pracowanie i stresuję się jak cholera. Trzymajcie kciuki o godzinie 13, żeby Wasze papuzie zwłoki nie zrobiły z siebie pośmiewiska...
No co Ty. Nikomu chyba nie przyszłoby do głowy śmiać się z Martwej Papugi...

A tak serio - stres zrozumiały, ale będzie dobrze. W końcu dostałas tę pracę, a to już o czymś świadczy (szczególnie w Polsce).

Cytat:
Odkurzyłam stare próbki i pachnę nadgarstkowo Quarzazate. Chyba najsłabszy z serii, ale i tak niebrzydki.
U mnie także plasuje się w końcu stawki wraz z Kyoto.
Ale znam także ludzi wielbiących go ponad inne Incensy. Niezwykłe są wyroki ludzkich nosów.

Cytat:
A we włosach jeszcze odrobina Smoka. Jeździł ze mną dzisiaj na rowerze.
Że profanacja? No dobra, wiozłam go w przednim koszyczku na kierownicy...

Scena jak z ET.

Chciałabym widzieć ten lot... ups... znaczy: tę jazdę.
Stary 2007-10-16, 21:30   #163
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość

Gdzie ja zmotoryzowana Jak mi tata raz na ruski rok pożyczy samochód, to jestem, a na codzień, to radosna komunikacja miejska a i tak się gubię w tych wszystkich tramwajach (o autobusach już nie wspominam )

Na nadgarstku Incensi Villoresi - buuu, drodzy Państwo, buuu mydło, mydło i ociupinka słodkawego, przyprawowego mydła. Kadzidło niby jakieś tam jest?
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 21:33   #164
rachela
Zakorzenienie

Papugo

Tulip, jest i to dużo, i pięknego...
Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Aha, Rachelo, łowca wampirów powinien przecież pachnieć Incense
Hmmm, chyba jutro będzie nim pachnieć do pępka

Rozmawiałam z kumplem ze studiów, tak pół żartem pół serio, i wspomniałam o mojej dzisiejszej chęci mordowania wszelkich istot ładniejszych ode mnie - a zaczęło się od tego, że trafiłam na zdjęcia jakichś ślicznych dziewczyn na gronie. Na to on żartem powiedział, żebym nie pierniczyła głupot i dodał:
każda wymięka przy twoim uśmiechu. Jakoś tak... mi się zrobiło... Że straciłam wątek.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 21:36   #165
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Piejąca Papuga?
Kochana, czy aby Twoje kretyńskie wakacje nie za bardzo Ci... się udały?
Piejąca lub padająca trupem po raz wtóry. Z wrażenia. Na wspomniany widok, nie z powodu wakacji, choćby nie wiem jak kretyńskich...

Cytat:
No co Ty. Nikomu chyba nie przyszłoby do głowy śmiać się z Martwej Papugi...

A tak serio - stres zrozumiały, ale będzie dobrze. W końcu dostałas tę pracę, a to już o czymś świadczy (szczególnie w Polsce).
No niestety dokładnie odwrotnie - nie jest tak różowo ani bynajmniej prestiżowo. Pracuję tak jakby poniekąd u mojego ojca, który nie miał nikogo chętnego ani wykwalifikowanego "pod ręką", a terminy goniły... A zarobię może tyle, że zwróci mi się za bilety pkp, aby dojechać na miejsce i nazad. Ale - nie będę rozwlekać - kilka innych względów się liczy i jeśli pójdzie mi dobrze, to będę zadowolona.

Cytat:
U mnie także plasuje się w końcu stawki wraz z Kyoto.
Ale znam także ludzi wielbiących go ponad inne Incensy. Niezwykłe są wyroki ludzkich nosów.
Kyoto lubię już bardziej. Ma nutkę kawy, która mi się podoba. A tak w ogóle, to chyba one oba są najmniej trwałe z całego incensowego towarzystwa.
Stary 2007-10-16, 21:41   #166
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
P
Rozmawiałam z kumplem ze studiów, tak pół żartem pół serio, i wspomniałam o mojej dzisiejszej chęci mordowania wszelkich istot ładniejszych ode mnie - a zaczęło się od tego, że trafiłam na zdjęcia jakichś ślicznych dziewczyn na gronie. Na to on żartem powiedział, żebym nie pierniczyła głupot i dodał:
każda wymięka przy twoim uśmiechu. Jakoś tak... mi się zrobiło... Że straciłam wątek.
Rachelo - przestan juz o tym Twoim rzekomym byciu pasztetem, wypatrywaniu ladnych lub ladniejszych...
Po pierwsze - wyszukalam Twojue zdjecia bo szukalam rzekomego paszteta i paszteta nie znalazlam, smok tez nisko nie przelecial a byla ladna dziewucha.
Owszem nie typ gwiazdy z fotka.pl spalonej niebieskimi swietlowkami z cyckami wypchenietymi w gore pod brode ale ladne, naturalnie ladne dziewcze.

Owszem - jesli marzysz by zostac gwiazda fotka.pl i uwazsz, ze to co opisalam za super to raczej musisz sporo popracowac...i karnet se do solary kupic.

Ja radzilabym jednak 'przychylne oko' czyli spojrzenie na siebie nie pod katem 'ale ja jestem zjechana bo to i to mam niedoskonale' co raczej -' no lustro nie peka i podobam sie sobie'

Uwierz mi, problemy z akceptacja siebie 'widac' na zewnatrz, naprawde osoby, ktore nie czuja sie atrakcyjne czesto sa tak odbierane...
Wiec jesli Ty bedziesz sie lubic to inni to zobacza... tzn ja mysle, ze widza ale Ty tez musisz zobaczyc.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2007-10-16, 21:42   #167
rachela
Zakorzenienie

Hecate, pracuję nad tym i mi to wychodzi. Serio. Nawet lustro obdarzę czasem łaskawym uśmiechem. Tylko dzisiaj jeszcze mam ochotę walnąć głową w ścianę.

Jak zawsze, to co we mnie siedzi, wyłazi z narzekaniami na wygląd.
Dlaczego zawsze wygląd? Dlaczego nie przyczepię się do czegokolwiek innego? Chyba wygląd najłatwiej porównać, stąd wszelkie frustracje koncentrują się właśnie na nim...
Stary 2007-10-16, 21:47   #168
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Hecate, pracuję nad tym i mi to wychodzi. Serio. Nawet lustro obdarzę czasem łaskawym uśmiechem. Tylko dzisiaj jeszcze mam ochotę walnąć głową w ścianę.
Oj tez miewalam i czasem miewam dni kiedy wyje z rozpaczy i groze, ze wieszac sie bede w szafie...
Ale potem przechodzi, wypycham do przodu swoj maly biuscik i dobrze mi ze soba

Poza tym - zawsze myslalam, ze kluczem do mojej pelni szczescia bedzie 'likwidowanie' kompleksow... i co? niby najwiekszy przeszedl do historii, pomijajac fakt, ze malo kto zauwazyl zmiane to i ja czuje sie tak samo.
Wiec mozna sie zrobic na idealnie wyprowadzona lale Barbie za ktora kazdy bedzie sie spuszczal a laski ciely z zazdrosci a nie bedzie sie szczesliwym i tak..
a mozna byc moze nie idealnym ale lubic sie i wiesc szczesliwy zywot... mowie to ja co se chce powiekszyc usta

ale nie, ze to moj kompleks co raczej ciekawosc jak to bedzie z takim karpikiem dmuchanym

ah i czemu wyglad?
o to sie pietnuje i gloryfikuje w gazetach...
Jak sie ktos tam prowadzi nie halo to brukowiec owszem wspomni ale jak ktos sie roztyje, schudnie to sie brukowiec rozowdzi...
przyklad Liszowska... gdzie kazdy jej faldek i kilogram jest uwaznie studiowany

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2007-10-16, 21:52   #169
neonka28
Zakorzenienie

Tak sztuka jest spojrzeć w lustro i sobie nic nie zarzucić ale to tyczy sie niektórych osób. Dziś przejechalam sie kolejny raz na koleżance dla której bylam deską ratunku, sluchaczem.
No tak wyścig szczurów dopada tych których bardzo lubimy. Szkoda tylko że podcięla wlaśnie mi skrzydla mówiąc"wykorzystuje swoją szanse, czemu nie". Ja odstąpilam jej swoje godziny w szkole a ją awansuja na moje stanowisko i nawet zafunduja 2 letni nowy kierunek. Nie ma jak wtorkowa BOMBA!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 21:53   #170
rachela
Zakorzenienie

Neonko, słonko
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
ah i czemu wyglad?
o to sie pietnuje i gloryfikuje w gazetach...
Jak sie ktos tam prowadzi nie halo to brukowiec owszem wspomni ale jak ktos sie roztyje, schudnie to sie brukowiec rozowdzi...
przyklad Liszowska... gdzie kazdy jej faldek i kilogram jest uwaznie studiowany
Uhm, to chyba to.
Widzę, że sama wpadłam w tę manię doskonałości, tylko nie wiem jak z niej wybrnąć.

Idę się z tym przespać.
Pociesza mnie, że skoro czepiam się swojego wyglądu, to znaczy że to co mnie przez kilka ostatnich dni gniotło, powoli znika. Aż do następnego razu...

Oscar Wilde
Stary 2007-10-16, 21:55   #171
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jak zawsze, to co we mnie siedzi, wyłazi z narzekaniami na wygląd.
Dlaczego zawsze wygląd? Dlaczego nie przyczepię się do czegokolwiek innego? Chyba wygląd najłatwiej porównać, stąd wszelkie frustracje koncentrują się właśnie na nim...
Bo "rozum jest najlepiej podzieloną rzeczą na świecie. Każdy uważa, że ma go dosyć."

Ja pisałam już, że Twoje kompleksy i problemy z poczuciem własnej wartości nie mają nic wspólnego w Twoim wyglądem - i Ty też o tym wiesz.
Potrzebujesz spokoju, wyciszenia. Trudno jest zaakceptować siebie, kiedy od najważniejszej osoby w życiu odbieramy ciągle negatywne sygnały.
My możemy Cię przekonywać, kumple komplementować, a Ty... i tak sama musisz dojrzeć do tego, by uniezależnić swoją samoocenę od przytyków mamy.
Wiem jednak, że im matka jest bardziej krytyczna, im jej ocena jest bardziej niszcząca - tym to poczucie niezależności jest mniejsze i tym trudniej się z tego kręgu wyzwolić.

I jeszcze:
Hecate ma rację. Ten do absurdu wyidealizowany, wytapetowany, wyfotoshopowany wizerunek perfekcyjnego produktu zwanego kobietą atakuje nas zewsząd i praktycznie bez przerwy. Dajemy sobie wmówić, że ludzie tak właśnie wyglądają. A nie wyglądają tak...
Stary 2007-10-16, 21:55   #172
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko dzisiaj jeszcze mam ochotę walnąć głową w ścianę.
Rachel a kto czasami nie ma?
Założę się, że nawet gwiazdy z fotkipeel mają gorsze dni, kiedy ich własny wygląd budzi ich czarną rozpacz bo np. są nie dość opalone.
A na serio, to faktycznie, kolega miał rację - nie piernicz na fotkę z uśmiechem jeszcze się co prawda nie załapałam ale na tych nieuśmiechniętych była bardzo, bardzo ładna dziewczyna. To mówiłam ja papuga. I amen.
Stary 2007-10-16, 21:56   #173
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Uhm, to chyba to.
Widzę, że sama wpadłam w tę manię doskonałości, tylko nie wiem jak z niej wybrnąć.
szczerze?
najlepiej miod na serce kobiety oraz jej samopoczucie leje meska uwaga orazm komplementy
Jak sie ktos usmiechnie, jak wlasny, hodowlany facet nawet rzeknie 'fajny masz tylek' w tych spodniach... jakos tak razniej i se czlowiek mysli 'no dupka w sumie nienajgorsza'

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2007-10-16, 21:58   #174
neonka28
Zakorzenienie

rachela można być pięknym jak moja koleżanka i co...i bardzo niesympatycznym. Przy czym takie piekno pryska jak bańka mydlana. Pozostaje żal i nieufność do ludzi.
Piękna...

Dziewczyny a czemu nie zalożymy naszego perfumeryjnego wątku wspierającego
Stary 2007-10-16, 22:00   #175
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Może lepiej byłoby studiować w obcym mieście...
Wiesz, że nie jestem tego taka pewna.
Bo mogłoby się okazać, że będąc w obcym mieście, czekałabym aż zadzwonią, aż powiedzą że tęsknią, no wiesz - tego typu rodzinne czułości. I czekałabym, i czekała; a w odpowiedzi na czekanie byłyby li i jedynie zdawkowe rozmowy.
Wiem, że nie wyjaśniłam za dobrze i zbyt dokładnie tego, o co mi chodzi, no ale masz zarys. Dogłębne wyjaśnienie oznaczałoby moje otwarcie się, czego teraz nie potrafię zrobić, i czego zrobić się wstydzę...
Ciężko się wykrzyczeć przez zamknięte na cztery spusty drzwi i okna.

---

Dziękuję Wam za wsparcie
Ale nie chcę żeby ten wątek zszedł tylko na jeden temat, na dodatek mój. I tak staram się ostatnio nie zamęczać wszystkich sobą, więc jeśli pozwolicie... Wracam do samotni.

Oscar Wilde
Stary 2007-10-16, 22:02   #176
neonka28
Zakorzenienie

Dziewczyny

Nie, wracaj rachelko!!!
Zostan z nami
Stary 2007-10-16, 22:05   #177
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
My możemy Cię przekonywać, kumple komplementować, a Ty... i tak sama musisz dojrzeć do tego, by uniezależnić swoją samoocenę od przytyków mamy.
Wiem jednak, że im matka jest bardziej krytyczna, im jej ocena jest bardziej niszcząca - tym to poczucie niezależności jest mniejsze i tym trudniej się z tego kręgu wyzwolić.

Może lepiej byłoby studiować w obcym mieście...
A teraz taki maly offtop
bedac matka/siostra no osoba bliska bardzo trudno sie zdystansowac do wygladu swojego dziecka ...
mozna przesadzic zbytnio krytykujac... a jedz wiecej/mniej
Niby w imie dobra...
ha! ale ja mam od jakiegos czasu zywy przyklad dziewczyny, ktorej matka pewne rzeczy rekompensowala rozplywajac sie nad jej uroda.
Dziewoja jest urody przecietnej a wrecz mozna by powiedziec, ze jest brzydka... Zastanawialm sie dlugo co powoduja u niej to przekonanie niezmacone 'jestem najpiekniejsza'
A takie slo9wa z jej ust padly, pomijajac fakt urody to nieskromnosci tez nie lubie...
No ale dziewczyna nosi glowe wysoka, bardzo - idac ulica jedzie auto i trabi np na psa wyskakujacego na przejscie...
Oczywiscie trabi na nia...
teksty 'on chce mnie zerznac, ten tez' (cytat) tez na porzadku dziennym...

patrze na to z boku i widze jak ludzie sie..no coz smieja... Sama mnie to bawi i zlosci ale zazdroszcze jej tego dobrego samopoczucia...

Poznalam jej matke... i tak. Chciala dobrze, bo dla matki dziecko zawsze naj ale przez takie pranie mozgu bardzo dziewczyna skrzywila...
Zero krytyki tez owocuje skrzywieniem charakteru.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 22:12   #178
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Dziękuję Wam za wsparcie
Ale nie chcę żeby ten wątek zszedł tylko na jeden temat, na dodatek mój. I tak staram się ostatnio nie zamęczać wszystkich sobą, więc jeśli pozwolicie... Wracam do samotni.
Oj nie wkurzaj... To jest bardzo dobry temat - ważny i przynajmniej nie "o niczym".
Proszę zamęczać... Proooszę....

Cytat:
Poznalam jej matke... i tak. Chciala dobrze, bo dla matki dziecko zawsze naj ale przez takie pranie mozgu bardzo dziewczyna skrzywila...
Zero krytyki tez owocuje skrzywieniem charakteru.
Masz rację po raz nie-wiem-który.
Jestem teraz po drugiej stronie "barykady". Staram się dać mojemu dziecku poczucie własnej wartości, świadomość, że jest kimś wyjątkowym, bez wychowania go na nadętego buca. Nie wiem, czy mi się udaje... Jestem z natury bardzo krytyczna i konkretna, dziecko jednak kocham miłością... czasem durną po prostu. Nie wiem, co z tego będzie...
Stary 2007-10-16, 22:20   #179
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Masz rację po raz nie-wiem-który.
Jestem teraz po drugiej stronie "barykady". Staram się dać mojemu dziecku poczucie własnej wartości, świadomość, że jest kimś wyjątkowym, bez wychowania go na nadętego buca. Nie wiem, czy mi się udaje... Jestem z natury bardzo krytyczna i konkretna, dziecko jednak kocham miłością... czasem durną po prostu. Nie wiem, co z tego będzie...
Sabbath - nie boj sie, jestem PEWNA, ze z Twojego dziecka wyrosnie madry czlowiek.
Nie nadety buc - nie, to nie ma szans...

No chyba, ze wygral juz jakis konkurs pieknosci w przedszkolu ale nawet jesli wygral to Ty musisz mu o tym przypominac dnia kazdego najlepiej do 26 roku zycia A co! sukces jest sukces
to jest zart aczkolwiek wziety doslownie z zycia... ze tez ja w przedszkolu bawilam sie kasztanami w gotowanie zup i przyswajalam nowe przeklenstwa zamiast bawic w Miss...

przy najblizej okazji kaze mojej mamie witac mnie 'o corko moja najpiekniejsza'

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2007-10-16, 22:39   #180
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

przy najblizej okazji kaze mojej mamie witac mnie 'o corko moja najpiekniejsza'
A ma jakąś inną do wyboru?

Ja w przedszkolu wybiłam jednemu z kolegów zęba za nazywanie mnie króliczkiem.
Też raczej do typu słodkich laluń nie należałam.
Tak naprawdę okropna byłam. Jeszcze w wieku 18-19 lat zdarzały mi się "lima" pod okiem i ruszające się zęby...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości