Wrześniówki 2016 <3 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 20:54   #3421
lianeska
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

hej, ja po wizycie,dzieki za kciuki za tydzień mam się znowu zjawić bo serduszka nie było jeszcze
ale ponoć jest ok, tyle, że teraz dostałam jakby skurczy pod brzuchem aż się wystraszyłam :/

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:13   #3422
milako
Rozeznanie

Ja mam to samo, normalnie to sushi <3 curry <3 a teraz :/ mogłaby dla mnie istnieć tylko zupa pomidorowa. Za sushi tęsknię, a na myśl o curry... Noooot

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
hej, ja po wizycie,dzieki za kciuki za tydzień mam się znowu zjawić bo serduszka nie było jeszcze
ale ponoć jest ok, tyle, że teraz dostałam jakby skurczy pod brzuchem aż się wystraszyłam :/

Spokojnie, doczekasz sie serduszka zażywasz jakis magnez, zeby zapobiegać skurczom?
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:18   #3423
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Najwazniejsze, ze jest ok a ktory tydzien/dzien teraz masz?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Ja mam to samo, normalnie to sushi <3 curry <3 a teraz :/ mogłaby dla mnie istnieć tylko zupa pomidorowa. Za sushi tęsknię, a na myśl o curry... Noooot[COLOR="Silver"]
Przy sushi to mi przeszkadza nawet zapach od zawsze.
Teraz marzy mi sie rosół albo zupa z groszku z mascarpone. Chociaz pomidorowa tez brzmi niezle.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:19   #3424
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to samo, normalnie to sushi <3 curry <3 a teraz :/ mogłaby dla mnie istnieć tylko zupa pomidorowa. Za sushi tęsknię, a na myśl o curry... Noooot

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Spokojnie, doczekasz sie serduszka zażywasz jakis magnez, zeby zapobiegać skurczom?
dziś mi zapisał, mam nadzieję, że się to nie powtórzy

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
Najwazniejsze, ze jest ok a ktory tydzien/dzien teraz masz?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Przy sushi to mi przeszkadza nawet zapach od zawsze.
Teraz marzy mi sie rosół albo zupa z groszku z mascarpone. Chociaz pomidorowa tez brzmi niezle.
7 tydzień

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2016-02-09 o 21:20
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:22   #3425
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Czytałam, że coś pisałyście o ubrankach... Ja myślę, że dostaniemy dużo prezencików ubraniowych, gdyż mój mąż ma sporo rodzeństwa (12 ). U mnie też jest trochę rodzinki także myślę, że za dużo nie będę musiała kupować na początek
O kurcze, to jak się spotykacie na zlotach rodzinnych typu święta czy imieniny to musi być niezła impreza

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja nie mam totalnie nic, masakra
wszystko musze kupic, od spioszkow po wozek
U mnie to samo, nawet nie mam żadnego małego dziecka w rodzinie. Wszystkie powyrastały już dość dawno

Cytat:
Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale czy tylko mnie tak swędzi brzuch? Zastanawiam sie: moze jakos skóra zaczyna sie rozciągać? Sama nie wiem
dziwne
A ja właśnie słyszałam, że to normalne i że wiele kobiet w ciąży narzeka na swędzenie. Moja przyjaciółka jest jednym z przykładów.
Z tym, że wydawało mi się, że pojawia się raczej w późniejszym etapie, jak brzuch już jest większy i skóra się napina.
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:29   #3426
nelyen
Zadomowienie

Cytat:

Ooo tak, pomidorowa na śniadanie obiad i kolację! Chociaż w weekend było i sushi i pizza i wszystko mi smakowało. Weekendy w ogóle są prawie wolne od mdłości, to ciekawe. Może ranne wstawanie, brak tlenu, hałas i stres w pracy potęgują mdłości?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:45   #3427
kasia_wroc
Zadomowienie

Mnie póki co tez nic nie swedzi

ją też mam skłonności do opryszczki, póki co miałam raz ale zeszła sama bez leków . ale myślę że środki na nią działają miejscowo i można stosować.
A ją przed chwilą miałam wielki wybuch płaczu nie wiadomo czemu :-\ Biedny mój mąż przy mnie czasem:-(

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Manddy w święta to wygląda jak male wesele tyle ludzi :-D
Stary 2016-02-09, 21:52   #3428
chrupa
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale czy tylko mnie tak swędzi brzuch? Zastanawiam sie: moze jakos skóra zaczyna sie rozciągać? Sama nie wiem
dziwne
U niektórych podobno to normalne, ale ze swędzeniem trzeba uważać - moja bratowa miała tak, że dostała właśnie strasznego swędzenia w III trym i okazało się, że coś z wątrobą nie tak. Ale to było takie swędzenie, że aż ją w nocy budziło.
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:53   #3429
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Obiecałam Małżowi, że dzisiaj to ja obiad zrobię. No nie mogę no, 5 minut stoję i od razu bardziej niedobrze
Ja dziś robiłam cukinię na grillu. Generalnie jej zapach i smak uwielbiam, ale tym razem po 15 min stania przy patelni miałam dość...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ostatnio poznałam osobę która ciążę przeszła na BMI między 15 a 16. Ryzyko to przedwczesny poród, niska masa urodzeniowa dziecka i jego skłonności w przyszłości do otyłości (pamięć głodu organizmu każe mu "gromadzić zapasy"). Ale o poronieniach nie słyszałam ani ciężkich zaburzeniach, chyba że w wyniku przedwczesnego porodu.

BTW oddam Ci mój kilogram chętnie Naprawdę trudno mi się przestawić teraz na akceptację choćby połowy w górę.Za trwały nawyk pilnowania formy, od razu mi się włącza w głowie alarm, czy tak ma być czy mam odstawić ziemniaki
Ja też oddam, nawet 5kg :p
Stary 2016-02-09, 21:54   #3430
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Bierz magnez kochana. Ja biorę od początku ciąży, jeśli tylko mi podbrzusze dokucza Jak mocne masz te skurcze, to jeszcze no-spe mozesz wziąć.
Nie zamartwiaj się, wszystko będzie dobrze

Ja też uwielbiałam sushi... jak na początku Samarinda o nim dużo mówiła, to też mnie naszło i zrobiliśmy sobie z mezem. A potem on chciał drugi raz i juz tak mnie od samego zapachu odrzucilo, ze szok :/
Pomidorowke bym zjadła! <3
Stary 2016-02-09, 21:55   #3431
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
O kurcze, to jak się spotykacie na zlotach rodzinnych typu święta czy imieniny to musi być niezła impreza

U mnie to samo, nawet nie mam żadnego małego dziecka w rodzinie. Wszystkie powyrastały już dość dawno

A ja właśnie słyszałam, że to normalne i że wiele kobiet w ciąży narzeka na swędzenie. Moja przyjaciółka jest jednym z przykładów.
Z tym, że wydawało mi się, że pojawia się raczej w późniejszym etapie, jak brzuch już jest większy i skóra się napina.
Mnie jak narazie nic nie swędzi. Ale mam pytanie odnośnie kremu na potencjalne rozstępy. Czy któraś z was używa kremu ziaja z serii mamma mia? Albo tego babydream z Rossmanna?
Stary 2016-02-09, 21:57   #3432
Samarinda
Zadomowienie

Curry jest w połowie, też z pomidorami <3 plus jest taki, że nawąchałam się świeżego imbiru i jest mi zdecydowanie lepiej

Gadała o sushi, gadała, dalej bym zjadła
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:03   #3433
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Mnie jak narazie nic nie swędzi. Ale mam pytanie odnośnie kremu na potencjalne rozstępy. Czy któraś z was używa kremu ziaja z serii mamma mia? Albo tego babydream z Rossmanna?
Ja mam oliwke babydream na rozstepy, ale uzywalam przed ciaza w ramach lepszego nawilzenia niz krem. Skore nawilza fajnie, ale jak z rozstepami to nie wiem. Teraz kupilam elancyl i planuje stosowac gdy zaczne rosnac, a teraz na zmiane z babydreamem i czerwonym garnierem, gdy tylko sobie przypomne.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:26   #3434
Samarinda
Zadomowienie

Też się powinnam rozejrzeć za czymś na rozstępy... Chociaż podobno genetycznie nie mam skłonności.

Curry gotowe, Małż zatwierdził, odmaszerowuję do łóżka śpijcie dobrze!
. /Sting

Stary 2016-02-09, 22:50   #3435
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
U niektórych podobno to normalne, ale ze swędzeniem trzeba uważać - moja bratowa miała tak, że dostała właśnie strasznego swędzenia w III trym i okazało się, że coś z wątrobą nie tak. Ale to było takie swędzenie, że aż ją w nocy budziło.
Ale mnie nastraszylas, bo wg zaleceń gina biorę codzień Acard, ktory jednak nie obchodzi sie z wątroba chyba zbyt delikatnie. Od razu sie do internisty umowilam na piatek, jakby mi miało nie przejśc do tego czasu.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Mnie póki co tez nic nie swedzi

ją też mam skłonności do opryszczki, póki co miałam raz ale zeszła sama bez leków . ale myślę że środki na nią działają miejscowo i można stosować.
A ją przed chwilą miałam wielki wybuch płaczu nie wiadomo czemu :-\ Biedny mój mąż przy mnie czasem:-(

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Manddy w święta to wygląda jak male wesele tyle ludzi :-D

Moj maz tez biedny, chyba zostanie przy tej ciazy i moich histeriach swietym...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Też się powinnam rozejrzeć za czymś na rozstępy... Chociaż podobno genetycznie nie mam skłonności.

Curry gotowe, Małż zatwierdził, odmaszerowuję do łóżka śpijcie dobrze!

Na rowniez uciekam. Do jutra Koleżanki spokojnej nocy Wszystkim!
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:55   #3436
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie nastraszylas, bo wg zaleceń gina biorę codzień Acard, ktory jednak nie obchodzi sie z wątroba chyba zbyt delikatnie. Od razu sie do internisty umowilam na piatek, jakby mi miało nie przejśc do tego czasu.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Moj maz tez biedny, chyba zostanie przy tej ciazy i moich histeriach swietym...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Na rowniez uciekam. Do jutra Koleżanki spokojnej nocy Wszystkim!
To o czym pisze Chrupa, to cholestaza ciążowa - ale ta przypadłość najczęściej pojawia się pod koniec ciąży, wiec myślę, ze u Ciebie, to po prostu rozciąganie skóry Chociaż oczywiście jeśli się niepokoisz, to nie zaszkodzi pójść do lekarza.
Tutaj możesz przeczytać o cholestazie https://parenting.pl/portal/cholestaza-ciazowa
Stary 2016-02-10, 08:07   #3437
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Ooo tak, pomidorowa na śniadanie obiad i kolację! Chociaż w weekend było i sushi i pizza i wszystko mi smakowało. Weekendy w ogóle są prawie wolne od mdłości, to ciekawe. Może ranne wstawanie, brak tlenu, hałas i stres w pracy potęgują mdłości?
Tyle razy przeczytałam już "pomidorowa", że chyba ją zrobię wreszcie na obiad, chociaż o dziwo jest to zupa która zwykle mi nie wychodzi

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ja dziś robiłam cukinię na grillu. Generalnie jej zapach i smak uwielbiam, ale tym razem po 15 min stania przy patelni miałam dość...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Ja też oddam, nawet 5kg :p
Moje 0,5kg właśnie gdzieś poleciało w eter, bo tyle mniej mi dziś wskazuje waga.
Also... dodam sobie dzisiaj do menu ciaaaacho

Podrzucę Wam przepis na (znowu) resztkowy obiad (czekam na dostawę z Tesco i w lodówce bieda ).

Ugotuj makaron razowy.
W malakserze zmiksuj kilka łyżek humusu z suszonymi pomidorami oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku wedle uznania (u mnie sól, pieprz i czosnek).
Polej makaron.
Wkrój wędlinę (u nas krakowska sucha, ale parówki też by były ok).
Jak masz pietruszkę, to nie zaszkodzi dosypać

Smacznego

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

Ja też uwielbiałam sushi... jak na początku Samarinda o nim dużo mówiła, to też mnie naszło i zrobiliśmy sobie z mezem. A potem on chciał drugi raz i juz tak mnie od samego zapachu odrzucilo, ze szok :/
Pomidorowke bym zjadła! <3
To może polskie sushi z kaszy gryczanej?

A pomidorowa to widzę zawojowała wątek Kto dzisiaj jeszcze ją zrobi?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Ja się zastanawiam czy na rozstępy nie byłby dobry roller raz na dwa tygodnie przed aplikacją czegoś większego (jakiegoś serum na rozstępy lub coś w ten deseń). Ja co 2 tygodnie jeżdżę rollerem po twarzy i nakładam na to serum lub maseczkę i następnego dnia mam twarz gładziutką, jak u dziecka A słyszałam właśnie, że roller jest polecany także na brzuch. Trzeba mieć tylko niewielkie skłonności masochistyczne I nie obawiać się, że 0,3mm igiełki coś zrobią dziecku
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:07   #3438
Fortuna1
Zakorzenienie

Ja dziś zrobię zapiekanke ze spaghetti taka a la bolognese. Z pomidorami of course )
Stary 2016-02-10, 08:08   #3439
weselna01
Zadomowienie

A na koniec dodam, że wreszcie po kilku tygodniach zechciało mi się wstać wcześniej rano, żeby ubrać się mniej sportowo, wyprostować włosy, zrobić makijaż a może nawet pomaluje paznokcie Do tego perfum bzowy <3
Stary 2016-02-10, 08:25   #3440
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Tyle razy przeczytałam już "pomidorowa", że chyba ją zrobię wreszcie na obiad, chociaż o dziwo jest to zupa która zwykle mi nie wychodzi

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Moje 0,5kg właśnie gdzieś poleciało w eter, bo tyle mniej mi dziś wskazuje waga.

Also... dodam sobie dzisiaj do menu ciaaaacho

Podrzucę Wam przepis na (znowu) resztkowy obiad (czekam na dostawę z Tesco i w lodówce bieda ).

Ugotuj makaron razowy.

W malakserze zmiksuj kilka łyżek humusu z suszonymi pomidorami oraz przecier pomidorowy. Dopraw do smaku wedle uznania (u mnie sól, pieprz i czosnek).

Polej makaron.

Wkrój wędlinę (u nas krakowska sucha, ale parówki też by były ok).

Jak masz pietruszkę, to nie zaszkodzi dosypać

Smacznego

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

To może polskie sushi z kaszy gryczanej?

A pomidorowa to widzę zawojowała wątek Kto dzisiaj jeszcze ją zrobi?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Jak pomidorowa może nie wyjść? Mój sprawdzony przepis - litr albo ciut więcej rosołu, słoiczek koncentratu Pudliszki (lubię z dodatkiem bazylii), sól, pieprz, ryż/makaron, śmietana i pietruszka do dekoracji

To Twoje danie z resztę też wygląda zachęcająco, ale do hummusu teraz nic mnie nie przekona...

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:34   #3441
Samarinda
Zadomowienie

Obudziłam się oczywiście z bólem głowy, już zaczynam googlać naturalne sposoby na obniżenie ciśnienia.

- schudnij
- rzuć palenie
- jedz czosnek
- pij napar z hibiskusa

Wszystkie niewykonalne albo nieadekwatne
. /Sting

Stary 2016-02-10, 08:39   #3442
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Jak pomidorowa może nie wyjść? Mój sprawdzony przepis - litr albo ciut więcej rosołu, słoiczek koncentratu Pudliszki (lubię z dodatkiem bazylii), sól, pieprz, ryż/makaron, śmietana i pietruszka do dekoracji

To Twoje danie z resztę też wygląda zachęcająco, ale do hummusu teraz nic mnie nie przekona...
Razem z mężem od dawna zadajemy sobie to pytanie...
Stary 2016-02-10, 08:47   #3443
Samarinda
Zadomowienie

Ja wiem, że to gluten (ciiii...), ale zabiłabym teraz za krakowskie obwarzanki z solą...
. /Sting

Stary 2016-02-10, 09:12   #3444
Wilanka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny po wczorajszej wizycie dzidziuś ma się dobrze tak fajnie się ruszał :-D ma już 2,86cm <3 serduszko ładnie biło :-D mam założona kartę ciąży i termin porodu wg usg to 10.09 wg OM tydzień wcześniej, ale dzieciaczek rośnie zgodnie z tym co wychodzi z usg

Ogólnie to zazdroszczę wam, że możecie jeść mięso. Ja od 3 tygodni jadę na zupie jarzynowej i chlebie z żółtym serem, bo nic innego mi nie wchodzi. W dodatku myślałam, że już koniec z porannymi wymiotami, ale to była tylko 4 dniowa przerwa, bo od wczoraj wróciły. No to się rozpisalam ;-) miłego dnia wszystkim :-*
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:15   #3445
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny po wczorajszej wizycie dzidziuś ma się dobrze tak fajnie się ruszał :-D ma już 2,86cm <3 serduszko ładnie biło :-D mam założona kartę ciąży i termin porodu wg usg to 10.09 wg OM tydzień wcześniej, ale dzieciaczek rośnie zgodnie z tym co wychodzi z usg

Ogólnie to zazdroszczę wam, że możecie jeść mięso. Ja od 3 tygodni jadę na zupie jarzynowej i chlebie z żółtym serem, bo nic innego mi nie wchodzi. W dodatku myślałam, że już koniec z porannymi wymiotami, ale to była tylko 4 dniowa przerwa, bo od wczoraj wróciły. No to się rozpisalam ;-) miłego dnia wszystkim :-*
Ale fajnie, duża dzidzia!

Podjęłam próbę podniesienia się do pionu - jakby ktoś wbił mi nóż w oko i skroń, zrobiło mi się biało przed oczami. Na bank ciśnieniowe :/
. /Sting

Stary 2016-02-10, 09:21   #3446
Nikaniki
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy nie wiem co mam o tym myśleć zrobiłam badanie krwi między innymi Rubella różyczka IgG i wyszło mi >500 IU/ml ( 10 IU/ml obecne) wystraszyłam się jak zobaczyłam tą cyfrę 500 i moje tsh 2 tygodnie temu wynosiło 2,43 a wczoraj 2,80

Edytowane przez Nikaniki
Czas edycji: 2016-02-10 o 09:42
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:38   #3447
asiaczek87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wilanka super to mój trochę starszy osobnik, bo mam termin na 6-7.09 wg. USG.

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2016-02-10 o 09:39
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:46   #3448
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy nie wiem co mam o tym myśleć zrobiłam badanie krwi między innymi Rubella różyczka IgG i wyszło mi >500 IU/ml ( 10 IU/ml obecne) wystraszyłam się jak zobaczyłam tą cyfrę 500 i moje tsh 2 tygodnie temu wynosiło 2,43 a wczoraj 2,80
Jeżeli masz wysokie IgG to znaczy, że albo przeszłaś różyczkę, albo byłaś szczepiona i wytworzyły się przeciwciała. Robiłaś też IgM? Ono pokazuje świeżą infekcję, dobrze jest robić IgG i IgM jednocześnie. A na tsh się nie znam masz jakieś normy podane na wyniku?
. /Sting

Stary 2016-02-10, 09:49   #3449
asiaczek87
Zakorzenienie

Z TSH to sie orientuje, że w pierwszym trymestrze norma do 1,8. Miałam przeszło 3 i dostalam euthyrox 25.
Nikaniki pojdz do lekarza z tymi wynikami, to zapisze spokojnie.

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:59   #3450
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli masz wysokie IgG to znaczy, że albo przeszłaś różyczkę, albo byłaś szczepiona i wytworzyły się przeciwciała. Robiłaś też IgM? Ono pokazuje świeżą infekcję, dobrze jest robić IgG i IgM jednocześnie. A na tsh się nie znam masz jakieś normy podane na wyniku?
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Z TSH to sie orientuje, że w pierwszym trymestrze norma do 1,8. Miałam przeszło 3 i dostalam euthyrox 25.
Nikaniki pojdz do lekarza z tymi wynikami, to zapisze spokojnie.
Aha tak byłam szczepiona na różyczkę to moze dlatego taki wysoki wynik, Nie robiłam IgM lekarz nie zalecił. Ja juz biorę euthyrox 75 i co drugi dzień dawka 125 na pół i teraz mi nie spadło a wzrosło ;/ i normy są do 4,2 ale na to nie warto patrzeć bo w ciąży jestem i to tsh powinnam miec jakoś poniżej 2 a tu już 8 tydzień a tsh takie wysokie
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości