Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 22:22   #541
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ja szczerze mówiąc nie myślę o porodzie. Odkładam to w najdalsze zakamarki mojego umysłu. Pamiętam jak byłam przed glukozą, słyszałam, że to jest okropne badanie, że po nim człowiek okropnie się czuje, że jest obrzydliwa....Nie nastawiałam się na nic, poszłam wypiłam, i zero problemów Zauważyłam, że im dłużej coś analizuję tym jest gorzej. Po co mam się martwić porodem, jak nawet nie wiem jaki mnie czeka... Dla mnie najważniejsze jest to by za jakieś 2 miesiące tulić już mojego synka, a jak to zrobię nie wiem, ale każdy jakoś to przeżył, dam radę i ja
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:24   #542
lucy111
Zadomowienie

Gosiaczek ale masz cudowną córę

pewnie będzie zakochana w najmłodszym braciszku
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:25   #543
NetaC
Raczkowanie

Lulka robię tak samo jak Ty.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:29   #544
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A moja Hania jest kochana dzwoni dzis z tego obozu, ze byli gdzies tam na spacerze i była góra i kamień przy którym sie stawało i myślało życzenia. Powiedziała mi, ze życzyła sobie by antek "urodził sie pelnosprawny, ze wszystkimi raczkami i nożkami, z oczami i mądra głowa i zeby był zdrowy i taki mądry jak ona" Boże co z kochane dziecko
Kooooochana!!!!!!!!!!!!!
: love::l ove:

PORÓD
każda ma swój system widzę
ja myślę często, wyobrażam go sobie, wizualizuje, nastawiam się super pozytywnie ale to mój sposób na wszystkie moje życiowe sytuacje więc i na tą też
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:29   #545
gosiulka22
Wtajemniczenie

Lulka super podejście tak trzymać. Dokładnie tak samo myślałam jak szlam rodzic
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:32   #546
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kooooochana!!!!!!!!!!!!!
: love::l ove:

PORÓD
każda ma swój system widzę
ja myślę często, wyobrażam go sobie, wizualizuje, nastawiam się super pozytywnie ale to mój sposób na wszystkie moje życiowe sytuacje więc i na tą też

Podziwiam, dla mnie to nie wykonalne hihi

Bartek mi wędruje po całym brzuchu, takie tsunami Bolesne robią się te ruchy
Stary 2016-02-09, 22:39   #547
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
coś ma byc, ale cena wcale nie jakaś super atrakcyjna wiec uważam, ze lepiej dodac te 20 zł i kupić sprawdzony microlife
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Aha, bo ja chcę kupic wodę morską. To co pepsze?
Sól fizjologiczna jest niezbędna wg mnie - ze względu na oczy. Nie wiem czy wodę morską można dawać już noworodkowi?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

klapki plastikowe i najlepiej po szpitalu do kosza od razu. Przynajmniej ja tym razem tak na pewno zrobię. Ostatnio przyniosłam sobie grzybka i dermatolog mnie opitoliła, że klapki ze szpitala się wyrzuca a nie ubiera na nogi
nabyłam za 15 zł
Czyli muszę dopisać do listy. A ostatnio wyrzuciłam takie beznadziejne japonki Mam jeszcze takie jednorazowe kosmetyczne kupione kiedyś na allegro, może te wezmę na sam poród?
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Nie jesteś dziwna, bo ja też tych gąbek nie akceptuję :p ja mam leżaczek, ale nie z tych plastikowych, tylko ze zdejmowanym materiałem frotte. Wydaje się, że będzie wygodny.. Ale co ja tam wiem jak noworodkowi będzie wygodnie :p
Taki leżaczek jest na liście wyprawkowej od mojej położnej
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
noo patulinka urosłaś! ślicznie wyglądasz
ja za 3,5 godziny zaczynam 8 miesiąc ale zleciało!
Też dziś sobie uświadomiłam, że w weekend zacznę....8 miesiąc - nie do wiary po prostu...jak to brzmi
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
popatrzę jeszcze, jak coś się trafi to kupię, ale raczej nie ma na to szans. Znam ofertę wszystkich sklepów w okolicy i allegro na pamięć. Koszulki męża to mi sięgają prawie do kolan więc długość nie jest problem, w razie czego rzyć zakryją szpital będzie dla mnie traumatycznym przeżyciem, coś tak czuję. Dlatego liczę na sn, żeby jak najszybciej stamtąd zwiać.
No to spokojnie bierz takie. Wg mnie czy ona rozpinana jest to nikogo nie obchodzi zbytnio. Ale faktycznie ze względu na przewiew lepiej na dole mieć jak najmniej. No i nie wiadomo jakie warunki w Twoim szpitalu - ja też nie miałam żadnej koszuli do czasu jak wylądowałam w szpitalu i latałam na usg co chwilę: rozbieralnia była w jednym pokoju a sprzęt w drugim - i ja tak z gołym tyłkiem I ciągle tylko gacie w dół, gacie w górę.
Cytat:
O nawet bym nie pomyślała by tam wejść dzięki! Będę kolejnym razem to zaglądnę
A gdzie my mamy M&S?

Obejrzałam Zjawę. Dla mnie nie jest straszny. Zdjęcia i montaż - oscar bez dwóch zdań. Co do Leo - ma na koncie lepsze role, wg mnie tu nie bardzo miał się czym wykazać.

Kupiłam ten rogal z Olx. Okazało się, że babka też już go prała w pralce, także świezutki. I niewygnieciony w ogóle, super stan - bardzo się cieszę. Aż dziwne że tak tanio sprzedawała bo na innych ogłoszeniach allegro i olx bardziej wygniecione są po 80-90zł

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-02-09 o 22:40
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:39   #548
annihilate
Rozeznanie

Neta zmywarka mi myje naczynia

U mnie w szpitalu zaglądają w tamte rejony nawet dwa razy dziennie :P Raz przychodzi pielęgniarka i psika octeniseptem ranę, i potem na obchodzie oglądają czy wszystko się dobrze goi. Może jak ktoś nie był szyty to nie musi się tam pokazywać Aaa i wszystko odbywa się na sali normalnie (ja miałam ostatnio 4.os), ale raczej inne babki w krocze nie zaglądają, tzn. ja przynajmniej nie zwracałam uwagi jak resztę badali :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:44   #549
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

Też mam takie wrażenie - choć już teraz wiem, że nie wędruje, więc zgadujemy czym sięgnął - ręką czy nogą. Ale brzuch faluje niesamowicie chwilami. Od kilku dni w ogóle obserwuję, że ruchy się zmieniły - są takie mniej punktowe, a bardziej kompleksowe, no czuć że duże ciałko się tam rozpycha - cudowne to jest. Naprawdę będę tęsknić za tym
Stary 2016-02-09, 22:48   #550
lulka19
Zakorzenienie

Zmywarka zmywarką, ale nie wszystko tam się da umyć, i gąbka tez jest potrzebna ja mam obsesję na tym punkcie, i z chęcią wyrzucałabym gąbki po jednym użyciu. Za to moja mama trzyma, je i trzyma...

Raz przeżyłam masakrę jak zobaczyłam, że siostra tż myje miskę dla zwierząt gąbką do mycia naczyń. Ale jej nagadałam A ta do mnie, że i tak płyn zabija bakterie a ją się płucze

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Też mam takie wrażenie - choć już teraz wiem, że nie wędruje, więc zgadujemy czym sięgnął - ręką czy nogą. Ale brzuch faluje niesamowicie chwilami. Od kilku dni w ogóle obserwuję, że ruchy się zmieniły - są takie mniej punktowe, a bardziej kompleksowe, no czuć że duże ciałko się tam rozpycha - cudowne to jest. Naprawdę będę tęsknić za tym

No zaczyna się po lewej stronie, a potem na środku gdzie pepek i po prawej
Stary 2016-02-09, 22:52   #551
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tak samo istne szaleństwo. Albo mocne takie: bum bum. Albo przesuwa nogą po całym boku.
Coraz bardziej widać że robi się tam ciasniej
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:57   #552
velika
Winter is coming

eheh też nie lubię gąbek, bardzo często zmieniam, tak samo jak wszelkie szmatki, ściereczki itp. Do kąpieli nigdy nie używałam i przy dziecku też nie zamierzam.
Mam od niecałego miesiąca zmywarkę i to jest najwspanialsze urządzenie na świecie od razu się chce gotować, jak nie ma potem sterty garów ;] ale gąbka i tak musi być... najgorsze jest to, że mi szpeci kuchnię, muszę kupić na nią jakąś osłonkę czy coś, bo kuchnia czarno- biała, a gąbki robią tylko pstrokate. Dlaczego nie ma czarnych gąbek?
moja mała mnie dzisiaj nastraszyła, bo nie chciała się ruszać wieczorem, ale pokombinowałam z pozycją i zaczęła. A już się denerwowałam, tym bardziej, że chłop wybył na piwko i sama siedzę.
W temacie porodów to oglądam sobie na ipli i płaczę jak się dziecko urodzi

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-09 o 23:00
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:01   #553
NetaC
Raczkowanie

Ja nie mam zmywarki. Ale myślimy o niej. Chcielibyśmy mieć.

Gąbki wymieniam ale używam do naczyń. Ciała to nie. Żele na rękę i tak się namydlam. Dlatego wolę takie z drobinkami bo czuję że się myje.

Ale gabke mam jak się kapie w pełnej wody wannie to polewam nia sobie włosy.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Ja to mam bardziej takie wrażenie jakby się tak nogami i rękami rozpychal odpychal od siebie ścianki "domku" i to nie boli
Stary 2016-02-09, 23:02   #554
Ineso
Matka Smoka

Dzień kalafiora

Dziś miałam serię po prostu. Pojechaliśmy odebrać tą poduszkę. I ja sobie w telefonie zapisałam adres tej babeczki oraz innej, u której jutro odbieram rzeczy kupione przez fb. Pech, że obie mają taki sam numer bloku (na innych osiedlach ofkors). No więc pojechaliśmy, znaleźliśmy blok, domofon nam ktoś otworzył bez pytania - git. Lekki niepokój poczułam jak drzwi otworzyła starsza pani - ale ona jeszcze gestem zapraszającym wycofała się wgłąb i drzwi na oścież. Ale głupio mi było tak wejść, więc mówię ,,dzień dobry my w sprawie odbioru poduszki", a ta zdziwiona ,,Jakiej poduszki?" a po moim wytłumaczeniu najlepszy argument: ,,ale ja nie mam internetu" Okazało się, że to nie to mieszkanie. Potem w domu coś jeszcze palnęłam, i zaraz mówię do tż, ,,aaa sorry pomyliłam się", a ten z pobłażaniem ,,nie pomyliłam się, tylko kalafior". Się wycwanił
Stary 2016-02-09, 23:07   #555
Polinezyjka
Zakorzenienie

RUCHY
zapomniałam wam napisać
wczoraj przed snem czułam jak mała się kokosi i jak jedzie dupcią po brzuchu z prawej na lewo.
I koniec spania na prawym boku bo teraz jej już nie pasuje i mocno i energicznie daje mi do zrozumienia - ale w ogóle jakie to piękne, że rozumie jej ruchy wcześniej nie rozumiałam.
Więc teraz śpimy na lewym boku a jej stopy czuje po całej prawej stronie brzuszka dosłownie czuję jak je rozciąga i jak w różne miejsca pcha

Cytat:
A gdzie my mamy M&S?
O jaki zonk! Nie mamy! Myślałam, że ten sklep w Bonarce i galerii krk taki gdzei są drogie rzeczy to ten sklep właśnie jakoś sobie tak ubzdurałam hehe

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Dzień kalafiora

Dziś miałam serię po prostu. Pojechaliśmy odebrać tą poduszkę. I ja sobie w telefonie zapisałam adres tej babeczki oraz innej, u której jutro odbieram rzeczy kupione przez fb. Pech, że obie mają taki sam numer bloku (na innych osiedlach ofkors). No więc pojechaliśmy, znaleźliśmy blok, domofon nam ktoś otworzył bez pytania - git. Lekki niepokój poczułam jak drzwi otworzyła starsza pani - ale ona jeszcze gestem zapraszającym wycofała się wgłąb i drzwi na oścież. Ale głupio mi było tak wejść, więc mówię ,,dzień dobry my w sprawie odbioru poduszki", a ta zdziwiona ,,Jakiej poduszki?" a po moim wytłumaczeniu najlepszy argument: ,,ale ja nie mam internetu" Okazało się, że to nie to mieszkanie. Potem w domu coś jeszcze palnęłam, i zaraz mówię do tż, ,,aaa sorry pomyliłam się", a ten z pobłażaniem ,,nie pomyliłam się, tylko kalafior". Się wycwanił
Hihihi
przefajna historia !!!!
21 tc córeczka
Stary 2016-02-09, 23:20   #556
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Do nosa najlepszy disnemar. Sól fizjologiczna do przemywania oczek. Octanisept na nasza rane i na pępek.
Duzo dziś pisalyscie. Bede nadrabiac nocą znowU mnie wizyta ok. Mloda niecale 2,5kg ma

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Jejku, przerosła moją, chociaż ciekawe ile Ewka przypakowała przez tydzień

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wiecie jak mi niedobrze dzis...miałam gorsze mdłości jak w 1trymestrze...mało nie haftnelam, mam biegunkę lekka. Mam nadzieje ze to nie jakaś jwlitowka:/

A moja Hania jest kochana dzwoni dzis z tego obozu, ze byli gdzies tam na spacerze i była góra i kamień przy którym sie stawało i myślało życzenia. Powiedziała mi, ze życzyła sobie by antek "urodził sie pelnosprawny, ze wszystkimi raczkami i nożkami, z oczami i mądra głowa i zeby był zdrowy i taki mądry jak ona" Boże co z kochane dziecko
Współczuje samopoczucia, przechodziłam przez to wczoraj, na szczęście dzisiaj już jest dobrze.

Hania jaka kochana, aż łezka mi się w oku zakręciła.

Cytat:

Sól fizjologiczna jest niezbędna wg mnie - ze względu na oczy. Nie wiem czy wodę morską można dawać już noworodkowi?
Dobra, dorzuciłam do koszyka sól fizjologiczną. Muszę sprawdzić od kiedy można stosować wodę morską

Cytat:
RUCHY
zapomniałam wam napisać
wczoraj przed snem czułam jak mała się kokosi i jak jedzie dupcią po brzuchu z prawej na lewo.
I koniec spania na prawym boku bo teraz jej już nie pasuje i mocno i energicznie daje mi do zrozumienia - ale w ogóle jakie to piękne, że rozumie jej ruchy wcześniej nie rozumiałam.
Więc teraz śpimy na lewym boku a jej stopy czuje po całej prawej stronie brzuszka dosłownie czuję jak je rozciąga i jak w różne miejsca pcha
Moja też kręci dupskiem na prawo i lewo. Mam też wrażenie, że wpycha rączki w bok, na którym akurat leżę.

Jutro mam wizytę u gina, ciekawe co powie na wielkość Ewki.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:31   #557
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Falownie brzucha jest niesamowite, już nawet przez sweter widać.
A niby tak niedawno jakoś w
połowie listopada poczulismy pierwsze ruchy i zastanawialiśmy się czy to na pewno to

Cytat:
Zmywarka zmywarką, ale nie wszystko tam się da umyć, i gąbka tez jest potrzebna ja mam obsesję na tym punkcie, i z chęcią wyrzucałabym gąbki po jednym użyciu. Za to moja mama trzyma, je i trzyma...

Raz przeżyłam masakrę jak zobaczyłam, że siostra tż myje miskę dla zwierząt gąbką do mycia naczyń. Ale jej nagadałam A ta do mnie, że i tak płyn zabija bakterie a ją się płucze

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

No zaczyna się po lewej stronie, a potem na środku gdzie pepek i po prawej

Gabki są obrzydliwe i średnio raz w tygodniu wymieniam na nową. Coś słyszałam o moczeniu w wodzie z octem ze niby zabija bakterie ale i tak wolę wymienić i być spokojna
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 01:04   #558
Avlis
Raczkowanie

lulka19
Planuję rodzić z mężem. Pierwszy poród też tak wyglądał i bardzo dobrze się czułam dzięki temu. Bywają momenty na początkowym etapie, że położne wychodzą na kilka minut, bo poród dopiero się rozkręca, więc cieszę się, że nie byłam wtedy sama. Np. gdy zaczęły się parte mąż poszedł po położną. Po porodzie asystował przy kąpieli dziecka. Poza tym narodziny dziecka to taki piękny czas, że chciałam, abyśmy przeżyli go razem.

szycie/szwy
Szycie nie bolało. Miałam rozpuszczalne szwy.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 04:32   #559
Trisdom
Zadomowienie

Dzień zaczął się godzinę temu i własnie mam molejną próbę uśpienia dziecka, ale chyba nie wyjdzie kaszle, chce wstawać itd.

Pojscie spac o 21 bylo dobrym pomyslem.

Gosiaczek- twoja Hania jest cudowna

Poród- zobaczymy, jak wyjdzie, ale chcialabym z TZ- on jest na tak, jeśli nie będzie się musiał zająć córką w tym czasie. Pierwszy poród był bardzo szybki- w sumie może jakieś 4-4,5 godziny, a przy drugim może nie zdążyć np. dojechać, bo podobno idzie to szybciej..,
Stary 2016-02-10, 05:33   #560
NetaC
Raczkowanie

Dobry dzień

Dziś wstałam z mężem. Położę się jeszcze do 9 i na 10:20 wizyta u gina.

Miłego dnia ^^
Stary 2016-02-10, 05:46   #561
lulka19
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja wstałam na antybiotyk. Do 1 czytałam książkę M. Witkiewicz "Po prostu bądź" no perełka normalnie

Poli a jakim cudem ty czujesz stópki po prawej jak mówiłaś, że Twoja córeczka jest po prawej stronie? ja mam synka po lewej, i nóżki mam po prawej, ale Ty?
Stary 2016-02-10, 06:36   #562
beth007
Zadomowienie

Neta ja nie mam ani 3d ani 4D i raczej już mieć nie będę :-P

Ja miałam ślub w lipcu a prawko do tej pory nie wymienione :-P dowód wymieniam po 3 miesiącach bo potrzebowałam ważnego do umów.

Do szpitala zabieram i plastikowe klapki i zwykle kapcie jakoś w kapciach mi wygodniej

zdjęć na telefonie nie widzę wiec obczaje później

I witam się z rana. ! Ja dziś sesje mam. Wiec nie mogłoby być inaczej ... na buzi wysyp pryszcze. Włosy zamiast blond wyszły rude a ręce i nogi całe opuchnięte hehe. Lepiej być juz chyba nie może :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 07:13   #563
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się w 8 miesiacu jej jak to dumnie brzmi idziemy dziś do kościoła a potem jesteśmy umówione na mamusiowe spotkanko będzie 5 dzieci oj będzie wesoło
Stary 2016-02-10, 07:34   #564
MiniMonix
Zakorzenienie

Beth007

Pochwalisz się oczywiście efektami sesyjki jak dostaniesz foto?
Smutno mi bo też chciałam a nie mam weny jak jesten chora ' może uda mi się z mężem coś wymodzić jak mi w końcu przejdzie.

Polinezyjka

Ale masz sny :p widać od razu kto dobrze sypia huehue

NetaC

Powodzenia na wizycie!

Gratuluję 8 miesiaców! Niebawem wszystkie wkroczą już w 8, a u mnie zacznie się 9! Ale jaja! Ale cieszę się, bo już jest u mnie tragedia a jeszcze faszerowana jestem lekami czwartek zbliża się nieubłaganie, a mi nie przychodzi znowu noc nie przespana, o 3 inhalacje nawet robiłam z desperacji i w sumie do 6 się przespałam. Eh, chyba na tym szpitalu się skończy

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 07:39   #565
gosiaczek071
Zakorzenienie

Witam sie po najgorszej nocy, jaka miałam w tej ciazy...Boże kochany nie spałam prawie wcale, kręciłam soe milion razy. Brzuch mnie bolał (ale tak jak na biegunkę) i mulilo mnie. Plecy to mnie tak bolą, ze myslalam ze zwariuje teraz sie obudziłam i trz strasznie bolą...ćwiczyć nie moge, wiec jak tak bedzie cały czas to ja chyba osiwieje...
Bolą was plecy?

Minimonix no to u mnie tez 9 niedługo bo ja tylko 2 dni za tobą...

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-10 o 07:43
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 07:51   #566
gosiulka22
Wtajemniczenie

Wiesz Gosiaczek u mnie poród zaczął się właśnie biegunka

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Mnie teraz nie bolą plecy bo się duzo ruszam a w pierwszej ciąży chodziłam na studia wiec siedziałam ns zajęciach uczylam się to siedziałam pisalam prace siedziałam i pamiętam że okropnie mnie momentami plecy bolaly. Masakra
Stary 2016-02-10, 07:52   #567
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lulka bo przeniosła sie na druga stronę !:O

Czułam jak sie przesuwa z prawej na lewą hehe

Gosiaczek mnie plecy boma - od zbyt długiego siedzenia w tej samej pozycji, od leżenia, nie wiem od czego jeszcze ale bola mnie.
21 tc córeczka
Stary 2016-02-10, 08:04   #568
madziara889
Zakorzenienie

Witam i ja z rana.
Czekam do lekarza, później muszę pidjechać do pracy, bo dziewczyna za mnie nie ogarnia do końca sama.

Mnie też bolą plecy jak za długo siedzę albo leżę na boku (pomagało leżenie na plecach ale teraz długo nie wytrzymuję, bo mi ciężko).
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:11   #569
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Gosiaczek mnie plecy boma - od zbyt długiego siedzenia w tej samej pozycji, od leżenia, nie wiem od czego jeszcze ale bola mnie.
Mnie też plecki bolą, najbardziej krzyże właśnie jak za dużo siedzę czy chodzę...
Spać też już jest ciężko, wierce się z boku na bok.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:12   #570
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Wiesz Gosiaczek u mnie poród zaczął się właśnie biegunka

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Mnie teraz nie bolą plecy bo się duzo ruszam a w pierwszej ciąży chodziłam na studia wiec siedziałam ns zajęciach uczylam się to siedziałam pisalam prace siedziałam i pamiętam że okropnie mnie momentami plecy bolaly. Masakra
Weź nie gadaj nawet :/ chociaż wczoraj tez myslalam o tym...tak mi dziwnie piknelo w pipce. Ale nie poleciało nic, moze mały czymś ruszył...a było ci tez wtedy niedobrze? Jak to sie rozwinęło-od czego zaczęło i po jakim czasie sie okazało, ze rodzisz...?

Dziewczyny macie gdzies zapisane linki do tej jogi co tu ktos polecał? Moze jak spróbuje zrobic powoli, to nic sie nie stanie. Ja zwariuje zaraz... Nie wiem co robic, a mam kube w domu podejrzewam ze wlasnie od tego leżenia mnie bolą, no ale jak lekarz kazał...
Tragedia. Z tego wszystkiego mnie głowa rozbolała...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości